-
@arkoudas-0 said in Nissan Qashqai 2021:
@antonakis said in Nissan Qashqai 2021:
Κάποιοι ξεχνούν ότι ακόμα και καλό αυτοκίνητο να έχεις, δεν σημαίνει ότι έχεις δικαίωμα να ορίζεις εσύ τα όρια ταχύτητας...
Προς υπενθύμισηΧωρίς να θέλω να υπερασπιστώ την παραβίαση ταχύτητας απλά να τονίσουμε ότι ήταν αυτοκίνητο με λάστιχα 10ετιας.
Η σωστή συντήρηση είναι επίσης βασικός παράγοντας
Αλίμονο στις ψυχές που έφυγαν .Καλά, αυτό το παιδί ήταν εγκληματίας λόγω χαζομάρας μάλλον, δεν εξηγείται αλλιώς το ρίσκο σύμφωνα με τις συνθήκες και την τελική κατάληξη. Δυστυχώς πλήρωσε και αυτός την ελλειπή και απουσία σφαιρική γνωσης και σκέψης.
Είπαμε, και μιλάω γενικά τώρα, το επικίνδυνο με τους πραγματικά βλάκες είναι ότι εκτός από τον εαυτό τους βλάπτουν και την κοινωνία, και είναι δύσκολο να προστατευτείς από αυτούς αφού δεν αξιολογείται εύκολα η βλακεία έναντι, πχ της παραβατικότητας, ή τρέλας ή άλλων χαρακτηριστικών που σε κάνουν να είσαι περισσότερο προσεκτικός.
Επίσης τόσα λεφτά και να είχε τέτοια απαράδεκτη συντήρηση είναι ακόμη χειρότερα.. επίσης το έχουμε πει, τα λάστιχα μας κρατάνε στο δρόμο, δεν θέλει τσιγκουνιες εκεί, ακόμη και στο Saxo πάω μέχρι Yokohama, και στα άλλα το χειρότερο που έχω βάλει είναι Bridgestone 005, που είναι εκπληκτικό λάστιχο για τα λεφτά του, το Pilot των φτωχών..
-
Πήρα το δίπλωμα πίσω πριν 2 εβδομάδες και άρχισα να προσέχω πλέον τις πινακίδες με τα όρια ταχύτητας καλύτερα.
Το ξέρατε πως στην ΑΟ το όριο δεν είναι 130 αλλά κυρίως 110χλμ !!!!! Χαχαχαχα!
Και νόμιζα πως με τα 140-150 κοντερισια διακυνδυνευεις μόνο χρηματικό πρόστιμο.Στην ΕΟ επίσης τα μισά χλμ είναι με όριο τα 120 επίσης!!!?
Και 110 σε πολλά σημεία!
Στην Κακια Σκάλα ρε παιδιά μήπως έχουν ξεχάσει τις πινακίδες με τα όρια από το 1980;;;;
Είναι δυνατόν;;;;Στα τούνελ 80χλμ;;;;
Πήγα με αυτό τον τρόπο Καλαμάτα και γύρισα το προηγούμενο Σάββατο και κάθε λίγο ξεσπούσα σε νευρικά γέλια, έκανα ένα πακέτο τσιγάρα , σε μια φάση πήγαινα μαζί με το ΚΤΕΛ, με περνούσαν ακόμη και τα Tesla 3 !!!!
PS: το Google maps έχει δυνατότητα να σου βγάζει τα όρια ταχύτητας;
Στο waze επίσης δεν έχει , ενώ το Sygic που έχω πληρώσει αν και έχει , δεν πιάνει σε ενημέρωση και ευκολία εύρεσης διευθύνσεων το Google maps
-
Κάποιοι ξεχνούν ότι ακόμα και καλό αυτοκίνητο να έχεις, δεν σημαίνει ότι έχεις δικαίωμα να ορίζεις εσύ τα όρια ταχύτητας...
Προς υπενθύμισηΧωρίς να θέλω να υπερασπιστώ την παραβίαση ταχύτητας απλά να τονίσουμε ότι ήταν αυτοκίνητο με λάστιχα 10ετιας.
Αλίμονο στις ψυχές που έφυγαν .καλά κάνεις και το θυμίζεις αλλά για σκέψου αν οδηγούσε σε νορμάλ ταχύτητες. Θα είχε χρόνο αντίδρασης. Αυτο λέω.
-
@groover1972 said in Nissan Qashqai 2021:
Αλίμονο στις ψυχές που έφυγαν .καλά κάνεις και το θυμίζεις αλλά για σκέψου αν οδηγούσε σε νορμάλ ταχύτητες. Θα είχε χρόνο αντίδρασης. Αυτο λέω.
Πόσα χιλιόμετρα πήγαινε μάθαμε ποτέ; 250; Είπαμε να πηγαίνουμε λίγο πάνω, αυτός το είχε διπλασιάσει;
-
@dublin said in Nissan Qashqai 2021:
@groover1972 said in Nissan Qashqai 2021:
Πόσα χιλιόμετρα πήγαινε μάθαμε ποτέ; 250; Είπαμε να πηγαίνουμε λίγο πάνω, αυτός το είχε διπλασιάσει;
Ο Jumbo jr; μα ήταν ένας πιτσιρικάς που δεν ήξερε να οδηγεί ...
-
@gi said in Nissan Qashqai 2021:
Παρακάτω κάποιες περισσότερες πληροφορίες για το e-power (απλά να επισημάνω ότι είμαι ένας τυπικός οδηγός, χωρίς κάποια ιδιαίτερη εμπειρία σε διαφορετικά στυλ οδήγησης, τεχνολογίες κτλ.).
Αυτό που μου έκανε αρνητική εντύπωση στην αρχή ήταν ότι μόλις πατήθηκε το start δεν ξεκίνησε μόνο ηλεκτρικά το αυτοκίνητο, άλλα με τον βενζινοκινητήρα που φόρτιζε την μπαταρία (είχε 3/5 γραμμές η μπαταρία). Δηλαδή δεν είχε πλήρη ησυχία, άκουγες λίγο την μηχανή. Μετά από κανένα μισό λεπτό σταμάτησε και ήταν όλα ήσυχα (δεν είχα ξεκινήσει ακόμα την οδήγηση). Ξεπάρκαρα και έφυγα. Με το που ξεπάρκαρα, ξανά ξεκίνησε ο κινητήρας...
Όταν το αυτοκίνητο είναι σε κίνηση (π.χ. >20, 30 km/h) δεν καταλαβαίνεις πότε μπαίνει ο βενζινοκινητήρας (βκ από εδώ και πέρα). Λόγω του θορύβου της κύλισης (που δεν ήταν μεγάλος) και το ότι δεν "χτυπάει" ο βκ, είναι απρόσκοπτη η λειτουργία (δεν είχα βάλει και μουσική επίτηδες).
Στην αρχή η αίσθησή μου ήταν ότι ο βκ έμπαινε αρκετά συχνά (όσο μπορούσα να έχω το μάτι μου στο γραφικό που είχε στο ταμπλό που έδειχνε τι γίνεται με βκ, μπαταρία, κτλ.). Μετά από λίγο δεν ασχολήθηκα τόσο με το πότε ξεκινάει ο βκ, γύρησα το γραφικό στην κατανάλωση και εστίασα εκει...
Στην αρχή μου έδεχνε κάτι 9+λ/100χλμ και εκεί ταράχτηκα. Όταν λέμε αρχή, περίπου στο 1km διαδρομής και με πολύ προσεχτική οδήγηση... Και είπα ΟΚ, ας το πάω κανονικά, χωρίς να σκέφτομαι την οικονομία, όπως δηλαδή θα οδηγούσα μια τυπική μέρα με το αυτοκίνητό μου (που είναι 18ετίας, 1100κε).
Οπότε από εκεί και πέρα έβλεπα απλά δρόμο, δοκίμαζα επιταχύνσεις, ορατότητα, τιμόνι κτλ. Έχω κάνει αρκετά test drive μέσα σε ένα μήνα (Sportage 150ps mhev manual, Peugeot 2008 130ps αυτόματο, X1 136ps αυτόματο, Tucson 150ps mhev manual, xceed 160ps mhev manual, Qashqai 140ps mhev manual, Yaris cross hybrid), η επιτάχυνση στο e-power ήταν ασυναγώνιστη, δεν το ένοιωσα αυτό με κανένα άλλο αυτοκίνητο (και ήταν και στο eco, αλλά δεν ξέρω πόσο σημασία έχει αυτό στο kickdown, εκτός ίσως από ένα πάρα πολύ μικρό lag στην αρχή, πιο μικρό από άλλα αυτόματα που οδήγησα, π.χ. X1). Δεν ξέρω πώς είναι σε αμιγώς ηλεκτρικό, δεν έχω οδηγήσει οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω.
Συνολικά έκανα 4-5 km με τελική κατανάλωση 5,5+... 30% της διαρομής με ταχύτητα 70-80km/h, το υπόλοιπο με 30-50. Οπότε υποθέτω ότι θέλει το σύστημα λίγο χρόνο/διάρκεια οδήγησης για να βρει την "ισορροπία" του. Αν κάνεις 2-3km και σταματάς, μάλλον δεν είναι το καλύτερο. Επίσης, δεν κατάλαβα καθόλου πότε άρχιζε και σταματούσε ο βκ κατά την διάρκεια της οδήγησης (π.χ. στο yaris ήταν αισθητή η αλλαγή, όχι ενοχλητική αλλά αισθητή...). Επίσης δεν ένοιωσα το μούγκρισμα στυλ cvt στο kickdown (π.χ. yaris cross). Εννοείται ότι υπήρχε κάποιο "μούγκρισμα" (του βκ αφού έμπαινε με την μία) αλλά το αισθανόσουν ως το αναμενόμενο σε ένα kickdown και όχι να πατινάρει).
Δοκίμασα και το e-petal, περίεργο feeling, λογικά για σταμάτα - ξεκίνα είναι μέσα στην πόλη.
Εν κατακλείδι, μου άρεσε οδηγικά πολύ και δεν περίμενα στο τέλος να δω τέτοια κατανάλωση. Ίσως κάποιος θα πει ότι 5-6l/100km δεν είναι σοβαρή κατανάλωση full hybrid αυτοκινήτου (υπενθυμίζω ότι οδήγησα το x-trail), που ίσως να ισχύει. Αν κάνεις περισσότερα χλμ στην πόλη λογικά θα είναι πιο χαμηλή. Δεν έχω άποψη για το Corolla Cross (ή το Honda HR-V), θεωρώ (με το μυαλό μου) ότι ίσως θα είναι πιο οικονομικό το CC μέσα στην πόλη ενώ σε μεικτή κατανάλωση ίσως είναι στα ίδια (?).
Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.
Σήμερα οδήγησα τελικά και το Qashqai e-power. Εντυπώσεις πάνω κάτω οι ίδιες με αυτές του x-trail (φυσιολογικό). Όμως, ίσως επειδή τώρα ήμουν περισσότερο υποψιασμένος (ίσως και πιο ψύχραιμος), παρατήρησα το εξής: Στα πρώτα 5 περίπου λεπτά, όταν έμπαινε ο θερμικός, ακουγόταν λίγο περίεργα η μηχανή. Ο ήχος ήταν κάτι σαν χαμηλόφωνο τρυπάνι, κάτι σαν diesel. Να μην παρεξηγηθώ, η ένταση αυτού του θορύβου ήταν χαμηλή, αλλά σίγουρα υπήρχε, ιδιαίτερα για ευαίσθητα αφτιά, όπως τα δικά μου. Μετα απλά δεν ξαναεμφανίστηκε ο ήχος. Πιστεύω ότι έχει να κάνει με την θερμοκρασία της μηχανής, μέχρι να ζεσταθεί. Την πρώτη φορά (στο x-trail) δεν το άκουσα και θυμάμαι οτι το είχα πάρει καπάκι από άλλον που έκανε test drive, οπότε ήταν ζεστό το αυτοκίνητο.
Κατά τα άλλα, το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό. Στο ενδιάμεσο έκανα test drive και το cc και είναι αισθητή η διαφορά της ηχομόνωσης μεταξύ των 2. Δηλαδή το QQ είναι αισθητά πιο ήσυχο και στην κύλιση και στο θόρυβο της μηχανής (εκτός από αυτόν τον μικρό θόρυβο που ανέφερα στην αρχή). Κατανάλωση αυτήν την φορά ήταν 7λ, με καθόλου προσοχή και συνέχεια στην επιτάχυνση.
-
Η ανάρτηση πως σου φάνηκε;
Εγώ είχα οδηγήσει το Τεκνα με τις 19ρες και κοπαναγε πίσω (στην κυριολεξία μιας και είχε κάτι μέσα το πορτ μπαγκαζ).
Μου φάνηκε χοροπηδηχτούλι σαν το Τιγκουαν αρ λαιν.Από ηχομόνωση όπως τα λες είναι, καμιά σχέση το QQ με το ΨΨ.
Ο ήχος του κινητήρα πάντως δε με είχε ενοχλήσει, ήταν "κάπου εκει", έχει πέσει πολύ μόνωση.Περιμένουμε και το Austral...
-
@netgeo said in Nissan Qashqai 2021:
Η ανάρτηση πως σου φάνηκε;
Εγώ είχα οδηγήσει το Τεκνα με τις 19ρες και κοπαναγε πίσω (στην κυριολεξία μιας και είχε κάτι μέσα το πορτ μπαγκαζ).
Μου φάνηκε χοροπηδηχτούλι σαν το Τιγκουαν αρ λαιν.Από ηχομόνωση όπως τα λες είναι, καμιά σχέση το QQ με το ΨΨ.
Ο ήχος του κινητήρα πάντως δε με είχε ενοχλήσει, ήταν "κάπου εκει", έχει πέσει πολύ μόνωση.Περιμένουμε και το Austral...
Ο κινητήρας γενικά δεν ακούγεται, απλά μόνο στην αρχή πρόσεξα αυτόν τον ήχο που ανέφερα που μετά εξαφανίστηκε. Έψαξα και σε groups στο fb και βρήκα αντίστοιχα σχόλια / παράπονα για το e-power.
Η ανάρτηση δεν μου έκανε κάποια αρνητική εντύπωση, οπότε προσωπικά την θεωρώ ΟΚ (οδήγησα με 18αρες).
-
Λόγω φουλ φόρτου εργασίας μετά τις γιορτές δεν πρόλαβα να γράψω νωρίτερα.
Eδώ και σχεδόν ένα μήνα -και κάτι λιγότερο- είμαι πλέον κάτοχος ενός QQ e-power Premium,χρώματος burgundy. Υπήρχαν Δεκέμβριο ετοιμοπαράδοτα 3-4 χρώματα και τσίμπησα το προτελευταίο (στην ουσία τελευταίο,αφού το άλλο ήταν μαύρο,που προσωπικά δεν μ'αρέσει γενικώς ως χρώμα)
Aγορασμένο από την αντιπροσωπεία των Ν.Π.,αν και μακριά για μένα, μου έκανε την καλύτερη προσφορά εκεί στα μέσα Δεκέμβρη από σχεδόν όλους τους άλλους. Τιμή καταλόγου 41.690, +550 χρώμα +210 έξοδα μεταβίβασης,pdi (δεν έχει τέλη κυκλ.) = 42.450. Έκπτωση 950 ευρώ και δώρο αισθ.μπροστά (προϋπάρχουν οι υποδοχές) και φωτιζόμενα γνήσια μπροστινά μαρσπιέ.Τελική τιμή 41.500 με το κλειδί στο χέρι.Έβαλα εκ των υστέρων μεμβράνες στα πίσω τζάμια στο Γέρακα,κόστος 135ευρώ.Οι πρώτες εντυπώσεις: Το αυτοκίνητο έχει υψηλή ποιότητα κύλισης και εσωτερικού (σαφώς ανώτερη από όσα αμάξια είχα ως τώρα,τουλάχιστον 1μησι με 2 σκάλες πάνω). Για την οικονομία του,έχω λίγα χλμ. ακόμη (465) για να εκφέρω πλήρη άποψη,αλλά μου κάνει κάτι ενδιάμεσο μεταξύ υβριδικού Toyota CC και Scross που είχα.Εντυπωσιακή είναι η αίσθηση της πλήρους ηλεκτροκίνησης για τα όποια χλμ. ενεργοποιείται.
Μερικές φώτο όταν εκτελωνίστηκε κι έφτασε στην εμπορία (λίγο πριν το νέο έτος),μετά κατά την παραλαβή(παραμονή των Φώτων) και σε εκδρομική βόλτα:
Y.Γ. Περιέργως για Premium έκδοση, είχε πίσω 2 usb και αεραγωγούς.Ή στα e power πρόσθεσαν εξοπλισμό ή κάποιος Aγγλάρας νόμιζε πως έφτιαχνε καμιά παραπάνω έκδοση και τα είχε "τσούξει" την προηγ. στο Sunderland..
-
Πρώτα από όλα ωραίο το swift στην πρώτη φωτογραφία.
Δεύτερον, εσύ δεν αγόρασες honda? -
Καλοτάξιδο Doc και να το χαρείς με Υγεία και ασφάλεια!!!
Πανέμορφο αυτοκίνητο και το χρώμα του πάει πάρα πολύ. Επίσης είναι εξαιρετικό ως υλοποίηση....από τις καλύτερες αγορές στην κατηγορία του...εύγε!!
-
Ω τι έκπληξη ήταν αυτή!!!!
ΚΑ ΛΟ ΤΑ ΞΙ ΔΟ!!!
Bye bye Honda
-
@lap said in Nissan Qashqai 2021:
Δεύτερον, εσύ δεν αγόρασες honda?Χαχα.. lap το περίμενα για το swift.
Όχι,τελικά δεν πήρα το HRV για διάφορους λόγους. -
Καλοταξιδο να το χαρείς με υγεία.
Για πες και άλλα....πρέπει να είναι εξαιρετικο.
-
Είδηση σοκ! Όξω Σαρακάκη, μέσα Θεοχαράκη! Με γεια και περιμένω σοβαρό άρθρο για παρουσίαση. Να δούμε πότε θα το πάρω κι εγώ για δοκιμή.
-
Πάντως είναι τεράστιο.... Στην φωτογραφία το Σουζούκι είναι μια σταλιά.
Και εγώ περιμένω αναλυτική περιγραφή από τον γιατρό.
-
Μπράβο τι ωραία έκπληξη να το χαρείς! Και μια χαρά έκπτωση! Γράψε εντυπώσεις κατεβατο περιμένουμε!
-
Μπράβο panormus!
Και καταπληκτικό χρώμα
Καλοτάξιδο...
-
@lap said in Nissan Qashqai 2021:
Δεύτερον, εσύ δεν αγόρασες honda?Εκεί είχα μείνει καί εγώ...σε H-RV.
-
Καλοταξιδο γιατρε !!!
Μας την εφερες
Nissan Qashqai 2021