-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φυσικά και είναι ακροδεξιός ο Τζήμερος! Ισλαμοφοβία φουλ σε κάθε του σχόλιο, ακροδεξιά ρητορική κτλ. Φιλελέ είναι μόνο στο κομμάτι που δε γουστάρει να πληρώνει φόρους.
Αν και αυτοκινητιστικώς μάλλον συμφωνούμε σε πολλά, πολιτικώς διαφωνούμε.
Βρίσκω άκρως ενδιαφέρον ότι ζούμε ημέρες όπου έστω και ο παραμικρός δημόσιος υπαινιγμός περί σεξουαλικής ταυτότητας οδηγεί σε μπαναρίσματα και ακυρωτική δημόσια διαπόμπευση - πχ βλέπε ενδεικτικά περίπτωση andya3 σε αυτό το φόρουμ - και ταυτοχρόνως ο οποιοσδήποτε δικαιούται να χαρακτηρίζει ως ισλαμικοφοβικό, ομοφοβικό, ακροδεξιό κτλ τον οποιονδήποτε αυθαιρέτως και ερήμην του.
Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και την συμπεριληπτική έκφραση εξαντλείται στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αλλά ΔΕΝ εφαρμόζεται πχ στις πολιτικές πεποιθήσεις ενός αρχηγού κόμματος ή την ταξική προέλευση ενός πλούσιου?
Το "όξω πούστη από την παράγκα" αποτελεί διωκόμενο ρατσιστικό κακοποιητικό λόγο ενώ το "φασίστες καπιταλιστές" όχι!?
Δεν ζητάω απάντηση και δεν γράφω επιθετικά. Απλώς προβληματίζομαι μεγαλοφώνως.
Καλά μην προβληματίζεσαι μεγαλοφώνως, γιατί μπορεί να μας πουν ότι δεν γιορτάσαμε χθες την ημέρα της Μητέρας, αλλά την ημέρα του γονέα 2..
Υπάρχει ένα ζήτημα με τον ανορθολογικό καταχρηστικό δικαιωματισμό τον οποίο ο Τζήμερος έχει θίξει κατ επανάληψη.
πχ Γιατί τα ομοφυλα ζευγάρια πρέπει να δικαιούνται φορολογικών, ασφαλιστικών και υγειονομικών διευκολύνσεων την στιγμή που η νομική βάση της ευνοϊκής μεταχείρισης των (ετερόφυλων τότε) ζευγαριών ήταν η διευκόλυνση της τεκνοποιίας (κάτι που βιολογικώς είναι αδύνατο στα ομόφυλα αφού η τεκνοθεσία δεν αφορά την δημιουργία αλλά την αναδιανομή ήδη δημιουργημένων ζωών)?
Εφόσον το ζήτημα της δυνατότητας τεκνοποιίας δεν εξετάζεται πλέον ως συστατικό στοιχείο της σχέσης γιατί οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του συμφώνου συμβίωσης να περιλαμβάνουν αποκλειστικά 2 πρόσωπα και όχι 3 ή 33? Από που προκύπτει ο αριθμητικός περιορισμός του "ζεύγους" σε 2 και μόνον?
-
Εφόσον παιδιά θέλετε να μιλάμε με στοιχεία γιατί χαρακτηρίζεται κάποιος ως ακροδεξιός, παραθέτω τα παρακάτω όπου γράφει ο Τζήμερος:
"...η μεγαλύτερη δυσκολία του δυτικού μυαλού είναι να παραδεχθεί ότι οι ισλαμικές επιθέσεις από την 11/9 και δώθε είναι μέρος ενός γενικευμένου θρησκευτικού πολέμου και όχι μεμονωμένες ενέργειες κάποιων «τρελών». Η ισλαμική επίθεση, μολονότι όχι απλώς χτυπάει την πόρτα μας..."
Πηγή: https://www.liberal.gr/apopsi/i-thriskeia-os-poiniko-adikima
"Ο ένας στους τρεις (και πλέον) νέους μουσουλμάνους που περνάει δίπλα σου εύχεται να μην υπάρχεις! Επιδοκιμάζει τις βομβιστικές επιθέσεις και σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι πρόθυμος να τις κάνει στο όνομα του Αλλάχ!!! Άντε βρείτε ξανά τις διαφορές, ηλίθιοι αντικληρικαλιστές ισαποστασάκηδες, που μας έχετε φλομώσει στην πολιτική ορθότητα, πανύβλακες."
Πηγή: https://www.documentonews.gr/article/tzhmeros-neo-ratsistiko-sxolio-gia-toys-moysoylmanoys/
Αν αυτό είναι μετριοπαθής λόγος σημαίνει οτι απλά έχουμε διαφορετικό ορισμό.
Εδω ενας στους τρεις στο φορουμ ευχεται να μην υπαρχει ο αντιπαλος του, και εκπλησσεσαι για μερικους αμορφωτους ταλιμπαν?
-
Εφόσον παιδιά θέλετε να μιλάμε με στοιχεία γιατί χαρακτηρίζεται κάποιος ως ακροδεξιός, παραθέτω τα παρακάτω όπου γράφει ο Τζήμερος:
"...η μεγαλύτερη δυσκολία του δυτικού μυαλού είναι να παραδεχθεί ότι οι ισλαμικές επιθέσεις από την 11/9 και δώθε είναι μέρος ενός γενικευμένου θρησκευτικού πολέμου και όχι μεμονωμένες ενέργειες κάποιων «τρελών». Η ισλαμική επίθεση, μολονότι όχι απλώς χτυπάει την πόρτα μας..."
Πηγή: https://www.liberal.gr/apopsi/i-thriskeia-os-poiniko-adikima
"Ο ένας στους τρεις (και πλέον) νέους μουσουλμάνους που περνάει δίπλα σου εύχεται να μην υπάρχεις! Επιδοκιμάζει τις βομβιστικές επιθέσεις και σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι πρόθυμος να τις κάνει στο όνομα του Αλλάχ!!! Άντε βρείτε ξανά τις διαφορές, ηλίθιοι αντικληρικαλιστές ισαποστασάκηδες, που μας έχετε φλομώσει στην πολιτική ορθότητα, πανύβλακες."
Πηγή: https://www.documentonews.gr/article/tzhmeros-neo-ratsistiko-sxolio-gia-toys-moysoylmanoys/
Μετριοπαθής είναι, όταν έχεις απέναντι σου ισις, μουλάδες του ιραν και όσους φανατικούς του ισλάμ που είναι πάρα πολλοί..
Το να δεχτείς κάποιους που έρχονται είτε από ανάγκη, είτε για να κονομήσουν, δεν σημαίνει ότι θα δεχτείς να σου αλλάξουν και τις δικές σου ιδέες και απόψεις και τα ήθη και έθιμα σου.
-
Ωραία, εγώ το βλέπω ως ακροδεξιό με βάση τη δική μου ηθική και πολιτική πυξίδα και το υποστήριξα με στοιχεία από άρθρα του ίδιου του πολιτικού, έτσι για να μην υπάρχει υπόνοια οτι χαρακτηρίζουμε κάποιον επειδή δε μας αρέσει πχ. η φάτσα του.
Αν εσύ το βλέπεις ως μετριοπαθές, είναι απλά δείγμα της δικής σου πολιτικής πυξίδας. Από ότι φαίνεται δε θα συμφωνήσουμε ούτε στα βασικά. -
Φυσικά και είναι ακροδεξιός ο Τζήμερος! Ισλαμοφοβία φουλ σε κάθε του σχόλιο, ακροδεξιά ρητορική κτλ. Φιλελέ είναι μόνο στο κομμάτι που δε γουστάρει να πληρώνει φόρους.
Αν και αυτοκινητιστικώς μάλλον συμφωνούμε σε πολλά, πολιτικώς διαφωνούμε.
Βρίσκω άκρως ενδιαφέρον ότι ζούμε ημέρες όπου έστω και ο παραμικρός δημόσιος υπαινιγμός περί σεξουαλικής ταυτότητας οδηγεί σε μπαναρίσματα και ακυρωτική δημόσια διαπόμπευση - πχ βλέπε ενδεικτικά περίπτωση andya3 σε αυτό το φόρουμ - και ταυτοχρόνως ο οποιοσδήποτε δικαιούται να χαρακτηρίζει ως ισλαμικοφοβικό, ομοφοβικό, ακροδεξιό κτλ τον οποιονδήποτε αυθαιρέτως και ερήμην του.
Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και την συμπεριληπτική έκφραση εξαντλείται στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αλλά ΔΕΝ εφαρμόζεται πχ στις πολιτικές πεποιθήσεις ενός αρχηγού κόμματος ή την ταξική προέλευση ενός πλούσιου?
Το "όξω πούστη από την παράγκα" αποτελεί διωκόμενο ρατσιστικό κακοποιητικό λόγο ενώ το "φασίστες καπιταλιστές" όχι!?
Δεν ζητάω απάντηση και δεν γράφω επιθετικά. Απλώς προβληματίζομαι μεγαλοφώνως.
Καλά μην προβληματίζεσαι μεγαλοφώνως, γιατί μπορεί να μας πουν ότι δεν γιορτάσαμε χθες την ημέρα της Μητέρας, αλλά την ημέρα του γονέα 2..
Υπάρχει ένα ζήτημα με τον ανορθολογικό καταχρηστικό δικαιωματισμό τον οποίο ο Τζήμερος έχει θίξει κατ επανάληψη.
πχ Γιατί τα ομοφυλα ζευγάρια πρέπει να δικαιούνται φορολογικών, ασφαλιστικών και υγειονομικών διευκολύνσεων την στιγμή που η νομική βάση της ευνοϊκής μεταχείρισης των (ετερόφυλων τότε) ζευγαριών ήταν η διευκόλυνση της τεκνοποιίας (κάτι που βιολογικώς είναι αδύνατο στα ομόφυλα αφού η τεκνοθεσία δεν αφορά την δημιουργία αλλά την αναδιανομή ήδη δημιουργημένων ζωών)?
Εφόσον το ζήτημα της δυνατότητας τεκνοποιίας δεν εξετάζεται πλέον ως συστατικό στοιχείο της σχέσης γιατί οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του συμφώνου συμβίωσης να περιλαμβάνουν αποκλειστικά 2 πρόσωπα και όχι 3 ή 33? Από που προκύπτει ο αριθμητικός περιορισμός του "ζεύγους" σε 2 και μόνον?
Ακριβώς...
Και γιατί φίλος μουσουλμάνος να μην μπορεί να φέρει εδώ τις άλλες 2 γυναίκες που έχει ?
Και γιατί να μην μπορούμε και οι υπόλοιποι, εφ΄ όσον αρέσουμε να έχουμε περισσότερες που θα τους αρέσει και αυτών η συμβίωση με διπλή τριπλή παραλλαγή ?
-
Ούτε καν μετριοπαθής λόγος....απόλυτα λογικά είναι όσα λέει, για κάποιον που αγαπάει την πατρίδα και την οικογένειά του.
-
Ωραία, εγώ το βλέπω ως ακροδεξιό με βάση τη δική μου ηθική και πολιτική πυξίδα και το υποστήριξα με στοιχεία από άρθρα του ίδιου του πολιτικού, έτσι για να μην υπάρχει υπόνοια οτι χαρακτηρίζουμε κάποιον επειδή δε μας αρέσει πχ. η φάτσα του.
Αν εσύ το βλέπεις ως μετριοπαθές, είναι απλά δείγμα της δικής σου πολιτικής πυξίδας. Από ότι φαίνεται δε θα συμφωνήσουμε ούτε στα βασικά.Προφανώς...
Γιατί είπαμε όταν είσαι στο ένα άκρο, όλους τους άλλους τους βλέπεις στο άλλο άκρο...
-
Εαν κάποιος είναι ομοφοβικός, τότε ειναι ακροδεξιός, φασίστας κλπ.
Εαν κάποιος είναι καπιταλιστοφοβικός, τότε είναι αριστερός, ιδεολόγος, σύντροφος και σωστός.
Απλά πράγματα μέσα από τα παραμορφωτικά γυαλιά της ακροαριστεράς, που είναι ίδια με την ακροδεξιά αλλά με άλλο όνομα.
-
Δεν είναι επιχείρημα αυτό Φάνη μου επειδή και εγώ αγαπάω τη χώρα μου και δε θέλω να γίνει ένα ορθόδοξο Ιράν με απόψεις τύπου "κομμούνια στην εξορία", "gay κατάντια της κοινωνίας", "Τούρκοι και μουσουλμάνοι εχθροί της Ελλάδας" κτλ.
Επίσης δε συμμετέχω στη χυδαιότητα της εξίσωσης της αριστεράς με το ναζισμό που είναι η θεωρία των 2 άκρων και μόνο σκοπό έχει να ξεπλύνει τα εγκλήματα του προηγούμενου αιώνα. Εντελώς τυχαία οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές των θεωριών αυτών είναι η ηγεσία της ΕΕ με τη γελοία γιορτή που θέσπισαν. Θεωρώ ύψιστη ντροπή μια τέτοια εξίσωση οπότε διαφέρουμε.
-
This post is deleted! -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σωστά, «ακροκεντρώος» είναι ο ακριβής χαρακτηρισμός.
Δεν είναι θέμα χαρακτηρισμού, είναι θέμα λογικής. Αλλά όποιος αγαπάει την πατρίδα του είναι ακροδεξιός...το ακούσαμε και αυτό. Για τους θαυμαστές του Ισλάμ υπάρχουν τόσες χώρες να μετακομίσουν, δεν χρειάζεται να το φέρουν στην Ελλάδα.
Γιατί όχι; Όλες οι χώρες έχουν ισλαμικό πληθυσμό. Μόνο στην Ελλάδα έχουμε τέτοιο κόλλημα, ίσως γιατί είμαστε τριτοκοσμική χαβούζα που η "δική μας" θρησκεία κάνει ακόμα κουμάντο στο κράτος και διαμορφώνει συνειδήσεις. Ορθόδοξο Ιράν 2023 αλλά κατά τα άλλα ανήκουμε στη Δύση και στην Ευρώπη.
Επίσης ναι, όποιος κάνει διαχωρισμό με βάση τη θρησκεία (ή το χρώμα του δέρματος, ή την καταγωγή κτλ), είναι ακροδεξιός. Απορώ που είσαι 40+ και πρέπει εγώ να στα εξηγώ αυτά, ειλικρινά απορώ.
Σε όλες τις δυτικές χώρες υπάρχει ισλαμοφοβία και όχι άδικα μετά την 11/9.
Αλήθεια όλα αυτά που απαιτούν εδώ οι μετανάστες μουσουλμάνοι αν τα απαιτήσεις εσύ στο Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράν κτλ πιστεύεις ότι θα τα έχεις? Και μην μου το γυρίσεις στο ότι εμείς είμαστε δυτικοί ανοικτόμυαλοι γιατί όπως βλέπεις όλα έχουν ένα όριο στην ανοχή.
Και τελικά γιατί τόσοι κινέζοι που είναι στην Ευρώπη και στην πατρίδα μας δεν δημιουργούν προβλήματα με την θρησκεία τους? Μήπως γιατί σέβονται τον τόπο που τους φιλοξενεί και δεν απαιτούν τα θέλω τους να γίνουν θέλω μας?
-
*Με το γενικό όρο πολιτική (politics) εννοείται το σύνολο των μέτρων που λαμβάνονται και των μεθόδων και διαδικασιών που ακολουθούνται, μέσω των οποίων, ομάδες ανθρώπων οργανώνονται και λειτουργούν, προκειμένου να πετύχουν με τον αποτελεσματικότερο τρόπο και με το μικρότερο δυνατό κόστος τους σκοπούς που επιδιώκουν σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων. Ο όρος εφαρμόζεται τόσο σε κοινωνικές ομάδες ανθρώπων (κόμματα, οργανώσεις, συνδικάτα, συνελεύσεις κατοίκων κλπ), όσο και σε κυβερνήσεις κρατών για τον τρόπο διακυβέρνησης και χειρισμού των διαφόρων υποθέσεων. Η πολιτική είναι συνυφασμένη με την εξουσία και τη δύναμη που πηγάζει από αυτή.
Επίσης ο όρος πολιτική (policy) με διαφορετική έννοια αφορά σύνολο αρχών και κατευθύνσεων για την εφαρμογή συγκεκριμένων λειτουργιών σε οργανισμούς
Όταν η πολιτική αποσκοπεί να διατηρηθεί ή να κατακτήσει ένα κόμμα την εξουσία ως αυτοσκοπός, τότε υπεισέρχεται η διαφθορά, η κατάχρηση εξουσίας, το "χρήμα" και οι περισσότεροι πολίτες απογοητεύονται και παύουν να ενδιαφέρονται για αυτά που τους αφορούν, με κίνδυνο τα αποτελέσματα να είναι ολέθρια σε όλους τους τομείς.*
Η αξιολόγηση των πολιτικών ανδρών και των πολιτικών δράσεων δεν κρίνονται μόνο από τα χρημάτα που μοιράζονται στο λαό.
-
Δεν είναι επιχείρημα αυτό Φάνη μου επειδή και εγώ αγαπάω τη χώρα μου και δε θέλω να γίνει ένα ορθόδοξο Ιράν με απόψεις τύπου "κομμούνια στην εξορία", "gay κατάντια της κοινωνίας", "Τούρκοι και μουσουλμάνοι εχθροί της Ελλάδας" κτλ.
Κανείς δεν λέει κάτι τέτοιο. Αυτό όντως είναι άκρο. Αλλά από το άκρο που αναφέρεις παραπάνω μέχρι το άκρο "όλα χύμα", υπάρχει και ο ορθολογισμός, ότι δεν θέλω να μου επιβάλλουν στην χώρα μου ήθη και έθιμα που δεν τα θέλω - εαν τα ήθελα θα πήγαινα να ζήσω σε αντίστοιχη χώρα. Να έρθει όποιος θέλει σεβόμενος όμως (όπως έκανα και εγώ όταν εργάστηκα στο εξωτερικό) τα ήθη και έθιμα (και νόμους) της χώρας μου. Και βλέπεις δεν μιλάω για θρησκεία - ανεξιθρησκεία έχουμε και εγώ είμαι άθεος - αλλά για ήθη και έθιμα και πολιστισμό.
-
Το ισλάμ ΔΕΝ είναι θρησκεία κατά τα δυτικά πρότυπα. Αποτελεί ένα ΣΥΝΟΛΙΚΟ σύστημα οργάνωσης της κοινωνικής πολιτικής και προσωπικής ζωής.
Βρίσκω ενδιαφέρον το ότι οι ίδιοι άνθρωποι που κόπτονται πχ για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας στην Ελλάδα υπερασπίζονται ταυτοχρόνως το Ισλάμ, μια μορφή κοινωνικής οργάνωσης δηλαδή που ακόμα και η δικαιοσύνη αποδίδεται βάσει του ισλαμικού θρησκευτικού νόμου, της σαρίας, αποκλειστικά από μουσουλμάνους Ιερείς.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το σπίτι σου, το σπίτι του παιδιού, δεν ξέρω πόσα άλλα έχεις, τα αυτοκίνητα σου, το εξοχικό σου, τα πολυτελή αυτοκίνητα σου είναι φτωχολογιά;
Όταν μάλιστα ξεκίνησες φτωχός όπως μας λες;
Πότε είπα ότι ξεκίνησα φτωχός ?
Άρα έκανες λάθος επάγγελμα, ένα με τους εργάτες σου και εσύ....
Μάλιστα.
Ο φτωχός εργολάβος, στους κινηματογράφους σε λίγο καιρό
Δεν καταλαβαίνω την προσωπική επίθεση.
Δεν ήμουν φτωχός..
Ούτε πλούσιος..
Ενας μεσαιοαστός ήμουν και είμαι...Μόνος σου τα σκέφτεσαι, μόνος σου τα λες...
Τουλάχιστον ρώτα. Εγώ ΔΕΝ κρύβομαι. Εσύ ?Ποια επίθεση; Διαβάζεις τι γράφεις;
Από αυτά που γράφεις δουλεύεις για την ψυχή της πολυκατοικίας.
Πάνε μόνιμες διακοπές καλύτερα
Εγώ τι; Εγώ δεν εργαζομουν σε εποχές ΠΑΣΟΚ σε μια οικονομία με μεγάλη αγοραστική δύναμη για να πουλάω διαμερίσματα πολυτελείας και να ζω σαν εργάτης όπως μας λες.
Εγώ ξεκίνησα να εργάζομαι σε μια οικονομία που κατέρρεε, από πτώχευση που όλως τυχαίως όλοι οι δεξιοί φίλοι στο forum κάνουν πως δεν υπάρχει. Θυμάμαι το 2004 με 100% λογο Χρέος/ΑΕΠ να λένε να φύγει το ΠΑΣΟΚ, ολα τα μπουμπούκια της ιδιωτικής οικονομίας, μέσα σε 5 έτη πτώχευσε η Ελλάδα με 180% λόγο προς ΑΕΠ, -15% έλλειμμα γενικής κυβέρνησης και ρεκόρ ελλείμματος στο ισοζύγιο συναλλαγών.
Αλλά είπαμε ας συζητούμε μέρα παρά μέρα για το τι έγινε πριν 40+ έτη.
Αλλά αυτοί είστε!
-
Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά πως θα απειλήσουν τα "ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό μας" οι Μουσουλμάνοι. Υποθέτοντας οτι έχουμε γενικά τέτοιες γνώσεις και αρετές γιατί πλέον ο Ελληνας θεωρεί κάτι τέτοιο τη βρώση μαγειρίτσας, την παρέλαση, το σούβλισμα αρνιού και τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Δεν υπάρχει δλδ σοβαρός πολιτισμός στη νεότερη Ελλάδα, μια κοινή γλώσσα έχουμε και από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε καν τι γιορτάζουμε στις μεγάλες επετείους της χώρας. Δεν ξέρουν καν οι νεες γενιές ποιός ήταν ο Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας ή ο Παύλος Μελάς. Δε θα πάω καν πιο βαθιά ρωτώντας τους πχ. για καμιά μουσική του Χατζηδάκι. Για κάνα Τικ Τοκ και κάνα χιτάκι του Αργυρού καλά είμαστε, πιο πάνω δεν...
Στο θέμα λοιπόν των μουσουλμάνων, δε θα τρώνε χοιρινό σουβλάκι; Θα φοράνε μαντήλα οι γυναίκες έξω; Θα έχουν (επιτέλους) μερικά νόμιμα τζαμιά στην Αττική αντί να μαζεύονται σε σπίτια κρυφά;
Δλδ ρεαλιστικά εμάς πως θα μας επηρρεάσει η διαμονή τους εδώ; Εκτός αν έχουμε περάσει σε τέτοιο φοβικό σημείο που πιστεύουμε οτι θα εφαρμοστεί σαρία εδώ αν έρθουν μερικές χιλιάδες οπότε θα πω οτι χώρες με εκατομμύρια μουσουλμάνους σαρία δεν έχουν, και παρά τις συγκρούσεις ανα καιρούς, επιβιώνουν μια χαρά. Πιο πολύ αν γίνει γκέτο κάπου πχ. μια περιοχή Πακιστανών θα είναι λόγω φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού, και εκεί έχουμε παράδοση ως χώρα. Να θυμίσω τις μπάρες στα πομακοχώρια.Συγκεκριμένα για το Πακιστάν επειδή αναφέρθηκε πάντως, έχει διάφορες χριστιανικές εκκλησίες. Φυσικά και λόγω φανατισμού υπήρξαν βανδαλισμοί κτλ αλλά τουλάχιστον δεν έχει αρνηθεί το κράτος να υπάρχουν εκκλησίες όπως εδώ! Και οι Πακιστανοί δεν ανήκουν στην "πολιτισμένη και μετριοπαθή" Δύση.
-
και οι Χριστιανοι στο ονομα του θεού εχουν κατασφαξει τον κόσμο
Στο ονομα ολων των θρησκειων εχει σφαγιαστεί κοσμάκης.
Η διαφορά απλά με το ισλαμ είναι οτι αυτοι ακόμα είναι στον μεσαίωνα που είμασταν εμείς στις σταυροφορίες οπου και σφαζαμε.
Σε 400-500 χρόνια μπορεί να εκπολιτιστούν και αυτοι και να καταλάβουν οτι δεν τους περιμένουν 40 παρθένες αν αναψουν το φυτίλι και φύγουν μαζί με καμια 50ρια χριστιανούς με μια βομβα.
-
Δλδ ρεαλιστικά εμάς πως θα μας επηρρεάσει η διαμονή τους εδώ;
Όταν ο μουσουλμάνος δέρνει την γυναίκα του (γιατί έχει αυτό το δικαίωμα στην χώρα του) και συλληφθεί τι θα γίνει? Θα δικαστεί με βάση την θρησκεία του ή με βάση τον νόμο στν χώρα που τον φιλοξενεί? Όταν ο μουσουλάμνος παντρευτεί την 14χρονη, θα είναι ΟΚ ή θα είναι παράνομος? Και εαν είναι ΟΚ, τότε γιατί ο Έλληνας που θα πράξει το ίδιο δεν θα είναι? 2 απλά παραδείγματα από τα τόσα.
Η θέση μου είναι πάγια εδώ και χρόνια και φυσικά δεν άλλαξε όταν έζησα μετανάστης 4 χρόνια: ο μετανάστης οφείλει να ζει με βάση τους νόμους, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας που τον φιλοξενεί, τόσο απλά. Όλα τα άλλα ειναι αμπελοφιλοσοφίες του καφενείου.
-
Oι νόμοι του κράτους υπερισχύουν του νόμου της θρησκείας, δε το συζητάμε καν αυτό καθότι αυτονόητο. Από εκεί και πέρα αν θέλουμε να λεγόμαστε προοδευτική και ανεκτική κοινωνία (κατα το πρότυπο "Ανήκομεν εις τη Δύσιν"), θα δείχνουμε ανοχή στο συνάνθρωπό μας που πιστεύει σε άλλο θεό όπως απαιτούμε εμείς σε ξένα κράτη να δείχνουν σε εμάς. Μην ξεχνάμε οτι για τους Βορειοευρωπαίους, η θρησκεία μας φαίνεται λίγο "παράξενη" με κάτι γέρους με μούσια, λιβάνια παντού, καλόγερους μαυροφορεμένους, χρυσοποίκιλτες εικόνες κτλ.
Επίσης θα πρέπει να επιτρέπουμε να λατρεύει το δικό του θεό νόμιμα ο κάθε Μουσουλμάνος/Εβραίος/Βουδιστής κτλ και όχι κρυφά εφόσον ως Έλληνες έχουμε κάνει σημαία το πόσο άσχημο ήταν το αντιστοιχο που συνέβη σε εμάς στην περίοδο της Τουρκοκρατίας με το κρυφό σχολειό. Οκ μην πιάσουμε αν όντως ισχύει αυτό, καταλαβαινόμαστε.
Επίσης θα επιτρέπουμε μαντήλες, άδεια για θρησκευτικούς λόγους όπως έχουμε εμείς πχ. Μεγάλη Εβδομάδα ή Χριστούγεννα κτλ. Αν θέλουμε δλδ να πάμε σε ίδιο σεβασμό σε όλες τις θρησκείες έχοντας ένα secular state και όχι αυτή την κατάσταση που έχουμε τώρα. -
Το να δεχτείς κάποιους που έρχονται είτε από ανάγκη, είτε για να κονομήσουν, δεν σημαίνει ότι θα δεχτείς να σου αλλάξουν και τις δικές σου ιδέες και απόψεις και τα ήθη και έθιμα σου.
Αυτά είναι θεωρητικές φοβίες.
Κάθε φορά οι ακροδεξιοί ΕΠΙΝΟΟΥΝ κάποιον φανταστικό κίνδυνο και εχθρό, για να δικαιολογήσουν τις ανήθικες συμπεριφορές και την επιθετικότητά τους.
Παραδείγματα άπειρα στη δική μας κοινωνία και σύγχρονη Ιστορία.
π.χ. ο φόβος ότι «οι κουμμουνισταί θα σας πάρουν τα σπίτια και τις εκκλησίες», για να δικαιολογηθούν και να ξεπλυθούν οι συνεργάτες των ναζί που ανέλαβαν τα ηνία της μεταπολεμικής Ελλάδας και να δικαιολογηθούν οι διώξεις στο βαθμό εθνοκάθαρσης που ακολούθησαν.
Με τον ίδιο μπαμπούλα τρώνε ακόμη το φαΐ τους όσοι μεγάλωσαν σε ακρο-δεξιές οικογένειες, αλλά τώρα που τους παίρνει το σπίτι η Τράπεζα ή το Καπιταλιστικό Fund (έτσι λέγονται πλέον διεθνώς οι Τοκογλύφοι) και γελοιοποιούνται τα ακροδεξιά συνθήματα κι αφηγήματα, μετά τον φόβο των Αλβανών που δεν θα γινόταν Έλληνες ποτέ και θα μας αλλοίωναν τον μπολιτιζμό, σειρά έχουν οι κακοί Ισλαμιστές (που όμως μια χαρά δουλίτσα κάνουν στην Οικοδομή, τώρα που οι ιθαγενείς Έλληνες λάκισαν και οι Αλβανοί ακρίβυναν), κι ας εφαρμόζεται αδιαλείπτως η Σαρία μέσα στην Ελλάδα από Ιδρύσεως του Νεοελληνικού Κράτους κι ακόμη κι επί Χούντας, χωρίς άλλες επιπτώσεις πέρα απ' το να μιλάμε για την παραδοσιακή «ελληνική ταυτότητα» του μπακλαβά, του σουτζουκ λουκουμ, του κιουνεφέ και λοιπών εδεσμάτων.
Ίσως βέβαια κάποιοι εννοούν αλλοίωση του μπολιτιζμού μας το ότι οι γκόμενες, σύζυγοι και κόρες τους λικνίζονται στο ρυθμό του τσιφτετέλ που δεν τους ενοχλεί βέβαια όσο η πώληση και κατανάλωση Φαλάφελ! άκου φαλάφελ... ως εδώ και μη παρέκει!
Γιατί λοιπόν, αφού ΔΕΝ το σηκώνει το Ισλαμ του Έλληνα ο τράχηλος βρε αδερφέ, δεν κόβουμε την καλημέρα, έστω το μερχαμπά, στην φίλη και σύμμαχο Σαουδική Αραβία, την οποία τροφοδοτούμε με εξοπλισμούς, ειδικευμένο προσωπικό και εργατικό δυναμικό σε αντάλλαγμα του δικαιώματος να αγοράζουμε ακριβό πετρέλαιο;
Γιατί να δίνουμε Χρυσές Βίζες σε Ισλαμιστές άραβες που αλωνίζουν και το Αιγαίο με τα κότερα χωρίς να μας πάνε ούτε βόλτα;Έχουν δίκιο οι ακροδεξιοί, δεν είναι Ισλαμόφοβοι, κι αν οι Ισλαμιστές έχουν αρκετά λεφτά να τους πετάξουν στη μάπα, θα ντυθούν γιουσουφάκια οι ακροδεξιοί και θα τους προσεγγίσουν γονυπετείς για τα περαιτέρω... δείτε τον Άδωνη πως κάνει όταν βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο που φοράει ισλαμικές ενδυμασίες. Κατά βάθος ούτε Ισλαμόφοβοι ούτε ομοφοβικοί είναι οι ακροδεξιοί, αν τους τα ακουμπήσει ο Εμίρης θα κάτσει να τους τον ακουμπήσει και θα πουν κι ευχαριστώ, σαν κακομοίρηδες που είναι.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2