-
@antonakis said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@polioan said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@polioan said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Μπορεί να έχεις δίκιο αλλά μου την δίνει να χρησιμοποιεί τον συμπιεστή για την θέρμανση.
Πάντως την θέρμανση την βάζω μόνο πόδια.Αυτή την επιφύλαξη έχω και εγώ, αλλά μήπως δεν θα έπρεπε να ανησυχούμε και να το εμπιστευτούμε, αν δεν υπάρχει θέμα το auto είναι ταμάμ και το αφήνεις να κανει την δουλειά ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο με τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες, «πατάω auto και δεν ξανασχολούμαι»
Ναι συμφωνώ αλλά αυτό σημαίνει και επιβάρυνση κινητήρα και μεγαλύτερη κατανάλωση δίχως ουσιαστικό λόγο
Η θεωρία λέει ότι υπάρχει λιπαντικό στο υγρό ψύξης που κυκλοφορεί στο κύκλωμα όταν δουλεύει το a/c. Έτσι συντηρούνται διάφορες τσιμουχες που έχει το κύκλωμα και ο συμπιεστής.
Σε ορισμένα manual θα δείτε σημείωση να λειτουργεί το a/c και χειμωνιάτικους μήνες για 10-15 λεπτά.Τώρα η πλειοψηφία δεν το κάνει και δεν ακούω πολλά προβλήματα (αλλά αρκετοί αλλάζουν συμπιεστή κάποια στιγμή).
Ειδικά σε αυτοκίνητα με αισθητήρα υγρασίας στην καμπίνα, βοηθάει στην ποιότητα αέρα στην θέρμανση. Ακόμα και αν δεν έχουν, βοηθάει στο να μη θολώνουν τα τζάμια.
Τώρα κι εγώ το βγάζω εκτός τις περισσότερες φορές. Μια φορά το μήνα το αφήνω σε μια διαδρομή.
Εντάξει, αν θεωρήσουμε ότι το βάζω και εγώ στο ξεθολωμα των παραθύρων αυτό το διάστημα, Ε τότε κάπως γίνεται και η χρήση του συμπιεστή!
-
Εγώ πάντως μόνιμα στον συμπιεστή το έχω χειμωνα καλοκαίρι ,το ίδιο έκανα και στην χονταρα15 χρόνια.Μονο στο ibiza δεν το άναβα γιατί 2 φορές είχε παραδώσει πνεύμα(όπως άλλες 2 και το dsg).
-
Άρχισε τις αηδίες το DCT, στο 1.6 180 HP HTRAC
Είμαι στα 30.200 χλμ, αλλά από τις 27.000 περιπου παρατήρησα σποραδικά σκορτσαρισμα στο "σταμάτα-ξεκινα", με το αυτοκίνητο ζεστό, χωρίς ή με λιγο φορτίο και ιδιαίτερα σε δρόμους με ελάχιστη ανηφορικη κλίση.
Σε δύο περιπτώσεις που είχα το παράθυρο ελάχιστα ανοιχτό, άκουσα και κοφτό μεταλλικό θόρυβο όταν πήγε να εμπλακεί η 1η και αμέσως πριν το σκορτσάκισμα.
Χρήση του αυτοκινήτου 80-90% Ε.Ο. με λίγη ως ανεκτή κίνηση, τα υπόλοιπα χλμ πόλη, ποτέ απότομη χρήση του κιβωτίου.
Φοβάμαι μην πάω συνεργείο, τους αναφέρω το θέμα και λάβω απάντηση τύπου "το αυτοκίνητο είναι άψογο,το πήγαμε βόλτα και δεν έκανε τίποτα", όπως μου είπαν με το θόρυβο που προέρχεται από πίσω δεξιά κι έχω αναφέρει παλιότερα. -
ε καλα στο ελλαντα τι περιμενεις.Εδω πας για αλλαγη φιλτρου και δε στο αλλαζουν να κερδισουν κανα δεκαρικο.Κατα τα αλλα καθηστε στο σαλονι και περιμενετε.Δηλαδη αν ηταν πολη που κανει αλλαγες συνεχεια απο ποτε θα εβγαζε θεμα?Χαλασαν οι κορεατες αρκετα.κριμα
-
@chris__7 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
ε καλα στο ελλαντα τι περιμενεις.Εδω πας για αλλαγη φιλτρου και δε στο αλλαζουν να κερδισουν κανα δεκαρικο.Κατα τα αλλα καθηστε στο σαλονι και περιμενετε.Δηλαδη αν ηταν πολη που κανει αλλαγες συνεχεια απο ποτε θα εβγαζε θεμα?Χαλασαν οι κορεατες αρκετα.κριμα
Την ίδια απορία έχω...αν του εβγαζα την Π@ν@γία του κιβωτίου με τέρμα γκάζι εκκινήσεις, φορτία, ανηφορικους παλιοδρομους, τι θα πάθαινε ???
-
@d_m said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
αν του εβγαζα την Π@ν@γία του κιβωτίου με τέρμα γκάζι εκκινήσεις, φορτία, ανηφορικους παλιοδρομους, τι θα πάθαινε ???
Θα το έπαιρνες στα χέρια.
-
@fanis75 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
αν του εβγαζα την Π@ν@γία του κιβωτίου με τέρμα γκάζι εκκινήσεις, φορτία, ανηφορικους παλιοδρομους, τι θα πάθαινε ???
τα cvt ειναι καλυτερα?δε βγαζουν προβληματα?
-
Αντιγράφω την απάντηση μέλους του ίδιου post που ανέβασα σε fb group και νομίζω ότι τη στρουμφισα :
"Αλλαγή πολυδισκου. Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με σένα. Τα προβλήματα ξεκίνησαν στα 37000 και έγινε αλλαγή στα 46000. Επέμενα έντονα και τα πρόβλημα φάνηκε στην δεύτερη μέτρηση. Μετά την αλλαγή το αμάξι τσουλάει όμορφα. Ελπίζω μέχρι την λήξη της εγγύησης να μην ξανάπαρουσιαστει τέτοιο θέμα" -
Άρχισε τις αηδίες το DCT, στο 1.6 180 HP HTRAC
ο λόγος που προτίμησα «να ανακατέβω την φασολάδα».
τα manual δεν έχουν αντίπαλο στην αξιοπιστία. -
Μιλάς για κλασσικό cvt ή για το e-cvt? γιατί ειναι 2 τελειώς διαφορετικά πράγματα!
Πάντως γενικά τα cvt σαν αξιοπιστία ειναι καλύτερα πλέον με τους μεταλλικούς ιμάντες, αλλά πάσχουν σε λειτουργία. Σε αυτόματο είμαι κάθετος, η καλύτερη (και μόνη για εμένα) λύση είναι το πλανητικό, που λόγω κατασκευής η ροπή μοιράζεται σε πολλά γρανάζια και αντέχει παπάδες σε συνδυασμό με μετατροπέα ροπής. Εφόσον είναι σωστή κατασκευή και γίνεται η συντήρηση που πρέπει, αντέχει περισσότερο και από το ίδιο το αυτοκίνητο.
Αντιγράφω την απάντηση μέλους του ίδιου post που ανέβασα σε fb group και νομίζω ότι τη στρουμφισα :
"Αλλαγή πολυδισκου. Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με σένα. Τα προβλήματα ξεκίνησαν στα 37000 και έγινε αλλαγή στα 46000. Επέμενα έντονα και τα πρόβλημα φάνηκε στην δεύτερη μέτρηση. Μετά την αλλαγή το αμάξι τσουλάει όμορφα. Ελπίζω μέχρι την λήξη της εγγύησης να μην ξανάπαρουσιαστει τέτοιο θέμα"Γνωστό θέμα με τον πολύδισκο σε όλα τα διπλοσύμπλεκτα. Είναι κάτι το αναλώσιμο, όπως αλλάζουμε δίσκο στα χειροκίνητα.
-
Μιλάς για κλασσικό cvt ή για το e-cvt? γιατί ειναι 2 τελειώς διαφορετικά πράγματα!
Πάντως γενικά τα cvt σαν αξιοπιστία ειναι καλύτερα πλέον με τους μεταλλικούς ιμάντες, αλλά πάσχουν σε λειτουργία. Σε αυτόματο είμαι κάθετος, η καλύτερη (και μόνη για εμένα) λύση είναι το πλανητικό, που λόγω κατασκευής η ροπή μοιράζεται σε πολλά γρανάζια και αντέχει παπάδες σε συνδυασμό με μετατροπέα ροπής. Εφόσον είναι σωστή κατασκευή και γίνεται η συντήρηση που πρέπει, αντέχει περισσότερο και από το ίδιο το αυτοκίνητο.
"Αλλαγή πολυδισκου. Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με σένα. Τα προβλήματα ξεκίνησαν στα 37000 και έγινε αλλαγή στα 46000. Επέμενα έντονα και τα πρόβλημα φάνηκε στην δεύτερη μέτρηση. Μετά την αλλαγή το αμάξι τσουλάει όμορφα. Ελπίζω μέχρι την λήξη της εγγύησης να μην ξανάπαρουσιαστει τέτοιο θέμα"Γνωστό θέμα με τον πολύδισκο σε όλα τα διπλοσύμπλεκτα. Είναι κάτι το αναλώσιμο, όπως αλλάζουμε δίσκο στα χειροκίνητα.
Παραθέτω μήνυμα άλλου μέλους group fb:
"το ίδιο θέμα έχω και εγώ. Το πήγα και το σύνδεσαν πάνω στο μηχάνημα που κάνει τζαμ τεστ. Δηλ προκαλεί σκορτσάρισμα και μετράνε τους δίσκους. Εμένα είναι στο 77,8%. Το αυτοκίνητο είναι 1ος του 21 με 42000 χιλιόμετρα. Μου είπαν να πάω ξανά σε δύο μήνες να το μετρήσουν ξανά. Αν έχει πέσει αρκετά το ποσοστό δηλ κοντά στο 72% θα αλλάξουν δίσκους. Πάντος είναι σίγουροι ότι μέχρι να βγεί από την εγγύηση θα χρειαστεί να τους αλλάξουν."
-
Τα χειροκίνητα αλλάζουν δίσκο στα 200Κ και αν όμως.....
-
@elteo said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Προφανώς, δεν ειπα οτι αντέχουν το ιδιο, απλά εξήγησα τι γινέται. Λογικό στο διπλοσύμπλεκτο να φθειρεται πιο γρήγορα. Απο την άλλη, τα 200Κ χλμ δεν ισχυουν παντα, εξαρταται απο τον οδηγό και το αμάξι. Στο Panda χρειάστηκε στις 95.000χλμ λογω κινησης μονο στην πόλη. Στην ΜιΤο αντεξε 180.000χλμ και στο Μινι 120.000χλμ. Στην bmw 116 της θειας μου που κινειται κυριως πολη και δεν οδηγεί σωστά θελει κάθε 70-80.000χλμ.
-
Προφανώς, δεν ειπα οτι αντέχουν το ιδιο, απλά εξήγησα τι γινέται. Λογικό στο διπλοσύμπλεκτο να φθειρεται πιο γρήγορα. Απο την άλλη, τα 200Κ χλμ δεν ισχυουν παντα, εξαρταται απο τον οδηγό και το αμάξι. Στο Panda χρειάστηκε στις 95.000χλμ λογω κινησης μονο στην πόλη. Στην ΜιΤο αντεξε 180.000χλμ και στο Μινι 120.000χλμ. Στην bmw 116 της θειας μου που κινειται κυριως πολη και δεν οδηγεί σωστά θελει κάθε 70-80.000χλμ.
για τα cvt των c-hr τι ισχυει?ποσο αντεχουν?
-
Πιο πολύ από το ίδιο.
-
@lap said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Πιο πολύ από το ίδιο.
Εντάξει όχι και πιο πολύ!
Όσο το ίδιο το ch-r, είναι η πιο ορθή ατάκα! -
Εξαρτάται από τρόπο και τόπο οδήγησης.
Πχ νεκρά 1η 2α σε διαδρομή Κέντρο Χαλάνδρι ή Νέο Κόσμο Πετρούπολη 200Κ ο δίσκος δεν βγάζει.
Βέβαια σε συνθήκες σπίτι στην Κινέτα εργασία στην Ελευσίνα μπορεί να αντέξει περισσότερο και από το μοτέρ. -
@lap said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Πιο πολύ από το ίδιο.
γιατι βγαζει προβληματα το c-hr?Αφου ειναι τουοτα (χωρις ειρωνεια)
-
Δοκίμασα κι εγώ ένα αυτόματο Tucson. Το κιβώτιό του δεν είχε απροβλημάτιστη λειτουργία. Ας βάλω κι εδώ τη δοκιμή να υπάρχει.
-
Δεν έχω αλλάξει δίσκο ΠΟΤΕ
Και corsa - fiesta τα έδωσα με 230 - 240k km. Το corsa μάλιστα από ότι μαθαίνω συνεχίζει με τον ίδιο και έχει περάσει τα 320 - 330k.
Hyundai Tucson NX4 (2020)