-
@netgeo said in Toyota Corolla Cross:
@dstou said in Toyota Corolla Cross:
Μάλλον πολλοί...
Εμείς τον Φανή περιμένουμε
Αχαχαχα....κράτα μικρό καλάθι, δεν είμαι φωστήρας...ένας απλός χρήστης και bmwδακιας (μόνο αυτήν αγαπώ...φτιάχνει μακράν τα καλύτερα αυτοκίνητα...αλλά φράγκα γιοκ!). Όποιος ξέρει από αυτοκίνητα και δεν έχει θέμα οικονομικό, αγοράζει bimmer....τέλος....τα άλλα είναι οδοντόκρεμες και απλά λέμε μπούρδες για να δικαιολογήσουμε το ότι δεν φτάνουν τα φράγκα να πάρουμε μία.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@dstou said in Toyota Corolla Cross:
Μάλλον πολλοί...
Εμείς τον Φανή περιμένουμε
Αχαχαχα....κράτα μικρό καλάθι, δεν είμαι φωστήρας...ένας απλός χρήστης και bmwδακιας (μόνο αυτήν αγαπώ...φτιάχνει μακράν τα καλύτερα αυτοκίνητα...αλλά φράγκα γιοκ!). Όποιος ξέρει από αυτοκίνητα και δεν έχει θέμα οικονομικό, αγοράζει bimmer....τέλος....τα άλλα είναι οδοντόκρεμες και απλά λέμε μπούρδες για να δικαιολογήσουμε το ότι δεν φτάνουν τα φράγκα να πάρουμε μία.
Η BMW πλέον κατασκευάζει παραθυρόφυλλα με ρόδες χαχαχα
Έλα πες τώρα, που του πηγς κ ουφρόαντ....
-
Έλα πες τώρα, που του πηγς κ ουφρόαντ....
Μόλις βρω λίγο χρόνο θα γράψω....σήμερα κατάφεραν να την οδηγήσω γιατί είχα μερικές ώρες άδεια...και μετά δουλειά πάλι. Αυριο ίσως να προλάβω να γράψω...ως χόμπι παίρνει 2η μοίρα σε σχέση με δουλειά και οικογένεια!
-
@clockwork21r said in Toyota Corolla Cross:
Άσχετο, αλλά στο νήμα του CX-30 είχε παιχτεί το ίδιο δράμα;
Εγω καταλαβαινω τους υποψηφιους αγοραστες της CC που δεν σκεφτονται τον ΦΠ αφου κατα τα λοιπα το αμαξι τους ικανοποιει στα θελω τους, ειδικα στα 31-33χιλ. Αυτο που δεν καταλαβαινω ομως ειναι πως μπορουν και φτανουν στα 39χιλ και μιλανε για VFM.. οταν βλεπω τιμη τιμοκαταλογου 31.872 για το GT Plus χειροκινητο (το καλυτερο της κατηγοριας btw) και 34.903 για το αυτοματο.
Ο διαμορφωτής λέει 38,761€ GT Plus AWD Auto με το κόκκινο το χρωματάκι του...
Δεν ανέφερα πουθενά AWD στις τιμές. Και μεταξύ μας ούτε η κορολα ούτε το ματσουντα το χρειάζονται, καθώς ΔΕΝ είναι αυτοκίνητα για σοβαρές εκτός δρόμου καταστάσεις.
Εδώ αναλυτικά ο τιμοκατάλογος με τις τιμές που ανέφερα για GT PLUS αυτόματη η/και χειροκίνητη.
-
αληθεια 37000 για toyota?Και μαλιστα corolla?Δηλαδη σοβαρα τωρα.Εριξε ποτε κανενας γκομενα με toyota αμαξι?Γυρισε ανθρωπος να πει wow τι αμαξαρα ειναι αυτη?χαλαρωστε λιγο υπαρχουν και αλλα αμαξια πολυ πιο ομορφα και το ιδιο ποιοτικα
-
Εγω καταλαβαινω τους υποψηφιους αγοραστες της CC που δεν σκεφτονται τον ΦΠ αφου κατα τα λοιπα το αμαξι τους ικανοποιει στα θελω τους, ειδικα στα 31-33χιλ. Αυτο που δεν καταλαβαινω ομως ειναι πως μπορουν και φτανουν στα 39χιλ και μιλανε για VFM.. οταν βλεπω τιμη τιμοκαταλογου 31.872 για το GT Plus χειροκινητο (το καλυτερο της κατηγοριας btw) και 34.903 για το αυτοματο.
Δεν ανέφερα πουθενά AWD στις τιμές. Και μεταξύ μας ούτε η κορολα ούτε το ματσουντα το χρειάζονται, καθώς ΔΕΝ είναι αυτοκίνητα για σοβαρές εκτός δρόμου καταστάσεις.
Εδώ αναλυτικά ο τιμοκατάλογος με τις τιμές που ανέφερα για GT PLUS αυτόματη η/και χειροκίνητη.
35,802€ με χρώμα ο διαμορφωτης για το Μαζντα και 36,890€ η αντίστοιχη Lounge με χρώμα.
Ε και;
-
@chris__7 said in Toyota Corolla Cross:
Εριξε ποτε κανενας γκομενα με toyota αμαξι?
Αλήθεια τώρα, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που σκέφτονται έτσι και αγοράζουν αμάξι για να ρίξουν γκόμενα...!?!?! Το 2022...???
-
@chris__7 said in Toyota Corolla Cross:
αληθεια 37000 για toyota?Και μαλιστα corolla?Δηλαδη σοβαρα τωρα.Εριξε ποτε κανενας γκομενα με toyota αμαξι?Γυρισε ανθρωπος να πει wow τι αμαξαρα ειναι αυτη?χαλαρωστε λιγο υπαρχουν και αλλα αμαξια πολυ πιο ομορφα και το ιδιο ποιοτικα
Είμαστε παντρεμένοι το λέει και η μπροσούρα family car.
Επίσης αν πάρουμε κάνα της προκοπής θα μας το κλέψουν τίποτα γύφτοι.
-
35,802€ με χρώμα ο διαμορφωτης για το Μαζντα και 36,890€ η αντίστοιχη Lounge με χρώμα.
Ε και;
Ακόμα και 35 όπως λες για το αυτόματο, γιατί να πληρώσω παραπάνω για να πάρω χειρότερο ποιοτικά αμάξι;
Εξαιρώντας το κομμάτι της κατανάλωσης όπου το corolla είναι φουλ υβριδικό και καίει 2lt λιγότερο εντός πόλης και παραβλεποντας το αντικειμενικο κομμάτι της εξωτερικής ομορφιάς, το cx-30 είναι καλύτερο ποιοτικά στο εσωτερικό αλλά και οδηγικά (ίσως το καλύτερο της κατηγορίας του) ενώ έχει και μακράν το καλύτερο χειροκίνητο κιβώτιο για τους μερακλήδες.
Τεσπα δεν με ενδιαφέρει να κάνω vs, αλλά θα πρότεινα σε όσους θέλουν να δώσουν 30-35 Χιλ. για αμάξι της κατηγορίας να τεσταρουν και το cx-30. Ειδικά αν δεν τους απασχολεί ο ΦΠ και τα 2000κε.
-
Όποιος ξέρει από αυτοκίνητα και δεν έχει θέμα οικονομικό, αγοράζει bimmer
Maserati και άντε γεια. Ή Alfa στα λιγότερο ακριβά.
Η τετρακίνηση δεν βοηθάει μόνο σε σοβαρές εκτός είδους καταστάσεις. Βοηθάει ακόμα και σε εκκίνηση σε βρεγμένη άσφαλτο και με κατάλληλα λάστιχα φυσικά και σε χιόνι. Επίσης σίγουρα βοηθάει και σε ελαφρύ (ως και λίγο πιο βαρύ) off roading και ας μην είναι Land Rover.
-
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
Η τετρακίνηση δεν βοηθάει μόνο σε σοβαρές εκτός είδους καταστάσεις. Βοηθάει ακόμα και σε εκκίνηση σε βρεγμένη άσφαλτο και με κατάλληλα λάστιχα φυσικά και σε χιόνι. Επίσης σίγουρα βοηθάει και σε ελαφρύ (ως και λίγο πιο βαρύ) off roading και ας μην είναι Land Rover.
Το 90% των αγοραστών (θα) είναι κάτοικοι της πόλης και δη της πρωτεύουσας και της συμπρωτευουσας. Καλά όλα αυτά λοιπόν αλλά δεν απασχολούν την πλειοψηφία.
Με 18αρα ζάντα δεν κάνεις - ούτε ελαφρυ- offroading..
Για την πρόσφυση σε χιόνι, καθότι έχω ζήσει 25 χρόνια σε πόλη της βόρειας Ευρώπης με 5 μήνες τον χρόνο χιόνι και έχω την εμπειρία, το 80% αφορά το λάστιχο και το πολύ 20% την τετρακίνηση.
-
Το 90% των αγοραστών (θα) είναι κάτοικοι της πόλης και δη της πρωτεύουσας και της συμπρωτευουσας. Καλά όλα αυτά λοιπόν αλλά δεν απασχολούν την πλειοψηφία.
Για την πρόσφυση σε χιόνι, καθότι έχω ζήσει 25 χρόνια σε πόλη της βόρειας Ευρώπης με 5 μήνες τον χρόνο χιόνι και έχω την εμπειρία, το 80% αφορά το λάστιχο και το πολύ 20% την τετρακίνηση.
Δεν απασχολή την πλεονότητα ότι δεν θα ζορζονται σπινάροντας σε βρεγμένες ανηφόρες μέσα στην πόλη με την άσφαλτο-σαπούνι; Ή μήπως δεν πάνε οι κάτοικοι της πόλης σε αμμώδεις παραλίες, από έναν κακοτράχαλο χωματόδρόμο; Και φυσικά μπορείς να κάνεις ελαφρύ off roading με 18άρες, το λάστιχο μετράει όχι η διάμετρος της ζάντας (τα μεγάλα off roaders έχουν από 18άρες και πάνω). Όσο για το χιόνι, το λάστιχο κάνει την διαφορά, αλλά με το ίδιο λάστιχο το τερτακίνητο θα περάσει από εκεί που δεν θα περάσει το δικίνητο.
-
Δεν απασχολή την πλεονότητα ότι δεν θα ζορζονται σπινάροντας σε βρεγμένες ανηφόρες μέσα στην πόλη με την άσφαλτο-σαπούνι; Ή μήπως δεν πάνε οι κάτοικοι της πόλης σε αμμώδεις παραλίες, από έναν κακοτράχαλο χωματόδρόμο; Και φυσικά μπορείς να κάνεις ελαφρύ off roading με 18άρες, το λάστιχο μετράει όχι η διάμετρος της ζάντας (τα μεγάλα off roaders έχουν από 18άρες και πάνω). Όσο για το χιόνι, το λάστιχο κάνει την διαφορά, αλλά με το ίδιο λάστιχο το τερτακίνητο θα περάσει από εκεί που δεν θα περάσει το δικίνητο.
Δεν έχω σπινιαρει ποτέ σε ανηφόρα με βροχή. Εκτός αν μιλάμε για κάτι από 12-14% κλίση και βάλε με φαγωμένα λάστιχα 3ετιας. Και στο λέω εγώ που μένω σε κορυφή λόφου με 23% κλίση.
Εσύ όταν πας στην παραλία το παρκάρεις στην ξαπλώστρα δίπλα; Τι είναι αυτά που λέτε ρε παιδιά, έλεος δηλαδή ..
Αυτό για τους κακοτραχαλους χωματόδρομους το βλέπω και γελάω λίγο.. Έγραψες και κακοτραχαλους πανάθεμα σε.. Δεν κάνει ρε φίλε το αμάξι αυτό ούτε τα περισσότερα της κατηγορίας του για κακοτραχαλο χωματόδρομο. Για απλό χωματόδρομο ναι. Χαίρω πολύ και με το φοκους γύριζα τους χωματόδρομους των νησιών μας κάθε καλοκαίρι που ούτε ύψος από το έδαφος ειχε σαν τα suv, ούτε φυσικά 4κινηση. Για χωματόδρομο με 20 πόντους λάσπη η/και πέτρα θέλεις ειδικό λάστιχο πρώτα, αρκετή απόσταση από το έδαφος, ανάρτηση κλπ.
Ξαναλέω, το 90% και βάλε δεν θα πανε ποτέ το κροσοβερακι τους σαν την κορολα σε κακοτραχαλους χωματόδρομους γιατί πολύ απλά δεν θα τους δουν ποτέ. Αυτοί που τους βλέπουν και το παίζουν ήρωες όταν πάνε στο χωριό την 1 φορά τον χρόνο, θα αφήσουν το Κάρτερ στην πέτρα και θα μαζεύουν το λάδι με το χέρι.. Όσοι γλιτώσουν από αυτό θα πάνε για ίσιωμα την 18αρα ζάντα τους και τα γνωστά της ευθύγραμμισης.
Και ελπίζω όσοι υποψήφιοι αγοραστές επιχειρήσουν να πάνε σε κακοτραχαλους χωματόδρομους τουλάχιστον να φροντίσουν να βάλουν κατάλληλο ελαστικό γιατι με το καλοκαιρινό 225/50/18 θα τραυματισουν και λάστιχο και ζάντα και καμιά 4κινηση δεν θα τους εξυπηρέτησει εκεί.
-
Απλά περίμενε και δες ο Στέφανος που θα πάει με το δικό του. Έβαλε τις προάλλες μια φωτό και άρχισαν όλοι (ου, που πας εκεί κλπ). Θα επλαγείς που μπορούν να πάνε όλα αυτά με έναν οδηγό που ξέρει τι κάνει. Επίσης λίγες φορές έχεις δει δικίνητα κολλημένα σε παραλίες;
-
Απλά περίμενε και δες ο Στέφανος που θα πάει με το δικό του. Έβαλε τις προάλλες μια φωτό και άρχισαν όλοι (ου, που πας εκεί κλπ). Θα επλαγείς που μπορούν να πάνε όλα αυτά με έναν οδηγό που ξέρει τι κάνει. Επίσης λίγες φορές έχεις δει δικίνητα κολλημένα σε παραλίες;
Βρε το αμάξι του τι θα το κάνει ο καθένας δικαίωμα του είναι, δεν αντιλέγω, και σίγουρα παίζει ρόλο ο οδηγός στο πως θα φερθεί το όχημα σε τέτοιες συνθήκες.
Και εγω στο σέρβις της γυναίκας τις προάλλες είδα ένα 3008 που είχε ξεσκίσει τον κινητήρα και το πλαίσιο του, είχε σπάσει Κάρτερ και δεν ξέρω τι άλλο γιατί το έπαιξε κομάντο στον κοτρωνοχωματόδρομο. 7-8χιλ ζημιά του είπαν αν θυμάμαι καλά και ο άλλος βλαστημουσε την ώρα και την στιγμή που την είδε παντσο βίλα και έκλαιγε καινούριο αμάξι.
Το θέμα δεν είναι αυτό αλλά το κατά πόσο απαραίτητη είναι η 4κίνηση στην πολη που θα περάσουν η πλειοψηφία από τις ελληνικές κορολιτσες. Ε όπως και να το κάνουμε οι περισσότερες δεν θα δουν ούτε σοβαρό χιόνι, ούτε κακοτραχαλο χωματόδρομο, ούτε αντίστοιχα στην διάρκεια ζωής τους. Οπότε η έλλειψη ή ύπαρξη τετρακίνησης ελάχιστο ρόλο θα παίξει.
Ακόμα και αυτές που θα συναντήσουν τέτοιες συνθήκες, το σωστό λάστιχο παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την 4κίνηση. Όχι ότι δεν είναι σημαντική, ειδικά αν την δεις καμελ τροφυ σε παραλία ή μαλακό και λασπωμενο χωματόδρομο, είναι σωτηρία. Απλά όχι για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου εκεί έξω.
-
@noblesse said in Toyota Corolla Cross:
Να ξέρετε ότι όσο φοβερό είναι το λευκό πέρλα σαν χρώμα άλλο τόσο είναι κωλόχρωμα εάν χρειαστείτε δουλειές φανοποιείου.
Ίσως το δυσκολότερο χρώμα που δεν καλύπτεται εύκολα. Επίσης είναι και δυσκόλο να το πετύχει κάποιος γιατί με τις στρώσεις αρχίζει και κιτρινίζει.
Να το έχετε υπόψιν γιατί όσο και να κάνει ένα αυτοκίνητο στην τελική ρίχνεις λεφτά στον δρόμο.
Για το λευκό περλέ έχει γραφτεί στο νήμα του Corolla ότι πήγε κάποιος να βάλει παραγγελία sdn με την αεροτομή και επειδή ήταν λευκό περλέ του τα μασούσαν. Προφανώς βάφονται εδώ οι αεροτομές και έχει θέμα το συγκεκριμένο χρώμα.
ΥΓ: Πάντως αυτό το χάλι με το νήμα του CC που πέφτει η απαξίωση του αιώνα δεν το έχω δει σε άλλο νήμα, ειλικρινά. Λες και τους είπε κανείς να το πάρουν με το ζόρι ή ότι είναι το CC η ακολουθία Φιμπονάτσι της αυτοκίνησης! Μάλιστα ανά 3/4 σελίδες αναμασάμε τα ίδια και ίδια ενώ το 80% από τα σχόλια είναι καθαρή χολή. Έχω πάθει dejavu από τα ξενύχτια στο online gaming στα χρόνια της νιότης όταν έμπαινα σε ventrilo channels και καθόμουν χωρίς να μιλάω ακούγοντας την ατέλειωτη μίρλα. Να διαβάζει κανείς χριστιανός non petrolhead που μπήκε να μάθει λίγα πράγματα για το αμάξι και να νομίζει ότι πρόκειται για την απάτη του αιώνα....
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla Cross:
@noblesse said in Toyota Corolla Cross:
Να ξέρετε ότι όσο φοβερό είναι το λευκό πέρλα σαν χρώμα άλλο τόσο είναι κωλόχρωμα εάν χρειαστείτε δουλειές φανοποιείου.
Ίσως το δυσκολότερο χρώμα που δεν καλύπτεται εύκολα. Επίσης είναι και δυσκόλο να το πετύχει κάποιος γιατί με τις στρώσεις αρχίζει και κιτρινίζει.
Να το έχετε υπόψιν γιατί όσο και να κάνει ένα αυτοκίνητο στην τελική ρίχνεις λεφτά στον δρόμο.
Για το λευκό περλέ έχει γραφτεί στο νήμα του Corolla ότι πήγε κάποιος να βάλει παραγγελία sdn με την αεροτομή και επειδή ήταν λευκό περλέ του τα μασούσαν. Προφανώς βάφονται εδώ οι αεροτομές και έχει θέμα το συγκεκριμένο χρώμα.
Σάβα εγώ έχω Σεντάν με αεροτομή σε λευκό πέρλα ήταν ένα από τα δώρα και μια χαρά εργοστασιακά βαμμένη ήρθε και τοποθετήθηκε 2 μήνες μετά την αγορά.
-
Εγώ έχω ένα φουσκωτάκι 4.30 που θέλω να σέρνω. Ε, με τις γλίστρες που (δεν) υπάρχουν στην Ελλάδα σου ανοίγει άλλους ορίζοντες από που μπορείς να το ρίχνεις η τετρακίνηση. Παρεπιπτόντως έχω παραγγείλει τον εργοστασιακό κοτσαδόρο.
-
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
@spi_duster said in Toyota Corolla Cross:
Για εντυπώσεις όταν βρω χρόνο θα γράψω. Προς το παρόν:
- Όσοι το πήραν έκαναν εξαιρετική αγορά...μακράν την καλύτερη που θα μπορούσαν.
- Όσοι το σκέφτονται....τρέχτε...σηκωθείτε από ντινάνια, καναπέδες και καρέκλες και κλείστε ένα τώρα.
- Οι υπόλοιποι....ας προσέχαμε!!
Μονμαν εσυ?
Παρών!
εγω που λες έγινα realzeus δεν πουλάω τίποτα!
θα τα κρατήσω όλα τα Toyota και όταν με το καλό έρθει το YC θα παίζω σε όλα τα ταμπλό ,βενζίνη , ντίζελ και υβριδικό !Αστεια αστεια της ιδιας συνομοταξιας ειμαστε.
-
Όπως μου έχει πει το μεγαλύτερο βαφείο αυτοκινήτων (και μάλλον το καλύτερο), στην Θεσσαλονίκη το κάθε εργοστάσιο έχει τον δικό του προμηθευτή για τα χρώματα. Ότι και να βάψουμε στην Ελλάδα, θα έχει σαν προμηθευτή χρώματος άλλον, οπότε ναι μεν το χρώμα στην επαναβαφή θα είναι όμοιο αλλά όχι το ίδιο.
Επίσης οι χρόνοι που βάφετε ένα αυτοκίνητο στο εργοστάσιο (αστάρι, βάση, χρώμα, πέρλα, βερνίκι) είναι απείρως γρηγορότεροι στο εργοστάσιο, σε ειδικούς φούρνους, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο ανθεκτικό τελικό αποτέλεσμα, που δύσκολα θα πετύχει σε μία τοπική επαναβαφή.
Toyota Corolla Cross