Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    S
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 39
    • Best 25
    • Groups 0

Sonic 0

@Sonic 0

68
    Profile views
    39
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

Sonic 0 Unfollow Follow

Best posts made by Sonic 0

• RE: LEXUS LBX

Παρέλαβα εν μέσω βροχής (4 μήνες συνολικός χρόνος από παραγγελία μέχρι παραλαβή, το αυτοκίνητο είχε φτάσει περίπου κανέναν μήνα πριν).
      Με πολλή δουλειά και τέτοιο καιρό δεν ήταν για πολλά σήμερα, ούτε φωτογραφίες δεν έβγαλα καλά καλά. Αρχικές εντυπώσεις πολύ θετικές, αν και είναι εξαιρετικά πολύπλοκα όλα τα ηλεκτρονικά του συστήματα και νιώθω σαν να κάνω ξανά μεταπτυχιακό. Θα επανέλθω με εντυπώσεις και πιθανές απορίες σύντομα. (By the way, λένε για καλοκαίρι τώρα για ασύρματο Android)

lbx.jpg

Έχω αρκετές ερωτήσεις, αλλά η βασικότερή μου αυτή τη στιγμή είναι αν κάποιος από εσάς χρησιμοποιεί πομποδέκτη για διόδια και αν ναι, πού διάολο τον έβαλε; Το μπιρμπιλωτό κομμάτι πίσω από τον καθρέφτη είναι "πιασμένο" και με μια γρήγορη ματιά δεν έχει χώρο ψηλά στο παρμπρίζ.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      S
      Sonic 0

Μετά από τις απορίες που μου λύθηκαν από τους κατόχους εδώ και τα όσα διάβασα, το έκλεισα κι εγώ.
      Sonic Grey που μου αρέσει περισσότερο από όλα τα χρώματα.
      Τώρα αναμονή. Καλό Πάσχα να πω; Κάτι τέτοιο.

Επιβεβαιώνω αυτό που αναφέρθηκε για την "επέκταση" εγγύησης +1 χρόνο με επίσκεψη στο συνεργείο και αυτό για το ασύρματο Android Auto μέσα στις γιορτές.

ΥΓ Και εμένα αυτή η ζάντα που βλέπω δεν μου αρέσει καθόλου για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Γενικά όλες οι "μαμά" ζάντες που δίνει η εταιρεία είναι ωραίες, ίσως καλύτερη η 17αρα.

S
      Sonic 0

@bathan said in LEXUS LBX:

@sonic-0 said in LEXUS LBX:

Μετά από τις απορίες που μου λύθηκαν από τους κατόχους εδώ και τα όσα διάβασα, το έκλεισα κι εγώ.
      Sonic Grey που μου αρέσει περισσότερο από όλα τα χρώματα.
      Τώρα αναμονή. Καλό Πάσχα να πω; Κάτι τέτοιο.

Επιβεβαιώνω αυτό που αναφέρθηκε για την "επέκταση" εγγύησης +1 χρόνο με επίσκεψη στο συνεργείο και αυτό για το ασύρματο Android Auto μέσα στις γιορτές.

ΥΓ Και εμένα αυτή η ζάντα που βλέπω δεν μου αρέσει καθόλου για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Γενικά όλες οι "μαμά" ζάντες που δίνει η εταιρεία είναι ωραίες, ίσως καλύτερη η 17αρα.

Αντε με το καλό και εσύ
      Να υπολογίζεις 5 μήνες από την ημερ/νία παραγγελίας
      Ποιά έκδοση/ατμόσφαιρα διάλεξες ;

Ναι, αυτό μου είπαν πάνω κάτω για χρόνο.
      Elegant + Tech
      Είχε τα περισσότερα πράγματα που επιθυμούσα (και κάποια αδιάφορα), χωρίς να ξεφεύγει υπερβολικά σε τιμή. Το μόνο που ίσως θα ήθελα παραπάνω είναι τα paddles, αλλά κι αυτό πρακτικά δεν ξέρω πόσο θα το χρησιμοποιούσα. Απλά περισσότερο "για να υπάρχει".

Σε σαλόνι προβληματίστηκα, αλλά μου άρεσε το forest brown λίγο παραπάνω γιατί με το Sonic Grey ίσως το sand να ήταν κάπως ψυχρό, νομίζω δένει καλύτερα το πιο θερμό σαλόνι. Στο κόκκινο π.χ. πάει πιο πολύ το "λευκό".

S
      Sonic 0

Άσχετο... Έβλεπα λίγο ΑΤP 500 Βαρκελώνης και είναι σπόνσορας η Lexus.
      Έχουν το LBX μέσα:

912c08ce-7eb5-4b4d-a10c-dcaa699644db-490495118_1072151421617332_1854382101957335400_n.jpg

S
      Sonic 0

@mk-0 said in LEXUS LBX:

Θα χαλάσω την άκρως ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη συζήτηση, βγαλμένη από το 2014, για Apple-Android και τι είναι καλύτερο, και θα ρωτήσω αν κάποια από τα αξεσουάρ αξίζουν.

Δεν μιλάω για προφανή, όπως πατάκια κτλ, αλλά για κάποια άλλα που προσφέρονται.
      π.χ. λασπωτήρες, αυτά τα διάφορα προστατευτικά φιλμ, τα πλαϊνά διακοσμητικά και την επίστρωση για τις ζάντες.
      Έχει κανείς άποψη;

Κοίτα, κι εγώ ήμουν αναποφασιστος σχετικά με το protection pack περισσότερο, αν θα το βάλω ή όχι.
      Αφορά στα φιλμ προστασίας, στο σύνολο 7 σημεία.

1. Άκρα των πορτών,
      2. πλαινά του εμπρόσθιου προφυλακτήρα,
      3. καθρέφτες,
      4. πάνω μέρος πίσω προφυλακτήρα,
      5. μια λωρίδα οροφής αμέσως εκει που τελειώνει το παρμπριζ,
      6. στα χερούλια των πορτών και τέλος
      7. το μισό καπό.
        Το κόστος δεν ειναι σημαντικό, 550 ευρώ στο σύνολο και προστατεύει κρίσιμα σημεία.
        Υποθέτω ότι αν πας σε ένα μαγαζι με PPF και ζητήσεις κάτι ανάλογο, εκεί θα κυμαίνεται το κόστος.
        Όσο το σκέφτομαι, αυτό ίσως να άξιζε να το είχα κάνει.

Για τα άλλα τώρα, ειλικρινά δε ξέρω.
      Δηλαδή τα πλαινά διακοσμητικά δε μου έδιναν μια προστιθέμενη αξία για 330 ευρώ οπότε τα απέρριψα. Ίσως αν συνοδεύονταν και με κάποια άλλα στοιχεία σε άλλα σημεία. Ίσως πάλι γιατί στο λευκό που το πήρα δε πιστεύω οτι θα το ανέδειχναν. Σε άλλο χρώμα επιφυλάσσομαι..
      Λασπωτήρες δε μου πολυταίριαζαν στο ύφος του αυτοκινήτου.
      Επίστρωση στις ζάντες, δε καταλαβαίνω το είδος της προστασίας που θα μου δώσει.
      Μπάρες οροφής, τις είδα απο κοντά τοποθετημένες σε ένα LBX και δε μου άρεσαν καθόλου. Χοντροκοπιές. After market μπάρες θα ταίριαζαν πολύ καλύτερα.
      Εγώ προσωπικά επειδή ακολουθούσε καλοκαίρι ακριβώς μετά την αγορά, αγόρασα και μια τετράδα καουτσουκένια πατάκια-σκαφάκια που έκοψα και προσάρμοσα αναλόγως και βόλεψαν πάρα πολύ το τρίμηνο του καλοκαιριού (αλλά και τώρα με τις βροχές), για ευνόητους λόγους.
      Επίσης επειδή το διάβασα και σε κάποιο άλλο ποστ, δεν έρχεται εδώ με dashcam.
      Κρίμα, αυτό είναι κάτι που θα έβαζα εργοστασιακώς, τελικώς αγόρασα μια after market dashcam και έκανα την εγκατάσταση μόνος μου.

Θα το σκεφτώ για τα προστατευτικά κι εγώ.

Να επαναλάβω ότι μου μετέφεραν ότι το ασύρματο Android Auto θα έρθει με αναβάθμιση κατά τις γιορτές. Με επιφύλαξη πάντα.

S
      Sonic 0

@georgemit said in LEXUS LBX:

Κόκκινο αυτοκίνητο ποτές, μόνο σε μικρό πόλης ή κάποιο πολύ sport.
      Λευκό σαλόνι επίσης Χ. Παππουδιστικο.
      Τέρμα μαύρο με μαυρη οροφή.

Γούστα είναι αυτά.
      Το μαύρο δεν μου άρεσε καθόλου εμένα. Μάλιστα υπήρχε ετοιμοπαράδοτο όπως το ήθελα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το σκέφτηκα.
      Το μπλε πολύ βαρετό.

Το κόκκινο είναι συμπαθές, το copper που έβαλε ο Φάνης πιο πάνω είναι για... μερακλήδες (δηλαδή το δείχνεις σε 10 άτομα, οι 5 πέντε σου λένε ότι είναι χάλια, άλλοι 2 ότι δεν θα μπουν μέσα αν το πάρεις και 3 ότι είναι ωραίο) και εμένα μου αρέσει.

Προσωπικά πήρα το Sonic Grey που μου άρεσε πιο πολύ από όλα, αλλά θα πω ότι το λευκό είναι κουκλί και αν δεν είχα το 2ο αυτοκίνητο λευκό θα το έπαιρνα. Επίσης παρότι τα ασημί δεν μου αρέσουν, το συγκεκριμένο ασημί της Lexus είναι πολύ ωραίο.

Το ματ cement grey συμπαθές επίσης, αλλά λίγο σούπα, κυκλοφορούν ένα σωρό άλλα αυτοκίνητα με αυτό το χρώμα.

Για το σαλόνι συμφωνώ γενικά για το "παππουδίστικο" λευκό, αλλά σημασία έχει και το εξωτερικό χρώμα. Πρέπει να το δεις σε συνδυασμό.

S
      Sonic 0

@georgemit said in LEXUS LBX:

Μαύρο εννοούσα εσωτερικό, εξωτερικά ωραίο το μαυρο αυτοκινητο με μειονεκτηματα όμως.
      1ον φαίνονται όλα, μικρογρατζουνιες κλπ και σε ψήνει ο ήλιος.

Δεν το μπορώ με τίποτα το μαύρο μέσα. Μικραίνει τον χώρο και σε κάνει να θες να βάλεις goth μουσική και να κόβεις φλέβες.

S
      Sonic 0

@mk-0 said in LEXUS LBX:

@alexb-0 said in LEXUS LBX:
      ...

Επίσης αν το αφήσεις για μέρες (π.χ. ταξίδι) να απενεργοποιήσεις το smart entry. (by the way, μπορείς να βάλεις και το κλειδί σε "sleep mode" ας πούμε για να του κάνεις οικονομία).

Επίσης επειδή δεν έβγαλα άκρη από το manual, δεν αρκεί το "P" για να μπει το χειρόφρενο; Υπάρχει λόγος να βάζεις το χειρόφρενο από το ξεχωριστό κουμπί;

@alexb-0 καλοτάξιδο με υγεία να το χαρείς!

@sonic-0 Για να μη ψαχνω γιατί βαριέμαι, μπορείς να περιγράψεις στα γρήγορα πώς απενεργοποιείς το smart entry και πώς βάζεις το κλειδί σε sleep mode? Και πώς το βγάζεις από sleep mode φυσικά!

Αν απενεργοποιήσεις το smart entry, πώς κλειδώνεις/ ξεκλειδώνεις το αυτοκίνητο; Με τα κουμπιά απο το κλειδί αντί με την αφή;

Αυτό που λες με το χειρόφρενο, με έμπλεξε λίγο:
      Εγώ όταν τελειώσω τη διαδρομή μου και παρκάρω, απλώς πιέζω το κουμπι ON/OFF και αυτόματα μπαίνει το χειρόφρενο. Δε χρειάζεται να πατήσω τιποτα αλλο.
      Αν δε σβήσω τον κινητήρα αλλά π.χ. απλώς θέλω να βάλω το χειρόφρενο για να βγω απο το αμάξι, να κλείσω την πόρτα του γκαραζ, ενώ το αυτοκίνητο παραμένει σε READY mode δηλ. με τον κινητήρα αναμμένο, τότε πατώ το P και μπαίνει το χειρόφρενο.
      Ποιό είναι το ξεχωριστό κουμπί στο οποίο αναφέρεσαι;

Το Smart Entry το απενεργοποιείς από τις ρυθμίσεις, δεν το έχω πρόχειρο τώρα, αλλά νομίζω πάς Settings - Vehicle Customise - Smart Entry.
      Το Smart Entry είναι αυτό που όταν έχεις το κλειδί στην τσέπη και πλησιάζεις, αγγίζεις το χερούλι και ξεκλειδώνει (και αντίστοιχα κλειδώνει βγαίνοντας αγγίζοντας απ' έξω) και επίσης για να βάλεις μπρος, απλά πατάς το κουμπί με το κλειδί στην τσέπη. Επίσης χρησιμεύει για το ψηφιακό κλειδί.
      Γενικά είδα ότι είναι από αυτά που καταναλώνουν ρεύμα αν μείνει το αυτοκίνητο για μέρες. Αν το απενεργοποιήσεις, απλώς πατάς το κουμπί στο κλειδί. Προσωπικά δεν το έχω βγάλει, αλλά το μέτρησαν και έχει μια επίπτωση. Οπότε αν είναι να φύγεις για μέρες, καλό είναι να το κάνεις.

Για το κλειδί κρατάς πατημένο το "κλείδωμα" και πατάς δυο φορές το ξεκλείδωμα. Αναβοσβήνει τέσσερις φορές το λαμπάκι και έτσι μπαίνει σε battery saving mode. Οπότε δεν "καίει" μπαταρία συνέχεια, ειδικά αν δεν το χρησιμοποιείς για μέρες. Για να το επαναφέρεις, απλά πατάς οποιοδήποτε κουμπί μια φορά.

Για το χειρόφρενο, έχει επιλογή να είναι αυτόματο και να μπαίνει με το "P" από τον λεβιέ. Το άλλο κουμπί που αναφέρω είναι το ((P)) που υπάρχει για το "χειροκίνητο" χειρόφρενο, πιο δεξιά από τον λεβιέ. Εγώ ακολουθώ την πρώτη λύση και απλά ρώτησα.

Γενικά, όποιος έχει tips ή έχει βρει τίποτα ενδιαφέρον, ας το μεταφέρει. Το manual είναι τεράστιο και σίγουρα ξεφεύγουν πράγματα.

S
      Sonic 0

@tolisk20 said in LEXUS LBX:

Μια φωτο για καλο βραδυ..!

Kαλορίζικο!
      Πότε παρήγγειλες;

S
      Sonic 0

@ataim said in LEXUS LBX:

Επιτέλους! Τα Tesla πάνε μόνα τους τον σκύλο βόλτα, τα Lexus έβαλαν ασύρματο android auto...

Έρχεται μετά ο Μασκ και μαζεύει τις ακαθαρσίες;

S
      Sonic 0

Latest posts made by Sonic 0

6 μηνες συμβιωσης σημερα και περιπου 7000 χλμ μετα...Απροβληματιστο,οικονομικο και κυριως πανω σε αυτα που εψαχνα πριν την αγορα..ισως πρεπει να γραψω και ενα κειμενο καποια στιγμη

-ενω το δεξι ποδι ολο και ξεθαρευει η καταναλωση συνεχεια πεφτει..4,3 σε 7000χλμ με βουνα-λαγκαδια-πολη αλλα κυριως περιαστικα με ταχυτητες 60-100 χλμ..αντιστοιχως η αυτονομια ολο και μεγαλωνει..κοντεουμε τα 800χλμ
      20250508_112648.jpg

Για αστικά και περιαστικά τα 4-4,5 είναι πολύ συνηθισμένα. Πραγματικά πολύ οικονομικό. Τις προάλες σε διαδρομή μες την Αθήνα δοκίμασα και το Eco και είδα... 3,3!
      Έκανα κι εγώ το πρώτο μου μεγάλο ταξίδι και με αρκετό γκάζι ήμουν στα 7 (αποκλειστικά εθνική οδό). Αν είσαι στα 110-120 είσαι πολύ χαμηλότερα.

Το είχα ρωτήσει και πιο πριν αλλά δεν πήρα απάντηση νομίζω.
      Υπάρχει τρόπος αυτή η μέση κατανάλωση να μηδενιστεί; Ή έστω να βλέπεις την τρέχουσα μέση κατανάλωση; To ίδιο και για τη μέση ταχύτητα και ώρες στο Drive Info;

Σιγουρα υπαρχει τροπος να μηδενισεις την μεση καταναλωση..και γω δεν το χω ψαξει να την μηδενισω..βλεπω μεσα απ την κεντρικη οθονη η απ την εφαρμογη η οταν κλεινω τ αυτοκινητο ποσο εκαψε την καθε φορα..
      Συνηθως περιαστικα με καλες ταχυτητες ειμαι 3,6-3,8..μεσα στη πολη εχει πολλα 2αρια και χαμηλα 3αρια..Screenshot_20250404_153006_Lexus Link+.jpg

Nαι κι εγώ τη βλέπω στην εφαρμογή μετά ή όταν το "σβήσω" και το βγάλει για λίγο στην κεντρική οθόνη, αλλά δεν έχω βρει άλλη επιλογή.

Τώρα κοίταξα στο manual, μάλλον γίνεται από τη multimedia οθόνη:

Οι πληροφορίες κατανάλωσης καυσί-
      μου μπορούν να εμφανιστούν στην
      κεντρική οθόνη.
      ■ Εμφάνιση κατανάλωσης καυσί-
      μου/οθόνης ιστορικού στην
      κεντρική οθόνη
      1 Επιλέξτε το (εικονίδιο αυτοκίνητο) στο κύριο μενού.
      2 Επιλέξτε το στοιχείο «Trip
      information» (Πληροφορίες ταξι-
      διού).
      3 Επιλέξτε το στοιχείο «Current»
      (Τρέχουσες) ή το «History» (Ιστο-
      ρικό).

Από εκεί το ρυθμίζεις. Θα το τσεκάρω. Όσο για το Trip Info λέει το εξής:

Οχήματα με οθόνη 12,3 ιντσών
       «Average Speed» (Μέση ταχύτητα
      κίνησης): Εμφανίζει τη μέση ταχύ-
      τητα κίνησης του οχήματος από την
      επαναφορά της ένδειξης
       «Total Time» (Συνολικός χρόνος):
      Εμφανίζει τον χρόνο που παρήλθε
      από την επαναφορά της ένδειξης

Η επαναφορά δεν ξέρω πώς γίνεται βέβαια. Λογικά πάλι μέσα από το multimedia

S
      Sonic 0

6 μηνες συμβιωσης σημερα και περιπου 7000 χλμ μετα...Απροβληματιστο,οικονομικο και κυριως πανω σε αυτα που εψαχνα πριν την αγορα..ισως πρεπει να γραψω και ενα κειμενο καποια στιγμη

-ενω το δεξι ποδι ολο και ξεθαρευει η καταναλωση συνεχεια πεφτει..4,3 σε 7000χλμ με βουνα-λαγκαδια-πολη αλλα κυριως περιαστικα με ταχυτητες 60-100 χλμ..αντιστοιχως η αυτονομια ολο και μεγαλωνει..κοντεουμε τα 800χλμ

Για αστικά και περιαστικά τα 4-4,5 είναι πολύ συνηθισμένα. Πραγματικά πολύ οικονομικό. Τις προάλες σε διαδρομή μες την Αθήνα δοκίμασα και το Eco και είδα... 3,3!
      Έκανα κι εγώ το πρώτο μου μεγάλο ταξίδι και με αρκετό γκάζι ήμουν στα 7 (αποκλειστικά εθνική οδό). Αν είσαι στα 110-120 είσαι πολύ χαμηλότερα.

Το είχα ρωτήσει και πιο πριν αλλά δεν πήρα απάντηση νομίζω.
      Υπάρχει τρόπος αυτή η μέση κατανάλωση να μηδενιστεί; Ή έστω να βλέπεις την τρέχουσα μέση κατανάλωση; To ίδιο και για τη μέση ταχύτητα και ώρες στο Drive Info;

S
      Sonic 0

@mk-0 said in LEXUS LBX:

Γνωρίζει κανείς από πού παίρνει πληροφορίες το navigation για κίνηση κτλ; Μέχρι στιγμής κάνει αρκετά καλή δουλειά, περίμενα να μην το χρησιμοποιώ καθόλου και προς το παρόν δεν χρησιμοποιώ Google Maps.
      Επίσης επειδή δεν έβγαλα άκρη από το manual, δεν αρκεί το "P" για να μπει το χειρόφρενο; Υπάρχει λόγος να βάζεις το χειρόφρενο από το ξεχωριστό κουμπί;

Ό,τι είναι τα Google Maps δεν είναι τίποτα. Έχεις τη δεδομένη στιγμή ενημέρωση της κίνησης σε πραγματικό χρόνο και σου προτείνει εναλλακτικές διαδρόμές για εξοικονόμηση χρόνου. Και στην πόλη ακόμα σε διαδρομές ρουτίνας το χρησιμοποιώ γιατί σου δίνει πάντα τη βέλτιστη διαδρομή.
      Αλλά είναι πολύ καλό και το built-in navigation, να τα λέμε κι αυτά.

Λοιπόν σχετικά με το χειρόφρενο και το Ρ, ένα γρήγορο τεστ που έκανα ήταν το εξής: σε φανάρι με το D στο κιβώτιο, έβαλα το χειρόφρενο απο το ξεχωριστό κουμπί αντί να πατώ συνεχώς το φρένο. Όταν πρασίνισε το φανάρι απλώς ξαναπάτησα το κουμπί και βγηκε το χειρόφρενο. Τι γλιτωσα; Το να πατήσω αρχικώς το Ρ και μετά να έπρεπε να ξαναβάλω D στο κιβώτιο (που πιθανότατα θα το ξεχνούσα). Δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο για να το χρησιμοποιήσω, πάντως το Ρ αρκεί για να μπει το χειρόφρενο.

Για να μην πατάω το φρένο στο φανάρι, απλά ενεργοποιώ το "Hold" που έχει (διακόπτη συγκράτησης φρένων τον λέει στo manual). Το έχω βρει πολύ βολικό, απλά θέλει κάθε φορά να το ενεργοποιείς όταν ξεκινάς. Όταν σταματήσεις και κρατήσεις το φρένο για λίγο ενεργοποιείται και απλά παίρνεις το πόδι από εκεί. Αυτό που λέει ο Φάνης είναι επίσης μια καλή περίπτωση για να το χρησιμοποιήσεις ξεχωριστά.

Για το navigation να πω την αλήθεια, έκανα συγκρίσεις με Google Maps και δεν είδα διαφορά και σίγουρα έχει δεδομένα κίνησης γιατί για τον ίδιο προορισμό μου έχει βγάλει πολλές φορές διαφορετικές διαδρομές, οπότε σίγουρα επηρεάζεται από κίνηση. Γι' αυτό και ρώτησα από πού αντλεί δεδομένα.

S
      Sonic 0

Δυο ερωτήσεις.

Στον πίνακα οργάνων, στην κατανάλωση αναγκαστικά βλέπεις μόνο τη συνολική μέση με αριθμό και μόνο από τις δύο μπάρες τη μέση κατανάλωση της συγκεκριμένης διαδρομής και την τρέχουσα, σωστά;
      Στο Drive Info που και πάλι έχει μέση ταχύτητα και χρόνο οδήγησης είναι η ίδια διαδρομή όπως στην κατανάλωση;
      Πώς μηδενίζουν αυτές οι τιμές; Με το οδόμετρο ή από κάπου αλλού;

Είναι λίγο χαζό να μην μπορείς να δεις την κατανάλωση κάθε ξεχωριστής διαδρομής πέρα από 1-2'' όταν σταματήσεις και απενεργοποιήσεις το σύστημα (το εμφανίζει για πολύ λίγο). Ναι μπορείς και από την εφαρμογή, αλλά μια που στο πάρκινγκ μου δεν έχει σήμα συνήθως δεν προλαβαίνει να συγχρονίσει.

Πάντως η κατανάλωση είναι απίστευτα χαμηλή εντός πόλης και με λίγο μεγαλύτερες ταχύτητες (τύπου περιφερειακή οδός με σχετική κίνηση). Τύπου 4-4,3 στα 100.
      Ακόμα δεν έχω καταφέρει κάποιο μεγαλύτερο ταξίδι (που λογικά εκεί δεν θα είναι τόσο καλά τα πράγματα αν το πατήσεις λίγο).

S
      Sonic 0

Άσχετο... Έβλεπα λίγο ΑΤP 500 Βαρκελώνης και είναι σπόνσορας η Lexus.
      Έχουν το LBX μέσα:

912c08ce-7eb5-4b4d-a10c-dcaa699644db-490495118_1072151421617332_1854382101957335400_n.jpg

S
      Sonic 0

@mk-0 said in LEXUS LBX:

...

Επίσης αν το αφήσεις για μέρες (π.χ. ταξίδι) να απενεργοποιήσεις το smart entry. (by the way, μπορείς να βάλεις και το κλειδί σε "sleep mode" ας πούμε για να του κάνεις οικονομία).

@alexb-0 καλοτάξιδο με υγεία να το χαρείς!

@sonic-0 Για να μη ψαχνω γιατί βαριέμαι, μπορείς να περιγράψεις στα γρήγορα πώς απενεργοποιείς το smart entry και πώς βάζεις το κλειδί σε sleep mode? Και πώς το βγάζεις από sleep mode φυσικά!

Αν απενεργοποιήσεις το smart entry, πώς κλειδώνεις/ ξεκλειδώνεις το αυτοκίνητο; Με τα κουμπιά απο το κλειδί αντί με την αφή;

Αυτό που λες με το χειρόφρενο, με έμπλεξε λίγο:
      Εγώ όταν τελειώσω τη διαδρομή μου και παρκάρω, απλώς πιέζω το κουμπι ON/OFF και αυτόματα μπαίνει το χειρόφρενο. Δε χρειάζεται να πατήσω τιποτα αλλο.
      Αν δε σβήσω τον κινητήρα αλλά π.χ. απλώς θέλω να βάλω το χειρόφρενο για να βγω απο το αμάξι, να κλείσω την πόρτα του γκαραζ, ενώ το αυτοκίνητο παραμένει σε READY mode δηλ. με τον κινητήρα αναμμένο, τότε πατώ το P και μπαίνει το χειρόφρενο.
      Ποιό είναι το ξεχωριστό κουμπί στο οποίο αναφέρεσαι;

Το Smart Entry το απενεργοποιείς από τις ρυθμίσεις, δεν το έχω πρόχειρο τώρα, αλλά νομίζω πάς Settings - Vehicle Customise - Smart Entry.
      Το Smart Entry είναι αυτό που όταν έχεις το κλειδί στην τσέπη και πλησιάζεις, αγγίζεις το χερούλι και ξεκλειδώνει (και αντίστοιχα κλειδώνει βγαίνοντας αγγίζοντας απ' έξω) και επίσης για να βάλεις μπρος, απλά πατάς το κουμπί με το κλειδί στην τσέπη. Επίσης χρησιμεύει για το ψηφιακό κλειδί.
      Γενικά είδα ότι είναι από αυτά που καταναλώνουν ρεύμα αν μείνει το αυτοκίνητο για μέρες. Αν το απενεργοποιήσεις, απλώς πατάς το κουμπί στο κλειδί. Προσωπικά δεν το έχω βγάλει, αλλά το μέτρησαν και έχει μια επίπτωση. Οπότε αν είναι να φύγεις για μέρες, καλό είναι να το κάνεις.

Για το κλειδί κρατάς πατημένο το "κλείδωμα" και πατάς δυο φορές το ξεκλείδωμα. Αναβοσβήνει τέσσερις φορές το λαμπάκι και έτσι μπαίνει σε battery saving mode. Οπότε δεν "καίει" μπαταρία συνέχεια, ειδικά αν δεν το χρησιμοποιείς για μέρες. Για να το επαναφέρεις, απλά πατάς οποιοδήποτε κουμπί μια φορά.

Για το χειρόφρενο, έχει επιλογή να είναι αυτόματο και να μπαίνει με το "P" από τον λεβιέ. Το άλλο κουμπί που αναφέρω είναι το ((P)) που υπάρχει για το "χειροκίνητο" χειρόφρενο, πιο δεξιά από τον λεβιέ. Εγώ ακολουθώ την πρώτη λύση και απλά ρώτησα.

Γενικά, όποιος έχει tips ή έχει βρει τίποτα ενδιαφέρον, ας το μεταφέρει. Το manual είναι τεράστιο και σίγουρα ξεφεύγουν πράγματα.

S
      Sonic 0

Ηρθε και το δικο μου LBX, αρχες Μαρτιου. 😄

Μεχρι στιγμης ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την συμπεριφορα και ανεση του αυτοκινητου. Καποια θεματακια που εχω παρατηρησει ειναι:

1. Στην αποτομη επιταχυνση ανεβαζει αρκετα τις στροφες χωρις να υπαρχει η αναγκη +3000 δλδ με αποτελεσμα να υπαρχει μια στιγμη που νοιωθεις και ακους αρκετα την μηχανη. Μολις φτασει μια επιθυμητη ταχυτητα βεβαια πεφτουν οι στροφες.

2. Το λογισμικο καποιες φορες μου κανει καποια περιεργα. Δεν κραταει καποιες ρυθμισεις (που δεν εχουν να κανουν με την ασφαλεια). Η δυσκολευομαι να αλλαξω και να βρω καποιες ρυθμισεις π.χ. δεν μπορουσα με τιποτα να αλλαξω το GPS απο μιλια σε μετρα... Τελικα το εκανε μονο του..

3. Θα προτιμουσα οι υαλοκαθαριστηρες να μην αφηναν τα 5-6 εκατοστα στα αριστερα του παμπριζ.

Επισης ηθελα να αναφερω λιγο το θεμα με την 12V μπαταρια. Το γκρουπ στο Facebook εχει αρκετα παραπονακια... Εχετε παρει Booster καλου κακου;

Το συνεργειο της Lexus μου προτεινε να υπαρχει ενα στο αυτοκινητο διοτι η μπαταρια διατηρει αρκετα συστηματα (συναγερμο, GPS κτλπ). Μου ειπαν οτι καλο θα ηταν το αμαξι να μην μεινει ακινητο για πανω απο 7 μερες και αν εχω θεμα ποτε μπορω να την παω να μου την αλλαξουν χωρις συζητηση. Αυτη ειναι η επισημη οδηγια που εχουν λαβει μεχρι στιγμης.

Εχει αντιμετωπισει κανεις σχετικο προβλημα; Επισης, εχετε να προτεινετε καποιο Booster;
      Νομιζω και ευελπιστω οτι το θεμα με την μπαταρια ειναι μονο σε καποια αυτοκινητα που ισως στο ταξιδι απο την Ιαπωνια κατι δεν πηγε καλα.

***Να ενημερωσω πως ειναι το πρωτο μου Hybrid και αυτοματο αυτοκινητο οποτε τα σχολια μου μπορει να ειναι και αστοχα 🙂

Ενδιαφέρον αυτό για την αλλαγή μπαταρίας.
      Εμένα ήταν άδεια όταν πήγα να το παραλάβω και αγχώθηκα, προς το παρόν δεν έχω θέματα, αλλά τσεκάρω. Έχω διαβάσει και αρκετά σχόλια σε ξένα γκρουπ. Το βασικό είναι να το έχεις στο ready mode όταν χρησιμοποιείς τα ηλεκτρονικά συστήματα και ότι οι μικρές βόλτες δεν έχουν τόσο καλό αποτέλεσμα (μάλλον το αντίθετο), από το να το βάλεις 30-60 λεπτά σε ready mode μια φορά την εβδομάδα (αν δεν το κινείς εννοείται). Επίσης αν το αφήσεις για μέρες (π.χ. ταξίδι) να απενεργοποιήσεις το smart entry. (by the way, μπορείς να βάλεις και το κλειδί σε "sleep mode" ας πούμε για να του κάνεις οικονομία).

Γνωρίζει κανείς από πού παίρνει πληροφορίες το navigation για κίνηση κτλ; Μέχρι στιγμής κάνει αρκετά καλή δουλειά, περίμενα να μην το χρησιμοποιώ καθόλου και προς το παρόν δεν χρησιμοποιώ Google Maps.

S
      Sonic 0

@chrisk6 said in LEXUS LBX:

@babisstinson said in LEXUS LBX:

@chrisk6 said in LEXUS LBX:

Καλοταξιδο και απροβληματιστο!!

Τον πομπο εγω τον εβαλα πισω απο τον καθρεπτη στο δεξιο μερος (προς συνοδηγο) και ουτε που το βλεπω και με ενοχλει. 😁

Σκέφτηκα να το κάνω έτσι (το είχα στο Πεζώ με αυτόν τον τρόπο) αλλά προτίμησα την "καθαρή" εικόνα.

Καλορίζικο και καλοτάξιδο το LBX Sonic!

Δε νομιζω οτι ενοχλει τοσο.
      Επισης το να βαζεις/βγαζεις απο καπου τον πομπο και να το κανεις συνεχεια μου φαινεται ταλαιπωρια.
      Πολλα διοδια εντο με ταξι κανουν κατι κουλα στο διαβασμα και τρως ακυρο και σταματα, κανε οπισθεν να ξαναπερασεις (και απο πισω το γ@μωσταυριδι παει γονα 😂 ).

Δεν έχω θέμα γενικά στο άλλο αυτοκίνητο. Μόνο μία φορά μου έχει τύχει, εκτός αν το LBX έχει άλλο τζάμι 😊
      Ναι το να το βάζεις-βγάζεις είναι ταλαιπωρία. Προτιμώ σταθερά κάπου.

@dimmad said in LEXUS LBX:

e-PASS αριστερά απο LAIDAR πισω απο τον καθρέπτη on board camera δεξια αποτο LIADAR

Εκεί το σκέφτηκα, αλλά μου χαλάει λίγο το ΟCD

@dekouk said in LEXUS LBX:

καλό ταξίδι κ από εμένα,! που όμορφος συνδιασμός εσωτερικού κ εξωτερικού...
      Όσο για τον πομπό....εγώ, όχι σε lbx, επειδή δεν ήθελα να τον βλέπω, του έβαλα πίσω από το σώμα του καθρέπτη. Πρώτα το δοκίμασα ότι τον διαβάζει το μάτι κ μετά τον κόλλησα.

Ενδιαφέρουσα ιδέα. Απλά φοβάμαι μην κάνει ζημιά στο πλαστικό. Ίσως δοκιμάσω λίγο πιο δεξιά, προς συνοδηγό για να μην το βλέπω εγώ.

S
      Sonic 0

@fanis75 said in LEXUS LBX:

@georgekn said in LEXUS LBX:

Καλοτάξιδο !!!
      εμένα για καφέ εσωτερικό μου κάνει...

Και εγώ καφέ το είδα, Forest Brown, το οποίο ειναι το 2ο πιο ωραίο εσωτερικό μετά το Ammonite Sand αλλά πιστέυω ότι ταιριάζει περισσότερο με το γκρι εξωτερικό χρώμα.

Nαι ακριβώς. Το τσακίρικο μάτι του Φάνη το διαπίστωσε. Το Forest Brown είναι. Την είχαμε κάνει την κουβέντα πρόσφατα. Και το λευκό είναι πολύ ωραίο, αλλά παίζει ρόλο ο συνδυασμός με το εξωτερικό. Με το γκρι θεωρώ ότι ταιριάζει περισσότερο το καφέ, ενώ π.χ. στο κόκκινο, πάει το λευκό πιο ωραία όπως το έχει ένα παιδί εδώ νομίζω.

@bathan Elegant-Tech είναι. Σε ποιο σημείο εννοείς ακριβώς; Δεν θέλω να το βλέπω στο τζάμι όταν οδηγώ.

Το Navigation του δεν ήταν κακό όσο το είδα. Με ενημέρωνε και για κίνηση που θα συναντήσω σε λίγο. Το ίδιο και το assistant του, π.χ. όταν ρώτησα πού έχει βενζινάδικο κοντά το έβγαλε αμέσως στην οθόνη ή πρόγνωση καιρού κτλ. Περίμενα να είναι εντελώς gimmick και άχρηστο, αλλά για βασικά πράγματα είναι ΟΚ.

Με το Bluetooth έκανε κάτι νερά πού και πού στη σύνδεση με το κινητό (δεν έστελνε ήχο αρχικά), με καλώδιο το βρήκε αμέσως το Android Auto, αλλά δεν ασχολήθηκα πολύ.

Επίσης ήταν λιγότερο ενοχλητικές οι ειδοποιήσεις από όσο περίμενα. Μόνο αυτή για τις πινακίδες απενεργοποίησα. Όπως είχα δει και στο test drive, το τιμόνι θα έπρεπε να ανεβαίνει λίγο ακόμα. Δηλαδή μόνο στο υψηλότερο σημείο είναι ΟΚ.

S
      Sonic 0

Παρέλαβα εν μέσω βροχής (4 μήνες συνολικός χρόνος από παραγγελία μέχρι παραλαβή, το αυτοκίνητο είχε φτάσει περίπου κανέναν μήνα πριν).
      Με πολλή δουλειά και τέτοιο καιρό δεν ήταν για πολλά σήμερα, ούτε φωτογραφίες δεν έβγαλα καλά καλά. Αρχικές εντυπώσεις πολύ θετικές, αν και είναι εξαιρετικά πολύπλοκα όλα τα ηλεκτρονικά του συστήματα και νιώθω σαν να κάνω ξανά μεταπτυχιακό. Θα επανέλθω με εντυπώσεις και πιθανές απορίες σύντομα. (By the way, λένε για καλοκαίρι τώρα για ασύρματο Android)

lbx.jpg

Έχω αρκετές ερωτήσεις, αλλά η βασικότερή μου αυτή τη στιγμή είναι αν κάποιος από εσάς χρησιμοποιεί πομποδέκτη για διόδια και αν ναι, πού διάολο τον έβαλε; Το μπιρμπιλωτό κομμάτι πίσω από τον καθρέφτη είναι "πιασμένο" και με μια γρήγορη ματιά δεν έχει χώρο ψηλά στο παρμπρίζ.

S
      Sonic 0
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ