Ο καθένας μπορεί να σου λέει ότι θέλει, στο τέλος της ημέρας εσύ είσαι που θα αποφασίσεις με βάση:
- τις προτεραιότητες σου - δεν έχουν για όλους την ίδια βαρύτητα όλα τα πράγματα.
- τις προτιμήσεις σου- γιατί όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, με το πέρασμα του χρόνου δημιουργούμε κάποιες συμπάθειες-προτιμήσεις.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν (τόσο) αντικειμενικά κριτήρια, δεν είναι μαθηματικά η αγορά αυτοκινήτου.
Διαβάζεις, ακούς, αποκτάς δικές σου εμπειρίες, εμπειρίες γνωστών σου και σχηματίζεις μία (υποκειμενική τελικά) γνώμη
- Πχ, υποθέτω ότι δύσκολα θα ξαναπάρεις Ford, σωστά; αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν πάρεις θα ξαναχαλάσει, αλλά ήδη μέσα σου έχει σχηματιστεί μια άποψη
Σε κάποια πράγματα δίνεις περισσότερη σημασία, κάποια άλλα τα αγνοείς
Κάποια είναι περισσότερο μετρήσιμα, κάποια εντελώς υποκειμενικά. Η κατανάλωση πχ είναι μετρήσιμη, βάζεις κάτω τα χλμ που κάνεις το χρόνο και αποφασίζεις αν σε ενδιαφέρει το θέμα.
Κάποιος άλλος μπορεί να έχει σαν προτεραιότητα το αν ειναι σκληρά ή όχι τα πλαστικά! (ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό, δεκτό όμως εφόσον για κάποιον είναι προτεραιότητα)
- δεν μπορώ να ακούω να λένε το τάδε για 20 χιλιάρικα που το είχα πάρει ήταν καλό ενώ τώρα που έχει 25.000 δεν αξίζει. Μα πως συγκρίνουμε με τιμές που δεν υπάρχουν πιά; λες και δεν έχουν ακριβύνει όλα.
- Τα υβριδικά δεν είναι μόνο για πόλη, αλλά και πάλι αυτό έχει να κάνει με το πως θες να οδηγάς.
- To C-HR μου αρέσει πολύ (της 2ης γενιάς), το είχα νοικιάσει σε διακοπές, έκανα περίπου 1000χλμ και αν άλλαζα το YC τώρα, αυτό θα έπαιρνα. Αλλά αν στο YC το θέμα είναι οι χώροι και θες κάτι πιο μεγάλο και στιβαρό, η λογική μου λεει ότι πας στο Corolla Cross, όχι στο C-HR. πχ τo C-HR έχει μικρότερο πορτ μπαγκάζ από το YC. Επίσης μην παραβλέπεις το θέμα με τα πίσω παράθυρα αν και στης 2ης γενιάς έχει βελτιωθεί. Εμένα δεν με απασχολεί το θέμα, αλλά φίλος κάτοχος του C-HR 1ης γενικάς, μου έλεγε ότι σε διακοπές με άλλους, τα παιδιά του ήθελαν πάντα να πάνε στο αμάξι των φίλων τους για το λόγο αυτό...
- Ως κάτοχος Toyota για 25 χρόνια, με περίπου 400.000 χλμ στο σύνολο και καμία βλάβη, ε δύσκολα θα αλλάξω, τι να κάνουμε.
- Και όχι το YC δεν μπορεις να το λες ντενεκέ. Δεν έχει μειονεκτήματα; προφανώς και έχει. Δεν θα μπορουσε το εσωτερικό του να είναι ομορφότερο; προφανώς και θα μπορούσε. Αλλά τα πλεονεκτήματα (για μένα προφανώς) έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τα μειονεκτήματά του. Και όλα αυτά που δίνει ακόμη και στην πιο φτηνή εκδοση είναι υπεραρκετά - δεν χρειάζεσαι κάτι από τις μεγαλύτερες εκδόσεις που πάνε μεχρι 10 χιλιάρικα πανω, τα ουσιαστικά τα έχεις όλα.
- Πληροφοριακά, μετά από 10.000 χλμ με το YC (μισά-μισά περίπου Αθήνα και εθνική οδό) η συνολική μέση κατανάλωση είναι 4.37lt/100km