-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Όταν μιλάμε για ναύλα εννοούμε μη ιδιόκτητα πλοία, οπότε η αυτοκινητοβιομηχανία ναυλώνει χώρο στο πλοίο του πλοιοκτήτη. Εάν υπολογίσουμε ότι το ταξίδι από Ιαπωνία διαρκεί 30 μέρες, ή 60 ημέρες, λαμβανομένου υπόψη ότι πληρώνει έξτρα ασφάλιστρα για την μεταφορά δια θαλάσσης + το ότι τα πλοία για μεταφορά αυτοκινήτων έχουν μειωθεί διότι οι πλοιοκτήτριες εταιρείες προτιμούν τα τελευταία χρόνια μεταφορά υγροποιημένου αερίου κλπ. με αποτέλεσμα την εκτόξευση των ναύλων + καύσιμα για να κινηθεί το πλοίο έχουν πάει στο θεό, οπότε μάλλον το άρθρο που διάβασα έχει σοβαρό υπόβαθρο
Μιλάμε για ως 8500 αμάξια ανα πλοίο. Το διχιλιαρο βγάζει 17 μύρια τζίρο δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα.
-
Και ποια αυξηση ειναι φυσιολογικη στις μερες μας για να μην ειναι "φυσιολογικη" η αυξηση των Ναυλων σε παραδοξα επιπεδα ?
Τπτ πλεον δεν ειναι απιθανο.....
-
Επειδή ακούγονται υπερβολικά τα ναύλα για μεταφορά αυτοκινήτου από Ιαπωνία πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα: μισθώνει η αυτοκινητοβιομηχανία χώρο στο πλοίο και η χρέωση γίνεται ανά κυβικό οπότε παίζει ρόλο ο χώρος που καταλαμβάνει το αυτοκίνητο στο πλοίο (μηκος, πλατος), η μίσθωση του χώρου γίνεται για 40-50 ημέρες που διαρκεί το ταξίδι. Εάν αυτά τα αθροίσεις (40 ημέρες Χ ημερήσιο κόστος μίσθωσης του χώρου) σίγουρα το κόστος μεταφοράς υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ και πλέον με ναύλα στο θεό πιθανόν και να αγγίζει το 2χιλιαρο. Σημειωτέον ότι το πλοίο χωρά περίπου 5.000 αυτοκίνητα (όχι 8.000). Στη ναυτιλία τα νούμερα αυτά είναι φυσιολογικά, δεν μιλάμε για ΕΛΤΑ που στέλνεις πακέτο στην Ιαπωνία και θα σε χρέωνε λογικά 50-100 ευρώ, αλλά για μεταφορά αυτοκινήτου που διαρκεί 40-50 ημερες. Οπότε το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό cc κατασκευάζεται στην Ιαπωνία σημαίνει ότι με το νέο έτος θα έχει καπέλο στην τιμή σίγουρα...
-
Εμ για αυτό λέω πως για να φέρουμε κατασκευαστές στην Ελλάδα πρέπει πρώτα από ολα το κράτος να κάνει μια σύμπραξη με τους πλοιοκτήτες και να καταρτίσουν φάκελο προσφοράς με παμφθηνα μεταφορικά roro προς τους διάφορους κατασκευαστές ανά τον κόσμο.
Το τι θα ζητήσει η κάθε πλευρά μένει να βρεθεί στις διαβουλεύσεις. Ο στρατηγικός στόχος όμως είναι να συνδυάσεις τους πλοιοκτήτες που έχουμε με την τοποθεσία της χώρας ανάμεσα σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία και να φέρουμε επιτέλους μια βαριά βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων, πλέον ηλεκτρικών.
Το έμμεσο όφελος για τη χώρα και την ελληνική βιομηχανία θα είναι πολλαπλάσιο από το κόστος. Θα αποκτήσουμε τεχνογνωσία και εμπειρία. Ότι πιο σπουδαίο δηλαδή.
-
50 μέρες ρε παιδιά; διασχίζουν τον Ειρηνικό με το πάσο τους; μήπως το μεγαλύτερο καπέλο το βάζουν κάποιοι γραφιάδες σφραγιδοκράτορες αφού δέσει το πλοίο;
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
50 μέρες ρε παιδιά; διασχίζουν τον Ειρηνικό με το πάσο τους; μήπως το μεγαλύτερο καπέλο το βάζουν κάποιοι γραφιάδες σφραγιδοκράτορες αφού δέσει το πλοίο;
Κάνουν πολλές στασεις και φορτώνουν -ξεφορτώνουν σε πολλά λιμάνια. Επίσης δε μεταφέρουν μόνο αυτοκίνητα αλλά και φορτηγά ,σκαπτικά και ακόμα πιο μεγάλα οχήματα ειδικών χρήσεων.Το ταξίδι ολόκληρο μπορεί να διαρκεί τόσο αλλά αυτο δε σημαίνει οτι τα αυτοκίνητα μένουν μέσα σε όλο το ταξίδι.
Το κόστος ανα αμάξι μου φαίνεται υπερβολικό πάντως γιατι 2000 με 3000 ευρώ κοστίζει να φέρεις ενα αμάξι ως ιδιώτης απο Ιαπωνία στην Αγγλία. Αποκλείεται οι αυτοκινητοβιομηχανίες να πληρώνουν το ίδιο. -
@kostis20 said in Toyota Corolla Cross:
Κάνουν πολλές στασεις και φορτώνουν -ξεφορτώνουν σε πολλά λιμάνια. Επίσης δε μεταφέρουν μόνο αυτοκίνητα αλλά και φορτηγά ,σκαπτικά και ακόμα πιο μεγάλα οχήματα ειδικών χρήσεων.Το ταξίδι ολόκληρο μπορεί να διαρκεί τόσο αλλά αυτο δε σημαίνει οτι τα αυτοκίνητα μένουν μέσα σε όλο το ταξίδι.
Σωστό. Επίσης δεν σημαίνει ότι το αυτοκίνητο θα κάνει το ταξίδι με ένα καράβι μόνο πάντα. Κάποια λιμάνια δρουν ως ενδιάμεσοι σταθμοί. Ξεφορτώνεται το αυτοκίνητο και το παίρνει άλλο καράβι μετά, αναλόγως δρομολογίων.
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Το διχιλιαρο βγάζει 17 μύρια τζίρο δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα.
Φυσικά και υπάρχουν στη Ναυτιλία. Και πανω απο 20μύρια τζιρο ανα ναύλο για συγκεκριμένα φορτία, πχ λιπασμα που καταστρεφει το σιδερο. Νομιζεις οτι οι εφοπλιστες δουλευον για φραγκοδίφραγκα; Εχεις δει μισθους ναυτιλίας; Εχεις δει τα μαύρα;
-
Ναι σωστά.Αλλα δε μπορεί να κοστίζει τόσο ανά αυτοκίνητο η μεταφορά στις αυτοκινητοβιομηχανίες.Ειναι πολύ μεγάλο ποσοστό της αξίας του οχήματος.Επισης όπως έγραψα παραπανω τόσο κοστίζει σε ιδιώτη να μεταφέρει ένα μόνο αμάξι.
-
Καλημέρα σε όλους,
Περιμένοντας και εγώ να έρθει το Corolla Cross Hybrid - AWD (έκδοση style), παραγγελία 17/10/2022 και αναμενόμενη άφιξη 3/2023 (αρχικά ήταν 9/1/2023), θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κανείς εάν περιλαμβάνονται στην τιμή και τα μπουλόνια ασφαλείας. Το ρωτάω γιατί ενώ στο φυλλάδιο γράφει ότι περιλαμβάνονται από την πρώτη έκδοση (active), στην τελική αναλυτική διαμόρφωση που βγάζει το σύστημα δεν τα περιλαμβάνει. Σε σχετική ερώτηση στον αντιπρόσωπο μου είπε ότι μάλλον περιλαμβάνονται. Ωστόσο στα εκθεσιακά μοντέλα δεν βλέπω να έχουν.
-
Κατά 99% περιλαμβάνονται αλλά δίνονται ξεχωριστά στο κουτί τους.
-
4τροχοί στο τεύχος που κυκλοφορεί έχει συγκριτικό ψψ με qq ε-πάουερ.
Εν κατακλείδι... η επιλογή λεει οτι θα κριθεί από την τιμή όπου το κασκάι ειναι 10Κ επάνω... ΤΥΝ -
Δε νομίζω ότι υπάρχει συγκρίση. Σίγουρα καλύτερο εσωτερικό και πιθανότατα πιο ποιοτική κύλιση το QQ αλλά αδύνατον να δικαιολογεί τα επιπλέον 10Κ.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Δε νομίζω ότι υπάρχει συγκρίση. Σίγουρα καλύτερο εσωτερικό και πιθανότατα πιο ποιοτική κύλιση το QQ αλλά αδύνατον να δικαιολογεί τα επιπλέον 10Κ.
Σε θέμα οικονομίας τα εβγαλαν ίδια.. στο θέμα ανάρτησης υπερτερεί η ψψ στα υλικά και την ηχομόνωση η qq... αλλα +10Κ με τίποτα..
-
Δεν υπαρχει θεμα συγκρισης για μετα ειδικα οταν η ψορολα ψρος (ψψ) ειναι και 10χιλιαρικα φθηνότερη.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
στο θέμα ανάρτησης υπερτερεί η ψψ
Απο τα μεγαλυτερα πλεονεκτηματα του αυτοκινητου!! Σιδερώνει και καταπίνει τα πάντα, απίστευτη ποιότητα κύλισης!
-
Το αυτοκίνητο μου φορτώθηκε από Καστοριά και έρχεται Πάτρα (μέσω Αθήνας). Σε λίγες ημέρες θα το έχω.
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Το αυτοκίνητο μου φορτώθηκε από Καστοριά και έρχεται Πάτρα (μέσω Αθήνας). Σε λίγες ημέρες θα το έχω.
Πάνω το άσπρο είναι???
Με το καλό να παραλάβεις!!! -
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Ωραίο χρώμα το σκατουλι. Με το καλό!
-
Toyota Corolla Cross