-
@panos2171 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Ναι αλλά παίζει ρόλο και το πότε. Από την άλλη το να πέσεις σε κάτι ελαττωματικό δεν είναι καθόλου απίθανο.
Το να χαλάσει μια αντλία σε αυτά τα χλμ δεν είναι το σύνηθεςΑντλια βενζινης, μια φορα να εχει μπει νερο μεσα αρκει, ναι μεν ο φιλος λεει οτι βαζει απο εταιρικα πρατηρια αλλα και σε αυτα οι μαμουνιες γινονται, οπως και απο τους μεταφορεις.
Εχω φιλο ταριφα που στο καλοριφερ βαζει πετρελαιο κινησης μιας και το αγοραζει μαυρο 1 ευρω το λιτρο, αυτος που του το πουλαει απο που το βρισκει αραγε? -
-
Είναι για 3008 βέβαια το βίντεο αλλά μια χαρά το έχει αναβαθμίσει.
-
@katafractos17 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Εγώ δεν τα ακουμπάω τα αυτοκίνητα. Είναι θέμα αρχής.
-
@criuser said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Εγώ δεν τα ακουμπάω τα αυτοκίνητα. Είναι θέμα αρχής.
Απ' ότι κατάλαβα έχει χρησιμοποιήσει εργοστασιακά υλικά για να κάνει την αναβάθμιση.
Αν αυτοί που το έκαναν έχουν τις γνώσεις, τότε πιθανόν να μην υπάρχει πρόβλημα.
Λέω δεν ξέρω.
Πολλοί που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν την καλή έκδοση, ίσως να το σκέφτονται.
Εδώ πολύς κόσμος κάνει αναβαθμίσεις όχι με γνήσια αλλά με ημιτασιόν και OEM.
Βέβαια παίζει ρόλο και τι πειράζεις. -
Ωπ, λάθος εκ παραδρομής!
Ας μεταφερθεί στο νήμα του 3008.
-
5ο σέρβις σήμερα για 1.2 με αλλαγή ιμάντα (πριν έρθει η ώρα του) προληπτικά μέσα στην εγγύηση. 59Κ χλμ το δέχθηκε στο συνεργείο μιας και δεν ήταν ακόμα η ώρα του για αλλαγή. Ο ιμάντας με το μάτι είχε αρχίσει να φθείρεται αλλά δεν είχε μεγαλώσει τόσο ώστε να μην περνάει το τεστ με το εργαλειάκι (5 ευρώ από ali) και το φίλτρο - σίτα κάτω ήταν καθαρό.
Αλλαγή πάλι στα λάδια από 0-30 σε 0-20 και σήμερα βάλανε 5-30.
Ησύχασα προς το παρόν από ιμάντα! -
Γιατί κάνουν αλλαγές στο ιξώδες;
-
Λογικά υπάρχει συσχέτιση με την φθορά του ιμάντα. Η αλήθεια είναι με το 0-20 "χτυπούσε" περισσότερο το μοτέρ. Τώρα μαλάκωσε λίγο ο ήχος καθώς είναι και λίγο πιο παχύρρευστο το λάδι. Με το 5 30 τώρα ίσως έχει καλύτερη λίπανση σε υψηλές θερμοκρασίες
-
@hountalas said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
5ο σέρβις σήμερα για 1.2 με αλλαγή ιμάντα (πριν έρθει η ώρα του) προληπτικά μέσα στην εγγύηση. 59Κ χλμ το δέχθηκε στο συνεργείο μιας και δεν ήταν ακόμα η ώρα του για αλλαγή. Ο ιμάντας με το μάτι είχε αρχίσει να φθείρεται αλλά δεν είχε μεγαλώσει τόσο ώστε να μην περνάει το τεστ με το εργαλειάκι (5 ευρώ από ali) και το φίλτρο - σίτα κάτω ήταν καθαρό.
Ησύχασα προς το παρόν από ιμάντα!Το βασικό ήταν να μην είχε αρχίσει να χάνει υλικό και να πέφτει μέσα. Αν ήταν καθαρό και το φίλτρο όλα οκ.
Σου έδειξαν φωτό; Το είδες εσύ; Ή απλά ενημέρωσαν ότι ήταν καθαρό; -
@chrisk6 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
@hountalas said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Ησύχασα προς το παρόν από ιμάντα!Το βασικό ήταν να μην είχε αρχίσει να χάνει υλικό και να πέφτει μέσα. Αν ήταν καθαρό και το φίλτρο όλα οκ.
Σου έδειξαν φωτό; Το είδες εσύ; Ή απλά ενημέρωσαν ότι ήταν καθαρό;Το είπε προφορικά το παιδί στην γραμματεία. Τον συγκεκριμένο επιλέγω να τον πιστέψω αν σκεφτώ και το ότι στα 60κ που έχω τα περισσότερα είναι σε Εθνική, με το μάτι (με φακό γιατί με γυμνό δεν φαινόταν καλά) τα τελευταία 5κ άρχισε να φαίνεται ότι κάνει ρωγμές ο ιμάντας (έχω αγοράσει το σιδερένιο εργαλειάκι που μετράει το πάχος του ιμάντα και έχω την εντύπωση πως στα τελευταία 5κ άλλαξε το κενό του προς το πιο σφιχτό - όταν δεν μπαίνει καθόλου θεωρείται ότι είναι για αλλαγή), απόδοση δεν έχασε ούτε το λάδι έκανε περίεργα. Μου είπε και αυτός ότι ξέρουμε για το θέμα οπότε ήταν και ένας λόγος που "δέχθηκε" να τον αλλάξουν μέσα στην εγγύηση πριν έρθει επίσημα η ώρα του.
Απλά εδώ το θέμα "επίσημη ώρα του ιμάντα" είναι δύσκολο να βρεθεί.
Ένα τιπ που μπορούμε να λέμε σε κάθε αλλαγή λαδιών είναι να ανοίγουν το καπάκι να ρίχνουν ένα μάτι στο φίλτρο κάτω. -
Γιατί ψάχνουν να βρουν με ποιο ιξώδες έχει μιρκότερη φθορά ο ιμάντας. Ειπαμε, οι Γάλλοι από μηχανολογία δεν σκαμπάζουν. Αισθητική, design, καλοπέραση πρώτοι ειναι. Αλλά μηχανολογία κουμπούρες.
-
Στα 23.900 πως σας φαίνεται το hybrid 2008 ?
-
@v_a said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Απο εμένα όχι, φτωχό εξοπλιστικά (χωρίς οδηγικά προφίλ μάλιστα), προσωπικά το ride του μου θυμίζει μικρότερο και φθηνό αμάξι, ο κινητήρας/οικονομια spot on αλλά η αξιοπιστία του μπορεί να είναι θέμα. Καταλήγοντας, Suzuki vitara χειροκίνητο και με τα ρέστα ζωάρα.
-
Μια χαρά μας φαίνεται.
Να ενημερώσω ότι η έκδοση style δεν είναι ελληνική πατέντα, αλλά και στην Ευρώπη υπάρχει, που σημαίνει ότι η εταιρεία θέλει να έχει ένα υβριδικό με χαμηλότερο εξοπλισμό, σε φτηνή τιμή.
Στην Γαλλία όμως έχει 30000 και εδώ με την έκπτωση είναι 6000 φτηνότερο.
Επειδή όμως από φέτος υπάρχει το όριο των 95 γραμ για τους ρύπους, το υβριδικό έχει 110 ρύπους, ενώ το 100άρι χειροκίνητο 128, μπορεί να καταργήσουν τα μη υβριδικά.
-
Επειδή όμως από φέτος υπάρχει το όριο των 95 γραμ για τους ρύπους, το υβριδικό έχει 110 ρύπους, ενώ το 100άρι χειροκίνητο 128, μπορεί να καταργήσουν τα μη υβριδικά.
Αυτό το όριο ποιους/τί αφορά; Αν το όριο είναι 95 και το υβριδικό αλλά και το μη υβριδικό είναι εκτός, μήπως εννοείς ότι θα υπάρχει κάποιο penalty για τους κατασκευαστές; Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές με παραγωγή αυτοκινήτων με ρύπους 140 και άνω και δεν βλέπω να ιδρώνει κανείς.
-
@jamesd said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Αυτό το όριο ποιους/τί αφορά; Αν το όριο είναι 95 και το υβριδικό αλλά και το μη υβριδικό είναι εκτός, μήπως εννοείς ότι θα υπάρχει κάποιο penalty για τους κατασκευαστές; Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές με παραγωγή αυτοκινήτων με ρύπους 140 και άνω και δεν βλέπω να ιδρώνει κανείς.
Πρέπει ο μέσος όρος των πωλήσεων των αυτοκινήτων και νομίζω ότι ισχύει και ανά χώρα, να είναι κάτω από 95 γραμμάρια.
Δηλαδή αν πουλήσω 200 ηλεκτρικά, 200 φεβ με 40 γραμμάρια 400 υβριδικά διαφόρων μεγεθών με μέσο όρο τα 115 γραμμάρια και 200 θερμικά με μέσο όρο τα 145 γραμμάρια, τότε έχουμε μέσο όρο τα 83 γραμμάρια.
Αν πουλήσουμε 200 ηλεκτρικά, 100 φεβ, 300 υβριδικά και 400 θερμικά έχουμε 96,5 ρύπους και θα πληρώσουμε μεγάλο πρόστιμο, ή θα πρέπει να αγοράσουμε ρύπους από την Τέσλα για παράδειγμα που πουλάει.
Τώρα αν τα ηλεκτρικά γίνουν 100, τα φεβ 100, τα υβριδικά 300 και τα θερμικά 500, ξεφύγαμε.
-
Δεν έχει σημασία πόσο κοστίζει αλλά πόσο συχνά θα βγάζει βλάβες. Προσωπικά δεν θα το τολμούσα, ίσως εσύ ειναι πιο θαραλέος!
-
απαπαπαπα
εκτος αν εισαι κληρονομος ή μετοχος -
Είναι από τα λίγα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει μια ολόκληρη βδομάδα, το pre facelift όμως.
Εσωτερικά μου άρεσε πάρα πολύ, καλή απτή ποιότητα σε πλαστικά και υφάσματα.
Οι χώροι επιβατών μου φάνηκαν μέτριοι, για αυτοκίνητο 4,30μ
Πορτμπαγκάζ πολύ καλό.
Στο δρόμο καλό, τουλάχιστον συγκριτικά με το baleno που είχα τότε, τώρα αν το οδηγούσα δεν ξέρω.... σίγουρα το T-ROC είναι καλύτερο, αλλά και 10.000€ ακριβότερο.
Οι επιδόσεις ήταν μάπα, σε σχέση με το 1000αρι turbo του baleno. (Είχα νοικιάσει το 1,2 με τα 100 άλογα, 6αρι μηχανικό κιβώτιο)Τι αυτοκίνητο θα αντικαταστήσει;
Με ξερά Οικονομικά κριτήρια, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή SUV, με αυτόματο κιβώτιο, κάτω από τις 25000€, με 136 ίππους.
Ο εξοπλισμός είναι καλός, χωρίς χτυπητές ελλείψεις, ειδικά για βασική έκδοση.
πχ η βασική του MG ZS MAX, είναι συγκριτικά γυμνή.Από επιδόσεις είναι κορυφαίο μέχρι τα 25.000€ (αυτόματο - b SUV)
Μεγάλο αγκάθι για μένα είναι μόνο, ο kinder έκπληξη, συνδυασμός νέου κιβωτίου - αναβαθμισμένου κινητήρα. Κάνεις δεν το ξέρει αυτό.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχει τα θέματα του προηγούμενου με τον ιμάντα και το νέο κιβώτιο με το ηλεκτρικό μοτέρ μέσα στο κέλυφος είναι δοκιμασμένο και αντέχει.Πόσα χλμ θα κάνει ετησίως;
Αν κάνεις λίγα χλμ (5-10.000/ έτος) σου αρέσει σαν αυτοκίνητο, το οδηγησες, θέλεις ένα b SUV με καλές επιδόσεις και δεν θέλεις να δώσεις πάνω από 25000€ για καινούριο,
στη θέση σου θα έπαιρνα το (οποίο) ρίσκο.
Αν κάνεις πολλά Χλμ και σκοπεύεις να το κρατήσεις πάνω από 5 χρόνια, καλύτερα κοίτα κάτι άλλο ή ανέβασε το budget.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)