-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
@harisma23 said in Toyota Yaris Cross:
@lap said in Toyota Yaris Cross:
προχθές ήμουν πίσω από diesel pandaπου έκανε ενεργητική αναγέννηση. Μιλάμε γέμισε ο τόπος λευκό καπνό....αϊ στα διαλα.
Λευκός καπνός ΔΕΝ βγαίνει στις αναγεννήσεις. Μάλλον αυτό που έβλεπες ήταν τα πολύ ζεστά καυσαέρια σε μια κρύα μέρα.
Λευκος καπνος βγαίνει όταν έχουμε νέο Παπα!
Λες να βαλουμε το lap εκει που έχει και το "αλάθητο";Ειμαι σύμφωνος για πρόταση υπατου ποιμένα στον Lap.
-
εγώ βρήκα αυτό, [link text](https://mhhauto.com/Thread-2019-Audi-S3-Petrol-Particulate-Filter-regen-problem-P2463-and-P1A91-OPF-GPF
και μερικά άλλα για Hyundai και VW. υπάρχει από το 2018 και έχουν ΌΛΟΙ οι κάτοχοι πρόβλημα... κατωτεροτητας διότι κόβει ισχύ. όχι ιπποδύναμη αλλά ισχύ. στα ήπια και στα ολικά υβριδικά δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλο θέμα, λόγω βοήθειας ροπής από την μπαταρία... νέες τεχνολογίες, νέα προβλήματα. μιλάω για το gpf. -
@ektoras said in Toyota Yaris Cross:
Ο τρικυλίνδρος του yaris έχει άμεσο και έμμεσο ψεκασμό, που δουλεύουν κατά το δοκούν.
Αυτό πώς γίνεται, έχει και μπεκ στους κυλίνδρους και ψεκασμό στην εισαγωγή αέρα με αισθητήρες;
Διαβάζω ότι είναι PFI δηλαδή ψεκάζει πριν τις βαλβίδες
-
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
εγώ βρήκα αυτό, [link text](https://mhhauto.com/Thread-2019-Audi-S3-Petrol-Particulate-Filter-regen-problem-P2463-and-P1A91-OPF-GPF
και μερικά άλλα για Hyundai και VW. υπάρχει από το 2018 και έχουν ΌΛΟΙ οι κάτοχοι πρόβλημα... κατωτεροτητας διότι κόβει ισχύ. όχι ιπποδύναμη αλλά ισχύ. στα ήπια και στα ολικά υβριδικά δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλο θέμα, λόγω βοήθειας ροπής από την μπαταρία... νέες τεχνολογίες, νέα προβλήματα. μιλάω για το gpf.Εγώ (και πολλά άλλα) με το DNUC = 213kw = SW: 8V0906259R μοτέρ, δεν έχουμε κανένα θέμα πάντως. Μάλιστα είμαι stage 2 εδώ και 15.000χλμ με το φίλτρο πάνω κανονικά και δεν έχει κάνει κιχ. Και τα regen του αναθεμα κι αν τα καταλαβαίνεις. Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με χρήση.
Σε 66.000χλμ που έχω τώρα μόνο μία φορά έχει διαβάσει σφάλμα το vcds που να αφορά το μοτέρ και αυτό ήταν για ένα Λ που μάλλον είχε να κάνει με κακή βενζίνη.
-
Πήρα το αυτοκίνητο μετα απο τρείς μέρες ακινησίας , η υβριδική μπαταρία φορτισμένη φουλ γιατί την τελευταία φορά είχα κατέβει απο περιφερειακό με το Β .
Αξία ανεκτίμητη να ξεπαρκάρω και να πηγαίνω 2 χλμ σχεδόν με 0 λ/100 χλμ .Στον δρόμο - μέχρι να πάρει εμπρός ο θερμικός- σκεφτόμουν αυτά που έμαθα σήμερα χάρις στο ποστ του piliourits , το Β δεν μπήκε τυχαία σαν επιλογή στο ecvt εκτός απο την ταχεία φόρτιση ,την οικονομία στα τακάκια δίσκους καθαρίζει και το φίλτρο μικρο σωματιδίων .
Αρε toyota μακάρι να φτιάξεις εγκαίρως σωστά ηλεκτρικά (δύσκολο) αλλιώς το επόμενο μου θα είναι κομμουνιστικό EV ... ή tesla μεταχειρισμένο...
-
@stefan147 said in Toyota Yaris Cross:
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
και μερικά άλλα για Hyundai και VW. υπάρχει από το 2018 και έχουν ΌΛΟΙ οι κάτοχοι πρόβλημα... κατωτεροτητας διότι κόβει ισχύ. όχι ιπποδύναμη αλλά ισχύ. στα ήπια και στα ολικά υβριδικά δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλο θέμα, λόγω βοήθειας ροπής από την μπαταρία... νέες τεχνολογίες, νέα προβλήματα. μιλάω για το gpf.Εγώ (και πολλά άλλα) με το DNUC = 213kw = SW: 8V0906259R μοτέρ, δεν έχουμε κανένα θέμα πάντως. Μάλιστα είμαι stage 2 εδώ και 15.000χλμ με το φίλτρο πάνω κανονικά και δεν έχει κάνει κιχ. Και τα regen του αναθεμα κι αν τα καταλαβαίνεις. Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με χρήση.
Σε 66.000χλμ που έχω τώρα μόνο μία φορά έχει διαβάσει σφάλμα το vcds που να αφορά το μοτέρ και αυτό ήταν για ένα Λ που μάλλον είχε να κάνει με κακή βενζίνη.
πάντως αυτός ο κωδικός που έχεις βάλει λέει κάτι για... headlights. για κάνε check
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Πήρα το αυτοκίνητο μετα απο τρείς μέρες ακινησίας , η υβριδική μπαταρία φορτισμένη φουλ γιατί την τελευταία φορά είχα κατέβει απο περιφερειακό με το Β .
> Αξία ανεκτίμητη να ξεπαρκάρω και να πηγαίνω 2 χλμ σχεδόν με 0 λ/100 χλμ .> Στον δρόμο - μέχρι να πάρει εμπρός ο θερμικός- σκεφτόμουν αυτά που έμαθα σήμερα χάρις στο ποστ του piliourits , το Β δεν μπήκε τυχαία σαν επιλογή στο ecvt εκτός απο την ταχεία φόρτιση ,την οικονομία στα τακάκια δίσκους καθαρίζει και το φίλτρο μικρο σωματιδίων .
Αρε toyota μακάρι να φτιάξεις εγκαίρως σωστά ηλεκτρικά (δύσκολο) αλλιώς το επόμενο μου θα είναι κομμουνιστικό EV ... ή tesla μεταχειρισμένο...
Τάσο χαίρομαι πάρα πολύ να σε διαβάζω γιατί γράφεις σωστά ελληνικά, αλλά έλεος με την κατανάλωση για 2 (!) χλμ. Ειπαμε....
και το ότι καθάριζε το Gpf, το κατάλαβες από καπου; το γράφει στο manual;
-
To B νομίζω έχει ξαναειπωθεί, τουλάχιστον για τα κορόλλα, δε φορτίζει πιο γρήγορα, απλά φρενάρει το αυτοκίνητο σε έντονες κατηφόρες.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Αξία ανεκτίμητη να ξεπαρκάρω και να πηγαίνω 2 χλμ σχεδόν με 0 λ/100 χλμ .
Στον δρόμο - μέχρι να πάρει εμπρός ο θερμικός- σκεφτόμουν αυτά που έμαθα σήμερα χάρις στο ποστ του piliouritsΧαίρομαι που βοήθησα, αλλά για την ακρίβεια το "ανεκτίμητη αξία" σημαίνει 0.30€ που γλίτωσες, αν υποθέσουμε ότι για τα 2 πρώτα χλμ, κατανάλωση 8λτ/100χλμ μιας κρυας πρωινής εκκίνησης, ή 0.15€ που γλίτωσες σε σχέση με τη συνήθη κατανάλωση του υβριδικού, αυτή είναι η αξία, εύκολο να εκτιμηθεί
-
2 τσίχλες να προσθέσω εγω.
Τσίχλες όμως από άλλο πλανήτη, τον Κρύπτον, διαστημικές. -
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
To B νομίζω έχει ξαναειπωθεί, τουλάχιστον για τα κορόλλα, δε φορτίζει πιο γρήγορα, απλά φρενάρει το αυτοκίνητο σε έντονες κατηφόρες.
τα ίδιο είναι για τα υβριδικά (toyota)
https://www.youtube.com/watch?v=0RqR14yJbMc
όποιος θέλει το χρησιμοποιεί το b δικό του είναι το αυτοκίνητο -
Τα πράγματα είναι απλά όπως λεει ο Ιρακινός στο παραπάνω βίντεο.
Πηγαίνοντας στο σπίτι μου απο τον περιφερειακό Θεσσαλονίκης εχω μια μεγάλη κατωφέρεια 5 χιλιομέτρων απο το κόμβο του Αγ, Παύλου,
βάζω Β και κατεβαίνει μόνο του με το ACC .
Αφού φορτίζει πλήρως την μπαταρία (1 χλμ φτάνει) οι ανεβασμένες στροφές στο μοτερ καθαρίζουν το φίλτρο μικρο σωματιδίων (ο ectoras το εξηγεί καλά), στην πορεία δεν πατάω φρένο ... win-win-win κατάσταση!@piliourits εκτός του οτι κρύο το μοτερ καίει τα τριπλά απο όσα λες (20+) στην πορεία είναι και αλλα κομμάτια που πας ηλεκτρικά γιαυτό και οι καταναλώσεις σκούτερ
-
Το πρόβλημα
Η λύση......🤭
Ουσιαστικά αν βγει η ένδειξη , απλά κανείς τέρμα πάτημα το γκάζι κ αφήνεις απότομα . Επαναλαμβάνεις 2 -3 φορές.
Δημιουργείς συνθήκες για να κάψει, αφήνεις γκάζι έρχεται οξυγόνο οπότε καθαρίζει. Ακόμα κ μετά από διαδρομή 1,5 ώρας σε εθνική δεν καθάρισε.Ο τρόπος είναι ο παραπάνω κ καθάρισε άμεσα.Αν δεν έπιανε ο τρόπος αυτός απλά θα του άλλαζαν την εξάτμιση είπαν. ( Στην εγγύηση)
Ο φίλος επιπλέον της ήπιας οδήγησης το έβαζε πολλές φορές σε ev οπότε δεν
δεν έβλεπε ο εγκέφαλος τις συνθήκες για να κάνει καύση.Διαδώστε
-
Ωπα..ενα ένα βγαίνουν!
-
Δεν το εχω βάλει ποτε στο EV αλλα με λίγη προσοχή βλέπω καταναλώσεις με 2 μπροστά και χωρίς καθόλου προσοχή άπειρες φορές 3,5 - 4 , ποιος ο λόγος να το βάζεις σε EV mode αν είναι να δημιουργείς πρόβλημα ;
Μετα το παραπάνω ποστ δεν θα το βάλω ποτέ!
-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Ωπα..ενα ένα βγαίνουν!
και να φανταστείς ότι η τεχνολογία είναι από το 2018. μόνο από εσένα το έμαθα. ..
-
@dekouk said in Toyota Yaris Cross:
Ουσιαστικά αν βγει η ένδειξη , απλά κανείς τέρμα πάτημα το γκάζι κ αφήνεις απότομα . Επαναλαμβάνεις 2 -3 φορές.
Δημιουργείς συνθήκες για να κάψει, αφήνεις γκάζι έρχεται οξυγόνο οπότε καθαρίζει. Ακόμα κ μετά από διαδρομή 1,5 ώρας σε εθνική δεν καθάρισε.Ο τρόπος είναι ο παραπάνω κ καθάρισε άμεσα.Αν δεν έπιανε ο τρόπος αυτός απλά θα του άλλαζαν την εξάτμιση είπαν. ( Στην εγγύηση)
Χαχαχα! Το μοναδικό πλεονέκτημα, μικρές διαδρομές στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, ουσιαστικά έχει και αυτό τα όριά του! Πολύ γέλιο!
-
@dublin said in Toyota Yaris Cross:
Χαχαχα! Το μοναδικό πλεονέκτημα, μικρές διαδρομές στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, ουσιαστικά έχει και αυτό τα όριά του! Πολύ γέλιο!
Γελάσαμε μόνο που το είπες,
δεν πειράζει σε εχει τιμωρήσει ο θεός να καβαλάς κάθε μέρα σε C3 ντίζελ -
Ας σημειωθεί πως στη δημιουργία του παραπάνω θέματος συμβάλλει το κρύο κ μικρές διαδρομές.Μεχρι το καλοκαίρι ο φίλος δεν είχε θέμα. Στο χειμώνα το διαπίστωσε. έφτανε στη δουλειά κ η θερμοκρασία κινητήρα δεν είχε ανέβει...
Αφήστε το να αποφασίζει αυτό ποτέ πάει ev κ ποτέ θερμικά κ δεν θα έχετε θέμα.
-
Αφήστε το να αποφασίζει αυτό ποτέ πάει ev κ ποτέ θερμικά κ δεν θα έχετε θέμα.
Έχω το QQ e-power.Aρκετές φορές ενώ πάω να το βάλω σε EV δε σε αφήνει κι ενώ είναι ίδιες οι συνθήκες οδήγησης (στη μέση η μπαταρία,σταθερό ως μειούμενο γκάζι,ευθεία δρόμος) και μετά από 2-3 λεπτά αν το πατήσεις το δέχεται. Μάλλον ψυχολογικό είναι το κουμπί για το ev, αφού και να μην το πατήσεις, στο εικονίδιο που δείχνει τη ροή ενέργειας θα κινηθεί όταν το κρίνει ηλεκτρικά.
Στην ουσία αυτό αποφασίζει.
Toyota Yaris Cross