-
@alexandros-k said in Ford Puma 2019:
@georgemit said in Ford Puma 2019:
Εγώ που ψώνισα το 19 scala tsi ambition 95ps στα 15k μήπως είναι η κατάλληλη εποχη να το σκοτώσω κάνα 17αρι; 15.000χλμ έχει μόνο και το έχω φτάσει στα 130 άτια με race chip.
17 δεν πουλιεται , αλλά και να πουληθει κατι θα πρεπει να παρεις. Αρα θα πουλησεις ακριβά, αλλά θα αγορασεις και ακριβα
Ισχύει, κουβέντα να γίνεται. Μια χαρά είναι το scala για οικογένεια.
Απλά επειδή την έχουμε δει πολύ εκδρομικοι τύποι μερικές φορές μου λείπει η επιπλέον απόσταση από το έδαφος.
Το νέο scross ας πούμε, πολύ ενδιαφέρον. -
@realzeus said in Ford Puma 2019:
Εγώ που ψώνισα το 19 scala tsi ambition 95ps στα 15k μήπως είναι η κατάλληλη εποχη να το σκοτώσω κάνα 17αρι; 15.000χλμ έχει μόνο και το έχω φτάσει στα 130 άτια με race chip.
Μόνο και μόνο από το καγκούρεμα έχει χάσει μεταπώληση, εκτός αν πετύχεις τον αντίστοιχο.
Ξέρεις για πότε βγαίνει και το δίνω σε κάποιον γνώστη σαν κι εσένα χωρίς να πάρει μυρουδιά;;;;; χιχιχι
Καλά σε μένα Scala 1.0 δεν θα έδινες ούτε τσάμπα, αλλά ΟΚ...
Ε ναι εσύ είπαμε από Ferrari και πάνω.
-
Μόνο και μόνο από το καγκούρεμα έχει χάσει μεταπώληση, εκτός αν πετύχεις τον αντίστοιχο.
Ξέρεις για πότε βγαίνει και το δίνω σε κάποιον γνώστη σαν κι εσένα χωρίς να πάρει μυρουδιά;;;;; χιχιχι
Καλά σε μένα Scala 1.0 δεν θα έδινες ούτε τσάμπα, αλλά ΟΚ...
Ε ναι εσύ είπαμε από Ferrari και πάνω.
Εμένα μου αρέσει πολύ το scala πάντως.
αλλά σε αυτο το αμάξι racechip ούτε άλλο βρωμοκουτο δεν θα έβαζα. καλά σε κανένα δεν θα έβαζα αλλά σε κάποια ένα stage 1 προγραμμα θα έβαζα. To scala πάντως δεν θα ήταν από αυτά.
-
Ferrari ούτε μπορώ, ούτε προσδοκώ. Αλλά δεν θα με ενδιέφερε σίγουρα κάτι τέτοιο που θες να πουλήσεις. Όχι επειδή δεν είναι καλό, μια χαρά αυτοκίνητο είναι το Scala. Απλά εγώ πλέον δεν θα έπαιρνα για προσωπικό αυτοκίνητο κάτι με λιγότερα από 200 άλογα, που έχω τώρα.
-
Ferrari ούτε μπορώ, ούτε προσδοκώ. Αλλά δεν θα με ενδιέφερε σίγουρα κάτι τέτοιο που θες να πουλήσεις. Όχι επειδή δεν είναι καλό, μια χαρά αυτοκίνητο είναι το Scala. Απλά εγώ πλέον δεν θα έπαιρνα για προσωπικό αυτοκίνητο κάτι με λιγότερα από 200 άλογα, που έχω τώρα.
Για 2ο-3ο μια χαρα θα ηταν Αλεξ . Δεν θα με χαλαγε
-
Για 2ο-3ο μια χαρα θα ηταν Αλεξ . Δεν θα με χαλαγε
Για αυτό είπα "για προσωπικό" συνονόματε. Άλλωστε το έγραψα κι εγώ ότι είναι μια χαρά το Scala, απλά δεν με αφορά.
-
Το να καυχιέσαι κιόλας γι αυτό, σου δίνει άλλη θέση στη παρέα...
-
@piliourits said in Ford Puma 2019:
Το να καυχιέσαι κιόλας γι αυτό, σου δίνει άλλη θέση στη παρέα...
Πρώτα από όλα ΑΝ το πουλούσα δε νομίζω ότι θα εξαπατούσα κάποιον γιατί το αμάξι δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα. Δε θα είχα κανένα θέμα να το αναφέρω κιόλας ή και να το πουλήσω με το race chip πάνω.
Επίσης δε διεκδικώ καμία θέση σε καμία παρέα εδω μέσα, την ώρα μου σκοτώνω όποτε έχω χρόνο.
Ενημερώνομαι από άτομα που πραγματικά γνωρίζουν και τα εκτιμώ αλλά και γελάω με τους κομπλεξικούς που είναι αρκετοί όπως σε κάθε φόρουμ. -
@cirus said in Ford Puma 2019:
@super-t said in Ford Puma 2019:
Τα ηλεκτρικά γιατί δεν επηρεάζονται από τις αυξήσεις, με άλλα εξαρτήματα φτιάχνονται;
ναι φτιάχνονται μόνο με αγάπη προς το περιβάλλον από φυσικά υλικά και προδέρμ οπότε δεν επηρεάζονται. lol
ε όταν λες ότι οι αυξήσεις γίνονται για να φανούν τα ηλεκτρικά καλύτερα και άρα δεν έχει σημασία τι γίνεται τους τελευταίους μήνες με την ενέργεια, τις πρώτες ύλες κ.τ.λ., ότι τα ηλεκτρικά δεν έχουν πάρει καμιά αύξηση, τι περιμένεις να σου πούμε;
Αγαπητέ το πρόβλημα με τα chip είναι σε όλα.
Διευκρινίζω για να καταλάβεις την άποψη μου.
ΑΣΧΕΤΩΣ με την έλειψη στα τσιπ τα αυτοκίνητα με κινητηρες εσωτερικής καύσης ΝΟΜΙΖΩ ότι όλο θα ανεβαίνουν σε τιμή και τα ηλεκτρικά ολοένα και θα κατεβαίνουν ώστε να φαίνονται καλύτερες επιλογές.
με την υιοθέτηση του EURO 7 αυτό θα γίνει εντονότερο.
Αυτή την στιγμή δεν φαίνεται η αύξηση στα ηλεκτρικά και όλοι μιλάνε για τις αυξήσεις στα συμβατικα γιατι πολύ απλά ελάχιστοι ψωνίζουν ακόμα ηλεκτρικά και δεν συζητιέται
Στο αμεσο μέλλον αυτό όλο και θα αλλάζει.
Το προηγούμενο ποστ ήταν απλά για αστείο.
Μπορεί στα παραπάνω να έχω λάθος θα δείξει. Σιγουρος δεν είμαι αλλά αυτό πιστεύω.
Συμφωνώ απόλυτα.
Επίσης συμβαίνει και κάτι άλλο.
Από το 2030 και έπειτα όπου θα σταματήσει η παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης κάθε σπίτι θα έχει ένα και μοναδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναγκαστικά.
Ως το 2050 περίπου ουσιαστικά θα κυκλοφορήσουν μόνο "πράσινα" αυτοκίνητα.
Μακάρι οι συγκοινωνίες να βελτιωθούν γιατί δεν μας βλέπω καλά. -
@andreas-red-velvet said in [Ford Puma 2019]
Από το 2030 και έπειτα όπου θα σταματήσει η παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης κάθε σπίτι θα έχει ένα και μοναδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναγκαστικά.
Γιατι ενα και μοναδικο ?
-
@andreas-red-velvet said in [Ford Puma 2019]
Γιατι ενα και μοναδικο ?
Γιατί βλέποντας τις τιμές των ηλεκτρικών το μέσο νοικοκυριό δεν θα έχει την δυνατότητα για δεύτερο αυτοκίνητο. Επίσης υπάρχει πλάνο γιατί την μείωση οχημάτων πράγμα που φαίνεται εφικτό να υλοποιηθεί.
-
Θα αγοράζουν όλοι μεταχειρισμένα θερμικά. ΑΝ τελικά απαγορευτεί η πώλησε καινούριων θερμικών από το 2030-5, που προσωπικά αμφιβάλλω. Δεν θα σταματήσουν ξαφνικά να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με ΜΕΚ όμως.
-
@andreas-red-velvet said in Ford Puma 2019:
...Από το 2030 και έπειτα όπου θα σταματήσει η παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης κάθε σπίτι θα έχει ένα και μοναδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναγκαστικά.
Μακάρι οι συγκοινωνίες να βελτιωθούν γιατί δεν μας βλέπω καλά.Αν αγοράσω ένα θερμικό 30-12-2029, τρεις μέρες μετά, 2-1-2030 θα έρθουν να μου το πάρουν;
-
Σε 9 χρόνια ποιος ξέρει τι αλλαγές θα γίνουν στην αυτοκίνηση. Μου φαίνεται απίθανο το σενάριο να γίνει εξηλεκτρισμός το 2030. Κατ αρχήν δε το επιτρέπει η πολεοδομία των μεγαλουπόλεων. Εδώ Αθήνα/Θεσσαλονίκη δεν έχει λυθεί ακόμα το θέμα του πάρκινγκ και θα έχει το κάθε διαμέρισμα φορτιστή;
Εκτός αν εξελιχθούν τόσο πολύ οι μπαταρίες που θα χρειάζονται λιγότερο από 5 λεπτά φόρτιση και θα είναι πρακτικά σαν ανεφοδιασμός καυσίμου.
Πιο πολύ σε μια μίξη υβριδικών, υδρογονοκίνητων και ηλεκτροκίνητων το κόβω να πηγαίνουμε. -
Τα ηλεκτρικά γιατί δεν επηρεάζονται από τις αυξήσεις, με άλλα εξαρτήματα φτιάχνονται;
ναι φτιάχνονται μόνο με αγάπη προς το περιβάλλον από φυσικά υλικά και προδέρμ οπότε δεν επηρεάζονται. lol
ε όταν λες ότι οι αυξήσεις γίνονται για να φανούν τα ηλεκτρικά καλύτερα και άρα δεν έχει σημασία τι γίνεται τους τελευταίους μήνες με την ενέργεια, τις πρώτες ύλες κ.τ.λ., ότι τα ηλεκτρικά δεν έχουν πάρει καμιά αύξηση, τι περιμένεις να σου πούμε;
Αγαπητέ το πρόβλημα με τα chip είναι σε όλα.
Διευκρινίζω για να καταλάβεις την άποψη μου.
ΑΣΧΕΤΩΣ με την έλειψη στα τσιπ τα αυτοκίνητα με κινητηρες εσωτερικής καύσης ΝΟΜΙΖΩ ότι όλο θα ανεβαίνουν σε τιμή και τα ηλεκτρικά ολοένα και θα κατεβαίνουν ώστε να φαίνονται καλύτερες επιλογές.
με την υιοθέτηση του EURO 7 αυτό θα γίνει εντονότερο.
Αυτή την στιγμή δεν φαίνεται η αύξηση στα ηλεκτρικά και όλοι μιλάνε για τις αυξήσεις στα συμβατικα γιατι πολύ απλά ελάχιστοι ψωνίζουν ακόμα ηλεκτρικά και δεν συζητιέται
Στο αμεσο μέλλον αυτό όλο και θα αλλάζει.
Το προηγούμενο ποστ ήταν απλά για αστείο.
Μπορεί στα παραπάνω να έχω λάθος θα δείξει. Σιγουρος δεν είμαι αλλά αυτό πιστεύω.
Συμφωνώ απόλυτα.
Επίσης συμβαίνει και κάτι άλλο.
Μακάρι οι συγκοινωνίες να βελτιωθούν γιατί δεν μας βλέπω καλά.Ευκολα θα παρει παραταση η ημερομηνια...μπορει και μια μπορει και δυο φορες.....
-
Τα έχουμε ξανασυζητησει αυτό.
Τα ηλεκτρικά είναι τώρα 2-5% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων.
Το ποσοστό θα αυξάνεται και ας πούμε το 2035 θα φτάσει το 100%
Το 2040 το ποσοστό ηλεκτρικών ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΌ ΣΤΌΛΟ θα είναι πόσο % ; 20% ; -
...Από το 2030 και έπειτα όπου θα σταματήσει η παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης κάθε σπίτι θα έχει ένα και μοναδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναγκαστικά.
Μακάρι οι συγκοινωνίες να βελτιωθούν γιατί δεν μας βλέπω καλά.Αν αγοράσω ένα θερμικό 30-12-2029, τρεις μέρες μετά, 2-1-2030 θα έρθουν να μου το πάρουν;
Φαντάζεσαι?
-Υπάρχει ένταλμα για παράνομο βενζινοκίνητο στο γκαράζ σας!
-μα είναι καινούργιο προχθές το πήρα.
-ας προσεχες. Γύρνα μίζα να ακούσω ήχο.Νομίζω ότι αν το 2030 σταματήσει η παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης σημαίνει πως ως το 2050 θα κυκλοφορεί.
Δηλαδή έστω ότι το τελευταίο καινούργιο αυτοκίνητο θα πωληθεί το 30 σίγουρα για 20 χρόνια θα κυκλοφορήσει άνετα.
Πάντως γενικά λένε πως είναι ένα θέμα που θα επανεξετάζεται ανά κάποια χρόνια και αναλόγως ρύπανσης της ατμόσφαιρας θα εξελίσσεται η κατάσταση.
Οπότε ακόμα και να μας πάνε σε εντελώς εναλλακτικές μορφές ενέργειας δεν ξέρει κανείς πόσα χρόνια θα χρειαστούν. -
[...]Νομίζω ότι αν το 2030 σταματήσει η παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης σημαίνει πως ως το 2050 θα κυκλοφορεί.
Δηλαδή έστω ότι το τελευταίο καινούργιο αυτοκίνητο θα πωληθεί το 30 σίγουρα για 20 χρόνια θα κυκλοφορήσει άνετα.
[...]Αρκεί να έχουμε και βενζινάδικο. Πολύ φοβάμαι πως θα περιοριστούν σταδιακά τα πρατήρια καυσίμων λόγω μειωμένης κίνησης, οι τιμές των καυσίμων λόγω φόρων θα ανεβαίνουν στο Θεό και στο τέλος θα είναι ασύμφορο να κρατάμε το όχημά μας.
-
θέλω να γράψω αλλα εδώ είναι το νήμα του PUMA δεν μεταφέρουμε την συζήτηση σε πιο κατάλληλο τοπικό ...αμαρτία για το αιλουροειδές!
-
Βρήκα τον τιμοκατάλογο της Ford που ήταν σε ισχύ όταν αγόρασα το δικό μου St Line X 155 τον Ιούνιο φέτος. 6 μήνες μετά η διαφορά στον κατάλογο είναι 2300€ πάνω....κρίμα κρίμα κρίμα γιατί θεωρω ότι με αυτές τις τιμές θα μειωθεί πολύ η ζήτηση
Ford Puma 2019