@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@Lap: ολα ειναι σχετικά. Στο Λονδίνο π.χ. όταν έμενα, κανείς όταν ξεκίναγε να εργάζεται (άρα βασικό μισθό) δεν μπορούσε να μείνει μόνος του. Όλοι νοίκιαζαν δωμάτιο σε οικογένεια ή έμεναν 3-4-5 μαζί και είχαν από 1 δωμάτιο. Εγώ το 2000 έπαιρνα 900.000δρχ στην Αγγλία και πλήρωνα 400.000 δρχ. ενοίκιο για να μένω σε μέτρια περιοχή, πολύ έξω από το Λονδίνο (σαν να λέμε Κορωπί στην Αττική) για να μένω μόνος μου σε 40τμ.
Και στην Αθήνα μια χαρά βρίσκεις με λίγα χρήματα, αρκεί να μην σε πειράζει η μετακίνηση. Παιανία έχει με €250/μήνα μονοκατοικία 50τμ με κήπο και απόλα. Ο κουμπάρος μου €450 πληρώνει στον Διόνυση 85τμ ισόγειο (διπλοκατοικία είναι) με 300τμ κήπο και καλλιεργεί και τα ζαρζαβατικά του. Εμείς όμως θέλουμε και κέντρο να μένουμε και σε καλή περιοχή και δίπλα στην δουλειά και δίπλα στους γονείς....εεε δεν γίνονται όλα!! Πήγαινε Κορωπί να δείς, έχει αρκετά χαμηλά ενοίκια.
Εγώ κοιτάζω όλα τα σπίτια και τις περιπτώσεις. Όλοι οι άλλοι ομως, και μιλώ εκ μερους αυτών στο φόρουμ, δεν θέλουν ούτε αυτοκίνητο να έχουν διότι δεν μπορούν να το συντηρούν. Όλοι ψάχνουν αν όχι κέντρο Αθήνας σε διπλανους δήμους για να βρίσκονται δίπλα σε περιοχές του μετρό και στα άλλα ΜΜΜ. Εκεί λοιπόν υπάρχει τρελή αύξηση των ενοικίων
Να συμφωνήσω πως ως νέος 20-25αρης σε μεταπτυχιακό ίσως συγκατοικεις κτλ.
Μετά όμως όταν περνάς τα 30 αλλάζει η υπόθεση. Εκεί δεν γίνεται, οι περισσότεροι στα 30 αποκτούν παραξενιές, θέλουν τον χώρο τους. Και είναι κάτι το φυσιολογικό. Επίσης δεν έχουν όλοι την τύχη να βρουν σωστούς συγκατοίκους ή να έχουν σταθερές ερωτικές σχέσεις και να μοιράζονται τα πάντα.
Σε έναν τέτοιο νέο του μένουν από 250 έως 300 ευρώ το μήνα ανάλογα το κελεπουρι που θα βρει.
Θεωρείτε ότι ένας 30αρης μπορεί να ζει με τα υπόλοιπα 250 ευρώ για να πληρώσει , θέρμανση, νερό, ρεύμα ,ίντερνετ, φαγητό, κοινόχρηστα, μεταφορικά;
Τεσπά, το αφήνω το θέμα γιατί είμαι εκτός θέματος.