@mk-0 said in LEXUS LBX:
@sonic-0 said in LEXUS LBX:
@alexb-0 said in LEXUS LBX:
...
Επίσης αν το αφήσεις για μέρες (π.χ. ταξίδι) να απενεργοποιήσεις το smart entry. (by the way, μπορείς να βάλεις και το κλειδί σε "sleep mode" ας πούμε για να του κάνεις οικονομία).
Επίσης επειδή δεν έβγαλα άκρη από το manual, δεν αρκεί το "P" για να μπει το χειρόφρενο; Υπάρχει λόγος να βάζεις το χειρόφρενο από το ξεχωριστό κουμπί;
@alexb-0 καλοτάξιδο με υγεία να το χαρείς!
@sonic-0 Για να μη ψαχνω γιατί βαριέμαι, μπορείς να περιγράψεις στα γρήγορα πώς απενεργοποιείς το smart entry και πώς βάζεις το κλειδί σε sleep mode? Και πώς το βγάζεις από sleep mode φυσικά!
Αν απενεργοποιήσεις το smart entry, πώς κλειδώνεις/ ξεκλειδώνεις το αυτοκίνητο; Με τα κουμπιά απο το κλειδί αντί με την αφή;
Αυτό που λες με το χειρόφρενο, με έμπλεξε λίγο:
Εγώ όταν τελειώσω τη διαδρομή μου και παρκάρω, απλώς πιέζω το κουμπι ON/OFF και αυτόματα μπαίνει το χειρόφρενο. Δε χρειάζεται να πατήσω τιποτα αλλο.
Αν δε σβήσω τον κινητήρα αλλά π.χ. απλώς θέλω να βάλω το χειρόφρενο για να βγω απο το αμάξι, να κλείσω την πόρτα του γκαραζ, ενώ το αυτοκίνητο παραμένει σε READY mode δηλ. με τον κινητήρα αναμμένο, τότε πατώ το P και μπαίνει το χειρόφρενο.
Ποιό είναι το ξεχωριστό κουμπί στο οποίο αναφέρεσαι;
Το Smart Entry το απενεργοποιείς από τις ρυθμίσεις, δεν το έχω πρόχειρο τώρα, αλλά νομίζω πάς Settings - Vehicle Customise - Smart Entry.
Το Smart Entry είναι αυτό που όταν έχεις το κλειδί στην τσέπη και πλησιάζεις, αγγίζεις το χερούλι και ξεκλειδώνει (και αντίστοιχα κλειδώνει βγαίνοντας αγγίζοντας απ' έξω) και επίσης για να βάλεις μπρος, απλά πατάς το κουμπί με το κλειδί στην τσέπη. Επίσης χρησιμεύει για το ψηφιακό κλειδί.
Γενικά είδα ότι είναι από αυτά που καταναλώνουν ρεύμα αν μείνει το αυτοκίνητο για μέρες. Αν το απενεργοποιήσεις, απλώς πατάς το κουμπί στο κλειδί. Προσωπικά δεν το έχω βγάλει, αλλά το μέτρησαν και έχει μια επίπτωση. Οπότε αν είναι να φύγεις για μέρες, καλό είναι να το κάνεις.
Για το κλειδί κρατάς πατημένο το "κλείδωμα" και πατάς δυο φορές το ξεκλείδωμα. Αναβοσβήνει τέσσερις φορές το λαμπάκι και έτσι μπαίνει σε battery saving mode. Οπότε δεν "καίει" μπαταρία συνέχεια, ειδικά αν δεν το χρησιμοποιείς για μέρες. Για να το επαναφέρεις, απλά πατάς οποιοδήποτε κουμπί μια φορά.
Για το χειρόφρενο, έχει επιλογή να είναι αυτόματο και να μπαίνει με το "P" από τον λεβιέ. Το άλλο κουμπί που αναφέρω είναι το ((P)) που υπάρχει για το "χειροκίνητο" χειρόφρενο, πιο δεξιά από τον λεβιέ. Εγώ ακολουθώ την πρώτη λύση και απλά ρώτησα.
Γενικά, όποιος έχει tips ή έχει βρει τίποτα ενδιαφέρον, ας το μεταφέρει. Το manual είναι τεράστιο και σίγουρα ξεφεύγουν πράγματα.