-
Δηλαδή ταξιδεύεις το 2023 με ταχύτητα άνω των 180 χλμ.; Οπότε αγοράζεις σαλόνι στην πραγματικότητα.
-
Δεν αγοράζω κετσέδες πάντως...
Θέλω να μπορώ να ταξιδεύω πάνω από 180 αν μπορώ κάπου, όπως στην Γερμανία, ή αν χρειαστεί.
-
Αρχίζω και διαβάζω τεντωμένα επιχειρήματα.... αν πηγαίνεις συχνά γερμανία, μήπως θες diesel και όχι hev?
(συμφωνώ ότι καθένας με τη χρήση του, αλλά άμα θέλω τελική για να πάω autobahn να ξεσκάσω, τότε γιατί να μη θέλω και πιστάδικο στήσιμο για όταν πάω στο Ring να ρίξω 3 γύρους) -
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Όσοι έχουν τα χρήματα να αγοράσουν πλήρως υβριδικό αυτοκίνητο (δηλαδή toyota,΄lexus, honda στην πραγματικότητα) και επιλέγουν diesel στα ίδια χρήματα, μου ακούγεται σαν σκάλωμα πλέον, σαν να αντιστέκεσαι σε κάτι ποιοτικότερο και πιο εξελιγμένο επειδή είσαι φαν κάποιας εταιρείας κλπ .
Δηλαδή αν κατάλαβα σωστά, είσαι φαν ΜΙΑΣ εταιρίας αν πάρεις οτιδήποτε εκτός ΤΟΥΟΤΑ.
Κάτι δεν μου στέκει... -
Πάω για δουλειά, το βράδυ πάλι...
-
Γράψτε ένα οποίος δεν αγοράζει Toyota δεν ξέρει τι του γίνεται να μην πλατειαζουμε.
-
@super-t said in Toyota Corolla Cross:
Γράψτε ένα οποίος δεν αγοράζει Toyota δεν ξέρει τι του γίνεται να μην πλατειαζουμε.
Σε άλλο τόπικ όμως!!!
-
@nickthetrib said in Toyota Corolla Cross:
@super-t said in Toyota Corolla Cross:
Σε άλλο τόπικ όμως!!!
Συμφωνώ, το καλύτερο θα ήταν πάνω αριστερά που γράφει 4τροχοι Forum να αλλάξει σε 4τροχοι (Toyota) Forum να ξέρει ο άλλος τι να περιμένει.
-
Παρεμπιπτόντως δεν είχαν ποτέ toyota, μόνο ford focus, εν συνεχεία vw golf το οποίο θα διατηρήσω ως δεύτερο, οπότε δεν τίθεται ζήτημα αντικειμενικότητας, αλλά σύγκρισης πλέον πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων κάθε εταιρείας και ποια υπερτερεί σε κάποιο μοντέλο.
-
Επειδή η κουβέντα αφορούσε τα diesel, στο car and motor έχει άρθρο: όσα είναι μέχρι και euro 5 (δηλαδή αυτοκίνητα που παράχθηκαν μέχρι και 2014, η πλειοψηφία όσων κυκλοφορούν στην Αθήνα) απαγορεύθηκαν στις ακόλουθες πόλεις της Γερμανίας: Αμβούργο, η Στουτγάρδη, Ντάρμστατ και από την 1η Φεβρουαρίου θα δημιουργηθούν και στο Μόναχο. Και σειρά θα έχουν τα euro 6 σε καμιά πενταετία. Εάν συμβεί στην Αθήνα, πέραν της ρύπανσης, θα λυθεί και το κυκλοφοριακό πρόβλημα...Αφού, έπεισαν να τα αγοράσουν 2010-2020, ως αντιρρυπαντική τεχνολογία με μειωμένη κατανάλωση, μετά το dieselgate άρχισε ο κατήφορος χωρίς επιστροφή...σε λίγο θα είναι μουσειακό είδος της αυτοκίνησης.. Ωστόσο, ο Έλληνας προκειμένου να γλιτώσει 100 ευρώ ετησίως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ακόμη και έναντι των υβριδικών, και τα αναζητά σε όσες εταιρείες εξακολουθούν να βγάζουν diesel εκδόσεις.
-
Ωστόσο, ο Έλληνας προκειμένου να γλιτώσει 100 ευρώ ετησίως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ακόμη και έναντι των υβριδικών, και τα αναζητά σε όσες εταιρείες εξακολουθούν να βγάζουν diesel εκδόσεις.
Από όταν έζησα στο Μιλάνο, όπου, όποτε φυσούσα τη μύτη μου έβγαινε μάυρο και όπου τα πάντα ήταν μάυρα από την ατμόσφαιρα και τα ντιζελ, δε θέλω να ακούω για αυτό το πράγμα. Και πήγε και η Τζουτζία κα τα έβαλε και αυτη στα κέντρα των πόλεων, όταν αμέσως μετά οι Ευρωπαίοι άρχισαν να τα καταργούν και να τα απαγορεύουν.
Ντιζελ έπρεπε να είναι μόνο όσα οχήματα κινούνται σε εθν.οδούς. Μόνο.
Κατάργηση σήμερα ή φορολόγηση όσο δε πάει. Πραγματικά, και συγνώμη για όσους έχουν ντιζελ σε πόλη, αλλά ειναι έγκλημα.Και για το ον-τοπικ, μέσα στη πόλη, Κορόλα και Γιαρις υβριδικά μέχρι να σβήσει ο ήλιος (ή μέχρι η τογιότα να βγάλει άλλη τεχνολογία που θα λύσει το ενεργειακό πρόβλημα του κόσμου.. χεχε).
-
Ψυχραιμες τοποθετήσεις εκατέρωθεν...
-
Δηλαδή ταξιδεύεις το 2023 με ταχύτητα άνω των 180 χλμ.; Οπότε αγοράζεις σαλόνι στην πραγματικότητα.
με πανω από 120 ή και 120-130 εισαι αντιοικονομικος με το υβριδικο , και με το ηλεκτρικο απλα δεν μπορεις να ταξιδεψεις γιατι η αυτονομια θα παει περίπατο...
το 180 ειναι ακραιο τα προβληματα ξεκινουν πολυ νωρίτερα.
Οπως προβληματικη εχει καταντήσει η αγορα ενος ντιζελ του 2023 με 35Κ που το 2033 θα εχει απαξιωθεί ομοιως προβληματικη ειναι και η αγορα ενος υβριδικού στα ιδια λεφτα το 2033 που θα τα εχουν φτυσει οι μπαταριες , και θα θες πολλα χιλιαρικα για να τις αντικαταστησεις, το υβριδικο του θα ειναι τεχνολογιας δεκα χρονια πισω .... -
Τα πλήρως υβριδικά θα είναι επίκαιρα για τουλάχιστον μια δεκαετία (εικοσαετία στην Ελλάδα). Όταν θα χρειαστούν αλλαγή οι μπαταρίες θα είναι μικρότερου κόστους από ότι τώρα αλλιώς, αν δηλαδή δεν γίνουν φθηνότερες, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν γίνει ουτοπία διότι κανείς δεν θα μπορεί να τα αγοράσει και θα παραμείνουν τεχνολογικά επίκαιρα τα πλήρως υβριδικά. Μην ξεχνάμε ότι το δίκτυο της ΔΕΗ μπορεί να σηκώσει μέχρι 800.000 αυτοκίνητα maximum, ενώ ο στόλος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι 5.315.000. Οπότε τα υβριδικά θα παραμείνουν μέχρι το 2035-40 ..
-
Τέτοιες απαντήσεις με λογικα επιχειρήματα μου αρέσουν πολυ. Εφόσον ευσταθούν τα δεδομένα.
-
@alejandro said in Toyota Corolla Cross:
Από όταν έζησα στο Μιλάνο, όπου, όποτε φυσούσα τη μύτη μου έβγαινε μάυρο και όπου τα πάντα ήταν μάυρα από την ατμόσφαιρα και τα ντιζελ, δε θέλω να ακούω για αυτό το πράγμα. Και πήγε και η Τζουτζία κα τα έβαλε και αυτη στα κέντρα των πόλεων, όταν αμέσως μετά οι Ευρωπαίοι άρχισαν να τα καταργούν και να τα απαγορεύουν.
Κατάργηση σήμερα ή φορολόγηση όσο δε πάει. Πραγματικά, και συγνώμη για όσους έχουν ντιζελ σε πόλη, αλλά ειναι έγκλημα.Και για το ον-τοπικ, μέσα στη πόλη, Κορόλα και Γιαρις υβριδικά μέχρι να σβήσει ο ήλιος (ή μέχρι η τογιότα να βγάλει άλλη τεχνολογία που θα λύσει το ενεργειακό πρόβλημα του κόσμου.. χεχε).
Συμφωνώ σε όλα οσα λες και προσθέτω την παρακάτω σημερινή εμπειρία μου. Είχα παει στην Φραντζή για μια δουλειά και μετά αποφάσισα να γυρίσω ως το σπίτι μου στο Βύρωνα με τα πόδια, σπανίως περπατώ και είπα να το δοκιμάσω (είχα χρόνο για χάσιμο).
Το τι μαυρίλα, καρβουνιλα ανεπνευσα δεν περιγράφεται... Αργά ή γρήγορα ολος αυτός ο καρκίνος γυρίζει πίσω σε εμας, οπότε οτιδήποτε (είτε hybrid, είτε mild, είτε ηλεκτρικά) βοηθήσει να ξεβρωμισει ο αέρας που αναπνέουμε, από εμένα είναι ευπρόσδεκτο. Ακόμα και να χαλάει τη βολή καποιων. -
Ναι απλά δεν είναι μόνο τα ΙΧ το θέμα αλλά στην Αθήνα είναι πέρα πολλά τα βαρέα οχήματα .
-
Επειδή η κουβέντα αφορούσε τα diesel, στο car and motor έχει άρθρο: όσα είναι μέχρι και euro 5 (δηλαδή αυτοκίνητα που παράχθηκαν μέχρι και 2014, η πλειοψηφία όσων κυκλοφορούν στην Αθήνα) απαγορεύθηκαν στις ακόλουθες πόλεις της Γερμανίας: Αμβούργο, η Στουτγάρδη, Ντάρμστατ και από την 1η Φεβρουαρίου θα δημιουργηθούν και στο Μόναχο. Και σειρά θα έχουν τα euro 6 σε καμιά πενταετία. Εάν συμβεί στην Αθήνα, πέραν της ρύπανσης, θα λυθεί και το κυκλοφοριακό πρόβλημα...Αφού, έπεισαν να τα αγοράσουν 2010-2020, ως αντιρρυπαντική τεχνολογία με μειωμένη κατανάλωση, μετά το dieselgate άρχισε ο κατήφορος χωρίς επιστροφή...σε λίγο θα είναι μουσειακό είδος της αυτοκίνησης.. Ωστόσο, ο Έλληνας προκειμένου να γλιτώσει 100 ευρώ ετησίως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ακόμη και έναντι των υβριδικών, και τα αναζητά σε όσες εταιρείες εξακολουθούν να βγάζουν diesel εκδόσεις.
Σε συγκεκριμένες ζώνες λέει θα σταματήσουν για την ώρα. Όχι ότι δεν θα επεκταθεί, αλλά τώρα είναι σε συγκεκριμένες περιοχές. Σαν να γράφουμε επειδή έχει δακτύλιο η Αθήνα δεν μπορείς να οδηγήσεις στο Μαρούσι. Επίσης λέει ότι το Βερολίνο τις σταματά αυτές τις ζώνες. !?
Επίσης μαθαίνουμε ότι αν μπει απαγόρευση στα diesel θα μειωθεί το κυκλοφοριακό, γιατί μάλλον κανείς δεν θα σκεφτεί να το αλλάξει με κάτι άλλο για πηγαίνει στο κέντρο. Π.χ. όπως ο δακτύλιος, μονά ζυγά και μειώθηκε η κίνηση όπως είδαμε.
-
@v_a said in Toyota Corolla Cross:
Συμφωνώ σε όλα οσα λες και προσθέτω την παρακάτω σημερινή εμπειρία μου. Είχα παει στην Φραντζή για μια δουλειά και μετά αποφάσισα να γυρίσω ως το σπίτι μου στο Βύρωνα με τα πόδια, σπανίως περπατώ και είπα να το δοκιμάσω (είχα χρόνο για χάσιμο).
Το τι μαυρίλα, καρβουνιλα ανεπνευσα δεν περιγράφεται... Αργά ή γρήγορα ολος αυτός ο καρκίνος γυρίζει πίσω σε εμας, οπότε οτιδήποτε (είτε hybrid, είτε mild, είτε ηλεκτρικά) βοηθήσει να ξεβρωμισει ο αέρας που αναπνέουμε, από εμένα είναι ευπρόσδεκτο. Ακόμα και να χαλάει τη βολή καποιων.Η περιγραφή θα μπορούσε να αφορά Κοζάνη-Φλώρινα-Πτολεμαΐδα.... που φωνάζει ο κόσμος μια ζωή για τον καρκίνο από τον λιγνίτη που αναπνέει και έχεις τους άλλους στο τάδε κυκλαδονήσι να παραπονιούνται γιατί η ανεμογεννήτρια υποβαθμίζει την τουριστική τους επένδυση.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@v_a said in Toyota Corolla Cross:
Το τι μαυρίλα, καρβουνιλα ανεπνευσα δεν περιγράφεται... Αργά ή γρήγορα ολος αυτός ο καρκίνος γυρίζει πίσω σε εμας, οπότε οτιδήποτε (είτε hybrid, είτε mild, είτε ηλεκτρικά) βοηθήσει να ξεβρωμισει ο αέρας που αναπνέουμε, από εμένα είναι ευπρόσδεκτο. Ακόμα και να χαλάει τη βολή καποιων.Η περιγραφή θα μπορούσε να αφορά Κοζάνη-Φλώρινα-Πτολεμαΐδα.... που φωνάζει ο κόσμος μια ζωή για τον καρκίνο από τον λιγνίτη που αναπνέει και έχεις τους άλλους στο τάδε κυκλαδονήσι να παραπονιούνται γιατί η ανεμογεννήτρια υποβαθμίζει την τουριστική τους επένδυση.
για ρωτα ομως και την ευβοια....
Toyota Corolla Cross