-
@the_dynamite said in Cupra Formentor:
Γνώμες για το καινούργιο; Δεν ξέρω, θεωρώ πως οι σχεδιαστές πήραν στοιχεία από chr ήτοι η μάσκα shark nose και ο φωτισμός του σήματος πίσω.
Δεν μπορώ να πω, πως τρελαίνομαι με το μπρος μέρος πια, σαν να έχασε επιθετικότητα/αγριάδα.
Επίσης δεν υπάρχει πλέον σαν επιλογή χρώματος το κόκκινο (ήταν προσωπικό όνειρο).
Μέσα διατήρησαν την ανυπαρξία διακοπτών, ελπίζω το καινούργιο infotainment, να μην κολλάει.
Φυσικά οι τιμές θα πάρουν την ανηφόρα...Λένε ότι θα είναι καλύτερο το HMI
Το δικό μου που είναι τέλη του 23 με όλα τα updates πάντως δεν έχει κολλήσει ποτέ.
Επίσης οι σχεδιαστές μάλλον πήραν στοιχεία απο το Tavascan θεωρώ , μένει να το δούμε απο κοντά -
Η τιμολόγηση που ακούγεται (+5k) είναι παρανοϊκή όσο και όμορφο αν είναι. Κάπου έλεος δλδ...
-
@sabas_thess said in Cupra Formentor:
Η τιμολόγηση που ακούγεται (+5k) είναι παρανοϊκή όσο και όμορφο αν είναι. Κάπου έλεος δλδ...
δεν βγαινουν οι παραδοσιακοι κατασκευαστες και εχουν σκοπο να ξεζουμισουν οσους πελατες τους εχουν απομεινει γιατι λιγο χρονο εχουν μεχρι ολοι να αγοραζουν κινεζικα.
-
@wantone said in Cupra Formentor:
δεν βγαινουν οι παραδοσιακοι κατασκευαστες και εχουν σκοπο να ξεζουμισουν οσους πελατες τους εχουν απομεινει γιατι λιγο χρονο εχουν μεχρι ολοι να αγοραζουν κινεζικα.
Η ελπιζουν σε ρυθμισεις απο την ΕΕ ωστε να αποκτησουν παλι την αποκλειστικοτητα που ειχαν τοσα χρονια...
-
@k-m said in Cupra Formentor:
@ntinaras said in Cupra Formentor:
@gtsartsal said in Cupra Formentor:
Πριν 2 μερες αρχησε να μου αναβει μπαταρια κλειδιου.
Σημερα κοιταω στο συρτάρι και ειχα μια CR2032 λεω οκ, την βαζω και τιποτα εντελως, νεκρο το κλειδι.
Βαζω την παλια (που λειτουργουσε) παλι τιποτα.
Παω γερμανο παιρνω νεα, πάλι τιποτα.
λεω δεν μπορει να ειναι 2 στα 2 χαλασμενες μπαταριες, και παω μακρη που ειναι διπλα μηπως θέλει κανενα resync το κλειδι.
Το παιρνει κατω στο γραφειο αλλαζει μπαταρία και ολα οκ.
Τι συμπερασμα βγάζουμε ? οεο ?
Είμαι σιγουρος οτι αν βγαλω την μπαταρία και την ξαναβαλω δεν θα παιξει και κατι εχει να κανει με την εφαρμογη της, αλλα τα νευρα μου δεν ειναι καλα για να παιξω με αυτα τωρα (εχασα 2 ωρες στα πηγαινε-ελα για μια μπαταρια)
Στο mazda μου, αν πατήσεις τρεις τέσσερις φορές συνεχόμενα το κλείδωμα ή το ξεκλείδωμα μπαίνει σε safe mode,και δεν λειτουργεί για να μην αποφορτιζεται η μπαταρία.
Μήπως κάτι τέτοιο έκανες;νοπ. και δοκιμασα και το resync με το κλειδι στην πορτα
Το αλλο κλειδι δουλευει κανονικα?
Το ειχε η γυναικα. θα το δοκιμάσω σε λιγο
παιζει κανονικα
-
Σημερα κοιταω στο συρτάρι και ειχα μια CR2032 λεω οκ, την βαζω και τιποτα εντελως, νεκρο το κλειδι.
λεω δεν μπορει να ειναι 2 στα 2 χαλασμενες μπαταριες, και παω μακρη που ειναι διπλα μηπως θέλει κανενα resync το κλειδι.
Είμαι σιγουρος οτι αν βγαλω την μπαταρία και την ξαναβαλω δεν θα παιξει και κατι εχει να κανει με την εφαρμογη της, αλλα τα νευρα μου δεν ειναι καλα για να παιξω με αυτα τωρα (εχασα 2 ωρες στα πηγαινε-ελα για μια μπαταρια)
Στο mazda μου, αν πατήσεις τρεις τέσσερις φορές συνεχόμενα το κλείδωμα ή το ξεκλείδωμα μπαίνει σε safe mode,και δεν λειτουργεί για να μην αποφορτιζεται η μπαταρία.
Μήπως κάτι τέτοιο έκανες;νοπ. και δοκιμασα και το resync με το κλειδι στην πορτα
παιζει κανονικα
Αρα μαλλον τα εκλασε το κλειδι?
δοκιμασε να κανεις τραμπα τις μπαταριες μεταξυ τους. -
Στην Ισπανία η διαφορά στην τιμή στο 1,5 DSG είναι μόλις 800€ επιπλέον. Επίσης το καινούργιο είναι mild-hybrid ενώ το παλιό όχι. Επομένως (στην Ισπανία) το λες και VFM το facelift. Εδώ θα δούμε πόσο θα πάει, αλλά το βλέπω δύσκολο να ακριβύνει τόσο που σου είπαν...
-
παιζει κανονικα
Αρα μαλλον τα εκλασε το κλειδι?
δοκιμασε να κανεις τραμπα τις μπαταριες μεταξυ τους.με τη νεα μπαταρια της VW παιζει κανονικα
-
@lapin said in Cupra Formentor:
Στην Ισπανία η διαφορά στην τιμή στο 1,5 DSG είναι μόλις 800€ επιπλέον. Επίσης το καινούργιο είναι mild-hybrid ενώ το παλιό όχι. Επομένως (στην Ισπανία) το λες και VFM το facelift. Εδώ θα δούμε πόσο θα πάει, αλλά το βλέπω δύσκολο να ακριβύνει τόσο που σου είπαν...
Στη Γερμανία περίπου 2.000€ η διαφορά μεταξύ παλιού formentor dsg και νέου. Για να δούμε που θα κάτσει η μπίλια στην ελληνική αγορά.Τα 37Κ μου φαίνεται λογική τιμή για να τιμολογηθεί (και για να μην το αγοράσει κάποιος).
-
https://www.km77.com/coches/cupra/formentor/2024/estandar/informacion
"As far as the plug-in hybrid (e-Hybrid) range is concerned, there are still two alternatives, one with 204 hp and the other with 272 hp (the latter previously had 245 hp). Both have a new battery, with 19.7 kWh useful (10.8 kWh before) with which the homologated electric range is 117 km (previously it was 59 km in the best case). This battery can be charged with direct current at a maximum of 50 kW (up to 11 kW with alternating current)."
117 km (!) ηλεκτρικής αυτονομίας για το PHEV των 272p.s.
-
@lapin said in Cupra Formentor:
https://www.km77.com/coches/cupra/formentor/2024/estandar/informacion
"As far as the plug-in hybrid (e-Hybrid) range is concerned, there are still two alternatives, one with 204 hp and the other with 272 hp (the latter previously had 245 hp). Both have a new battery, with 19.7 kWh useful (10.8 kWh before) with which the homologated electric range is 117 km (previously it was 59 km in the best case). This battery can be charged with direct current at a maximum of 50 kW (up to 11 kW with alternating current)."
117 km (!) ηλεκτρικής αυτονομίας για το PHEV των 272p.s.
Μια χαρά η αυτονομία, που θα βρω το cash πες μου να το πάρω! (ρητορική ερώτηση)
-
μερικες παρατηρησεις.
α. ξεχαστε τα 117km. Με μπαταρια 19.7kwh, θα υπολογισω καταναλωση γυρω στις 20kwh/100km, οποτε ειστε οριακα για 100χλμ. Υποπτευομαι οτι δεν θα ειναι καν 20kwh/100km, αλλα πιο κοντα στο 22-23, αλλα τεσπα θα φανει.
β. οταν θα κινειστε ηλεκτρικα, θα δουλευει μονο το ηλεκτρικο μοτερ, οποτε ξεχνατε και τους 272 ιππους, αλλα βλεπετε μονο την ιπποδυναμη του ηλεκτρικου κινητηρα, που υποπτευομαι οτι θα ειναι μαξ 150.
αμφοτερα νουμερα ειναι επαρκεστατα για χρηση εντος πολης σε ev mode, οποτε μια χαρα επιτελει τον ρολο του.
-
@dettol said in Cupra Formentor:
μερικες παρατηρησεις.
α. ξεχαστε τα 117km. Με μπαταρια 19.7kwh, θα υπολογισω καταναλωση γυρω στις 20kwh/100km, οποτε ειστε οριακα για 100χλμ. Υποπτευομαι οτι δεν θα ειναι καν 20kwh/100km, αλλα πιο κοντα στο 22-23, αλλα τεσπα θα φανει.
β. οταν θα κινειστε ηλεκτρικα, θα δουλευει μονο το ηλεκτρικο μοτερ, οποτε ξεχνατε και τους 272 ιππους, αλλα βλεπετε μονο την ιπποδυναμη του ηλεκτρικου κινητηρα, που υποπτευομαι οτι θα ειναι μαξ 150.
αμφοτερα νουμερα ειναι επαρκεστατα για χρηση εντος πολης σε ev mode, οποτε μια χαρα επιτελει τον ρολο του.
στο 245 αν θυμαμαι καλα ειναι 115 αλογα το ηλεκτρικο μοτερ, υπεραρκετα για τα παντα, ακομα και για προσπερασεις σε επαρχιακους.
Το τωρινο εχει αυτονομια γυρω στα 50-60, αναλογα τις συνθηκες. Οποτε και 100 να πιασει το αλλο θα ειναι αψογο.
Μεγαλη βελτιωση η πολυ πιο γρηγορη φορτιση. Ειναι απαλευτο αυτο που φορτιζει με 3.6kw max... -
Ειναι απαλευτο αυτο που φορτιζει με 3.6kw max...
προφανως ευπροσδεκτη η γρηγοροτερη φορτιση, αλλα πρακτικα, χρειαζεταικαποιος γρηγορη φορτιση σε ενα phev; ετσι και αλλιως καθε βραδυ θα το κουμπωνεις, οποτε ακομα και 3.6kw με 19.7kwh μπαταρια, σε 6ωρες εχεις γεμισει.
-
Οχι όχι πολύ βάζεις. Σε αμιγώς αστική χρήση (το τονίζω), τα τελευταίας γενιάς phev είναι γύρω στο 12-14kwh το χειμώνα και 14-16kwh το καλοκαίρι με a/c.
Εθνική και επαρχιακό μπορεί να ανέβει και 18kwh αλλά μέχρι 120-130 που φτάνει ο ηλεκτροκινητήρας πριν πάρει μπρος η μεκ. Προσωπικά πλέον κάνω μόνος μου τη διαχείριση και αλλάζω modes και βγάζω μεγαλύτερο efficiency σε τέτοιες διαδρομές απ' το να το αφήσω στο αυτόματο.
Εννοείται βέβαια ότι οι επιδόσεις είναι πετσοκομμένες όταν δουλεύει ως ev. Αγάλι αγάλι. Πιο μεγάλο "πρόβλημα" όμως είναι όντως η αργή φόρτιση.
-
@stefan147 said in Cupra Formentor:
Οχι όχι πολύ βάζεις. Σε αμιγώς αστική χρήση (το τονίζω), τα τελευταίας γενιάς phev είναι γύρω στο 12-14kwh το χειμώνα και 14-16kwh το καλοκαίρι με a/c.
Εθνική και επαρχιακό μπορεί να ανέβει και 18kwh αλλά μέχρι 120-130 που φτάνει ο ηλεκτροκινητήρας πριν πάρει μπρος η μεκ. Προσωπικά πλέον κάνω μόνος μου τη διαχείριση και αλλάζω modes και βγάζω μεγαλύτερο efficiency σε τέτοιες διαδρομές απ' το να το αφήσω στο αυτόματο.
αν ειναι τοσο ειναι πολυ καλα, διοτι αυτα ειναι νουμερα που πιανουν πολυ αποδοτικα ev. Ναι, προφανως για αστικη χρηση μιλαμε.
-
προφανως ευπροσδεκτη η γρηγοροτερη φορτιση, αλλα πρακτικα, χρειαζεταικαποιος γρηγορη φορτιση σε ενα phev; ετσι και αλλιως καθε βραδυ θα το κουμπωνεις, οποτε ακομα και 3.6kw με 19.7kwh μπαταρια, σε 6ωρες εχεις γεμισει.
Τα 50 ειναι ισως περιττα, αλλα τα 3.6 ειναι πολυ λιγα.
Θα πρεπε να ειναι 11 σε AC.
Τυχαινει 1-2 φορες την εβδομαδα να εχω γυρισει απο τη δουλεια με 5-10% και να θελω να παω καπακι αλλου και να πρεπει να περιμενω να φορτισει πιο αργα κι απο τον επιταφιο... Και προφανως παω με βενζινη. -
Τυχαινει 1-2 φορες την εβδομαδα να εχω γυρισει απο τη δουλεια με 5-10% και να θελω να παω καπακι αλλου και να πρεπει να περιμενω να φορτισει πιο αργα κι απο τον επιταφιο... Και προφανως παω με βενζινη.Μα για αυτό πήρες phev, για να μην ασχολείσαι με φορτίσεις συνεχώς. Διαφορετικά θα έπαιρνες ηλεκτρικό.
-
Ντάξει προφανώς δεν είναι το τέλος του κόσμου αλλά κι εγώ όταν μπορώ να πάω με μπαταρία το προτιμώ. Για πολλούς λόγους κι ας είναι τσάμπα τόσο το ρεύμα όσο και η βενζίνη. 11kw θα ήταν μια χαρά αντί για το 3.7. Θα σου έδινε αφορμή για ακόμα περισσότερες φορτίσεις.
-
Τυχαινει 1-2 φορες την εβδομαδα να εχω γυρισει απο τη δουλεια με 5-10% και να θελω να παω καπακι αλλου και να πρεπει να περιμενω να φορτισει πιο αργα κι απο τον επιταφιο... Και προφανως παω με βενζινη.Μα για αυτό πήρες phev, για να μην ασχολείσαι με φορτίσεις συνεχώς. Διαφορετικά θα έπαιρνες ηλεκτρικό.
Μεγαλη ιστορια γιατι πηρα αυτο, αλλα απο τον δεκεμβρη που το χω, το 95% των χλμ ειναι αμιγως ηλεκτρικα
Cupra Formentor