-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
το θεωριτικό είναι αυτό που σου είπα παραπάνω.
σημαίνει ότι αν πας σε μια συναυλία στο μέγαρο με βιολια και ενα σωρό αλλά όργανα
αυτο που θα ακούς εσύ δεν θα είναι και ακριβως το ιδιο που ακουει ο διπλανός σουΛες για αυτό να θεωρώ μια χαρά το suzuki;;;
Σταματήστε να με τρελαινετε. Θα μου στρίψει με εσάς εδώ μέσα.
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Τώρα μιλάς για συχνότητα....άλλο πράγμα αυτό.
Κανονίστε εσείς και ο dimasabas να με βάλετε να πληρώνω γιατρούε
σε καμία περίπτωση!!!! οχι πάντως σε γιατρό που θα σου συστήσω εγώ
θα σου βγάλει διάγνωση και θα την αμφισβητήσεις με κάτι που διάβασες στο Internet και θα τον βγάλεις τσαρλατάνο!!!
-
το θεωριτικό είναι αυτό που σου είπα παραπάνω.
σημαίνει ότι αν πας σε μια συναυλία στο μέγαρο με βιολια και ενα σωρό αλλά όργανα
αυτο που θα ακούς εσύ δεν θα είναι και ακριβως το ιδιο που ακουει ο διπλανός σουΛες για αυτό να θεωρώ μια χαρά το suzuki;;;
Σταματήστε να με τρελαινετε. Θα μου στρίψει με εσάς εδώ μέσα.
προσπαθώ πριν μας τρελάνεις εσύ αλλά στο τέλος μαζι θα βάλουμε ζουρλομανδύα!!!
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Ακριβώς. Ακόμα κι έτσι να το πας δε θα κάψει. Για την ιστορία η βόλτα μου έγραψε 5.7λτ.
Έτσι όπως το είχες αναφέρει, πολύ διαφορετική κατανάλωση είχα καταλάβει....
Χωρίς να προσέχεις καθόλου πως οδηγείς, σε ένα αμάξι που το οδηγείς πρώτη φορά, εγώ θα χαρακτήριζα εξαιρετική την κατανάλωση...
-
@gtsartsal said in Toyota Corolla Cross:
Ακριβώς. Ακόμα κι έτσι να το πας δε θα κάψει. Για την ιστορία η βόλτα μου έγραψε 5.7λτ.
Χωρίς να προσέχεις καθόλου πως οδηγείς, σε ένα αμάξι που το οδηγείς πρώτη φορά, εγώ θα χαρακτήριζα εξαιρετική την κατανάλωση...
Συμφωνώ. Σε μια τόσο μικρή διαδρομή, με "ανοίγματα" στη Σπ.Λούη και την (ανηφορική) Λ.Κυμης, ένα συμβατικό δίλιτρο θα είχε μέση καταναλωση τουλάχιστον 10lt/100km.
Όσο για τη μικρή σκληρότητα της ανάρτησης, την οποία αισθάνθηκα κι εγω σε TD του CC σε άλλη αντιπροσωπεία, πιθανολογώ ότι στο PDI δεν έλεγξαν τις πιεσεις των ελαστικων.
Είναι το πρώτο πράγμα που ελέγχω όταν αγοράζω καινούριο αυτοκίνητο και σχεδόν πάντα οι πιέσεις απέχουν πολύ προς τα πάνω από τις πιέσεις που προτείνει ο κατασκευαστής. -
Λοιπον για μονωση υπαρχει και η εξωτερικη λυση....
Την εχει κανει φιλος σε Vit με εξαιρετικο οπως μου ειπε αποτέλεσμα.....
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
@gtsartsal said in Toyota Corolla Cross:
Συμφωνώ. Σε μια τόσο μικρή διαδρομή, με "ανοίγματα" στη Σπ.Λούη και την (ανηφορική) Λ.Κυμης, ένα συμβατικό δίλιτρο θα είχε μέση καταναλωση τουλάχιστον 10lt/100km.
Όσο για τη μικρή σκληρότητα της ανάρτησης, την οποία αισθάνθηκα κι εγω σε TD του CC σε άλλη αντιπροσωπεία, πιθανολογώ ότι στο PDI δεν έλεγξαν τις πιεσεις των ελαστικων.
Είναι το πρώτο πράγμα που ελέγχω όταν αγοράζω καινούριο αυτοκίνητο και σχεδόν πάντα οι πιέσεις απέχουν πολύ προς τα πάνω από τις πιέσεις που προτείνει ο κατασκευαστής.Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά ο Στέφαν έγραψε ίδια κατανάλωση με ένα χιλιάρακι ατμοσφαιρικό χειροκίνητο του a segment το οποίο κινείται χαλαρά και σε σταθερή πορεία οδηγώντας ομως ένα αυτόματο c suv με 200 άλογα σε test drive και μάλλον χωρίς υπομονή και οικονομική οδήγηση. Τι άλλο θέλετε;
-
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
@lap διάβασες καλά τα pdf???
Λοιπόν, για να μάθετε και εσεις και να μην με τρελάνετε, θα σας τρελάνω εγώ.
Δύο είναι οι προσεγγίσεις για την αντίληψη στον διπλασιασμό της έντασης στο ανθρώπινο αυτι και ΚΑΜΙΑ δεν αναφέρεται στο κλασικό 3db που όπως είπαμε είναι κάτι άλλο και εχει να κάνει με την ενέργεια των ηχητικών κυμάτων που είναι κάτι το διαφορετικό. Μάλιστα περιγράφονται με διαφορετική λογαριθμική κλίμακα.
Η πιο διαδεδομένη σύμφωνα με ψυχομετρικες μελέτες είναι αυτή που μας λέει πως ο λογάριθμος που περιγράφει το πώς αντιλαμβάνεται η ανθρώπινη ακοή την διαφορά στην ένταση του ήχου είναι: Δ έντασης ήχου=33,2*log(x)
Που σημαίνει....guess what????.....ανά περίπου 10 db διπλασιάζεται η ένταση του ήχου που αντιλαμβάνεται το αυτί μας.
Και ξαναγράφω το εξής απλό παράδειγμα. Νιώθετε να διπλασιάζεται η ένταση του θορύβου όταν ταξιδεύετε από τα 110χλμ/ώρα στα 130χλμ/ώρα; Η διαφορά είναι 3 db. Απάντηση: Όχι φυσικά εκτός αν είσαι ο @dimsabas που έπεσε μικρός μέσα στο καζάνι με το dbφιλτρο
-
ανά περίπου 10 db διπλασιάζεται η ένταση του ήχου που αντιλαμβάνεται το αυτί μας.
σωστο είναι ετσι ακριβώς όπως το εγραψες τώρα.
-
Έχεις ένα τόρνο που όταν δουλεύει έστω ότι μετριέται στα 80 dba, αν έχεις δύο λειτουργούντες μαζί στον ίδιο χώρο, πόσα dba θα μετρήσεις με το ίδιο όργανο στην ίδια θέση;
Απάντηση : 83 dba. (Για ακόμη καλύτερη ακρίβεια : 83,1)
Κλασσικό ερώτημα στις 'εξετάσεις' του ΤΕΕ... -
@netgeo said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως αυτό που βλέπω είναι ότι έχουν ξεκινήσει οι διάφοροι βελτιωτες να παρουσιάζουν πράγματα για το αμάξι.
Ένα ζευγάρι ωτοασπίδες και όλα κομπλέ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΎΓΕΤΑΙ ΚΙΧ!
Αν θέλετε ησυχία, μπείτε στο Scross (για να γίνω εγκάθετος). Έχει και όλα τα Extra....
-
ανά περίπου 10 db διπλασιάζεται η ένταση του ήχου που αντιλαμβάνεται το αυτί μας.
Cirus,σοβαρεψου αυτό λέω εδώ και πόσα ποστς. Διάβασε τα ξανα
-
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως αυτό που βλέπω είναι ότι έχουν ξεκινήσει οι διάφοροι βελτιωτες να παρουσιάζουν πράγματα για το αμάξι.
Αν θέλετε ησυχία, μπείτε στο Scross (για να γίνω εγκάθετος). Έχει και όλα τα Extra....
Μπήκα... έβαλα τα κλάματα και βγήκα....
-
Γιατί; Εξήγησε το μου.
-
Αν και δεν πρόλαβα να διαβάσω τις 5 σελίδες που γράψατε από χτες το πρωί, νομίζω ότι οι διάφοροι που μας έπρηξαν για το πόσο vfm είναι το δίλιτρο κορόλα κρος, θα κοιμήθηκαν δύσκολα χτες το βράδυ.
Γιατί με την επίσημη ανακοίνωση ότι από το 2035 τέλος κάθε μορφής θερμικού, δηλαδή και τα υβριδικά κάθε μορφής, όποιος πάρει το δίλιτρο, σε 10 χρόνια θα έχει ένα παρωχημένο, όπως ένα ντίζελ για παράδειγμα, αλλά θα είναι δίλιτρος με φόρο πολυτελείας και τεκμήρια.
Και αν μέχρι τότε μας φορέσουν και περιορισμούς στην κίνηση στην πόλη, θα έχει χάσει και το πλεονέκτημα της χαμηλής κατανάλωσης στο μποτιλιάρισμα.
Επειδή λοιπόν κάποιος έγραφε για καλή μεταπώληση του δίλιτρου, θα είναι σαν την σημερινή ενός τρέιλμπλέηζερ για παράδειγμα...
-
Cirus,σοβαρεψου αυτό λέω εδώ και πόσα ποστς. Διάβασε τα ξανα
πρώτον αυτό είναι αδύνατον.
δευτερον και να ήταν δυνατόν δεν πρόκειται να το έκανα σε συνομιλία μαζί σου γιατι θα με τρελάνεις. το προσπάθησα στο παρελθόν. τωρα πια το σχέδιο είναι να σε τρελάνω εγώ.
You created a monster my friend. A serious monster. Oh wait a cirus monster!
-
Γιατί; Εξήγησε το μου.
Αν το ΨΨ μου βγάζει μια θλίψη μέσα, το scross ήτο σκέτη κατάθλιψη.
Μιλάμε πάντα για το FL που βγήκε πρόσφατα.Δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο, η φτώχεια είναι παντού, είναι ένα όχημα άλλων δεκαετιών...
Πολύ τίμιο σίγουρα, αλλά αν το αγόραζα θα ήθελα αυτό με την ηλιοροφή που πήγαινε 33κ οπότε δεν...
Το ΨΨ σαν ΠΑΚΕΤΟ στα 39κ μου φαίνεται πιο εύπεπτο, πάρα τα ελαττώματα του...
-
1.000.000 Συγνωμη ρε παιδιά για το off topic, αλλά τούτο εδώ το μαραφετι δεν μου τα λέει καλά τελευταία
Το έχω συνήθως στο χέρι το σηκωνω λίγο προς το παρμπρίζ και φεύγω.
Τώρα τις μισές σχεδόν προσπάθειες δεν το βρίσκει.
Υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει;Αλλά αυτό που θέλω κυρίως να μου απαντήσει κάποιος είναι...που το κολλάω;;
Στο τζάμι ή στο πίσω μέρος του καθρέφτη, εννοώ πλαίσιο του καθρέφτη από πίσω.
Σταμάτησε ο εγκέφαλος μου!Θέλω να το δοκιμάσω λίγο έτσι μόνιμα επάνω για να δω αν είναι καλύτερα.
Ευχαριστώ!!
-
@vagkirk said in Toyota Corolla Cross:
1.000.000 Συγνωμη ρε παιδιά για το off topic, αλλά τούτο εδώ το μαραφετι δεν μου τα λέει καλά τελευταία
Το έχω συνήθως στο χέρι το σηκωνω λίγο προς το παρμπρίζ και φεύγω.
Τώρα τις μισές σχεδόν προσπάθειες δεν το βρίσκει.
Υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει;Αλλά αυτό που θέλω κυρίως να μου απαντήσει κάποιος είναι...που το κολλάω;;
Στο τζάμι ή στο πίσω μέρος του καθρέφτη, εννοώ πλαίσιο του καθρέφτη από πίσω.
Σταμάτησε ο εγκέφαλος μου!Θέλω να το δοκιμάσω λίγο έτσι μόνιμα επάνω για να δω αν είναι καλύτερα.
Ευχαριστώ!!
Το κολλάς στις μαύρες βούλες στο τζάμι πίσω από το καθρέφτη
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Αν και δεν πρόλαβα να διαβάσω τις 5 σελίδες που γράψατε από χτες το πρωί, νομίζω ότι οι διάφοροι που μας έπρηξαν για το πόσο vfm είναι το δίλιτρο κορόλα κρος, θα κοιμήθηκαν δύσκολα χτες το βράδυ.
Γιατί με την επίσημη ανακοίνωση ότι από το 2035 τέλος κάθε μορφής θερμικού, δηλαδή και τα υβριδικά κάθε μορφής, όποιος πάρει το δίλιτρο, σε 10 χρόνια θα έχει ένα παρωχημένο, όπως ένα ντίζελ για παράδειγμα, αλλά θα είναι δίλιτρος με φόρο πολυτελείας και τεκμήρια.
Και αν μέχρι τότε μας φορέσουν και περιορισμούς στην κίνηση στην πόλη, θα έχει χάσει και το πλεονέκτημα της χαμηλής κατανάλωσης στο μποτιλιάρισμα.
Επειδή λοιπόν κάποιος έγραφε για καλή μεταπώληση του δίλιτρου, θα είναι σαν την σημερινή ενός τρέιλμπλέηζερ για παράδειγμα...
Σε σχέση με τον ανταγωνισμό δηλαδή σε 10 χρόνια, ένα μεταχειρισμένο 3008 diesel ή ένα tucson ή ένα tiguan θα μοσχοπουλανε;
Επίσης αυτή η εμμονή με το τεκμήριο, αν εξακολουθεί να ισχύει, σε 10 χρόνια το ΨΨ θα είναι στα 4,400€, και τα άλλα minimum στα 2,900€.
Ε και;
Toyota Corolla Cross