-
@gianniss07 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Οκ δεν το γνώριζα...
Πόσο στοιχίζει περίπου δηλαδή η 5ετης εγγύηση?Δεν γνωρίζω, γιατί δεν το αναφέρει κάπου online. Το 2011 είχε κάπου €1.500 και €2.500 εαν έπαιρνες το πακέτο με την εγγύηση και το σέρβις.
-
Καλησπερα φιλοι, διαβασα ολα οσα εχετε γραψει παραπανω κ ειπα να συμμετεχω κ γω με τα δικα μου..
Λοιπόν το τελευταίο διάστημα είμαι ένας υποψήφιος αγοραστής της νέας 116i (22350€). Το έχω κάνει τρεις φορές τεστ drive μαζί με το Μερσέντες A class 160 (24000€) και το Renault Clio 1000 βενζινη/αεριο(17000€). Θελω ενα αμαξι για τη μητερα μου που πουλησε το Ε46 της απ τον Σεπτεμβρη κ ειναι χωρις αμαξι.
Σε γενικες γραμμες ηθελα κατι αρχικα εως 15-16000€ αλλα με την γενικη ανατιμηση της αγορας θεωρω οτι δεν αξιζει να δωσω 17000 για 1000αρι ή 17-18000€ για μεταχειρισμενο 116d F20 που ηταν το προηγουμενο μου εταιρικο αυτοκινητο και το εχασα μεσα απ τα χερια μου λογω λαθος εκτιμησης μου και χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο.
Για την μητερα μου λοιπον που bmw ειχαμε στην οικογενεια παντοτε απ το 1970 και επειτα, κατοπιν σκεψης καταληξαμε στο νεο 116i F40. Αυτη τη στιγμη το βρισκω πινακιδομενο με δωρο ζαντες, φιμε, συναγερμο, μεταλικο κ ισως ενα τελικο μαχαιρι στην τιμη κ στρογγυλεμα της στα 22000€ με προκαταβολη 500€ και εξοφληση τον Μαη περιπου με την παραδοση του αυτοκινητου.
Το αμαξι γενικως ειναι υπεροχο και ποιοτικο βεβαια ειδα κ ξερω οτι με τα 109 αλογα δεν ειναι το αμαξι επιδοσεων αλλα δεν ειναι και πεθαμενο. Απορια μου εκανε οταν εκανα τεστ ντραιβ το Α κλας και μου φανηκε πιο γρηγορο και πιο σπιρτοζικο παρολα τα λιγοτερα κυβικα κ τη λιγοτερη ροπη. Επισης πονηρεψανε στη Μερσεντες κ απο εκει που το εδιναν με 21950€ πλεον σου λενε οτι αυτη η τιμη ισχυει μονο για λιζινκ κ για κανονικη αγορα παει στα 24.000 με δωρο ζαντες, μεταλικο και κατι γαμάτα ημιμπακετ και ημιδερματιμα καθισματα. Αλλα ανεβαινει πολυ κ δε θεωρω οτι αξιζει.
Καποιος λοιπον που εχει αγορασει το 116i μηπως θα μπορουσε να μας πει τις εντυπωσεις του μιας κ ως τωρα περισσοτερο στο νημα εχει αναφερθει το 118i.. -
Πολύ ωραία επιλογή!
Πρόσφατα είχα γράψει πως εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές , τα basic premium A3, Aclass, 1 series , πλέον είναι ευκαιριαρες.
Νομίζω ο άσσος είναι καλύτερο αυτοκίνητο σε όλα από την Α class , ειδικά σε αυτή την τιμή.
Δες ίσως και το Α3 πως συγκρίνεται σε εξοπλισμό και αν παίρνει και αυτό κάποια έκπτωση .
Αλλιώς κλειστό χθες το BMW.
Τι να πάρεις διαφορετικά;
Full extra Supermini ; Σε τι να συγκριθεί με τον άσσο;
B SUVαρα Puma ή 2008 στα 24κ τενεκεδακια σε σχέση με άσσο - Α3 .
Focus - golf με ψηφιακό πίνακα οργάνων στα 24κ + ;;;; Γιατί;
Τι να σου λείψει με τον άσσο; Οι...αναδιπλούμενοι καθρέφτες και το Android auto - car play ; Τρίχες. -
@lesa1982 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Καλησπερα φιλοι, διαβασα ολα οσα εχετε γραψει παραπανω κ ειπα να συμμετεχω κ γω με τα δικα μου..
Λοιπόν το τελευταίο διάστημα είμαι ένας υποψήφιος αγοραστής της νέας 116i (22350€). Το έχω κάνει τρεις φορές τεστ drive μαζί με το Μερσέντες A class 160 (24000€) και το Renault Clio 1000 βενζινη/αεριο(17000€). Θελω ενα αμαξι για τη μητερα μου που πουλησε το Ε46 της απ τον Σεπτεμβρη κ ειναι χωρις αμαξι.
Σε γενικες γραμμες ηθελα κατι αρχικα εως 15-16000€ αλλα με την γενικη ανατιμηση της αγορας θεωρω οτι δεν αξιζει να δωσω 17000 για 1000αρι ή 17-18000€ για μεταχειρισμενο 116d F20 που ηταν το προηγουμενο μου εταιρικο αυτοκινητο και το εχασα μεσα απ τα χερια μου λογω λαθος εκτιμησης μου και χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο.
Για την μητερα μου λοιπον που bmw ειχαμε στην οικογενεια παντοτε απ το 1970 και επειτα, κατοπιν σκεψης καταληξαμε στο νεο 116i F40. Αυτη τη στιγμη το βρισκω πινακιδομενο με δωρο ζαντες, φιμε, συναγερμο, μεταλικο κ ισως ενα τελικο μαχαιρι στην τιμη κ στρογγυλεμα της στα 22000€ με προκαταβολη 500€ και εξοφληση τον Μαη περιπου με την παραδοση του αυτοκινητου.
Το αμαξι γενικως ειναι υπεροχο και ποιοτικο βεβαια ειδα κ ξερω οτι με τα 109 αλογα δεν ειναι το αμαξι επιδοσεων αλλα δεν ειναι και πεθαμενο. Απορια μου εκανε οταν εκανα τεστ ντραιβ το Α κλας και μου φανηκε πιο γρηγορο και πιο σπιρτοζικο παρολα τα λιγοτερα κυβικα κ τη λιγοτερη ροπη. Επισης πονηρεψανε στη Μερσεντες κ απο εκει που το εδιναν με 21950€ πλεον σου λενε οτι αυτη η τιμη ισχυει μονο για λιζινκ κ για κανονικη αγορα παει στα 24.000 με δωρο ζαντες, μεταλικο και κατι γαμάτα ημιμπακετ και ημιδερματιμα καθισματα. Αλλα ανεβαινει πολυ κ δε θεωρω οτι αξιζει.
Καποιος λοιπον που εχει αγορασει το 116i μηπως θα μπορουσε να μας πει τις εντυπωσεις του μιας κ ως τωρα περισσοτερο στο νημα εχει αναφερθει το 118i..Σε αντίστοιχη κατάσταση βρίσκομαι και γω. Είχα ξεκινήσει πριν δύο χρονάκια στα χαζά μια μίνι αναζήτηση καινούριου αυτοκινήτου, με νορμαλ τιμές και πλέον η απόσταση των A class / 1 Series / A3 με άλλα C seg ή καλά εξοπλισμένα B seg είναι της τάξεως των 2-3 χιλιάδων. Σεβαστό ποσό δε λέω, αλλά είναι στην ουσία ένα +10% επί της τιμής των υπολοίπων. Δηλαδή με 20 παίρνεις hyundai με 22 BMW, οπότε όπως καταλαβαίνετε όλοι έχω μπει στο τριπάκι αυτό.
Και γω για ένα clio dynamic είχα ξεκινήσει προ διετίας, αλλά οι ανατιμήσεις με οδηγούν να δώσω αρκετά παραπάνω πολύ απλά γιατί πλέον δεν "συμφέρει" καν το clio μπροστα στην 1.
Φοβάμαι βέβαια ότι "τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους" και το γεγονός ότι μπορείς να αγοράσεις ντούκου ενα bmw ίσως δε σημαίνει ότι μπορείς και να το "συντηρείς".ΥΓ: Όταν λες δώρο ζάντα εννοείς όχι την βασική 16άρα της αρχικής έκδοσης, αλλά 17'?
-
Αν σε ικανοποιεί ο εξοπλισμός που έχει στα 22k, πάρτο με κλειστά μάτια. Με τι να το συγκρίνεις σ' αυτά τα λεφτά? Με το focus, το 308 ή το golf ?
Μην τρελαθούμε τώρα.
Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω, είναι ότι κατά τη γνώμη μου και το Α3 και η A-class υπερέχουν ελαφρώς στα σημεία, χωρίς αυτό να μειώνει τη μπέμπα που είναι πολύ καλό αυτοκίνητο. -
@andya3
Το α3 και η α κλαςς σε ποια σημεία είναι καλύτερα της σειράς 1;;;Το νέο 308 ενδέχεται να είναι η μεγάλη έκπληξη. Καλύτερο και από a3 και από a class;;;θα δείξει
Πάντως χωρίς πλάκα όταν ένα clio έχει 20 κάτι χιλιάρικα ε, οκ... αγοράζεις α3,116,a class
-
@lap said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Πάντως χωρίς πλάκα όταν ένα clio έχει 20 κάτι χιλιάρικα ε, οκ... αγοράζεις α3,116,a class
Συμφωνώ σε όλα, με την προϋπόθεση ότι ο αγοραστής γνωρίζεις για το κόστος ιδιοκτησίας μετά....γιατί τα πρίμια έχουν και αντίστοιχο σέρβις και ανταλλακτικά.
-
@fanis75 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Συμφωνώ σε όλα, με την προϋπόθεση ότι ο αγοραστής γνωρίζεις για το κόστος ιδιοκτησίας μετά....γιατί τα πρίμια έχουν και αντίστοιχο σέρβις και ανταλλακτικά.
Αυτό σκέφτομαι και γω. Μη μια τέτοια αγορά είναι βαρέλι δίχως πάτο. Έχουν όντως τόση διαφορά πχ τα τακτικά σέρβις της 116 με "μη-premium" αυτοκίνητα?
-
Πάντως μην ξεγελιόμαστε. Το "πρόβλημα" δεν είναι το κόστος συντήρησης που σ' αυτές τις βασικές εκδόσεις με 1000ρηδες ή 3κυλ δεν είναι τίποτα φοβερό.
Το θέμα είναι ότι αυτές οι εκδόσεις υπάρχουν κυρίως για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των rentals/leasing. Δε μιλάμε για premium εμπειρία όταν κάποιος έχει δώσει 22 και 23 χιλιάρικα. Μιλάμε για ένα σκέτο premium σήμα και ως εκεί. Δεν είναι κορόιδα οι εταιρίες κι εμείς οι εξύπνοι. Ευκαιρίες, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, δεν υπάρχουν κι αν υπάρχουν σίγουρα δεν τις προσφέρουν γερμανοί premium κατασκευαστές.
ΑΝ πάντως υποθέσουμε ότι κάποιος έχει κολλήσει με κάποιο εκ των 116i, A3, A160 τοτε η BMW είναι με διαφορά το πιο ολοκληρωμένο εκ των τριών και το μόνο με κάποια εσάνς πραγματικού premium. Έχει πολύ καλή οδική συμπεριφορά, καλό κιβώτιο, ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και μακράν το ποιοτικότερο εσωτερικό. Υστερεί σε μοτέρ σε σχέση με το Mercedes που έχει το καλύτερο εκ των τριών αλλά με τη σειρά του είναι ψιλοαπαράδεκτο στο δρόμο. Εντελώς βάρκα το Merc. Το Α3 είναι το χειρότερο κι από τα τρία καθώς έχει πολλές εκπτώσεις στο εσωτερικό του και γενικά είναι ξαναζεσταμένο φαγητό. Το 8V που ήδη ήταν ένα μέτριο αυτοκίνητο μοιάζει όαση μπροστά στο σημερινό μοντέλο.
-
@geo27 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
@fanis75 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Αυτό σκέφτομαι και γω. Μη μια τέτοια αγορά είναι βαρέλι δίχως πάτο. Έχουν όντως τόση διαφορά πχ τα τακτικά σέρβις της 116 με "μη-premium" αυτοκίνητα?
Το πρόβλημα δεν είναι τα τακτικά σερβις! Το κόστος ειναι παρόμοιο μη premium αυτοκινήτων.
Στον Ασσο κανεις λιπαντικό σερβις καθε 2 χρόνια περιπου με κόστος 180-200 ευρώ και στα αλλα καθε χρόνο με κόστος 120-150.Το θέμα είναι με τις τυχόν έκτακτες βλάβες, που λόγω και της μικρής εγγύησης, μπορούν να είναι μανίκι, αφού αλλωστε τα premium δεν είναι και τέρατα αξιοπιστίας, αλλά ούτε και τα γαλλικά είναι.
Τωρα αν μιλάμε για αναλώσιμα προφανως οι τιμές για τακάκια στο επίσημο δίκτυο είναι στο Θεο αλλά κανείς δεν σε υποχρεώνει να πας εκεί. Υπάρχουν δεκάδες εξειδικευμένα συνεργεία όπου θα κάνεις δουλειά φθηνά και καλά!
Γενικά στο σημείο που έχουν φτασει οι τιμές τα εισαγωγικά μοντέλα των premium εταιριών σε βάζουν σε σκεψεις.
Χανεις σε εξοπλισμό και ρισκάρεις με κόστη βλαβών αλλά αγοράζεις καλύτερα αυτοκίνητα ως αυτοκίνητο και όχι ως gadget. Ανεξάρτητες αναρτήσεις, απτή ποιότητα, ποιότητα κύλισης, τιμόνι και στήσιμο δεν θα τα βρεις έυκολα σε μη premium σε αυτάτα λεφτά.
Η corolla είναι καλή επιλογή με παρόμοια χαρακτηριστικά και περισσότερο εξοπλισμό. -
@stefan147 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Πάντως μην ξεγελιόμαστε. Το "πρόβλημα" δεν είναι το κόστος συντήρησης που σ' αυτές τις βασικές εκδόσεις με 1000ρηδες ή 3κυλ δεν είναι τίποτα φοβερό.
Το θέμα είναι ότι αυτές οι εκδόσεις υπάρχουν κυρίως για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των rentals/leasing. Δε μιλάμε για premium εμπειρία όταν κάποιος έχει δώσει 22 και 23 χιλιάρικα. Μιλάμε για ένα σκέτο premium σήμα και ως εκεί. Δεν είναι κορόιδα οι εταιρίες κι εμείς οι εξύπνοι. Ευκαιρίες, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, δεν υπάρχουν κι αν υπάρχουν σίγουρα δεν τις προσφέρουν γερμανοί premium κατασκευαστές.
ΑΝ πάντως υποθέσουμε ότι κάποιος έχει κολλήσει με κάποιο εκ των 116i, A3, A160 τοτε η BMW είναι με διαφορά το πιο ολοκληρωμένο εκ των τριών και το μόνο με κάποια εσάνς πραγματικού premium. Έχει πολύ καλή οδική συμπεριφορά, καλό κιβώτιο, ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και μακράν το ποιοτικότερο εσωτερικό. Υστερεί σε μοτέρ σε σχέση με το Mercedes που έχει το καλύτερο εκ των τριών αλλά με τη σειρά του είναι ψιλοαπαράδεκτο στο δρόμο. Εντελώς βάρκα το Merc. Το Α3 είναι το χειρότερο κι από τα τρία καθώς έχει πολλές εκπτώσεις στο εσωτερικό του και γενικά είναι ξαναζεσταμένο φαγητό. Το 8V που ήδη ήταν ένα μέτριο αυτοκίνητο μοιάζει όαση μπροστά στο σημερινό μοντέλο.
Συμφωνώ, το θέμα είναι με ποιά αυτοκίνητα συγκρίνεται όμως σε αυτή την τιμή. Έστω έχεις 20 +-2 χιλιάρικα να διαθέσεις, τι παίρνεις; Να δώσεις 19,5-20 για ένα καλά εξοπλισμένο i30? Να ανέβεις ακόμα περισσότερο για ένα leon fr? Το peugeot που το δίνουν με τάσια σε αυτή την τιμή?
Εγώ προσωπικά ποτέ δεν είχα τη λόξα του σήματος, εννοώντας ότι δε θα έκανα ποτέ μεγάλη οικονομική υπέρβαση για να "έχω να λέω". Όταν όμως αυτή η "υπέρβαση" είναι απειροελάχιστη ή ακόμα και μηδαμινή πως μπορεί κάποιος να επιχειρηματολογήσει κατά μιας τέτοιας επιλογής?
Ειλικρινής απορία είναι, δεν είναι ρητορικά τα ανωτέρω, ψάχνω να δω απο που "μπάζει" το παραπάνω σκεπτικό. -
@iceman7 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Το πρόβλημα δεν είναι τα τακτικά σερβις! Το κόστος ειναι παρόμοιο μη premium αυτοκινήτων.
Στον Ασσο κανεις λιπαντικό σερβις καθε 2 χρόνια περιπου με κόστος 180-200 ευρώ και στα αλλα καθε χρόνο με κόστος 120-150.Πάντως εγώ με τίποτα δεν εμπιστεύομαι τέτοια χρονοδιαγράμματα. Δε με πείθουν. Και στο Focus 2 χρόνια συστήνουν, και εκεί σε οδηγεί και το καντράν με την ένδειξη, αλλά κάθε φορά που τα αλλάζω (στον χρόνο) είναι κατάμαυρα. Και πως να μην είναι δηλαδή μετά από ένα χρόνο χρήσης!
Τώρα αν ήταν κανένα leasing που δεν θα ήταν δικό μου για πολύ καιρό, ίσως να μη με ενδιέφερε καθόλου.
-
@dimitriscsd said in Νέα BMW 1 Series 2019:
@iceman7 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Στον Ασσο κανεις λιπαντικό σερβις καθε 2 χρόνια περιπου με κόστος 180-200 ευρώ και στα αλλα καθε χρόνο με κόστος 120-150.Πάντως εγώ με τίποτα δεν εμπιστεύομαι τέτοια χρονοδιαγράμματα. Δε με πείθουν. Και στο Focus 2 χρόνια συστήνουν, και εκεί σε οδηγεί και το καντράν με την ένδειξη, αλλά κάθε φορά που τα αλλάζω (στον χρόνο) είναι κατάμαυρα. Και πως να μην είναι δηλαδή μετά από ένα χρόνο χρήσης!
Τώρα αν ήταν κανένα leasing που δεν θα ήταν δικό μου για πολύ καιρό, ίσως να μη με ενδιέφερε καθόλου.
Εξαρταται πόσα χλμ κανεις. Το απαράιτητο βασει και του μετρητή του αυτοκινήτου είναι 30000 χλμ ή 2 χρόνια. Εκει πρεπει να πας για να εισαι ΟΚ με την εγγυηση.
Αν ομως θες να τα αλλαξεις νωρίτερα μόνος θα πας σε ένα εξειδικευμένο και θα τα αλλάξεις μαμα με 90-100 ευρώ... -
Συμφωνώ, το θέμα είναι με ποιά αυτοκίνητα συγκρίνεται όμως σε αυτή την τιμή. Έστω έχεις 20 +-2 χιλιάρικα να διαθέσεις, τι παίρνεις; Να δώσεις 19,5-20 για ένα καλά εξοπλισμένο i30? Να ανέβεις ακόμα περισσότερο για ένα leon fr? Το peugeot που το δίνουν με τάσια σε αυτή την τιμή?
Εγώ προσωπικά ποτέ δεν είχα τη λόξα του σήματος, εννοώντας ότι δε θα έκανα ποτέ μεγάλη οικονομική υπέρβαση για να "έχω να λέω". Όταν όμως αυτή η "υπέρβαση" είναι απειροελάχιστη ή ακόμα και μηδαμινή πως μπορεί κάποιος να επιχειρηματολογήσει κατά μιας τέτοιας επιλογής?
Ειλικρινής απορία είναι, δεν είναι ρητορικά τα ανωτέρω, ψάχνω να δω απο που "μπάζει" το παραπάνω σκεπτικό.Κοίτα δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος να απαντήσω γιατί κι εγώ με 20-22 ξεκίνησα αναζήτηση πριν 1.5 μήνα και τελικά έδωσα 33. Ακριβώς γιατί στα 20-22 θα έκανα συμβιβασμούς που δεν ήθελα.
Τώρα εάν μιλάμε για λογικούς ανθρώπους που βάζουν ένα όριο και το τηρούν, τότε εγώ θα προτιμούσα μακράν μια πιο mainstream επιλογή με καλύτερο εξοπλισμό και μεγαλύτερη εγγύση. Καλώς ή κακως στην καθημερινότητα αυτό που μετράει είναι η stress free χρήση και οι ευκολίες. Καλή η οδηγική συμπεριφορά της bmw αλλά τι να την κάνεις με 109 ψωράλογα? Καλα και τα πλαστικά της μέσα και η άριστη συναρμογή αλλά τι να τα κάνεις εάν της λείπουν στοιχεία εξοπλισμού που είναι αυτονόητα εδω και 15 χρόνια στην αυτοκίνηση?
-
Δεν είναι καθόλου ψωράλογα τα 110ps για το μέσο οδηγό. Με το turbo κιόλας πάει καλύτερα από τα παλιά 1.600cc, που οι περισσότεροι οικονομικά σ' αυτά έφθαναν.
Και φυσικά θα προτιμούσα ένα καλύτερο αυτοκίνητο όπως τη μπέμπα από οποιοδήποτε mainstream. Γιατί το αυτοκίνητο κοιτάς όταν αγοράζεις αυτοκίνητο, όχι τα gadget, οθονίτσες, cc, αισθητήρες παρακαρίσματος κλπ. Εκτός αν αγοράζεις αυτοκίνητο με λογική κινητού. Με εξαίρεση τα νέα ενεργητικά συστήματα ασφαλείας και κυρίως το αυτόματο φρενάρισμα σε πεζούς και εμπόδια που το θεωρώ must.
Και χωρίς να είμαι σίγουρος, πιστεύω ότι και η πλειοψηφία των οδηγών θα συμφωνούσε μαζί μου, μια και σύμφωνα με τα στατιστικά έχουν αυτοκίνητα με μέσο όρο ηλικίας 16έτη... οπότε δε νομίζω να καίγονται και πολύ για τα σύγχρονα μπλιμπλίκια... -
@andya3 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Δεν είναι καθόλου ψωράλογα τα 110ps για το μέσο οδηγό. Με το turbo κιόλας πάει καλύτερα από τα παλιά 1.600cc, που οι περισσότεροι οικονομικά σ' αυτά έφθαναν.
Και φυσικά θα προτιμούσα ένα καλύτερο αυτοκίνητο όπως τη μπέμπα από οποιοδήποτε mainstream. Γιατί το αυτοκίνητο κοιτάς όταν αγοράζεις αυτοκίνητο, όχι τα gadget, οθονίτσες, cc, αισθητήρες παρακαρίσματος κλπ. Εκτός αν αγοράζεις αυτοκίνητο με λογική κινητού. Με εξαίρεση τα νέα ενεργητικά συστήματα ασφαλείας και κυρίως το αυτόματο φρενάρισμα σε πεζούς και εμπόδια που το θεωρώ must.
Και χωρίς να είμαι σίγουρος, πιστεύω ότι και η πλειοψηφία των οδηγών θα συμφωνούσε μαζί μου, μια και σύμφωνα με τα στατιστικά έχουν αυτοκίνητα με μέσο όρο ηλικίας 16έτη... οπότε δε νομίζω να καίγονται και πολύ για τα σύγχρονα μπλιμπλίκια...Εντάξει ωραίο αμάξι ο άσσος αλλά για καλύτερο από οποιοδήποτε mainstream δε ξέρω... Ειδικα τώρα με μπροστά κίνηση όπως και τα υπόλοιπα.
-
Eσύ κοιτάς αυτά! Άλλοι κοιτάνε άλλα, όπως αν είναι βρωμόγκαζο ή όχι. 'Άλλοι επίσης κοιτάνε το σήμα. Και τέλος, αρκετοί κοιτάνε αν του πάει το χρώμα και αν χωράει μέσα ΚΑΙ η πεθερά. Ζουν ανάμεσά μας.
Πάντως θα συμφωνήσω. Το κόστος συντήρησης των έρλι λέβελ πρίμιουμ δεν είναι και τόσο αποτρεπτικός παράγοντας για την αγορά τους. Η τιμή αγοράς τους π.χ. είναι πολύ πιο σημαντική. -
@dstou said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Πάντως θα συμφωνήσω. Το κόστος συντήρησης των έρλι λέβελ πρίμιουμ δεν είναι και τόσο αποτρεπτικός παράγοντας για την αγορά τους. Η τιμή αγοράς τους π.χ. είναι πολύ πιο σημαντική.
Εγώ το αντίθετο πιστεύω, γιατί μια ακριβή βλάβη έχει άλλο αντίκτυπο σε κάποιον που έδωσε με δυσκολία €23.000 και άλλη σε κάποιον που έδωσε εύκολα €50.000. Γιατι η BMW δεν κοιτάει ότι είναι Άσσος, τα ανταλλακτικά το ίδιο πανακριβα είναι. Εμένα (F20) στην 4ετία €1.500 ζημιά με έκπτωση 20% στα ανταλλακτικά και 50% στην εργασία. Και έλεγα πάλι καλά, γιατι έχω πληρώσει πολύ μεγαλύτερα ποσά (και έχω δει).
-
Τι είχε χαλάσει;
-
Ειλικρινής απορία είναι, δεν είναι ρητορικά τα ανωτέρω, ψάχνω να δω απο που "μπάζει" το παραπάνω σκεπτικό.Κοίτα δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος να απαντήσω γιατί κι εγώ με 20-22 ξεκίνησα αναζήτηση πριν 1.5 μήνα και τελικά έδωσα 33. Ακριβώς γιατί στα 20-22 θα έκανα συμβιβασμούς που δεν ήθελα.
Τώρα εάν μιλάμε για λογικούς ανθρώπους που βάζουν ένα όριο και το τηρούν, τότε εγώ θα προτιμούσα μακράν μια πιο mainstream επιλογή με καλύτερο εξοπλισμό και μεγαλύτερη εγγύση. Καλώς ή κακως στην καθημερινότητα αυτό που μετράει είναι η stress free χρήση και οι ευκολίες. Καλή η οδηγική συμπεριφορά της bmw αλλά τι να την κάνεις με 109 ψωράλογα? Καλα και τα πλαστικά της μέσα και η άριστη συναρμογή αλλά τι να τα κάνεις εάν της λείπουν στοιχεία εξοπλισμού που είναι αυτονόητα εδω και 15 χρόνια στην αυτοκίνηση?
Συμφωνώ και γω τα ίδια είμαι.
τι να τα κανεις τα 109 μουλαράκια σε Bmw μπροστιοκίνητη που καλό αυτοκίνητο είναι βεβαια αλίμονο αλλά.....
θα προτιμούσα κάτι σε μη premium με πολύ περισσοτερο εξοπλισμό και άλογα.
Νέα BMW 1 Series 2019