-
@andreas72 said in DS4 2021:
Νομίζω ότι δεν μπορώ να αφομοιώσω την έννοια του "πριμιο". Γι' αυτό έχω κάνει και την ερώτηση που έκανα πριν από μια ώρα. Γιατί η βασική έκδοση της DS4 είναι a priori καλύτερη από την κορυφαία της C4;
Σχεδίαση, ομορφιά, υλικά εσωτερικού και "σήμα"....perceived quality.
ΥΓ: Μόνο πρίμιο δεν είναι η Α class των 22.000....για γέλια είναι!!
-
Νομίζω ότι δεν μπορώ να αφομοιώσω την έννοια του "πριμιο". Γι' αυτό έχω κάνει και την ερώτηση που έκανα πριν από μια ώρα. Γιατί η βασική έκδοση της DS4 είναι a priori καλύτερη από την κορυφαία της C4;
Σχεδίαση, ομορφιά, υλικά εσωτερικού και "σήμα"....perceived quality.
Δηλαδή "Όλα είναι ατμός" που έλεγε και ο Βέγγος...
Προφανώς ισχύει αυτό που είπες χθες. Τη DS4, την ερωτεύεσαι και την αγοράζεις.
Βεβαίως όποιος έχει να δώσει 35-40 χιλιάρικα θα πάρει και πρωτοποριακό εξοπλισμό.ΥΓ: Μόνο πρίμιο δεν είναι η Α class των 22.000....για γέλια είναι!!
Προσωπικά ούτε που γυρνάω να την κοιτάξω. Αυτό που θέλω να πω όμως είναι οτι η Mercedes "τσαλάκωσε" λίγο το προφίλ της προκειμένου να γίνει προσιτή. Δεν είναι κακό.
Υ.Γ. Ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό της Bastille+ στο γαλλικό site. Κατά τη γνώμη μου είναι λίγο "της ανάγκης".
-
Γι' αυτό έχω κάνει και την ερώτηση που έκανα πριν από μια ώρα. Γιατί η βασική έκδοση της DS4 είναι a priori καλύτερη από την κορυφαία της C4;
Δεν νομίζω ότι είναι ή δεν είναι a priori καλύτερη.
Εχω την εντύπωση ότι απευθύνεται σε αυτούς που τους αρέσει όταν την δουν, ικανοποιεί τις απαιτήσεις τους και μπορούν να την αγοράσουν. Αν αρχίσουν να υπολογίζουν ότι το άλλο έχει 1,5lt χώρου αποσκευών παραπάνω και 2mm μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, θα έχουν χάσει το βασικό στόχο δηλ. την DS4. Θα αρχίσουν μετά να την συγκρίνουν με όλα της κατηγορίας. Πιθανότατα δεν είναι το "συνολικά" καλύτερο αυτοκίνητο. Φτάνει να μην έχει μεγάλη αντένδειξη στις δικές σου ανάγκες και να μπορείς να την αγοράσεις. Ετσι βλέπω εγώ τα αυτοκίνητα που αρέσουν σε κάποιον. -
Τα DS4 DS7 εξυπηρετούνται κανονικά από όλα τα service της Citroen ή έχουν δικά τους συνεργεία/αντιπροσωπείες;
Επίσης, ποια είναι η ποιότητα των after sales υπηρεσιών της Citroen/DS; Υπάρχει κάποια γενικότερη κοινή αντίληψη για αυτές (όπως πχ για το δίκτυο του Σαρακακη-Honda είναι αρνητική);
-
Τα DS4 DS7 εξυπηρετούνται κανονικά από όλα τα service της Citroen ή έχουν δικά τους συνεργεία/αντιπροσωπείες;
Επίσης, ποια είναι η ποιότητα των after sales υπηρεσιών της Citroen/DS; Υπάρχει κάποια γενικότερη κοινή αντίληψη για αυτές (όπως πχ για το δίκτυο του Σαρακακη-Honda είναι αρνητική);
Θεσσαλονίκη όλο το βασικό PSA (προ FCA/Opel) γίνεται στον Γιαννιρη ο οποίος (θα αφήσω στην άκρη την κακή προσωπική μου εμπειρία) είναι γενικά λίγο πάνω από το μο. Για Θεσσαλονίκη και πάλι να πω ότι η έδρα δυτικά του Γιαννιρη (Citroen) κατά την προσωπική μου εμπειρία έχει χειρότερη εξυπηρέτηση από το υποκατάστημα ανατολικά (Peugeot)....
-
Δυστυχώς ούτε για λάδια δεν είναι οι αντιπροσωπείες του group στη Θεσσαλονίκη…..ευτυχώς τα Γιαννιτσά είναι κοντά.
-
Στην ιστοσελίδα τους αναφέρουν μόνο 9 επίσημους αντιπροσώπους.
Με τη μικρή εμπειρία που έχω από Θεσσαλονίκη, θα συμφωνήσω με τον sabas_thes -
Η Σιτροέν έχει πολύ κακή φήμη Θεσσαλονίκη στα σερβις. Πεζω που πήγαινα την περίοδο 2003-2007 αρχές Όλγας νορμαλ ήταν.
Εννοείται η ds υποστηρίζεται από το δίκτυο Σιτροέν, εδώ μέχρι πρότινος είχαν τις ίδιες βιτρίνες... -
Μόλις επέστρεψα από την αντιπροσωπεία, λινκ από wetransfer για τιμοκατάλογο και τον οδηγό του μοντέλου:
https://we.tl/t-UitPXGobJfΜάλλον το πάνω δε δουλεύει έχει θέμα το σαιτ, το έβαλα και εδω:
https://www.transfernow.net/dl/20220315alQALokyΛοιπόν είδα την έκδοση Trocadero σε Cross. Το σαλόνι του δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, βεβαια γούστα είναι αυτά. Δεν ειδα την απαράμιλλη πγιότητα ούτε και κάτι άσχημο, ειχε σκληρά πλαστικα προς τα κάτω στις πόρτες. Το performance line που με ενδιέφερε δεν το είχε....
Δεν κάνουν ΚΑΜΙΑ έκπτωση, ίσως σε 2ο χρόνο να κάνουν, στο τέλος μου πέταξε αντε κάνα συναγερμό δώρο και γελάσαμε και οι δύο...
Ο τιμοκατάλογος έχει όλα τα έξτρα, οπότε βολεύει για να κάνει κανείς την διαμόρφωση που θέλει. Έχει κάτι τρελές τιμές σε κάποια έξτρα που είναι για γέλια, αλλά οκ απλά δεν τα βάζεις...
Δωρεάν χρώμα στην Ελλάδα μόνο το μαύρο!
Παράδοση σε 3 με 4 μήνες, δεν παίζει ρόλο μου είπε τα έξτρα που θα βάλεις. Καλό αυτό αν είναι αλήθεια. Προκαταβολή μου είπε ότι θέλετε...
Έχει και ετοιμοπαράδοτα σε 10 μέρες πχ...
-
Μόλις είδα ότι πλέον περιλαμβάνεται και στον διαμορφωτή της ελληνικής ιστοσελίδας.
Κατά τη γνώμη μου το μαύρο είναι μακράν το χειρότερο χρώμα!!!
Πολύ θετικό το ότι δίνουν πάρα πολλές επιλογές για τον έξτρα εξοπλισμό. Νομίζω δεν βρίσκεις εύκολα τόσες μεμονωμένες επιλογές από άλλες εταιρείες.
-
Μόλις είδα ότι πλέον περιλαμβάνεται και στον διαμορφωτή της ελληνικής ιστοσελίδας.
Πολύ θετικό το ότι δίνουν πάρα πολλές επιλογές για τον έξτρα εξοπλισμό. Νομίζω δεν βρίσκεις εύκολα τόσες μεμονωμένες επιλογές από άλλες εταιρείες.
αρκετα τσιμπιμενα τα εχτρα. πχ ηλιοροφη 1238 λεει και αν την προσθεσεις ανεβαζει 1857 την τιμη.
στο Cupra ειναι στα 1100 πχ (890 προ φορων) -
Το θέμα είναι ότι οι 3 εξοπλιστικές εκδόσεις έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους και ενώ θα περίμενες στην 2η και 3η να ήταν πολύ φορτωμένες βλέπεις ότι συνεχίζουν να είναι εκτός αρκετος εξοπλισμός ακόμα και ασφάλειας πχ το acc ούτε στην 2η δεν είναι και νομίζω ούτε καν στην 3η στάνταρ ή η αυτόματη πόρτα...
-
αρκετα τσιμπιμενα τα εχτρα. πχ ηλιοροφη 1238 λεει και αν την προσθεσεις ανεβαζει 1857 την τιμη.
στο Cupra ειναι στα 1100 πχ (890 προ φορων)Στο Formentor η οροφή πάει κάνα 2,000€ με το τέλος ταξινόμησης. Θέλει και την μαύρη ταπετσαρία σαν προαπαιτουμενο. Εκτός αν πας στο Formentor pack.
Η λίστα που ανέβασα για το DS είναι με ένα τέλος ταξινόμησης ενδεικτικό. Οπότε ναι, στο τέλος είναι και 30% πιο πανω τα εξτρά.
-
Βρίσκεις από όλες τις Γερμανικές, ήταν ένα από τα βασικά σημεία διαφοροποίησης (και υπεροχής για εμένα) ότι μπορείς να φτιάξεις το αυτοκίνητό σου ακριβώς όπως θές. Για αυτό όταν έφυγα από τα Γερμανικά με ξένισε (και με χάλασε) η πρακτική των άλλων εταιρειών, είχα μάθει να φτιάχνω το αυτοκίνητό μου ακριβώς όπως το θέλω με αυξημένο κόστος φυσικά.
-
Βρίσκεις από όλες τις Γερμανικές, ήταν ένα από τα βασικά σημεία διαφοροποίησης (και υπεροχής για εμένα) ότι μπορείς να φτιάξεις το αυτοκίνητό σου ακριβώς όπως θές. Για αυτό όταν έφυγα από τα Γερμανικά με ξένισε (και με χάλασε) η πρακτική των άλλων εταιρειών, είχα μάθει να φτιάχνω το αυτοκίνητό μου ακριβώς όπως το θέλω με αυξημένο κόστος φυσικά.
Πρακτικά για να κάνεις σε γερμανική εταιρία το αμάξι σου όπως θες πρέπει να δώσεις περί του 1/3 της αρχικής αξίας και αυτό με συγκρατημένες προσθήκες.
-
Πρακτικά για να κάνεις σε γερμανική εταιρία το αμάξι σου όπως θες πρέπει να δώσεις περί του 1/3 της αρχικής αξίας και αυτό με συγκρατημένες προσθήκες.
Φυσικά, μπορεί και παραπάνω!! Εμένα η 116 είχε αρχική τιμή €22.750 και πήγε €33.000 και δεν είχα βάλει όσα πράγματα ήθελα. Είχα δει και 6αρα με αρχική τιμή €120.000 και τιμή εκθέματος €197.000 (ήταν Individual)!! Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορείς να το κάνεις και είναι μεγάλο selling point, να έχεις εντελώς εξατομικευμένο αυτοκίνητο!
-
Φυσικά, μπορεί και παραπάνω!! Εμένα η 116 είχε αρχική τιμή €22.750 και πήγε €33.000 και δεν είχα βάλει όσα πράγματα ήθελα. Είχα δει και 6αρα με αρχική τιμή €120.000 και τιμή εκθέματος €197.000 (ήταν Individual)!! Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορείς να το κάνεις και είναι μεγάλο selling point, να έχεις εντελώς εξατομικευμένο αυτοκίνητο!
Έτσι είναι. Απλά τα έξτρα τα αγοράζεις πανάκριβα και όταν χρειαστεί να το δώσεις το μόνο που ρωτούν οι έμποροι είναι ημερομηνία πρώτης άδειας! Ειδικά οι 3 γερμανικές πετσοκοβουν στα έξτρα έχουν κυρίως πακέτα που για να πάρεις ένα δύο κωδικούς φορτώνεται άλλους 2-3 και τα κόστη ξεφεύγουν...η ds απέχει αρκετά ακόμα από αυτές τις χρεώσεις είναι πιο νορμάλ
-
Πίσω στο αμάξι έχει κάτσει κάνεις ; Είναι σαν τα σφικτά της κατηγορίας (c4 , 308) ή πιο άνετα (φοκους , Λεόν)
-
Πίσω στο αμάξι έχει κάτσει κάνεις ; Είναι σαν τα σφικτά της κατηγορίας (c4 , 308) ή πιο άνετα (φοκους , Λεόν)
Τι σημασία έχει!?!?! Ρε συ μην το κρίνεις με τα πεζά, τετριμένα κριτήρια...δεν είναι για γάμο. Το αμάξι αυτό είναι η γκόμενα, να βγάζεις γούστα!! Τιμή, χώροι, κατανάλωση, είναι ΑΔΙΑΦΟΡΑ...το παίρνεις γιατί το γουστάρεις, τέλος!
-
Ε όχι και σαν το Focus.
Οι χώροι πίσω για οδηγό με ύψος έως 1,80 είναι καλοί - σφιχτοί σαν το Corolla, Capture,
Για δύο άτομα και αυτό
Επίσης οι δύο πρώτες εκδόσεις έχουν μονοζωνικο κλιματισμό. Οι πίσω επιβάτες ζεστάθηκαν.
DS4 2021