-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Μέσα στην πόλη δεν υπάρχει κανένα αυτοκίνητο που μπορεί να κατέβει κάτω απο τα 5,5 -6 λίτρα , είχα και πριν οικονομικά αυτοκίνητα βενζίνη και πετρέλαιο ξέρω...
Με το YC οδηγώ κανονικά όπως και πριν φεύγω σφαίρα οταν βρεθώ πρώτος σε φανάρι κάνω τις σφήνες μου όταν βρω άδεια λωρίδα-τα χούγια δεν κόβονται- και απλά επειδή είμαι στην πόλη δεν πάω πάνω απο 70 ακόμα και αν βρω την Κων/νου Καραμανλή άδεια έτσι εχω καταναλώσεις 3,5-4 τον περισσότερο καιρό .
Τώρα την ανέβασα στα 4,5-5 γιατί όποτε βγαίνω Μουδανίων το πατάω 130-150 , η κατάσταση είναι απογοητευτική στην μεσαία και δεξιά όποτε εκει τέρμα αριστερά να κοντράρομαι με τα μαύρα sprinter των ξενοδοχείων και τα Χ6 των βαλκάνιων τουριστών δεν μπορώ να πω οτι αισθάνομαι μειονεκτικά τουλάχιστον κάθομαι ψηλά και βλέπω μακρυά!
Ααα μη το ξεχάσω με τις σημερινές τιμές 2-3 λίτρα λιγότερα είναι
4-6000 € οικονομία στα 100.000 χλμ100 χιλιάδες κάνω στα 10 χρονια και αν.
Προσωπικά κλαιν -
@gtsartsal said in Toyota Yaris Cross:
Σχετικά με την τεχνολογια , με την κατανάλωση δλδ, στα μικρά σκάφη και κυβικά πολύ κακο για το τίποτα....
Δεν διαβάζεις σωστά τους αριθμούς, τα έχουμε ξαναπεί και τα ξαναλέμε, για κίνηση μέσα στην πόλη που η οδήγηση δεν είναι οδήγηση, το yaris είναι ό,τι καλύτερο αν δεν έχεις σημείο φόρτισης. Έχεις άνεση και ποιότητα κίνησης αφού κάνεις μεγάλες αποστάσεις με ηλεκτρική κίνηση.
Για το θέμα κατανάλωση τώρα πάλι παίζει ρόλο σε τι είδους διαδρομές κινείσαι, μέσα στην πόλη εγώ έχω 3,6 ετήσια κατανάλωση για 15Κ/χρόνο κάτι που μεταφράζεται σε κέρδος σε σχέση με το 5,5 (6,5 έχω με το Α1, 10+ στο ΝΒ) ενός αντίστοιχου μικρού θερμικού πάνω από €500/έτος. Το βασικό όμως πλεονέκτημα είναι η άκοπη εμπειρία κίνησης μέσα στο Αθηναϊκό χάος. -
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
Σχετικά με την τεχνολογια , με την κατανάλωση δλδ, στα μικρά σκάφη και κυβικά πολύ κακο για το τίποτα....
Δεν διαβάζεις σωστά τους αριθμούς, τα έχουμε ξαναπεί και τα ξαναλέμε, για κίνηση μέσα στην πόλη που η οδήγηση δεν είναι οδήγηση, το yaris είναι ό,τι καλύτερο αν δεν έχεις σημείο φόρτισης. Έχεις άνεση και ποιότητα κίνησης αφού κάνεις μεγάλες αποστάσεις με ηλεκτρική κίνηση.
Για το θέμα κατανάλωση τώρα πάλι παίζει ρόλο σε τι είδους διαδρομές κινείσαι, μέσα στην πόλη εγώ έχω 3,6 ετήσια κατανάλωση για 15Κ/χρόνο κάτι που μεταφράζεται σε κέρδος σε σχέση με το 5,5 (6,5 έχω με το Α1, 10+ στο ΝΒ) ενός αντίστοιχου μικρού θερμικού πάνω από €500/έτος. Το βασικό όμως πλεονέκτημα είναι η άκοπη εμπειρία κίνησης μέσα στο Αθηναϊκό χάος.Δεν διαφωνώ πουθενά σε αυτά που λες. Δεν κινούμαστε όμως όλοι στις ίδιες διαδρομές.
Το πλεονέκτημα των υβριδικών είναι ακριβώς αυτό. Στο πήξιμο της κίνησης των πόλεων. -
Για το θέμα κατανάλωση τώρα πάλι παίζει ρόλο σε τι είδους διαδρομές κινείσαι, μέσα στην πόλη εγώ έχω 3,6 ετήσια κατανάλωση για 15Κ/χρόνο κάτι που μεταφράζεται σε κέρδος σε σχέση με το 5,5 (6,5 έχω με το Α1, 10+ στο ΝΒ) ενός αντίστοιχου μικρού θερμικού πάνω από €500/έτος. Το βασικό όμως πλεονέκτημα είναι η άκοπη εμπειρία κίνησης μέσα στο Αθηναϊκό χάος.Το μοναδικό πια πλεονέκτημα των υβριδικών της Τογιότα. Και αυτό αν μπορείς να αντέξεις την άθλια ποιότητα του εσωτερικού που παίζει μεγάλο ρόλο στις καθημερινες μετακινήσεις.
Πηζεις που πηζεις θες να βλέπεις και αγγίζεις ποιότητα.
Προσωπικά αν δεν είχα καθημερινή μετακίνηση στο κέντρο θα το είχα δώσει.
Βέβαια ιδανικό για τη χρήση αυτή είναι αμάξι μεγέθους απλού γιαρις όχι το κρος που είναι αχρείαστα μεγάλο για τέτοια χρήση και φυσικά λάθος σχεδιαστικά με μεγάλα πετάγματα και αχρείαστες προβολές. -
Και εδώ βλέπουμε πως 2 άνθρωποι έχουν τόσο διαφορετική άποψη για ένα αμάξι....χαχαχα!! Εγώ το έχω ερωτευτεί το κροσάκι, το προτιμώ να το οδηγώ αντί για την Κορόλα και ο φίλος μου ο iceman ούτε να το βλέπει. Πραγματικά ειναι ένα χρηστικότατο πασπαρτού και διασκεδαστικό ταυτόχρονα, όπως τα λέει ο φίλος Τάσος από τον Βορρά. Αναμένω και το ταξίδι και θα γράψω ολοκληρωμένες εντυπώσεις.
ΥΓ: κλιματισμός στο γκαράζ του πλοίου χωρίς να λειτουργεί η μηχανή - αξία ανεκτίμητη!!
-
Οντως για μποτιλιάρισμα στην πόλη τα υβριδικά τογιότα είναι η λύση...
Θα μπορούσαν να τα εντάξουν και στον ΟΣΥ και να μπαίνουν και στις λεωφορειολωρίδες...
Αλλά όταν κάνετε συγκρίσεις με θερμικά, μην κάνετε με βενζίνες, υπάρχουν ακόμα και τα ντιζελάκια...
-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Επειδή τα εσωτερικά τους είναι όντως άθλια, έγω έχω premiere βέβαια που κάτι γίνεται με χαζοδερματίνες που έχουν βάλει, έχεις σκεφτεί να πας σε έναν από τους πολλούς detailers που υπάρχουν να σου καλύψουν όλα τα χαζοπλαστικά μέρη; το έχουν κάνει διάφοροι γνωστοί στα αυτοκίνητά τους με σχετικά χαμηλό κόστος και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, ενισχύει την μόνωση, αλλάζει τελείως την εμφάνιση του εσωτερικού, γενικά αξίζει τον κόπο.
https://www.rellas.gr/ell/services-details/LAND-CRUISER-TAMPLO
https://www.rellas.gr/ell/services-details/Δερμάτινη-επένδυση-σε-ταμπλό-Porsche-από-γνήσια-alcantarahttps://www.gr-yaris.co.uk/threads/custom-dashboard-panel-is-complete.3929/
https://www.gr-yaris.co.uk/threads/alcantara.4223/ -
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
Αλλά όταν κάνετε συγκρίσεις με θερμικά, μην κάνετε με βενζίνες, υπάρχουν ακόμα και τα ντιζελάκια...
- Mονο ένας βγάζει πια και αυτά χαλάνε κάθε 3 και λίγο.
- Και με τα ντιζελάκια να γίνει σύγκριση πάλι κερδίζει το υβρίδιο. Ειδικά σε πόλη και μικρές διαδρομές. το 2021 στο νησί με το ντηζελάκι χτύπαγα 7αρια για πλάκα, ένεκα μικρών διαδρομών. Τώρα ήμουν στα 3-3.5.
-
Είπαμε σε επίπεδο τοπικού ΚΤΕΛ και ΟΣΥ και ΟΑΣΘ το υβριδικό είναι ανίκητο...
Εχει και το αυτόματο κρουζ κοντρόλ στάνταρ, οπότε το βάζεις πίσω από το λεωφορείο και το τρόλεϊ και δεν ασχολείσαι καθόλου...
-
Είπαμε σε επίπεδο τοπικού ΚΤΕΛ και ΟΣΥ και ΟΑΣΘ το υβριδικό είναι ανίκητο...
Είπαμε όμως ότι δεν είναι μόνο εκεί, άσχετα εαν δεν σου αρέσει. Έλα με το ντήζελ στο νησί α δεις τα 7αρια για πλάκα και τα βουλωμένα dpf από τις μικρές διαδρομές. Το ντήζελ είναι ανίκητο μόνο σε ταξίδι, να πηγαίνει σταθερά με μια ταχύτητα (όσο θες) και να καίς το λιγότερο δυνατόν. Είναι γνωστό οτι τα ντήζελ αγαπάνε τις σταθερές στροφές, ενώ οι βενζίνες όχι. Άρα για την δικιά σου χρήση ιδανικό, αλλά δεν είναι όλοι μεταφορείς ανά την Ελλάδα να οργώνουν κάθε μέρα τους δρόμους....χαχαχα!
-
Στο νησί θα έπαιρνα ΑΜΙ και θα ήμουν κύριος και τζάμπα...
-
Σωστός. Πέρσι είχα νοικιάσει c3 diesel στο νησί, πλήρωσα ένα σωρό σε πετρέλαιο. Φέτος θα πάρω το yaris γεμάτο από Αθήνα και μπορεί και να μην χρειαστεί να βάλω καθόλου καύσιμο στο νησί.
-
Χαχαχαχα....ρε συ το ΑΜΙ ΔΕΝ μπορεί να ανέβει τις ανηφόρες στα Κυκλαδονήσια! Σμμαζέψου, είπαμε βρές άλλο μοντέλο από το μαγαζί. Το αμι κάνει μόνο για κάδος ανακύκλωσης στο νησί.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Και εδώ βλέπουμε πως 2 άνθρωποι έχουν τόσο διαφορετική άποψη για ένα αμάξι....χαχαχα!! Εγώ το έχω ερωτευτεί το κροσάκι, το προτιμώ να το οδηγώ αντί για την Κορόλα και ο φίλος μου ο iceman ούτε να το βλέπει. Πραγματικά ειναι ένα χρηστικότατο πασπαρτού και διασκεδαστικό ταυτόχρονα, όπως τα λέει ο φίλος Τάσος από τον Βορρά. Αναμένω και το ταξίδι και θα γράψω ολοκληρωμένες εντυπώσεις.
ΥΓ: κλιματισμός στο γκαράζ του πλοίου χωρίς να λειτουργεί η μηχανή - αξία ανεκτίμητη!!
Και 102 και 1002 να είναι ο καθένας το βλέπει διαφορετικά
Αλλά η απορία είναι το test drive τι νόημα έχει???
Άντε να πεις ότι το παράγγειλε κάποιος όπως εγώ από το προσπέκτους και πέτυχε τη καλή-κλειστή τιμή. -
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Μπορεί να είναι κάποιος χαρούμενος και να μην παρατηρήσει λεπτομέρειες. Από την άλλη το TD δεν είναι αρκετό για να δείς πως είναι η συμβιώση με το αυτοκίνητο και όλα τα θετικά (ή αρνητικά) που έχει. Εμένα π.χ. το YC μου φάνηκε ΟΚ στο TD, αλλά τώρα που το έχουμε και το ζω, το βρίσκω εξαιρετικό!
-
Θα έπαιρνες, τι θα το έκανες ομως???
ουτε μέσα δεν χωράς ρε συ χαχαχαχαχ
το πολύ πολύ να εβαζες δυο τσάντες και να το έσερνες με ενα σχοινί μεχρι την παραλία
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Μπορεί να είναι κάποιος χαρούμενος και να μην παρατηρήσει λεπτομέρειες. Από την άλλη το TD δεν είναι αρκετό για να δείς πως είναι η συμβιώση με το αυτοκίνητο και όλα τα θετικά (ή αρνητικά) που έχει. Εμένα π.χ. το YC μου φάνηκε ΟΚ στο TD, αλλά τώρα που το έχουμε και το ζω, το βρίσκω εξαιρετικό!
Σύμφωνοι αλλά κάποια πράγματα όπως τα πλαστικά στο εσωτερικό τα βλέπεις.
Τέλος πάντων και που δε τα είδα μια χαρά είναι ούτε τρίζουν΄ούτε τίποτα. -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Επειδή τα εσωτερικά τους είναι όντως άθλια, έγω έχω premiere βέβαια που κάτι γίνεται με χαζοδερματίνες που έχουν βάλει, έχεις σκεφτεί να πας σε έναν από τους πολλούς detailers που υπάρχουν να σου καλύψουν όλα τα χαζοπλαστικά μέρη; το έχουν κάνει διάφοροι γνωστοί στα αυτοκίνητά τους με σχετικά χαμηλό κόστος και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, ενισχύει την μόνωση, αλλάζει τελείως την εμφάνιση του εσωτερικού, γενικά αξίζει τον κόπο.
https://www.rellas.gr/ell/services-details/LAND-CRUISER-TAMPLO
https://www.rellas.gr/ell/services-details/Δερμάτινη-επένδυση-σε-ταμπλό-Porsche-από-γνήσια-alcantarahttps://www.gr-yaris.co.uk/threads/custom-dashboard-panel-is-complete.3929/
https://www.gr-yaris.co.uk/threads/alcantara.4223/Ωραία ιδέα οταν θα εχω εξοικονομήσει τα 5000€ στα 4 χρόνια (γιατί εγω κάνω χλμ) θα το φτιάξω έτσι ταμπλό καθίσματα πόρτες BMW θα το κάνω! Εκτός και αν πάρω το chr το phev...
-
Εμένα π.χ. το YC μου φάνηκε ΟΚ στο TD, αλλά τώρα που το έχουμε και το ζω, το βρίσκω εξαιρετικό!
Έτσι είναι, το έχω πει επανειλημμένως, αν δεν ζήσεις λίγο μαζί του, δεν μπορείς να το καταλάβεις.
Το τραγικό είναι ότι πολλοί εκφέρουν άποψη, χωρίς καν να έχουν κάνει test drive!
-
2 τεστ το έκανα απλά άλλη έκδοση πιο ακριβή (adventure) με κάποια στοιχεία εξοπλισμού που καλύπτουν τα απροκάλυπτα (πχ καθίσματα).
Η style είναι πολύ χαμηλά στο εσωτερικό.
Τα πλαστικά τα βλέπεις ποσο τραγικά είναι (εμφανες ακόμα και από τη γυναίκα και το πιτσιρικα που εξαρχης το χαρακτήρισαν φθηνιαρινο) αλλά δεν βλέπεις ποσο πολύ κάνουν τσικι τσικι στην καθημερινότητα. Αν δεν το ζήσεις δεν το αντιλαμβάνεσαι.
Επίσης δεν είχα αξιολογήσει το ποσο μου μαυρίζει η ζωή με το μαύρο εσωτερικό. Ευτυχώς η εμπειρία έγινε μάθημα για να μην παραγγείλω Μ εσωτερικό σε κάποια επόμενη παραγγελία bmw.
Ψυχοπλάκωμα!
Τέλος είχα υποβαθμίσει καπως τα ποιοτικα θέματα γιατί το αμάξι το προόριζα για τη σύζυγο παρότι τελικά λόγω όγκου, μεγέθους και σχεδιαστικών ιδιαιτεροτήτων σε συνδυασμό με τα άθλια πλαστικά και λαμαρίνες, το καθιστούν ακατάλληλο για τη χρήση που αυτό κάνει (κατάλληλο υπό την έννοια ότι ο φίλος μου ο Λεωνίδας στην Paintbull θα με αγαπούσε ακόμα περισσότερο).
Toyota Yaris Cross