-
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Τι να προσθέσεις ρε Ηλία..??!!
Αυτοί τράβηξαν από 21 και κάηκαν...!!!
Το μοτέρ αυτό προφανώς ότι λιπαντικό και να του έβαζες θα έβγαζε το πρόβλημα αργά ή γρήγορα...!!!
Με το να μην βάζουν αυτό που πρότεινε η μητρική εταιρεία, χειροτέρευε προφανώς γρηγορότερα...!!!Ενας προβληματικος κινητηρας, συμβαινει, με το αν το 0-20 χειροτερευε γρηγοροτερα ειναι η δικη σου θεωρια.
Η δικιά σου ποια είναι, ότι αν έχουμε έναν προβληματικό κινητήρα και επιλέγουμε λάθος λάδια θα σταματήσει να είναι προβληματικός..??
Αφού θέλεις διευκρίνιση για το αυτονόητο θα την έχεις.
Όταν έχεις έναν προβληματικό κινητήρα και βάζεις λάθος λάδια, σίγουρα δεν θα γίνει καλύτερος, περισσότερες πιθανότητες έχεις να τον καταστρέψεις γρηγορότερα.
Εσύ τι λες ότι θα του κάνει καλό το λάθος λιπαντικό και θα ζήσει περισσότερο, αυτή είναι η δικιά σου θεωρία..??!!
Κανείς δεν είπε ότι το πρόβλημα το δημιούργησε το διαφορετικό λάδι, ο κινητήρας προφανώς είχε κάποια κατασκευαστική ΑΣΤΟΧΙΑ ,γιατί άλλα γράφουμε και αλλιώς ερμηνεύονται...!!!Ισως καποια στιγμη κατανοησεις οτι το 0-20 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΛΑΔΙΑ κατα την μητρικη τογιοτα αλλα μονο για εσενα, αλλο οι αστοχιες που εχει αυτο το μοτερ και αλλο η φαντασιωση σου.
Αν είσαι δικηγόρος μπράβο σου, ανακατεύεις δύο πράγματα τα 0-20 του κκ και οι αστοχίες ενός μοτέρ 1,33 που φορούσε κάποια στιγμή το Άουρις και το Γιάρις...!!
Επαναλαμβάνω για τρίτη φορά, κανείς δεν είπε λάθος, είπα το τι προτείνει η Τογιότα Ελλάς...!!!
Το αν είναι λάθος ή όχι,οι Ιάπωνες το ξέρουν σίγουρα, εγώ απλώς ακολουθώ αυτό που γράφουν στο μάνουαλ,
ΑΝ ,λέμε αν έχεις κκ, πήγαινε και διάβασε το μάνουαλ, η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης...!!!
Εσύ αν έχεις κκ ,πήγαινε βάλε τα 0-20, εγώ θα πάω με το Γιαπωνέζο που λέει 0-16, θα γλυτώσεις και καμμιά 70αριά ευρώ...!!! -
Η διαφωνία μου ήταν στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ περισσότερο , διότι κανείς δεν μού είπε για τα λάδια που προτείνουν αυτοί, αφού το έκανα εγώ θέμα μετά απάντησαν..!!
Σε αυτο εχεις δικιο.
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Αν ανοίγουμε τέτοια συζήτηση, θα πρέπει να συμμετέχουν όσοι γνωρίζουν κάτι για το θέμα, ώστε να πληροφορούμαστε και να μην παραπληροφορούμαστε.
Το λίγο υψηλότερο ιξώδες δύσκολα ήταν ο λόγος του να καίει λάδια το 1.3 μοτέρ.Το συγκεκριμένο μοτέρ 1.8 δουλεύει πολύ καλά με λάδια 0W-20 καμιά 20αρια χρόνια, από τότε που το ονόμαζαν synergy drive, είτε αργότερα hybrid, είτε τώρα HEV...
Τα 0W-16 λάδια στο ίδιο μοτέρ τα άλλαξαν στα μοντέλα '22 προς '23 που από τα 122 πήγαν στα 140 άλογα.
Τότε είχε αλλάξει, από το 2021, και ο υπολογισμός ρύπων σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.
Αυτό που ψάχνουμε εμείς είναι κατά πόσο οφείλεται η αλλαγή τύπου λαδιων στο νέο πρότυπο ρύπων και κατά πόσο σε τεχνική ανάγκη των επιπλέον 20 ίππων.
Θα μας βοηθούσε να ξέρουμε κατανάλωση καυσίμου από κάποιον που του βάζουν 20αρια λάδια, σε σύγκριση με άλλον που του βάζουν 16αρια.Λάθος ενημέρωση έχεις, το hatchback 1,8 του 2020 που είχα με 122 άλογα, στο μάνουαλ έγραφε λάδια 0-16 και 3 χρόνια αυτά του έβαζα..!!
Σωστά το λες.
Το έγραψα ήδη παραπάνω. -
@fhcc said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ λέω να βάζετε τα λάδια που γράφει στο manual η toyota και όχι αυτά που προτείνει η κάθε αντιπροσωπεία.
Διαβάστε τι έχει γίνει με το yaris 1. 3 και τα λάδια που βάζανε για να φαίνεται πιο φτηνό το service. Υπάρχει ξεχωριστό νήμα με πολλές αναρτήσεις.
Η καθε αντιπροσωπεια ακολουθει τις προδιαγραφες και προτασεις της μαμα εταιρειας, οποιος πιστευει κατι διαφορετικο ειναι βαθια νυχτωμενος, εκτος και αν η μαμα εταιρεια δινει "κατα λαθος" ενα ευρος απο ιξωδη για τα λιπαντικα της.
Έβγαλε δηλαδή η Τογιότα Τζαπάν το μάνουαλ στα Ελληνικά να λέει 0-16 λιπαντικό στο μοτέρ και έδωσε οδηγίες στην Τογιότα Ελλάς να βάζει 0-20 χωρίς να ενημερώνει τον κόσμο, ότι βάζει τα 0-20..??!!
Για εξήγησε το μας αυτό καλύτερα...!!!
Μήπως κι εμείς που πληρώνουμε θα έπρεπε να μην είμαστε ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ...???!!!- η τουοτα δινει και αλλες επιλογες ιξωδους στο βιβλιαρακι (γιατι αραγε?
- στην αποδειξη που σου εδωσε η τογιοτα γραφεο 0-16 και σου εβαλε 0-20?
H Τογιότα φίλε που λες τη μισή αλήθεια και ξέρεις καλά τι σημαίνει αυτό, λέει ότι αν δεν υπάρχει λάδι 0-16 τότε βάζεις το επόμενο που θα βρεις 0-20 ή και 5-30 και στην επόμενη αλλαγή που θα κάνεις πρέπει να ξαναβάλεις το 0-16...!!! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ..??!!
Και στην αντιπροσωπεία είχαν όταν πήγα , ο πελάτης πρέπει να ερωτάται για το αν θα βάλει τη δεύτερη επιλογή επειδή προφανώς είναι φθηνότερη ,αλλά δεν είναι η πρέπουσα...!!!
Εξηγεί δε και τους λόγους στο μάνουαλ που πρέπει να βάζεις 0-16 και αν τύχει και δεν το βρεις να το βάλεις την επόμενη φορά...!!!
Ένα λάδι με υψηλότερο ιξώδες, ( με υψηλότερη τιμή) θα είναι καλύτερο εάν το όχημα λειτουργεί σε υψηλές ταχύτητες, ή σε ακραίες συνθήκες φορτίου...!!!
Αυτά τα γράφει στο μάνουαλ...!!!
Αν το πας λοιπόν σε κανένα ραλύ, ή το φορτώσεις κανά 2 τόνους, τότε βάλε τα 0-20 ή τα 5-30...!!! Αν δε, δεν βρεις τα 0-16 στην επόμενη οπωσδήποτε...!!!
Αυτό λέει ο Ιάπωνας...!!!
Για να υποστηρίξεις την άποψη σου μην παραπληροφορείς, εδώ διαβάζουν και κάτοχοι, όχι μόνο αυτοί που κάνουν χαβαλέ...!!!
ΣΕΛΙΔΑ 543 ΤΟΥ ΜΑΝΟΥΑΛ..!! και στα Ελληνικά μάλιστα για όποια αντίρρηση και αμφιβολία έχεις...!!!
Το θέμα όμως όπως είπε και κάποιος, τι δουλειά έχεις εσύ εδώ να σχολιάζεις για το λάδι, αν δεν έχεις κκ, τι σε νοιάζει το τι θα κάνουμε εμείς..??!!
Δεν θα βγάλουμε σωστό το 0-20, επειδή είναι φθηνότερο, και Μινέρβα να βάλεις θα δουλέψει, αλλά έτσι πάει..??!!
Αν όμως έχεις κκ. , είσαι πολύ κακώς ενημερωμένος, καλό είναι να μαθαίνεις πράγματα που αφορούν το αυτοκίνητο σου...!!!
Η μάθηση κακό δεν έκανε ποτέ σε κανέναν, αντίθετα η ημιμάθεια κατέστρεψε πολλούς, διάβασε το μάνουαλ...!!! -
@fhcc said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ λέω να βάζετε τα λάδια που γράφει στο manual η toyota και όχι αυτά που προτείνει η κάθε αντιπροσωπεία.
Διαβάστε τι έχει γίνει με το yaris 1. 3 και τα λάδια που βάζανε για να φαίνεται πιο φτηνό το service. Υπάρχει ξεχωριστό νήμα με πολλές αναρτήσεις.
Η καθε αντιπροσωπεια ακολουθει τις προδιαγραφες και προτασεις της μαμα εταιρειας, οποιος πιστευει κατι διαφορετικο ειναι βαθια νυχτωμενος, εκτος και αν η μαμα εταιρεια δινει "κατα λαθος" ενα ευρος απο ιξωδη για τα λιπαντικα της.
Έβγαλε δηλαδή η Τογιότα Τζαπάν το μάνουαλ στα Ελληνικά να λέει 0-16 λιπαντικό στο μοτέρ και έδωσε οδηγίες στην Τογιότα Ελλάς να βάζει 0-20 χωρίς να ενημερώνει τον κόσμο, ότι βάζει τα 0-20..??!!
Για εξήγησε το μας αυτό καλύτερα...!!!
Μήπως κι εμείς που πληρώνουμε θα έπρεπε να μην είμαστε ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ...???!!!- η τουοτα δινει και αλλες επιλογες ιξωδους στο βιβλιαρακι (γιατι αραγε?
- στην αποδειξη που σου εδωσε η τογιοτα γραφεο 0-16 και σου εβαλε 0-20?
H Τογιότα φίλε που λες τη μισή αλήθεια και ξέρεις καλά τι σημαίνει αυτό, λέει ότι αν δεν υπάρχει λάδι 0-16 τότε βάζεις το επόμενο που θα βρεις 0-20 ή και 5-30 και στην επόμενη αλλαγή που θα κάνεις πρέπει να ξαναβάλεις το 0-16...!!! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ..??!!
Και στην αντιπροσωπεία είχαν όταν πήγα , ο πελάτης πρέπει να ερωτάται για το αν θα βάλει τη δεύτερη επιλογή επειδή προφανώς είναι φθηνότερη ,αλλά δεν είναι η πρέπουσα...!!!
Εξηγεί δε και τους λόγους στο μάνουαλ που πρέπει να βάζεις 0-16 και αν τύχει και δεν το βρεις να το βάλεις την επόμενη φορά...!!!
Για να υποστηρίξεις την άποψη σου μην παραπληροφορείς, εδώ διαβάζουν και κάτοχοι, όχι μόνο αυτοί που κάνουν χαβαλέ...!!!
ΣΕΛΙΔΑ 543 ΤΟΥ ΜΑΝΟΥΑΛ..!! και στα Ελληνικά μάλιστα για όποια αντίρρηση και αμφιβολία έχεις...!!!
Το θέμα όμως όπως είπε και κάποιος, τι δουλειά έχεις εσύ εδώ να σχολιάζεις για το λάδι, αν δεν έχεις κκ, τι σε νοιάζει το τι θα κάνουμε εμείς..??!!
Δεν θα βγάλουμε σωστό το 0-20, επειδή είναι φθηνότερο, και Μινέρβα να βάλεις θα δουλέψει, αλλά έτσι πάει..??!!
Αν όμως έχεις κκ. , είσαι πολύ κακώς ενημερωμένος, καλό είναι να μαθαίνεις πράγματα που αφορούν το αυτοκίνητο σου...!!!Υπαρχουν εξειδικευμενοι επιστημονες που μπορουν να δωσουν λυση στα προβληματα σου.
-
Η διαφωνία μου ήταν στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ περισσότερο , διότι κανείς δεν μού είπε για τα λάδια που προτείνουν αυτοί, αφού το έκανα εγώ θέμα μετά απάντησαν..!!
Σε αυτο εχεις δικιο.
Για να συμπληρώσω στην όλη συζήτηση και για να ακριβολογούμε, το εγχειρίδιο επιτρέπει την αλλαγή με ιξώδες αλλού τύπου (αντι για 0-16) από τα υπόλοιπα αναφερομενα σε αυτό, αλλά επίσης λέει οτι στην αμέσως επόμενη αλλαγή πρέπει ξαναμπούν λάδια 0-16.
Βέβαια, με βάση τα οσα κατά καιρούς εχουν αναφέρει κάποια μέλη του forum, ορισμένα εξουσιοδοτημένα δέχονται να πας με δικά σου λάδια και να σου κάνουν αλλαγή στα πλαίσια του τακτικού service (χωρις ασφαλώς να ειναι σίγουρο ότι θα σε καλύψουν σε περίπτωση βλάβης του βενζινοκινητήρα, γι'αυτό και γράφουν "λάδια πελάτη"), στο 0-20 αντι για 0-16 θα κολλήσουμε; -
Υπαρχουν εξειδικευμενοι επιστημονες που μπορουν να δωσουν λυση στα προβληματα σου.
Εγώ λεβέντη μου για να κάνω εδώ χαβαλέ μαζί σας το έχω λύσει το πρόβλημα μου, εσύ που είσαι νέος και έχεις το μέλλον μπροστά σου πρέπει να έχεις τα κάκκαλα όταν κάνεις λάθος να το παραδέχεσαι...!!!
Αλλιώς η ζωή δε βγαίνει...!!! -
Υπαρχουν εξειδικευμενοι επιστημονες που μπορουν να δωσουν λυση στα προβληματα σου.
Εγώ λεβέντη μου για να κάνω εδώ χαβαλέ μαζί σας το έχω λύσει το πρόβλημα μου, εσύ που είσαι νέος και έχεις το μέλλον μπροστά σου πρέπει να έχεις τα κάκκαλα όταν κάνεις λάθος να το παραδέχεσαι...!!!
Αλλιώς η ζωή δε βγαίνει...!!!Με γνωριζεις προσωπικα?
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Σε αυτο εχεις δικιο.
Για να συμπληρώσω στην όλη συζήτηση και για να ακριβολογούμε, το εγχειρίδιο επιτρέπει την αλλαγή με ιξώδες αλλού τύπου (αντι για 0-16) από τα υπόλοιπα αναφερομενα σε αυτό, αλλά επίσης λέει οτι στην αμέσως επόμενη αλλαγή πρέπει ξαναμπούν λάδια 0-16.
Βέβαια, με βάση τα οσα κατά καιρούς εχουν αναφέρει κάποια μέλη του forum, ορισμένα εξουσιοδοτημένα δέχονται να πας με δικά σου λάδια και να σου κάνουν αλλαγή στα πλαίσια του τακτικού service (χωρις ασφαλώς να ειναι σίγουρο ότι θα σε καλύψουν σε περίπτωση βλάβης του βενζινοκινητήρα, γι'αυτό και γράφουν "λάδια πελάτη"), στο 0-20 αντι για 0-16 θα κολλήσουμε;Κανείς δεν ξέρει εάν και πόσο θα επηρεάσει ένα αυτοκίνητο, το αν θα βάλουμε κάποιο άλλο λάδι από αυτό που γράφει ο κατασκευαστής, αλλά δεν μπορούμε να λειτουργούμε με αυτήν την λογική, αλλιώς βάλε ότι βρεις και όσο πάει...!!!
Το ξέρω ότι το είπες για να ρίξουμε τους τόνους, να χαλαρώσουμε..!!!
Όταν ο άνθρωπος είναι νέος, πολλές φορές σηκώνει και τα δυο κεφάλια ψηλά και δυσκολεύεται με ποιο θα πάρει τις αποφάσεις, οπότε καμμιά φορά μπερδεύεται και τις παίρνει με το λάθος κεφάλι, εγώ πουρώ είμαι και δεν έχω τέτοιο θέμα ,άλλα κουσούρια έχει η ηλικία μου...!!! -
Αλλιώς η ζωή δε βγαίνει...!!!Με γνωριζεις προσωπικα?
Νομίζω ότι το κουράσαμε, εάν σε πρόσβαλα συγνώμην, ας το κλείσουμε εδώ.... -
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@katafractos17 said in Toyota Corolla Cross:
Και για εμένα προσωπικά, δεν είναι μόνο το σαλόνι του CX30 που είναι πιο ποιοτικό από του CH-R αλλά και γενικότερα το πάτημα στο δρόμο, οδική συμπεριφορά, ανάρτηση, αίσθηση στην οδήγηση, κτλ.
Ανάρτηση έχει καλύτερη το CHR ένεκα διπλών ψαλιδιών αντί για ημιάκαμπτο. Τα μεγάλα Μάζντα με των πολλαπλών έχουν όντως εξαιρετική ανάρτηση αλλά το 30αρι δεν ειναι κάτι φοβερό, ειναι μια εξαιρετική υλοποίηση ημιάκαμπτου - μέχρι εκεί.
Παρε ενα CHR και ενα CX-30 και πηγαινε για ζωηρη οδηγηση και μετα μου ξαναλες. Δεν λεω καν για το CC.
Ταξιδι στην ΕΟ...με ταχυτητες ανω των 130 να δεις πως συμπεριφερεται.
Τωρα αν κρινεις με το να περνας τα σαμαρακια μεσα στην πολη και να πας μεχρι 80 ηλεκτρικα...ναι ειναι καλυτερο το CHR.Απλα το μπερδεψαμε πολυ το θεμα.
Απο συγκριση 2 μοντελων το πηγανε στις πωλησεις και πόσα το ενα, πόσα το αλλο. Χαθηκε η ουσια κλασικα...Όπως όμως είπε και κάποιος η ποιότητα των πλαστικών του κατ΄εσάς, ίσως είναι το μοναδικό υπέρ του σε σχέση με το κκ, αν και αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί 10-15 χρόνια μετά, ας πούμε ότι φαίνονται πιο ποιοτικά, δεκτό αυτό..!!!
Η σχεδιαστική του γραμμή εσωτερικά, δεν είναι καθόλου πιο μοντέρνα, πιο νεανική από το κκ@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
εγώ πουρώ είμαι και δεν έχω τέτοιο θέμα ,άλλα κουσούρια έχει η ηλικία μου...!!!
να σαι καλα παντως, ναι το μοναδικο. τιποτα αλλο δεν ειναι καλύτερο , και αυτο δεν ειναι και σιγουρο οπως λες
ναι τα βλεπουμε ολοι τα κουσουρια
Νεανικότατο πάντως το ψψ ολα τα παιδια στην παρεα φανταζομαι το λετε
-
Τα Μάζντα πάντα ήταν στην ουρά των Γιαπωνέζικων
Αυτό δείχνει άγνοια των κατορθωμάτων της Mazda. Θυμίζω απλά ότι ήταν η πρώτη Ιαπωνική που κέρδισε στο Le Mans. Ένα παράδειγμα από τα πολλά.
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
Είναι δυνατόν να μην αποτελούν κριτήριο αγοράς οι πωλήσεις..??!!
Φυσικά!!!
Το ποιο άσχετο κριτήριο είναι αυτό.Προφανώς αναφέρεσαι στην εποχή του πρώην ανατολικού μπλοκ και μιλάς για Βάρτμπουργκ ή Τράμπαντ, όπου γραφόσουν σε λίστα αναμονής και περίμενες 5 χρόνια αν ήσουν τυχερός για να πάρεις αυτοκίνητο, ΑΝ βεβαίως ήσουν του κόμματος...!!!
Αυτά εννοείται για Ανατολική Γερμανία που τα παρήγαγε, οι άλλες χώρες με τη συγκοινωνία που ήταν τέλεια, δε χρειαζόσουν ιδιωτικό μέσο για να κινηθείς...!!
Ότι πεις φίλε, ο καθένας έχει την άποψη του......Αναφέρομαι στον Καπιταλισμό, όπου το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο ήταν ο επικίνδυνος Σκαραβαίος! Να ξέρεις γενικά ότι στην ζωή δεν έχουν οι πολλοί δίκαιο, αλλά οι γνώστες. Και φυσικά δεν έχουν όλοι τα ίδια κριτήρια αγοράς.
-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
να σαι καλα
Ποσο χρονων εισαι φιλε μου απο περιέργεια?Ρε συ, παίζει να μην έχει καν Corolla Cross και απλά να μπαίνει και να τρολάρει για να περνάει την ώρα του.
-
Τη σελίδα 543 του μανουαλιού, στην οποία προτείνει το λιπαντικό του κινητήρα, μπορούμε να τη δούμε κάπως? Την έχει κανένας σκανάρει? Υπάρχει σε κανά pdf?
Aυτό με το σωστό ιξώδες πάντως μου θυμίζει τις ομηρικές μάχες στο νήμα 'Περί Λιπαντικών γενικώς'.
Αλήστου μνήμης δοκιμές λαδιών με δείγματα που στέλνονταν στο εξωτερικό (τι απέγινε αυτή η μόδα?), γκρίζα διαφήμιση ΑΜΣ ΟΙΛ στην αρχή, ΤΟΤΑΛ στη συνέχεια όταν άλλαξαν τα κόζια, λάδια Λιντλ, ορυκτέλαια βς ημισυνθετικά βς συνθετικά, συχνότητα αλλαγής ελαίου, αψιμαχίες χοντρολαδάδων-ψιλολαδάδων σε στυλ εικονομάχοι-εικονολάτρες, κ.α. Απόλαυση...https://forum.4troxoi.gr/topic/30550/τεχνικά-θέματα-βελτιώσεις-περι-λιπαντικών-γενικώς/6101?page=306
-
@dstou said in Toyota Corolla Cross:
Τη σελίδα 543 του μανουαλιού, στην οποία προτείνει το λιπαντικό του κινητήρα, μπορούμε να τη δούμε κάπως? Την έχει κανένας σκανάρει? Υπάρχει σε κανά pdf?
Άμα δεν έχεις ΜΑΝΙΟΥΑΛ τότες μάλλον δεν έχεις και ΨΨ οπότε νομίζω ότι δεν πρέπει να έχεις άποψη από ότι λένε
-
E τότες να μην έχω άποψη και για τη Ναόμι Κάμπελ, αφού άλλη γυναίκα έχω παντρευτεί. Μέικς σενς.
-
Edit - Δέχεστε προειδοποίηση για προσβλητικές εκφράσεις. {Admin}
-
[link text](
link url)
Lower friction, lower chain wear κλπ κλπ...
Τα λενε τα papers - και απο sae τοπ ...
Χρηστες με 0w20 πάντως και σε φορουμ λενε οτι αλλαζει σημαντικα η οικονομία και ο η περιοδικοτητα χρησης της ΜΕΚ.Ο καθένας αποφασίζει τι θα βάλει στο όχημα.. Εγω δεν φευγω απο 0w8 προσωπικά.
-
Τα Μάζντα πάντα ήταν στην ουρά των Γιαπωνέζικων
Αυτό δείχνει άγνοια των κατορθωμάτων της Mazda. Θυμίζω απλά ότι ήταν η πρώτη Ιαπωνική που κέρδισε στο Le Mans. Ένα παράδειγμα από τα πολλά.
Είναι δυνατόν να μην αποτελούν κριτήριο αγοράς οι πωλήσεις..??!!
Φυσικά!!!
Το ποιο άσχετο κριτήριο είναι αυτό.Προφανώς αναφέρεσαι στην εποχή του πρώην ανατολικού μπλοκ και μιλάς για Βάρτμπουργκ ή Τράμπαντ, όπου γραφόσουν σε λίστα αναμονής και περίμενες 5 χρόνια αν ήσουν τυχερός για να πάρεις αυτοκίνητο, ΑΝ βεβαίως ήσουν του κόμματος...!!!
Αυτά εννοείται για Ανατολική Γερμανία που τα παρήγαγε, οι άλλες χώρες με τη συγκοινωνία που ήταν τέλεια, δε χρειαζόσουν ιδιωτικό μέσο για να κινηθείς...!!
Ότι πεις φίλε, ο καθένας έχει την άποψη του......Αναφέρομαι στον Καπιταλισμό, όπου το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο ήταν ο επικίνδυνος Σκαραβαίος! Να ξέρεις γενικά ότι στην ζωή δεν έχουν οι πολλοί δίκαιο, αλλά οι γνώστες. Και φυσικά δεν έχουν όλοι τα ίδια κριτήρια αγοράς.
Είπαμε απόψεις, εφόσον θεωρείς τη Μάζντα ως πιο ιστορική και διάσημη από τη Χόντα που μοιράζει μοτέρ 60 χρόνια στη φόρμουλα ένα , τι να πούμε..??!!
Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Σοιχίρο...!!!
Επειδή κέρδισε το Λε Μαν η Μάζντα το 1991, τότε που δέναν
τα σκυλιά με τα λουκάνικα...???!!!
35 χρόνια πέρασαν...!!!
Στο Λε Μαν αφού το ανέφερες, το 2018-19-20 -21 - 2022 νικητής και δεύτερη θέση το 2023 μήπως ξέρεις ποιος ήταν..??!!
Μήπως αυτοί που έβγαλαν αυτό το παλιοκορόλα που έχουμε και δεν στρίβει, δεν φρενάρει κ.λπ...???!!!
Πολύ ωραίο το ρητό που είπες, δεν το αμφισβητώ, αλλά άλλο το δίκαιο και άλλο η αγορά αυτοκινήτου..!!!
Για το 65-70 δεν ήταν και το πιο επικίνδυνο αυτοκίνητο ο σκαραβαίος. Τα Ντάτσουν , τα Χόντα, τα Τογιότα και τα Φίατ της εποχής ήταν κουτιά με λαμαρίνες..!!
Επειδή το 74 είχα δίπλωμα και τα οδηγούσα γιαυτό το λέω...!!! -
@dstou said in Toyota Corolla Cross:
Aυτό με το σωστό ιξώδες πάντως μου θυμίζει τις ομηρικές μάχες στο νήμα 'Περί Λιπαντικών γενικώς'.
Αλήστου μνήμης δοκιμές λαδιών με δείγματα που στέλνονταν στο εξωτερικό (τι απέγινε αυτή η μόδα?), γκρίζα διαφήμιση ΑΜΣ ΟΙΛ στην αρχή, ΤΟΤΑΛ στη συνέχεια όταν άλλαξαν τα κόζια, λάδια Λιντλ, ορυκτέλαια βς ημισυνθετικά βς συνθετικά, συχνότητα αλλαγής ελαίου, αψιμαχίες χοντρολαδάδων-ψιλολαδάδων σε στυλ εικονομάχοι-εικονολάτρες, κ.α. Απόλαυση...https://forum.4troxoi.gr/topic/30550/τεχνικά-θέματα-βελτιώσεις-περι-λιπαντικών-γενικώς/6101?page=306
Αν πας στην Τογιότα Ελλάς στο σάιτ και ζητήσεις το μάνουαλ, μπορείς να το δεις και να το κατεβάσεις, ελεύθερο για όλο τον κόσμο είναι...!!!
Κάποια στιγμή μου ζήτησε αριθμό πλαισίου ,σήμερα όχι, εκτός αν τον κράτησε στη μνήμη το λάπτοπ...!!!
Όσοι όμως έχετε το αυτοκίνητο δεν έχετε θέμα , έτσι ή αλλιώς θα το έχετε. Προσωπικά το έχω στο αυτοκίνητο, εκεί μπορεί να φανεί χρήσιμο, από το σπίτι βοηθάει μόνο για να μαθαίνουμε...!!!
Η γνώση πρέπει να είναι δωρεάν για να μην λέει ο καθένας ότι θέλει...!!!
Toyota Corolla Cross