-
η αναφορα για σβησιμο εν κινήσει αφορά ποια εκδοση ?
-
@npapanik said in Νεο Hyundai Tucson :
Συνάδελφος με Tucson του 2021 (ΝΧ4) του έσβησε εν κινήσει τελείως: κινητήρας, όργανα τα πάντα. Πατούσε το κουμπί Start-Stop τίποτα. Μετά από κανένα 10λεπτο ξαναδοκίμασε και πήρε κανονικά! Πήγε στον Μητρόπουλο και του είπαν ότι η μπαταρία χρειαζόταν αντικατάσταση. Η ερώτηση μου είναι: εν κινήσει το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από το δυναμό σωστά; Τι σχέση έχει λοιπόν η μπαταρία σε όλα αυτά; Μήπως είναι τελείως λάθος η διάγνωση;
δεν ξέρω τι είναι και αν είναι η μπαταρία.
Ξέρω όμως ότι κάτι τέτοιο είναι ΑΚΡΩΣ επικυνδινο και στην θέση του θα έκανα μεγάλη φασαρία!!!!
-
@tkin73 said in Νεο Hyundai Tucson :
η αναφορα για σβησιμο εν κινήσει αφορά ποια εκδοση ?
Βενζίνη, 150PS, χειροκίνητο.
-
@cirus said in Νεο Hyundai Tucson :
@npapanik said in Νεο Hyundai Tucson :
Συνάδελφος με Tucson του 2021 (ΝΧ4) του έσβησε εν κινήσει τελείως: κινητήρας, όργανα τα πάντα. Πατούσε το κουμπί Start-Stop τίποτα. Μετά από κανένα 10λεπτο ξαναδοκίμασε και πήρε κανονικά! Πήγε στον Μητρόπουλο και του είπαν ότι η μπαταρία χρειαζόταν αντικατάσταση. Η ερώτηση μου είναι: εν κινήσει το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από το δυναμό σωστά; Τι σχέση έχει λοιπόν η μπαταρία σε όλα αυτά; Μήπως είναι τελείως λάθος η διάγνωση;
δεν ξέρω τι είναι και αν είναι η μπαταρία.
Ξέρω όμως ότι κάτι τέτοιο είναι ΑΚΡΩΣ επικυνδινο και στην θέση του θα έκανα μεγάλη φασαρία!!!!
Αυτό ακριβώς του είπα, αν του συνέβαινε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας θα μπορούσε να εμπλακεί σε μεγάλο ατύχημα…
-
@george_b-0 said in Νεο Hyundai Tucson :
@cardio1972 said in Νεο Hyundai Tucson :
@skier-72 said in Νεο Hyundai Tucson :
@kapa-0 said in Νεο Hyundai Tucson :
@kapa-0 said in Νεο Hyundai Tucson :
Αν δεν φοράς φοράς ζώνη, τότε το s&s απενεργοποιείται. Για να είσαι σε sailing πρέπει να χρησιμοποιείς το eco mode.
Ικανοποιώ και τις δύο προυποθέσεις ποα ανέφερες αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μήπως υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει;
Για το s&s δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Για sailing σίγουρα χρειάζεται κάποια χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση του κινητήρα αφου φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία.
Το start-stop δουλεύει; Από τη δική μου εμπειρία προκύπτει ότι η υγεία της 12βολτης είναι απαραίτητη για να δουλεψει το s&s και το sailing καθώς για το δεύτερο είναι απαραίτητο να είναι επαρκώς φορτισμένη η 12βολτη. Εμένα για μεγάλο διάστημα δε λειτουργούσε κανένα από τα δύο καθώς η εργοστασιακή μπαταρία έχανε την τάση της έστω και σε ακινησία 2 ημερών. Τελικά αλλάχτηκε η μπαταρία στα πλαίσια της εγγύησης και μετά δούλευαν και τα δύο κανονικά. Το τελευταίο διάστημα άρχισαν πάλι τα προβλήματα και το s&s δουλεύει μόνο αν κάνω αρκετά χλμ και αυτό από την επόμενη μέρα. Ίσως έχει διαρροή από κάπου γιατί η μπαταρία είναι λίγων μηνών και πρόσφατα έκανα 1300 χλμ σε 7 μέρες. Εν κατακλείδι, αν η 12βολτη δεν είναι επαρκώς φορτισμένη ,ας είναι η 48βολτη γεμάτη, δε θα λειτουργεί
το s&s και σπάνια το sailing καθώς αυτά τα δύο συνδέονται.Το start-stop δούλευε κανονικά αλλά από κάποια στιγμή και μετά, χωρίς να κάνω εγώ κάτι ,τουλάχιστον ενσυνείδητα, έπαψε να λειτουργεί...
Πριν απόλα σορρυ αν λέω κάτι άσχετο ... παρατηρώ κι εγώ ότι το start stop δεν πολυδουλεύει τελευταία (τουλάχιστον όπως στην αρχή που σε κάθε φανάρι και σε κάθε "μείωση" ταχύτητας πλησιάζοντας την ακινητοποίηση πάντα ενεργοποιούνταν). Δηλαδή σταματάω σε φανάρι (που έπρεπε καραμπινάτα να ανάψει από άσπρο σε πράσινο) και μένει άσπρο ... Επίσης δεν σβήνει ο κινητήρας. Όντως δεν το πολυκουνάω το αμάξι τελευταία. Δηλ. μένει και 5 μέρες για να κάνει μετά 5 χλμ. να φταίει αυτό ? (δηλ. εκφορτίζεται μπαταρία )?
Το πρόβλημα με το start-stop στο δικό μου συνεχίζει να υφίσταται και μάλλον έχω πειστεί ότι οφείλεται στην αποφόρτιση της μπαταρίας όπως είχε αναφέρει σωστά ένας φίλος. Στις 28/12 έχω ραντεβού στην Velmar της Θέρμης γι αυτό το θέμα...
-
Παίδες τα start/stop πλέον διαβάζουν πολλές παραμέτρους, θερμοκρασία κινητήρα σε σχέση με θερμοκρασία περιβάλλοντος, συχνότητα και διάρκεια ακινητοποιησης, επίπεδο μπαταρίας (κυρίως), κλιματισμό και άλλα, και ακολουθούν σενάρια ώστε να μη φθείρονται μέρη του οχήματος. Σε όλα τα αυτοκίνητα χειμώνα γίνεται από σπάνια έως καθόλου ενεργοποίηση, ενώ αν πας μια εκδρομή σε ιδανικές συνθήκες φόρτισης και ζεσταθεί το αμάξι βλέπεις στην επιστροφή να "αποκαθίσταται" η λειτουργία του.
-
@piliourits said in Νεο Hyundai Tucson :
Παίδες τα start/stop πλέον διαβάζουν πολλές παραμέτρους, θερμοκρασία κινητήρα σε σχέση με θερμοκρασία περιβάλλοντος, συχνότητα και διάρκεια ακινητοποιησης, επίπεδο μπαταρίας (κυρίως), κλιματισμό και άλλα, και ακολουθούν σενάρια ώστε να μη φθείρονται μέρη του οχήματος. Σε όλα τα αυτοκίνητα χειμώνα γίνεται από σπάνια έως καθόλου ενεργοποίηση, ενώ αν πας μια εκδρομή σε ιδανικές συνθήκες φόρτισης και ζεσταθεί το αμάξι βλέπεις στην επιστροφή να "αποκαθίσταται" η λειτουργία του.
Χρόνια Πολλά σε όλους, με υγεία και ευτυχία!
Σήμερα είχα το ραντεβού στη Velmar της Θέρμης όπου για το θέμα του start-stop επιβεβαίωσαν τη συσχέτιση με τη μπαταρία (57% έναντι τουλάχιστον 75% για να λειτουργήσει το s&s) και μου συνέστησαν να κινώ καθημερινά το αυτοκίνητο (συγνώμη Velmar που δεν το έχω ανάγκη κάθε μέρα!!!). Όταν τους ζήτησα να γίνει αλλαγή μπαταρίας, μου απάντησαν ότι δεν προβλέπεται διότι οφείλεται σε «κακή» χρήση (από πότε η μη καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου είναι κακή χρήση;). Θεωρώ τελικά ότι η μπαταρία θα έπρεπε να υποστηρίζει καλύτερα τη λειτουργία του s/s. Αναμένω την απάντηση της HYUNDAI HELLAS... -
όταν είχα το Renegade (αγορά καινούριο του 2016) είχα το ίδιο θέμα με την μπαταρία και το start-stop.
τότε έκανα λίγα χιλιόμετρα, το start-stop δεν δούλευε σωστά και μου έβγαζε check engine το αυτοκίνητο.μου άλλαξαν δωρεάν 2 φορές την μπαταρία ( η πρώτη αλλαγή είχε γίνει στους πρώτους 2 μήνες και η δεύτερη περίπου στον ένα χρόνο αν θυμάμαι καλά).
μέχρι τον περασμένο Ιούνιο που το έδωσα το αυτοκίνητο, άλλαξα μπαταρία άλλη μια φορά.
από το 2018 και μετά έκανα καθημερινά αρκετά χιλιόμετρα και αυτό είχε βοηθήσει την μπαταρία να δουλεύει καλύτερα. -
Σήμερα είχα το ραντεβού στη Velmar της Θέρμης όπου για το θέμα του start-stop επιβεβαίωσαν τη συσχέτιση με τη μπαταρία (57% έναντι τουλάχιστον 75% για να λειτουργήσει το s&s) και μου συνέστησαν να κινώ καθημερινά το αυτοκίνητο (συγνώμη Velmar που δεν το έχω ανάγκη κάθε μέρα!!!). Όταν τους ζήτησα να γίνει αλλαγή μπαταρίας, μου απάντησαν ότι δεν προβλέπεται διότι οφείλεται σε «κακή» χρήση (από πότε η μη καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου είναι κακή χρήση;). Θεωρώ τελικά ότι η μπαταρία θα έπρεπε να υποστηρίζει καλύτερα τη λειτουργία του s/s. Αναμένω την απάντηση της HYUNDAI HELLAS...Το σύστημα προστατεύει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας και των υπολοίπων υποστηριζόμενων κυκλωμάτων από τη μπαταρία.
Δεν το κινεις καθημερινά και η μπαταρία προστατεύει τον εαυτό της για να κρατήσει όσο είναι υπολογισμένο. Προσπαθει να φορτίσει και να μείνει όσο περισσότερο σε λειτουργία ειδικά με το κρύο. Αν δεν το έκανε αυτό και το κινουσες λίγες μέρες τις βδομάδα και το s/s δουλευε διαρκώς θα τα έφτυνε πολύ γρήγορα και πάλι θα γκρινιάζες για το τι μπαταρίες άχρηστες βάζουν. -
Αν ξεφουσκωσουν τα λάστιχα από την ακινησία φταίει ο κατασκευαστής;
-
Πάντως, και εγώ έχω βρει την υγειά μου: από την καραντίνα του 2020 έχει να δουλέψει το s/s στο αμάξι μου (civic 2018)! χεχεχε
-
@sargus said in Νεο Hyundai Tucson :
Πάντως, και εγώ έχω βρει την υγειά μου: από την καραντίνα του 2020 έχει να δουλέψει το s/s στο αμάξι μου (civic 2018)! χεχεχε
Έτσι μπράβο!!!
Τι το θέλετε αυτό το σύστημα του σατανά... εγώ πάντως στο 99% των περιπτώσεων το κλείνω μόλις βάλω μπροστά και δεν ασχολούμαι εάν θα λειτουργήσει ή όχι.
-
Γιατι; Στα hyundai εχει πολυ ομαλη λειτουργια και δε καταλαβαίνεις πότε παιρνει ξανά μπροστά το αυτοκινητο.
Στο scala με εκνευριζε, αργούσε και ενιωθα το κροταλισμα του 3κυλινδρου.
Το kona σου ειναι υβριδικό 48v?Χτες εκανα τη διαδρομή Γαλατσι - Πειραιάς - Γαλατσι μεσω Κηφισού.
Κατανάλωση 6,2/100 στο eco. Αν οδηγεις προληπτικά και αφήνεις το γκαζι μολις βλέπεις απο μακριά μποτιλιαρισμα, το αμαξι κάνει sailing, φτανει στο φανάρι ηδη σβηστό και παιρνει αμεσως μόλις πατησεις συμπλεκτη χωρίς να καταλάβεις το παραμικρό.
Πραγματικά εντυπωσιασμενος. Περίμενα τουλάχιστον 8αρια μεσα στην πόλη. -
Σήμερα είχα το ραντεβού στη Velmar της Θέρμης όπου για το θέμα του start-stop επιβεβαίωσαν τη συσχέτιση με τη μπαταρία (57% έναντι τουλάχιστον 75% για να λειτουργήσει το s&s) και μου συνέστησαν να κινώ καθημερινά το αυτοκίνητο (συγνώμη Velmar που δεν το έχω ανάγκη κάθε μέρα!!!). Όταν τους ζήτησα να γίνει αλλαγή μπαταρίας, μου απάντησαν ότι δεν προβλέπεται διότι οφείλεται σε «κακή» χρήση (από πότε η μη καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου είναι κακή χρήση;). Θεωρώ τελικά ότι η μπαταρία θα έπρεπε να υποστηρίζει καλύτερα τη λειτουργία του s/s. Αναμένω την απάντηση της HYUNDAI HELLAS...Το σύστημα προστατεύει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας και των υπολοίπων υποστηριζόμενων κυκλωμάτων από τη μπαταρία.
Δεν το κινεις καθημερινά και η μπαταρία προστατεύει τον εαυτό της για να κρατήσει όσο είναι υπολογισμένο. Προσπαθει να φορτίσει και να μείνει όσο περισσότερο σε λειτουργία ειδικά με το κρύο. Αν δεν το έκανε αυτό και το κινουσες λίγες μέρες τις βδομάδα και το s/s δουλευε διαρκώς θα τα έφτυνε πολύ γρήγορα και πάλι θα γκρινιάζες για το τι μπαταρίες άχρηστες βάζουν.Δεν γκρινιάζω φίλε μου, απλά επισημαίνω μία δυσλειτουργία. Δηλαδή, αν σου πρόσφεραν μία μπαταρία που δε θα προκαλούσε περιορισμούς στη λειτουργία του s/s θα την απέρριπτες;
-
@lap said in Νεο Hyundai Tucson :
Αν ξεφουσκωσουν τα λάστιχα από την ακινησία φταίει ο κατασκευαστής;
Αν κινείς το αυτοκίνητο 3-4 φορές την εβδομάδα, εσένα σου ξεφουσκώνουν τα λάστιχα; Εμένα πάντως όχι...
-
Δεν το κινεις καθημερινά και η μπαταρία προστατεύει τον εαυτό της για να κρατήσει όσο είναι υπολογισμένο. Προσπαθει να φορτίσει και να μείνει όσο περισσότερο σε λειτουργία ειδικά με το κρύο. Αν δεν το έκανε αυτό και το κινουσες λίγες μέρες τις βδομάδα και το s/s δουλευε διαρκώς θα τα έφτυνε πολύ γρήγορα και πάλι θα γκρινιάζες για το τι μπαταρίες άχρηστες βάζουν.Δεν γκρινιάζω φίλε μου, απλά επισημαίνω μία δυσλειτουργία. Δηλαδή, αν σου πρόσφεραν μία μπαταρία που δε θα προκαλούσε περιορισμούς στη λειτουργία του s/s θα την απέρριπτες;
οι μπαταριες ειναι μπαταριες ετσι λειτουργουν. Οταν βρεθει κατι που θα ειναι ον οφ και θα αφηνεις μια βδομαδα το αμαξι ακινητο και οταν το βαζεις μπροστα θα σβηνει σε ολες τις στασεις θα το βαλει και η χιουνται. Δεν ειναι δυσλειτουργια αυτο που αναφερεις
-
@georgemit said in Νεο Hyundai Tucson :
Γιατι; Στα hyundai εχει πολυ ομαλη λειτουργια και δε καταλαβαίνεις πότε παιρνει ξανά μπροστά το αυτοκινητο.
Στο scala με εκνευριζε, αργούσε και ενιωθα το κροταλισμα του 3κυλινδρου.
Το kona σου ειναι υβριδικό 48v?Το Kona μου είναι diesel με start & stop και adblue που λειτουργεί άριστα
Δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει να κάνω 50χλμ αυτοκινητόδρομο με ταχύτητα 130-150 και όταν φτάνω στο γκισέ των διοδίων να μου σταματά μαχαίρι τη λειτουργία του κινητήρα.
Τώρα στην πόλη που μένω έχουμε δύο φανάρια μόνο όποτε καταλαβαίνεις ότι ουσιαστικά πιο πολλά θέματα θα μου δημιουργήσει παρά οικονομία θά μου προσφέρει.
Τώρα όσοι κινούνται σε βαρύ μποτιλιάρισμα ας κρίνουν μόνοι τους πως θα λειτουργήσουν το αυτοκίνητο τους.
-
Κι εγω επαρχια μενω και έχουμε ελάχιστα φανάρια αλλα τις τελευταίες μερες που διακοπαρω Αθήνα το εκτίμησα. Γιατι να καιω τη βενζινουλα μου οση ώρα είμαι σταματημένος στο φανάρι;
-
Υπάρχει κανείς φουλ υβριδικός σε τουσον ή σπορτατζ να μας πει αν παίζει κάποιο ρόλο το υβριδικό σε συνθήκες σταθερής ταχύτητας με 120-130 χλμ στην ΕΟ; Ή απλά εκεί κινείσαι με τον κλασικό τούρμπο 180 συν όμως της μπαταρίες ως έρμα;
Αυτά που γράφει η φαμπιατου μόνο όμως ότι στην δοκιμή του νέου Νίρο όταν η μπαταρία αδειάζει αλλάζουν δραματικά οι επιδόσεις ισχύει και εδώ; Δλδ μετα από μια μεγάλη διαδρομή χωρίς δυνατότητα επαρκούς ανάκτησης ή σε μια ανηφορική διαδρομή ομοίως το αμάξι χάνει σε επιδόσεις ( φυσικά εδώ έχει 180 άλογα αλλά και 1800 κιλά, και όχι τα 105 με τα 1500 του νιρο μιλάμε για 10 vs 14 kg/hp) -
Υπάρχει κανείς φουλ υβριδικός σε τουσον ή σπορτατζ να μας πει αν παίζει κάποιο ρόλο το υβριδικό σε συνθήκες σταθερής ταχύτητας με 120-130 χλμ στην ΕΟ; Ή απλά εκεί κινείσαι με τον κλασικό τούρμπο 180 συν όμως της μπαταρίες ως έρμα;
Αυτά που γράφει η φαμπιατου μόνο όμως ότι στην δοκιμή του νέου Νίρο όταν η μπαταρία αδειάζει αλλάζουν δραματικά οι επιδόσεις ισχύει και εδώ; Δλδ μετα από μια μεγάλη διαδρομή χωρίς δυνατότητα επαρκούς ανάκτησης ή σε μια ανηφορική διαδρομή ομοίως το αμάξι χάνει σε επιδόσεις ( φυσικά εδώ έχει 180 άλογα αλλά και 1800 κιλά, και όχι τα 105 με τα 1500 του νιρο μιλάμε για 10 vs 14 kg/hp)δεν εχω ιδεα περι χάιουντάι αλλα τα φεβ γενικα κρατανε (η ορθη μεταφραση του φουλ υβριδικου φεβ ειναι) παντα φορτιση, πρεπει να πας νιρμπουγκρινγκ για να τις εξαντλησεις. ως προς τι επιδοσεις. στη καταναλωση, προφανως και αρπαζει. αλλα ας πουμε το 3008 με μεση ταξιδιου καπου στα 7-8 πατημενος με πραγματικες ταχυτητες και οχι επιασα 140 και δακρυσα, δεν καιει πολλα για αυτο που ειναι...
Hyundai Tucson NX4 (2020)