Παραλάβαμε προ 1 βδομάδα. Εξαιρετικό.
Ψάχνει και ο πατέρας μου να αλλάξει ενα Πεζω 2008 που ποτέ δε του άρεσε, θέλει καθαρά υβριδικό. Κοιταζε Χ1. Του είπα για το LBX που θεωρούσε οτι θα ειναι στα 50.000++, όταν του είπα για 35, μάλλον πάει κατ'ευθείαν και αυτος για LBX .
Best posts made by alejandro
-
RE: LEXUS LBX
-
RE: Carspotting [#7]
Τογιοτα Σιεντα, κυκλοφορεί πολύ και Ταϊβαν και Ιαπωνία
Τογιοτα Κορολα Κρος. Σχεδον καθε 3ο αυτοκίνητο ειναι αυτό. Πολύ και σε ταξί.
Χοντα Οντισεϊ. 3 τετοια στη πολυκατοικία και το βλέπεις και σχετικά συχνά. Θυμαμαι πιο παλια, ειχα δει ενα τετοιο Ιαπωνία που ο ιδιοκτήτης το πορτ μπαγκαζ το είχε μετατρεψει σε "εργαλειοθήκη" για το φουσκωτάκι που ειχε για να παιζει με τα παιδιά στη θάλασσα.
Τεσλα 3 παντού. Μιλάμε παντού, κοντέυουν πιο πολλά και απο Τιογοτα, αλλά και αρκετές Ταϋκαν και μάλιστα σε "παστελ" χρώματα, οχι τα κλασσικα, ασπρα/μαυρα/γκρι.
Γενικά πολλά Λεξους ΕΣ. Πια δε παιρνουν τα ΛΣ που ηταν γεμάτος ο τόπος και προτιμούν το μικρότερο ΕΣ.
Και η 4C που είχα δει το παρκινγκ. Διασταυρωθήκαμε και στην έξοδο κάποια στιγμή. Αρκετά φαρδιά, δε την έιχα ξαναδεί.
Επίσης αρκετά (αναλογικά) συχνά βλέπω Σουμπαρου WRX / STi τι-στο-καλό-ειναι-αυτό..
Ασια το Τζιμνυ έχει φανατικό κοινό. 3 γνωστοί μου ήδη το έχουν και μάλιστα έχουν γραφτει σε κλαμπ που κανουν εξορμίσεις για καμπινγκ (καινουργια γούστα). Και σε ενα βιβλιοπωλέιο, το γιαπωνέζικο περιοδικό με κιτ Τζιμνυ που έχει εξαρτηματάκια να το "πειράξεις". Ενα συνεργείο τσέπης.
Ετσι ενα γρήγορο φωτορεπορταζ.
-
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Δε το περίμενα!
Ολα καλά. Τα Δυτικά μέσα φούσκωσαν πάρα πολύ την όλη κατάσταση.
Πρώτα από όλα, εσωτερικά και προς εξωτερικό, η Ταϊβαν προσπάθισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους για την επίσκεψη ωστε να μη προκαλέσει. Αλλά όλος ο κόσμος έκανε τρακινγκ το αεροπλάνο της Πελόζι. Αυτό φυσικά έδωσε μεγαλύτερη ένταση στην όλη κατάσταση.
Από τις ασκήσεις της Κίνας, δεν υπήρχε καμία σοβαρή επίπτωση στη καθημερινή ζωή. Κανείς δεν ασχολήθηκε στη Ταϊβαν με την όλη κατάσταση.
Ο δέ νεαρότερος κόσμος μάλιστα, εξοργίστηκε με την όλη δημοσιότητα του θέματος μιας και λέγανε οτι "οταν η Ταϊβαν προειδιοποιούσε απο φθινόπωρο 2019 για το τι γίνεται στη Κινα με το κοβιντ, όλη η Δύση έκανε οτι δεν άκουγε και είχε τη Ταϊβαν αποκλεισμένη. Τώρα επειδή συμφαίρει τη Δύση να κάνει ντα τη Κίνα, σηκώσαν το θέμα σε τέτοιο σημείο ωστε να δημιουργηθεί αυτή η ένταση".Θεωρώ οτι δε θα γίνει κάτι με τη Κίνα γιατί ΑΝ γίνει κάτι, οι ΗΠΑ θα πρέπει να πολεμίσουν αυτοπροσώπως, αλλιώς οι ΗΠΑ χάνουν ΟΛΗ την Ασία/Ειρηνικό και τους παίρνει όλους η Κίνα. Ομως οι ΗΠΑ, απο το '40 και μετά δε τα έχουν βάλει ποτέ με οργανωμένο σοβαρό στρατό. Δε ξέρω αν θα το κάνουν ακόμα και τώρα που πάρα πολλοί στην Ασία μιλάνε για την υποχωριση/φθορα των ΗΠΑ και την ανάγκη οι Ασιατικές χώρες να ΜΗΝ επιλέξουν στρατόπεδο.
Η Κίνα γενικά δεν έχει ιστορικό πολέμων και έχει δηλώσει θα οτι θα "πάρει" τη Ταϊβαν "ειρηνικά" (κοινώς οτι θα γίνει η Κίνα τόσο μεγάλη που η Ταϊβαν αν δε ζητήσει προσάρτηση θα καταρρεύσει).
Από την άλλη μεριά η αλληλεξάρτηση μεταξυ Κινας/Ταιβαν ειναι τρομακτική. Η Κινα στέλνει πρωτες ύλες στη Ταϊβαν και η Ταϊβαν στέλνει προϊοντα υπερ-υψηλής τεχνολογίας στη Κίνα. Η Κίνα, τεχνολογικά κάνει άλματα αλλά σε κρίσιμους και πρακτικούς τομείς, δεν έχει τη τεχνογνωσία των 40 ετών της Ταϊβαν. Επίσης, ότι λένε "Κινέζικο" αλλά ειναι υψηλής τεχνολογίας, κατασκευάζεται μεν στη Κίνα αλλά απο Ταϊβανέζικες εταιρείες (συγγενής της γυναίκας μου ήταν στη Σαγκαη, μηχανικός σε τέτοιο εργοστάσιο στην εξέλιξη του apple watch). Δε τις ξέρει ο κόσμος, αλλά αυτές κατασκευάζουν κάθε τι με αναγνωρίσιμη μάρκα που βλέπετε σε ιντερνετικά καταστήματα (επίσης Ταϊβανέζικο ειναι το 70% των ηλ. εξαστημάτων των Τεσλα).
Αν δε, γίνει της Ουκρανίας στη Ταϊβαν, απλά ο πλανήτης θα σταματίσει να γυρίζει. Ο πολύς κόσμος δε ξέρει τις Ταϊβανέζικες μάρκες/εταιρείες όπως τις Ν.Κορεατικες και Ιαπωνικές, αλλά οι Ταϊβανέζικες κρύβονται πίσω από κάθε συσκευή που χρησημοποιείται (δε ξέρω αν ειναι φιδέμπορας, αλλά είχαμε επισκευθεί σε μια μικρή φαμπρικα εξω απο τη Ταϊπει, αυτόν που παίρνει ποσοστά απο κάθε συσκευή που πωλείται και έχει backlit πληκτρολόγιο γιατί έχει τη διεθνή πατέντα..). Απλά, θα σταματήσει το εμπόριο διεθνώς.Ειχαμε να έρθουμε 3 χρόνια και βλέπω τρομακτική ανάπτυξη στη χώρα σε πόλεις πέρα απο τη Ταϊπει. Με το κοβιντ ο παραγωγικο/τεχνολογικός τομέας της χώρας απλά πήγε σε άλλο επίπεδο.
Για παράδειγμα, η νότια πόλη Καοσουνγκ (το βασικό λιμάνι), τώρα ειναι στο επίκεντρο της ανάπτυξης της χώρας. Εδώ ειναι φωτό απο τη πρόσφατη ανάπλαση χώρου γύρω απο το λιμάνι με χώρους εκθεσιακους, πολιτισμού και παρδίπλα δεκάδες νεα κτήρια του νέου τεχνολογικού πάρκου της πόλης . Αυτές τις μέρες φιλοξενεί έκθεση της Creative/Design οικονομίας της χώρας.(σημ. Η φωτό τραβηγμένη χθες, ενώ η Κίνα κάνει τις ασκήσεις 20 χλμ μακριά... όπως βλέπετε ο κόσμος χάνεται και η Ταϊβαν χτενίζεται).
Ο κόσμος εδώ θέλει να παραμείνει η κατάσταση όπως έχει οπότε δε νομίζω κάποια κυβέρνηση να νιώσει πίεση από το κόσμο να δηλώσει ανεξαρτησία.
Ολα αυτά με τα σημερινά δεδομένα, ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να γίνει.Και μιας και είμαστε σε καρ-σποτινγ :
- Το ηλ. λεωφορείο που ανέπτυξε η Φοξκον (βλεπε φτιάχνω ότι Apple προϊον βλέπετε και οτιδήποτε άλλο), μιας και έχει εμπλακέι πολύ σε τεχνολογίες ηλ. αυτοκίνησης (Ταιβαν, Κινα, ΗΠΑ, Ευρώπη)
- Το δίπλωμά μου οδήγησης, δεν αναγνωρίζεται, οπότε γράφτηκα σε σχολή οδηγών για να βγάλω Ταϊβανέζικο. 5 βδομάδες μαθήματα οδήγησης (κάθε μέρα) με αυτοκίνητο αγνώστου μάρκας, ηλικίας 40 ετών (όσο και η σχολή οδηγών...). Μιας και καλοκαιριάτικα όλοι οι 18χρονοι βγάζουν δίπλωμα, το μόνο κενό που πέτυχα ειναι 15.00 (με 37 βαθμούς) και χειροκίνητο (που ειναι τα σαράβαλα που τους έχουν μείνει μιας και κανένας τα τελευταία 20 χρόνια δεν αγοράζει χειροκίνητο όχημα)... Ορίστε κατάσταση :
Εχει πολύ γέλιο η φάση τουλάχιστον, το έχω πάρει στο πολύ χαλαρό.
Αυτά τα νέα απο την ξωτικιά Ταϊβαν.
-
RE: Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]
- Μου Άρεσε που χθες είδαμε, στο δρόμο δίπλα μας, οικογενειακώς ενα Τογιοτα Γιαρις Τζι-Αρ και η γυναίκα μου έπαθε πλάκα πριν πω τίποτα (πρώτη φορά είδα από τόσο κοντα και με δυσκολία κρατιόμουν να μη τσιρίξω, ευτυχώς τσίριξε η γυναίκα μου) και με το που μπηκαμε στο αυτοκίνητό μας ήθελε να ψάξει τιμή μονολογόντας μήπως να δίναμε το Λεξους να πάρουμε αυτό...
- Δε Μου Αρεσε - που μόλις είδε τιμή κοντά στα 60, μου λέει, ασε....
πσ. Πολλά χρόνια είχα να αισθανθώ τόση χαρά βλέποντας ένα αυτοκίνητο.
-
Jaguar F-Type, δεν την είχα ξαναδει ζωντανά. Αρκετά διακριτική αλλά δε μου βγαζει "Τζαγκουαρ" χαρακτήρα (όπως και καμία καινουργια Τζαγκουαρ).
-
RE: Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες
@yem said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
@alejandro ολα καλά? Είδα μεγάλες ζημιές από το σεισμό!
https://www.google.com/amp/s/www.protothema.gr/world/article/1285635/seismos-tora-stin-taivan-ishuri-donisi-72-rihter-proeidopoiisi-gia-tsounami/AMP/Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον yem ! Ναι όλα καλά, αν και οι δυο βασικοί σεισμοί ήταν δυνατοί και τους αισθανθήκαμε για τα καλά, ενώ έχει και αρκετούς μετασεισμούς. Είμαστε 100 χλμ μακρυά από το επίκεντρο οπότε εδώ δεν έχει ζημίες.
Αυτό που με τσίτωσε βασικά δεν ήταν η ένταση αλλά ο 2ος γιατι έλεγα ο 1ος θα ειναι ο κύριος και θα έχουμε για 1-2 μέρες μετασεισμούς, όπως Ελλάδα συνήθως. Αλλά σήμερα το μεσημέρι που έγινε ο 2ος (και κάπως πιο μεγάλος αν και τον αισθανθήκαμε λιγότερο σχετικά), όντως αγχώθηκα γιατι είχα ηρεμίσει κάπως.
Ειμαστε και στο 15ο όροφο που η ταλάντωση ειναι και πιο μεγάλη...
Αλλά εδώ γενικά ειναι πιο χαλαροί. Ουτε έξω βγήκαν (πέρα από τη περιοχή του επικέντρου), ούτε τα κανάλια παιζουν 24ωρο τι έγινε. Μάλιστα οι σεισμολόγοι βγήκαν εδώ και είπαν "ωχ, δε το ξέραμε αυτό το ρήγμα...". Εγώ ήμουν έτοιμος για όπλο/κράνος/εξάρτηση και ηρωϊκή έξοδο, να έχω έτοιμο σάκο εκστρατίας, να έχω το αυτοκίνητο έξω απο το Υπόγειο 3 σε κάποιο πάρκινγκ ανοιχτό εδώ γύρω, αλλά μία που η γυναίκα μου με κοίταξε σα κόπανο και μία που ουτε κιχ δεν ακούστηκε σε όλη τη γειτονιά, λέω, άσε...
Για να δούμε τί άλλο θα μας βρεί! Κινέζοι, Τυφώνες (αν και αυτοί πέρασαν ξυστά φέτος οπότε απλά βροχούλες), Σεισμοί! -
Και λίγα ακόμα από τη ξωτική Ταϊβαν...
Μαζεράτι. Λοιπόν, σχεδόν καθημερινά βλέπω Μαζεράτι. Μοιαζει η εταιρεία να έχει παρει τα πάνω της. Ιδως Γκιμπλι και Λεβαντε. Λεβαντε πραγματικά πολλές.
Αρκετές μαλιστά εχουν wrap και μάλιστα σε ροζ/χρυσο χρώμα όπως αυτη η 4Π.
Hyundai Venue - Κυκλοφορεί ΠΑΡΑ πολύ... Κορεάτικο μεχρι πριν 3-4 χρόνια ΔΕΝ έβλεπες, τώρα βλέπεις πολλά. Η πολιτισμική διείσδυση των Ν.Κορεατων και σε Ασιατικές χώρες παέι καλά. Να ειναι καλά τα σιριαλ και η Κ-Ποπ κουλτούρα (ναι, αυτή βιηθησε και όχι τιποτε μαρκετινγκ κολπα των αυτοκινητοβιομηχανιών).
ΚΙΑ Carnival (Κτήνος) - Επίσης το βλέπω σχετικά συχνά..
ΤΟΥΟΤΑ / LEXUS (Van) - Οπως γεμίσαμε με μαυρα Μερσεντες και ΦΒ βανάκια για ΒΙΠ Ασιατες αγοραστές ακινήτων ή κρουαζιερο-επιβάτες, έτσι και εδώ διαπιστώνω οτι ο τόπος γέμισε με αυτά τα βανοειδή.
LEXUS IS - Μου αρέσει πολύ. Ειδα ενα σημερα και σε μαύρο, πολύ όμροφο. Αν και σενταν λεξους βλέπεις (περα απο τις λίμο) πολύ σπάνια εν αντιθέση των UX / NX/ RX
NISSAN SENTRA - Επίσης κυκλοφορεί πολύ. Αρκετά χαμηλό και επιθετικό. Κασκαι, Τζουκ εδώ δε κυκλοφορούν καθόλου αλλά αυτό το βλέπεις συχνά.
ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑΣ ΠΟΡΤΑΣ - Καλή ιδέα/πατέντα για παρκινγκ. Διπλα σε αυτό παρκάρει η Αλφα 4 Cκαι λόγω μάλλον μεγάλης πόρτας, ο τύπος δίπλα έχει βαλει το αφρωδες υλικό αυτό..
-
RE: AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!
Κηφισιά, τελικά δε ξέρω ποιοι χτίζουν, αλλά Π.Φάληρο κατάλαβα ποιοί αγοράζουν μιας και τη τελευταία βδομάδα σχεδον ακούω μόνο Τουρκικα. Δε το έχω ξαναδεί αυτό. Δεν ειναι πια οι Κινέζοι που αγοράζουν (αν και βλέπω αρκετές οικογένειες και παιδιά να γυρνανε με σχολικά), αλλά κάτι έγινε πρόσφατα ίσως και οι Τούρκοι έκαναν "απόβαση".
Çok güzel! -
RE: Toyota Corolla Cross
@dstou said in Toyota Corolla Cross:
Aλεχάντρο για πες μας, στα μέρη που βρίσκεσαι κυκλοφορούν ευρωπαϊκά μαζικής παραγωγής, πχ φίατ/βαγκέουλες/πσα κ.α. κ
Και ποιά θεωρούνται γενικώς ανταγωνιστές του κορόλλα κροσς?
Ασία -> Ιαπωνία...Ιδίως η Τογιοτα δε ξέρει τι πουλάει.
Από Ευρώπη μόνο "Γερμανικά" -> (με σειρά υποκειμενικής παρατήρησης από θέμα πωλήσεων) Μερσεντες/Πορσε/Μπεμβε/Φορντ/Σκοντα(πολύ δυνατή τελευταία) και σχετικά Αουντι. ΦΒ λίγα.
Γαλλία, σχεδόν τίποτα. Μόνο μια φίλη αγόρασε το 208 γιατί έχει πάθος με τα λιοντάρια και της άρεσε το σήμα... (έλεος;;;).
Ιταλία μόνο Μαζεράτι (πάρα πολλές Γκιμπλι και Λεβαντε, θα δω τουλάχιστον 2-3 σε κάθε έξοδο στο δρόμο), Λαμποργκίνι, Φερράρι. Φίατ τίποτα (αν και υπάρχει, έχω δει 1-2 500ρακια).
Κορεάτες έχουν μεγάλη άνοδο σε σχέση με 2-3 χρόνια πριν επίσης. Εχω πετύχει και ένα διαστημικό βαν (το είδα στο καθρέφτη ενώ οδηγούσα - Χιουνται Σταρια)Η Κορολα Κρος δίχνει πολύ καλή από μπροστά αλλά από πίσω μοιαζει "λαμαρίνα". Δε μου αρέσει όσο το Γιαρις Κρος.
Ανταγωνιστές εδώ θα έλεγα, χωρις να ξέρω απόλυτα τιμολογιακά τι γίνεται, ειναι τα αντίστοιχα Φορντ (Κουγκα), Σκόντα Σουβ, η τοπική Luxgen, ίσως κάποιο Σουμπαρου και τα Μαζντα (επίσης έχει ανέβει πολύ). Το Χοντα HRV που έχει ξεκινήσει πωλήσεις εδώ και το βλέπω αρκετά, μάλλον ειναι πιο πάνω κατηγορία. -
RE: Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!
@lap said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Είναι μια c class...
Σκεφτείτε πριν 10 έτη πως ήταν μια c class και πως είναι σήμερα!!!Ομολογώ πως η Μερκ και όλοι με τα κρυφα λεντ, πιασαν καλά το ταργκετ γκρουπ. Δηλαδή βγαινεις από το Ίδρυμα, μπαινεις στο "αμάξι", "βανεις" μπρος, αναβουν τα λεντ και η εμπειρία συνεχίζεται μέχρι το σπίτι.
Latest posts made by alejandro
-
Καλορίζικο, καλά χλμ !!!
Ποιά έκδοση πήρες ; Τι χρώμα σαλόνι ;Ευχαριστώ, είμαστε εξωτερικό, εδώ τη λένε Cool+. Ειναι μάυρο. Λευκό πέρλα ήθελα με μαύρη οροφή αλλά η αναμονή θα ήταν 3 μήνες ενώ υπήρχε το μάυρο από ακύρωση. Οπότε μάυρο πάλι...
@green-power said in LEXUS LBX:
Γιατί δεν κοιτάζει το UX στην dynamic; Καλό εξοπλισμό έχει και στις 39000 και 199 άλογα και είναι και πιο μεγάλο σε σχέση με το LBX αφού κοίταζε X1.Επειδή ειναι 2λιτρο. Νομίζω και η Χ1 η ηπια-υβριδική ειναι 1.5. Το LBX ειναι με 1.5 και δε θελει 2λιτρο λόγω φόρων κλπ. Επίσης ειναι πιο παλιό, νομίζω αλλάζει σε λίγο. Οι χώροι δε τον νοιαζουν. Την Χ1 τη κοιταξε από "συνήθεια"...
-
Παραλάβαμε προ 1 βδομάδα. Εξαιρετικό.
Ψάχνει και ο πατέρας μου να αλλάξει ενα Πεζω 2008 που ποτέ δε του άρεσε, θέλει καθαρά υβριδικό. Κοιταζε Χ1. Του είπα για το LBX που θεωρούσε οτι θα ειναι στα 50.000++, όταν του είπα για 35, μάλλον πάει κατ'ευθείαν και αυτος για LBX . -
Ρώτησα στην αντιπροσωπεία οταν ανακοινώθηκε γιατι ήθελα να μπω στην λίστα για προπαραγκελια και μου είπαν δεν θα το εισάγουν λογο κόστους και ρύπων γιατί ανεβάζει των μέσω όρο με βάση την νομοθεσία επι των πωλήσεων.
Μονο παραεισαγωγη και χωρίς τεχνική υποστήριξη όπως καταλαβαίνετε.
Ναί, από ότι είδα εδω στις απαντήσεις και διάβασα μετά, ισχύει αυτό που λέτε. Απλά επειδή η Τογιοτα έκανε παρουσιάσεις σε δημοσιογραφους ανα το κόσμο, αρχισε πωλήσεις Ιαπωνία, είδα αρκετά τεστ απο Αυστραλούς (και το έιχαν και στο σαϊτ τους), θεώρησα οτι αρχίζουν σιγα σιγά από Ασία να το διακινούν.
-
Με το καλό !!!!!
Ευχαριστώ
Πολύ ωραίο κόλπο οτι κατεβαίνουν αυτόματα οι καθρέπτες όταν βάζεις όπισθεν και επανέρχονται όταν βάζεις την D
Το συγκεκριμένο σύστημα το έχει και το 14ετιας+ RX που έχουμε. Εξαιρετικά βολικό. Δε ξέρω αν το έχουν και άλλα αυτοκίνητα αυτό το μηχανισμό.
-
Μονο δεξιοτιμονο θα το πάνε αυτο
Εχεις δίκιο, επειδή είδα παρουσιάσεις και Αυστραλία και το έχουν στο σαϊτ τους, νόμιζα οτι ξεκίνησαν εξαγωγές.
Την άλλη βδομάδα παραλαμβάνουμε ενα μαυρο Relax. -
Επιεδή κάποιοι αναφέρετε την επιθυμία για πιο γρήγορο LBX, Ασία ήδη αρχίζει να κυκλοφορεί το LBX Morizo RR 1.6 300hp
-
@alejandro said in LEXUS LBX:
Περίεργο παντως που αν και Τογιοτα/ κ Λεξους ειναι νο 1 και νο 2 σε πωλήσεις στη χώρα, έχουν ελάχιστα υβριδικά.
Βλέπω και εκεί τα lexus είναι πανάκριβα, μήπως συμφέρει η λύση του corolla cross?
Οι τιμές πρέπει να ειναι περίπου όσο Ελλάδα. Το Κορολα Κρος δε μας αρέσει εμφανησιακά, ενω κάθε 2ο αυτοκίνητο και ταξί που βλέπεις ειναι αυτό. Θα παίρναμε το Γιαρις Κρος, αλλά αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα δε το φέρνουν Ταϊβαν, αλλά ένα άλλο που ειναι ακόμα πιο άσχημο από το Κορολα Κρος.
Το LBX μας είπαν ειναι το μόνο που έχει 3 μήνες χρόνο αναμονής όταν όλα τα άλλα ειναι σχεδον ετοιμοπαράδοτα. Ουτε η Λεξους δε περίμενε τόση ζήτηση.
Ειπα να δούμε το CX3 που ειναι ακόμα πιο μικρό αλλά η γυναίκα μου δε θέλει Μαζντα επειδή πριν κάποια χρόνια έγινε μεγάλο θέμα εδώ επειδή η Μαζντα αρνήθηκε να κανει ανάκληση. Η Μαζντα έκανε την ανάκληση τελικά.Μήπως επειδή το κλίμα στο UK είναι πολύ πιό υγρό και κρύο και παίζει ρόλο στην αντοχή της 12v μπαταρίας ;
Χμμμ ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Θα το ψάξω.
Ταιβαν πάντως με google translate που έψαξα, δεν είδα να μιλάνε για αυτό το πράγμα. -
Είναι γνωστό πρόβλημα με όλα τα toyota, θα πρέπει να το μετακινεις μια φορά την βδομαδα για να μην μείνει. Σε περίπτωση που σε αφήσει δεν τρέχει τίποτα το βάζεις (προσεκτικά) μπροστά με ένα booster. Αν του βάλεις πάνω συναγερμό, υπάρχουν διάφοροι που σου στέλνουν αναφορά αν η 12ν πέσει.
Ευχαριστώ, αυτό ειναι γενικό με όλα τα υβριδικά ή μονο τα Τογιοτα; Πχ Χοντα;
Περίεργο παντως που αν και Τογιοτα/ κ Λεξους ειναι νο 1 και νο 2 σε πωλήσεις στη χώρα, έχουν ελάχιστα υβριδικά. -
Η αγορά του LBX ειναι σχετικά μονόδρομος καθώς στη Ταιβαν που είμαστε, οι επιλογές για μικρά οχήματα είναι πολύ περιορισμένες, συν το οτι ηδη εχουμε ενα RX 13ετιας που έχει αποδείξει την αξιοπιστία του (πέρα απο τα μηχανολογικά πιο καθημερινά όπως πχ. ηλεκτρικά κινούμενα εξαρτήματα όπως καθρέφτες, καθισμα-τιμονι, που ρυθμιζονται κάθε φορά που μπαινεις/βγαινεις για να διευκολύνουν αποβίβαση-πρόσβαση ) και θα το κρατήσουμε.
Διαβασα όμως σε Βρετανικό φορουμ οτι, αν κατάλαβα, κάποιοι έχουν πρόβλημα με th 12v μπαταρία όταν το αφηνουν για κάποιες μέρες ακίνητο (δε μιλάνε για εγκατάλειψη εβδομάδων - google search https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=lbx+forum+owner+battery+problem ). Επειδή το αυτοκίνητο μπορεί να μένει 2-3 φορές το χρόνο για 2-3 εβδομάδες ακίνητο, το ψιλο-σκεφτόμαστε ως πρόβλημα αν και υπάρχουν συγγενικά προσωπα που μπορουν να το κινουν.
Εχει κάποιος σχετική εμπειρία; Αυτό συμβαίνει σε όλα τα υβριδικά ή η Τογιοτα έβαλε σε αυτό πιο μικρή μπαταρία; Αν την αλλάξω μπορεί με τους εγκεφάλους-ηλεκτρικά να υπάρξει κάποιο άλλο πρόβλημα;Ευχαριστώ
-
Για ποια χώρα μιλάμε ;
Το service του LBX είναι λίγο ποιο πάνω από το Yaris Cross στην Ελλάδα. Υπολόγιζε μέσο όρο 200 με 250 το χρόνο.
Ταϊβαν.
Ναι, φαντάζομαι οτι δε μπορεί για το συγκεκριμένο τα σερβις/αναλώσιμα να ειναι σε αυτά τα επίπεδα.