-
@iceman7 said in Alfa Romeo Tonale:
Την είδα live σήμερα αλλά ήταν χαλια.
Ατσουμπαλη. Χαλια πίσω μέρος.
Το μπροστινό καπως βλέπεται.Προσυπογράφω. Μάλιστα το μπροστινό σε σύγκριση με την πανέμορφη Giulia είναι τραγικό
-
Περιμένω τιμή για την phev, καθώς οι παρούσες εκδόσεις δεν καλύπτουν και είναι ακριβές!
Ακούγεται ότι τιμολογιακά , κοστίζει τόσο γιατί ο αντίστοιχος εξοπλισμός σε BMW θα την έφερνε και αυτή πολύ πιο ακριβά. Δε το πολυπιστεύω , και κρατάω μικρό καλάθι, και αδιάφορο μου είναι. Αν ισχύει, λάθος και της εταιρίας και της εισαγωγικής που δε μελέτησε καλύτερα τα πακέτα για να βγεί μια πιο φθηνή έκδοση , χαμηλότερη από τα γερμανικά χωρίς να μοιάζει εξωτερικά φτωχή όπως οι τωρινές βασικές εκδόσεις. Τα λάθη τα εξοπλιστικά της stelvio και της guilia ,επαναλαμβάνονται. Για λόγους που δε ξέρω η bmw , μοιάζει να έχει την καλύτερη τιμολογιακή πολιτική ( μαζί με τη toyota) ,στη χώρα μας, πάντα με τις παρούσες συγκυρίες.
Σε άλλα νέα πάντα ήταν πιο ακριβές οι αντίστοιχες alfa , από όλα τα υπόλοιπα και σχετικά φθηνότερες ( οχι πολύ) από τις bmw, Πρόσφατο παράδειγμα η guilieta η οποία ποιοτικά ( στο εσωτερικό) ήταν πολύ πίσω από την 116, αλλά τιμολογιακά κατά καιρούς ήταν κοντά της. Πούλησε ικανοποιητικά ( αγόρασα κιόλας....)
-
Η tonale θα πουλάει όταν θα έχει προσφορά σε leasing. Το κοινό της θα είναι αυτοί που δεν θέλουν απλά mainstream μοντέλα και δεν θέλει premium για συγκεκριμένους λόγους…
-
@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:
@gv2000 said in Alfa Romeo Tonale:
η αλφα εχει το παραμυθι και το εχει καλα...απλα το τμημα μαρκετινγκ κοιμαται χρονια τωρα
Πιστεύω ότι έχει ξεφτύσει το παραμύθι και επίσης οι ρομαντικοί είναι όλο και λιγότεροι.
αν θελουν το φερνουν στο προσκήνιο...ενα italy flag sticker στο gearbox ομως δεν ειναι αρκετο...θελει προσπαθεια και σηκωμα μανικια απο τους μαρκετιστες....
-
η αλφα εχει το παραμυθι και το εχει καλα...απλα το τμημα μαρκετινγκ κοιμαται χρονια τωρα
Πιστεύω ότι έχει ξεφτύσει το παραμύθι και επίσης οι ρομαντικοί είναι όλο και λιγότεροι.
αν θελουν το φερνουν στο προσκήνιο...ενα italy flag sticker στο gearbox ομως δεν ειναι αρκετο...θελει προσπαθεια και σηκωμα μανικια απο τους μαρκετιστες....
Πάρα πολύ σωστά!! Αλλά πιστεύω ότι και δεν το έχουν αλλά και έχουν χάσει πάρα πολλά χρόνια και είναι εξαιρετικά δύσκολο πλέον να καλύψουν όλο αυτό τον δρόμο. Δεν χτίζεται τόσο εύκολα πλέον.
-
Κύριοι , ειλικρινά , εξηγήστε μου και εμένα , τι περιμένατε από τη tonale για να είναι γνήσια alfa;
Για εμένα προσωπικά είναι άλλο ένα C suv, όπως όλα τα υπόλοιπα, με μάλλον την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά της κατηγορίας. Προσωπικά , το έχω ξαναγράψει με καλύπτει, αυτό, ίσως θα ήθελα πιο φουτουριστικό σαλόνι, αυτή η προσκόλληση σε γραμμές του παρελθόντος και η ρετρό "πινελιά" ποτέ δε τη συμπάθησα
Εκτός του διδύμου , το οποίο δυστυχώς απέτυχε εμπορικά, τι είχε η guilietta , η mito και δε ξέρω ποια άλλη η οποία την κατατάσσει στις γνήσιες; Είχα και 75 και guilietta , ε , μια χαρά ήταν η δεύτερη , αν είχε και σαλόνι αντάξιο της 147 , δεν θα είχα να γράψω τίποτα.
Εκτός να συζητάμε για εποχές προ του 80 , οπότε εκεί , δε γνωρίζω.
Υπόψιν η εταιρία , παλεύει και μέσα στο 23 , παρουσιάζει θερμικό ( μάλλον) , κουπέ επιδόσεων. Τι άλλο να κάνει και αυτή η δόλια.....
-
Η τονάλε είναι η τελευταία της εποχής φίατ.
Να δούμε τα επόμενα της εποχής Στελλάντις.
Πάντως τώρα είναι πολύ ακριβή.
-
@civil357 said in Alfa Romeo Tonale:
Εκτός του διδύμου , το οποίο δυστυχώς απέτυχε εμπορικά, τι είχε η guilietta , η mito και δε ξέρω ποια άλλη η οποία την κατατάσσει στις γνήσιες;
Κύριοι , ειλικρινά , εξηγήστε μου και εμένα , τι περιμένατε από τη tonale για να είναι γνήσια alfa;
Δεν ήταν ούτε αυτές γνήσιες Άλφα. Οι γνήσιες Άλφα πέθαναν κάπου εκεί μεταξύ Αλφέτα και Α75.
Για εμένα η γνήσια Άλφα σημαίνει τεχνολογία κορυφής, το καλύτεορ κράτημα, τα καλύτερα μοτέρ, άριστο ζύγισμα, ψαγμένη μηχανολογία - αυτοκίνητα φτιαγμένα από μηχανικούς και οδηγούς και όχι ένα άλλο Jeep/Peugeot με άλλο σήμα. Επίσης εννοείται μόνο πισωκούνα.
Μια Αλφέτα το 1975 ήταν 20 χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό σε αναρτήσεις, κινητήρα, κράτημα κλπ. Πλέον δεν είναι καν στα ίδια με τον ανταγωνισμό....αυτό λέει πολλά!
-
Για εμένα προσωπικά είναι άλλο ένα C suv, όπως όλα τα υπόλοιπα, με μάλλον την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά της κατηγορίας. Προσωπικά , το έχω ξαναγράψει με καλύπτει, αυτό, ίσως θα ήθελα πιο φουτουριστικό σαλόνι, αυτή η προσκόλληση σε γραμμές του παρελθόντος και η ρετρό "πινελιά" ποτέ δε τη συμπάθησα
Εκτός του διδύμου , το οποίο δυστυχώς απέτυχε εμπορικά, τι είχε η guilietta , η mito και δε ξέρω ποια άλλη η οποία την κατατάσσει στις γνήσιες; Είχα και 75 και guilietta , ε , μια χαρά ήταν η δεύτερη , αν είχε και σαλόνι αντάξιο της 147 , δεν θα είχα να γράψω τίποτα.
Υπόψιν η εταιρία , παλεύει και μέσα στο 23 , παρουσιάζει θερμικό ( μάλλον) , κουπέ επιδόσεων. Τι άλλο να κάνει και αυτή η δόλια.....
Πιο λογική τιμή για ένα αμάξι με αναιμικο μοτέρ 130 ίππων. Η giulietta είχε και έναν turbo benzina σε σχετικά λογική τιμή και επαιζαν μεγάλες εκπτώσεις. Εγώ τη δική μου το 14 την πήρα με 4.000 έκπτωση. Βέβαια τα πλήρωσα μέσα σε κάθε πλαστικό και δερματίνη του σαλονιού αλλά τέλος πάντων..ήταν ένα φιατ με το όνομα giulietta γραμμένο με κραγιόν όπως είχε πει και ο Κλάρκσον. Ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος πλέον και υπάρχει και η κορεατική παράμετρος που τότε ήταν κάτω του μέσου όρου. Μπες να δεις τι Kia Sportage back to back με την tonale και θα καταλάβεις. Δεν αρκεί η λίγο καλύτερη οδική συμπεριφορά όταν ζητάς τόσα λεφτά. Οι χώροι δε με νοιάζουν, οι εκτός δρόμου δυνατότητες επίσης, αλλά αυτό το εσωτερικό δεν είναι για τόσο ακριβό αυτοκίνητο. Δίνω ένα πόιντ στην πενταετή εγγύηση πάντως
-
Εκτός του διδύμου , το οποίο δυστυχώς απέτυχε εμπορικά, τι είχε η guilietta , η mito και δε ξέρω ποια άλλη η οποία την κατατάσσει στις γνήσιες;
Δεν ήταν ούτε αυτές γνήσιες Άλφα. Οι γνήσιες Άλφα πέθαναν κάπου εκεί μεταξύ Αλφέτα και Α75.
Για εμένα η γνήσια Άλφα σημαίνει τεχνολογία κορυφής, το καλύτεορ κράτημα, τα καλύτερα μοτέρ, άριστο ζύγισμα, ψαγμένη μηχανολογία - αυτοκίνητα φτιαγμένα από μηχανικούς και οδηγούς και όχι ένα άλλο Jeep/Peugeot με άλλο σήμα. Επίσης εννοείται μόνο πισωκούνα.
Μια Αλφέτα το 1975 ήταν 20 χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό σε αναρτήσεις, κινητήρα, κράτημα κλπ. Πλέον δεν είναι καν στα ίδια με τον ανταγωνισμό....αυτό λέει πολλά!
Εντάξει αυτό για την 75 , καθώς την έζησα, είναι και λίγο ρομαντικό , αλλά δεν λέω κουβέντα γιατί ως γνωστό , οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο.
Το έχω ξαναπεί για να φτιάξουν σήμερα όχημα που θα ήταν 20 χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό θα κοστολογούνταν σε επίπεδα σουπερκαρ. Δε ξέρω καν αν είναι εφικτό, κάτι τέτοιο.
Τα περιθώρια έχουν στενέψει , δεν είναι η αλφα που έμεινε πίσω ( αν και σε αρκετές περιπτώσεις συνέβη) , είναι ότι οι άλλοι είτε έκλεισαν την ψαλίδα είτε κατά καιρούς προσπέρασαν ( bmw).
-
@vigilantius__1985 said in Alfa Romeo Tonale:
Πιο λογική τιμή για ένα αμάξι με αναιμικο μοτέρ 130 ίππων. Η giulietta είχε και έναν turbo benzina σε σχετικά λογική τιμή και επαιζαν μεγάλες εκπτώσεις. Εγώ τη δική μου το 14 την πήρα με 4.000 έκπτωση. Βέβαια τα πλήρωσα μέσα σε κάθε πλαστικό και δερματίνη του σαλονιού αλλά τέλος πάντων..ήταν ένα φιατ με το όνομα giulietta γραμμένο με κραγιόν όπως είχε πει και ο Κλάρκσον. Ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος πλέον και υπάρχει και η κορεατική παράμετρος που τότε ήταν κάτω του μέσου όρου. Μπες να δεις τι Kia Sportage back to back με την tonale και θα καταλάβεις. Δεν αρκεί η λίγο καλύτερη οδική συμπεριφορά όταν ζητάς τόσα λεφτά. Οι χώροι δε με νοιάζουν, οι εκτός δρόμου δυνατότητες επίσης, αλλά αυτό το εσωτερικό δεν είναι για τόσο ακριβό αυτοκίνητο. Δίνω ένα πόιντ στην πενταετή εγγύηση πάντως
Ειλικρινά δεν έχω δει το kia , γιατί δεν μου αρέσει καθόλου η εμφάνισή του. Δεν αμφιβάλλω στιγμή ότι θα είναι όπως τα περιγράφεις και ότι θα είναι και πολύ καλό αυτοκίνητο.
Το αδερφό tuscon και το είδα σοβαρά για αγορά και το οδήγησα αρκετά. Δεν ταιριάξαμε οδηγικά. Ας είχε αναμφίβολα πολύ καλό εσωτερικό, ας ήταν και καλό στο δρόμο που ήταν. Πολύ καλή επιλογή , θα το πρότεινα εύκολα σε οποιονδήποτε, εγώ με το 180αρι βενζίνης δεν ικανοποιήθηκα σε αυτά που ήθελα. Θα ήθελα να οδηγήσω και το φουλ υβριδικό , δεν υπάρχει εδώ στην επαρχία μου.
Δεν έχω κανένα κόλλημα με οποιαδήποτε μάρκα και δεν υποτιμώ κανένα προϊόν αυτοκινητιστικά. Ούτε θεωρώ τις alfa το τοτέμ της αυτοκίνησης, σε καμία των περιπτώσεων.
-
Περιμένω τιμή για την phev, καθώς οι παρούσες εκδόσεις δεν καλύπτουν και είναι ακριβές!
Ακούγεται ότι τιμολογιακά , κοστίζει τόσο γιατί ο αντίστοιχος εξοπλισμός σε BMW θα την έφερνε και αυτή πολύ πιο ακριβά. Δε το πολυπιστεύω , και κρατάω μικρό καλάθι, και αδιάφορο μου είναι. Αν ισχύει, λάθος και της εταιρίας και της εισαγωγικής που δε μελέτησε καλύτερα τα πακέτα για να βγεί μια πιο φθηνή έκδοση , χαμηλότερη από τα γερμανικά χωρίς να μοιάζει εξωτερικά φτωχή όπως οι τωρινές βασικές εκδόσεις. Τα λάθη τα εξοπλιστικά της stelvio και της guilia ,επαναλαμβάνονται. Για λόγους που δε ξέρω η bmw , μοιάζει να έχει την καλύτερη τιμολογιακή πολιτική ( μαζί με τη toyota) ,στη χώρα μας, πάντα με τις παρούσες συγκυρίες.
Σε άλλα νέα πάντα ήταν πιο ακριβές οι αντίστοιχες alfa , από όλα τα υπόλοιπα και σχετικά φθηνότερες ( οχι πολύ) από τις bmw, Πρόσφατο παράδειγμα η guilieta η οποία ποιοτικά ( στο εσωτερικό) ήταν πολύ πίσω από την 116, αλλά τιμολογιακά κατά καιρούς ήταν κοντά της. Πούλησε ικανοποιητικά ( αγόρασα κιόλας....)
H BMW εχει καλυτερες τιμες γιατι απλα η ιδια η εταιρεια κανει την εισαγωγη, μπορει πολυ κοσμος να το αγνοει αλλα κανει τεραστια διαφορα. Αλλο να εχεις εναν τοπικο επιχειρηματια να εισαγαγει αυτοκινητα και αλλο η ιδια εταιρεια (οπως συμβαινει στις περισσοτερες αναπτυγμενες αγορες). Καλο παραδειγμα ο Σαρακακης που βαζει ενα καπελο 20% σε οτι εισαγει.
-
@limited_one said in Alfa Romeo Tonale:
Η tonale θα πουλάει όταν θα έχει προσφορά σε leasing. Το κοινό της θα είναι αυτοί που δεν θέλουν απλά mainstream μοντέλα και δεν θέλει premium για συγκεκριμένους λόγους…
Εως τωρα μονο ληζινγκ Τοναλε εχω δει.
-
@wantone said in Alfa Romeo Tonale:
Πάρα πολύ ακριβή. Σε τέεοι επίπεδο απορώ γιατί κάποιος να μην στραφεί στην X1 που εμφανησιακά για μένα τα σπάει......
-
@superfast5 said in Alfa Romeo Tonale:
Πάρα πολύ ακριβή. Σε τέεοι επίπεδο απορώ γιατί κάποιος να μην στραφεί στην X1 που εμφανησιακά για μένα τα σπάει......
Κάποια στιγμή έτρεχε με προσφορά σε πολύ καλές τιμές.
-
H BMW εχει καλυτερες τιμες γιατι απλα η ιδια η εταιρεια κανει την εισαγωγη, μπορει πολυ κοσμος να το αγνοει αλλα κανει τεραστια διαφορα. Αλλο να εχεις εναν τοπικο επιχειρηματια να εισαγαγει αυτοκινητα και αλλο η ιδια εταιρεια (οπως συμβαινει στις περισσοτερες αναπτυγμενες αγορες). Καλο παραδειγμα ο Σαρακακης που βαζει ενα καπελο 20% σε οτι εισαγει.
Νομιζω και τις Αλφα Ρομεο, μια περιοδο (μεχρι προσφατα) η ιδια η FCA τις εφερνε στην Ελλαδα, αλλά δεν θυμαμαι καμια διαφορά στις τιμες
Αυτο για τον Σαρακακη, εισαι σιγουρος?
-
Για εμένα η γνήσια Άλφα σημαίνει τεχνολογία κορυφής, το καλύτεορ κράτημα, τα καλύτερα μοτέρ, άριστο ζύγισμα, ψαγμένη μηχανολογία - αυτοκίνητα φτιαγμένα από μηχανικούς και οδηγούς και όχι ένα άλλο Jeep/Peugeot με άλλο σήμα. Επίσης εννοείται μόνο πισωκούνα.Γνησιότατες Alfa είναι οι Giulia-Stelvio, έχοντας όσα γράφεις.
Οι άλλες (Giulietta-Mito) ήταν αυτοκίνητα που για να βγούνε σε αυτήν την τιμή, δεν θα μπορούσαν να είναι πισωκίνητες, σε δικές τους πλατφόρμες (αν η Giulietta ήταν η σε αρκετά custom πλατφόρμα) κλπ. Σάμπως τι καλύτερο έχει μια σημερινή προσθιοκίνητη Σειρά 1 ή A Class?
Σχετικά με την AR ως μάρκα, έχει αποφασιστεί ότι θα είναι premium. Οπότε μην περιμένετε φτηνά hatchback. H Stellantis έχει άλλες μάρκες για αυτά.
-
@realzeus said in Alfa Romeo Tonale:
Γνησιότατες Alfa είναι οι Giulia-Stelvio, έχοντας όσα γράφεις.
Εξαιρετικά αμάξια αλλά δεν έχουν τίποτα από αυτά που γράφω...ίσα ίσα είναι πίσω από τον ανταγωνισμό και για αυτό δεν πούλησαν τίποτα. Για τις δεκαετίες που μιλάω η Άλφα ήταν πολύ μπροστά, δεν είχε σχέση με τον ανταγωνισμό....μιλάμε για έτη φωτός μπροστά. Σύγκρινε απλά την τεχνολογία και μηχανολογία μιας Αλφέτα ή GTV με την BMW Neue Klasse....η μέρα με τη νύχτα!!
-
Όχι Φάνη, οδηγικά είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό. Πολλά φρουφρού και αρώματα ποτέ δεν είχαν οι Alfa, πάντα σπορτίβικες ήταν. Αν και δεν βλέπω δηλαδή σε τι υστερούν ακόμα και εκεί, εκτός αν κάποιος εντυπωσιάζεται από βλακείες όπως τεράστιες οθόνες κλπ.
Επίσης δεν γίνεται να είσαι δεκαετίες μπροστά, όταν οι άλλοι σοβαρεύονται επιτέλους.
Οι πωλήσεις δεν λένε τίποτα για το πόσο καλό είναι ένα προϊόν...
-
@realzeus said in Alfa Romeo Tonale:
Όχι Φάνη, οδηγικά είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό.
Οριακά και όχι πάντα. Εδώ μιλάμε ότι ήταν έτη φωτός μπροστά. Τότε κάποιος που ήθελε να οδηγεί και του άρεσε, δεν κοίταζε BMW...ούτε για φτύσιμο!! Σήμερα όχι μόνο θα κοιτάξει BMW αλλά θα την αγοράσει κιόλλας γιατί ειναι το ίδιο καλή οδηγικά και υπερτερεί σε όλα τα άλλα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Άλφα έχει χάσει το USP (Unique Selling Point) που είχε και πλέον απλά προσπαθεί να πουλήσει με το συναίσθημα σε κάτι ρομαντικούς, επείδη κάποτε ήταν κάτι....πίας το αυγό και κούρεφτο δηλαδή!
Alfa Romeo Tonale