-
@baskovli said in Toyota Corolla Cross:
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Όσο για τα λάδια, κι εγώ πάντα 0-16 γνήσιο Toyota 5λίτρο βάζω κι ας λέει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του.
Επειδή από εβδομάδα θα κάνω το πρώτο σέρβις για το corolla cross, θα πρέπει να τους ζητήσω εγώ να βάλουν 0-16 αντί για 0-20;
Πόσο παραπάνω κόστος έχει;Περίπου 170-175 ευρώ μου είπαν το πρώτο σέρβις στο δίλιτρο και γύρω στα 235-240 ήταν με τα 0-16 αν θυμάμαι καλά.
Οι διαφορές στα εξουσιοδοτημένα παίζουν στα 10 ευρώ, το ένα από το άλλο σέρβις το πολύ.
Αν δεν το ζητήσεις μάλλον τα 0-20 θα σου βάλουν, φθήνια τρώει τον παρά, αλλά μην περιμένεις να σου το πούνε, εσύ ζήτα το...!!! -
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Είναι δυνατόν να μην αποτελούν κριτήριο αγοράς οι πωλήσεις..??!!
Φυσικά!!!
Το ποιο άσχετο κριτήριο είναι αυτό.Προφανώς αναφέρεσαι στην εποχή του πρώην ανατολικού μπλοκ και μιλάς για Βάρτμπουργκ ή Τράμπαντ, όπου γραφόσουν σε λίστα αναμονής και περίμενες 5 χρόνια αν ήσουν τυχερός για να πάρεις αυτοκίνητο, ΑΝ βεβαίως ήσουν του κόμματος...!!!
Αυτά εννοείται για Ανατολική Γερμανία που τα παρήγαγε, οι άλλες χώρες με τη συγκοινωνία που ήταν τέλεια, δε χρειαζόσουν ιδιωτικό μέσο για να κινηθείς...!!
Ότι πεις φίλε, ο καθένας έχει την άποψη του...... -
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
@fhcc said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ λέω να βάζετε τα λάδια που γράφει στο manual η toyota και όχι αυτά που προτείνει η κάθε αντιπροσωπεία.
Διαβάστε τι έχει γίνει με το yaris 1. 3 και τα λάδια που βάζανε για να φαίνεται πιο φτηνό το service. Υπάρχει ξεχωριστό νήμα με πολλές αναρτήσεις.
Η καθε αντιπροσωπεια ακολουθει τις προδιαγραφες και προτασεις της μαμα εταιρειας, οποιος πιστευει κατι διαφορετικο ειναι βαθια νυχτωμενος, εκτος και αν η μαμα εταιρεια δινει "κατα λαθος" ενα ευρος απο ιξωδη για τα λιπαντικα της.
Έβγαλε δηλαδή η Τογιότα Τζαπάν το μάνουαλ στα Ελληνικά να λέει 0-16 λιπαντικό στο μοτέρ και έδωσε οδηγίες στην Τογιότα Ελλάς να βάζει 0-20 χωρίς να ενημερώνει τον κόσμο, ότι βάζει τα 0-20..??!!
Για εξήγησε το μας αυτό καλύτερα...!!!
Μήπως κι εμείς που πληρώνουμε θα έπρεπε να μην είμαστε ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ...???!!! -
@katafractos17 said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ λέω να βάζετε τα λάδια που γράφει στο manual η toyota και όχι αυτά που προτείνει η κάθε αντιπροσωπεία.
Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να το πας στην αντιπροσωπεία.
Άρα χάνεις την εγγύηση.Ηρέμησε και μην εφευρίσκεις προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν...!!!
Δεν πήγα στην αντιπροσωπεία να τους πω βάλτε ότι θέλω εγώ, αλλά ότι λέει το μάνουαλ που μας δίνει η Τογιότα Τζαπάν...!!!
Δε γίνεται η κάθε τοπική αντιπροσωπεία να είναι στο μιλητό πάνω από τη μητρική εταιρεία...!!!
Είπαμε το γράφει στο μάνουαλ , αλλιώς ας μη μας το έδιναν, μια χαρά στην εγγύηση είμαι και 0-16 έβαλα, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΥΥΥ...!!! -
Δε χρειαζεται να προσθεσω κατι περισσοτερο.
Τι να προσθέσεις ρε Ηλία..??!!
Αυτοί τράβηξαν από 21 και κάηκαν...!!!
Το μοτέρ αυτό προφανώς ότι λιπαντικό και να του έβαζες θα έβγαζε το πρόβλημα αργά ή γρήγορα...!!!
Με το να μην βάζουν αυτό που πρότεινε η μητρική εταιρεία, χειροτέρευε προφανώς γρηγορότερα...!!!
Και η Πεζώ φορούσε στο 207 του 10-11 ένα μοτέρ 1,4 σε συνεργασία με bmw, άκουσον άκουσον, που έβγαζε τα ίδια θέματα, κάποια στιγμή χωρίς πολλά χλμ. παρέδιδε πνεύμα, ρεκτιφιέ και το παίζουμε πόσο θα αντέξει...!!!
Είναι σαν το 1,2 της Ρενώ που φορούσε το Κασκάι του 2013-14...!!!
Από την πρώτη βδομάδα ζήταγε λάδια, ε το πήρε η Νισσάν και μέσα σε 1,5 χρόνο πάει το έκανε 1,34 και το παλιό καταργήθηκε πολύ γρήγορα...!!! Αυτό φοράει και σήμερα το Κασκάι χωρίς κανένα πρόβλημα...!!!
Όλοι κατά καιρούς κάνουν πατάτες......το θέμα είναι το ποιοι έχουν πάρει το λαχείο...!!! -
Πάντα ο κατασκευαστής θα ξέρει καλύτερα τι λάδι χρειάζεται από τον πωλητή.. Για κάποιο λόγο έγραψαν 0-16 αντί για 0-20.
Κανείς δε θα καταλάβει τίποτα στην αρχή από την αλλαγή λαδιού. Αν διαβάσετε το νήμα για τον κινητήρα 1.3 που έβαλα, θα δείτε ότι στην αρχή κάποιοι έγραφαν ότι αποκλείεται ένα Toyota να "καίει" λάδια και όλα γράφονται κακοπροαίρετα.
Το πρόβλημα φάνηκε μετά από 100-150.000 χιλιόμετρα.
-
Στο αντι-Toyota αφήγημα κάποιων, ένα Mazda ή Honda είναι εξ ορισμού πάντα καλυτερο, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι Toyota.
Δεν γίνεται ένα οικονομικό και αξιόπιστο αυτοκίνητο να ειναι ταυτόχρονα εξαιρετικο οδηγικά και αξιοπρεπές ποιοτικά.Πρεπει αναγκαστικά κάπου να υστερεί.
Όσο για τα λάδια, κι εγώ πάντα 0-16 γνήσιο Toyota 5λίτρο βάζω κι ας λέει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του.Είχα Χόντα Σιβίκ για μία δεκαετία, δεν θυμάμαι ποιοτική διαφορά στο εσωτερικό από τα Τογιότα, ίσως τώρα να προέκυψε..!!
Εξαιρετικό και προπαντός ΑΘΡΑΥΣΤΟ αυτοκίνητο, απλά δεν χαλούσε με τίποτε, το βαρέθηκα και το έδωσα στον επόμενο να το χαρεί..!!!
Τα Μάζντα πάντα ήταν στην ουρά των Γιαπωνέζικων, πρώτα Χόντα λόγω τεχνολογίας και Τογιότα ο γίγαντας, μετά Νισσάν και Μιτσουμπίσι αυτός κι αν είναι γίγαντας, μέχρι και τα αεροπλάνα Ζερό του δευτέρου παγκοσμίου παρήγαγε, τελευταία τα Μάζντα και καταιδρωμένα...!!!Σταμάτα να λες μπούρδες,εκτίθεσαι
Τα Mazda από τη δεκαετία 90 και μετά ήταν ιδιαίτερα αυτοκίνητα με προσωπικότητα (323 f,xedos,rx7,cx7) πάντα με καλό κράτημα και στη πλειοψηφία τους αξιοπιστα -
@dimitrioskosmas said in Toyota Corolla Cross:
Στο αντι-Toyota αφήγημα κάποιων, ένα Mazda ή Honda είναι εξ ορισμού πάντα καλυτερο, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι Toyota.
Δεν γίνεται ένα οικονομικό και αξιόπιστο αυτοκίνητο να ειναι ταυτόχρονα εξαιρετικο οδηγικά και αξιοπρεπές ποιοτικά.Πρεπει αναγκαστικά κάπου να υστερεί.
Όσο για τα λάδια, κι εγώ πάντα 0-16 γνήσιο Toyota 5λίτρο βάζω κι ας λέει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του.Είχα Χόντα Σιβίκ για μία δεκαετία, δεν θυμάμαι ποιοτική διαφορά στο εσωτερικό από τα Τογιότα, ίσως τώρα να προέκυψε..!!
Εξαιρετικό και προπαντός ΑΘΡΑΥΣΤΟ αυτοκίνητο, απλά δεν χαλούσε με τίποτε, το βαρέθηκα και το έδωσα στον επόμενο να το χαρεί..!!!
Τα Μάζντα πάντα ήταν στην ουρά των Γιαπωνέζικων, πρώτα Χόντα λόγω τεχνολογίας και Τογιότα ο γίγαντας, μετά Νισσάν και Μιτσουμπίσι αυτός κι αν είναι γίγαντας, μέχρι και τα αεροπλάνα Ζερό του δευτέρου παγκοσμίου παρήγαγε, τελευταία τα Μάζντα και καταιδρωμένα...!!!Σταμάτα να λες μπούρδες,εκτίθεσαι
Τα Mazda από τη δεκαετία 90 και μετά ήταν ιδιαίτερα αυτοκίνητα με προσωπικότητα (323 f,xedos,rx7,cx7) πάντα με καλό κράτημα και στη πλειοψηφία τους αξιοπισταΘα σου απαντήσω στο επίπεδο που κινείσαι, προφανώς είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ, μιλάς για τη Χόντα που βαρέθηκε να τροφοδοτεί όλη τη φόρμουλα ένα και πλέον δεν πολυασχολείται, βρίσκεται στη ρομποτική, αναίμακτη χειρουργική και την τεχνητή νοημοσύνη, ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ...!!!
Η Μάζντα ήταν πάντα μία βιοτεχνία στην Ιαπωνία , όλοι το ξέρουν με κλίση σε διάφορες πατέντες, όπως κινητήρες Βάγκελ...!!!
Η Τογιότα είναι αυτή των 11 μυρίων αυτοκινήτων, 30 χρόνια εξέλιξη για το μέλλον ,υβριδική τεχνολογία πολύ μπροστά μαζί με Χόντα,όταν η Μάζντα έβγαζε κινητηράκια θερμικά απλά αξιόπιστα, αλλά κλονιζόταν , πουλιόταν και αγοραζόταν από τη Φορντ...!!!
Όσο για τη Μιτσουμπίσι είναι ο μεγαλύτερος γίγαντας της Ιαπωνίας
προπολεμικά στα πάντα, από αεροπλάνα πλοία κ.λπ.....!!!
Η Νισσάν που ένοιωθε ανασφάλεια μπήκε στον όμιλο...!!!
Η δε ΜΙΚΡΗ ΜΑΖΝΤΑ παραμένει μόνη της αφότου ξαναστάθηκε στα πόδια της , εξαγοράστηκε μία φορά, το μέλλον θα δείξει πόσο μπορεί να σταθεί στα πόδια της μόνη της ξανά...!!!
Πήγαινε να διαβάσεις και έλα τον Σεπτέμβριο, μεταξεταστέος κόβεσαι...!!! -
@baskovli said in Toyota Corolla Cross:
Όσο για τα λάδια, κι εγώ πάντα 0-16 γνήσιο Toyota 5λίτρο βάζω κι ας λέει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του.
Επειδή από εβδομάδα θα κάνω το πρώτο σέρβις για το corolla cross, θα πρέπει να τους ζητήσω εγώ να βάλουν 0-16 αντί για 0-20;
Πόσο παραπάνω κόστος έχει;Ζήτα το 5λιτρο γνήσιο 0-16, να σου βγει περίπου μια η άλλη με τα 5 μονολιτρα 0-20 που θα σου έβαζαν.
-
Άρα χάνεις την εγγύηση.Ηρέμησε και μην εφευρίσκεις προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν...!!!
Δεν πήγα στην αντιπροσωπεία να τους πω βάλτε ότι θέλω εγώ, αλλά ότι λέει το μάνουαλ που μας δίνει η Τογιότα Τζαπάν...!!!
Δε γίνεται η κάθε τοπική αντιπροσωπεία να είναι στο μιλητό πάνω από τη μητρική εταιρεία...!!!
Είπαμε το γράφει στο μάνουαλ , αλλιώς ας μη μας το έδιναν, μια χαρά στην εγγύηση είμαι και 0-16 έβαλα, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΥΥΥ...!!!Ρε συ, είσαι με τα καλά σου;
Καταλαβαίνεις τι σου γίνεται;
Αλήθεια οι γύρω σου σε αντέχουν;
Βλέπεις σε ποιον απάντησα; Ο οποίος μάλιστα διευκρίνισε παρακάτω τι εννοούσε.
Απευθύνθηκα σε εσένα;
Τι θέλεις εσύ ακριβώς και πετάγεσε και απαντάς με αυτόν τον στρεβλό τρόπο και με αυτό το ύφος;
Κάνε μας τη χάρη. Που θα μας πεις να συγκεντρωθούμε κιόλας. -
Διαβάστε τι έχει γίνει με το yaris 1. 3 και τα λάδια που βάζανε για να φαίνεται πιο φτηνό το service. Υπάρχει ξεχωριστό νήμα με πολλές αναρτήσεις.
Η καθε αντιπροσωπεια ακολουθει τις προδιαγραφες και προτασεις της μαμα εταιρειας, οποιος πιστευει κατι διαφορετικο ειναι βαθια νυχτωμενος, εκτος και αν η μαμα εταιρεια δινει "κατα λαθος" ενα ευρος απο ιξωδη για τα λιπαντικα της.
Έβγαλε δηλαδή η Τογιότα Τζαπάν το μάνουαλ στα Ελληνικά να λέει 0-16 λιπαντικό στο μοτέρ και έδωσε οδηγίες στην Τογιότα Ελλάς να βάζει 0-20 χωρίς να ενημερώνει τον κόσμο, ότι βάζει τα 0-20..??!!
Μήπως κι εμείς που πληρώνουμε θα έπρεπε να μην είμαστε ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ...???!!!- η τουοτα δινει και αλλες επιλογες ιξωδους στο βιβλιαρακι (γιατι αραγε?
- στην αποδειξη που σου εδωσε η τογιοτα γραφεο 0-16 και σου εβαλε 0-20?
-
Το μοτέρ αυτό προφανώς ότι λιπαντικό και να του έβαζες θα έβγαζε το πρόβλημα αργά ή γρήγορα...!!!
Με το να μην βάζουν αυτό που πρότεινε η μητρική εταιρεία, χειροτέρευε προφανώς γρηγορότερα...!!!Ενας προβληματικος κινητηρας, συμβαινει, με το αν το 0-20 χειροτερευε γρηγοροτερα ειναι η δικη σου θεωρια.
-
Αν ανοίγουμε τέτοια συζήτηση, θα πρέπει να συμμετέχουν όσοι γνωρίζουν κάτι για το θέμα, ώστε να πληροφορούμαστε και να μην παραπληροφορούμαστε.
Το λίγο υψηλότερο ιξώδες δύσκολα ήταν ο λόγος του να καίει λάδια το 1.3 μοτέρ.Το συγκεκριμένο μοτέρ 1.8 δουλεύει πολύ καλά με λάδια 0W-20 καμιά 20αρια χρόνια, από τότε που το ονόμαζαν synergy drive, είτε αργότερα hybrid, είτε τώρα HEV...
Τα 0W-16 λάδια στο ίδιο μοτέρ τα άλλαξαν στα μοντέλα '22 προς '23 που από τα 122 πήγαν στα 140 άλογα.
Τότε είχε αλλάξει, από το 2021, και ο υπολογισμός ρύπων σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.
Αυτό που ψάχνουμε εμείς είναι κατά πόσο οφείλεται η αλλαγή τύπου λαδιων στο νέο πρότυπο ρύπων και κατά πόσο σε τεχνική ανάγκη των επιπλέον 20 ίππων.
Θα μας βοηθούσε να ξέρουμε κατανάλωση καυσίμου από κάποιον που του βάζουν 20αρια λάδια, σε σύγκριση με άλλον που του βάζουν 16αρια. -
Είπαμε το γράφει στο μάνουαλ , αλλιώς ας μη μας το έδιναν, μια χαρά στην εγγύηση είμαι και 0-16 έβαλα, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΥΥΥ...!!!Ρε συ, είσαι με τα καλά σου;
Καταλαβαίνεις τι σου γίνεται;
Αλήθεια οι γύρω σου σε αντέχουν;
Βλέπεις σε ποιον απάντησα; Ο οποίος μάλιστα διευκρίνισε παρακάτω τι εννοούσε.
Απευθύνθηκα σε εσένα;
Τι θέλεις εσύ ακριβώς και πετάγεσε και απαντάς με αυτόν τον στρεβλό τρόπο και με αυτό το ύφος;
Κάνε μας τη χάρη. Που θα μας πεις να συγκεντρωθούμε κιόλας.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΣΥ…ΑΚΟΥ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΟΟΟΟ…!!!!
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Το λίγο υψηλότερο ιξώδες δύσκολα ήταν ο λόγος του να καίει λάδια το 1.3 μοτέρ.
Συμφωνώ. Το συγεκριμένο μοτέρ με την κωδική ονομασία 1NR-FE (1329cc), που φορέθηκε στα 2gen Yaris F/L, iQ 1.33, Auris 1.33 κλπ. εμφάνισε πράγματι σε εκτεταμένο βαθμό προβλήματα κατανάλωσης λαδιου και δεν θεωρώ κι εγώ ότι έφταιγε το ιξώδες λαδιού. Πιθανώς με το 0-20 να εμφανίζεται το πρόβλημα σε περισσότερα χιλιόμετρα χρήσης.
Το συγκεκριμένο μοτέρ 1.8 δουλεύει πολύ καλά με λάδια 0W-20 καμιά 20αρια χρόνια, από τότε που το ονόμαζαν synergy drive, είτε αργότερα hybrid, είτε τώρα HEV...
Τα 0W-16 λάδια στο ίδιο μοτέρ τα άλλαξαν στα μοντέλα '22 προς '23 που από τα 122 πήγαν στα 140 άλογα.Τα λάδια από 0-20 σε 0-16 άλλαξαν πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα στο facelift της 1ης γενιάς του C-HR (τέλη του 2019), που φορούσε τον ίδιο κινητήρα 1.8 2ZR-FXE με το προ-fl C-HR και ίδια ονομαστική ιπποδύναμη 122 αλογα, χωρίς να ανακοινώνονται τεχνικές αλλαγές στον κινητήρα, παρα μόνο η αλλαγή της υβριδικής μπαταριας από νικελίου σε λιθιόυ.
Πιθανολογώ ότι διαπίστωσαν ότι δουλεύει μια χαρά και με το 0-16 κι αφού δίνει ακόμη μεγαλύτερη οικονομία σε σχέση με το ελάχιστα παχύτερο 0-20, το προτείνουν.
Αν δεν κάνω λάθος και στα προ fl Corolla H/B του '19 με τον ιδιο 1.8 2ZR-FE κινητήρα με τα 122 άλογα το προτεινόμενο ιξώδες ήταν από τότε 0-16. -
Έχει αναλυθεί σε ειδικό νήμα γιατί το 1.33 μοτέρ της τουότα από τεχνικής πλευράς καίει λάδια!!! Και δεν είχε καμία σχέση με ιξώδες
Σε συνδυασμό με το προφίλ χρήσης των οχημάτων!
Όσοι είχαν διαφορετικό προφίλ χρήσης των οχημάτων, έχουν ένα μοτέρ αντίστοιχο των υπολοίπων μοτέρ της τουότα. -
Με το να μην βάζουν αυτό που πρότεινε η μητρική εταιρεία, χειροτέρευε προφανώς γρηγορότερα...!!!Ενας προβληματικος κινητηρας, συμβαινει, με το αν το 0-20 χειροτερευε γρηγοροτερα ειναι η δικη σου θεωρια.
Η δικιά σου ποια είναι, ότι αν έχουμε έναν προβληματικό κινητήρα και επιλέγουμε λάθος λάδια θα σταματήσει να είναι προβληματικός..??
Αφού θέλεις διευκρίνιση για το αυτονόητο θα την έχεις.
Όταν έχεις έναν προβληματικό κινητήρα και βάζεις λάθος λάδια, σίγουρα δεν θα γίνει καλύτερος, περισσότερες πιθανότητες έχεις να τον καταστρέψεις γρηγορότερα.
Εσύ τι λες ότι θα του κάνει καλό το λάθος λιπαντικό και θα ζήσει περισσότερο, αυτή είναι η δικιά σου θεωρία..??!!
Κανείς δεν είπε ότι το πρόβλημα το δημιούργησε το διαφορετικό λάδι, ο κινητήρας προφανώς είχε κάποια κατασκευαστική ΑΣΤΟΧΙΑ ,γιατί άλλα γράφουμε και αλλιώς ερμηνεύονται...!!! -
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Αν ανοίγουμε τέτοια συζήτηση, θα πρέπει να συμμετέχουν όσοι γνωρίζουν κάτι για το θέμα, ώστε να πληροφορούμαστε και να μην παραπληροφορούμαστε.
Το λίγο υψηλότερο ιξώδες δύσκολα ήταν ο λόγος του να καίει λάδια το 1.3 μοτέρ.Το συγκεκριμένο μοτέρ 1.8 δουλεύει πολύ καλά με λάδια 0W-20 καμιά 20αρια χρόνια, από τότε που το ονόμαζαν synergy drive, είτε αργότερα hybrid, είτε τώρα HEV...
Τα 0W-16 λάδια στο ίδιο μοτέρ τα άλλαξαν στα μοντέλα '22 προς '23 που από τα 122 πήγαν στα 140 άλογα.
Τότε είχε αλλάξει, από το 2021, και ο υπολογισμός ρύπων σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.
Αυτό που ψάχνουμε εμείς είναι κατά πόσο οφείλεται η αλλαγή τύπου λαδιων στο νέο πρότυπο ρύπων και κατά πόσο σε τεχνική ανάγκη των επιπλέον 20 ίππων.
Θα μας βοηθούσε να ξέρουμε κατανάλωση καυσίμου από κάποιον που του βάζουν 20αρια λάδια, σε σύγκριση με άλλον που του βάζουν 16αρια.Λάθος ενημέρωση έχεις, το hatchback 1,8 του 2020 που είχα με 122 άλογα, στο μάνουαλ έγραφε λάδια 0-16 και 3 χρόνια αυτά του έβαζα..!!
-
Η δικιά σου ποια είναι, ότι αν έχουμε έναν προβληματικό κινητήρα και επιλέγουμε λάθος λάδια θα σταματήσει να είναι προβληματικός..??
Αφού θέλεις διευκρίνιση για το αυτονόητο θα την έχεις.
Όταν έχεις έναν προβληματικό κινητήρα και βάζεις λάθος λάδια, σίγουρα δεν θα γίνει καλύτερος, περισσότερες πιθανότητες έχεις να τον καταστρέψεις γρηγορότερα.
Εσύ τι λες ότι θα του κάνει καλό το λάθος λιπαντικό και θα ζήσει περισσότερο, αυτή είναι η δικιά σου θεωρία..??!!
Κανείς δεν είπε ότι το πρόβλημα το δημιούργησε το διαφορετικό λάδι, ο κινητήρας προφανώς είχε κάποια κατασκευαστική ΑΣΤΟΧΙΑ ,γιατί άλλα γράφουμε και αλλιώς ερμηνεύονται...!!!Ισως καποια στιγμη κατανοησεις οτι το 0-20 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΛΑΔΙΑ κατα την μητρικη τογιοτα αλλα μονο για εσενα, αλλο οι αστοχιες που εχει αυτο το μοτερ και αλλο η φαντασιωση σου.
-
Μήπως κι εμείς που πληρώνουμε θα έπρεπε να μην είμαστε ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ...???!!!- η τουοτα δινει και αλλες επιλογες ιξωδους στο βιβλιαρακι (γιατι αραγε?
- στην αποδειξη που σου εδωσε η τογιοτα γραφεο 0-16 και σου εβαλε 0-20?
Να στο ξαναπώ, στο βιβλιαράκι γράφει από το 2020 που πήρα και το 1,8 hatchback αλλά και στο kk , ΛΑΔΙΑ 0-16, αλλά πήγαν να μου βάλουν 0-20 χωρίς να ερωτηθώ...!!!
Όταν τους είπα θέλω αυτό που γράφει στο μάνουαλ, η απάντηση ήταν το πόσο κάνει το σέρβις με τα 0-16 και πως η Τογιότα Ελλάς προτείνει τα 0-20...!!!
Καλά κάνετε και τα προτείνετε τους είπα, βάλτε αυτά που λέει ο Γιαπωνέζος που το φτιάχνει...!!!
Η διαφωνία μου ήταν στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ περισσότερο , διότι κανείς δεν μού είπε για τα λάδια που προτείνουν αυτοί, αφού το έκανα εγώ θέμα μετά απάντησαν..!!
Πιο πολύ έφεραν σαν δικαιολογία τη διαφορά στα χρήματα, κατάλαβαν όμως ότι δεν ήθελα να βάλω αυτά που πρότειναν για 60-70 ευρώ διαφορά...!!!
Όταν πας για σέρβις πρέπει να διαβάζεις το τι θα κάνεις στο αυτοκίνητο, λάδια φίλτρα κ.λπ, ελπίζω να το κατάλαβες, δεν το ξαναγράφω...!!!
Κανείς δεν είπε ότι άλλα μου είπαν και άλλα μου έβαλαν, το ξανατονίζω...!!!
Αν πας όμως και δεν μιλήσεις, πιθανότατα θα σου βάλουν τα 0-20 , όπως θα έβαζαν και σε μένα αν δεν το έκανα θέμα...!!!
Πιο λιανά δε λέγονται...!!!
Toyota Corolla Cross