@sphinxgr said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
@gpil said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Καλησπέρα σας, είμαι κάτοχος ενός auris 1,33 του 2012 και απλά θα γράψω και εγώ την ιστορία μου.
Το αμάξι δεν έκανε ή κάνει πολλά χιλιόμετρα και έτσι στον πρώτο χρόνο η Τογιότα έβαλε λάδι 10-40 και στον 5ο χρόνο που έληγε η εγγύηση έχανε 100ml που δεν έδωσα σημασία.
Του συμπλήρωνα κάποια ml μέχρι φέτος που διάβασα εδώ τι συμβαίνει και πήγα για καθαρισμό xado στα 82.000 χιλιόμετρα ενώ μου έκαιγε 1 λίτρο ανά 5.000 χιλιόμετρα.
Μετά από 2.500 χιλιόμετρα έχει κάψει ένα λίτρο! Δεν έγινε τίποτα με τον καθαρισμό και καίει παραπάνω διότι το λάδι είναι ποιο λεπτό.
Η επισκευή είναι μονόδρομος για το κάψιμο του λαδιού (ο καθαρισμός xado είναι σαν να μην έγινε ποτέ) αν και όπως είπα το αμάξι δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα και είναι ήδη 13 χρόνων.
99% θεωρώ δεν έγινε σωστά ο καθαρισμός. Κανονικά έπρεπε να σε γυρίσει σε μηδενική κατανάλωση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν χαραχτεί τα τοιχώματα των κυλίνδρων.
Εγω απο περισσότερα από 5.000ml κατανάλωση ανά 5000km, τώρα πλέον είμαι στα 250ml/5000km. Μετα τον καθαρισμό κ με αλλαγές 0/20 ανα 5000χμ, σιγα σιγα μου μειώνεται η κατανάλωση. Βέβαια δουλέυω κυρίως σε ανοιχτό δρόμο κ οχι κίνηση.
Το να του καει λαδια απο αλλη αιτια και οχι απο κολλημενα ελατηρια ουτε που περναει απο το μυαλο σου.