-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Και για να είμαι εντός θέματος - από B Suv σήμερ που μιλάμε το Yaris Cross είναι -σχεδόν- μονόδρομος και φυσικά η πιο λογική επιλογή. Εγώ που κοιτάω την κατηγορία και αποκλειστικά αυτόματο έχω καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. Αλλιώς θές κοντά στα €30κ!! Στην γυναίκα άρεσε πολύ το Πούμα και λόγω πολύ θετικής εμπειρίας με το Κουγκα πήγαμε και το είδαμε και το οδηγήσαμε (πολύ μέτριο το αυτόματο)...εεε όταν άκουσε τιμή από €28.000 έφυγε τρέχοντας από την έκθεση.
Ναι αλλά εχει ανόητες ελλείψεις ευκολίας και λογικής ενώ αντίθετα δίνει ζάντες και διχρωμιες (άλλη μοντέρνα αρλουμπα αυτή).
Βέβαια σε επίπεδο οικονομίας είναι killer η Τογιότα.
Αν η οικονομία δεν σε νοιάζει τόσο και σε εκνευρίζει ο θόρυβος του υβριδικού τότε το tcross είναι σαφώς πιο ποιοτικό και με μικρες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορα. -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Και για να είμαι εντός θέματος - από B Suv σήμερ που μιλάμε το Yaris Cross είναι -σχεδόν- μονόδρομος και φυσικά η πιο λογική επιλογή. Εγώ που κοιτάω την κατηγορία και αποκλειστικά αυτόματο έχω καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. Αλλιώς θές κοντά στα €30κ!! Στην γυναίκα άρεσε πολύ το Πούμα και λόγω πολύ θετικής εμπειρίας με το Κουγκα πήγαμε και το είδαμε και το οδηγήσαμε (πολύ μέτριο το αυτόματο)...εεε όταν άκουσε τιμή από €28.000 έφυγε τρέχοντας από την έκθεση.
Ναι αλλά εχει ανόητες ελλείψεις ευκολίας και λογικής ενώ αντίθετα δίνει ζάντες και διχρωμιες (άλλη μοντέρνα αρλουμπα αυτή).
Αν η οικονομία δεν σε νοιάζει τόσο και σε εκνευρίζει ο θόρυβος του υβριδικού τότε το tcross είναι σαφώς πιο ποιοτικό και με μικρες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορα.true και παίζει να βρεις και ετοιμοπαράδοτο αλλο μεγάλο συχρονο πρόβλημα
-
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
Αν η οικονομία δεν σε νοιάζει τόσο και σε εκνευρίζει ο θόρυβος του υβριδικού τότε το tcross είναι σαφώς πιο ποιοτικό και με μικρες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορα.true και παίζει να βρεις και ετοιμοπαράδοτο αλλο μεγάλο συχρονο πρόβλημα
Δεν υπάρχει όπως το θελουμε. Το έχουμε ψάξει.
Είχαν φέρει κομμάτια αλλά εξαντλήθηκαν.
Δυστυχώς πληρώνουμε ξανά τις ανοησίες της γυναίκας. -
Δεν πιστεύω να διαβάζει το φόρουμ, ε;
-
@dimsabas said in Toyota Yaris Cross:
Η σύζυγος; Της τα λέω κατάμουτρα γιατί με την άρνησή της χάσαμε δυο χρονια και κάμποσα λεφτά με τις αυξήσεις τιμών.
-
Η σύζυγος; Της τα λέω κατάμουτρα γιατί με την άρνησή της χάσαμε δυο χρονια και κάμποσα λεφτά με τις αυξήσεις τιμών.
Τα αμαξία τα κουβεντιάζεις με την σύζυγο αλλά πάντα παίρνεις την απόφαση εσύ .
Είναι το τελευταίο οχυρό !!!
-
@george1977 said in Toyota Yaris Cross:
Τα αμαξία τα κουβεντιάζεις με την σύζυγο αλλά πάντα παίρνεις την απόφαση εσύ .
Είναι το τελευταίο οχυρό !!!
Το γιαρις ήταν στο όνομα της οποτε να αγόραζα καινούργιο και να της πούλαγα το παλιό εν μια νυκτι δεν γινόταν.
-
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Για τις ελληνικές συνθήκες μέχρι b (SUV ή μη) είναι.
Ότι παραπάνω είναι μπελάς.
Δεν είναι τυχαίο που σπάνε ταμεία στις πωλήσεις.
Και ας είναι ακριβότερα αναλογικά από τα c.Νομίζω ότι υπερβάλεις. Ελλάδα δεν είναι μόνο το κέντρο της Αθήνας.
Η διαφορά ενός b suv των 4.20 με ενα c hatch των 4.30 - 4.40 στη δυσκολία κίνησης και παρκαρίσματος είναι ασήμαντη ακόμα και μέσα στην πόλη.
Τα b suv πουλάνε λόγω μόδας.Και τα 4.20 μεγάλα είναι.
Μέχρι 4.10 και αν.
Μετά από δοκιμες ετών μόνο αμάξι στο μέγεθος του γιαρις πάει παντού.
Ιδανικό για μέσα στην πόλη κάποιο a segment αλλά αντάλλαγμα για οτιδήποτε εκτός.
Άρα η χρυση τομή b κει δη μέχρι 4.10.Ανάλογα που ζει κανείς. Στην Κορινθία που ζω εγώ και δε συναντώ ιδιαίτερο πρόβλημα στο παρκάρισμα, έχω καταλήξει ότι το ιδανικό αυτοκίνητο για να πας παντού είναι ένα c hatch. Και καλό πάτημα σε ταξίδι, και καλοί χώροι για μια 4μελή οικογένεια και μαζεμένες διαστάσεις για την Αθήνα όποτε ανεβαίνω.
Τα σουβ δε τα απέκλεισα ποτέ, απλά έδινα προτεραιότητα στα hatch, μου αρέσουν περισσότερο. Εκεί θα κοιτούσα κάποιο από τα ευρύχωρα b, στυλ kamiq, ή μικρό c όπως το karoq.
Τα b hatch που κάποια τελευταία μεγάλωσαν αρκετά όπως η fabia και το clio με δυσκολία χωράνε μια 4μελή οικογένεια και πας σε μαγκαζιέρα νομίζω, τουλάχιστον δε χωράνε εμάς.
Αν έχεις 1 παιδί είναι κι αυτά μια χαρά. -
Αυτό με τους χώρους και τις κατηγορίες ΔΕΝ είναι το ίδιο σε όλες τις μάρκες.
Η Κορόλα σε σύγκριση με το Γιαρις ήταν ένα κατ εξοχήν παράδειγμα.
Ή πάλι υπάρχουν C κατηγορία με μόνο 30-40 λίτρα περισσότερα απ κάποια Β. -
Αν εξαιρέσεις την κορόλα που έχει αρκετά μικρό πορτ παγκαζ, όλα τα υπόλοιπα με 380λ και άνω πιστεύω ότι καλύπτουν μια 4μελή οικογένεια, τουλάχιστον σαν τη δική μου.
Κάποιον άλλο μπορεί να μη τον χωράνε ή να του περισσεύουν, πάσο.
Πάντως αν και δε τα έχω δει από κοντά, μόνο από φωτογραφίες, τόσο τα 391 του clio όσο και τα 380 της φαμπια δε μου πολυγεμίζουν το μάτι ότι είναι τόσο.
Βλέποντας πάλι σε φώτο το πορτπαγκάζ του γκολφ που είναι επίσης 380λ φαίνεται μεγαλύτερο κι απο τα 2. -
@ggab said in Toyota Yaris Cross:
Μελετημένα στην τύχη νομίζω είναι.
Τεσπα......Σώνει και καλά να έχουμε «κούρσα» ή μεγάλο ;
Τώρα δηλαδη που θα τα αλλάξουμε όλα σε Β segment όπως το Yaris cross του νήματος ή/και το Volkswagen cross, πάλι στην τύχη ;
Ποιος χρειάζεται μεγάλα αυτοκίνητα ;Αύριο θα κάνουμε μια ολιγοήμερη εξόρμηση προς Θεσσαλία μεριά οικογενειακώς. Μπαγκάζια πολλά δεν θα έχω. Να πάω με το 6 ή με το i10;;;;
Η λογική λέει 6. Εσύ τι λες;;;ανάλογα
Θες να κάνεις ταξίδι ωραίο και άνετο (6)
ή να μαρτυρήσεις και να έχεις θόρυβο αλλά χαμηλή κατανάλωση (i10)χαχαχαχαχα προφανώς δεν πάει σε σένα
Πίστεψέ με το i10 ταξιδεύει μέχρι τα 140 χλμ πιο ήσυχα απο το 6 και σαφώς οικονομικότερα. Οι διαφορές είναι η ασφάλεια και η άνεση,που θεωρώ ότι τα μικρά αυτοκίνητα όσα αστέρια και να έχουν,υστερούν έναντι των καραβιών τύπου 6 κτλ.
Άλλωστε έχω κάνει κάμποσα ταξιδάκια με το μικρό και δεν προβληματίζει.Από ότι κατάλαβα φίλε grab, το μεγαλύτερο αυτοκίνητο προτείνεται σαν ένα μέσο προβολής πλούτου και όχι ευκολίας. Οπότε πάρε το 6αρι καψε και βενζίνη αλλά θα κάνεις μόστρα...
-
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Αν εξαιρέσεις την κορόλα που έχει αρκετά μικρό πορτ παγκαζ, όλα τα υπόλοιπα με 380λ και άνω πιστεύω ότι καλύπτουν μια 4μελή οικογένεια, τουλάχιστον σαν τη δική μου.
Κάποιον άλλο μπορεί να μη τον χωράνε ή να του περισσεύουν, πάσο.
Πάντως αν και δε τα έχω δει από κοντά, μόνο από φωτογραφίες, τόσο τα 391 του clio όσο και τα 380 της φαμπια δε μου πολυγεμίζουν το μάτι ότι είναι τόσο.
Βλέποντας πάλι σε φώτο το πορτπαγκάζ του γκολφ που είναι επίσης 380λ φαίνεται μεγαλύτερο κι απο τα 2.Έτσι είναι. Σε ιταλική δοκιμή στο youtube μέτρησαν τον χώρο αποσκευών με τουβλάκια και στην fabia βγήκαν 280 λίτρα.
Μάλιστα στο yaris βγήκαν 290 λίτρα! -
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
Τώρα δηλαδη που θα τα αλλάξουμε όλα σε Β segment όπως το Yaris cross του νήματος ή/και το Volkswagen cross, πάλι στην τύχη ;
Ποιος χρειάζεται μεγάλα αυτοκίνητα ;Αύριο θα κάνουμε μια ολιγοήμερη εξόρμηση προς Θεσσαλία μεριά οικογενειακώς. Μπαγκάζια πολλά δεν θα έχω. Να πάω με το 6 ή με το i10;;;;
ή να μαρτυρήσεις και να έχεις θόρυβο αλλά χαμηλή κατανάλωση (i10)χαχαχαχαχα προφανώς δεν πάει σε σένα
Πίστεψέ με το i10 ταξιδεύει μέχρι τα 140 χλμ πιο ήσυχα απο το 6 και σαφώς οικονομικότερα. Οι διαφορές είναι η ασφάλεια και η άνεση,που θεωρώ ότι τα μικρά αυτοκίνητα όσα αστέρια και να έχουν,υστερούν έναντι των καραβιών τύπου 6 κτλ.
Άλλωστε έχω κάνει κάμποσα ταξιδάκια με το μικρό και δεν προβληματίζει.Από ότι κατάλαβα φίλε grab, το μεγαλύτερο αυτοκίνητο προτείνεται σαν ένα μέσο προβολής πλούτου και όχι ευκολίας. Οπότε πάρε το 6αρι καψε και βενζίνη αλλά θα κάνεις μόστρα...
Φίλε μου,δεν είμαι τύπος της μόστρας και δεν το έκανα ποτέ. Ότι αυτοκίνητο έχω πάρει,είναι γιατί αυτό με εξυπηρετεί. Άλλωστε μόστρα με 6αρι του 08' δεν γίνεται!
Στο λέω εγώ που έχω πάρει accent,Atos,i10 και 6. Ειδικά το 6 το πήρα γιατί τότε ήθελα χώρους και ασφαλή δυναμικά χαρακτηριστικά,καθώς μόλις είχε γεννηθεί και το 2ο παιδί. -
Άλλωστε έχω κάνει κάμποσα ταξιδάκια με το μικρό και δεν προβληματίζει.μου κανει εντύπωση που λες ησυχα
το χω οδηγήσει και είχα πολύ καλή εικόνα αλλά όχι δεν μου είχε φανει ησυχο σε σχεση με ενα μεγάλο αμάξι πάντα όπως το 6
για την ασφάλεια τα εχω γράψει πριν μια σελίδα. συμφωνω, δεν τιθεται θέμα
Μήπως είχες οδηγήσει το 1.ίναι τρικύλινδρο;;;
Εγώ έχω το 1242cc και 87 πόνι.ναι το τρικυλινδρο
Οκ. Καμία σχέση τα δύο τους.
-
Έχει επιλογή ηλιοροφής εδώ;
https://vm.tiktok.com/ZMNnLEpQY/ -
@xrist0s4 said in Toyota Yaris Cross:
https://vm.tiktok.com/ZMNnLEpQY/Ναι, τι εννοείς? Δεν κατάλαβα το νόημα του ποστ, συγνώμη!
Το ότι μπορείς να βάλείς εξτρα πανοραμική (μη ανοιγόμενη) ηλιοροφή από την Style και πάνω είναι γνωστό.
-
https://vm.tiktok.com/ZMNnLEpQY/Ναι, τι εννοείς? Δεν κατάλαβα το νόημα του ποστ, συγνώμη!
Το ότι μπορείς να βάλείς εξτρα πανοραμική (μη ανοιγόμενη) ηλιοροφή από την Style και πάνω είναι γνωστό.
Φανη θυμάσαι ποσό κάνει ;
Επίσης έχεις πρόχειρο το κατάλογο με τα έξτρα πακέτα ; -
Επίσης έχεις πρόχειρο το κατάλογο με τα έξτρα πακέτα ;Τον 12/21 είχα πάρει μια προσφορά απο την toyota Polis Θέρμης . Ο πωλητής τότε είχε πει οτι μπαίνει απο την Style Bi tone και την χρέωνε 1000€ επιπλέον . Αν κάποιος εχει κάτι πιο καινούργιο ας το γράψει.
-
Επίσης έχεις πρόχειρο το κατάλογο με τα έξτρα πακέτα ;Νομίζω €1.000, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος, γιατί μου είχαν πει €1.200 για την Κορόλα και τελικά δεν είμαι σίγουρος εαν ήταν €1.000 το Γιάρις ή επίσης €1.200. Πάντως κάπου εκεί είναι.
Κατάλογο με έξτρα δεν έχω και δεν υπάρχει, ο έμπορος έχει την πληροφόρηση. Πάντως δεν είναι πολλά, ουσιαστικά είναι οι αισθητήρες παρκαρίσματος που πάνε πακέτο με τα υπόλοπα βοηθήματα (όπως το BLIS) και κάτι JBL ηχοσυστήματα και το HUD. Από όλα αυτά, δεν ξέρω τι μπαίνει και σε ποια έκδοση και εαν μπορείς να τα παραγγείλεις Ελλάδα. Σκέψου του φίλου μου που ήρθε με τα έξτρα, επειδή είναι το 1ο αμάξαι με τέτοιο εξοπλισμό ακόμα δεν μπορεί να εκτελωνιστεί, περιμένουν έγκριση τύπου και τιμής από το τελωνείο...αχαχα!! Το αυτοκίνητο έφτασε προχτές στην Ελλάδα.
-
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
Φίλε μου,δεν είμαι τύπος της μόστρας και δεν το έκανα ποτέ. Ότι αυτοκίνητο έχω πάρει,είναι γιατί αυτό με εξυπηρετεί. Άλλωστε μόστρα με 6αρι του 08' δεν γίνεται!
> Στο λέω εγώ που έχω πάρει accent,Atos,i10 και 6. Ειδικά το 6 το πήρα γιατί τότε ήθελα χώρους και ασφαλή δυναμικά χαρακτηριστικά,καθώς μόλις είχε γεννηθεί και το 2ο παιδί.grab, το σχόλιο δεν πήγαινε για σένα, ελπίζω να το κατάλαβες... και συμφωνούμε
Toyota Yaris Cross