-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Στο τέλος θα πας θα τους πεις στο διάλο και εσείς και το 0w16 και θα φύγεις.
Εν τω μεταξύ, εγώ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τα λάδια που βάζουν. Το αφήνω εξουσιοδοτημένο, πληρώνω, το παίρνω και φεύγω. Ούτε ιξώδες κοιτάω ούτε μάρκα που βάζουν.
-
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Τελικά τι να κάνω που έχω Δευτέρα πρωί το σέρβις τον 30κ; Να πάρω παραμασχαλα τα ενεος x 0w16 ultra api και να τους πω βάλτε τα, το δέχονται; ή να πάω με το 0W20 που δίνουν; έχουμε και ζέστη πάντως εδώ.
Nα βαλεις τα 0w16 που προτεινει ο κατασκευαστής και το καλοκαίρι με τα 40αρια να κάνεις τον σταυρό σου
-
@dimitrioskosmas said in Toyota Corolla Cross:
Τελικά τι να κάνω που έχω Δευτέρα πρωί το σέρβις τον 30κ; Να πάρω παραμασχαλα τα ενεος x 0w16 ultra api και να τους πω βάλτε τα, το δέχονται; ή να πάω με το 0W20 που δίνουν; έχουμε και ζέστη πάντως εδώ.
Nα βαλεις τα 0w16 που προτεινει ο κατασκευαστής και το καλοκαίρι με τα 40αρια να κάνεις τον σταυρό σου
Ναι, μόνο η Ελλάδα έχει 40άρια. Στην Αφρική ας πούμε δεν πωλούνται Toyota...
-
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
Ναι, μόνο η Ελλάδα έχει 40άρια. Στην Αφρική ας πούμε δεν πωλούνται Toyota...
εκει δεν ξέρω τι προτείνει ο κατασκευαστής
-
Να κινείσαι σε κατηφόρα της ΕΟ με αναμμένο το EV και όταν ισιώνει ο δρόμος να ξεκινά ο θερμικός στα 100-120 χλμ/ώρα , κάνεις το σταυρό σου και λες θαυμαστά τα έργα σου Κύριε και τα 0w-8/16 !
Μπράβο στους μηχανικούς που τα εξέλιξαν και την εταιρεία που δίνει εγγύησεις με αυτά ! -
Αρα πριν παμε στο σερβις τους καλουμε για ραντεβου και ενημερώνουμε οτι θελουμε το 0w16 ή στη περίπτωση μου (yaris) το 0w8 ?
-
Δεν μπορώ να καταλάβω,στην Τογιότα τόσο ανόητοι είναι όλοι στην Ελλάδα που δεν ξέρουν τι λάδι να βάλουν στα αυτοκίνητα τους..??!!
Ή θέλουν να τα πάρουμε στο χέρι..??!!
Μήπως προτείνουν λάδια ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του καθενός ή την ηλικία του..??!!
Δηλαδή καθόμαστε και συζητάμε για τα λάδια..??
Ανοίξτε το ρημάδι το μάνουαλ να ηρεμήσετε..!!
Μήπως επειδή δεν έχουμε να κουβεντιάσουμε για τα χοντρά θέματα που προκύπτουν σε κάτι άλλα γκρουπ..??!! -
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
Να κινείσαι σε κατηφόρα της ΕΟ με αναμμένο το EV και όταν ισιώνει ο δρόμος να ξεκινά ο θερμικός στα 100-120 χλμ/ώρα , κάνεις το σταυρό σου και λες θαυμαστά τα έργα σου Κύριε και τα 0w-8/16 !
Μπράβο στους μηχανικούς που τα εξέλιξαν και την εταιρεία που δίνει εγγύησεις με αυτά !Δεν διαφωνω με αυτα που προτείνει ο κατασκευαστής
κι εγω στο ford 5w20 βαζω, αυτά που προτείνει η ford, ανεξαρτητως κλίματος
η προσευχή είναι για ψυχολογικούς λόγους -
@ribopaido said in Toyota Corolla Cross:
Αρα πριν παμε στο σερβις τους καλουμε για ραντεβου και ενημερώνουμε οτι θελουμε το 0w16 ή στη περίπτωση μου (yaris) το 0w8 ?
Γνωρίζεις δηλαδή ότι εάν το πας για σέρβις, αυτοί θα βάλουν διαφορετικό από αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής και θα πρέπει να τους το ζητήσεις εσύ για να βάλουν αυτό που πρέπει..??!!
Προσωπικά αν υποψιαζόμουν τέτοιο πράγμα θα τους έκανα καψώνι και όταν θα πήγαινα να το παραλάβω θα απαιτούσα να βάλουν τα σωστά λάδια...!! Θα τους έβαζα να τα ξανααλλάξουν εφόσον δεν θα με είχαν ενημερώσει για την πρωτοβουλία τους..!!
Δε γίνεται άλλο να λέει ο κατασκευαστής και αυτοί να βάζουν άλλο..!!
Διάβασα πως κάποιοι ισχυρίσθηκαν ότι δεν έχουν, πως κάποιοι άλλοι πρότειναν αντί για τα 0-16 κάποια παραπλήσια προφασιζόμενοι την τιμή, αλλά να βάλουν χωρίς ενημέρωση αυτά που θέλουν, δεν άκουσα..!!
Στο προηγούμενο μου αυτοκίνητο είχα πάρει δύο σέρβις δωρεάν, όταν το πήγα τους είπα πρώτος εγώ , θέλω 0-16 ,κανένα πρόβλημα η απάντηση και μου έδωσαν και ένα λίτρο για πιθανό συμπλήρωμα όταν τους ζήτησα
να έχω κάτι μαζί μου σε περίπτωση που θα τύχει κάποια απώλεια...!!! -
Μπράβο στους μηχανικούς που τα εξέλιξαν και την εταιρεία που δίνει εγγύησεις με αυτά !Δεν διαφωνω με αυτα που προτείνει ο κατασκευαστής
κι εγω στο ford 5w20 βαζω, αυτά που προτείνει η ford, ανεξαρτητως κλίματος
η προσευχή είναι για ψυχολογικούς λόγουςΤα αλλαζεις και ανα 10Κ ή χρονο και μετριαζεις το αγχος σου.
20Κ εγω δεν τα αφηνω... -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Γνωρίζεις δηλαδή ότι εάν το πας για σέρβις, αυτοί θα βάλουν διαφορετικό από αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής και θα πρέπει να τους το ζητήσεις εσύ για να βάλουν αυτό που πρέπει..??!!
Ακριβώς! Στην Ελλάδα βάζουν με οδηγία της Τογιότα Ελλάς τα 0w-20, τα οποία είναι αποδεκτά αλλά όχι προτεινόμενα από την Τογιότα. Ο λόγος ειναι απλός, ώστε η τιμή τους σέρβις να ειναι πιο εύπεπτη. Το εγχειρίδιο χρήσης της Τογιότα ειναι ξεκάθαρο:
Oπότε το σωστό λάδι ειναι το 0w-16 (η 0w-8 για ορισμένα μοτέρ) και εαν τοποθετηθεί το 0w-20, το οποίο ειναι αποδεκτό, τότε θα πρέπει στην επόμενη αλλαγή να μπει το σωστό ιξώδες. Απλά στην Ελλάδα το κάνουν γαργάρα, γιατί ο κύριος λόγος για το 0w-16 ειναι η μειωμένη κατανάλωση και δευτερευότνως η μακροζωία του κινητήρα.
-
Από βδομάδα πάω για σέρβις 45.000. Όλα έχουν γίνει με 0-16 πλην του πρώτου που δεν με ρώτησαν. Στα επόμενα πάντα με ρωτάνε και το περισιο μου το δίνουν πίσω. Διαφορά στο κόστος του σέρβις +30€ με 0-16
Έχει διαφορά στο ζέσταμα του κινητήρα ειδικά φέτος που ξεκινούσα με χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί (-3 με +5) χοντρικά Το καλοκαίρι ούτως σύ άλλως το αυτοκίνητο ξεκινάει με μπαταρία.
-
@ribopaido said in Toyota Corolla Cross:
Με το τηλεφωνημα διευκρινίζεις αν το έχουν ετοιμοπαράδοτο και αν δεν το έχουν το παραγγέλνεις, ώστε να έχει έρθει μέχρι την ημέρα του service.
Ξεκαθαρίστε ότι αναφέρεστε στο γνήσιο λάδι Toyota 0W-16 ή 0W-8 και ζητήστε να σας ενημερώσουν για το συνολικό κόστος service, ανάλογα με το λάδι. -
Μπράβο στους μηχανικούς που τα εξέλιξαν και την εταιρεία που δίνει εγγύησεις με αυτά !Νομίζω ότι ακριβώς για το σενάριο λειτουργίας του κινητήρα που περιγράφεις, το λεπτόρευστο 0W-8/16 είναι ιδανικό.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Ακριβώς! Στην Ελλάδα βάζουν με οδηγία της Τογιότα Ελλάς τα 0w-20, τα οποία είναι αποδεκτά αλλά όχι προτεινόμενα από την Τογιότα. Ο λόγος ειναι απλός, ώστε η τιμή τους σέρβις να ειναι πιο εύπεπτη. Το εγχειρίδιο χρήσης της Τογιότα ειναι ξεκάθαρο:
Oπότε το σωστό λάδι ειναι το 0w-16 (η 0w-8 για ορισμένα μοτέρ) και εαν τοποθετηθεί το 0w-20, το οποίο ειναι αποδεκτό, τότε θα πρέπει στην επόμενη αλλαγή να μπει το σωστό ιξώδες. Απλά στην Ελλάδα το κάνουν γαργάρα, γιατί ο κύριος λόγος για το 0w-16 ειναι η μειωμένη κατανάλωση και δευτερευότνως η μακροζωία του κινητήρα.
Εδώ κάποιοι τους πάνε δικά τους λάδια, στα 0W-20 αντί για 0W-8/16 θα κολλήσουμε;
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Εδώ κάποιοι τους πάνε δικά τους λάδια, στα 0W-20 αντί για 0W-8/16 θα κολλήσουμε;
Εφόσον ειναι εντός προδιαγραφών (πχ Μοτουλ 0-16) δεν υπάρχει κανένα προβλημα. Καποτε που ειχα ορεξη να ασχοληθώ και άλλαζα λάδια συχνά πηγαινα και εγώ τα δικά μου λάδια στην bmw (Spanos), προφανώς ιδια με αυτα που εβαζαν απλα στα μισά λεφτά.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Εφόσον ειναι εντός προδιαγραφών (πχ Μοτουλ 0-16) δεν υπάρχει κανένα προβλημα. Καποτε που ειχα ορεξη να ασχοληθώ και άλλαζα λάδια συχνά πηγαινα και εγώ τα δικά μου λάδια στην bmw (Spanos), προφανώς ιδια με αυτα που εβαζαν απλα στα μισά λεφτά.
Εσύ το έκανες από μεράκι, οι περισσότεροι το κάνουν για μειώσουν το κόστος. Οπότε εάν τους έλεγαν τιμή και για τα γνήσια 0W-8/16 θα έφευγαν τρέχοντας.
Εξάλλου, το "προφανώς ίδια" είναι πολύ σχετικό, Φάνη. Συνήθως, ό,τι πληρώνεις παίρνεις...
Τουλάχιστον στο εξουσιοδοτημένο εγγυώνται εκείνοι για τη γνησιότητα των λαδιων που σου βάζουν και αν τους πας δικά σου λαδια, συνηθως γραφουν στην αποδειξη "λάδια πελάτη", και σωστά, γιατι δεν μπορουν να εγγυηθούν για το λάδι που θα τους πας.
Προσωπικά, ακολουθώ πιστά τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και βάζω πάντα γνήσια λάδια.
Όπως το βλέπει ο καθένας βέβαια... -
Παντως ενα πριους του 2008 πρπ μετα απο πολλα χρονια εμεινε απο μπαταριες οχι απο κινητηρα. Οποτε υποθετω (οκ δεν το εχω ψαξει) οτι τα λαδια που βαζουν δεν κανουν ουσιαστικη διαφορα.
-
Εξάλλου, το "προφανώς ίδια" είναι πολύ σχετικό, Φάνη. Συνήθως, ό,τι πληρώνεις παίρνεις...
Τουλάχιστον στο εξουσιοδοτημένο εγγυώνται εκείνοι για τη γνησιότητα των λαδιων που σου βάζουν και αν τους πας δικά σου λαδια, συνηθως γραφουν στην αποδειξη "λάδια πελάτη", και σωστά, γιατι δεν μπορουν να εγγυηθούν για το λάδι που θα τους πας.
Προσωπικά, ακολουθώ πιστά τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και βάζω πάντα γνήσια λάδια.- Λέω ίδια γιατί ήταν ακριβώς τα ίδια Castrol που έβαζε και ο Σπανός.
- Τα αγόραζα από επίσημο έμπορο Castrol, κατόπιν επικοινωνίας με την Castrol Hellas (BP), οποτε πιστεύω γνήσια ήταν.
- Στον Σπανό, τουλάχιστον τότε που πήγαινα εγώ, δεν έγραφαν κάτι στην απόδειξη. Και εννοείται ποτέ δεν είχα θέμα με την εγγύηση (όταν την χρειάστηκα).
- Προφανώς ακολουθούσα τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Απλά αντί να πληρώνω €24/λίτρο το λάδι (και ήθελα 6.2 λίτρα, άρα αγόραζα 7), το πλήρωνα €13.
-
Δεν ξερω τι ακριβως συζηταμε εδω περα αφου τα λαδια που ειναι για BMW λενε επανω LL04 η καποιο αλλο με LL δηλ ειναι εγκεκριμενα απο την εταιρεια οποτε αν αγορασεις LL04 εισαι μια χαρα. Στο μανουαλ του αμαξιου αναφερει ποια LL λαδια και ποιο τυπο χρειαζεται το αμαξι.
Και για τις αλλες μαρκες το ιδιο ειναι.
Toyota Corolla Cross