-
Λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης δεν βλέπω να αναφέρεται πουθενά.
Κοίταξα Γαλλία και Γερμανία για να δω πώς διατίθεται και αν κατάλαβα καλά περιλαμβάνεται σε κάποια έξτρα πακέτα. Εδώ;
Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να διευκρινιστούν... -
Γενικά δεν έχουμε δει το σύνολο των εξοπλισμών ανά έκδοση. Η φωτογραφία που έχει ανέβει δείχνει τα βασικά στοιχεία και όχι το σύνολο.
-
Γενικά δεν έχουμε δει το σύνολο των εξοπλισμών ανά έκδοση. Η φωτογραφία που έχει ανέβει δείχνει τα βασικά στοιχεία και όχι το σύνολο.
Ναι επίσης είναι πολύ κουτσουρεμενες σε σχέση με την Γαλλία, πχ δεν έχει performance plus δίνει μόνο την trocadero... Αύριο μετά τις 5μμ μου είπαν ότι θα είναι έτοιμοι στο DS store στο Χαλάνδρι για τιμες, αν προλάβω θα περάσω να δω και να ρωτήσω.
-
Καλά αυτό με πολλαπλούς δεν υποτίθεται θα ερχόταν; Ότι να'ναι...
-
@sabas_thess said in DS4 2021:
Καλά αυτό με πολλαπλούς δεν υποτίθεται θα ερχόταν; Ότι να'ναι...
Εντάξει θα αρχίσει πάλι η γνωστή κουβέντα δεν κάνουν τα ράσα τον παπά και ότι ο γαλλικός ημιακαμπτος είναι καλύτερος από γιαπονοκορεατικους πολλαπλούς.
Πάντως αν δούμε πιο ψύχραιμα τις εκδόσεις τα 4.500 που ζητά η τροκαντερο από την πρώτη έκδοση είναι υπερβολή , η μόνη πραγματικά διαφορά με αισθητό κόστος είναι οι 19 αρες αντί των 17 και τα καθίσματα με το ύφασμα δέρμα και την πιο ενισχυμένη επένδυση και άντε λίγο η οθόνη η έξτρα. Η κοστολόγηση του καλού λογισμικού είναι μηδενικού έξτρα κόστους και οι αισθητήρες με την κάμερα ένα 500αρι βαριά. Δλδ σου φορτώνουν τις αχρειαστες και δύσκολες 19αρες που και κοστίζουν και δεν προσφέρουν μόνο το κάνουν πιο μάτσο.
Ας έβαζαν 18αρες ή με τις 17αρες και να γλιτωνες κάνα διχιλιαρο. -
Λογικά θα το διορθώσουν σε 3-4 μήνες το "λάθος" αυτό .
Τιμές γνωριμίας είναι , όπως και το C4 cross όταν βγήκε και δείτε που έχει φτάσει τώρα.Και μ' αυτές τις τιμές γνωριμίας, μάλλον οι πελάτες επισκέψεις γνωριμίας θα κάνουν...
Mακάρι να βγω ψεύτης, αλλά δεν το ΄χει εμπορικά η DS. Όσους γνωστούς έχει τύχει να ρωτήσω ούτε που την έχουν ακούσει, όχι να δώσουν 30k να αγοράσουν... -
Πιθανότατα θα έχουν και διάφορες στα πακέτα ασφαλείας.
Η Bastille+ θα έχει κάποιο βασικό ενώ από εκεί και πέρα θα υπάρχουν τα safety pack plus και safety pack 2 με επιπλέον καλουδια -
Λογικά θα το διορθώσουν σε 3-4 μήνες το "λάθος" αυτό .
Τιμές γνωριμίας είναι , όπως και το C4 cross όταν βγήκε και δείτε που έχει φτάσει τώρα.Και μ' αυτές τις τιμές γνωριμίας, μάλλον οι πελάτες επισκέψεις γνωριμίας θα κάνουν...
Mακάρι να βγω ψεύτης, αλλά δεν το ΄χει εμπορικά η DS. Όσους γνωστούς έχει τύχει να ρωτήσω ούτε που την έχουν ακούσει, όχι να δώσουν 30k να αγοράσουν...Ισχύει ειδικά από τότε που αυτονομήθηκε η μάρκα μάλλον καθοδική πορεία έχει. Πιο πολύ πουλούσε παλιότερα πλάι στην Σιτροέν.
Ελάχιστα ds7 έχω δει πάρα ότι μέσα είναι ένα αρχοντικό αμάξι και με θωρια τρομερή. Όσο για ds3 ούτε λόγος και μικρό και πανάκριβο -
Πάντως, εάν έβγαινε και με χειροκίνητο κιβώτιο, θα κόστιζε γύρω στα 26000ε οπότε θα απευθυνόταν και σε περισσότερους αγοραστές.
-
To βασικό θέμα με την DS -και γενικά με τα PSA- είναι πως δεν βγάζουν full hybrid ή έστω mild hybrid,πρέπει να πας κατευθείαν σε πριζάτο. Oπότε ως έχει σήμερα η κατάσταση λόγω ρύπων, α) έχουν περιορισμούς στη μετακίνηση και β) στάνταρ ετήσια πληρωμή τελών κυκλοφ.
Μόνη πιθανή εξαίρεση των diesel (δεν γνωρίζω πόσα gr. CO2 δηλώνουν). -
@panormus772 said in DS4 2021:
To βασικό θέμα με την DS -και γενικά με τα PSA- είναι πως δεν βγάζουν full hybrid ή έστω mild hybrid,πρέπει να πας κατευθείαν σε πριζάτο. Oπότε ως έχει σήμερα η κατάσταση λόγω ρύπων, α) έχουν περιορισμούς στη μετακίνηση και β) στάνταρ ετήσια πληρωμή τελών κυκλοφ.
Μόνη πιθανή εξαίρεση των diesel (δεν γνωρίζω πόσα gr. CO2 δηλώνουν).To trocadero δεν μπαίνει στον δακτύλιο αφού οι ρύποι του είναι στα 126 gr/km. Ίσως το bastille να μπαίνει αλλά πάσχει στον εξοπλισμό, δεν θα το έπαιρνα.
-
@andreas72 said in DS4 2021:
Πάντως, εάν έβγαινε και με χειροκίνητο κιβώτιο, θα κόστιζε γύρω στα 26000ε οπότε θα απευθυνόταν και σε περισσότερους αγοραστές.
Και με πλαστικα τάσια ίσως παει στα 25.000
Έλα βγάλτε και άλλα. Δώστε ds στον λαό. Μέχρι τα 12.000 ευρώ έχουμε ακόμα!
Υ.γ Σε πειράζω
-
Καλημέρα σας,
Με το που βγήκαν χθες οι τιμές πήρα τηλ. στην αντιπροσωπεία εδώ στη Θεσσαλονίκη για να ρωτήσω για την έκδοση Trocadero. Μου έστειλαν προσφορά 34.300 Ευρώ με μεταλλικό χρώμα και πινακίδες κ τέλη. Σας παραθέτω τον εξοπλισμό που αναγράφεται στην προσφορά για τη συγκεκριμένη έκδοση.
-
-
Και με πλαστικα τάσια ίσως παει στα 25.000
Έλα βγάλτε και άλλα. Δώστε ds στον λαό. Μέχρι τα 12.000 ευρώ έχουμε ακόμα!
Υ.γ Σε πειράζω
Οκ. Στην πραγματικότητα εκφράζω αυτό που θα με βόλευε.
Πάντως αυτό με τα τάσια μην το απαξιώνεις καθόλου. Στη Γαλλία η βασική τους έκδοση (BASTILLE) με τάσια βγαίνει. Μάλλον οι Γάλλοι δεν τα σνομπάρουν. -
Καλημέρα σας,
Με το που βγήκαν χθες οι τιμές πήρα τηλ. στην αντιπροσωπεία εδώ στη Θεσσαλονίκη για να ρωτήσω για την έκδοση Trocadero. Μου έστειλαν προσφορά 34.300 Ευρώ με μεταλλικό χρώμα και πινακίδες κ τέλη.Με τον 1.2 PureTech;
Ε μάλλον αλλιώς πήρε έκπτωση πάνω κάνα 1500 αρι. Δώσε ρύπους και τέλη κυκλοφορίας. Επιτόκιο ζήτησες; 8.5%;
-
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ τιμή τα €28.500 της 1ης έκδοση, αφού είναι και αυτόματη. Ουσιαστικά δεν έχει λόγω ύπαρξης το C4 Cross, αφού η διαφορά είναι μόνο €3.500 και δεν συγκρίνονται τα 2 οχήματα!
Μετά από τον τόσο μεγάλο ενθουσιασμό που προκλήθηκε χθες το απόγευμα για την τιμή της DS4 στην Ελλάδα, ίσως να φανεί παράξενη η ερώτησή μου αλλά έχω ήδη δηλώσει πως από αυτοκίνητα γνωρίζω μόνο κάποια βασικά πράγματα.
Γιατί απαξιώνεται τόσο το C4 C-cross, αφού μία απλή σύγκριση άλλα λέει, σ' εμένα τουλάχιστον.
Με 31.000€ περίπου, παίρνεις ή DS4 Bastille+ ή C4 Shine Pack, και τα δύο με τον BlueHDI 130 με αυτόματο κιβώτιο. Το C4 έχει καλύτερο εξοπλισμό (BLIS, ACC, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες εμπρός και στο πλάι, keyless access, navigation, αυτ/τη εναλλαγή φώτων, φιμέ τζάμια πίσω, και πιθανώς καλύτερο πακέτο ασφάλειας) ενώ και το εσωτερικό του είναι πολύ ανταγωνιστικό (για εμένα καλύτερο από τη βασική της DS4 αφού έχει προεκτεινόμενο υποβραχιόνιο, υποβραχιόνιο πίσω, πιο καλή επένδυση καθισμάτων, καθίσματα με αφρό μνήμης, ενώ ακόμη και στον πίνακα οργάνων που στο C4 είναι χάλια η DS4 δεν υπερτερεί αισθητά).
Στα μάτια τα δικά μου, στο μόνο που υπερτερεί η DS4 (μιλάω πάντα για τη βασική έκδοση) είναι στον κεντρικό αερόσακο (νομίζω ότι υπάρχει) και φυσικά στην εξωτερική εμφάνιση όπου πραγματικά δεν έχει αντίπαλο!Ποια είναι τελικά τα στοιχεία για τα οποία μιλάμε όλοι με τόσο ενθουσιασμό για τηDS4; Είναι η ποιότητα των υλικών τόσο καλύτερη; Η συναρμογή, η ποιότητα κύλισης, οι αναρτήσεις μήπως;?;?;
-
Έχει βγάλει κάνα (χοντρό) πρόβλημα το συγκεκριμένο μοτέρ στο παρελθόν; Είμαι με δοκιμασμένο ώριμο ταπεινό TSI μη φάω τα μούτρα μου...
Έχει βγάλει αρκετά (BMW γαρ), αλλά υποτίθεται ότι πλέον έχουν διορθωθεί όλα. Δεν έχω περισσότερες γνώσεις επί του θέματος.
Ας έβαζαν 18αρες ή με τις 17αρες και να γλιτωνες κάνα διχιλιαρο.
Δεν υπάρχουν σε αυτό το αμάξωμα, ούτε στην C4, δεν βγαίνουν με τις διαστάσεις, ή 17 ή 19 το 18 δεν οτυς βγαίνει.
Κρίμα....δεν βγάζεις τέτοιο αυτοκίνητο με χειροκίνητο, είναι ιεροσυλία! Και την σχεδίαση χαλάει και γενικά δεν...εαν θες να λέγεσαι πριμιο, δεν βάζεις χειροκίνητα για να βγαίνει η τιμή χαμηλά. Είναι πολύ ειδικό αυτοκίνητο, κάπως πρέπει να ξεχωρίσει.
-
Καλημέρα σας,
Με το που βγήκαν χθες οι τιμές πήρα τηλ. στην αντιπροσωπεία εδώ στη Θεσσαλονίκη για να ρωτήσω για την έκδοση Trocadero. Μου έστειλαν προσφορά 34.300 Ευρώ με μεταλλικό χρώμα και πινακίδες κ τέλη.Με τον 1.2 PureTech;
Ε μάλλον αλλιώς πήρε έκπτωση πάνω κάνα 1500 αρι. Δώσε ρύπους και τέλη κυκλοφορίας. Επιτόκιο ζήτησες; 8.5%;
Nαι με τον 1.2 PureTech. Δε ζήτησα επιτόκιο, ούτε γνωρίζω ακόμα ρύπους και τέλη. Θα με πάρουν τηλέφωνο μόλις το φέρουν να το δω από κοντά και να το κάνω ένα test drive και θα τα πούμε όλα από κοντά.
Το αμάξι το έχω λατρέψει από την πρώτη στιγμή που το είδα. Το μόνο που με φοβίζει είναι τα όποια προβλήματα μπορεί να βγάλει. Έχω ένα Citroen C4 του 2006 και είναι αλήθεια το πλήρωσα διπλό με τα προβλήματα που έβγαλε. Βέβαια ο πεθερός έχει αγοράσει το peugeot 208 diesel 2016 και δεν έχει ακόμα κανένα θέμα, θα μου πείτε τυχερά είναι αυτά...
-
Έχει βγάλει κάνα (χοντρό) πρόβλημα το συγκεκριμένο μοτέρ στο παρελθόν; Είμαι με δοκιμασμένο ώριμο ταπεινό TSI μη φάω τα μούτρα μου...
Έχει βγάλει αρκετά (BMW γαρ), αλλά υποτίθεται ότι πλέον έχουν διορθωθεί όλα. Δεν έχω περισσότερες γνώσεις επί του θέματος.
Ας έβαζαν 18αρες ή με τις 17αρες και να γλιτωνες κάνα διχιλιαρο.
Δεν υπάρχουν σε αυτό το αμάξωμα, ούτε στην C4, δεν βγαίνουν με τις διαστάσεις, ή 17 ή 19 το 18 δεν οτυς βγαίνει.
Κρίμα....δεν βγάζεις τέτοιο αυτοκίνητο με χειροκίνητο, είναι ιεροσυλία! Και την σχεδίαση χαλάει και γενικά δεν...εαν θες να λέγεσαι πριμιο, δεν βάζεις χειροκίνητα για να βγαίνει η τιμή χαμηλά. Είναι πολύ ειδικό αυτοκίνητο, κάπως πρέπει να ξεχωρίσει.
Η A-class πάντως ξεκινάει από 22.000 και όχι μόνο βγαίνει με χειροκίνητο κιβώτιο αλλά και με βασικό εξοπλισμό για γέλια. Είναι όμως πολύ προσιτό και έχει γεμίσει ο τόπος.
Νομίζω ότι δεν μπορώ να αφομοιώσω την έννοια του "πριμιο". Γι' αυτό έχω κάνει και την ερώτηση που έκανα πριν από μια ώρα. Γιατί η βασική έκδοση της DS4 είναι a priori καλύτερη από την κορυφαία της C4;
DS4 2021