-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τώρα γιατί κάποιοι δεν έχουν κληρονομιές, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις. Δέχομαι τις ατυχίες και τα προβλήματα υγείας.
Στα άλλα όμως ισχύει το καλή ζωή, κακή διαθήκη....Απλά δεν έχεις κάνει ποτέ υπάλληλος. Έχεις την νοοτροπία του ελεύθερου επαγγελματία με ότι αυτό συνεπάγεται...Δεν γίνεται να σπουδάζεις παιδιά, να πληρώνεις δάνεια, να καλύπτεις όλα τα έξοδα με τους μισθούς ακόμα και καλούς και να χτίζεις και αγοράζεις διάφορα σπίτια και οικόπεδα για τα παιδιά σου. Είναι αδιανόητο.
Ξαναλέω ζεις σε μια γυάλα.
Εχω κάνει υπάλληλος για 1,5 χρόνο.
Απειροι μισθωτοί κάνουν αυτό που λες.
Κάποιους έχουμε και εδώ μέσα με εταιρικά ηλεκτρικά.
Εσύ ζεις σε γυάλα και μάλιστα ραγισμένη για αυτό παραμορφώνει αυτό που βλέπεις...
Για να το κάνεις αυτό θέλεις πάνω από 5Κ μεικτά τον μήνα οικογενειακό εισόδημα. Δλδ μισθούς 4.5Κ τον μήνα για κάθε μέλος του ζευγαριού, 5.5Κ και βάλε κόστος εργοδότη για τον κάθε ένα.
Προσωπικά δίνουμε μια γκαρσονιέρα τον χρόνο σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Όπως καταλαβαίνεις, είσαι λίγο εκτός πραγματικότητας σε αυτό για την μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών. Όποιος πληρώνει φόρους περιουσία δεν κάνει.ΠΕΣ ΤΑ!!!!!!!!!! Ακριβώς έτσι. Λίγο πάνω λίγο πιο κάτω δεν έχει σημασία. Στα 40 ετη είναι μια πολυκατοικία 5-6 ορόφους με υπόγεια γκαράζ και Ρουφ Γκάρντεν. Αλλά..... Κάποιος πρέπει να πληρώνει για να υπάρχει αυτή η χώρα.
Προσωπικά όταν βλέπω ΕΕ "της γειτονιας" με σπίτια, εξοχικά κλπ δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να πιστέψω ότι είναι προϊόν φοροκλοπης. Κι αυτό γιατί ειναι πολύ δύσκολο πχ να έχει τζίρους που του δίνουν πάνω από 3Κ φορολογημενα καθαρά τον μήνα.
Ξεχνάς τον παράγοντα της οικογενειακής περιουσίας. Για κάποιον λόγο πολύς κόσμος νομίζει (ίσως και το Κράτος μαζί) ότι όποιος έχει μια άνετη ζωή, την έχει λόγω προσωπικής εργασίας.
@red_monster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ένας νέος 33-35 απόφοιτος καλών οικονομικών σχολών (με μαστερ & cfa)
Νέος θεωρείσαι (επισήμως από το Κράτος) μέχρι τα 29. CFA έχουν 500 άτομα σε όλην την Ελλάδα. Απίστευτο μαμήσι για να το πάρεις! Και στην τελική άχρηστος κόπος και χρήμα, εκτός αν πας εξωτερικό.
Και στα δικά σας οι ανύπαντροι..
Βαριά κατάρα αυτή... τι σου φταίνε οι εργένηδες;
ΥΓ: Τέλος επιτηδεύματος? Δλδ 1000ρικο τον χρόνο, πόσο ήταν? Δεν θυμάμαι πότε μου κράταγαν τόσα ΤΟΝ ΜΗΝΑ, πάνε χρόνια... To φοβερό "αφορολόγητό" μου γλυτώνει 900 ολόκληρα ευρώ τον χρόνο, έλα ρε φίλε, τόση ανισότητα με τους ΕΕ πια...
Πέφτεις στην ίδια ατραπό που πέφτουν και αυτοί με τους οποίους διαφωνείς. Έχω υπάρξει και μισθοδοτούμενος από το Κράτος, και από τον ΙΤ, αλλά και αυτοαπασχολούμενος. Το κάθε μετερίζι έχει και τα καλά και τα κακά του. Πάντως την περισσότερη πίεση/άγχος για την επιβίωση την ένιωσα ως επιτηδευματίας, αν και φυσικά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή μου, και ίσως και κόπωση, τον είχα ως Στρατιωτικός. Μη νομίζεις ότι βγάζουν όλοι λεφτά, για αυτό άλλωστε κλείνουν τόσες μικρές επιχειρήσεις κάθε χρόνο. Υπήρχαν χρονιές που έβαζα λεφτά από την τσέπη μου, κοινώς έμπαινα μέσα. Για αυτό και την έκλεισα.
Για πες σε πόσους αριστερούς που γνωρίζεις τα παιδιά τους, έχουν αποκτήσει άλλες αντιλήψεις και δεν τους έγινε προπαγάνδα, χειρότερη από γαύρου και παοκτζή...
Ο πατέρας μου είναι Δεξιός, η μητέρα μου Κομμουνίστρια, οπότε δεν γαλουχήθηκα με την μία θεωρία ή την άλλη, είχα επιρροές και από τις δύο. Όταν έφτασα στην εφηβεία, διάβασα πολιτική, ιστορία και οικονομική θεωρία. Κατέληξα στο ότι η Αριστερά και ο Σοσιαλισμός (ο Κομμουνισμός είναι πολύ μακριά) είναι δικαιότερο σύστημα και αυτό επιβεβαιώθηκε από τα χρόνια που έζησα σε μια πλούσια και τουριστική πόλη της Αγγλίας. Βλέποντας την ανισότητα μεταξύ των τύπων με τις Ferrari και τις Rolls Royce και των αστέγων που ζητιάνευαν για μια Λίρα εξώ από τα cashpoints (έτσι λένε τα ΑΤΜ στην Αγγλία). Can you spare a Quid, mate? Προβληματίστηκα βαθιά λοιπόν!!! Στο μεταπτυχιακό μου στο HRM, με καθηγητή ο οποίος ήταν εργατοπατέρας σε Βρετανικό εργατικό συνδικάτο, μελέτησα τα βασικά εργασιακά μοντέλα (Anglo-Saxon, French-Gallic, German, Nordic, Japanese) και κατέληξα στο ότι ο Καπιταλισμός είναι τα ίδια σκατά, με διάφορες αποχρώσεις.
Οπότε Βασιλάκο μου, δεν είμαστε όλοι εμποτισμένοι από το σπίτι μας, κάποιοι στρώσαμε κώλο, διαβάσαμε και σκεφτήκαμε!!! -
Και εμάς μας έλεγαν ότι θέλετε να είστε αρκεί να μην είναι σε επίπεδο παρανομίας, βίας και μίσους! Μαλιστα, στις εκλογές δεν μας ρωτούσαν τι ψηφίσαμε! Ποτε μα ποτέ όμως δεν μας έκαναν κατήχηση, απλως σε συζητήσεις που εμεις ξεκινούσαμε μας έλεγαν τις απόψεις τους. Δεν συμφωνούμε όλοι, η μισή οικογένεια των διαφόρων συγγενών είναι δεξιοί, δηλαδή φανατικοί ΝΔες
-
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όλοι οι αριστερουληδες είστε ολοκληρωτικοί μέχρι το κόκκαλο στην ανατροφή των παιδιών σας!!!
Τρεις γραμμές παρακάτωΜερικές δεκάδες που γνωριζω!!!
Μιλάμε για τρομερά τεκμηρίωμενα επιχειρήματα οι δεξιουληδες ,όχι μλκς!Παντα τέτοια να φτιάχνουμε συκώτι από τα γέλια!!Για πες σε πόσους αριστερούς που γνωρίζεις τα παιδιά τους, έχουν αποκτήσει άλλες αντιλήψεις και δεν τους έγινε προπαγάνδα, χειρότερη από γαύρου και παοκτζή...
1.101.101 και 10
Το νούμερο δεν είναι τυχαίο.
Η επιχειρηματολογία αυτή έχει και αλλη όψη.Ολοι οι δεξιουληδες ειναι πιο γραφικοί και από 3000 Κινέζους στα μπαλκόνια της Οιας φωτογραφίζοντας το ηλιοβασίλεμα.Εγω ξέρω 64 τέτοιους.Όπως καταλαβαίνεις,φυσικα κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ούτε μπορεί να ληφθεί σοβαρά ως επιχείρημα.
Ο τεράστιος που έλεγε την ατάκα του σεναρίου είναι μια απόδειξη περι του αντιθέτου!Επειδή Μια ζωή την έχουμε...
Οι δεξιούληδες είναι συνήθως στα @@ τους στην πολιτική καθοδήγηση...
Στην αθλητική τα πράγματα αλλάζουν, γιατί εκεί δεν παίζουμε...
Πάντως εγώ το έχω χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα, όταν κάποιοι είχαν σκάσει από την προπαγάνδα των γονιών τους...
Λάθος οι δεξιοί είναι μανούλες στην πολιτική καθοδήγηση στα παιδιά τους.Απλα την χρησιμοποιούν σαν μέσο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση!!!Βλεπε οικογενειοκρατία βουλής κλπ!
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τώρα γιατί κάποιοι δεν έχουν κληρονομιές, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις. Δέχομαι τις ατυχίες και τα προβλήματα υγείας.
Στα άλλα όμως ισχύει το καλή ζωή, κακή διαθήκη....Απλά δεν έχεις κάνει ποτέ υπάλληλος. Έχεις την νοοτροπία του ελεύθερου επαγγελματία με ότι αυτό συνεπάγεται...Δεν γίνεται να σπουδάζεις παιδιά, να πληρώνεις δάνεια, να καλύπτεις όλα τα έξοδα με τους μισθούς ακόμα και καλούς και να χτίζεις και αγοράζεις διάφορα σπίτια και οικόπεδα για τα παιδιά σου. Είναι αδιανόητο.
Ξαναλέω ζεις σε μια γυάλα.
Εχω κάνει υπάλληλος για 1,5 χρόνο.
Απειροι μισθωτοί κάνουν αυτό που λες.
Κάποιους έχουμε και εδώ μέσα με εταιρικά ηλεκτρικά.
Εσύ ζεις σε γυάλα και μάλιστα ραγισμένη για αυτό παραμορφώνει αυτό που βλέπεις...
Για να το κάνεις αυτό θέλεις πάνω από 5Κ μεικτά τον μήνα οικογενειακό εισόδημα. Δλδ μισθούς 4.5Κ τον μήνα για κάθε μέλος του ζευγαριού, 5.5Κ και βάλε κόστος εργοδότη για τον κάθε ένα.
Προσωπικά δίνουμε μια γκαρσονιέρα τον χρόνο σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Όπως καταλαβαίνεις, είσαι λίγο εκτός πραγματικότητας σε αυτό για την μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών. Όποιος πληρώνει φόρους περιουσία δεν κάνει.ΠΕΣ ΤΑ!!!!!!!!!! Ακριβώς έτσι. Λίγο πάνω λίγο πιο κάτω δεν έχει σημασία. Στα 40 ετη είναι μια πολυκατοικία 5-6 ορόφους με υπόγεια γκαράζ και Ρουφ Γκάρντεν. Αλλά..... Κάποιος πρέπει να πληρώνει για να υπάρχει αυτή η χώρα.
Προσωπικά όταν βλέπω ΕΕ "της γειτονιας" με σπίτια, εξοχικά κλπ δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να πιστέψω ότι είναι προϊόν φοροκλοπης. Κι αυτό γιατί ειναι πολύ δύσκολο πχ να έχει τζίρους που του δίνουν πάνω από 3Κ φορολογημενα καθαρά τον μήνα.
Ξεχνάς τον παράγοντα της οικογενειακής περιουσίας. Για κάποιον λόγο πολύς κόσμος νομίζει (ίσως και το Κράτος μαζί) ότι όποιος έχει μια άνετη ζωή, την έχει λόγω προσωπικής εργασίας.
@red_monster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ένας νέος 33-35 απόφοιτος καλών οικονομικών σχολών (με μαστερ & cfa)
Νέος θεωρείσαι (επισήμως από το Κράτος) μέχρι τα 29. CFA έχουν 500 άτομα σε όλην την Ελλάδα. Απίστευτο μαμήσι για να το πάρεις! Και στην τελική άχρηστος κόπος και χρήμα, εκτός αν πας εξωτερικό.
Και στα δικά σας οι ανύπαντροι..
Βαριά κατάρα αυτή... τι σου φταίνε οι εργένηδες;
ΥΓ: Τέλος επιτηδεύματος? Δλδ 1000ρικο τον χρόνο, πόσο ήταν? Δεν θυμάμαι πότε μου κράταγαν τόσα ΤΟΝ ΜΗΝΑ, πάνε χρόνια... To φοβερό "αφορολόγητό" μου γλυτώνει 900 ολόκληρα ευρώ τον χρόνο, έλα ρε φίλε, τόση ανισότητα με τους ΕΕ πια...
Πέφτεις στην ίδια ατραπό που πέφτουν και αυτοί με τους οποίους διαφωνείς. Έχω υπάρξει και μισθοδοτούμενος από το Κράτος, και από τον ΙΤ, αλλά και αυτοαπασχολούμενος. Το κάθε μετερίζι έχει και τα καλά και τα κακά του. Πάντως την περισσότερη πίεση/άγχος για την επιβίωση την ένιωσα ως επιτηδευματίας, αν και φυσικά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή μου, και ίσως και κόπωση, τον είχα ως Στρατιωτικός. Μη νομίζεις ότι βγάζουν όλοι λεφτά, για αυτό άλλωστε κλείνουν τόσες μικρές επιχειρήσεις κάθε χρόνο. Υπήρχαν χρονιές που έβαζα λεφτά από την τσέπη μου, κοινώς έμπαινα μέσα. Για αυτό και την έκλεισα.
Για πες σε πόσους αριστερούς που γνωρίζεις τα παιδιά τους, έχουν αποκτήσει άλλες αντιλήψεις και δεν τους έγινε προπαγάνδα, χειρότερη από γαύρου και παοκτζή...
Ο πατέρας μου είναι Δεξιός, η μητέρα μου Κομμουνίστρια, οπότε δεν γαλουχήθηκα με την μία θεωρία ή την άλλη, είχα επιρροές και από τις δύο. Όταν έφτασα στην εφηβεία, διάβασα πολιτική, ιστορία και οικονομική θεωρία. Κατέληξα στο ότι η Αριστερά και ο Σοσιαλισμός (ο Κομμουνισμός είναι πολύ μακριά) είναι δικαιότερο σύστημα και αυτό επιβεβαιώθηκε από τα χρόνια που έζησα σε μια πλούσια και τουριστική πόλη της Αγγλίας. Βλέποντας την ανισότητα μεταξύ των τύπων με τις Ferrari και τις Rolls Royce και των αστέγων που ζητιάνευαν για μια Λίρα εξώ από τα cashpoints (έτσι λένε τα ΑΤΜ στην Αγγλία) Can you spare a Quid, mate? Προβληματίστηκα βαθιά λοιπόν!!! Στο μεταπτυχιακό μου στο HRM, με καθηγητή ο οποίος ήταν εργατοπατέρας σε Βρετανικό εργατικό συνδικάτο, μελέτησα τα βασικά εργασιακά μοντέλα (Anglo-Saxon, French-Gallic, German, Nordic, Japanese) και κατέληξα στο ότι ο Καπιταλισμός είναι τα ίδια σκατά, με διάφορες αποχρώσεις.
Οπότε Βασιλάκο μου, δεν είμαστε όλοι εμποτισμένοι από το σπίτι μας, κάποιοι στρώσαμε κώλο, διαβάσαμε και σκεφτήκαμε!!!Είναι γιατί έχεις δεξιό πατέρα και έτσι αναγκάστηκες να διαβάσεις.
Αν ήταν και οι δύο αριστεροί θα σε είχαν γαλουχήσει...
Και εγώ υπέρ του διαβάσματος είμαι...
Αυτό που θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον είναι οι σχέσεις των παππούδων σου μεταξύ τους...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λάθος, λόγω του νεοφιλελευθερισμού. Η παραγωγικότητα της παγκόσμιας οικονομίας αυξήθηκε, αυτός είναι ένας δείκτης που πρέπει να εναρμονησεις με τον πληθωρισμό για να βγάλεις ένα συμπέρασμα. Εαν ισχύει αυτό που λες πρέπει ο πληθωρισμός να έχει αντίθετη πορεία με την παραγωγικότητα.
Αυτό όμως που προκαλεί όλο αυτό που ζούμε είναι ότι ο πλούτος δεν διοχετεύεται πλέον στον λαό δια νόμου. Καταργήθηκαν αυτοί οι νόμοι. Έτσι δεν μένει διαθέσιμο εισόδημα για τα αγαθα. ΟΧΙ ΛΟΓΩ εκτύπωσης χρήματος που ακολουθεί μια παραγωγικότητα.
Κάτι ανάλογες μπαρούφες ακούει ο γιος μου στο μεταπτυχιακό του σε οικονομικό πανεπιστήμιο του εσωτερικού...
Και μου λέει αν είναι σωστό ή λάθος.
Του λέω αν ακούσεις ένα αριστερό οικονομολόγο τύπου μπαρουφάκη και ένα δεξιό οικονομολόγο, θα ακούσεις διαφορετικές απόψεις. Δεν θα είναι σωστή η λάθος.
Γιατί στην οικονομία και στην πολιτική δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Υπάρχουν μόνο απόψεις και εκτιμήσεις...
Στην Επιστήμη, υπάρχουν σωστές και λάθος μελέτες. Γιατί εκεί η πραγματικότητα είναι αδήριτη...
Μεταφέρεις τις ιδεολογικές σου αγκυλώσεις στο γιο σου, ευτυχώς μαζί με την υλική κληρονομιά.
Σε ποιες επιστήμες είναι αδηριτη η πραγματικότητα; Όταν η γη ήταν το κέντρο του σύμπαντος; Όταν ο χώρος και ο χρόνος ήταν μια σταθερή πλατφόρμα; Όταν η ύλη αποτελούνταν από ά-τομα;
Όταν πίστευαν ότι το διάστημα αποτελείται από "αιθέρα" ;
Όταν πίστευαν ότι "ο άνθρωπος παριστάνει τον Θεό" παρασκευάζοντας για πρώτη φορά συνθετική ουρία; (ή πρώτη οργανική ένωση στο εργαστήριο).
Όταν έκαναν αφαίμαξη για να θεραπευσουν τους ασθενείς; κλπ κλπ.
Επιστήμη είναι η διαδικασία της συνεχούς αναθεώρησης της "αλήθειας" η οποία γίνεται κοινά αποδεκτή ως τέτοια, μέχρι να διορθωθεί ή καταρριφθεί τελείως, για να αντικατασταθεί απ την επόμενη έκδοσή της.
Οι Οικονομολόγοι μελετούν συνέχεια τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όχι πως να βγάζεις λεφτά. Δηλαδή εσύ όταν εκπαιδευοσουν ως μηχανικός, ζητούσες επιβεβαίωση από ένα παραδοσιακό πετρά ή τον παππού σου που έκανε ξερολιθιες στα κτήματα, για το αν ισχύουν όσα μαθαίνεις για το μπετόν και τις μεταλλικές κατασκευές, και ρωτάει ο γιος σου εσένα; (με όλο το φιλικό θάρρος)Εξαιρετικό ποστ!!!! Καλύτερα δεν θα μπορούσα να το πω!
Αυτό με την ουρία ως πρώτη οργανική ένωση σε εργαστήριο είμαστε σίγουροι ότι απλά δεν κατούρησε όπου έβρισκε κάποιος που έπινε πολλές μπυρες ;;;;
-
Και εμάς μας έλεγαν ότι θέλετε να είστε αρκεί να μην είναι σε επίπεδο παρανομίας, βίας και μίσους! Μαλιστα, στις εκλογές δεν μας ρωτούσαν τι ψηφίσαμε! Ποτε μα ποτέ όμως δεν μας έκαναν κατήχηση, απλως σε συζητήσεις που εμεις ξεκινούσαμε μας έλεγαν τις απόψεις τους. Δεν συμφωνούμε όλοι, η μισή οικογένεια των διαφόρων συγγενών είναι δεξιοί, δηλαδή φανατικοί ΝΔες
Εγώ δεν συμπαθώ τους φανατικούς, ανεξαρτήτως ιδεών.
Γιατί μου αρέσει η κουβέντα και κουβέντα με φανατικούς δεν μπορείς να κάνεις...
-
Για αυτό με αγαπάς!
-
Όλοι οι αριστερουληδες είστε ολοκληρωτικοί μέχρι το κόκκαλο στην ανατροφή των παιδιών σας!!!
Τρεις γραμμές παρακάτωΜερικές δεκάδες που γνωριζω!!!
Μιλάμε για τρομερά τεκμηρίωμενα επιχειρήματα οι δεξιουληδες ,όχι μλκς!Παντα τέτοια να φτιάχνουμε συκώτι από τα γέλια!!Για πες σε πόσους αριστερούς που γνωρίζεις τα παιδιά τους, έχουν αποκτήσει άλλες αντιλήψεις και δεν τους έγινε προπαγάνδα, χειρότερη από γαύρου και παοκτζή...
1.101.101 και 10
Το νούμερο δεν είναι τυχαίο.
Η επιχειρηματολογία αυτή έχει και αλλη όψη.Ολοι οι δεξιουληδες ειναι πιο γραφικοί και από 3000 Κινέζους στα μπαλκόνια της Οιας φωτογραφίζοντας το ηλιοβασίλεμα.Εγω ξέρω 64 τέτοιους.Όπως καταλαβαίνεις,φυσικα κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ούτε μπορεί να ληφθεί σοβαρά ως επιχείρημα.
Ο τεράστιος που έλεγε την ατάκα του σεναρίου είναι μια απόδειξη περι του αντιθέτου!Επειδή Μια ζωή την έχουμε...
Οι δεξιούληδες είναι συνήθως στα @@ τους στην πολιτική καθοδήγηση...
Στην αθλητική τα πράγματα αλλάζουν, γιατί εκεί δεν παίζουμε...
Πάντως εγώ το έχω χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα, όταν κάποιοι είχαν σκάσει από την προπαγάνδα των γονιών τους...
Λάθος οι δεξιοί είναι μανούλες στην πολιτική καθοδήγηση στα παιδιά τους.Απλα την χρησιμοποιούν σαν μέσο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση!!!Βλεπε οικογενειοκρατία βουλής κλπ!
Αυτοί είναι επαγγελματίες. Εμείς μιλάμε για τον απλό κόσμο...
Τους κυρ-Παντελήδες δηλαδή...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λάθος, λόγω του νεοφιλελευθερισμού. Η παραγωγικότητα της παγκόσμιας οικονομίας αυξήθηκε, αυτός είναι ένας δείκτης που πρέπει να εναρμονησεις με τον πληθωρισμό για να βγάλεις ένα συμπέρασμα. Εαν ισχύει αυτό που λες πρέπει ο πληθωρισμός να έχει αντίθετη πορεία με την παραγωγικότητα.
Αυτό όμως που προκαλεί όλο αυτό που ζούμε είναι ότι ο πλούτος δεν διοχετεύεται πλέον στον λαό δια νόμου. Καταργήθηκαν αυτοί οι νόμοι. Έτσι δεν μένει διαθέσιμο εισόδημα για τα αγαθα. ΟΧΙ ΛΟΓΩ εκτύπωσης χρήματος που ακολουθεί μια παραγωγικότητα.
Κάτι ανάλογες μπαρούφες ακούει ο γιος μου στο μεταπτυχιακό του σε οικονομικό πανεπιστήμιο του εσωτερικού...
Και μου λέει αν είναι σωστό ή λάθος.
Του λέω αν ακούσεις ένα αριστερό οικονομολόγο τύπου μπαρουφάκη και ένα δεξιό οικονομολόγο, θα ακούσεις διαφορετικές απόψεις. Δεν θα είναι σωστή η λάθος.
Γιατί στην οικονομία και στην πολιτική δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Υπάρχουν μόνο απόψεις και εκτιμήσεις...
Στην Επιστήμη, υπάρχουν σωστές και λάθος μελέτες. Γιατί εκεί η πραγματικότητα είναι αδήριτη...
Μεταφέρεις τις ιδεολογικές σου αγκυλώσεις στο γιο σου, ευτυχώς μαζί με την υλική κληρονομιά.
Σε ποιες επιστήμες είναι αδηριτη η πραγματικότητα; Όταν η γη ήταν το κέντρο του σύμπαντος; Όταν ο χώρος και ο χρόνος ήταν μια σταθερή πλατφόρμα; Όταν η ύλη αποτελούνταν από ά-τομα;
Όταν πίστευαν ότι το διάστημα αποτελείται από "αιθέρα" ;
Όταν πίστευαν ότι "ο άνθρωπος παριστάνει τον Θεό" παρασκευάζοντας για πρώτη φορά συνθετική ουρία; (ή πρώτη οργανική ένωση στο εργαστήριο).
Όταν έκαναν αφαίμαξη για να θεραπευσουν τους ασθενείς; κλπ κλπ.
Επιστήμη είναι η διαδικασία της συνεχούς αναθεώρησης της "αλήθειας" η οποία γίνεται κοινά αποδεκτή ως τέτοια, μέχρι να διορθωθεί ή καταρριφθεί τελείως, για να αντικατασταθεί απ την επόμενη έκδοσή της.
Οι Οικονομολόγοι μελετούν συνέχεια τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όχι πως να βγάζεις λεφτά. Δηλαδή εσύ όταν εκπαιδευοσουν ως μηχανικός, ζητούσες επιβεβαίωση από ένα παραδοσιακό πετρά ή τον παππού σου που έκανε ξερολιθιες στα κτήματα, για το αν ισχύουν όσα μαθαίνεις για το μπετόν και τις μεταλλικές κατασκευές, και ρωτάει ο γιος σου εσένα; (με όλο το φιλικό θάρρος)Εξαιρετικό ποστ!!!! Καλύτερα δεν θα μπορούσα να το πω!
Αυτό με την ουρία ως πρώτη οργανική ένωση σε εργαστήριο είμαστε σίγουροι ότι απλά δεν κατούρησε όπου έβρισκε κάποιος που έπινε πολλές μπυρες ;;;;
Σου κάνει κατήχηση και δεν το καταλαβαίνεις και τσιμπάς...
Είναι μανούλα σε κάτι τέτοια ο Πήλιου...
Θα σου δώσει και κάτι τσίπουρα και βλέπω να κατεβάζεις τον Ανδρέα από το σαλόνι...
-
Πάνω από το κρεβάτι τον έχω!!!
-
Πρόσεχε μην πέσει...
Τώρα που το είπες πριν χρόνια, είχα πάει σε κάποιο σπίτι, για ανακαίνιση, είχε πεθάνει ο πατέρας της ιδιοκτήτριας που έμενε εκεί. Ηταν λίγο χάλαθρο το σπίτι, δεν θυμάμαι πολλά τώρα, πάνε κάπου 20 χρόνια...
Στο σαλόνι είχε εικονοστάσι με τον Ανδρέα και άλλες φωτό του πασοκ και σημαίες...
-
Απόλυτα λογικό!
-
Το κομμουνιστικό κόμμα Αυστρίας ίσως μπει στην Βουλή! Ανεβάζει τα ποσοστά του! Στην Αυστρία!!!!!
-
@wantone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
δεν ισχυει αυτο, οι περισσοτεροι μισθωτοι μπορουν να αποκτησουν περιουσια αν αξιοποιήσουν τα εφαπαξ και τις συνταξεις πεθερικων και γονεων. Η αν παρουν καποιο ακινητο η οικοπεδο που στο μελλον αποκτα αξια.
Με το συμπάθειο, δεν ξέρω τι συνήθεις έχεις στον περίγυρό σου, από συντάξεις πεθερικών και γονιών δεν έχω ακουμπήσει ευρώ. Αυτό μας έλειπε δλδ, να χαρτζηλικώνουν οι παπούδες τα εγγόνια, να χαρτζηλικώνουν κι εμάς 50 ετών μαντράχαλους...
Επίσης, μιλώντας για "φτιάξιμο περιουσίας" μιλάμε να φτιάξεις άλλο ένα σπίτι (τουλάχιστον) εκτός από αυτό που μένεις (εννοείται να είναι δικό σου και αυτό) χωρίς να μασουλήσεις αυτά που σου άφησαν οι γονείς σου. Δλδ δεν μετράω το να ξεπουλήσεις τα πάντα στο χωριό για να πάρεις ίδιας αξίας διαμέρισμα ή 20Κ παραπάνω...
Οπότε βάλε εσύ τώρα ένα ζευγάρι να αγοράσει ΣΗΜΕΡΑ ένα σπίτι 80 τμ για το παιδί του (ακόμη και 40 ετών οίκημα...) "με τα εφ άπαξ"... Καλά, αν έχει δύο γελάμε... Και πρόσεξε, δεν διατείνομαι ότι αυτό είναι δύσκολο για χαμηλόμισθους (πάντα ήταν), είναι δύσκολο
και για "μεσαίους" μισθους (μιλάω για 4-5Κ μεικτά) γιατί με το φανερό εισόδημα και με κρατήσεις 40%+ δεν... Πλην όμως ακόμη και ένα 500ρικάκι τον μήνα "μαύρο" είναι 500ρικάκι, δεν είναι 250 καθαρά. -
@wantone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
οικονομικα ειναι θεωρητικη επιστημη, μηχανικος ειναι εφαρμοσμενη δεν εχει καμμια σχεση το ενα με το αλλο
Προσωπικη αποψη: εκτος και θελει ο υιος να παρει επιδομα μεταπτυχιουκου τιτλου (η να κανει ακαδημαικη καριερα) στο δημοσιο θεωρω οτι ειναι αχρηστο μεταπτυχιακο στα οικονομικα.
Δεν είναι μόνο σε οικονομικά. Δεν θα πω περισσότερα.
Μη πεις, δεν βλέπεις το τι γίνεται;;;; Κρύβε λόγια!
Αλλά θέλει να αποκτήσει κάποιες γνώσεις που θα τον βοηθήσουν στην δουλειά του.
Να του πέις να διαβάζει τα βιβλία που γράφουν από κάτω στις σημειώσεις κάθε μαθήματος! Θα αποκτήσει βαθύτατες γνώσεις με αυτόν τον τρόπο!!! Πολλές περισσότερες από αυτές της εξεταστέας υλης του μαθήματος!
Δεν νομίζω να θέλει ακαδημαϊκή καριέρα, αν και έχει ήδη 488 διδακτικές μονάδες σπουδών.
-
Δείτε mega!!!! Δειτε τι λένε τα κορίτσια μεταξύ τους!!!!!
Αμετανόητες για το παράπτωμα τους να επιτεθούν στο 14 χρόνο, επιθετικές ακόμα και μετά ημέρες και αναφέρουν πως θέλουν να καρφώσουν μαχαίρι στο κεφάλι του κοριτσιού μολις βγει από το σπίτι της! 14-15 χρόνων κορίτσια!!!!
Τι γίνεται;;;;
Οι γονείς πρέπει να συλληφθούν και τα παιδιά να πάνε σε αναμορφωτήριο, ψυχολόγο κοινωνικό λειτουργό!
Αλλοι τις επικουρήσουν αναφέροντας προσωπικά στοιχεία τους!!! Μιλαμε πανικός!!!!!
-
Το κομμουνιστικό κόμμα Αυστρίας ίσως μπει στην Βουλή! Ανεβάζει τα ποσοστά του! Στην Αυστρία!!!!!
Ναι, αλλά πάει για πρώτο κόμμα το ακροδεξιό…
-
Σήμερα δεν ισχύουν, αλλά όσοι τα απέκτησαν δεν ήταν μαύρα.
Ωραία όλα τα παραπάνω, άρα η φοροκλοπή γίνεται "μπας και έρθει η στραβή". Κατέβηκαν οι παραστάσεις της κλαψας από την Επίδαυρο η ακόμα
?. Και αν δεν έρθει δλδ ποτέ; Θα τα γυρίσει πίσω?
Τι φοβερή αποζημίωση απόλυσης έχει ένας μισθωτός που είναι 10 χρόνια σε μια εταιρία? Επίσης κάπου έχεις μπλέξει τον ΕΕ με τον επιχειρηματία και φτάσαμε τώρα να λέμε για φόρους του κράτους στο εμπόρευμα, ποιο εμπόρευμα έχουν ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοι, οδοντίατροι, μηχανικοί που δεν είναι κατασκευαστές κλπ?
Επί της πρότασης που αναφέρεις στα έχουμε ξαναπεί και με τον gatoz. Η πραγματικότητα είναι απλή. Είμασταν και είμαστε για αρκετά χρόνια στο upper X% των δηλωθέντων εισοδημάτων με Χ μονοψήφιο. Ναι, προφανώς από το 9% στο 8.5% μπορεί να μεσολαβούν κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Σε περιουσία όμως είμαστε στο 100-Χ%. Προφανώς είμαστε ανοικονόμητοι, τα φάγαμε στις @τάνες και όλοι τριγύρω μας ήταν υποδείγματα χρηστής οικονομικής διαχείρισης. Το ότι έχουμε δώσει σε όλο τον εργασιακό και οικογενειακό μας βίο μισό - ένα εκ φόρους/εισφορές στο κράτος σίγουρα δεν έπαιξε ρόλο ούτε για εμάς που τα δώσαμε, ούτε για τους άλλους που δεν τα έδωσαν...
-
Γιατί όταν τα έλεγα εγώ αυτά δεν με παίρνουν στα σοβαρά;;;
-
Αυτό που θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον είναι οι σχέσεις των παππούδων σου μεταξύ τους...
Επειδή με πετυχαίνεις σε καλή διάθεσε σήμερα, θα σου απαντήσω. Ο πατέρας του πατέρα μου ήταν οικονομικά πολύ άνετος, παλιός επιχειρηματίας της Σαλονίκης, Πρόξενος του Βελγίου, ενώ είχε τότε από τα λίγα ιδιωτικά αυτοκίνητα στην πόλη, την δεκαετία του 1930 και με ρετιρέ στην παλαιά Παραλία. Ο πατέρας της μητέρας μου ήταν εργάτης και κάποιες φορές δυσκολεύονταν ακόμα και να φάνε.
Αν είσαι λίγο άνθρωπος καταλαβαίνεις την αδικία και θέλεις ένα πιο δίκαιο σύστημα!!!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2