-
@polioan said in Volkswagen Taigo:
@cirus said in Volkswagen Taigo:
@andya3 said in Volkswagen Taigo:
@piliourits said in Volkswagen Taigo:
Το να έχει ένα αυτοκίνητο τιμολόγηση ξεχωριστή για την ύπαρξη οθόνης και ξεχωριστά για το Android Auto (εννοείται και κάνα χιλιάρικο επιπλέον μετά για χάρτες navigation) κι επιπλέον μετά για να εμφανίζονται στην οθόνη οδηγού, είναι απλά ξεφτιλίκι. (δεν ξέρω αν τη στιγμη που μιλάμε, δηλαδή γράφουμε, άλλαξε κάτι).
Κυρίως το πρώτο, δηλαδή να πουλάνε οθόνη χωρίς να μπορεί να συνδεθεί το κινητό αλλά ούτε στάνταρ χάρτες ενσωματωμένους να έχει, αυτές τις γελοιότητες κάνει το γκρουπ.
Ή οι δωρεάν αναβαθμίσεις να διαρκούν λιγότερο απ ότι σε κινητό... όπως και η εγγύηση. Αμάξι που έχει μόνο 2 χρόνια εγγύηση, έπρεπε να τιμολογειται 2-3 χιλιάρικα λιγότερο απ τα ανταγωνιστικα μοντέλα, όχι περισσότερο.
Μ αυτά και μ αυτά καποιοι δεν ακουμπήσαμε ποτέ το γκρουπ ούτε για δοκιμή, αρκούσε που τον ακούμπησε το γκρουπ σε φίλους και συγγενείς...Όποιος θέλει να επιλέγει ή να κρίνει αυτοκίνητα με βαση τις οθόνες και τους χάρτες δικαίωμά του. Δεν ανήκω σ' αυτή την κατηγορία, δεν τα κοιτάω καν. Και δεν νομίζω ότι είμαι κι ο μόνος...
Χωρίς διάθεση κριτικής σε κανέναν, μου φαίνεται και λίγο αστείο να συζητάμε για αυτοκίνητα σαν να είναι κινητά...Αστείο είναι να αγοράζεις αυτοκίνητο το 2022 και να μην μπορεί να συνδεθεί η οθόνη με κινητό γιατι ο κατασκευαστής θέλει έξτρα χρήματα για κάτι αυτονόητο. Δεν θα έπρεπε καν να το συζητάμε. Δεν κρίνουμε το αυτοκίνητο από αυτό αλλα σίγουρα κρίνουμε τον κατασκευαστή και την συμπεριφορά του στον πελάτη.
Αστείο είναι να αγοράζεις ένα καλό αυτοκίνητο και να σου δίνουν 2 χρόνια εγγύηση, όταν άλλοι δίνουν 5,7,8 χρόνια
Εσύ και άλλοι μην τα κοιτατε αυτά , υπάρχουμε πολλοί που τα κοιτάμε όμως και μας εκνευρίζουν
Να συνδεθεί η οθόνη με κινητό ως τι, αν επιτρέπεται? Για ANDROID AUTO ή CARPLAY? Ή να συνδεθεί απλά ως BLUETOOTH?
Γιατί στην 1η περίπτωση δεν θέλουν όλοι να συνδέονται με αυτούς τους τρόπους, τους αρκεί μόνο μέσω BLUETOOTH για τις κλήσεις τους.
Ακόμα και η HYUNDAI και KIA που είχαν 7 χρόνια εγγύηση, κατέβηκαν στα 5 χρόνια. Δεν ξέρω κάποιες άλλες μάρκες να δίνουν πλέον τόσο μεγάλες εγγυήσεις!προφανως για android auto ή carplay μιλάω και με καλώδιο ουτε καν ασύρματα.
Bluetooth ευτυχώς έχουν, δεν το έχουν σκεφτεί φαίνεται να το δίνουν και αυτό έξτρα.
ΥΓ Ξαναλέω για πολοστή φορά ότι τα αυτοκίνητα σαν αυτοκίνητα τα θεωρώ καλά. Η συμπεριφορά σε πελάτη με ενοχλεί.
-
Για το θεμα την συνδεσιμοτητας (μεσω οθονης) θα διαφωνησω σφοδρα ως προς το "να μην βλεπουμε τα αυτοκινητα σαν κινητα"
Ενα ολοκληρωμενο Infotainment συστημα ειναι ακρως απαραιτητο για πολλους οδηγους για πολλους και διαφορους λογους.
Ειναι αστειο να πληρωνεις εξτρα το AA, την στιγμη που ο ανταγωνισμος το συμπεριλαμβανει σε μοντελα μικροτερης αξιας εδω και τουλαχιστον 5 χρονιαΑυτο βεβαια ειναι στα πλαισια της γενικοτερης τιμολογιακης πολιτικης του ομιλου, βαλε οτι θες και πληρωσε. Για ονομα του Θεου, οταν ειχα παρει προσφορες για t-roc καποτε, το αυτοκινητο της επιλογης μου δεν ειχε καν αισθητηρες παρκαρισματος και η αξια του ηταν πανω απο 20.000.
-
@tutuyo said in Volkswagen Taigo:
Για το θεμα την συνδεσιμοτητας (μεσω οθονης) θα διαφωνησω σφοδρα ως προς το "να μην βλεπουμε τα αυτοκινητα σαν κινητα"
Ενα ολοκληρωμενο Infotainment συστημα ειναι ακρως απαραιτητο για πολλους οδηγους για πολλους και διαφορους λογους.
Ειναι αστειο να πληρωνεις εξτρα το AA, την στιγμη που ο ανταγωνισμος το συμπεριλαμβανει σε μοντελα μικροτερης αξιας εδω και τουλαχιστον 5 χρονιαΑυτο βεβαια ειναι στα πλαισια της γενικοτερης τιμολογιακης πολιτικης του ομιλου, βαλε οτι θες και πληρωσε. Για ονομα του Θεου, οταν ειχα παρει προσφορες για t-roc καποτε, το αυτοκινητο της επιλογης μου δεν ειχε καν αισθητηρες παρκαρισματος και η αξια του ηταν πανω απο 20.000.
Τα Toyota ακόμη δεν έχουν νομίζω, και αυτά πάνω από τα 20.000..
-
@fanis75 said in Volkswagen Taigo:
Φυσικά όλα τα Γερμανικά έχουν διαμορφωτές σαν τη VW. Και φυσικά όλα τα Ιαπωνικά, Κορεάτικα, Γαλλικά κλπ δεν έχουν διαμορφωτές με extra, ο εξοπλισμός πάει με τις εκδόσεις. Εκτός αν βλέπω κάτι άλλο εγώ στους διαμορφωτές τους στο Internet, οπότε θα εκτιμούσα να μου στείλεις τα σωστά link να τα δω κι εγώ.
Tι σχέση ο διαμορφωτής που είναι υλοποίηση του τοπικού εισαγωγέα? Σε Ford, PSA, Alfa Romeo, Renault μπορείς να παραγγείλεις άνετα έξτρα εξοπλισμό άσχετα με το εαν υπάρχει διαμορφωτής ή όχι.
Και η SEAT (μέλος του VAG) δεν έχει διαμορφωτή αλλά μια χαρά μπορείς να παραγγείλεις έξτρα εξοπλισμό.
Είπαμε να υποστηρίζει την VAG αλλά ας υπάρχει και λίγο αντικειμενικότητα!Το επιχείρημα μεροληψίας υπέρ του vag είναι η απάντησή σου? Και φυσικά δεν ισχύει αυτό που λές για τα Γαλλικά αυτοκίνητα κλπ, προσπαθείς απλώς να δημιουργήσεις εντυπώσεις χωρίς να απαντάς επί της ουσίας,
Δίνουν κάποια μικροπετακετάκια extra τα Γαλλικά και η Ford αλλά καμία σχέση με τις δυνατότητες διαμόρφωσης που δίνουν τα vag, που ουσιαστικά προσθέτεις στο αυτοκίνητο ότι θέλεις και το φτιάχνεις όπως θέλεις. Από λάστιχα, ζάντες, αναδιπλούμενους καθρέφτες, αισθητήρες και κάμερα παρκαρίσματος, συστήματα ασφαλείας, συστήματα infotainment, συστήματα αναρτήσεων κλπ ότι θέλεις το βάζεις.
Πιθανόν να δίνουν και κάποια μικροπακέτα οι Κορεάτες δεν ξέρω και οι Ιάπωνες δεν δίνουν απολύτως τίποτα!
Τώρα που τα βρήκες εσύ αυτά που λές δεν ξέρω. Μάλλον εσύ μεροληπτείς εναντίον των vag μη αποδεχόμενος την πραγματικότητα (κάτι που μου είναι αδιάφορο βέβαια, αλλά αυτή η εντύπωση μου μένει). -
Και φυσικά δεν ισχύει αυτό που λές για τα Γαλλικά αυτοκίνητα κλπ, προσπαθείς απλώς να δημιουργήσεις εντυπώσεις χωρίς να απαντάς επί της ουσίας,
Δίνουν κάποια μικροπετακετάκια extra τα Γαλλικά και η Ford αλλά καμία σχέση με τις δυνατότητες διαμόρφωσης που δίνουν τα vag, που ουσιαστικά προσθέτεις στο αυτοκίνητο ότι θέλεις και το φτιάχνεις όπως θέλεις. Από λάστιχα, ζάντες, αναδιπλούμενους καθρέφτες, αισθητήρες και κάμερα παρκαρίσματος, συστήματα ασφαλείας, συστήματα infotainment, συστήματα αναρτήσεων κλπ ότι θέλεις το βάζεις.Ό,τι θες λές, παντελώς άσχετος!! Φυσικά και διαμορφώνεις τα Φορντ και τα Γαλλικά όπως θες. Απλά έχουν λιγότερα έξτρα γιατί έχουν πολλοί περισσότερα στάνταρ. Προφανώς δεν το έχεις ψάξει και βγάζεις πράγματα από το μυαλό σου.
-
Ακόμα και η HYUNDAI και KIA που είχαν 7 χρόνια εγγύηση, κατέβηκαν στα 5 χρόνια. Δεν ξέρω κάποιες άλλες μάρκες να δίνουν πλέον τόσο μεγάλες εγγυήσεις!
H Kia παραμένει η εγγύηση 7 έτη κι έχει και επιπλέον τώρα προσφορά συν 5 έτη δωρεάν service (την εργασία)
https://www.kia.com/gr/odigos-agoras/xrimatodotisi-agoras/
To ίδιο και για τη Ηyundai με τη διαφορά ότι η εγγύηση είναι 5 έτη, έλεγχος ετήσιος (την εργασία,όχι τα ανταλλακτικά) + 5 έτη οδική βοήθεια
https://www.hyundai.gr/hyundai-5yumw/ -
@panormus772 said in Volkswagen Taigo:
Ακόμα και η HYUNDAI και KIA που είχαν 7 χρόνια εγγύηση, κατέβηκαν στα 5 χρόνια. Δεν ξέρω κάποιες άλλες μάρκες να δίνουν πλέον τόσο μεγάλες εγγυήσεις!
H Kia παραμένει η εγγύηση 7 έτη κι έχει και επιπλέον τώρα προσφορά συν 5 έτη δωρεάν service (την εργασία)
https://www.kia.com/gr/odigos-agoras/xrimatodotisi-agoras/
To ίδιο και για τη Ηyundai με τη διαφορά ότι η εγγύηση είναι 5 έτη, έλεγχος ετήσιος (την εργασία,όχι τα ανταλλακτικά) + 5 έτη οδική βοήθεια
https://www.hyundai.gr/hyundai-5yumw/Για να το ξεκαθαρίσω λίγο αυτό, το δωρεάν, service είναι "δωρεάν", καθώς μπορείς να το πάρεις σαν έκπτωση (500-600€ στο Stonic). Το κόστος φυσικά είναι υπολογισμένο και είναι περίπου μία ή άλλη..
-
Και φυσικά δεν ισχύει αυτό που λές για τα Γαλλικά αυτοκίνητα κλπ, προσπαθείς απλώς να δημιουργήσεις εντυπώσεις χωρίς να απαντάς επί της ουσίας,
Δίνουν κάποια μικροπετακετάκια extra τα Γαλλικά και η Ford αλλά καμία σχέση με τις δυνατότητες διαμόρφωσης που δίνουν τα vag, που ουσιαστικά προσθέτεις στο αυτοκίνητο ότι θέλεις και το φτιάχνεις όπως θέλεις. Από λάστιχα, ζάντες, αναδιπλούμενους καθρέφτες, αισθητήρες και κάμερα παρκαρίσματος, συστήματα ασφαλείας, συστήματα infotainment, συστήματα αναρτήσεων κλπ ότι θέλεις το βάζεις.Ό,τι θες λές, παντελώς άσχετος!! Φυσικά και διαμορφώνεις τα Φορντ και τα Γαλλικά όπως θες. Απλά έχουν λιγότερα έξτρα γιατί έχουν πολλοί περισσότερα στάνταρ. Προφανώς δεν το έχεις ψάξει και βγάζεις πράγματα από το μυαλό σου.
Μάλιστα, τα διαμορφώνεις όπως θες μεν, αλλά από την άλλη δεν σου δίνουν πολλά extra, γιατί είναι σούπερ εταιρείς και σου δίνουν από τις βασικές εκδόσεις όλα όσα χρειάζεσαι, οπότε τι τα θες τα πολλά extra?
Έχουν αποφασίσει από πριν τι χρειάζεσαι εσύ και σε καλύπτουν ήδη από το βασικό εξοπλισμό, εξυπηρέτηση μας κάνουν κιόλας, να πούμε κι ευχαριστώ.
Ενώ στα vag είναι άσχετοι οι άνθρωποι (όπως εγώ π.χ.) γιατί στα δίνουν όλα ένα-ένα στο πιάτο να βάλεις ότι θες μόνος σου ανάλογα με τις ανάγκες σου ανεξάρτητα από την έκδοση του αυτοκινήτου (με το αζημίωτο βέβαια).
Είπαμε, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις και οπτικές γωνίες σε κάθε θέμα, λογικό γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά εσύ το τερμάτισες, πας να απαξιώσεις ή να καταστήσεις αδιάφορο ένα εμφανές πλεονέκτημα των vag με τα extra.
Η πραγματικότητα είναι αγαπητέ ότι σε αντίθεση με τα vag, τα Γαλλικά, τα Ford κλπ τα παίρνεις αυστηρά με τον εξοπλισμό που έχουν στις εκδόσεις τους. Το αν θα σου βάλουν κάτι extra που δεν φαίνεται ξεκάθαρα στους καταλόγους τους (π.χ. ασθητήρες παρακαρίσματος μπροστά σε ένα Peugeot) είναι καθαρά θέμα καλής διάθεσης του αντιπροσώπου και πιθανόν και παζαριού κατά την αγορά του αυτοκινήτου.
Τα υπόλοιπα που λες είναι παραμύθια για παιδιά, αν θες πίστευέ τα, no problem... -
Η πραγματικότητα είναι αγαπητέ ότι σε αντίθεση με τα vag, τα Γαλλικά, τα Ford κλπ τα παίρνεις αυστηρά με τον εξοπλισμό που έχουν στις εκδόσεις τους. Το αν θα σου βάλουν κάτι extra που δεν φαίνεται ξεκάθαρα στους καταλόγους τους (π.χ. ασθητήρες παρακαρίσματος μπροστά σε ένα Peugeot) είναι καθαρά θέμα καλής διάθεσης του αντιπροσώπου και πιθανόν και παζαριού κατά την αγορά του αυτοκινήτου.
Καμία επαφή με την πραγματικότητα....απλά!
Μαι χαρά βάζεις ό,τι θες δε Φορντ ή Peugeot. Απλά π.χ. οι ηλεκτρικά αναδιπλώμενοι καθρέπτες είναι στάνταρ, άρα δεν υπάρχει ώς έξτρα. Όταν πήρα Φόρντ είχε 2 σελίδες έξτρα...η bmw είχε 5 σελίδες.
Τώρα εαν εσύ θες να παραμυθιάζεσαι ότι η VW είναι σούπερ εταιρεία επειδή σου χρεώνει τα πάντα έξτρα, ΟΚ...δικαίωμά σου!!
-
Το να έχει ένα αυτοκίνητο τιμολόγηση ξεχωριστή για την ύπαρξη οθόνης και ξεχωριστά για το Android Auto (εννοείται και κάνα χιλιάρικο επιπλέον μετά για χάρτες navigation) κι επιπλέον μετά για να εμφανίζονται στην οθόνη οδηγού, είναι απλά ξεφτιλίκι. (δεν ξέρω αν τη στιγμη που μιλάμε, δηλαδή γράφουμε, άλλαξε κάτι).
Κυρίως το πρώτο, δηλαδή να πουλάνε οθόνη χωρίς να μπορεί να συνδεθεί το κινητό αλλά ούτε στάνταρ χάρτες ενσωματωμένους να έχει, αυτές τις γελοιότητες κάνει το γκρουπ.
Ή οι δωρεάν αναβαθμίσεις να διαρκούν λιγότερο απ ότι σε κινητό... όπως και η εγγύηση. Αμάξι που έχει μόνο 2 χρόνια εγγύηση, έπρεπε να τιμολογειται 2-3 χιλιάρικα λιγότερο απ τα ανταγωνιστικα μοντέλα, όχι περισσότερο.
Μ αυτά και μ αυτά καποιοι δεν ακουμπήσαμε ποτέ το γκρουπ ούτε για δοκιμή, αρκούσε που τον ακούμπησε το γκρουπ σε φίλους και συγγενείς...Όποιος θέλει να επιλέγει ή να κρίνει αυτοκίνητα με βαση τις οθόνες και τους χάρτες δικαίωμά του. Δεν ανήκω σ' αυτή την κατηγορία, δεν τα κοιτάω καν. Και δεν νομίζω ότι είμαι κι ο μόνος...
Χωρίς διάθεση κριτικής σε κανέναν, μου φαίνεται και λίγο αστείο να συζητάμε για αυτοκίνητα σαν να είναι κινητά...Αναρωτιέμαι αφού δεν είναι σημαντικές οι οθόνες για τον κόσμο της μάρκας, γιατί τα VW τις υιοθέτησαν πριν από 15 χρόνια χωρίς καμιά λειτουργικότητα, ούτε καν να παίζουν mp3, ούτε Bluetooth, απλά για να δείχνουν τους ραδιοφωνικους σταθμούς, με μεγάλα γράμματα που λέει κι η παροιμία
Κι αφού σωστά δεν κρίνουμε τα αυτοκίνητα απ τις οθόνες τους, να τα κρίνουμε απ τον ημιάκαμπτο άξονα τους, απ τα 75 άλογα που έγιναν 90 για τους περισσότερους αγοραστές και τη σταδιακή αύξηση ιπποδύναμης ευθεία ανάλογης της κατανάλωσης λαδιού, απ τη συνταξιουχικη τους εμφάνιση (παρ όλο που εγώ είμαι συντηρητικός-κλασικος τύπος), απ την παροιμιώδη αξιοπιστία τους, απ το ότι στρίβουν όπως κανένα άλλο, απ τη σπορ τους αίσθηση, απ την παροιμιώδη άνετη ανάρτηση τους, απ τα ξεφλουδισμένα εσωτερικά και ουρανούς που πέφτουν στα κεφάλια, απ τις χαλασμένες κλειδαριές, τιμόνια, ηλεκτρονικά χειρόφρενα, από το φθηνό κόστος χρήσης και συντήρησης από τί;
Κάθε εταιρεία είχε τα καλά και στραβά της αλλά σε κάποιο τομέα διέπρεπε και μπορούσε να πατήσει εκεί για να χει χαρακτήρα και να τη προτιμήσει ο αγοραστής/οδηγός.
Τη VW γιατί; Επειδή δεν του έφταναν τα λεφτά για να πάρει Μερσεντες, προπέλα ή Audi; Αυτός μπορούσε να πάρει Opel -
Μάλιστα, τα διαμορφώνεις όπως θες μεν, αλλά από την άλλη δεν σου δίνουν πολλά extra, γιατί είναι σούπερ εταιρείς και σου δίνουν από τις βασικές εκδόσεις όλα όσα χρειάζεσαι, οπότε τι τα θες τα πολλά extra?
Έχουν αποφασίσει από πριν τι χρειάζεσαι εσύ και σε καλύπτουν ήδη από το βασικό εξοπλισμό, εξυπηρέτηση μας κάνουν κιόλας, να πούμε κι ευχαριστώ.
Ενώ στα vag είναι άσχετοι οι άνθρωποι (όπως εγώ π.χ.) γιατί στα δίνουν όλα ένα-ένα στο πιάτο να βάλεις ότι θες μόνος σου ανάλογα με τις ανάγκες σου ανεξάρτητα από την έκδοση του αυτοκινήτου (με το αζημίωτο βέβαια).
Είπαμε, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις και οπτικές γωνίες σε κάθε θέμα, λογικό γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά εσύ το τερμάτισες, πας να απαξιώσεις ή να καταστήσεις αδιάφορο ένα εμφανές πλεονέκτημα των vag με τα extra.
Τα υπόλοιπα που λες είναι παραμύθια για παιδιά, αν θες πίστευέ τα, no problem...χαχαχαχ
ωστε παιρνεις φαου για λογους αυτοκινητιστικους ενω τους αλλους για εξοπλισμοι?
χαχαχ -
Χωρίς διάθεση κριτικής σε κανέναν, μου φαίνεται και λίγο αστείο να συζητάμε για αυτοκίνητα σαν να είναι κινητά...+100
Και επίσης συμφωνώ και με πολλά άλλα που γράφεις.
-
Χωρίς διάθεση κριτικής σε κανέναν, μου φαίνεται και λίγο αστείο να συζητάμε για αυτοκίνητα σαν να είναι κινητά...Αναρωτιέμαι αφού δεν είναι σημαντικές οι οθόνες για τον κόσμο της μάρκας, γιατί τα VW τις υιοθέτησαν πριν από 15 χρόνια χωρίς καμιά λειτουργικότητα, ούτε καν να παίζουν mp3, ούτε Bluetooth, απλά για να δείχνουν τους ραδιοφωνικους σταθμούς, με μεγάλα γράμματα που λέει κι η παροιμία
Κι αφού σωστά δεν κρίνουμε τα αυτοκίνητα απ τις οθόνες τους, να τα κρίνουμε απ τον ημιάκαμπτο άξονα τους, απ τα 75 άλογα που έγιναν 90 για τους περισσότερους αγοραστές και τη σταδιακή αύξηση ιπποδύναμης ευθεία ανάλογης της κατανάλωσης λαδιού, απ τη συνταξιουχικη τους εμφάνιση (παρ όλο που εγώ είμαι συντηρητικός-κλασικος τύπος), απ την παροιμιώδη αξιοπιστία τους, απ το ότι στρίβουν όπως κανένα άλλο, απ τη σπορ τους αίσθηση, απ την παροιμιώδη άνετη ανάρτηση τους, απ τα ξεφλουδισμένα εσωτερικά και ουρανούς που πέφτουν στα κεφάλια, απ τις χαλασμένες κλειδαριές, τιμόνια, ηλεκτρονικά χειρόφρενα, από το φθηνό κόστος χρήσης και συντήρησης από τί;
Κάθε εταιρεία είχε τα καλά και στραβά της αλλά σε κάποιο τομέα διέπρεπε και μπορούσε να πατήσει εκεί για να χει χαρακτήρα και να τη προτιμήσει ο αγοραστής/οδηγός.
Τη VW γιατί; Επειδή δεν του έφταναν τα λεφτά για να πάρει Μερσεντες, προπέλα ή Audi; Αυτός μπορούσε να πάρει OpelΡε πηλιούρη γελάω πόλυ γαμάτο.
Βεβαια εχεις δίκιο σε πολλά αλλά εντάξει υπερβάλεις λίγο δεν είναι τοσο χάλια. Σε συγκεκριμένα μοντέλα υπάρχουν κάποια από αυτά, σε κάποια άλλα άλλα. Βεβαια σε όλα η ΟΡΟΦΗ πέφτει στο κεφάλι σου μα τον Τουτατή
-
Η οροφή στο κεφάλι συμβαινει σε όλα τα αυτοκίνητα. Ο λόγος είναι ότι είναι υφασμάτινη. Σε αυτά που δεν πέφτουν είναι σαν σφουγγάρι.
Συνεπώς σου δίνουν οροφή με ποιοτικό ύφασμα και λόγω παλαιότητας και ζεστής από τον ήλιο που τα χτυπάει όλη μέρα η κόλλα του υφάσματος ξεκολλάει και κρεμάει το ύφασμα. Δεν πέφτει η οροφή, το ύφασμα ξεκολλά.Βέβαια αυτό συμβαίνει στα 10-15 έτη. Στην Ευρώπη σε αυτά τα χρόνια έχει πάει για απόσυρση το αυτοκίνητο με καμία 500.000χιλιομετρα πάνω του. Εδώ τα παίρνουν οι πιτσιρικάδες ως μεταχειρισμένα,τα βάζουν μπούκες, λεντ και άλλα τέτοια για να τα παρκάρουν έξω από κάποιο παρακμιακό μπαράκι ή καφετέρια. Και μετά τους πέφτει η υφασμάτινη οροφή.
Με 150 ευρώ βάζεις ποιοτική καινούργια που κρατά λογικά άλλα τόσα ετη -
@lap said in Volkswagen Taigo:
Η οροφή στο κεφάλι συμβαινει σε όλα τα αυτοκίνητα. Ο λόγος είναι ότι είναι υφασμάτινη. Σε αυτά που δεν πέφτουν είναι σαν σφουγγάρι.
Συνεπώς σου δίνουν οροφή με ποιοτικό ύφασμα και λόγω παλαιότητας και ζεστής από τον ήλιο που τα χτυπάει όλη μέρα η κόλλα του υφάσματος ξεκολλάει και κρεμάει το ύφασμα. Δεν πέφτει η οροφή, το ύφασμα ξεκολλά.Βέβαια αυτό συμβαίνει στα 10-15 έτη. Στην Ευρώπη σε αυτά τα χρόνια έχει πάει για απόσυρση το αυτοκίνητο με καμία 500.000χιλιομετρα πάνω του. Εδώ τα παίρνουν οι πιτσιρικάδες ως μεταχειρισμένα,τα βάζουν μπούκες, λεντ και άλλα τέτοια για να τα παρκάρουν έξω από κάποιο παρακμιακό μπαράκι ή καφετέρια. Και μετά τους πέφτει η υφασμάτινη οροφή.
Με 150 ευρώ βάζεις ποιοτική καινούργια που κρατά λογικά άλλα τόσα ετηχαζομάρες. Τα έλεγαν οι γαλάτες ότι θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι και δεν άκουγε κανείς
-
Δεν είμαι υπερασπιστής ούτε έχω μετοχές στη vw και ούτε βέβαια περιμένει από μένα η μεγαλύτερη Ευρωπαική αυτοκινητοβιομηχανία να την υπερασπιστώ.
Αλλά αυτά που διαβάζω, οι στρεβλώσεις, η προσπάθεια μείωσης και απαξίωσης δείχνουν φοβερή προσωπική εμπάθεια από κάποιους. Κι εμένα δεν μου αρέσουν τα Toyota, αλλά τη σέβομαι την εταιρεία, είναι μεγάλος κατασκευαστής.
Είτε αρέσει είτε όχι, η η vw βγάζει αυτοκίνητα ποιοτικά σε όλα τα επίπεδα, προηγείται πάντα στην κούρσα της τεχνολογίας και γενικά πρωτοπορεί. Benchmark για τους Γάλλους ήταν και παραμένουν τα αυτοκίνητά της, επίσημα δήλωνε ο Tavares θέλω να κάνω την Peugeot σαν την vw. (Τελικά την έκανε σε ...τιμές για τα υπόλοιπα θα δείξει ο χρόνος).
Η κριτική και οι προσωπικές απόψεις είναι σεβαστές, αλλά είναι εμφανές ότι είτε από άγνοια είτε από προσωπική αντιπάθεια κάποιοι καταφεύγουν σε υπερβολές και χολή. -
Και ένα σχόλιο για τις τιμές, γιατί κι εκεί έχουν δημιουργηθεί πολλές στρεβλώσεις στην αντίληψη ορισμένων. Η διαφορά μεταξύ leon fr 1.5 και του αντίστοιχου golf style 1.5 που είναι κοντινά σε εξοπλισμό είναι περίπου 3.000€ προ φόρων. Αρκετά δίκαια για τη διαφορά ποιότητας των 2 αυτοκινήτων, ε και για ένα μικρό καπέλο για το σηματάκι της vw.
Αν το ελληνικό σύστημα φορολόγησης την εκτοξεύει στα 9.000€ δε φταίει η vw, αν κάποιος θέλει να παραπονεθεί ας απευθυνθεί στο Μητσοτάκη... -
Ποια η ποιοτική διαφορά του golf εναντι του Λεόν;
-
@lap said in Volkswagen Taigo:
Ποια η ποιοτική διαφορά του golf εναντι του Λεόν;
το τεχνόδερμα στο τιμόνι στο leon στο golf είναι αληθινό δέρμα που το χαιδεύανε 88 παρθένες πριν το ράψουν.
-
Δε νομίζω ότι η διαφορά στην τιμή leon - golf δικαιολογειται από τόσο μεγάλη διαφορά στην ποιότητα.
Υπερτιμολογουν το golf λόγω ονόματος, για κάποιους δε σημαίνει τίποτα, για άλλους πολλά.
Ειναι πιστεύω σαν τις αυξήσεις τιμών του τελευταίου διαστήματος, αέρας κοπανιστός, αυξανω την τιμή γιατί ξέρω ότι αυτά που έχω θα τα πουλήσω, βαράω στο κεφάλι το golf γιατί αν και ακριβότερο θα πουλήσει έναντι του leon και θα έχω μεγαλύτερο κέρδος.
Volkswagen Taigo