-
-
Ωραιο φαινεται το Σιβικ αλλα περα απο το οτι ειναι σενταν και το αλλο SUV εχει και υψηλοτερη καταναλωση. Σιγουρα δεν ειναι συγκρισιμα αμαξια, το HRV μπορει να συγκριθει με το CC.
-
@nkoasidis said in Toyota Corolla Cross:
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Πόσο ύψος είσαι φίλε;
1,68 tkin73
Άρα μια χαρά με το σιβικ! Για αυτό είπα για το ύψος του κατόχου. Εγώ είμαι 1.92 πρέπει να σπάω τον σβέρκο μου κάθε μέρα για να μπω και να βγω ...
-
@nkoasidis said in Toyota Corolla Cross:
Παιδιά καλησπέρα σε όλους εύχομαι πάντα υγεία.Να πω και την δική μας ιστορία είχαμε κλείσει το CC lounge εκδοση σε αντιπρόσωπο της Θεσσαλονικής και είχαμε πάρει ημερομηνία 1/24 για παράδοση.Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μαζί με το chr το είχα κάνει από 2 φορές τεστ drive σε συγκεκριμενες διαδρομές(αυτοκινητόδρομο - μέσα πόλη).Πάρα πολύ ωραία αυτοκίνητα και τα 2 με καλυτέρη διαφορά το CC για αυτό και το είχαμε κλείσει.Μετά την αλλαγή του χρόνου είδα τις καινουργιές τιμές και επικοινωνησαμε με τον αντιπρόσωπο.Το αμάξι πήρε 2000 και κάτι αύξηση και του είπα δεν είναι μαρουλόφυλλα τι μπορεί να γίνει, μου είπε τίποτα και ίσως μέχρι να το πάρουμε(περίπου χρόνος) να γίνει και άλλη αύξηση έτσι έφαγε ban(ακύρωση).Και οδηγήσαμε το civic στις ίδιες διαδρομές το αποτέλεσμα.Πολύ καλύτερη ποιότητα-καλύτερο υβριδικό σύστημα είχαμε καλύτερες καταναλώσεις-για να μην μιλήσω για το είπιπεδο ασφάλειας 11 αερόσακους απο την απλη έκδοση, αλλά παιδιά αυτό που μας έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι τι αυτοκίνητο έχουν κάνει δεν υπάρχει πρέπει να πάτε να το οδηγήσετε και ίσως έρθετε στα λόγια μου., τιμόνι-φρένα-αναρτήσεις.Συνάδερφός από το φορουμ @strom που το έχει μου έδωσε και αυτός το feedback του και τον ευχαριστώ σε ότι μου είχε πει έπεσε ακριβώς μέσα.Και τέλος να φτάσουμε στην τιμή αυτη την στιγμή που μιλάμε έχει η πρώτη έκδοση που έχει σχεδόν τα πάντα 39.250 είναι προσφορά που τρέχει και το πιο σημαντικό το παραλαμβάνεις σε 1 μήνα και κλειστή τιμή οπότε δεν ανησυχείς για οτιδήποτε.Να επισημάνω επίσης ότι το αυτοκίνητο έχει και συναγερμό εργοστασιακό που στο CC λέγαμε ότι μόλις το πάρουμε θα πρέπει να βάλουμε και έναν καλο συναγερμό περίπου 300-500 ευρώ οπότε ένα επιπλέον κόστος.Στην τελική μας έκατσε καλά η αύξηση διότι δεν είχαμε δει την συγκεκριμένη επιλογή.Σε ένα μήνα θα το έχουμε στα χέρια μας.Προς καμία παρεξήγηση παιδιά είναι καταπληκτικό αμαξι και το CC απλά είπα να πούμε και την δικη μας ιστορία.Καλοτάξιδο σε όσους έχουν παραλάβει και καλή αναμονή σε όσους το περιμένουν.
Μην λετε τετοια πραγματα εδω, θα φατε μπαν!
-
Για τα γόνατα, το σιβίκ ταυτίζεται με το ψψ. Οι διαφορές είναι στο εσωτερικό ύψος και στην πρακτικότητα του πορτ-μπαγκάζ.
-
To Civic ειναι 2 λιτρο; Εχει φορο πολυτελειας;
-
-
@alexandros-k said in Toyota Corolla Cross:
@wantone said in Toyota Corolla Cross:
To Civic ειναι 2 λιτρο; Εχει φορο πολυτελειας;
Ναι εχει
Αν ειναι ετσι δεν κανει για αγορα στην Ελλαδα δυστυχως.
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί άλλο είδος μλκ οδηγού και των δύο φύλων.
Πάνε αργά σε ανηφόρες και ισώματα για να μην κάψει και όπου δουν κατηφόρα, το πατάνε, είτε έχει όρια, είτε είναι τούνελ, να καλύψουν λίγο χρόνο....
Να πώ την αμαρτία μου από τότε που ανέβηκαν οι τιμές της βενζίνης ανήκω και εγώ σε αυτό το είδος οδηγού.
Πλακώνομαι στις κατηφόρες και για να κερδίσω χρόνο και για να πάρω φόρα για την επόμενη ανηφόρα.
Ακριβώς για αυτό τον λόγο έχασα και το δίπλωμα μου πριν λίγους μήνες πηγαίνωντας Καλαμάτα.
Ανέβαινα τις ανηφόρες μετά την Τρίπολη με 110 και μόλις έπιασα τις κατηφόρες κοντά στην Μεγαλόπολη ξέδωσα με 180+
Τα ίδια και χειρότερα στο κομμάτι Νεμέα - Σπαθοβούνι -Αρτεμίσιο...
Ειδικά πρίν το απίστευτα ενεργοβόρο ανέβα στις στροφές του Αρτεμισίου, 200+ απο την κατηφόρα πριν την έξοδο για Άργος για να βγεί όσο πιο αναίμακτα η ανηφόρα και αν δεν καταφέρω να περάσω απο δεξιά με 150 στις στροφές και τα τούνελ οποιον κινείται αριστερά με λιγότερα τρώει τα μπινελίκια της ζωής του...
Κουραστικό και λάθος αλλά απο την άλλη δεν υπάρχει και λόγος να κινείται κάποιος στην αριστερή λωρίδα αν δεξιά του δεν έχει κανέναν.
Τώρα βέβαια αυτά κόπηκαν μαχαίρι , το πολύ + 15 χλμ κοντεράτα απο το όριο ταχύτητας...
-
@dstou said in Toyota Corolla Cross:
Για τα γόνατα, το σιβίκ ταυτίζεται με το ψψ. Οι διαφορές είναι στο εσωτερικό ύψος και στην πρακτικότητα του πορτ-μπαγκάζ.
Αν μιλάμε για τα γόνατα των πίσω νομίζω το σιβικ λόγω μεγαλύτερου μεταξονιου αλλά και πιο σκαφτης θέσης έχει αρκετό πλεονέκτημα από το cc.
-
@vagkirk said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί άλλο είδος μλκ οδηγού και των δύο φύλων.
Πάνε αργά σε ανηφόρες και ισώματα για να μην κάψει και όπου δουν κατηφόρα, το πατάνε, είτε έχει όρια, είτε είναι τούνελ, να καλύψουν λίγο χρόνο....
Να πώ την αμαρτία μου από τότε που ανέβηκαν οι τιμές της βενζίνης ανήκω και εγώ σε αυτό το είδος οδηγού.
Πλακώνομαι στις κατηφόρες και για να κερδίσω χρόνο και για να πάρω φόρα για την επόμενη ανηφόρα.
Ακριβώς για αυτό τον λόγο έχασα και το δίπλωμα μου πριν λίγους μήνες πηγαίνωντας Καλαμάτα.
Ανέβαινα τις ανηφόρες μετά την Τρίπολη με 110 και μόλις έπιασα τις κατηφόρες κοντά στην Μεγαλόπολη ξέδωσα με 180+
Ειδικά πρίν το απίστευτα ενεργοβόρο ανέβα στις στροφές του Αρτεμισίου, 200+ απο την κατηφόρα πριν την έξοδο για Άργος για να βγεί όσο πιο αναίμακτα η ανηφόρα και αν δεν καταφέρω να περάσω απο δεξιά με 150 στις στροφές και τα τούνελ οποιον κινείται αριστερά με λιγότερα τρώει τα μπινελίκια της ζωής του...
Κουραστικό και λάθος αλλά απο την άλλη δεν υπάρχει και λόγος να κινείται κάποιος στην αριστερή λωρίδα αν δεξιά του δεν έχει κανέναν.
Τώρα βέβαια αυτά κόπηκαν μαχαίρι , το πολύ + 15 χλμ κοντεράτα απο το όριο ταχύτητας...
σε ποιο σημειο εχασες το διπλωμα; σταθερο ραντάρ η μπλοκο;
-
@dimitrioskosmas said in Toyota Corolla Cross:
Mαλλον στο μπλοκο που εχει μετα απο κατι συρραγγες εχει μια μεγαλη ευθεια με κατηφορα. Εκει εγω το αφηνω να κατεβει χωρις γκαζι γυρω στα 120 εχει οριο και την στηνουν κατω απο την 1η γεφυρα πολλες φορες τους εχω δει.
-
Εγώ πάντως έχω θέμα με τα τούνελ και για τα φώτα που δεν ανάβουν και για το ότι πάνε του σκοτωμού μέσα, γιατί ο σκοτωμός εκεί είναι εύκολος...
Στον ανοικτό δρόμο και στεγνό να πας όσο μπορείς εσύ και το αμάξι σου να το κατανοήσω, αλλά σε κάποια σημεία πρέπει να υπάρχει μία λογική.
Να έχει 80 όριο μέσα στο τούνελ και να πας 100-110, επίσης ανεκτό, αλλά 150 όχι, γιατί μπορεί μπροστά σου να πηγαίνει κάποιος χωρίς φώτα και να τον δεις τελευταία στιγμή.
Η ακόμα χειρότερα να θέλεις να προσπεράσεις κάποιον αν είσαι δεξιά και να έρχεται κάποιος χωρίς φώτα με 150.
-
Μπλοκο κάτω απο την γέφυρα στην μεγάλη κατηφορική ευθεία αμέσως μετά την εξοδο για Μεγαλόπολη.
Και το όριο σε αυτή την ευθεία είναι 120 , αν ήταν 130 θα την γλίτωνα οριακά με χρηματικό πρόστιμο μόνο.Μάλιστα επειδή δεξιά μου είχα απο μακριά μια μεγάλη νταλίκα και άλλα αυτοκίνητα δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα , μόλις έφτασα δίπλα είδα ωρυόμενο έναν αστυνομικό να μου κάνει σήμα έχοντας μπεί ο μισός στην δεξιά λωρίδα.
Δεν μπορούσα να σταματήσω , έπρεπε να μπώ στην βοηθητική και να κάνω εκατοντάδες μέτρα όπισθεν και δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω τον εαυτό μου σε τέτοιο κίνδυνο.
Σε ΕΟ συνήθως τα μπλόκα είναι σε μεγάλα πάρκινγκ , ή απο τις γέφυρες σε έχουν χτυπήσει με ραντάρ και σε σταματάνε πιο κάτω ή στα διόδια.
Θεωρώ πως είναι επικίνδυνο το σημείο αυτό.Έκοψα ταχύτητα για να περιμένω μηχανή ή περιπολικό απο το μπλόκο να με ακολουθήσει και να σταματήσω δεξιά με ασφάλεια αλλά δεν ήρθε κάποιος, μετά περίμενα να υπάρχει μπλοκο στα επόμενα διόδια ή καποιο περιπολικό που συνήθως υπάρχει εκεί και θα είχε ειδοποιηθεί αλλά ούτε και εκεί συνέβη κάτι.
Περίπου ένα μήνα μετά με ειδοποιήσανε για την παράβαση , δεν μπόρεσα να κάνω κάτι να δικαιολογηθώ , είχα και απόδειξη απο γιατρό και το ραντεβού μέρες πριν σε email.
Σε καποια προσπάθεια που έγινε απο κάποιον γνωστό , μου ανέφερε πως τα παιδιά εκεί είναι ανένδοτοι και να νοιώθω τυχερός που δεν με κυνήγησαν...Θεωρώ πως έπρεπε να πάρω τηλέφωνο εκείνη την στιγμή στην Άμεσο Δράση και να τους εξηγήσω το περιστατικό , δεν είμουν κανένας εγκληματίας και στην επιστροφή να περνούσα απο την Μεγαλόπολη να δώσω εξηγήσεις , θα με κατανοούσαν πιστεύω και ίσως να μην έχανα το δίπλωμα ή στην χείρότερη να το έπαιρνα λίγο νωρίτερα.
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Ωραία αυτά που λες αλλά αμάξια. Στο ένα μπαίνεις βγαίνεις όρθιος στο άλλο σπας την μέση σου. Δλδ το σιβικ αν είσαι ψηλός και έχεις περάσει τα 40-45 δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Ομοίως αν έχεις παιδιά σε καθισματακια.
Δλδ άλλο κοινό κοίτα το cc ,άλλο το σιβικ.Εντάξει είσαι λίγο υπερβολικός μετά τα 65 ίσως...
Στα 40 με 2 καθισματάκια πίσω από Tiguan πήγα σε Corolla sedan.. -
Σταθερό έχει μόνο στο Αρτεμίσιο και έχει να λειτουργήσει πάνω από 5 χρόνια...
Στο μπλόκο στην ευθεία τής Μεγαλόπολης προς Καλαμάτα κάτω από τη γέφυρα την στήνουν συνήθως.
-
Μπλοκο κάτω απο την γέφυρα στην μεγάλη κατηφορική ευθεία αμέσως μετά την εξοδο για Μεγαλόπολη.
Και το όριο σε αυτή την ευθεία είναι 120 , αν ήταν 130 θα την γλίτωνα οριακά με χρηματικό πρόστιμο μόνο.Μάλιστα επειδή δεξιά μου είχα απο μακριά μια μεγάλη νταλίκα και άλλα αυτοκίνητα δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα , μόλις έφτασα δίπλα είδα ωρυόμενο έναν αστυνομικό να μου κάνει σήμα έχοντας μπεί ο μισός στην δεξιά λωρίδα.
Δεν μπορούσα να σταματήσω , έπρεπε να μπώ στην βοηθητική και να κάνω εκατοντάδες μέτρα όπισθεν και δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω τον εαυτό μου σε τέτοιο κίνδυνο.
Σε ΕΟ συνήθως τα μπλόκα είναι σε μεγάλα πάρκινγκ , ή απο τις γέφυρες σε έχουν χτυπήσει με ραντάρ και σε σταματάνε πιο κάτω ή στα διόδια.
Θεωρώ πως είναι επικίνδυνο το σημείο αυτό.Έκοψα ταχύτητα για να περιμένω μηχανή ή περιπολικό απο το μπλόκο να με ακολουθήσει και να σταματήσω δεξιά με ασφάλεια αλλά δεν ήρθε κάποιος, μετά περίμενα να υπάρχει μπλοκο στα επόμενα διόδια ή καποιο περιπολικό που συνήθως υπάρχει εκεί και θα είχε ειδοποιηθεί αλλά ούτε και εκεί συνέβη κάτι.
Περίπου ένα μήνα μετά με ειδοποιήσανε για την παράβαση , δεν μπόρεσα να κάνω κάτι να δικαιολογηθώ , είχα και απόδειξη απο γιατρό και το ραντεβού μέρες πριν σε email.
Σε καποια προσπάθεια που έγινε απο κάποιον γνωστό , μου ανέφερε πως τα παιδιά εκεί είναι ανένδοτοι και να νοιώθω τυχερός που δεν με κυνήγησαν...Θεωρώ πως έπρεπε να πάρω τηλέφωνο εκείνη την στιγμή στην Άμεσο Δράση και να τους εξηγήσω το περιστατικό , δεν είμουν κανένας εγκληματίας και στην επιστροφή να περνούσα απο την Μεγαλόπολη να δώσω εξηγήσεις , θα με κατανοούσαν πιστεύω και ίσως να μην έχανα το δίπλωμα ή στην χείρότερη να το έπαιρνα λίγο νωρίτερα.
To ειχες ξαναγραψει το περιστατικο απο οσο θυμαμαι. Αλλά δεν θυμαμαι.... ποσο ετρεχες ? Τι αμαξι εχεις?
-
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
Civic?????
Και να μπλέξεις με Σαρακακη????
Ποτες των ποτών, τα ποτά ω ποτά!!!Γιατί βρε συ; Εδώ όλη η Ελλάδα παίρνει τις πιο ακριβές μηχανές Honda στην Ευρώπη.. μιλάμε κάνει απίστευτες πωλήσεις..
Και το αυτοκίνητο παίρνεις, όχι τον ίδιο..
-
@alexandros-k said in Toyota Corolla Cross:
To ειχες ξαναγραψει το περιστατικο απο οσο θυμαμαι. Αλλά δεν θυμαμαι.... ποσο ετρεχες ? Τι αμαξι εχεις?
W203 C200
158 km/h ήρθε το χαρτί.
Αν το όριο ήταν 130 θα έπεφτα στα πιο μαλακά.
-
Καλημέρα! Ερώτηση προς όσους παρέλαβαν. Στο φυλλάδιο του αυτοκινήτου αναφέρει ότι από την έκδοση active plus περιλαμβάνονται:
-Μαρσπιε αλουμινίου Corolla Cross
-Προστατευτικό κάλυμμα χώρου αποσμευων
-Κιτ ασφαλείας, φορητή λυχνία έκτακτης ανάγκης
-Μπολόνια ασφαλείας.
1.Τα είχε το όχημα που παραλάβατε;
2. Σας τα έδωσε σαν "δώρα" ο αντιπρόσωπος;
Toyota Corolla Cross