-
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
To βασικότερο παιδιά ήταν ότι δεν μπορούσαν να έχουν φίλους.
Δεν μπορούσες να εμπιστευθείς κανένα, να πεις την άποψη σου.
Μπορούσαν όλοι να σε καρφώσουν στην μυστική αστυνομία και να μπλέξεις.Τώρα τι λένε οι εδώ αριστερούληδες, τα λένε γιατί ζούσανε στον καπιταλισμό και στην δημοκρατία και τους παίρνει να διαφωνούν με αυτά. Ενώ στο παραπέτασμα φόβος και τρόμος.
Το ότι ο κόσμος είχε ελάχιστα και με την πτώση του τείχους τα έχασε και αυτά είναι αλήθεια, αλλά τουλάχιστον μπορούσε να προσπαθήσει και είχε και την ελευθερία του.
Για την συντριπτική πλειοψηφία, αυτό και μόνο άξιζε κάθε θυσία.
Εντάξει, αυτές οι θεωρίες -που εγώ θεωρώ παπάντζες- είναι εύκολες όταν είσαι αραχτός την μονοκατοικία σου ή μένεις ακόμα με τους γονείς και στα δίνουν όλα στο πιάτο. Ας ήσουν εκεί να δεις τη γλύκα. Πόσους «συνεργάτες» είπαμε ότι είχε η Στάζι? Η Σεκουριτάτε?
-
Για να αλαφρυνουμε λίγο το κλίμα...
Οκ , είναι γνωστό πως οι γυναίκες ζουν παραπάνω από εμάς αλλά έχει ενδιαφέρον ο αναλυτικός χάρτης ανά περιοχή.
Πελοπόννησιες φίλε μου και Ηπειρωτισες...θα μασάνε τις συντάξεις χηρείας μας και θα γλεντανε πολλά χρόνια μετά από εμάς...
Έχει στο λινκ και τα αντίστοιχα δεδομένα για τους άντρες, και εκεί...Πελοποννήσιοι πάλι...η μεγάλη πληγή της πατρίδας και ειδικά του λεκανοπεδίου, σαν τις κατσαρίδες
https://ec.europa.eu/eurostat/en/web/products-eurostat-news/w/ddn-20231106-1
-
Ανοησίες και δικαιολογίες από δεξιούς Παντελήδες που είδαν το φως το αληθινό με ένα μίζερο διαμερισματάκι και ένα SUV της συμφοράς στον καπιταλισμό αλλά βαράνε δωδεκάωρα γιατί....λογαριασμοί και κουτσούβελα. Ακόμα τρέμουν τη Ρωσία και βλέπουν εφιάλτες μην τους κάνει Σοβιετία ο Φίλης με το Σκουρλέτη. Φόβο για τα πάντα, για τη Ρωσία, για την εγκληματικότητα, για το κόμμα, για τα παντα. Πώς αντέχετε πραγματικά;
Μακάρι να είχαμε μερικές από τις παροχές της ΕΣΣΔ αντί για 17 διαφορετικά μπισκότα και τέτοιες χάντρες για ιθαγενείς αλλά τι να εξηγείς σε ανθρώπους που έχουν φάει την παπατζα της επιτυχίας όσο τραβάνε κουπί σε γαλέρα μέχρι τα 67 και σε λίγο τα 70 όπως πάμε.
Γάργαρα όπως πάντα ο τωρινός φόβος του να αρρωστήσεις, απολυθείς, κλείσει η επιχείρηση σου χωρίς safety net, μόνο στην ΕΣΣΔ ήταν όλα στραβά και άσχημα!
-
@fanis75 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@realzeus said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Πραγματικά, ποιος άνθρωπος που έχει διαβάσει ιστορία, πιστεύει ότι ο μέσος Ρώσος σήμερα είναι καλύτερα από ότι ήταν το 1983, πριν από 40 χρόνια;
Εγώ! Και μου το επιβεβαιώνουν και όλοι οι συνάδελφοι στην Ρωσσία...δεν θέλουν να ακούνε για την ΕΣΣΔ, φτώχεια και μιζέρια και φυσικά απογόρευση στα πάντα εκτός κομματικής γραμμής.
Οι συνάδελφοί σου προφανώς ανήκουν στο 25%: https://www.themoscowtimes.com/2020/03/24/75-of-russians-say-soviet-era-was-greatest-time-in-countrys-history-poll-a69735
Μην τα πούνε αυτά όμως στο υπόλοιπο 75% των Ρώσων!!!
-
Το ότι ο κόσμος είχε ελάχιστα και με την πτώση του τείχους τα έχασε και αυτά είναι αλήθεια, αλλά τουλάχιστον μπορούσε να προσπαθήσει και είχε και την ελευθερία του.Άσε μας ρε Κριούζερ με την ελευθερία. Ποια ελευθερία; Την ελευθερία να ψοφήσει χωρίς δωρεάν παιδία-υγεία και ένα καρβέλι ψωμί;
-
@kkostask said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Πόσους «συνεργάτες» είπαμε ότι είχε η Στάζι? Η Σεκουριτάτε?
Στον ΕΣ δεν είπαμε ότι δούλευες; Εκεί απλά θα δούλευες στον Σοβιετικό Στρατό. Να τα λένε αυτά οι άλλοι, πάει κι έρχεται, Να τα λέει όμως αυτά πρώην ένστολος, δεν βγάζει νόημα...
-
Στον ΕΣ δεν είπαμε ότι δούλευες; Εκεί απλά θα δούλευες στον Σοβιετικό Στρατό. Να τα λένε αυτά οι άλλοι, πάει κι έρχεται, Να τα λέει όμως αυτά πρώην ένστολος, δεν βγάζει νόημα...
Ενώ αυτά που λέει άλλος πρώην ένστολος βγάζουν πολύ νόημα…..
-
Ενώ αυτά που λέει άλλος πρώην ένστολος βγάζουν πολύ νόημα…..
Το ότι στηρίζω το Κράτος μου, ως ένστολος, δεν βγάζει νόημα;
Το όποιο Κράτος. Αν ήμουν Σοβιετικός θα υπηρετούσα στον Κόκκινο Στρατό. -
εξωτερικός παρατηρητής στη συζήτηση...
Αν ένας ένστολος (και ειδικά στρατού) δεν στηρίζει το κράτος, πως θα το υπερασπιστεί αν ποτέ χρειαστεί. -
@antonakis said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Αν ένας ένστολος (και ειδικά στρατού) δεν στηρίζει το κράτος, πως θα το υπερασπιστεί αν ποτέ χρειαστεί.
Δεν έχω ιδέα!! Αλλά θεωρητικά ο ένστολος υπηρετεί την πατρίδα (την χώρα) και όχι το κράτος (κυβέρνηση).
-
Ερώτηση θεωρητική επί του θέματος, το Σύνταγμα "υπηρετεί" ο ένστολος, όχι την κρατική δομή. Αν θεωρητικά π.χ. κάποιος έκανε πραξικόπημα , ο όρκος του ένστολου, θα τον "βοηθούσε" να αρνηθεί τον πραξικοπηματία , αφού θα έπρεπε να υπηρετήσει το Σύνταγμα.
Σωστά δε λέω;;;
-
Αν ένας ένστολος (και ειδικά στρατού) δεν στηρίζει το κράτος, πως θα το υπερασπιστεί αν ποτέ χρειαστεί.
Δεν έχω ιδέα!! Αλλά θεωρητικά ο ένστολος υπηρετεί την πατρίδα (την χώρα) και όχι το κράτος (κυβέρνηση).
Γκουχ δεν ήταν κάποτε που είχε καλά ποσοστά η ΧΑ στους ένστολους γκουχ (αν κάνω λάθος διορθώστε με).
When shit hits the fan και αναφέρθηκα περισσότερο στο στρατό, δεν μπορεί κάποιος να πει εύκολα όχι σε εντολές άνωθεν νομίζω.
-
Γκουχ δεν ήταν κάποτε που είχε καλά ποσοστά η ΧΑ στους ένστολους γκουχ (αν κάνω λάθος διορθώστε με).
When shit hits the fan και αναφέρθηκα περισσότερο στο στρατό, δεν μπορεί κάποιος να πει εύκολα όχι σε εντολές άνωθεν νομίζω.
Είχε πολύ υψηλά -σε ανησυχητικό βαθμό- στην αστυνομία. Είχαν βγει και κάποια ρεπορτάζ που έδειχναν ότι σε κάποια τμήματα ψήφιζαν ίσως και πάνω από 30%.
-
Σε κάποια τμήματα ήταν και πάνω από 50% τα αυγά...
Αφού πάντως επικαλουμαστε τη λογική, και χωρίς μομφή ή έχθρα, απεναντίας, οι στρατιωτικοί στην Ελλάδα στα χρόνια μας, από τη μέρα που έγραψαν επιτυχώς εξετάσεις για τη σχολή τους μέχρι τη μέρα που (χτύπα ξύλο) θα ενταφιαστουν, ζουν αξιοπρεπώς έως πολύ καλά, πολύ καλύτερα και ασφαλέστερα απ τον μέσο όρο, με δια βίου κρατικό μισθό και απολαβές.
(Ακόμη κι αν ενδιάμεσα κάποιοι αλλάξουν προσωρινά καριέρα).
Ενώ δικαιούνται να έχουν παράπονα, το να καταφερονται κατά του κράτους και του δημοσίου και υπέρ της "ελεύθερης αγοράς", φαντάζει από υποκριτικό μέχρι αλλοπρόσαλλο στους υπόλοιπους, κι είναι απομεινάρι άλλων εποχών, κι όχι της Δημοκρατίας, που το στράτευμα είναι , υποτίθεται, ορκισμένος εγγυητής του Συντάγματος. -
Το κακό δεν είναι ότι ξαναλέμε τα ίδια.
Το κακό είναι ότι θεωρώ ότι η αριστερά έχει επαφή με την πραγματικότητα...
Κάτι πρέπει να κάνω για αυτό και να σταματήσω να γράφω σε τέτοια θέματα.
Θα ρωτήσω τους Πολωνούς, Ρώσους, Βούλγαρους, Ρουμάνους και Αλβανούς που είχα συναντήσει στις οικοδομές πως τολμήσανε να λένε ότι δεν πέρναγαν καλά τότε στις χώρες τους και ότι δεν μπορούσαν να μιλήσουν.Αφού είχαν στέγαση και περίθαλψη και δουλειά...
Α για την δουλειά, αυτοί έκαναν πως δουλεύανε και το κράτος έκανε πως τους πλήρωνε.
-
Ρε συ Κρουζερ, μήπως οι άνθρωποι αναγκαζοταν να στα λένε αυτά, γιατί το αφεντικό έχει πάντα δίκιο;
Όλοι οι υπόλοιποι εδώ, ακόμη και δεξιοί, έχουν μαρτυρίες για το αντίθετο με όσους έχουν συναντήσει, εκτός από αυτούς που δούλευαν σε σένα...Αλλά πάλι, τι καλύτερο θα μπορούσε να είχε να προσφέρει η Σοβιετική Ένωση σε κάποιον, απ το να είναι εργάτης σε οικοδομή στην Ελλάδα του Σημίτη, του ΓΑΠ, και του Καραμανλή;
-
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Αλλά πάλι, τι καλύτερο θα μπορούσε να είχε να προσφέρει η Σοβιετική Ένωση σε κάποιον, απ το να είναι εργάτης σε οικοδομή στην Ελλάδα του Σημίτη, του ΓΑΠ, και του Καραμανλή;
Βότκα.
-
Δεν δούλευαν για μένα.
Ηταν είτε εργαζόμενοι σε υπεργολάβους, είτε οι ίδιοι υπεργολάβοι, οπότε καμία εξάρτηση δεν είχαν.Αλλά άμα χαλάει το αφήγημα, πρέπει να πούμε κάτι...
Στην οικοδομή γενικά δεν υπάρχουν εργαζόμενοι ως υπάλληλοι.
Αφεντικά του εαυτού τους είναι όλοι και μεροκάματο πάντα υπάρχει. -
Κάτι πρέπει να κάνω για αυτό και να σταματήσω να γράφω σε τέτοια θέματα.
Εύκολο. Δύο τρόποι:
(α) Μπλοκάρεις τα trolls του φόρουμ και εκ' των πραγμάτων σταματάς να χαλάς την ζαχαρένια σου.
(β) Υπάρχει και ο τρόπος @andya3 και λοιπών πρώην συντρόφων. Πατάς τις μπανανόφλουδες, τα παίρνεις στο κρανίο, ξεκινάς τα καντήλια και είτε σε σουτάρει ο γνωστός admin, είτε περνάς την πόρτα εξόδου από μόνος σου.Εγώ ψάχνω να βρω τρόπο να μπλοκάρω τον τύπο που γράφει με κόκκινα γράμματα μέσα στα γραπτά μου. Δεν έχω βρει ακόμη λύση σε αυτό. Τους έχω μπλοκάρει όμως όλους τους μανατζαραίους και τους τσεό του φόρουμ, εκτός του @fanis75.
Μια χαρά όλα σου λέω... Ευτυχία.
-
@storm said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Εγώ ψάχνω να βρω τρόπο να μπλοκάρω τον τύπο που γράφει με κόκκινα γράμματα μέσα στα γραπτά μου. Δεν έχω βρει ακόμη λύση σε αυτό. Τους έχω μπλοκάρει όμως όλους τους μανατζαραίους και τους τσεό του φόρουμ, εκτός του @fanis75.
Αν και προτιμώ να γράφω με quote (και όχι μέσα σε άλλο ποστ ως edit) ως mod, αυτό που λες πρακτικά δεν γίνεται γιατί δεν μπορείς να μπλοκάρεις mod/admin από το να κάνουν edit τα ποστ.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]