-
Εγώ έχω διαβάσει 3-4 φορές το manual αλλά σίγουρα θα την πάταγα. Άμα σου λέει ο "ειδικός" ξέρω, τι να κάνεις εσύ;
Και ξαναρωτάω, αν πας και συνδέσεις τα καλώδια απευθείας στην μπαταρία (στο πορτ μπαγκάζ), δεν είναι σίγουρο πως θα δουλέψει σωστά;
-
Βασικά θα έπρεπε να έχει εμφανείς ακροδέκτες το αμαξι.
Αλλά εγω προσωπικά σίγουρα θα είχα διαβάσει το manual γιατί δε θα καλούσα οδική για το συγκεκριμένο θέμα .Θα το έκανα μόνος μου, εκτός από πολύ ειδικές περιπτώσεις. -
Είναι δεδομένο ότι ο κάτοχος δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη. Αυτό θεωρώ είναι ξεκάθαρο.
Το θέμα του manual είναι κάτι διαφορετικό, δε σχετίζεται τόσο με το συγκεκριμένο συμβάν. Αυτό που λέμε είναι ότι όσοι είμαστε λίγο πιο καχύποπτοι με τον κάθε "ειδικό", ΙΣΩΣ και να γλιτώσουμε κάτι όταν έρθει η ώρα που μπορεί να γίνει η μαλακία.
-
Ακριβώς γιατι μπορεί να μη φταιει ο φίλος μας αλλά τωρα εχει βλάβη στο καινουριο του αμαξι και δε ξέρει πότε θα το φτιαξουν.
Γενικά σε αυτη τη χώρα πρεπει να είμαστε προσεχτικοί με τα πάντα... -
Ελπίζω όταν αποκατασταθεί η βλάβη να μας ενημερώσει ο otto για την αιτία της αποφόρτισης της μπαταρίας, μήπως αποφύγουμε κάτι αντίστοιχο οι λοιποί. Πάντως θυμάμαι ότι είσαι μερακλής, είχε βάλει μη εργοστασιακή διχρωμία στο cc και πολλά διακοσμητικά. Τσέκαρε μήπως κατά τις μετατροπές (βαφή αυτοκινήτου, συναγερμός, τοποθέτηση μη εργοστασιακών gadgets που αντλούν ρεύμα) προκάλεσε τη διαρροή και την αποφόρτιση και όταν το ανακαλύψεις μας λες.
-
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
@otto-skg said in Toyota Corolla Cross:
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Ρε παιδιά χαλαρώστε λίγο με τα μανιουλ ότι πρέπει να τα διαβάζουμε όλα!
Μήπως να δίνουμε και εξετάσεις;
Το μανιουλ είναι εκεί για όταν χρειαστείς να ενημερωθείς σωστά.
Δεν μπορείς να κάθεσαι να διαβάζεις 500 σελίδες έτσι απλά για να τις ξέρεις!
Οκ θα το κάνει και αυτό μια μερίδα.
Οι υπόλοιποι όταν το χρειαστούν θα προστρεξουν...
Ευθύνη είναι αυτού που μπλέκεται με καλώδια να έχει βασικές ηλεκτρολόγος γνώσεις και να έχει εκπαιδευτεί έστω και λίγο...Φυσικά και πρέπει να διαβάσει ο ιδιοκτήτης (καλά, δεν περιμένω να το διαβάσει τώρα η γυναίκα ή η κόρη) το manual, πρώτα από όλα για να ξέρει τι δεν πρέπει να κάνει και τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου και δεύτερον γιατί όταν θα έρθει μια δύσκολη στιγμή, θα θυμηθεί ότι υπάρχει κάτι σχετικό και θα προστρέξει στο manual. Δεν χρειάζεται να τα θυμάται όλα από έξω, απλά να θυμάται ότι υπάρχει σχετική πρόβλεψη, όταν θα χρειαστεί. Το βλέπεις κι εδώ μέσα, όταν ρωτάνε πως να στρώσουν το νέο τους αυτοκίνητο, ενώ όλοι οι κατασκευαστές γράφουν σχετικά στο manual...
Αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς που γράφουν ότι έχουν διαβάσει το manual, σε ανάλογη περίπτωση με την δικιά μου θα είχαν αποτρέψει το λάθος.
Είναι εύκολα τα λόγιαΕχεις δίκιο γιατί η ζωή διδάσκει πως η αναποδιά θα σου τύχει την ώρα που θα υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα να κάνεις απο το να επιτηρείς τον βλάκα υπάλληλο που δήθεν ξέρει .
Δώσε μας όμως μερικές λεπτομέρειες για το πως ξεφόρτωσε η μπαταρία ,ξέρουμε πχ την οδηγία της toyota για τα υβριδικά που την έβγαλε την εποχή της καραντίνας , ξέρουμε απο άλλη περίπτωση όμως οτι μένει και σε μια μέρα αν του κάνεις επέμβαση βελτίωσης λαμπακίων/διακοπτών /φωτισμού για δώσε πληροφορίες για αυτό το κομμάτι για να ξέρουμε και εμείς οι υπόλοιποι.
Για ποιότητα λόγο ξεφόρτισε η μπαταρία αρχικά δεν μπορούν να πουν πριν αλλαχθεί το inverter γιατί αυτή τη στιγμή το αυτοκίνητο είναι νεκρό.
Στο αυτοκίνητο δεν έχω κάνει καμία απόλυτος παρέμβαση.
Ούτε κάμερες, ούτε led, απολύτως τίποτα.
Το μόνο που έχει μπει εκτός εργοστασίου είναι ο συναγερμός που τοποθετήθηκε σαν δώρο από την αντιπροσωπία. -
Έχουμε την τιμή για το inverter του CC σαν ανταλλακτικό : 7.351€ που μαζί με την εργασία πάει στα 7.620€
-
Ωραίο κουστουμάκι! Έχεις κάποιο νεώτερο για το ποιος πληρώνει την νύφη; ανεξάρτητα από το ποιος πληρώνει σου είπαν πόσες μέρες κάνει να έρθει;
-
Έχουμε την τιμή για το inverter του CC σαν ανταλλακτικό : 7.351€ που μαζί με την εργασία πάει στα 7.620€
πες μας Όθωνα αν έχεις προχωρήσει μέσα σε όλα αυτά σε κάποια επικοινωνία ή έχεις μιλήσει με δικηγόρο.
Με την οδική ή με την Toyota (με τα κεντρικά και όχι με την αντιπροσωπεία) έχεις επικοινωνία;
Μην το αφήνεις, έχεις δεν έχεις τα χρήματα. Κινησου νομικά, όπως σε έχουμε συμβουλέψει οι περισσότεροι.
-
Μπορείς να ρωτήσεις και της μπαταρίας να έχουμε μια ιδέα
-
Ναι, γνωστό ότι είναι το πιο ακριβό σύστημα του υβριδικού συστήματος! Και όλοι λένε ότι δεν τους νοιάζει για μπαταρίες κλπ. αρκεί το inverter να μην πάθει ζημιά, αυτό είναι το πιο ακριβό ανταλλακτικό.
Ελπίζω να το καλύψουν....αλλιώς ΚΥΝΗΓΑ ΤΟΥΣ!
-
Μετά την παραπάνω τιμή ότι έχω γράψει για φόρτιση της 12V σβου και άκυρο!
Ξεχάστε NOCO CTEC ,για φορτιστές των 20€ από lidl practiker δεν το συζητώ!
Μόνο την διαδικασία που λέει η toyota στο myt -
Τα έχουμε ξανασυζητήσει στο άλλο νήμα. Εννοείται συμφωνώ ότι το λάθος είναι της οδικής, μου έχει συμβεί σε μηχανή και μου είχε πει τότε ο υπάλληλος της οδικής έχουμε οδηγίες μη κάνουμε jump start μη κάψουμε κανένα εγκέφαλο.
Τόση αυτοπεποίθηση να συνδέουν καλώδια όπου να ναι σε υβριδικό δε τη καταλαβαίνω.
Το μόνο σχόλιο που έχω και πιστεύω είναι χρήσιμο, είχα κινητό από εξωτερικό και το myT μου τα έλεγε αλλιώς.
Θέλει μια ώρα να φορτιστεί η 12 βολτη, φυσικά χωρίς ραδιόφωνα, φώτα, κλίμα κλπ.
Το ίδιο λένε και στα ξένα φόρουμ ( Toyota owners) οποίος θέλει το ψάχνει.
Και κοντινές διαδρομές με τα παρελκόμενα (κλίμα, ραδιόφωνο) δεν αρκούν να φορτιστεί. -
Όταν έβαψες το αυτοκίνητο για τη διχρωμία αποσυνέδεσαν τη μπαταρία ; Ρώτησε αυτόν που σου έκανε τη διχρωμία. Εαν, ναι θα απορρυθμίστηκε η ECU οπότε μια εκδοχή για την αποφόρτιση της μπαταρίας είναι και αυτή λόγω της μη φόρτισης της κατά τη λειτουργία του αυτοκινήτου ένεκα απορρύθμισης των αισθητήρων της ECU.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Όταν έβαψες το αυτοκίνητο για τη διχρωμία αποσυνέδεσαν τη μπαταρία ; Ρώτησε αυτόν που σου έκανε τη διχρωμία. Εαν, ναι θα απορρυθμίστηκε η ECU οπότε μια εκδοχή για την αποφόρτιση της μπαταρίας είναι και αυτή λόγω της μη φόρτισης της κατά τη λειτουργία του αυτοκινήτου ένεκα απορρύθμισης των αισθητήρων της ECU.
Η διχρωμία είναι μεμβράνη της 3M που μπήκε σε λίγες ώρες χωρίς να χρειάζεται καμία αποσύνδεση μπαταρίας.
Σε 3 ώρες ήταν έτοιμο.
Άλλωστε αυτό έγινε την πρώτη εβδομάδα που το πήρα.
Έχουν περάσει 4 μήνες από τότε -
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
πες μας Όθωνα αν έχεις προχωρήσει μέσα σε όλα αυτά σε κάποια επικοινωνία ή έχεις μιλήσει με δικηγόρο.
Με την οδική ή με την Toyota (με τα κεντρικά και όχι με την αντιπροσωπεία) έχεις επικοινωνία;
Μην το αφήνεις, έχεις δεν έχεις τα χρήματα. Κινησου νομικά, όπως σε έχουμε συμβουλέψει οι περισσότεροι.
Έχω μιλήσει με την οδική και θα στείλουν πραγματογνώμονα
Ο δικηγόρος είναι σε αναμονή ενήμερος για όλα -
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Ωραίο κουστουμάκι! Έχεις κάποιο νεώτερο για το ποιος πληρώνει την νύφη; ανεξάρτητα από το ποιος πληρώνει σου είπαν πόσες μέρες κάνει να έρθει;
Υπολογίζουν γύρω στις 19 Οκτωβρίου
Προς τιμή της η Toyota Polis μου έδωσε σήμερα ένα Aygo να μπορώ να πηγαίνω στη δουλειά μου και ευχαριστώ πολύ τον υπεύθυνο συνεργείου.
-
Όταν ακούς 7 χιλ για inverter, 2 με 3 χιλ μπαταρίες, τότε καταλαβαίνεις και το λόγο των περικοπών στα εσωτερικά των σύγχρονων Toyota. Έτσι εξηγούνται πολλά από τα θέματα ποιότητας που μας ζαλίζουν..
Οπότε ηρεμήσεις Otto, στείλε καμμιά πληροφορία για τις μεμβράνες που έβαλες, γιατί με ενδιαφέρει.
Τι σου λέω τώρα βέβαια... -
@v_a said in Toyota Corolla Cross:
Όταν ακούς 7 χιλ για inverter, 2 με 3 χιλ μπαταρίες, τότε καταλαβαίνεις και το λόγο των περικοπών στα εσωτερικά των σύγχρονων Toyota. Έτσι εξηγούνται πολλά από τα θέματα ποιότητας που μας ζαλίζουν..
Οπότε ηρεμήσεις Otto, στείλε καμμιά πληροφορία για τις μεμβράνες που έβαλες, γιατί με ενδιαφέρει.
Τι σου λέω τώρα βέβαια...Εγώ άλλο σκέφτομαι , άσχετα με το θέμα που προέκυψε (όλα να πάνε καλά otto)
Εκτός εγγύησης πότε μπορεί να σκάσει αυτή η ζημιά ?
Γιατί μηδενίζεται όλη η οικονομία του καυσίμου με ένα τέτοιο πρόβλημα με το παραπάνω κόστος -
@tsofras said in Toyota Corolla Cross:
@v_a said in Toyota Corolla Cross:
Τι σου λέω τώρα βέβαια...Εγώ άλλο σκέφτομαι , άσχετα με το θέμα που προέκυψε (όλα να πάνε καλά otto)
Εκτός εγγύησης πότε μπορεί να σκάσει αυτή η ζημιά ?
Γιατί μηδενίζεται όλη η οικονομία του καυσίμου με ένα τέτοιο πρόβλημα με το παραπάνω κόστοςΠολύ καλή ερώτηση
Toyota Corolla Cross