-
Κοιτάω το e-power, ενώ σαν αυτοκίνητο πρέπει να είναι πολύ καλύτερο και ομαλότερο από το βενζινοκίνητο, από την άποψη της οικονομίας καυσίμου, τελικά αν δεν κανείς πολλά χλμ δεν προκειται να κανείς απόσβεση της παραπάνω αξίας του από την εξοικονομιση βενζίνης, σε εύλογο χρόνο, π.χ. στα 15.000/ετος θες μια δεκαετία. Πως τα τιμολογούν έτσι δεν μπορώ να καταλάβω…premium βενζίνη με premium e-power έπρεπε να είχε κάνα 3αρι χιλιάδες ευρώ διαφορά.
-
Σε καθαρά οικομικο επίπεδο έτσι είναι αν δεν κάνεις μεγάλο ποσοστό χλμ με χαμηλές ταχύτητες δεν αξίζει. Και δεν φτάνει απλά να κάνεις χλμ θες χλμ με σταμάτα ξεκινά.
Αν ταξιδεύεις πολύ πάλι δεν κάνει απόσβεση.
Από την άλλη όμως παίρνεις και περισσότερα άλογα άλλο ίσως κιβώτιο ταχυτήτων.
Για την ώρα πληρώνεις και την ανάπτυξη της τεχνολογίας. -
@jamesd said in Nissan Qashqai 2021:
Κοιτάω το e-power, ενώ σαν αυτοκίνητο πρέπει να είναι πολύ καλύτερο και ομαλότερο από το βενζινοκίνητο, από την άποψη της οικονομίας καυσίμου, τελικά αν δεν κανείς πολλά χλμ δεν προκειται να κανείς απόσβεση της παραπάνω αξίας του από την εξοικονομιση βενζίνης, σε εύλογο χρόνο, π.χ. στα 15.000/ετος θες μια δεκαετία. Πως τα τιμολογούν έτσι δεν μπορώ να καταλάβω…premium βενζίνη με premium e-power έπρεπε να είχε κάνα 3αρι χιλιάδες ευρώ διαφορά.
Μα δεν ειναι μόνο η κατανάλωση, αλλά συνολικά ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο. Εαν κάποιος το κοιτάει μόνο από θέμα κατανάλωσης, προφανώς δεν συμφέρει.
-
Οι εκπτώσεις που δίνουν εδώ πόσο είναι 2Κ? επισης ξερετε αν θεσ/νικη εχουν τεστ το υβριδικό? θα μου πεις γιατι δεν ρωτας? γιατί πρέπει να δίνεις ονομα τηλεφωνο αν δεν εχουν για οταν θα εχουν και μετά αρχιζουν τα τηλεφωνα οτι ωρα τους καπνισεις...
-
@fanis75 έχεις δίκιο μόνο το γκαγκαν γκαγκαν start stop που ακούω ψιλό χαλιέμαι…το e-power είναι άλλο αμάξι
@tkin73 said in Nissan Qashqai 2021:
Οι εκπτώσεις που δίνουν εδώ πόσο είναι 2Κ? επισης ξερετε αν θεσ/νικη εχουν τεστ το υβριδικό? θα μου πεις γιατι δεν ρωτας? γιατί πρέπει να δίνεις ονομα τηλεφωνο αν δεν εχουν για οταν θα εχουν και μετά αρχιζουν τα τηλεφωνα οτι ωρα τους καπνισεις...
Πριν κάνα μήνα που είχα ρωτήσει για το πριμιουμ η επιπλέον έκπτωση ήταν ελάχιστη τόση που δεν αξίζει να τη συζητάς, εννοώ παίρνεις περίπου την τιμή στο site χωρίς κάτι επιπλέον. Επειδή όμως αυτά αλλάζουν και κάθε έμπορας έχει και τα δικά του θα έλεγα να ρωτήσεις…για Αθήνα, Θεσσαλονίκη δεν ξέρω..
-
@jamesd said in Nissan Qashqai 2021:
@fanis75 έχεις δίκιο μόνο το γκαγκαν γκαγκαν start stop που ακούω ψιλό χαλιέμαι…το e-power είναι άλλο αμάξι
Πριν κάνα μήνα που είχα ρωτήσει για το πριμιουμ η επιπλέον έκπτωση ήταν ελάχιστη τόση που δεν αξίζει να τη συζητάς, εννοώ παίρνεις περίπου την τιμή στο site χωρίς κάτι επιπλέον. Επειδή όμως αυτά αλλάζουν και κάθε έμπορας έχει και τα δικά του θα έλεγα να ρωτήσεις…για Αθήνα, Θεσσαλονίκη δεν ξέρω..
πηρα ενα τηλεφωνο λαιον ανατολικα θεσ/νικη για τεστ ντραιβ, θελω να δω πως δουλευει, ουτε καν το σηκωσαν...
-
Δεκέμβριο που είχα προσφορά, είναι ότι λέει το site, π.χ. 1.3lt 158ps Hybrid X-Tronic 4x2 -> €37.290
Test drive το e-power υπάρχει κατά βάση δυτικά και κάποιες φορές το φέρνουν και ανατολικά (θέλει ραντεβού). -
Άσχετο, αλλά διαβάζοντας τα σχόλια στο θέμα του cartalk, η απορία μου ειναι γιατί δεν έβαλε ένα πιο μικρό και οικονομικό κινητήρα η Νισσάν στο e-power? ποιος ο λόγος για κινητήρα τούρμπο με 160 άλογα ο οποίος λειτουργεί μόνο ως γεννήτρια? Μου φαίνεται υπερβολικός.
-
@fanis75 said in Nissan Qashqai 2021:
Άσχετο, αλλά διαβάζοντας τα σχόλια στο θέμα του cartalk, η απορία μου ειναι γιατί δεν έβαλε ένα πιο μικρό και οικονομικό κινητήρα η Νισσάν στο e-power? ποιος ο λόγος για κινητήρα τούρμπο με 160 άλογα ο οποίος λειτουργεί μόνο ως γεννήτρια? Μου φαίνεται υπερβολικός.
θα υποθεσω οτι
α. επειδη τον ειχε ετοιμο και σε μεγαλη παραγωγη
β. ειναι μοναδικη περιπτωση το e-power οπου ο ηλεκτροκινητρας ειναι πραγματικα ισχυρος, αλλα τροφοδοτειται απο μια μικροσκοπικη μπαταρια. Στα τογιοτα η μπαταρια ειναι αντιστοιχου μεγεθους, αλλα οι ηλεκτροκινητηρες ειναι πολυ μικροτεροι. Φανταζομαι οτι υπηρχε ο φοβος οτι ο ηλεκτροκινητρας θα ρουφαει αμεσως την μπαταρια, οποτε ηθελαν καποιον θερμικο που να μπορει να αντεχει και να συμβαδιζει στην παραγωγη ενεργειας με την καταναλωση του ηλεκτρικου.Υποπτευομαι ομως οτι το α. ηταν πιο σημαντικο
-
Πολύ πιθανά αυτά που γράφει ο @dettol,αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχει σε μικρότερη έκδοση ο e-power από το 2017 στο Nissan Note που κυκλοφορεί όμως στην Ασία.
και η νεότερη έκδοση του:
-
Ο ηλεκτροκινητήρας του συστήματος είναι 190 άλογα.
Επίσης ο 1,5 είναι εντελώς καινούργιος και πολύπλοκος οπότε το ότι τον έχουν σε μεγάλη παραγωγή δεν ισχύει (μόνο στο epower μπαίνει για την ώρα).
-
@super-t said in Nissan Qashqai 2021:
Ο ηλεκτροκινητήρας του συστήματος είναι 190 άλογα.
Επίσης ο 1,5 είναι εντελώς καινούργιος και πολύπλοκος οπότε το ότι τον έχουν σε μεγάλη παραγωγή δεν ισχύει (μόνο στο epower μπαίνει για την ώρα).
O 1.5 νομίζω είναι και στο Infinity* και στα βιντεάκια του note κάτι λέει για 1.5 3κύλινδρο (με μικρότερη ισχύ βεβαίως).
Edit: 2λιτρο 4κύλινδρο VC χρησιμοποιούσε στο Infinity κι εξέλιξη του είναι ο 1.5 VC
-
Ήδη είναι μικρός, με την έννοια ότι αποδίδει 158 άλογα, ενώ ο ηλεκτρικός 190. Δηλαδή ίσως σε κάποιο ακραίο σενάριο (συνεχόμενη κίνηση με τελική στην autobahn), να μένεις με τα 158. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, αφού η τελική περιορίζεται στα 170, δεν παίζει το παραπάνω σενάριο. Σίγουρα οι 158 ίπποι υπερεπαρκούν για μια τέτοια τελική.
-
Μα αφού δεν συνδέεται ποτέ το σύστημα με τους τροχούς , άρα ποτέ δε θα "φανούν¨ οι λιγότεροι ίπποι του θερμικού στο δρόμο. Στη χειρότερη υποθέτω ότι θα υπάρχει κάποια "ρύθμιση¨για να "πέσει" η δύναμη του ηλεκτροκινητήρα , αν και αμφιβάλλω....
Το σύστημα είναι παρόμοιας φιλοσοφίας με τα opel ampera και τα i3 με θερμική γεννήτρια αν καταλαβαίνω σωστά.... Η renault το ίδιο χρησιμοποιεί και στα arkana και λοιπά ή κάτι διαφορετικό;;
-
Το Note έχει έναν τρικυλινδρο ατμοσφαιρικό 1200 με 80 άλογα και ηλεκτροκινητήρα 115 κάτι άλογα.
Παρόμοια γίνεται και στα διάφορα Honda που χρησιμοποιούν την ίδια υβριδική διάταξη. Και σχετικά μεγάλος κινητήρας και μεγάλος ηλεκτροκινητήρας γιατί αυτός δίνει την κίνηση οπότε δεν γίνεται αλλιώς.
-
@civil357 said in Nissan Qashqai 2021:
Μα αφού δεν συνδέεται ποτέ το σύστημα με τους τροχούς , άρα ποτέ δε θα "φανούν¨ οι λιγότεροι ίπποι του θερμικού στο δρόμο. Στη χειρότερη υποθέτω ότι θα υπάρχει κάποια "ρύθμιση¨για να "πέσει" η δύναμη του ηλεκτροκινητήρα , αν και αμφιβάλλω....
Το σύστημα είναι παρόμοιας φιλοσοφίας με τα opel ampera και τα i3 με θερμική γεννήτρια αν καταλαβαίνω σωστά.... Η renault το ίδιο χρησιμοποιεί και στα arkana και λοιπά ή κάτι διαφορετικό;;
Όχι,η Renault ακόμη και στην τελευταία υβριδική υλοποίηση της το Αustral, χρησιμοποιεί το κλασσικό σύστημα υβριδισμού που κάποια στιγμή εμπλέκεται στην κίνηση των τροχών και ο θερμικός.
-
@dimsabas said in Nissan Qashqai 2021:
Ήδη είναι μικρός, με την έννοια ότι αποδίδει 158 άλογα, ενώ ο ηλεκτρικός 190.
Δεν πιστέυω ότι έχει σημασία, αρκεί η γεννήτρια να είναι αρκετά δυνατή να φορτίζει την μπαταρία γρήγορα. Δηλαδή εαν η γεννήτρια ειναι π.χ. 100Kw (136 ίπποι), σημαίνει ότι φορτίζει την μπαταρία σε 1.2', δηλαδή πολύ γρήγορα. Δεν θα μπορούσε ένα πιο μικρό μοτέρ να γυρνάει μια τέτοια γεννήτρια? επίσης, εαν πάρουμε ως ενδεικτική κατανάλωση - ενός ηλεκτρικού πιο δυνατού και με μεγαλύτεορ βάρος - τις 20kwh/100χλμ σημαίνει ότι οι 2kwh αρκούν για 10χλμ περίπου, άντε με τις απώλειες και όλα να είναι για 6-7χλμ. που σημαίνει με ταχύτητα 180χαω (την μέγιστη) η μπαταρία θα αδειάσει σε 2 λεπτά αλλά θέλει 1 για να φορτίσει, άρα δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα. Απλοίκά το σκέφτομαι, απλά μου φαίνεται overkill ενας κινητήρας και μάλιστα υπερτροδοφοτούμενος με 160 άλογα, για να φορτίζει μια μπαταρία.
-
Δεν λειτουργείς τον κινητήρα στην μέγιστη ισχύ για να φορτίσεις την μπαταρία, είναι αντιοικονομικο, ούτε αδειάζεις πλήρως την μπαταρία.
Γιατί πιστεύετε ότι αυτού του είδους το σύστημα πρέπει να λειτουργεί τόσο διαφορετικά σε σχέση με της Toyota;
-
Τα έχεις μπερδεμένα οπότε στα κάνω λιανά.
Το bmw i3 έχει έναν μικρό θερμικό στην περίπτωση που ξεμείνεις από φόρτιση στο βουνό σου φέρνουν μπιτόνι, γεμίζεις αμόλυβδη και φορτίζεις την μπαταρία με τον θερμικό. Τελείως ασύμφορο και είναι εκεί ως ασφάλεια όχι ως σύστημα κίνησης.
Η renault έχει φτιάξει ένα πολύπλοκο σύστημα έχει έναν θερμικό 90hp και έναν μεγάλο τρακτιον ηλεκτροκινητήρα 70hp οι οποίοι μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων 4 σχέσεων κινούν το όχημα. Επιπλέον όμως έχει έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα ο οποίος βοηθάει τον θερμικό στην πλήρη επιτάχυνση, στην εκκίνηση κλπ, σαν Mild hybrid κάτι. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες τροφοδοτούνται από την μπαταρία, ο μεγάλος την φορτίζει κατά την πέδηση, ο μικρός την φορτίζει από την ενέργεια του θερμικού, όταν υπάρχει απαίτηση ή περίσσεια ισχύος. Το βασικό μειονέκτημα, εκτός από την προφανή πολυπλοκότητα είναι ότι ο θερμικός περιορίζεται από το κιβώτιο ταχυτήτων σε συγκεκριμένες στροφές λειτουργίας.
Τώρα τα Nissan, Honda, Toyota και GM έχουν dual motor διάταξη. Δηλαδή ο θερμικός κινεί έναν ηλεκτροκινητήρα mg1 ο οποίος δίνει ενέργεια σε έναν δεύτερο traction ηλεκτροκινητήρα mg2 που κινεί το όχημα. Στο nissan δεν υπάρχει καθόλου μηχανική ροή ενέργειας, στο Honda υπάρχει μέσω μιας τελικής σχέσης μετάδοσης (ενεργοποιείται σε χαμηλά φορτία από τα 80-120 kph) στα GM/Toyota υπάρχει οποιαδήποτε στιγμή ταυτόχρονη ροή μηχανική και ηλεκτρική μέσω ενός πλανητικού κιβωτίου. Το βασικό πλεονέκτημα αυτών των μεταδόσεων είναι ότι ο θερμικός λειτουργεί στις στροφές που πρέπει ανά περίσταση.
*η υπερτροφοδότηση του vc έχει να κάνει κυρίως με την διαχείριση των θερμοκρασιών λειτουργίας, έτσι λένε στην Νισσαν, και με την αυξημένη θερμοδυναμική απόδοση. Είναι όντως περίεργη επιλογή, η εναλλακτική θα ήταν μεγαλύτερης χωρητικότητας θερμικός.
-
Δεν θα το πιστεψεις αλλα πολυ κοσμος νομιζει οτι ο 1.5 του Κασκαι κινει το αυτοκινητο...τωρα για ποιον λογο εβαλαν εναν 3κυλινδρο τουρμπο να κανει την γεννητρια πιθανον να ηταν για να χωρεσει γιατι εχει μικροτερες διαστασεις. Το τουρμπο στον 3κυλινδρο ανεβαζει τον βαθμο αποδοσης γενικα.
Nissan Qashqai 2021