Λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Το δικό μου ντίζελ, αυτόματο, περίπτερο μια και είναι ψηλό, με κίνηση μέσα στην Αθήνα, χωρίς κανένα ταξίδι εδώ και 2 μήνες, μόνο περιφερειακή Υμηττού, όπου πηγαίνω γρήγορα, γιατί πάντα δεν προλαβαίνω τις δουλειές, έχω με μωτ 23-24 χαω, σταθερά εδώ και 2000 χλμ 5,7 λίτρα.
Αν πηγαίνω όπως τα υβριδικά Τογιότα στο ταξίδι, δηλαδή μέχρι 100-120, τότε έχω 4,5 λίτρα κατανάλωση.
Οπως πάω εγώ δηλαδή με όρια+20 έως +30 είμαι στους αυτοκινητόδρομους κοντά στο 6 και στους επαρχιακούς στο 5.
Σε κάθε περίπτωση λοιπόν είμαι 1-2 λίτρα πάνω από τα υβριδικά.
Αν έλεγε τα παραμύθια των τογιοταίων, θα μηδένιζα την διαφορά.
Εχοντας πληρώσει στο προηγούμενο αμάξι τον φόρο κατανάλωσης του δίλιτρου, θα δώσω και άλλη αβάντα στα Τογιότα.
Θα υπολογίσω την τιμή του ντίζελ όπως είναι σήμερα και όχι όπως ήταν επί 10+ χρόνια μέχρι πριν 1 μήνα. Αρα με 1,5 λίτρο διαφορά και 2 ευρώ το λίτρο, θέλω 15000 χλμ για να καλύψω τα 440 που δίνει ο Τογιοταίος για φόρο πολυτελείας κάθε χρόνο.
Αρα ποτέ δεν καλύπτει ο τογιοταίος τον φόρο από την διαφορά κατανάλωσης
Τώρα για τα τεκμήρια.
Το τεκμήριο ενός σπιτιού, είτε ιδιόκτητο είτε νοικιασμένο, είναι για τα πρώτα 80 τμ, 40 €/τμ. Δηλαδή τα 3000 διαφορά που έχει το τεκμήριο του δίλιτρου από αυτό του 1500, είναι τεκμήριο 75 τμ.
Να πως προκύπτει το διαμέρισμα.