-
Εγώ πάντως διάβασα τους διαλόγους και το διασκέδασα . Δεν θεωρώ κακό να γίνεται αντιπαράθεση αυτοκινήτων με βάση τιμές, καταναλώσεις κλπ, ενδιαφέρον είναι και ενημερωτικό.
Όπως και να έχει τα Toyota είναι εξαιρετική επιλογή για τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας, δεν είναι τυχαίο ότι πουλάνε τόσο πολύ. Αν κάποιος μπορεί να συμβιβαστεί με τους περιορισμένους χώρους και την περιορισμένης αισθητικής εμφάνιση, οι τελικές και τα γκάζια λίγο ενδιαφέρουν το μέσο χρήστη. Πρωτίστως ο καθένας ενδιαφέρεται να εξυπηρετείται στις μετακινήσεις του και τα Toyota το κάνουν καλά αυτό.
Το κύριο αρνητικό κατ' εμένα είναι ότι ένα υβριδικό Toyota μετά από μερικά χρόνια μετατρέπεται σε οικονομική βόμβα. Μπορεί η αρχική τιμή πώλησής τους να είναι ικανοποιητική. Αλλά τα επιμέρους εξαρτήματα του υβριδικού συστήματος αν τα πάρεις μεμονωμένα σε περίπτωση βλάβης είναι πραγματικά πανάκριβα. Κοστολογούνται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Προσωπικά δε θα ρίσκαρα να κρατήσω υβριδικό Toyota μετά το πέρας εγγύησης. Όσο και να λένε δε σπάνε, δε χαλάνε, αν εσύ είσαι αυτός που θα σου κάτσει η στραβή, θα πρέπει να πληρώσεις ένα νεφρό. Για τους ίδιους λόγους την αξία μεταπώλησης εκτός εγγύησης θα τη διαπιστώσουμε εν καιρώ.
-
@andya3 said in Toyota Corolla Cross:
Το κύριο αρνητικό κατ' εμένα είναι ότι ένα υβριδικό Toyota μετά από μερικά χρόνια μετατρέπεται σε οικονομική βόμβα.
Προσωπικά δε θα ρίσκαρα να κρατήσω υβριδικό Toyota μετά το πέρας εγγύησης. Όσο και να λένε δε σπάνε, δε χαλάνε, αν εσύ είσαι αυτός που θα σου κάτσει η στραβή, θα πρέπει να πληρώσεις ένα νεφρό. Για τους ίδιους λόγους την αξία μεταπώλησης εκτός εγγύησης θα τη διαπιστώσουμε εν καιρώ.
Όσα λες εχουν απαντηθεί εδώ και πολλά χρόνια αλλα για να εχει ενδιαφέρον η συζήτηση θα παραθέσω άρθρο απο την ... Νιγηρία ... για ποικιλία
https://motoring.carlots.ng/the-pros-and-cons-of-owning-a-hybrid-car-in-nigeria/
Το μόνο που βρίσκουν στην ουσία αρνητικό είναι οτι είναι ευάλωτα στις πλημμύρες και δεν μπορούν να ρυμουλκήσουν μεγάλα φορτία , η ποικιλία της γνώσης απο όλο τον κόσμο...και απο την Ν. Αφρική για την μεταπώληση του toyota corolla cross ... σαν να εχεις μια επιταγή στο γκαράζ σου !
https://www.autotrader.co.za/cars/news-and-advice/buying-a-car/what-is-the-resale-value-of-hybrid-cars-in-south-africa/14455
τελικά παντου η toyota είναι εξασφάλιση ... -
Δε ξέρω πόσο συχνα είναι τα προβλήματα στο υβριδικό σύστημα όμως.Προσωπικά δεν εχω ακούσει σε κανέναν γνωστό μου πρόβλημα .Δυο μάλιστα με Lexus RX 20ετιας+ ειναι ακόμα με τη μαμα μπαταρία.Μονο service κανουν...
-
Προσωπικά δε θα ρίσκαρα να κρατήσω υβριδικό Toyota μετά το πέρας εγγύησης.
H εγγύηση ειναι 11 χρόνια - δεν θα κράταγα αμάξι γενικά πάνω από 10 χρόνια, μην σου πω 5! Επίσης, η πράξη έχει αποδείξει ότι δεν παθαίνουν τίποτα, σε αντίθεση με άλλα που διαλύουν μετά την 10ετία.
-
Όσο πιστεύω ότι αν κάποιος είναι καλός χριστιανός δεν θ' αρωστήσει ποτέ γιατί τον φυλάει ο Θεός, άλλο τόσο πιστεύω ότι ένα υβριδικό Toyota δεν θα χαλάσει ποτέ, μιλώντας ειδικότερα για μετά την εγγύηση, επειδή τα Toyota δεν σπάνε, δεν χαλάνε.
Από κει και πέρα δεν μου πέφτει κανένας λόγος στα πιστεύω των άλλων...
-
Όσο πιστεύω ότι αν κάποιος είναι καλός χριστιανός δεν θ' αρωστήσει ποτέ γιατί τον φυλάει ο Θεός, άλλο τόσο πιστεύω ότι ένα υβριδικό Toyota δεν θα χαλάσει ποτέ, μιλώντας ειδικότερα για μετά την εγγύηση, επειδή τα Toyota δεν σπάνε, δεν χαλάνε.
Κάποια στιγμή θα χαλάσει, όλα χαλάνε. Αλλά πολύ μετά από οποιοδήποτε άλλο. Και το κόστος δεν ειναι τραγικό, όσο έχει ένα χαλασμένο αυτόματο κιβώτιο που σίγουρα θα έρθει πιο νωρίς από το υβρίδιο.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Κάποια στιγμή θα χαλάσει, όλα χαλάνε. Αλλά πολύ μετά από οποιοδήποτε άλλο. Και το κόστος δεν ειναι τραγικό, όσο έχει ένα χαλασμένο αυτόματο κιβώτιο που σίγουρα θα έρθει πιο νωρίς από το υβρίδιο.
Σπανίως ένα χαλασμένο αυτόματο κιβώτιο είναι μη επισκευάσιμο στα συνήθη αυτοκίνητα. Και το κόστος επισκευής δύσκολα θα ανέβει πάνω από 1.500€.
Όλα πάνω στα Toyota που αφορούν την υβριδική του κίνηση, σαν εξαρτήματα είναι πανάκριβα. Μη με ρωτήσεις τιμές, απ' όσες περιπτώσεις έχει τύχει ν' ακούσω ή να διαβάσω, μετράνε σε χιλιάδες ευρώ. Αν επισκευάζονται και με τι κόστος δεν γνωρίζω, δύσκολο πάντως στην Ελλάδα τουλάχιστον να υπάρχει άνθρωπος που να βάζει χέρι.
-
Σπανίως ένα χαλασμένο αυτόματο κιβώτιο είναι μη επισκευάσιμο στα συνήθη αυτοκίνητα. Και το κόστος επισκευής δύσκολα θα ανέβει πάνω από 1.500€.
Βαλε αλλα τοσα για επισκευη αυτοματου σαζμαν.
-
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
Βαλε αλλα τοσα για επισκευη αυτοματου σαζμαν.
Για τις συνήθεις βλάβες στα dsg μιλάω που τα ξέρω.
-
Για τις συνήθεις βλάβες στα dsg μιλάω που τα ξέρω.
Σε αυτα ναι.
-
Η διαφορά είναι πως στο Toyota ίιιιιισως κάποια στιγμή χαλάσει κάτι…στα λοιπά τα δίνεις σιγά σιγά,ειδικά στα vag που οι καρατιές των 1200-1500 έρχονται η μια μετά την άλλη.
-
@kkostask said in Toyota Corolla Cross:
Η διαφορά είναι πως στο Toyota ίιιιιισως κάποια στιγμή χαλάσει κάτι…στα λοιπά τα δίνεις σιγά σιγά,ειδικά στα vag που οι καρατιές των 1200-1500 έρχονται η μια μετά την άλλη.
Που να δεις βλάβες που βγάζουν οι Mercedes. Φαντάζομαι ακόμα κι αν είχες λεφτά να πάρεις μια ωραία AMG, θα προτιμούσες τα Toyota που δεν χαλάνε?
-
Που να δεις βλάβες που βγάζουν οι Mercedes. Φαντάζομαι ακόμα κι αν είχες λεφτά να πάρεις μια ωραία AMG, θα προτιμούσες τα Toyota που δεν χαλάνε?
Αν πάρω παράδειγμα από τα tik tok γνωστού αθυρόστομου φαρμακοβιομηχανου δεν τα πάνε καλύτερα και τα AMG.
-
Κρίμα... Και εγώ έλεγα να ακυρώσω την παραγγελία του CC και να πάρω το F/L FORMENTOR με DSG... Ξηρού τύπου πάλι φυσικά στο 15αρι.
Πλάκα κάνω φυσικά! -
@kostis20 said in Toyota Corolla Cross:
Δε ξέρω πόσο συχνα είναι τα προβλήματα στο υβριδικό σύστημα όμως.Προσωπικά δεν εχω ακούσει σε κανέναν γνωστό μου πρόβλημα .Δυο μάλιστα με Lexus RX 20ετιας+ ειναι ακόμα με τη μαμα μπαταρία.Μονο service κανουν...
Σε φίλο με GL450H του χάλασε τον 5ο χρόνο και του έβαλαν καινούργια. Μετά το πούλησε. Αλλοι με RX350H τα τζίπ δηλαδή μην κάνουμε λάθος στα γράμματα, τις αλλάζουν με κάτι φτηνές.
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Σε φίλο με GL450H του χάλασε τον 5ο χρόνο και του έβαλαν καινούργια. Μετά το πούλησε. Αλλοι με RX350H τα τζίπ δηλαδή μην κάνουμε λάθος στα γράμματα, τις αλλάζουν με κάτι φτηνές.
Εννοείς gs450h? Και rx450h, το rx350h μόλις κυκλοφόρησε. Δεν είναι όλα τα hybrid ίδια, κάποια ήταν όντως πολύπλοκα και ζημιαρικα.
-
Πάντως επειδή στο σάιτ του ΜΓ3 πάλι είχαμε επίθεση στα σιτροέν πεζώ από τογιοταίο, να σας πω ότι δεν με αφήνεται να αγιάσω...
Ετσι στα αμείλικτα νούμερα που σας παρέθεσα το πρωί, έχετε να πείτε κάτι, με αντίστοιχα αμείλικτα νούμερα, ή θα έχουμε ευχολόγια ?
Γιατί 2 γνωστοί ρωτάνε.
Ο ένας λέει τι να πάρει υβριδικό 3 αιρκρος που έχει τα διπλά αμορτισέρ και τα άνετα καθίσματα, ή το φροντέρα που έχει το χειμωνιάτικο πακέτο και κάτι άλλο, ή το κορόλα κρος 1,8 που είναι 5-9000 ακριβότερο ?
Τι να του πούμε ?
Ο άλλος είναι γιαπωνεζόφιλος και θέλει να πάρει κάτι βανάκια από εκεί. Είδε κάτι Τογιότα.
Είναι καλά, ή είναι τίποτα πατάτες σαν τα γαλλικά ?
-
@ataim said in Toyota Corolla Cross:
Εννοείς gs450h? Και rx450h, το rx350h μόλις κυκλοφόρησε. Δεν είναι όλα τα hybrid ίδια, κάποια ήταν όντως πολύπλοκα και ζημιαρικα.
Μιλάω για αμάξια της δεκαετίας του 2000. Ναι GS450H, το RX δεν θυμάμαι το νούμερο του, αλλά ήταν το τζίπ της εποχής.
-
Και να είχα τα λεφτά, πρίμιουμ μόνιμη βλάβη δεν θα έπαιρνα…..όσο περίεργο και να φαίνεται, αμάξι για την γειτονιά απλά δεν….χέστηκα, με το συμπάθιο κιόλας.
-
Είναι καλά, ή είναι τίποτα πατάτες σαν τα γαλλικά ?
Πατάτες, γιατί είναι Γαλλικά. Τα καλά τα κρατάνε για Ασία και ΗΠΑ. Εδώ δεν ασχολούνται με LVs.
Toyota Corolla Cross