-
@tsimisde said in Alfa Romeo Tonale:
Μιλώντας για εισαγωγείς, μάλλον η απάντηση στην απορία μας, δίνεται με το εξής μαντάτο που μόλις ψάρεψα:
https://www.autoliveris.gr/2024/02/telos-epochis-gia-fca-greece/
Ειπαμε δεν ειναι νέο, ειναι από το 2022 αυτό και έχει αλλάξει ο εισαγωγέας από το 2023.
-
@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:
Μιλώντας για εισαγωγείς, μάλλον η απάντηση στην απορία μας, δίνεται με το εξής μαντάτο που μόλις ψάρεψα:
Ειπαμε δεν ειναι νέο, ειναι από το 2022 αυτό και έχει αλλάξει ο εισαγωγέας από το 2023.
ΟΚ, πειραματισμοι λοιπον του καινουργιου εισαγωγεα, του Βασιλακη. Η Aegean βγαζει καλες προσφορες, ας κανει το ιδιο και με την Alfa Romeo εαν θελει να δει προκοπη.
-
@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:
Επειδή είχε πρόσφατη ημερομηνία το άρθρο, πίστεψα ότι είναι τωρινό, δεν ήξερα ότι είναι παλιά είδηση....
-
-
Καλημέρες all over. Τελευταία άρχισε να πλησιάζει "η ώρα μου" και ξεκίνησαν πρόστυχες σκέψεις στο μυαλό μου. Διάβασα 5-6 σελίδες πίσω (δεν έχω χρόνο για παραπάνω ένεκα μπεμπίκου) και δεν βρήκα κάτι σχετικό, πέρα από άλλο ένα ενδιαφέρον flame-war και μια κριτική από td υποψηφίου αγοραστή.
Ως εκ τούτου έρχομαι να συγκεκριμένα πράγματα:
-
Διαβάζω για θέμα με την φαρδιά κεντρική κονσόλα όπου το δεξί πόδι των ψηλόφαρδων δεν θα βολεύεται ποτέ!
-
Να υποθέσω ότι το κόστος συντήρησής θα συνάδει με την ταμπέλα του premium και θα "μπεμβεδοαουντίζει"; Από "διοικητική μέριμνα" πάει καλά η Alfa ή έχουμε ελλείψεις σε ανταλλακτικά κλπ κλπ;
Τα υπόλοιπα είναι αντικειμενικά και θα τα δω σε πιθανό td.
Όσον αφορά το θέμα του war η άποψή μου είναι πως όλα αυτά τα "λαϊκά premium", τα οποία υπό προϋποθέσεις αντέχει η τσέπη μας σε κάποια στιγμή της ζωής μας, πλέον δεν διαφέρουν και πολύ στην ουσία. Η ψαλίδα έχει κλείσει καθοριστικά. Είναι, υπερτιμημένα μεν άνω του μετρίου δε, αυτοκίνητα με διαφορές "χαρακτήρα" για όλα τα γούστα. Η Tonale προάγει τον οδηγικοκεντρικό της χαρακτήρα πχ. Ίσως η πιο μεγάλη διαφορά να είναι στη μεταπώληση. Ε λογικά πολύ πιο εύκολα πουλάς μια BMW από μια Alfa.
Προσωπικά από αυτά μου αρέσει πολύ, όλως περιέργως, το Q3 sportsback ενώ το πιο ξεχωριστό όλων θεωρώ την Tonale. Τώρα το εάν αξίζουν αμφότερα 45k (ή κοντά σε αυτά λεφτά πχ μια φορτωμένη διαμόρφωση ενός f/l Formentor ή του νέου Tiguan) είναι ένας γρίφος τον οποίο καλούμαι να απαντήσω μέσα στους επόμενους 4-8 μήνες....
-
-
@sabas_thess said in Alfa Romeo Tonale:
Καλημέρες all over. Τελευταία άρχισε να πλησιάζει "η ώρα μου" και ξεκίνησαν πρόστυχες σκέψεις στο μυαλό μου. Διάβασα 5-6 σελίδες πίσω (δεν έχω χρόνο για παραπάνω ένεκα μπεμπίκου) και δεν βρήκα κάτι σχετικό, πέρα από άλλο ένα ενδιαφέρον flame-war και μια κριτική από td υποψηφίου αγοραστή.
Ως εκ τούτου έρχομαι να συγκεκριμένα πράγματα:
-
Διαβάζω για θέμα με την φαρδιά κεντρική κονσόλα όπου το δεξί πόδι των ψηλόφαρδων δεν θα βολεύεται ποτέ!
-
Να υποθέσω ότι το κόστος συντήρησής θα συνάδει με την ταμπέλα του premium και θα "μπεμβεδοαουντίζει"; Από "διοικητική μέριμνα" πάει καλά η Alfa ή έχουμε ελλείψεις σε ανταλλακτικά κλπ κλπ;
Τα υπόλοιπα είναι αντικειμενικά και θα τα δω σε πιθανό td.
Όσον αφορά το θέμα του war η άποψή μου είναι πως όλα αυτά τα "λαϊκά premium", τα οποία υπό προϋποθέσεις αντέχει η τσέπη μας σε κάποια στιγμή της ζωής μας, πλέον δεν διαφέρουν και πολύ στην ουσία. Η ψαλίδα έχει κλείσει καθοριστικά. Είναι, υπερτιμημένα μεν άνω του μετρίου δε, αυτοκίνητα με διαφορές "χαρακτήρα" για όλα τα γούστα. Η Tonale προάγει τον οδηγικοκεντρικό της χαρακτήρα πχ. Ίσως η πιο μεγάλη διαφορά να είναι στη μεταπώληση. Ε λογικά πολύ πιο εύκολα πουλάς μια BMW από μια Alfa.
Προσωπικά από αυτά μου αρέσει πολύ, όλως περιέργως, το Q3 sportsback ενώ το πιο ξεχωριστό όλων θεωρώ την Tonale. Τώρα το εάν αξίζουν αμφότερα 45k (ή κοντά σε αυτά λεφτά πχ μια φορτωμένη διαμόρφωση ενός f/l Formentor ή του νέου Tiguan) είναι ένας γρίφος τον οποίο καλούμαι να απαντήσω μέσα στους επόμενους 4-8 μήνες....
Πολύ μέτριο αυτοκίνητο το Q3. Πέρα από την εμφάνιση που ξεγελάει.
-
-
Πήρε την Τονάλε φίλος, εταιρικό με leasing. Είναι μεγαλοστέλεχος σε εταιρειάρα .
Στην αρχή νόμιζα πως ήταν η plug in. Μετά είδα πως δεν είχε εξατμίσεις πίσω άρα, παράδοξο, μάλλον ήταν η θερμική κι αν κρίνω από την απέχθειά του προς το πετρέλαιο, ήταν βενζίνη με τα 130 ή 160. Μόλις μιλήσω μαζί του θα ζητήσω βόλτα και θα πω εντυπώσεις. -
ωραίο αμάξι για συνειδητοποιημένους αλφίστες και όχι μόνο. Δεν το θεωρώ όμως στα premium οπως τα γνωστα γερμανικά ή volvo, jaguar κλπ.
ειναι ενα κλικ πιο κατω κατι σαν το 3008, tiguan
oδηγικα , αν και δεν το έχω οδηγησει , σιγουρα θα είναι οδηγοκεντρικό
ακόμα θυμαμαι τεστ που ειχα κανει πριν καμια 10χρόνια σε gullietta 170 ιππων (αν θυμαμαι καλα) -
Εν τω μεταξύ η διαφορά χρημάτων στο leasing μεταξύ της καλής έκδοσης 160hp και της απλής των 280hp είναι 30 ευρώ τον μήνα, αστεία δλδ. Που άμα βάλεις ότι δεν έχει και εταιρικό φόρο λόγω ΛΤΠΦ <40000 ευρώ βγαίνει και φθηνότερα εν τέλει.
Αλλά στα 280hp από 500 λίτρα αποθηκευτικού χώρου πας στα 380 που είναι σημαντικά χαμηλότερα.. -
@spyrosk said in Alfa Romeo Tonale:
ωραίο αμάξι για συνειδητοποιημένους αλφίστες και όχι μόνο. Δεν το θεωρώ όμως στα premium οπως τα γνωστα γερμανικά ή volvo, jaguar κλπ.
ακόμα θυμαμαι τεστ που ειχα κανει πριν καμια 10χρόνια σε gullietta 170 ιππων (αν θυμαμαι καλα)Το ωραίο είναι υποκειμενικό, γενικά μαζί με τη giulietta τις θεωρώ ατυχεστατες στιγμές της Alfa αλλά τα έχουμε ξαναπεί.
-
@georgemit said in Alfa Romeo Tonale:
Πήρε την Τονάλε φίλος, εταιρικό με leasing. Είναι μεγαλοστέλεχος σε εταιρειάρα .
Στην αρχή νόμιζα πως ήταν η plug in. Μετά είδα πως δεν είχε εξατμίσεις πίσω άρα, παράδοξο, μάλλον ήταν η θερμική κι αν κρίνω από την απέχθειά του προς το πετρέλαιο, ήταν βενζίνη με τα 130 ή 160. Μόλις μιλήσω μαζί του θα ζητήσω βόλτα και θα πω εντυπώσεις.Η μπριζάτη σε έκδοση sprint , η οποία είναι η μόνη η οποία έχει λιανική <40Κ , έχει το παράδοξο σε σχέση με όλη την υπόλοιπη ευρώπη να μην έχει ούτε τα καλά φώτα ούτε τις δύο πίσω εξατμίσεις , οπότε δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή , εκτός από τα δύο πορτάκια και το σταυρόφιδο με την μπρίζα στο τζάμι .
Μήπως για αυτό δεν την παρατήρησες; Λέω εγώ τώρα γιατί στην γκάμα του leasing είναι "αμαρτία" να την πάρεις με οποιαδήποτε άλλη μηχανική επιλογή της.
-
Βέβαια από ό,τι βλέπω στον διαμορφωτή της αλφα η sprint plug in δεν είναι διαθέσιμη σε λευκό όπως ήταν του φίλου. Για super βενζίνη 130άρα ή 160 άρα τη κόβω.
-
Ρε παιδιά τελικά από κοντά δεν είναι τόσο εντυπωσιακή!
Σχέδιο δεκαετίας!
Το chr το βλέπεις στον δρόμο, 4 αγόρασαν στην γειτονιά μου!!!!! Και λες ήρθε το μέλλον!!!!
Ιδιαιτερα από πίσω είναι σαν διαστημόπλοιο
Α πήρε και ένας μια tonale σε διπλανή γειτονιά και την βλέπω συχνα
-
Κι εμένα το καινούριο chr μου αρέσει, το παλιό όχι. Και τη corolla fl τη βρίσκω πιο όμορφη από πολλές άλφα. Στις ακριβές εκδόσεις GR με μεγάλες ζάντες είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο.
-
@lap said in Alfa Romeo Tonale:
Σχέδιο δεκαετίας!
Το chr το βλέπεις στον δρόμο, 4 αγόρασαν στην γειτονιά μου!!!!! Και λες ήρθε το μέλλον!!!!
Ιδιαιτερα από πίσω είναι σαν διαστημόπλοιο
Α πήρε και ένας μια tonale σε διπλανή γειτονιά και την βλέπω συχνα
Συμφωνώ για tonale,πολύ μέτριο design σε σχέση με Τζούλια,στελβιο
Chr future -
To λέω καιρό τώρα...πολύ μέτρια σχεδίαση, ειδικά πίσω ειναι ατσούμπαλη και παράτερη. Έχω 2-3 στην γειτονιά μου και τις βλέπω κάθε μέρα, αδυνατώ να δω κάτι όμορφο σε αυτό το σχέδιο. Το Compass ειναι πολύ πιο όμορφο και ξεχωριστό.
-
Το chr το πήρε άμεσος συνεργάτης. Εξαιρετικό, σε εξαιρετική τιμή για την εποχή. Αν είχε λιγο μεγαλύτερους χώρους δεν θα συζητούσα. Να που δεν έχει όμως...
-
Saba, μέχρι να γίνει 12-14 ετών όπου εκεί ξεκινούν να ψηλώνουν απότομα, θα το έχεις δώσει. Θα έχει λήξει και η εγγύηση της μπαταρίας. Ένας λόγος ακόμα να το διώξεις σε καλή τιμή.
Οπότε μη κόλλας στους χώρους. Από πορτπαγκαζ καλό είναι.
Αν δεν έχεις θέμα με μαγνητική ακτινοβολία των καλωδίων της μπαταρίας στο πίσω κάθισμα ( δεν θέλω να σε αγχωσω με δικά μου άγχη) προχωρά και πάρτο
-
Saba, μέχρι να γίνει 12-14 ετών όπου εκεί ξεκινούν να ψηλώνουν απότομα, θα το έχεις δώσει. Θα έχει λήξει και η εγγύηση της μπαταρίας. Ένας λόγος ακόμα να το διώξεις σε καλή τιμή.
Οπότε μη κόλλας στους χώρους. Από πορτπαγκαζ καλό είναι.
Αν δεν έχεις θέμα με μαγνητική ακτινοβολία των καλωδίων της μπαταρίας στο πίσω κάθισμα ( δεν θέλω να σε αγχωσω με δικά μου άγχη) προχωρά και πάρτο
Όχι το τελευταίο δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα γενικά στα hev της Toyota. Οι πίσω χώροι του, αν και κλειστοφοβικοί ακόμα, με καλύπτουν καθώς κάθομαι πίσω μου όντας αρκούδα. Το θέμα μου και με το νέο CHR είναι ότι πνίγομαι στην θέση του οδηγού. Νιώθω το κεφάλι μου ότι θα χτυπήσει στο πλάι στην πρώτη στροφή.
Τέλος ο χώρος τών αποσκευών θεωρώ ότι τώρα μου χρειάζεται περισσότερο και μεγαλύτερος. Δεν θα ήθελα να είμαι με μπαγκαζιέρα σε κάθε ταξίδι. Ίσως αν δεν πνιγομουν στη θέση του οδηγού να έκανα πίσω αλλά δεν...
-
@spyrosk said in Alfa Romeo Tonale:
ακόμα θυμαμαι τεστ που ειχα κανει πριν καμια 10χρόνια σε gullietta 170 ιππων (αν θυμαμαι καλα)Γέλασα λίγο που είναι στα premium το XC40 και όχι η Tonale...
Alfa Romeo Tonale