-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
αλλά δεν βλέπεις ποσο πολύ κάνουν τσικι τσικι στην καθημερινότητα.
Αλήθεια τώρα κάνουν τσίκι τσίκι στο δικό σου? Γιατί εμένα δεν τρίζει τίποτα, παρά μόνο το παιδικό κάθισμα που χτυπάει το προσκέφαλο στον μεταλλικό σκελετό από το δίχτυ που έχω βάλει. τι χώμα πήγα, τι καλντερίμαι, αρνείται πεισματικά να τρίξει το παραμικρό - προς το παρόν!
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Αλήθεια τώρα κάνουν τσίκι τσίκι στο δικό σου? Γιατί εμένα δεν τρίζει τίποτα, παρά μόνο το παιδικό κάθισμα που χτυπάει το προσκέφαλο στον μεταλλικό σκελετό από το δίχτυ που έχω βάλει. τι χώμα πήγα, τι καλντερίμαι, αρνείται πεισματικά να τρίξει το παραμικρό - προς το παρόν!
Έχω ιδιαίτερα οξεία ακοή.
Από τον ουρανό από τα πλαστικά ακούγονται πολλά.
Συν φυσικά η αίσθηση φτήνιας και το ποσο εύκολα γράφει γρατσουνιές και σημάδια από την παραμικρή επαφή.
Όπως πάει θα μπαίνω με ολοσωμο προφυλακτικό στο αμάξι -
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
εισαι κουφος εαν δεν ακους τα χαλια απο το χρεπι
-
@vagnar said in Toyota Yaris Cross:
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Λοιπόν για να προσθέσω, τα υβριδικά (toyota) έχουν συνδεδεμένο στο φρένο ένα κύλινδρο που το ονομάζουν stroke simulator που δίνει σήμα στην ecu, αν το πατάς ελαφρά ενεργοποιεί το MG2 και κάνει επανάκτηση ενέργειας (regenerating breaking)
Σωστά.
Γενικά, αν παρατηρήσει κάποιος real time την όλη λειτουργία του υβριδικού συστήματος μέσω του Hybrid Assistant, καταλαβαίνει πόσο μπροστά τεχνολογικά είναι οι Toyotaίοι...για να πω την αλήθεια ένα παρόμοιο σύστημα έχει και το Mild hybrid της Suzuki. Με κάθε πάτημα μαζεύει ενέργεια και ταυτόχρονα μετράει το πάτημα του φρενου κόβοντας παροχή καυσίμου στον κινητήρα.
Όλα τα αυτοκίνητα κόβουν το καύσιμο όταν αφήνεις το γκάζι, δεν είναι ιδιαιτερότητα των διαφόρων υβριδικών.
αν διαβάσεις το πως ακριβώς δουλεύει, όχι δεν είναι όπως τα άλλα, αγαπητέ.
στην ουσία το ήπιο υβριδικό παίρνει τη θέση του injection, καθώς το ρελαντί λειτουργεί μέσω του ηλεκτρικού συστήματος της υβριδικής μπαταρίας. Όταν απενεργοποιώ τον συμπλέκτη και οι στροφές είναι περίπου 1.000rpm. Έτσι κάτω από 16χλμ/ώρα, λειτουργεί ηλεκτρικά χωρίς φορτίο στον κινητήρα και εννοείται όταν είσαι σταματημένος σε φανάρι...
σε κάλυψα;
-
@gatoz said in Toyota Yaris Cross:
εισαι κουφος εαν δεν ακους τα χαλια απο το χρεπι
Εδώ δεν ακούς εσυ από τα Βιτ και λές για εμένα....χαχαχα!!
-
Υπάρχουν διαφορές στις εκδόσεις άλλα λάστιχα, άλλα προφίλ, άλλες ζάντες με άλλο βάρος και δε βγαίνει συμπέρασμα.
Πάντως το δικό μου από τότε που έβαλα μαλακό λάστιχο ησύχασα και μου αλλάξαν τα 2 πίσω αμορτισέρ στη εγγύηση.
-
Υπάρχουν διαφορές στις εκδόσεις άλλα λάστιχα, άλλα προφίλ, άλλες ζάντες με άλλο βάρος και δε βγαίνει συμπέρασμα.
Πάντως το δικό μου από τότε που έβαλα μαλακό λάστιχο ησύχασα και μου αλλάξαν τα 2 πίσω αμορτισέρ στη εγγύηση.
γιατί έγινε αλλαγή αμορτισέρ;
-
γιατί έγινε αλλαγή αμορτισέρ;
Ανέφερα κάποιο κοπάνημα προφανώς από τα μάπα ecocontact και λέει είδαν στο ένα σταγόνες λαδιού, οπότε μου αλλάξαν και τα 2 πίσω.
Άλλαξα μετά και λάστιχα με μισελιν και λύθηκε το πρόβλημα. -
Λοιπόν για να προσθέσω, τα υβριδικά (toyota) έχουν συνδεδεμένο στο φρένο ένα κύλινδρο που το ονομάζουν stroke simulator που δίνει σήμα στην ecu, αν το πατάς ελαφρά ενεργοποιεί το MG2 και κάνει επανάκτηση ενέργειας (regenerating breaking)
Σωστά.
Γενικά, αν παρατηρήσει κάποιος real time την όλη λειτουργία του υβριδικού συστήματος μέσω του Hybrid Assistant, καταλαβαίνει πόσο μπροστά τεχνολογικά είναι οι Toyotaίοι...για να πω την αλήθεια ένα παρόμοιο σύστημα έχει και το Mild hybrid της Suzuki. Με κάθε πάτημα μαζεύει ενέργεια και ταυτόχρονα μετράει το πάτημα του φρενου κόβοντας παροχή καυσίμου στον κινητήρα.
Όλα τα αυτοκίνητα κόβουν το καύσιμο όταν αφήνεις το γκάζι, δεν είναι ιδιαιτερότητα των διαφόρων υβριδικών.
στην ουσία το ήπιο υβριδικό παίρνει τη θέση του injection, καθώς το ρελαντί λειτουργεί μέσω του ηλεκτρικού συστήματος της υβριδικής μπαταρίας. Όταν απενεργοποιώ τον συμπλέκτη και οι στροφές είναι περίπου 1.000rpm. Έτσι κάτω από 16χλμ/ώρα, λειτουργεί ηλεκτρικά χωρίς φορτίο στον κινητήρα και εννοείται όταν είσαι σταματημένος σε φανάρι...
σε κάλυψα;
Ναι μύστη, με κάλυψες. Βέβαια δεν έγραψες όλο αυτό πριν, έγραψες το απλά αφήνοντας το γκάζι.
-
2 τεστ το έκανα απλά άλλη έκδοση πιο ακριβή (adventure) με κάποια στοιχεία εξοπλισμού που καλύπτουν τα απροκάλυπτα (πχ καθίσματα).
Η style είναι πολύ χαμηλά στο εσωτερικό.
Τα πλαστικά τα βλέπεις ποσο τραγικά είναι (εμφανες ακόμα και από τη γυναίκα και το πιτσιρικα που εξαρχης το χαρακτήρισαν φθηνιαρινο) αλλά δεν βλέπεις ποσο πολύ κάνουν τσικι τσικι στην καθημερινότητα. Αν δεν το ζήσεις δεν το αντιλαμβάνεσαι.
Επίσης δεν είχα αξιολογήσει το ποσο μου μαυρίζει η ζωή με το μαύρο εσωτερικό. Ευτυχώς η εμπειρία έγινε μάθημα για να μην παραγγείλω Μ εσωτερικό σε κάποια επόμενη παραγγελία bmw.
Ψυχοπλάκωμα!
Τέλος είχα υποβαθμίσει καπως τα ποιοτικα θέματα γιατί το αμάξι το προόριζα για τη σύζυγο παρότι τελικά λόγω όγκου, μεγέθους και σχεδιαστικών ιδιαιτεροτήτων σε συνδυασμό με τα άθλια πλαστικά και λαμαρίνες, το καθιστούν ακατάλληλο για τη χρήση που αυτό κάνει (κατάλληλο υπό την έννοια ότι ο φίλος μου ο Λεωνίδας στην Paintbull θα με αγαπούσε ακόμα περισσότερο).Στο λέμε όλοι επανειλημμένως.
Πούλα το, να ηρεμήσεις... -
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
Στο νησί θα έπαιρνα ΑΜΙ και θα ήμουν κύριος και τζάμπα...
Θα έπαιρνες, τι θα το έκανες ομως???
ουτε μέσα δεν χωράς ρε συ χαχαχαχαχ
το πολύ πολύ να εβαζες δυο τσάντες και να το έσερνες με ενα σχοινί μεχρι την παραλία
Εγώ δεν πάω στα νησιά, οπότε δεν με νοιάζει αν χωράω στο ΑΜΙ που δεν χωράω.
-
H Toyota εβγαλε καινουργιο Yaris Cross 2024 μονο για αγορες εκτος Ευρωπης το οποιο ειναι γενικά ανωτερο απο το δικο μας!
https://www.carandmotor.gr/nea/neo-toyota-yaris-cross-gia-tis-anadyomenes-agores
-
Πως είναι ανώτερο κάτι που φτιάχνεται για τις «...αναδυόμενες αγορές -κυρίως στην Ασία και στη Λατινική Αμερική...» ;
-
Σωστά, και εμφανισιακά καλύτερο είναι το δικό μας.
-
Αν κανετε τον κοπο και ανοιξετε τα βιντεο θα δείτε οτι ειναι εμφανης η καλυτερη ποιοτητα του εσωτερικού που εχει η έκδοση εκτός Ευρωπης κατι που δεν ηταν και ιδιαιτερα δύσκολο να πετυχουν μιας και η Ευρωπαικη ειναι μια ατελειωτη πλαστικουρα
Επισης το αμαξι βγαινει και με πανοραμικη οροφη, ειναι πιο ευρυχωρο εντος, το κεντρικο του τουνελ αναμεσα στα 2 καθισματα ειναι ψηλα σαν του καινουργιο CHR και των Lexus και φυσικα παρολλο που η εμφανιση ειναι κατι το υποκειμενικο, ειναι σιγουρα πιο ενδιαφερον σχεδιαστικα απο το δικο μας
-
This post is deleted! -
@diriras said in Toyota Yaris Cross:
Επισης το αμαξι βγαινει και με πανοραμικη οροφη
Απο αυτό έχει και το "δικό μας" με παραγγελία. Για τα υπόλοιπα συμφωνώ.
-
Σωστά.
σε κάλυψα;
Ναι μύστη, με κάλυψες. Βέβαια δεν έγραψες όλο αυτό πριν, έγραψες το απλά αφήνοντας το γκάζι.
αν αυτό διάβασες ότι έγραψα....
-
Καλά κάνουν και δε το φέρνουν, από σχεδίαση δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Από χώρους λίγο καλύτερους γιατί είναι 13 εκ. μεγαλύτερο, θα προτιμούσα κάτι άλλο.
-
Ωραίο!
Toyota Yaris Cross