-
@strom said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Ποιο puma? Βάζουμε δίπλα σε πλήρες υβριδικό όχημα με 2000 cm3 το 1000 puma? Πλάκα κάνουμε? Μόνο HRV, ή S-CROSS, και ακολουθεί T-ROC. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στην κατηγορία. Διαλέγεις και παίρνεις ανάλογα τα χρήματα και τις ανάγκες σου.
Βασικά και το S-cross σε full hybrid θα έχει 32 - 35k (2wd-4wd) σε full extra.
-
Περίεργη η τακτική της μάρκας πάντως να παρουσιάζει μοντέλο και να μπορείς να το παραγγείλεις και ταυτόχρονα να μην μπορείς να βρείς μία δοκιμή τουλάχιστον στη "γλώσσα" σου. Το ότι θα φτάσει στις εκθέσεις αργότερα , το πετυχαίνεις και σε άλλες μάρκες κάπου κάπου , αλλά δεν είναι ούτε αυτό σύνηθες.
Προφανώς και στηρίζεται στο πιστό κοινό της και καλά κάνει και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι σε κανένα μήνα που οι λοιποί θα ενημερωθούν για το αυτοκίνητο ή που θα το δούν από κοντά η τιμή θα αυξηθεί. Αλλά εμείς οι "παραδόπιστοι" που περιμένουμε έστω test drive , μας βλέπω να βγαίνουμε "χαμένοι" . Κατά τα άλλα , η τιμή είναι πολύ καλή , σήμερα που μιλάμε, και προσωπικά σοβαρό ανταγωνιστή βλέπω και το CX-30.
-
-
@civil357 said in Toyota Corolla Cross:
Περίεργη η τακτική της μάρκας πάντως να παρουσιάζει μοντέλο και να μπορείς να το παραγγείλεις και ταυτόχρονα να μην μπορείς να βρείς μία δοκιμή τουλάχιστον στη "γλώσσα" σου. Το ότι θα φτάσει στις εκθέσεις αργότερα , το πετυχαίνεις και σε άλλες μάρκες κάπου κάπου , αλλά δεν είναι ούτε αυτό σύνηθες.
Προφανώς και στηρίζεται στο πιστό κοινό της και καλά κάνει και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι σε κανένα μήνα που οι λοιποί θα ενημερωθούν για το αυτοκίνητο ή που θα το δούν από κοντά η τιμή θα αυξηθεί. Αλλά εμείς οι "παραδόπιστοι" που περιμένουμε έστω test drive , μας βλέπω να βγαίνουμε "χαμένοι" . Κατά τα άλλα , η τιμή είναι πολύ καλή , σήμερα που μιλάμε, και προσωπικά σοβαρό ανταγωνιστή βλέπω και το CX-30.
Στην Πόλις μου είπε ο πωλητής ότι άνοιξαν οι παραγγελίες λίγο πιο νωρίς απ'οτι περίμεναν και ότι με το "ζορι" κράτησαν ένα εκθεσιακό και ένα TD για την αντιπροσωπεία.
Άλλα όπως τα λες είναι, γνώμη μου είναι το παίζουμε Alex-mix για την συμμετοχή και μόνο
-
@strom said in Toyota Corolla Cross:
Ποιο puma? Βάζουμε δίπλα σε πλήρες υβριδικό όχημα με 2000 cm3 το 1000 puma? Πλάκα κάνουμε? Μόνο HRV, ή S-CROSS, και ακολουθεί T-ROC. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στην κατηγορία. Διαλέγεις και παίρνεις ανάλογα τα χρήματα και τις ανάγκες σου.
To είπα (ολίγον ειρωνικά) ως κάτι πιο μικρό (B Suv) και που έχουν φτάσει οι τιμές τους. Για να είμαι και εντός θέματος!
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Μια ευρωπαϊκή παρουσίαση με υπότιτλους.
Νομίζω παιρνεις πολύ αυτοκίνητο με τα λεφτά αυτά.τρελη βιντεαρα παντως! υπερπαραγωγη!! ταινια γυρισαν....
-
Το οποίο HRV επείδη το έψαξα λίγο για λόγους έρευνας αγοράς, δεν είναι πουθενά ανταγωνιστικό με το CCross. Ούτε σε χώρους, ούτε σε επιδόσεις, ούτε σε εξοπλισμό και τελικά ούτε σε τιμή.
-
Το βίντεο φανταστικό, φοβερή δουλειά. Οι Πολωνοί είναι ανεβασμένοι σε όλα τα επίπεδα. Είχα πάει πριν μερικά χρόνια Βαρσοβία για επαγγελματικές υποχρεώσεις και είχα πάθει πλάκα με την πρόοδο σε ελάχιστο χρόνο σε σχέση με το προηγούμενο ταξίδι μου.
Το HRV 100% θα είναι καλύτερο αυτοκίνητο, όπως καλύτερο είναι και το Jazz σε σχέση με το Yaris και το Civic με την Corolla. 1 επίπεδο πάνω η Honda, και η Mazda φυσικά.
Τα αυτοκίνητα δεν τα παίρνεις με το κιλό όπως τα καρπούζια, ούτε πόση φασολάδα βγάζουν..
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Το οποίο HRV επείδη το έψαξα λίγο για λόγους έρευνας αγοράς, δεν είναι πουθενά ανταγωνιστικό με το CCross. Ούτε σε χώρους, ούτε σε επιδόσεις, ούτε σε εξοπλισμό και τελικά ούτε σε τιμή.
Χωρους γιατί δεν είναι? πισω νομιζω ειναι πιο ανετο απο το κρος, εξοπλισμο και αυτό τουμπανο, φυσικα είναι συνολικα ακριβοτερο με χειροτερες επιδοσεις και χωρις τετρακινηση.
Φυσικα το χοντα ειναι πιο ποιοτικο εσωτερικα, και ειναι ...χοντα αρα ακριβο...
Αν τα βαλεις κατω τα κουκια εννοειται πας στο κρος.
To cx-30 εννοείται αμαξαρα και τεχνολογιες και καλυτερο ποιοτικα μεσα και απο τα αλλα δυο αλλα και πληρωνεις φπ και τελικα υπολειπεται πολυ σε επιδοσεις απο το κορολα ...τουλαχιστον στο κρος με τα 197 πληρωνεις αλλα πας και σφαιρα οταν θες και εισαι και στα 5 λτ στην πολη στο μποτιλιαρισμα...κυκλωνει πολλα κουτακια το κρος οτι και να λεμε...δεν ειμαι φαν της μαρκας αλλα να λεμε τα σωστα...οταν εχει περασει τα 30Κ ενα αυτοματο 2008 με κινητηρα 1.2 , το πουμα εχει 30Κ , το σιβικ εφτασε τα +40Κ , το κρος δειχνει καλα τοποθετημενο σε τιμη... -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Άσε που οι κυρίες θέλουν μεγάλα αμάξια, όλες οι μανάδες στο σχολείο πρωί έρχοναι με κάτι Land Cruiser (V8 μάλιστα, τα μεγάλα τα καλά!), X1/X3, Range, DS7 κλπ. αχαχαχα!!
Oι μανάδες που έρχονται με τέτοια αμάξια σε σχολεία έχουν και έναν κουβαλητή - χορηγό που φέρνει αφειδώς χρήμα και πληρώνει και τα φαναρτζίδικα ή τους το αλλαζει καθε 2-3 χρόνια γιατι μετά από τόσο καιρό δεν βλέπεται από τα μερεμέτια!
Ασε που αυτές τις μανoύλες πιθανώς να τις ενδιαφέρει και το ¨μεγεθος¨ .. οχι μόνο στο αμαξι .. απλά το δικαιολογουν στην "ασφάλεια" lolllllΤα C segment μόνο ως οικογενειακά στη χώρα αυτή.. ως καθημερινός εργάτης τα πάνω από 10ετία ίσως τέτοιου μεγέθους!
-
Στο μόνο που δέχομαι ανωτερότητα του Honda είναι το εσωτερικό. Υλικά και συναρμογή. Κι αυτό επειδή είναι το Toyota της πλάκας και όχι επειδή είναι τπτ φοβερό το Honda. Τώρα στριψίματα και τα τιαύτα και τα δύο αδιάφορα. Τι να συγκρίνουμε? Ποιος νοιάζεται?
Επιδόσεις τα χωρίζει το χάος και η τοπ τριμ 2κινητη του Honda είναι πιο ακριβή απ' την τοπ τριμ 4κίνητη του Toyota κι αυτό χωρίς ηλιοροφή. Μέχρι και στους αερόσακους χάνει.
-
Ειδα και τα νέα επιπεδα εξοπλισμού του chr... στα 29 δινει τα πάντα!
Αλλά δυστυχως ειναι το παλιό υβριδικό και συντομα - για να δίνει τέτοιον εξοπλισμό - θα πάει για αλλαγή! -
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
@anergos13 said in Toyota Corolla Cross:
παντως τα 35 -40K τα χουμε για ψωμοτυρι.....
Επειδή δεν τα έχουμε ψωμοτυρι για αυτό το συζητάμε τόσο! Επίσης κλασικά κάποιοι το αναφέρετε λες και η πλειοψηφία πηγαίνει με τα ποσά κασέρι! Αν ήταν έτσι οι τράπεζες θα είχαν κλείσει! Μιλάμε για χρήμα που πολύς κόσμος το δίνει σε βάθος 7ετιας φυσικά με τόκο. Οπότε άλλο 35 στο χέρι μια φορά και άλλο 6 το χρόνο! Μην τα τραγικοποιουμε...
Με υπερτιμολογησεις σε μηνιαια βαση ακομα και τα 35Κ δεν ειναι σταθερα και πχ 6Κ τοκο για 20Κ δανειο στην πλατη για 7 χρονια ...
γι αυτης της κατηγοριας αυτοκινητο που θα υπερβει χαλαρα τα 40Κ ....
ολα φυσιολογικα σωστα...και ευκολα για τον πολυ κοσμο και οχι για ελιτ.... -
Πάντως από περιέργεια που κοίταξα η Τουοτα έχει ληστρικό επιτόκιο. 9.5% νομίζω. Η Σίτροεν αν θυμάμαι καλά έχει 7.5% και η VW Bank κάπου στο 8%.
-
Πάντως για να μη δημιουργείται λάθος εντύπωση, το αμάξι είναι συγκριτικά με τα άλλα σε καλή τιμή όμως σαν πόσο δεν είναι σε καμία περίπτωση φθηνό.
Γιατί με το να λέμε φθηνό αρχίζω να νομίζω ότι κυκλοφορεί κόσμος με 30Κ στην τσέπη έτοιμος να αγοράσει...εκτός αν "εκπαιδευτηκαμε" τόσο καλά ως καταναλωτές στη νέα κανονικότητα...
-
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως για να μη δημιουργείται λάθος εντύπωση, το αμάξι είναι συγκριτικά με τα άλλα σε καλή τιμή όμως σαν πόσο δεν είναι σε καμία περίπτωση φθηνό.
Γιατί με το να λέμε φθηνό αρχίζω να νομίζω ότι κυκλοφορεί κόσμος με 30Κ στην τσέπη έτοιμος να αγοράσει...εκτός αν "εκπαιδευτηκαμε" τόσο καλά ως καταναλωτές στη νέα κανονικότητα...
Δεν ειναι αν εκπαιδευτήκαμε αλλά εκει που έχουν φτάσει οι τιμές, πλέον φθηνό είναι!
-
Είτε θα υπάρξει η λεγόμενη απομείωση της οικονομίας μετά ένα ταβάνι πληθωρισμού και φτωχοποιησης των καταναλωτών λόγω κρίσης στην ζήτηση και παραγωγή προϊόντων είτε θα ανέβουν τα εισοδήματα ετεροχρονισμένα σε τέτοιο επίπεδο οπου τα 30Κ θα εχουν την ίδια αξία με τα 23-25Κ. Τώρα ζούμε τη μεταβατική περίοδο. Όσοι είναι ε.ε μπορούν να προσαρμόσουν γρηγορότερα τα εισοδήματα τους με τη νέα πραγματικότητα. Όσοι είναι υπάλληλοι ετεροχρονισμένα.
-
Ένα βασικό κριτήριο στην επιλογή αυτοκινητου είναι η εμφάνιση και το corolla cross είναι το πιο αδιάφορο (έως και άσχημο) σε σχέση με hrv και cx -30.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν διαφορές σε στήσιμο, σε τιμόνι και σε ποιότητα εσωτερικού.
Βεβαία έχει και πλεονεκτήματα το τογιοτα που τα έχετε αναφέρει ήδη. -
Η ίδια η ζήτηση πάντως απαντάει σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τις τιμές και την αγοραστική μας δυνατότητα. Και αυτό είναι συνεχές και σε όλους τους τομείς. Λεφτά υπάρχουν.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως από περιέργεια που κοίταξα η Τουοτα έχει ληστρικό επιτόκιο. 9.5% νομίζω. Η Σίτροεν αν θυμάμαι καλά έχει 7.5% και η VW Bank κάπου στο 8%.
Ισχύει έχει από τα χειρότερα η Τογιότα. 9.5% τελικό.
Toyota Corolla Cross