-
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Καπου το ειχες γραψει νομιζω...
Δεν μας ειπε ο @gatoz που ειναι εξπερ στα 4χ4 αν με 2 αλυσιδες/κουβερτες κανουμε δουλεια σε 4κινητο ή οχι?
μια χαρα εισαι με δυο αν δεν εχεις #mono_vitara που δεν χρειαζεσαι καθολου....
ομπρος στα κουνιστά σας, πισω στα αντρικα
οι 4 χρειαζονται μονο σε παγο
ακομη και σε ρανγκλερ
...αλλα γραφει φυσικα ο καθενας τη παπαρια του, νομιζει οτι εχει παρει το οφροαντ ανιμαλ αντι για σχιστοματικο γατακι αφου@gatoz αν έπαιρνα κάρο για μένα θα έπαιρνα ξεκάθαρα αυτό που με έχεις ψήσει, vitara s με aisin μπεντζίνα το τέσσερα Χ τέσσερο
Μου αρέσει πολύ το διαχρονικό του σχήμα, αλλά και μέσα.
Επίσης πολύ μπροστά που έχει 4κιλυνδρο, θερμαινόμενα, αισθητήρες και μπροστά αλλά και μισό suede μέσα και είναι από το 2015.
Έχω aisin και είναι πραγματικά καλό.
-
@caro-0 said in Toyota Corolla Cross:
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
Καπου το ειχες γραψει νομιζω...
Δεν μας ειπε ο @gatoz που ειναι εξπερ στα 4χ4 αν με 2 αλυσιδες/κουβερτες κανουμε δουλεια σε 4κινητο ή οχι?
μια χαρα εισαι με δυο αν δεν εχεις #mono_vitara που δεν χρειαζεσαι καθολου....
οι 4 χρειαζονται μονο σε παγο
ακομη και σε ρανγκλερ
...αλλα γραφει φυσικα ο καθενας τη παπαρια του, νομιζει οτι εχει παρει το οφροαντ ανιμαλ αντι για σχιστοματικο γατακι αφου
Καπως ετσι περιμενα την απαντηση σου...
Ειπαμε δεν εχουμε #vitarapougamaei στο οφ-ροουντ.
Και τις βαζουμε λογικα μπροστινο αξονα ετσι?
Γιατι καπου ειχα διαβασει οτι μπορει (και) να τις βαλεις μπρος/πισω(χιαστι).
Το CX μεχρι 50% πισω μπορει να δωσει οχι παραπανω.Μπροστά, για να έχεις τιμόνι (είναι μπροστοκινητο, ακόμα και στο 4x4 με το μικρό ηλεκτρομοτερ πίσω μπροστά θα βάλεις).
Και εγω αυτο ξερω και ετσι θα το χρησιμοποιησω αν κατσει.
Το δικο μου δεν εχει ηλεκτρομοτερ πισω βεβαια. -
@wantone said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Μπρίτζεστοουν
Εχω τα Μπρίτζεστοουν S001 run flat πολυ καλο ελαστικο με τους περιορισμους του βεβαια πχ πρεπει να ζεσταθει, στο κρυο δεν αποδιδει πολυ καλα και ειναι και λιγο θορυβωδες.
Θέλει αρκετά άλογα, αλλά και χρόνο όπως έγραψες για να αποδώσει.
Όταν φορούσαν κάποτε σαμπρέλα,εννοώ δεν ήταν run flat, μου έσκασε κυριολεκτικά, με πολλά χλμ. περίπου 170-180 πριν πολλά χρόνια, μπήκε ένα σίδερο μεγάλο στον θόλο,
αλλά το αυτοκίνητο δεν έκανε κιχ...!!!
Ευτυχώς ήταν το πίσω αριστερό, πίσω από τον οδηγό...!!!
Ακούστηκε σαν κανονιά...!!! Χόντα σιβικ v-tec ήταν το αυτοκίνητο. -
Μπρίτζεστοουν
Εχω τα Μπρίτζεστοουν S001 run flat πολυ καλο ελαστικο με τους περιορισμους του βεβαια πχ πρεπει να ζεσταθει, στο κρυο δεν αποδιδει πολυ καλα και ειναι και λιγο θορυβωδες.
Όταν φορούσαν κάποτε σαμπρέλα,εννοώ δεν ήταν run flat, μου έσκασε κυριολεκτικά, με πολλά χλμ. περίπου 170-180 πριν πολλά χρόνια, μπήκε ένα σίδερο μεγάλο στον θόλο,
Ακούστηκε σαν κανονιά...!!! Χόντα σιβικ v-tec ήταν το αυτοκίνητο.Σαμπρέλα;
-
Μπρίτζεστοουν
Ακούστηκε σαν κανονιά...!!! Χόντα σιβικ v-tec ήταν το αυτοκίνητο.Ποσο ετων εισαι για να προλαβες τα λαστιχα πριν τα ραντιαλ?
-
Και εγώ με σαμπρέλα οδηγούσα μικρός!
-
-
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Και εγώ με σαμπρέλα οδηγούσα μικρός!
Ποδηλατο.
Μπορεί και κάνα εντουρακι.
-
Καλησπέρα,
Κάνω έρευνα αγοράς για καινούργιο οικογενειακό αυτοκίνητο τύπου μικρού/μεσαίου SUV και μας άρεσε πολύ το CC. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα Toyota Yaris πετρελαίου του 2011, αλλά ο χώρος είναι πλέον περιορισμένος με δύο παιδιά (ηλικίες 2 και 0,1 ετών).
Δυσκολεύομαι να αποφασίσω στα εξής:
- Αν χρειάζομαι/πρέπει να πάρω το 2000cc ή το 1800cc.
- Αν αξίζει να επιλέξω τετρακίνηση ή όχι.
Μερικά δεδομένα:
- Ζούμε στα περίχωρα των Ιωαννίνων.
- Το αυτοκίνητο θα διανύει κατά μέσο όρο 20 χλμ. την ημέρα μέσα στην πόλη, 3-4 φορές την εβδομάδα, και περίπου 150 χλμ. τα Σαββατοκύριακα για εξορμήσεις σε βουνό ή θάλασσα.
- Ναι, το χρησιμοποιούμε περιστασιακά σε χιόνια (π.χ., για χιονοδρομικά κέντρα).
- Κάνουμε μεγάλα ταξίδια (500+ χλμ.) περίπου μία φορά κάθε δίμηνο.
- Δεν με ενδιαφέρει να είναι γρήγορο (το Yaris GR είναι για αυτό τον σκοπό στο μέλλον ). Σκέφτομαι το 2000cc για τα επιπλέον άλογα που μπορεί να φανούν χρήσιμα σε περιπτώσεις όπως απότομη προσπέραση ή αποφυγή κινδύνου.
- Υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί για να τραβήξει βάρκα.
Τι προτείνετε; Χρειάζομαι το αυτοκίνητο σχετικά σύντομα και η αντιπροσωπεία μου είπε πως για το 2000cc τετρακίνητο η παράδοση είναι σε 6-7 μήνες, κάτι που δεν εξυπηρετεί το πρόγραμμά μου. Ετοιμοπαράδοτο είναι μόνο το 1800cc.
-
Corolla 2.0 touring sports.
-
@torounia said in Toyota Corolla Cross:
- Εαν μπορείς για το 2λιτρο, ειναι σαφώς καλύτερο και προτιμότερο.
- Με την χρήση που περιγράφεις, το 4κίνητο ειναι προφανώς πιο ταιριαστό για εσένα.
-
Ιωαννινα εγω θα αγοραζα μονο το 4κινητο.
Καθαρα απο θεμα ασφαλειας και τους συχνους παγετους παντου.
Με ενα ελαστικο 4 εποχων θα εισαι οκ.Αν δεν σε ενοχλει ο ΦΠ σιγουρα το 2λτ.
Συν η διαφορα ημιακαμπτου πισω σε σχεση με το 2λτ και τα ψαλιδια.
Το 1.8 ομως εχει μεγαλυτερο χωρο αποσκευων...εδω ειναι και με βαση τις αναγκες του καθενος.
Για 1-2 χρονια ακομα θα εισαι με καροτσι. Μετα τελος... -
Πωλείται ένα δίλιτρο 4wd lounge από συνφορουμιτη, αν ενδιαφέρεστε για μεταχειρισμένο
-
Το 1.8 ομως εχει μεγαλυτερο χωρο αποσκευων...εδω ειναι και με βαση τις αναγκες του καθενος.
Για 1-2 χρονια ακομα θα εισαι με καροτσι. Μετα τελος...Επειδή η διαφορά του χώρου αποσκευών είναι στο βάθος μόνο, δεν είναι αποτρεπτικό, μήκος θέλει συνήθως το καρότσι και το cc έχει αρκετά εκατοστά ( 85 νομίζω, οπότε χωράνε όλα τα κορίτσια χωρίς να αφαιρέσεις τροχούς)
-
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
Για 1-2 χρονια ακομα θα εισαι με καροτσι. Μετα τελος...Επειδή η διαφορά του χώρου αποσκευών είναι στο βάθος μόνο, δεν είναι αποτρεπτικό, μήκος θέλει συνήθως το καρότσι και το cc έχει αρκετά εκατοστά ( 85 νομίζω, οπότε χωράνε όλα τα κορίτσια χωρίς να αφαιρέσεις τροχούς)
Σίγουρα θα δοκιμάσει το καρότσι του.
Στην τελική εγώ θα άλλαζα καρότσι για κάποιο που χωράει σωστά παρά να αλλάξω το μοντέλο.
Αλλά είναι 80λτ αυτά μεταξύ των 2 εκδόσεων. -
@torounia said in Toyota Corolla Cross:
- Υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί για να τραβήξει βάρκα.
Αν μπορείς φορολογικά να πάρεις το 2λιτρο τότε να το προτιμήσεις και μάλιστα AWD γιατί είναι μικρή η διαφορά από το FWD και θεωρώ αξίζει, ειδικά αν πηγαίνεις χιόνια.
Σχετικά με τη βάρκα να ξέρεις το CC (όλες οι εκδόσεις) έχουν μέγιστη έλξη 750kg ακόμα και με φρένα
-
Υπάρχει update-ανάκληση για την οθόνη, το οποίο διαρκεί μια ώρα μου είπαν από τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο, η οποία προφανώς δεν γίνεται over the air, οπότε θέλει επίσκεψη. Δεν ξέρω, ωστόσο τι αφορά.
Παρεμπιπτόντως, η dimco γλυφάδας για όσους έκαναν εκεί service έκλεισε οριστικά -
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Υπάρχει update-ανάκληση για την οθόνη, το οποίο διαρκεί μια ώρα μου είπαν από τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο, η οποία προφανώς δεν γίνεται over the air, οπότε θέλει επίσκεψη. Δεν ξέρω, ωστόσο τι αφορά.
Παρεμπιπτόντως, η dimco γλυφάδας για όσους έκαναν εκεί service έκλεισε οριστικάΈβαλα το δικό μου VIN εδώ (παραλαβή οχήματος πριν 1 μήνα) και λέει δεν υπάρχει κάποια ανάκληση.
https://www.toyota.gr/forms/recall
Το δικό σου πόσο καιρό το χεις;
-
Και δύο ερωτήσεις:
-
Στα δικά σας το DAB radio παίζει;
Στο θκομ δεν κρεν ντιμπ! -
Όσοι έχετε active plus με φώτα ημέρας (τα μόνιμα αναμενα) αλογόνου, τα αλλάξατε με LEDακια;
Αν ναι, φωτίζουν όμορφα ή στραβωνουν;
Τα LEDακια είναι τύπου W21 (5W) και δεν βγάζουν σφάλμα; τιμούλα; λινκάκι; -
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Παρεμπιπτόντως, η dimco γλυφάδας για όσους έκαναν εκεί service έκλεισε οριστικάΈβαλα το δικό μου VIN εδώ (παραλαβή οχήματος πριν 1 μήνα) και λέει δεν υπάρχει κάποια ανάκληση.
https://www.toyota.gr/forms/recall
Το δικό σου πόσο καιρό το χεις;
Παρέλαβα Ιανουάριο 2023, και στο δικό μου μέσω VIN στο site της toyota δεν βγάζει κάποια ανάκληση-update, ωστόσο ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος μου είπε ότι υπάρχει, και έκλεισα για τις 23/1 να μου περάσει το update, δεν αφορά την κάμερα αλλά την οθόνη μου διευκρίνισε.
DAB παίζει όταν δεν υπάρχει καλό σήμα οπότε αλλάζει αυτόματα σε DAB, που φυσικά έχει πολύ πιο καθαρό ήχο
Toyota Corolla Cross