-
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
@konvaf said in Toyota Corolla Cross:
@gstrat said in Toyota Corolla Cross:
Παιδιά καλησπέρα. Μια ερώτηση στο corolla cross style skyview my23 έχει καμία διαφορά σε εξοπλισμό με το my24 γιατί θα το αγοράσω και θέλω να ξέρω αν υπάρχει κάτι χτυπητό?
Καλησπέρα και εγώ το ίδιο έχω παραγγείλει. Από ότι έχω δει δεν νομίζω να υπάρχει καμία διαφορά.
Να περιμένεις περίπου κάνα 9μηνο για παράδοση. Έτσι μου είπαν και εμένα και κάπου εκεί τα έχουν παραλάβει και οι υπόλοιποι.
Το ψηφιακό κλειδί μήπως είναι στο νέο;
Ναι σωστά έχεις δίκιο. Τώρα το βάζει στον εξοπλισμό. Πάντως κάποια άλλη αλλαγή δεν νομίζω να έχει.
-
@ataim said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
To θέμα με τα Λέξους είναι ότι πέραν της όποιας αναβάθμισης σε ποιότητα, παίρνουν και τα κουσούρια των Τουότα. Μουγκριτά cvt, μέτριες επιδόσεις με χλιαρή οδική συμπεριφορά και γενικά μέτρια εμπειρία χρήσης σε σχέση με την αξία τους. Υπάρχει λόγος που δεν πείθουν τους αγοραστές των παραδοσιακών premium και παραμένουν σταθεροί σε ποσοστά ΚΚΕ. Αφορούν λίγους και εξαιρετικά συντηρητικούς που το μόνο κριτήριο που έχουν είναι η αξιοπιστία και απλά έτυχε να έχουν μεγαλύτερο budget απ' ότι ο αγοραστής Τουοτα.
Με άλλα λόγια pass. Χίλιες φορές κάτι γερμανικό ή κάνα Jaguar κι ας είναι κάθε δεύτερη βδομάδα πάνω στο φορτηγό της οδικής.
Τα έχεις ξαναπεί αυτά, είναι σαν να γράφεις με γνώμονα την ευρωπαϊκή αγορά και τα προσωπικά σου γούστα. Δεν θεωρούν όλοι ανά τον κόσμο πολυτελή τα bmw επειδή είναι πολύ καλύτερα στημένα, η μαλακή ανάρτηση και το ασαφές τιμόνι για άλλους κατασκευαστές είναι features Επίσης οι πωλήσεις hybrid εκτός ΕΕ είναι ελάχιστες.
https://www.goodcarbadcar.net/2023-us-midsize-luxury-suv-sales-figures/
RX,NX μια χαρά πουλάνε ενώ μοιράζονται πωλήσεις με τα δεκάδες toyotosuv.
https://www.carsupermarket.com/blog/lexus-sales-hit-the-fast-lane-in-2023/
-
To θέμα με τα Λέξους είναι ότι πέραν της όποιας αναβάθμισης σε ποιότητα, παίρνουν και τα κουσούρια των Τουότα. Μουγκριτά cvt, μέτριες επιδόσεις με χλιαρή οδική συμπεριφορά και γενικά μέτρια εμπειρία χρήσης σε σχέση με την αξία τους. Υπάρχει λόγος που δεν πείθουν τους αγοραστές των παραδοσιακών premium και παραμένουν σταθεροί σε ποσοστά ΚΚΕ. Αφορούν λίγους και εξαιρετικά συντηρητικούς που το μόνο κριτήριο που έχουν είναι η αξιοπιστία και απλά έτυχε να έχουν μεγαλύτερο budget απ' ότι ο αγοραστής Τουοτα.
Με άλλα λόγια pass. Χίλιες φορές κάτι γερμανικό ή κάνα Jaguar κι ας είναι κάθε δεύτερη βδομάδα πάνω στο φορτηγό της οδικής.
Τα έχεις ξαναπεί αυτά, είναι σαν να γράφεις με γνώμονα την ευρωπαϊκή αγορά και τα προσωπικά σου γούστα. Δεν θεωρούν όλοι ανά τον κόσμο πολυτελή τα bmw επειδή είναι πολύ καλύτερα στημένα, η μαλακή ανάρτηση και το ασαφές τιμόνι για άλλους κατασκευαστές είναι features Επίσης οι πωλήσεις hybrid εκτός ΕΕ είναι ελάχιστες.
Ναι η ένσταση που είναι δεν καταλαβαίνω? Δεν έχω βάλει πουθενά τίποτα προσωπικό και δεν κρίνω βάσει καμίας αγοράς.
Ποιο RX μπορεί αντικειμενικά να σταθεί δίπλα σε Χ5? Όχι επειδή είναι πιο καλοστημένο το Χ5. Συνολικά. Ή απέναντι στο Velar πχ.
Εξού και η διαφορά στις τιμές. Υπάρχει λόγος που η Λέξους πουλάει 15-20% κάτω από το αντίστοιχο BMW/Merc. Οι τιμές της είναι τιμές Volvo, η οποία επίσης σκόπιμα πουλάει ελαφρώς φθηνότερα από τα γερμανικά.
-
Ναι η ένσταση που είναι δεν καταλαβαίνω? Δεν έχω βάλει πουθενά τίποτα προσωπικό και δεν κρίνω βάσει καμίας αγοράς.
Ποιο RX μπορεί αντικειμενικά να σταθεί δίπλα σε Χ5? Όχι επειδή είναι πιο καλοστημένο το Χ5. Συνολικά. Ή απέναντι στο Velar πχ.
Εξού και η διαφορά στις τιμές. Υπάρχει λόγος που η Λέξους πουλάει 15-20% κάτω από το αντίστοιχο BMW/Merc. Οι τιμές της είναι τιμές Volvo, η οποία επίσης σκόπιμα πουλάει ελαφρώς φθηνότερα από τα γερμανικά.
Δεν ειναι συγκρισιμη η γκαμα της Λεξους με την BMW γιατι εχει και μερικα με σασσι οπως το GX. To RX βασιζεται σε μπροστοκινητη πλατφορμα απο το Καμρυ νομιζω δεν θα μπορουσε να παει απεναντι στο Χ5.
Η πληρη γκαμα Λεξους ειναι στην Αμερικη, οχι στην Ευρωπη.
-
Lexus Division:
2023 electrified vehicles sales of 91.527 represent 28,6 percent of total sales volume
Ελάχιστες οι πωλήσεις υβριδικών Lexus στην Αμερική.
-
Όποιος πάει για το chr να ξέρει ότι αν θελήσει αυτό με την ηλιοροφή, δεν υπάρχει προστασία για τον ήλιο, τίποτε παρά μόνο το γυαλί, είναι χωρίς κουρτίνα...!!
Τό έμαθα κατά λάθος τη στιγμή που το σκεφτόμουνα αν θα το πάρω..!! -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Όποιος πάει για το chr να ξέρει ότι αν θελήσει αυτό με την ηλιοροφή, δεν υπάρχει προστασία για τον ήλιο, τίποτε παρά μόνο το γυαλί, είναι χωρίς κουρτίνα...!!
Δεν είναι πρόβλημα αυτό, και τα Τέσλα ετσι ειναι και δεν υπάρχει κανένα θέμα.
-
Και αφού θίξατε το θέμα του ήλιου, ούτε το παρμπρίζ του CC έχει οποιαδήποτε θερμομόνωση, είναι σαν γυαλί που σημαίνει ότι θα καίει αλύπητα όταν το βαράει ήλιος, με ότι συνεπάγεται αυτό.
-
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
Και αφού θίξατε το θέμα του ήλιου, ούτε το παρμπρίζ του CC έχει οποιαδήποτε θερμομόνωση, είναι σαν γυαλί που σημαίνει ότι θα καίει αλύπητα όταν το βαράει ήλιος, με ότι συνεπάγεται αυτό.
Ελάχιστα παρ-μπριζ (σε πολύ ακριβά αυτοκίνητα) έχω δει με θερμομόνωση. Για αυτό η μεμβράνη μπροστά κάνει πολύ μεγάλη δουλειά.
-
Είναι φίλτρα κατά της υπέρυθρης ακτινοβολίας.
Δτο νέο swift λένε θα έχει!!!
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Σίγουρα? Μήπως εννοείς UV?
-
Όχι είδα και για IR και δεν το πίστευα. Το σημερινό πάσχει σε αυτό τον τομέα
-
Και το Qashqai μου είπαν ότι έχει. Το φοβάμαι να βάλω μεμβράνη σε παρμπρίζ, οτιδήποτε μπορεί να αλλοιώνει ορατότητα πλην ότι έχει προβλέψει ο κατασκευαστής το αποφεύγω.
-
Βάλε στην φοβία σου και το σήμα από κινητά, και gps. Άσε ότι βάζει ο κατασκευαστής
-
Oι πιο αποτελεσματικές μεμβράνες που είχα βάλει σε αμάξι ήταν της v-kool, μόλις έκλεινες τις πόρτες το σήμα του κινητού έπεφτε απο τις 5 στην μια μπάρα
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Αν μπεις σε Τέσλα καλοκαίρι με ήλιο θα καταλάβεις ότι δεν παλεύετε χωρίς σκιάστρο. Πλησιάζεις το χέρι σου στην ηλιοροφή και καίγεσαι. Όσους ξέρω έχουν αγοράσει σκιάστρο και το έχουν μόνιμα εγκατεστημένο το καλοκαίρι.
Φαντάζομαι τα ίδια και λογικα χειρότερα θα είναι στο chr. -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν ξέρω πόσο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι, αλλά στην Ελλάδα ζούμε με τον ήλιο να σκοτώνει..!!
Τώρα τι τζάμι είναι αυτό και γιατί δεν μπήκε κουρτίνα όπως σε όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα εκτός από το Τέσλα ,δεν ξέρω..!!
Στα άλλα αυτοκίνητα της η Τουότα δεν έχει κουρτίνες..??
Υπάρχει τζάμι που να προσφέρει καλύτερη προστασία από τον ήλιο, από μία λαμαρίνα με μόνωση επάνω της..??
Και γιατί δεν το χρησιμοποιούν οι άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων..??
Μήπως τις Τουότα και Τέσλα τις απασχολούν ελάχιστα έως καθόλου οι αγορές σαν τη δική μας σε ότι αφορά την συγκεκριμένη έκδοση..??!!
Την καλύτερη ζελατίνα περνάς επιπλέον, την πιο σκούρη, με τζάμι που διαθέτει προστασία εργοστασιακή και πάλι αν χτυπήσει ο ήλιος σε ενοχλεί..!!
Αν τόχεις και από πάνω σου με τους 35 βαθμούς τι γίνεται..??!!
Ουρανοξύστης ναι , αλλά αυτοκίνητο..?? -
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
Oι πιο αποτελεσματικές μεμβράνες που είχα βάλει σε αμάξι ήταν της v-kool, μόλις έκλεινες τις πόρτες το σήμα του κινητού έπεφτε απο τις 5 στην μια μπάρα
οι πολύ καλές μεβρανες δεν κόβουν σημα στο κινητό και ειναι πολύ αποτελεσματικές
εχω τις ακριβες XPEL και δεν ξαναβάζω τίποτα αλλο ξανα σε αμάξι. ειναι εκπληκτικές.
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Δτο νέο swift λένε θα έχει!!!
Ήμουν κατά της τοποθέτησης μεμβρανών γιατί πίστευα κι εγώ κάποια πράγματα. Κάποια στιγμή το αποφάσισα και έβαλα εδώ και 10 χρόνια περίπου στα αυτοκίνητα που είχα.
Εννοείται πως σήμερα είναι ακόμα καλύτερες ποιοτικά.
Δεν είχα ποτέ θέμα με το κινητό, αντίθετα κυριολεκτικά σώθηκα..!!
Ένοιωσα τεράστια αλλαγή και νομίζω ότι επιβάλλεται στη χώρα που ζούμε με την ηλιοφάνεια και τις θερμοκρασίες που έχουμε να βάζουμε αντιηλιακές μεμβράνες..!!
Από τα λίγα πράγματα που κοστίζουν πολύ λίγο σε σχέση με αυτά που προσφέρουν και απαραίτητο για τη χώρα μας..!!
Προσοχή μόνο στο θέμα ορατότητα -
Στο yaris diesel που εχει πανοραμική η γυναίκα διαμαρτυρόταν απο τον Απρίλιο οτι την ενοχλεί ο ήλιος και με κλειστά τα κουρτινάκια που εχει
Αγόρασα λοιπόν μια μεγάλη ηλιοπροστασία για παρμπρίζ φορτηγού την έκοψα να εχει το σχήμα της πανοραμικής και την στερέωσα με τις βεντούζες , τραβώντας τα κουρτινάκια δεν φαίνεται τίποτα απο μέσα .
10 καλοκαίρια η πατέντα κάνει δουλειά μαζί με την εκκίνηση απο απόσταση που εχει ο συναγερμός που είχα βάλει το ΄14 ... ακόμα και παρκαρισμένο στον κάμπο της Λάρισας με 40 βαθμούς στα 5 λεπτά μπαίνεις και είναι δροσερό!
Toyota Corolla Cross