-
οικονομικα ειναι θεωρητικη επιστημη, μηχανικος ειναι εφαρμοσμενη δεν εχει καμμια σχεση το ενα με το αλλο
Προσωπικη αποψη: εκτος και θελει ο υιος να παρει επιδομα μεταπτυχιουκου τιτλου (η να κανει ακαδημαικη καριερα) στο δημοσιο θεωρω οτι ειναι αχρηστο μεταπτυχιακο στα οικονομικα.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θελω να σε ρωτήσω εάν κάποιος γράψει δημοσιως στο forum συκοφαντίες με συγκεκριμένα φανταστικά γεγονότα για τη γυναίκα σου ή τον πατέρα σου, το παιδι σου κτλ τι θα ζητούσες από τον διαχειριστή μιας συζήτησης;;;
Για το παιδι ναι, για τους αλλους οχι γιατι ετσι ειναι τα καφενεια. Και εσυ του εχεις πει και αυτος σε εσενα, εγω τον διαιτητ δεν τον κανω αρνουμαι. Η θα σας παρει και τους 2 η μπαλα η κανεναν.
Ώπα. Και πάλι κανεις λάθος. Είναι άλλης βαρύτητας το να απαντώ όπως μου απαντά (είναι γνωστή η συμπεριφορά του και στα δυο forums δεν χρειάζεται επεξηγήσεις για τη συμπεριφορά του) και άλλο το να ξεκινήσει από μέρους του ένα γαϊτανάκι με διάφορες δημοσιεύσεις με σκοπό να διασπείρει συκοφαντίες με φανταστικά γεγονότα για την οικογένεια μου.
Ωραία για το παιδι σου. Το φαντάζεται κάποιος να διασπείρει ψεύτικα γεγονότα που δεν συνέβησαν ποτέ με σκοπό να το διαβάλει;;; Τι θα ζητούσες από τον συντονιστή ; Απορώ που γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις τις διαφορές στις ποιότητες των παραπτωμάτων και τις εξισώνεις.
Κατανοείς το τι έχει συμβεί;;;;
Οχι γιατι δεν ξερω τι λετε μεταξυ σας. Εχει ενημερωθει παντως, γιατι δεν διαβαζει τα ποστ σου.
Προφανώς δεν λέμε τίποτα μετά τις συκοφαντίες του και την κρίση θυμικού που τον έπιασε, αλλά το θέμα μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το τι ειπώθηκε μεταξύ μας (το οποίο το ανέφερε ο ίδιος ως προσπάθεια να με διαβάλει, αλλά και εγώ. Αλλωστε τεχνικά θέματα τον ρώτησα μιας και μας έχει πρήξει τον έρωτα πως είναι ειδικός και κρίνει όλους τους μη ειδικούς, έτσι λοιπόν τον ρωτησα ως ειδικο.) το ΘΕΜΑ όμως που με ωθεί να εγείρω τόσες διαμαρτυρίες ειναι πως δημοσίως διασπείρει συκοφαντίες για συγκεκριμένα πρόσωπα αναφέροντας φανταστικές ιστορίες που δεν συνέβησαν ποτέ.
Φυσικά και έχω και το λέω δημόσια! Δυστυχως, από την πρόσφατη συκοφαντία η διαχείρηση σου ειναι ανεπαρκέστατη.
Ας με βγαλουν τοτε, δεν εχω καμια σκορδοκαϊλα να ειμαι συντονιστης. Χαρη κανω δεν μου κανουν.
Αυτό είναι θέμα της διαχείρισης και εσου. Εγώ εξέφρασα την άποψη μου για την συμπεριφορά σου στο συγκεκριμένο συμβάν.
Όπου παρατηρώ με στεναχώρια να αρνείσαι ακόμα και τώρα έστω την αναφορά πως ήταν μέγα λάθος του και να εξισώνεις τις διαφορες απαντήσεις που δέχεται στις προσβολές που κάνει με τις συκοφαντίες που γράφει. Γνωρίζεις τι πάει να πει συκοφαντία;;;; Ψάξε λίγο στο ελληνικό λεξικό, δεν είναι μια απλη λέξη. Περιγράφει ακριβώς αυτό που έπραξε το μέλος.
Έχω απογοητευτεί πραγματικά από τους χαρακτήρες και την διαχείρηση του forum
Προφανως και ηταν λαθος του. Επιμενω ομως οτι δεν ξερω τι ειπατε, αφου επιμενει οτι δεν συκοφαντει. Σε καθε περιπτωση ειναι Κυριακη και ειμαι φευγω για το παρτυ του γιου μου. Το βραδυ ή αυριο θα πεσει η ποινη.
-
Οκ θα σε αφήσω να διασκεδάσεις.
Συκοφαντεί δημοσιως Φανη μου. Το ότι επιμένει πως δεν το κάνει με τρομάζει να πω την αλήθεια. Ποτέ μας δεν έχουμε πάει σε δικαστήρια, ποτέ μας δεν έχουμε κάνει κανέναν διακανονισμό σε δάνεια, ποτέ μας κανένα μέλος μας δεν έτρεχε για παράνομη πράξη σε δικαστήρια και δόξα τω Θεω λέω διότι στην ζωή όλα είναι πιθανά.
Δεν χρειάζεται ποινή, μια ήρεμη πολιτισμένη συζήτηση ώστε να μπουν κάποια όρια συζήτησης.
Τεσπα.... το λήγω το θέμα ώστε να περάσεις καλά.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι να κάνω; Η διαχείρηση όπως ο @fanis75, o @limited_one βλέπουν μπροστά τους να εξελίσσεται ένα παράπτωμα και για τους δικούς τους λόγους το αφήνουν να εξελίσσεται!
Δεν ειμαι διαχείριση, είμαι συντονιστής. Παράπονα στην διαχείριση.
Επίσης το έχω ξεκαθαρίσει, δεν πρόκεται να πάρω θέση στα ξεκατινιάσματά σας, τα θεωρώ αμφότερα ντροπή για το φόρουμ και για ενήλικους ανθρώπους. Ούτε έχω χρόνο να ασχοληθώ να διαβάζω και να σβήνω, μεταφέρω κλπ. έχω κανονική δουλειά και μια οικογένεια να ζήσω. Μπαίνω εδώ για να ξεσκάσω, όχι για να βάζω μπελάδες στο κεφάλι μου και έξτρα άγχος. Ούτε θα κάνω τον ντεντέκριβ να βρω τι είπατε κατ' ιδίαν, τι εννοεί ο καθένας σας κλπ.
Εαν έχεις παράπονο από τον συντονισμό που κάνω, να το πεις στην διαχείριση να με βγάλει από συντονιστή. Εαν έχει παράπονο από την διαχείριση, να το πεις στην διαχείριση.
Ακόμα και αν το ζητήσεις, δεν σε βγάζουμε από την Ομάδα μας!
Σχετικά με όσα καταγγέλλει ο χρήστης @lap, ζήτησα να κάνει αναφορά (report) στις συγκεκριμένες δημοσιεύσεις, ούτως ώστε να επιληφθούμε. Δεν μπορούμε να διαβάζουμε όλα τα Θέματα και όλες της δημοσιεύσεις και για αυτό υπάρχει το κουμπί του report άλλωστε.
-
Λοιπόν. Στην σελίδα 397 στο θέμα οικοδομές υπήρχε δήλωση πως ''ξέρει τι λέει'',και αυτό μετά από ένσταση μου για τις συκοφαντίες..... νομίζω ήταν ψηλά ψηλά στην σελίδα, η οποία μετά δυο τρεις, τέσσερις (δεν ξέρω) ημέρες σβήστηκε........ισως και σήμερα, από ποιον όμως δεν γνωρίζω.
Νομίζω έχετε την ικανότητα να γυρίσετε στο ιστορικό της σελίδας.
Δεν κρατώ και screen shots ούτε αρχείο με τον καθένα του τι λέει και τι κάνει.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν δεν πληρώνει τίποτα, ή ελάχιστα είναι αισχρός φοροκλέφτης...
Κατά πρώτον δεν έγραψα "μισθωτος vs ΕΕ", άλλο σου έγραψα... Απάντηση πάνω στο ότι δεν μπορείς να αποκτήσεις περιουσιακά στοιχεία αν εισαι ανθρωπος με μεσο μισθο (και λογω ψηλων φορων), εκτος και αν εχεις μαυρα εισοδηματα. Όλοι το ίδιο σου λένε, μόνο εσύ διαφωνείς.
Κατά δεύτερον, μένεις στα νούμερα που σε συμφερουν, οσο ανεβαίνεις σε ποσα τόσο επιβαρύνεται η κατάσταση για τον μισθωτο λογω και των εισφορών που είναι ποσοστό στον μισθο.
Κατά τρίτον η παράγραφος που απομόνωσα παραπάνω είναι η πραγματικότητα για τους πολλους, εκεί είναι το θέμα. Και όσο το κράτος δεν κάνει το απλό (αμεση έκπτωση από το εισόδημα των αποδειξεων των ΕΕ), η κατάσταση αυτή θα συνεχίσει και οι διάφοροι Χατζηδάκηδες θα κάνουν αλχημείες...Αφού μου απαντάς με λόγια στα νούμερα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, αφού περνάς στο ντούκου το γεγονός ότι όποιος ΕΕ δεν φοροδιαφεύγει ώστε να πληρώνει όπως ο μισθωτός, αποδέχεται το ότι είναι ηλίθιος, θα το συνεχίσω και εγώ χωρίς αριθμούς.
Αρχικά κάτι το οποίο ξέχασα. Την διαφορά στην στραβή.
Ο υπάλληλος έχει τον μισθό του και ξέρει τι τον περιμένει.
Αν όμως του έρθει η στραβή και τον διώξουν, έχει την αποζημίωση απόλυσης, το ταμείο ανεργίας και την ασφάλιση πληρωμένη για πολλούς μήνες, μέχρι να ξαναβρεί δουλειά, ή να βγει στην σύνταξη, ανάλογα με την ηλικία του.
Ο ΕΕ ή ο έμπορος αν του έρθει η στραβή, εφ΄ όσον μέχρι τότε είναι εντάξει και δεν χρωστάει, θα πρέπει να βρει τρόπο να επιβιώσει άμεσα. Αν δεν βρει χάθηκε αν δεν έχει κάνει κουμάντο.
Η ασφάλιση τελειώνει από τον επόμενο μήνα, αλλά συνεχίζεις να την χρωστάς, χρήματα δεν έχεις να πάρεις από παντού.
Θεωρητικά θα έπρεπε το κράτος, να του δίνει ένα ποσό, από τον φόρο που είχε πληρώσει όταν ήταν κερδοφόρος.
Αλλά είπαμε είναι ο βλάκας που αποδέχεται τους άεργους Χατζηδάκηδες να του κουνάνε το δάχτυλο...
Οπότε όποιος δεν φοροδιαφεύγει, είναι μια φορά μλκς επειδή πληρώνει περισσότερο φόρο για το ίδιο εισόδημα από τον μισθωτό.
Αν του γίνει η στραβή, είναι δεύτερη φορά μλκς επειδή χάνει αμέσως την ασφάλιση του.
Είναι τρίτη φορά μλκς γιατί δεν έχει επίδομα ανεργίας από τις προηγούμενες χρήσεις του.
Τα υπόλοιπα που λέτε είναι φληναφήματα.
Για αυτό στην χώρα επιβιώνουν τα λαμόγια με ικε με γριές και πάκι διαχειριστές και διάφορα άλλα.
Αν είσαι σωστός σε τρώει η μαρμάγκα.
Οπως μας έφαγε με την κρίση που μας έκοψε το επάγγελμα με διάταγμα και μας τσάκισε στους φόρους, ακόμα και στο εμπόρευμα, που ο Λαπ έκανε τον βλάκα, λέγοντας σε μία εταιρεία που πουλάει ακίνητα, να μην επενδύει στα ακίνητα...
Λαπ να πληρώνουν οι τογιότες και οι άλλοι φόρο επειδή είναι στο τελωνείο και στα μαγαζιά και περιμένουν να πουληθούν.
Ο ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα των κατασκευαστικών που είναι προς πώληση, είναι φόρος στο εμπόρευμα.
Ως προς την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων σας έβαλα πόσα λεφτά ήθελες για να αποκτήσεις ακίνητο, αυτοκίνητο και εξοχικό το 2000, όπου φαίνεται ξεκάθαρα, ότι με 3000 οικογενειακό εισόδημα τα έκανες όλα, σπούδαζες παιδιά και ζούσες μια χαρά, στην διάρκεια του εργασιακού σου βίου, προφανώς όχι όλα ταυτόχρονα.
Αμα θέλετε σας βάζω και το 2007 και βλέπουμε τι αποκτά κάποιος με 5000 οικογενειακό εισόδημα, που ίσχυαν τα ίδια.
Σήμερα δεν ισχύουν, αλλά όσοι τα απέκτησαν δεν ήταν μαύρα.
Αλλωστε και οι μισθωτοί μπορούν να έχουν μαύρα, δουλεύοντας σε μαύρες δουλειές.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λάθος, λόγω του νεοφιλελευθερισμού. Η παραγωγικότητα της παγκόσμιας οικονομίας αυξήθηκε, αυτός είναι ένας δείκτης που πρέπει να εναρμονησεις με τον πληθωρισμό για να βγάλεις ένα συμπέρασμα. Εαν ισχύει αυτό που λες πρέπει ο πληθωρισμός να έχει αντίθετη πορεία με την παραγωγικότητα.
Αυτό όμως που προκαλεί όλο αυτό που ζούμε είναι ότι ο πλούτος δεν διοχετεύεται πλέον στον λαό δια νόμου. Καταργήθηκαν αυτοί οι νόμοι. Έτσι δεν μένει διαθέσιμο εισόδημα για τα αγαθα. ΟΧΙ ΛΟΓΩ εκτύπωσης χρήματος που ακολουθεί μια παραγωγικότητα.
Κάτι ανάλογες μπαρούφες ακούει ο γιος μου στο μεταπτυχιακό του σε οικονομικό πανεπιστήμιο του εσωτερικού...
Και μου λέει αν είναι σωστό ή λάθος.
Του λέω αν ακούσεις ένα αριστερό οικονομολόγο τύπου μπαρουφάκη και ένα δεξιό οικονομολόγο, θα ακούσεις διαφορετικές απόψεις. Δεν θα είναι σωστή η λάθος.
Γιατί στην οικονομία και στην πολιτική δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Υπάρχουν μόνο απόψεις και εκτιμήσεις...
Στην Επιστήμη, υπάρχουν σωστές και λάθος μελέτες. Γιατί εκεί η πραγματικότητα είναι αδήριτη...
Μεταφέρεις τις ιδεολογικές σου αγκυλώσεις στο γιο σου, ευτυχώς μαζί με την υλική κληρονομιά.
Σε ποιες επιστήμες είναι αδηριτη η πραγματικότητα; Όταν η γη ήταν το κέντρο του σύμπαντος; Όταν ο χώρος και ο χρόνος ήταν μια σταθερή πλατφόρμα; Όταν η ύλη αποτελούνταν από ά-τομα;
Όταν πίστευαν ότι το διάστημα αποτελείται από "αιθέρα" ;
Όταν πίστευαν ότι "ο άνθρωπος παριστάνει τον Θεό" παρασκευάζοντας για πρώτη φορά συνθετική ουρία; (ή πρώτη οργανική ένωση στο εργαστήριο).
Όταν έκαναν αφαίμαξη για να θεραπευσουν τους ασθενείς; κλπ κλπ.
Επιστήμη είναι η διαδικασία της συνεχούς αναθεώρησης της "αλήθειας" η οποία γίνεται κοινά αποδεκτή ως τέτοια, μέχρι να διορθωθεί ή καταρριφθεί τελείως, για να αντικατασταθεί απ την επόμενη έκδοσή της.
Οι Οικονομολόγοι μελετούν συνέχεια τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όχι πως να βγάζεις λεφτά. Δηλαδή εσύ όταν εκπαιδευοσουν ως μηχανικός, ζητούσες επιβεβαίωση από ένα παραδοσιακό πετρά ή τον παππού σου που έκανε ξερολιθιες στα κτήματα, για το αν ισχύουν όσα μαθαίνεις για το μπετόν και τις μεταλλικές κατασκευές, και ρωτάει ο γιος σου εσένα; (με όλο το φιλικό θάρρος)Ωπα το περίμενα το αριστερό σχολιάκι.
Αρχικά να σου πω ότι όλοι οι αριστερούληδες είστε ολοκληρωτικοί μέχρι κόκκαλο στην ανατροφή των παιδιών σας.
Δεν έχω δει ούτε ένα από μερικές δεκάδες που γνωρίζω, που να μην έκαναν προπαγάνδα υπέρ της αριστεράς από τα βρεφικά χρόνια στο παιδί τους. Και μάλιστα οι περισσότεροι το πετυχαίνουν να τους κρατήσουν στο σκοτάδι τους...
Το ίδιο ισχύει με μικρότερη επιτυχία όμως λόγω του γνωστού (αν)ηθικού πλεονεκτήματος που υπήρχε και σε γνωστούς ακροδεξιών αντιλήψεων, αν και αυτοί είναι μονοψήφιο νούμερο και δεν είναι ασφαλές το συμπέρασμα.
Εμένα η οικογενειακή μου παράδοση σε αυτό το θέμα, εξαντλείται στην προτροπή του να διαβάζει όσο μπορεί περισσότερο και να έχει διαμορφώσει την δική του άποψη και να μπορεί να τσακίζει με την γλώσσα τα αλαλάζοντα κύμβαλα τωων ολοκληρωτικών που θα συναντήσει στην ζωή του.
Οπως και των φανατικών, έστω και μη ολοκληρωτικών.
Αυτό ως απάντηση στο περί δικών μου ιδεολογικών αγκυλώσεων.
Στα υπόλοιπα που γράφεις, είναι εκτός της συζήτησης που έχω αναφέρει, γιατί η οπτική σου γωνία δεν την αφορά.
Πολύ απλά και για να σου γίνει κατανοητό, θα βάλω φιλικά σε σένα παραδείγματα.
Αν για παράδειγμα κρατήσω στο υψωμένο χέρι μου ένα σφυρί πάνω από την καρέκλα που κάθεσαι και απλά ανοίξω την γροθιά μου, το σφυρί θα πέσει στο κεφάλι σου και θα στο ανοίξει, ανεξαρτήτως των απόψεων και των εκτιμήσεων που πιθανόν να έχουμε οι δυό μας.
Το ίδιο θα συμβεί άν έχω ένα δρεπάνι στο χέρι και είμαι δίπλα σου στο 1 μέτρο με το χέρι στο ύψος του λαιμού σου και κάνω μία περιστροφή περί τον εαυτό μου.
Επίσης δεν με ρωτάει, συζήτηση κάνουμε με τις συνήθεις διαφωνίες μας.
Το συγκεκριμένο θέμα ήταν η αναφορά από προβεβλημένο καθηγητή δεξιών απόψεων, για κάποιο θέμα που είχε τεχνική σκοπιά και η άποψη του καθηγητή δεν την λάμβανε υπ΄ όψη του. Μου είπε λοιπόν ότι είναι δεξιά άποψη, γιατί το πανεπιστήμιο έχει δεξιές αντιλήψεις.
Του απάντησα ότι άλλο πανεπιστήμιο και ανέφερα για παράδειγμα τον μπαρουφάκη, στο ίδιο ερώτημα θα έδινε άλλη απάντηση, γιατί η οπτική του είναι διαφορετική.
Η διαφωνία μας λοιπόν έγκειται στο ότι εκείνος θεωρεί ότι η πρόταση του δεξιού καθηγητή ήταν λάθος, επειδή η πολιτική αντίληψη του χώρου εκείνου ήταν αυτού του είδους, εγώ του είπα ότι στην πολιτική και στην οικονομία, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, αλλά μόνο απόψεις και εκτιμήσεις.
Αντίθετα στα τεχνικά θέματα, η έννοια του σωστού και του λάθους είναι πολύ πιο σαφής.
Δεν θα αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί δεν έχει νόημα.
-
@wantone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
οικονομικα ειναι θεωρητικη επιστημη, μηχανικος ειναι εφαρμοσμενη δεν εχει καμμια σχεση το ενα με το αλλο
Προσωπικη αποψη: εκτος και θελει ο υιος να παρει επιδομα μεταπτυχιουκου τιτλου (η να κανει ακαδημαικη καριερα) στο δημοσιο θεωρω οτι ειναι αχρηστο μεταπτυχιακο στα οικονομικα.
Δεν είναι μόνο σε οικονομικά. Δεν θα πω περισσότερα.
Αλλά θέλει να αποκτήσει κάποιες γνώσεις που θα τον βοηθήσουν στην δουλειά του.
Δεν νομίζω να θέλει ακαδημαϊκή καριέρα, αν και έχει ήδη 488 διδακτικές μονάδες σπουδών.
-
Όλοι οι αριστερουληδες είστε ολοκληρωτικοί μέχρι το κόκκαλο στην ανατροφή των παιδιών σας!!!
Τρεις γραμμές παρακάτωΜερικές δεκάδες που γνωριζω!!!
Μιλάμε για τρομερά τεκμηρίωμενα επιχειρήματα οι δεξιουληδες ,όχι μλκς!Παντα τέτοια να φτιάχνουμε συκώτι από τα γέλια!! -
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όλοι οι αριστερουληδες είστε ολοκληρωτικοί μέχρι το κόκκαλο στην ανατροφή των παιδιών σας!!!
Μιλάμε για τρομερά τεκμηρίωμενα επιχειρήματα οι δεξιουληδες ,όχι μλκς!Παντα τέτοια να φτιάχνουμε συκώτι από τα γέλια!!Για πες σε πόσους αριστερούς που γνωρίζεις τα παιδιά τους, έχουν αποκτήσει άλλες αντιλήψεις και δεν τους έγινε προπαγάνδα, χειρότερη από γαύρου και παοκτζή...
-
Μιλάμε για τρομερά τεκμηρίωμενα επιχειρήματα οι δεξιουληδες ,όχι μλκς!Παντα τέτοια να φτιάχνουμε συκώτι από τα γέλια!!Για πες σε πόσους αριστερούς που γνωρίζεις τα παιδιά τους, έχουν αποκτήσει άλλες αντιλήψεις και δεν τους έγινε προπαγάνδα, χειρότερη από γαύρου και παοκτζή...
1.101.101 και 10
Το νούμερο δεν είναι τυχαίο.
Η επιχειρηματολογία αυτή έχει και αλλη όψη.Ολοι οι δεξιουληδες ειναι πιο γραφικοί και από 3000 Κινέζους στα μπαλκόνια της Οιας φωτογραφίζοντας το ηλιοβασίλεμα.Εγω ξέρω 64 τέτοιους.Όπως καταλαβαίνεις,φυσικα κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ούτε μπορεί να ληφθεί σοβαρά ως επιχείρημα.
Ο τεράστιος που έλεγε την ατάκα του σεναρίου είναι μια απόδειξη περι του αντιθέτου! -
1.101.101 και 10
Η επιχειρηματολογία αυτή έχει και αλλη όψη.Ολοι οι δεξιουληδες ειναι πιο γραφικοί και από 3000 Κινέζους στα μπαλκόνια της Οιας φωτογραφίζοντας το ηλιοβασίλεμα.Εγω ξέρω 64 τέτοιους.Όπως καταλαβαίνεις,φυσικα κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ούτε μπορεί να ληφθεί σοβαρά ως επιχείρημα.
Ο τεράστιος που έλεγε την ατάκα του σεναρίου είναι μια απόδειξη περι του αντιθέτου!Επειδή Μια ζωή την έχουμε...
Οι δεξιούληδες είναι συνήθως στα @@ τους στην πολιτική καθοδήγηση...
Στην αθλητική τα πράγματα αλλάζουν, γιατί εκεί δεν παίζουμε...
Πάντως εγώ το έχω χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα, όταν κάποιοι είχαν σκάσει από την προπαγάνδα των γονιών τους...
-
Τώρα γιατί κάποιοι δεν έχουν κληρονομιές, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις. Δέχομαι τις ατυχίες και τα προβλήματα υγείας.
Στα άλλα όμως ισχύει το καλή ζωή, κακή διαθήκη....Απλά δεν έχεις κάνει ποτέ υπάλληλος. Έχεις την νοοτροπία του ελεύθερου επαγγελματία με ότι αυτό συνεπάγεται...Δεν γίνεται να σπουδάζεις παιδιά, να πληρώνεις δάνεια, να καλύπτεις όλα τα έξοδα με τους μισθούς ακόμα και καλούς και να χτίζεις και αγοράζεις διάφορα σπίτια και οικόπεδα για τα παιδιά σου. Είναι αδιανόητο.
Ξαναλέω ζεις σε μια γυάλα.
Εχω κάνει υπάλληλος για 1,5 χρόνο.
Απειροι μισθωτοί κάνουν αυτό που λες.
Κάποιους έχουμε και εδώ μέσα με εταιρικά ηλεκτρικά.
Εσύ ζεις σε γυάλα και μάλιστα ραγισμένη για αυτό παραμορφώνει αυτό που βλέπεις...
Για να το κάνεις αυτό θέλεις πάνω από 5Κ μεικτά τον μήνα οικογενειακό εισόδημα. Δλδ μισθούς 4.5Κ τον μήνα για κάθε μέλος του ζευγαριού, 5.5Κ και βάλε κόστος εργοδότη για τον κάθε ένα.
Προσωπικά δίνουμε μια γκαρσονιέρα τον χρόνο σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Όπως καταλαβαίνεις, είσαι λίγο εκτός πραγματικότητας σε αυτό για την μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών. Όποιος πληρώνει φόρους περιουσία δεν κάνει.ΠΕΣ ΤΑ!!!!!!!!!! Ακριβώς έτσι. Λίγο πάνω λίγο πιο κάτω δεν έχει σημασία. Στα 40 ετη είναι μια πολυκατοικία 5-6 ορόφους με υπόγεια γκαράζ και Ρουφ Γκάρντεν. Αλλά..... Κάποιος πρέπει να πληρώνει για να υπάρχει αυτή η χώρα.
Προσωπικά όταν βλέπω ΕΕ "της γειτονιας" με σπίτια, εξοχικά κλπ δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να πιστέψω ότι είναι προϊόν φοροκλοπης. Κι αυτό γιατί ειναι πολύ δύσκολο πχ να έχει τζίρους που του δίνουν πάνω από 3Κ φορολογημενα καθαρά τον μήνα.
Ξεχνάς τον παράγοντα της οικογενειακής περιουσίας. Για κάποιον λόγο πολύς κόσμος νομίζει (ίσως και το Κράτος μαζί) ότι όποιος έχει μια άνετη ζωή, την έχει λόγω προσωπικής εργασίας.
@red_monster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ένας νέος 33-35 απόφοιτος καλών οικονομικών σχολών (με μαστερ & cfa)
Νέος θεωρείσαι (επισήμως από το Κράτος) μέχρι τα 29. CFA έχουν 500 άτομα σε όλην την Ελλάδα. Απίστευτο μαμήσι για να το πάρεις! Και στην τελική άχρηστος κόπος και χρήμα, εκτός αν πας εξωτερικό.
Και στα δικά σας οι ανύπαντροι..
Βαριά κατάρα αυτή... τι σου φταίνε οι εργένηδες;
ΥΓ: Τέλος επιτηδεύματος? Δλδ 1000ρικο τον χρόνο, πόσο ήταν? Δεν θυμάμαι πότε μου κράταγαν τόσα ΤΟΝ ΜΗΝΑ, πάνε χρόνια... To φοβερό "αφορολόγητό" μου γλυτώνει 900 ολόκληρα ευρώ τον χρόνο, έλα ρε φίλε, τόση ανισότητα με τους ΕΕ πια...
Πέφτεις στην ίδια ατραπό που πέφτουν και αυτοί με τους οποίους διαφωνείς. Έχω υπάρξει και μισθοδοτούμενος από το Κράτος, και από τον ΙΤ, αλλά και αυτοαπασχολούμενος. Το κάθε μετερίζι έχει και τα καλά και τα κακά του. Πάντως την περισσότερη πίεση/άγχος για την επιβίωση την ένιωσα ως επιτηδευματίας, αν και φυσικά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή μου, και ίσως και κόπωση, τον είχα ως Στρατιωτικός. Μη νομίζεις ότι βγάζουν όλοι λεφτά, για αυτό άλλωστε κλείνουν τόσες μικρές επιχειρήσεις κάθε χρόνο. Υπήρχαν χρονιές που έβαζα λεφτά από την τσέπη μου, κοινώς έμπαινα μέσα. Για αυτό και την έκλεισα.
Για πες σε πόσους αριστερούς που γνωρίζεις τα παιδιά τους, έχουν αποκτήσει άλλες αντιλήψεις και δεν τους έγινε προπαγάνδα, χειρότερη από γαύρου και παοκτζή...
Ο πατέρας μου είναι Δεξιός, η μητέρα μου Κομμουνίστρια, οπότε δεν γαλουχήθηκα με την μία θεωρία ή την άλλη, είχα επιρροές και από τις δύο. Όταν έφτασα στην εφηβεία, διάβασα πολιτική, ιστορία και οικονομική θεωρία. Κατέληξα στο ότι η Αριστερά και ο Σοσιαλισμός (ο Κομμουνισμός είναι πολύ μακριά) είναι δικαιότερο σύστημα και αυτό επιβεβαιώθηκε από τα χρόνια που έζησα σε μια πλούσια και τουριστική πόλη της Αγγλίας. Βλέποντας την ανισότητα μεταξύ των τύπων με τις Ferrari και τις Rolls Royce και των αστέγων που ζητιάνευαν για μια Λίρα εξώ από τα cashpoints (έτσι λένε τα ΑΤΜ στην Αγγλία). Can you spare a Quid, mate? Προβληματίστηκα βαθιά λοιπόν!!! Στο μεταπτυχιακό μου στο HRM, με καθηγητή ο οποίος ήταν εργατοπατέρας σε Βρετανικό εργατικό συνδικάτο, μελέτησα τα βασικά εργασιακά μοντέλα (Anglo-Saxon, French-Gallic, German, Nordic, Japanese) και κατέληξα στο ότι ο Καπιταλισμός είναι τα ίδια σκατά, με διάφορες αποχρώσεις.
Οπότε Βασιλάκο μου, δεν είμαστε όλοι εμποτισμένοι από το σπίτι μας, κάποιοι στρώσαμε κώλο, διαβάσαμε και σκεφτήκαμε!!! -
Και εμάς μας έλεγαν ότι θέλετε να είστε αρκεί να μην είναι σε επίπεδο παρανομίας, βίας και μίσους! Μαλιστα, στις εκλογές δεν μας ρωτούσαν τι ψηφίσαμε! Ποτε μα ποτέ όμως δεν μας έκαναν κατήχηση, απλως σε συζητήσεις που εμεις ξεκινούσαμε μας έλεγαν τις απόψεις τους. Δεν συμφωνούμε όλοι, η μισή οικογένεια των διαφόρων συγγενών είναι δεξιοί, δηλαδή φανατικοί ΝΔες
-
1.101.101 και 10
Ο τεράστιος που έλεγε την ατάκα του σεναρίου είναι μια απόδειξη περι του αντιθέτου!Επειδή Μια ζωή την έχουμε...
Πάντως εγώ το έχω χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα, όταν κάποιοι είχαν σκάσει από την προπαγάνδα των γονιών τους...
Λάθος οι δεξιοί είναι μανούλες στην πολιτική καθοδήγηση στα παιδιά τους.Απλα την χρησιμοποιούν σαν μέσο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση!!!Βλεπε οικογενειοκρατία βουλής κλπ!
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τώρα γιατί κάποιοι δεν έχουν κληρονομιές, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις. Δέχομαι τις ατυχίες και τα προβλήματα υγείας.
Στα άλλα όμως ισχύει το καλή ζωή, κακή διαθήκη....Απλά δεν έχεις κάνει ποτέ υπάλληλος. Έχεις την νοοτροπία του ελεύθερου επαγγελματία με ότι αυτό συνεπάγεται...Δεν γίνεται να σπουδάζεις παιδιά, να πληρώνεις δάνεια, να καλύπτεις όλα τα έξοδα με τους μισθούς ακόμα και καλούς και να χτίζεις και αγοράζεις διάφορα σπίτια και οικόπεδα για τα παιδιά σου. Είναι αδιανόητο.
Ξαναλέω ζεις σε μια γυάλα.
Εχω κάνει υπάλληλος για 1,5 χρόνο.
Απειροι μισθωτοί κάνουν αυτό που λες.
Κάποιους έχουμε και εδώ μέσα με εταιρικά ηλεκτρικά.
Εσύ ζεις σε γυάλα και μάλιστα ραγισμένη για αυτό παραμορφώνει αυτό που βλέπεις...
Για να το κάνεις αυτό θέλεις πάνω από 5Κ μεικτά τον μήνα οικογενειακό εισόδημα. Δλδ μισθούς 4.5Κ τον μήνα για κάθε μέλος του ζευγαριού, 5.5Κ και βάλε κόστος εργοδότη για τον κάθε ένα.
Προσωπικά δίνουμε μια γκαρσονιέρα τον χρόνο σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Όπως καταλαβαίνεις, είσαι λίγο εκτός πραγματικότητας σε αυτό για την μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών. Όποιος πληρώνει φόρους περιουσία δεν κάνει.ΠΕΣ ΤΑ!!!!!!!!!! Ακριβώς έτσι. Λίγο πάνω λίγο πιο κάτω δεν έχει σημασία. Στα 40 ετη είναι μια πολυκατοικία 5-6 ορόφους με υπόγεια γκαράζ και Ρουφ Γκάρντεν. Αλλά..... Κάποιος πρέπει να πληρώνει για να υπάρχει αυτή η χώρα.
Προσωπικά όταν βλέπω ΕΕ "της γειτονιας" με σπίτια, εξοχικά κλπ δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να πιστέψω ότι είναι προϊόν φοροκλοπης. Κι αυτό γιατί ειναι πολύ δύσκολο πχ να έχει τζίρους που του δίνουν πάνω από 3Κ φορολογημενα καθαρά τον μήνα.
Ξεχνάς τον παράγοντα της οικογενειακής περιουσίας. Για κάποιον λόγο πολύς κόσμος νομίζει (ίσως και το Κράτος μαζί) ότι όποιος έχει μια άνετη ζωή, την έχει λόγω προσωπικής εργασίας.
@red_monster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ένας νέος 33-35 απόφοιτος καλών οικονομικών σχολών (με μαστερ & cfa)
Νέος θεωρείσαι (επισήμως από το Κράτος) μέχρι τα 29. CFA έχουν 500 άτομα σε όλην την Ελλάδα. Απίστευτο μαμήσι για να το πάρεις! Και στην τελική άχρηστος κόπος και χρήμα, εκτός αν πας εξωτερικό.
Και στα δικά σας οι ανύπαντροι..
Βαριά κατάρα αυτή... τι σου φταίνε οι εργένηδες;
ΥΓ: Τέλος επιτηδεύματος? Δλδ 1000ρικο τον χρόνο, πόσο ήταν? Δεν θυμάμαι πότε μου κράταγαν τόσα ΤΟΝ ΜΗΝΑ, πάνε χρόνια... To φοβερό "αφορολόγητό" μου γλυτώνει 900 ολόκληρα ευρώ τον χρόνο, έλα ρε φίλε, τόση ανισότητα με τους ΕΕ πια...
Πέφτεις στην ίδια ατραπό που πέφτουν και αυτοί με τους οποίους διαφωνείς. Έχω υπάρξει και μισθοδοτούμενος από το Κράτος, και από τον ΙΤ, αλλά και αυτοαπασχολούμενος. Το κάθε μετερίζι έχει και τα καλά και τα κακά του. Πάντως την περισσότερη πίεση/άγχος για την επιβίωση την ένιωσα ως επιτηδευματίας, αν και φυσικά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή μου, και ίσως και κόπωση, τον είχα ως Στρατιωτικός. Μη νομίζεις ότι βγάζουν όλοι λεφτά, για αυτό άλλωστε κλείνουν τόσες μικρές επιχειρήσεις κάθε χρόνο. Υπήρχαν χρονιές που έβαζα λεφτά από την τσέπη μου, κοινώς έμπαινα μέσα. Για αυτό και την έκλεισα.
Για πες σε πόσους αριστερούς που γνωρίζεις τα παιδιά τους, έχουν αποκτήσει άλλες αντιλήψεις και δεν τους έγινε προπαγάνδα, χειρότερη από γαύρου και παοκτζή...
Ο πατέρας μου είναι Δεξιός, η μητέρα μου Κομμουνίστρια, οπότε δεν γαλουχήθηκα με την μία θεωρία ή την άλλη, είχα επιρροές και από τις δύο. Όταν έφτασα στην εφηβεία, διάβασα πολιτική, ιστορία και οικονομική θεωρία. Κατέληξα στο ότι η Αριστερά και ο Σοσιαλισμός (ο Κομμουνισμός είναι πολύ μακριά) είναι δικαιότερο σύστημα και αυτό επιβεβαιώθηκε από τα χρόνια που έζησα σε μια πλούσια και τουριστική πόλη της Αγγλίας. Βλέποντας την ανισότητα μεταξύ των τύπων με τις Ferrari και τις Rolls Royce και των αστέγων που ζητιάνευαν για μια Λίρα εξώ από τα cashpoints (έτσι λένε τα ΑΤΜ στην Αγγλία) Can you spare a Quid, mate? Προβληματίστηκα βαθιά λοιπόν!!! Στο μεταπτυχιακό μου στο HRM, με καθηγητή ο οποίος ήταν εργατοπατέρας σε Βρετανικό εργατικό συνδικάτο, μελέτησα τα βασικά εργασιακά μοντέλα (Anglo-Saxon, French-Gallic, German, Nordic, Japanese) και κατέληξα στο ότι ο Καπιταλισμός είναι τα ίδια σκατά, με διάφορες αποχρώσεις.
Οπότε Βασιλάκο μου, δεν είμαστε όλοι εμποτισμένοι από το σπίτι μας, κάποιοι στρώσαμε κώλο, διαβάσαμε και σκεφτήκαμε!!!Είναι γιατί έχεις δεξιό πατέρα και έτσι αναγκάστηκες να διαβάσεις.
Αν ήταν και οι δύο αριστεροί θα σε είχαν γαλουχήσει...
Και εγώ υπέρ του διαβάσματος είμαι...
Αυτό που θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον είναι οι σχέσεις των παππούδων σου μεταξύ τους...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λάθος, λόγω του νεοφιλελευθερισμού. Η παραγωγικότητα της παγκόσμιας οικονομίας αυξήθηκε, αυτός είναι ένας δείκτης που πρέπει να εναρμονησεις με τον πληθωρισμό για να βγάλεις ένα συμπέρασμα. Εαν ισχύει αυτό που λες πρέπει ο πληθωρισμός να έχει αντίθετη πορεία με την παραγωγικότητα.
Αυτό όμως που προκαλεί όλο αυτό που ζούμε είναι ότι ο πλούτος δεν διοχετεύεται πλέον στον λαό δια νόμου. Καταργήθηκαν αυτοί οι νόμοι. Έτσι δεν μένει διαθέσιμο εισόδημα για τα αγαθα. ΟΧΙ ΛΟΓΩ εκτύπωσης χρήματος που ακολουθεί μια παραγωγικότητα.
Κάτι ανάλογες μπαρούφες ακούει ο γιος μου στο μεταπτυχιακό του σε οικονομικό πανεπιστήμιο του εσωτερικού...
Και μου λέει αν είναι σωστό ή λάθος.
Του λέω αν ακούσεις ένα αριστερό οικονομολόγο τύπου μπαρουφάκη και ένα δεξιό οικονομολόγο, θα ακούσεις διαφορετικές απόψεις. Δεν θα είναι σωστή η λάθος.
Γιατί στην οικονομία και στην πολιτική δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Υπάρχουν μόνο απόψεις και εκτιμήσεις...
Στην Επιστήμη, υπάρχουν σωστές και λάθος μελέτες. Γιατί εκεί η πραγματικότητα είναι αδήριτη...
Μεταφέρεις τις ιδεολογικές σου αγκυλώσεις στο γιο σου, ευτυχώς μαζί με την υλική κληρονομιά.
Σε ποιες επιστήμες είναι αδηριτη η πραγματικότητα; Όταν η γη ήταν το κέντρο του σύμπαντος; Όταν ο χώρος και ο χρόνος ήταν μια σταθερή πλατφόρμα; Όταν η ύλη αποτελούνταν από ά-τομα;
Όταν πίστευαν ότι το διάστημα αποτελείται από "αιθέρα" ;
Όταν πίστευαν ότι "ο άνθρωπος παριστάνει τον Θεό" παρασκευάζοντας για πρώτη φορά συνθετική ουρία; (ή πρώτη οργανική ένωση στο εργαστήριο).
Όταν έκαναν αφαίμαξη για να θεραπευσουν τους ασθενείς; κλπ κλπ.
Επιστήμη είναι η διαδικασία της συνεχούς αναθεώρησης της "αλήθειας" η οποία γίνεται κοινά αποδεκτή ως τέτοια, μέχρι να διορθωθεί ή καταρριφθεί τελείως, για να αντικατασταθεί απ την επόμενη έκδοσή της.
Οι Οικονομολόγοι μελετούν συνέχεια τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όχι πως να βγάζεις λεφτά. Δηλαδή εσύ όταν εκπαιδευοσουν ως μηχανικός, ζητούσες επιβεβαίωση από ένα παραδοσιακό πετρά ή τον παππού σου που έκανε ξερολιθιες στα κτήματα, για το αν ισχύουν όσα μαθαίνεις για το μπετόν και τις μεταλλικές κατασκευές, και ρωτάει ο γιος σου εσένα; (με όλο το φιλικό θάρρος)Εξαιρετικό ποστ!!!! Καλύτερα δεν θα μπορούσα να το πω!
Αυτό με την ουρία ως πρώτη οργανική ένωση σε εργαστήριο είμαστε σίγουροι ότι απλά δεν κατούρησε όπου έβρισκε κάποιος που έπινε πολλές μπυρες ;;;;
-
Και εμάς μας έλεγαν ότι θέλετε να είστε αρκεί να μην είναι σε επίπεδο παρανομίας, βίας και μίσους! Μαλιστα, στις εκλογές δεν μας ρωτούσαν τι ψηφίσαμε! Ποτε μα ποτέ όμως δεν μας έκαναν κατήχηση, απλως σε συζητήσεις που εμεις ξεκινούσαμε μας έλεγαν τις απόψεις τους. Δεν συμφωνούμε όλοι, η μισή οικογένεια των διαφόρων συγγενών είναι δεξιοί, δηλαδή φανατικοί ΝΔες
Εγώ δεν συμπαθώ τους φανατικούς, ανεξαρτήτως ιδεών.
Γιατί μου αρέσει η κουβέντα και κουβέντα με φανατικούς δεν μπορείς να κάνεις...
-
Για αυτό με αγαπάς!
-
1.101.101 και 10
Λάθος οι δεξιοί είναι μανούλες στην πολιτική καθοδήγηση στα παιδιά τους.Απλα την χρησιμοποιούν σαν μέσο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση!!!Βλεπε οικογενειοκρατία βουλής κλπ!
Αυτοί είναι επαγγελματίες. Εμείς μιλάμε για τον απλό κόσμο...
Τους κυρ-Παντελήδες δηλαδή...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2