-
@stefan147 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Τι λες ρε Αγη παλι? Δηλαδη τα Ε30 ή τα Ε46 που ειναι ιδια εποχη μ αυτα που αναφερεις, δεν εχουν σκορπισει? Στεκουν ακομα περηφανα?
Eννοειται, ειδα εχτες ενα 318is Ε30 του κουτιου, σαν να το εβλεπες το 1992. Πρισμα εχω να δω δεκαετιες. Κανενα Δελτα εβλεπα μεχρι πριν μερικα χρονια και η λαμαρινα του ειχε γινει χαρτινη.
Ε46 υπαρχουν πολλα σαν καινουρια. Αρκει να εχεις σε κλειστο γκαραζ. Αλλα συμφωνω οτι υπαρχουν και πολλα παραμελημενα.
Μην το ψαχνεις, υπαρχει μεγαλη διαφορα στην επιλογη της λαμαρινας τοτε αλλα και στην κατασκευη του αυτοφερομενου.
Παντως τα καλυτερα αμαξια σε αυτον τον τομεα της Εποχης εκεινης ηταν τα Σουηδικα, και ειδικα τα Σααμπ. Μεγαλη διαφορα απο τα Γερμανικα.
Ε30 ειναι παρα πολλα ακομα στους δρομους.
-
Αστείο να μιλάμε για γερμανική "καρότσα" όταν τα Ε46 Μ3 σκίζονταν στην μέση... Πρέπει να δείτε καλό Ιαπωνικό της εποχής. Σήμερα όλοι έχουν καλά σασί. Η 159 μάλιστα ήταν καλύτερη από την Ε90 σε αυτόν τον τομέα.
-
@realzeus said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Αστείο να μιλάμε για γερμανική "καρότσα" όταν τα Ε46 Μ3 σκίζονταν στην μέση... Πρέπει να δείτε καλό Ιαπωνικό της εποχής. Σήμερα όλοι έχουν καλά σασί. Η 159 μάλιστα ήταν καλύτερη από την Ε90 σε αυτόν τον τομέα.
Βλεπω πολλα Καρινα απο αρχες του 90, σκυλια αμαξωματα. Επισης τα Σαννυ απο τον Βολο αλλο σκυλι και αυτο. Τα ιταλικα απο τα 80ς δυστυχως μας εχουν αφησει χρονους. Τα μονο που αντεχουν ειναι κατι 33 και καποια Τιπο.
Τι αλλο παραδειγμα κλασσικο της σοβιετικης λαμαρινας που χρησιμοποιουσαν οι Ιταλοι τοτε; Το Αλφασουντ, ενα αμαξι οροσημο. Φτιαχτηκαν 1 εκατ απο αυτα και ποσα εχουν μεινει στον δρομο; Κανενα. Ολα εφυγαν απο σαπια αμαξωματα.
-
H 147 μου (μοντ. 12/2006, 1.6 120hp exclusive) την έχει από τα μέσα του 2011ακόμη ο αδελφός του γαμπρού μου.Είναι καθηγητής σε σχολεία και μ'αυτή έκανε 2 χρόνια αποσπάσμενος στη Μύκονο (νησί=θάλασσα,υγρασία,αλάτι),πηγαίνει 2-3 φορές/έτος Ζαγοροχώρια στο πατρικό τους και στην Τζια το καλοκαίρι που'χει σπίτι η γυναίκα του.
Δεν εχει σκορπίσει ακόμη και με τα μπεζ αλκαντάρα μια χαρά από ποιότητα είναι μέσα.
Δε λέω πως έχει ίδια συναρμογή με Bmw,αλλά όχι ότι διαλύονται και κατα μεσής του δρόμου... -
Ρε συ Άγη... νομίζω ότι τρολλάρεις.
Η Σοβιετική λαμαρίνα τότε έφτιαχνε τα καλύτερα άρματα που υπήρχαν παγκοσμίως, τα ήξερα από την δουλειά μου! (γελούαμε με τα αμερικάνικα και γερμανικά άρματα). Άστο, αυτό. Έχω Saab, 2004, έχω και Mazda 1993, έχω και BMW 2006.
Ποια γερμανικά.. δες κάτι Ξέντος 6 και 9 να δεις πως είναι το σκαρί τους. Από άλλον πλανήτη!
-
@realzeus said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Ρε συ Άγη... νομίζω ότι τρολλάρεις.
Η Σοβιετική λαμαρίνα τότε έφτιαχνε τα καλύτερα άρματα που υπήρχαν παγκοσμίως, τα ήξερα από την δουλειά μου! (γελούαμε με τα αμερικάνικα και γερμανικά άρματα). Άστο, αυτό. Έχω Saab, 2004, έχω και Mazda 1993, έχω και BMW 2004.
Ποια γερμανικά.. δες κάτι Ξέντος 6 και 9 να δεις πως είναι το σκαρί τους. Από άλλον πλανήτη!
Τρολαρω επηδη δεν εισαι ενημερωμενος? Πηγαινε διαβασε λιγο την ιστορια, η σοβ λαμαρινα ηταν κακιστη ποιοτητα και ο μονος λογος που την χρησιμοποιησαν ηταν γιατι τους ηρθε δωρεαν.
Σιγα μην εφτιαχνε τα καλυτερα αρματα.
Το Σααμπ 9-3 παροτι ουσιαστικα ηταν ενα Βεκτρα με αλλα σηματα καλα αντεχει ακομα (οκ λογικα θα ηταν λιγο ποιο προσεγμενο).
Τα Ξεντος ηταν ακριβα αμαξια εκεινη την εποχη.
Τεσπα οπως ειπα ειναι ευκολο να δειτε πια αμαξια αντεχουν στον χρονο. Μια βολτα εξω κυκλοφορουν ακομα. Και ευκολα αν τα κοιταξεις προσεκτικα και απο κοντα μπορεις να δεις πως ειναι φτιαγμενα τα καινουρια αμαξια. Και αν το ψαξεις μπορεις να δεις και παχος λαμαρινας και ποιοτητες.
Αυτο που λεω αν καποιος θελει αντοχη στον χρονο ο ασσος θα του την δωσει αν και ισως θα δοκιμαζα να παρω το υβριδικο λεον αν πεσει η τιμη του...
-
Δεν είμαι εγώ ενημερωμένος και είσαι είσαι εσύ; Πόθεν προκύπτει αυτό;
Για τα άρματα να σκέφτεσαι καλύτερα όταν μιλάς με άνθρωπο που είναι της δουλειάς, όπως ήμουν εγώ. ΟΚ; Γνωρίζεις περί χιλιοστών διείσδυσης σε ομογενοποιημένο χάλυβα; Την δουλειά μας θα μας μάθεις; Γνωρίζεις την διάτρηση APFSD 120 mm σε θώρακα T90? Έλεος.
Το 9-3 μου είναι εξαιρετικό, όπως και το Ξέντος μου, αλλά δεν το ανέφερα για αυτό.
Επίσης το τελευταίο 9-3 ήταν ο λόγος που η GM έκλεισε την Saab, διότι οι διαφορές με τα Opel ήταν τεράστιες. Στο δικό μου Saab δεν βρίσκω ίδιο ανταλλακτικά.
-
Εγω ενα μιζερο πτυχιο Μηχανολογου εχω απο το ΕΜΠ, τοσα μαθηματα που μας εχουν κανει για μεταλλα, συγκολλήσεις, μηχανες ντηζελ κλπ ειναι μια σταγονα μπροστα στις δικες σου γνωσεις σαν οδηγος αρματος στον στρατο.
-
Οι Γερμανοί ήταν και είναι κορυφή στις κατεργασίες του χάλυβα και της λαμαρίνας. Τα πιο γνωστά μηχανήματα στην αγορά από πρέσες και εργαλειομηχανές μέχρι περίεργα μηχανήματα για ειδικές κατασκευές είναι Γερμανικά.
Και είχαν και δικό τους χάλυβα. Υπάρχουν περιοχές κοντά στο Άαχεν που ακόμα φαίνονται τεράστιες τρύπες από τις εξορύξεις.
Δεύτεροι σε τεχνογνωσία και μηχανήματα είναι οι Ιάπωνες, με βάση τις εφαρμογές στην αγορά.
Λογικά και για τις εφαρμογές του χάλυβσ σε αυτοκίνητα κλπ κάτι αντίστοιχο θα ισχύει.
Και οι Σοβιετικοί είχαν εξοπλισμό και δική τους τεχνογνωσία, το εύρος της όμως και η αποτελεσματικότητά της δεν είναι ούτε και σήμερα γνωστά στη Δύση. Έχω επισκεφθεί στο παρελθόν ένα κέντρο ανάπτυξης εργσλειομηχανών στο Χάρκοβο της Ουκρανίας και έτριβα τα μάτια μου, κάνανε παπάδες. -
@wantone said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Εγω ενα μιζερο πτυχιο Μηχανολογου εχω απο το ΕΜΠ, τοσα μαθηματα που μας εχουν κανει για μεταλλα, συγκολλήσεις, μηχανες ντηζελ κλπ ειναι μια σταγονα μπροστα στις δικες σου γνωσεις σαν οδηγος αρματος στον στρατο.
Μην γίνεσαι προπέτης, δεν αμφισβήτησα ποτέ τα πτυχία σου. Αλλά μην αμφισβητείς ούτε τα δικά μου. Δεν ήμουν οδηγός άρματος, Διοικητής Ίλης ήμουν, εκ ΣΣΕ, και δεν επικαλέστηκα αυτήν την ιδιότητα μου στην συζήτησή μας περί αυτοκινήτων. Στα άρματα όμως δεν δέχομαι κουβέντα επ' αυτού!!!
Στην δε δουλειά μου ως ιδιώτης, τα ιταλικά μηχανήματα ήταν με διαφορα καλύτερα από τα γερμανικά.
-
Η Ρωσοι σε Οτιδηποτε καταπιανονται ειναι εξαιρετικοι. Τα οπτικα τους, η ικανοτητες τους στο χαλυβα, τα επιτευγματα στην αεροναυπηγικη κλπ ειναι υπερανω κριτικης. Οι γερμανοι μια χαρα το εχουν πλασσαρει το παραμυθι τους. Λευκες συσκευες και αυτοκινητα που στην δεκαετια ειναι για ανακυκλωση οταν αμερικανικα και ρωσικα προιοντα αντιστοιχα ειναι για μια ζωη. Οι Γαλλοι επισης φτιαχνουν εξαιρετικα προιοντα.
Οι φιλανδοι επισης. Οι Ιταλοι φτιαχνουν κορυφαια συστηματα μα την απατεωνια την εχουν στο αιμα τους. Η αντοχη δεν ειναι το δυνατο σημειο των προιοντων τους. ΒMW ειναι δικαια ισως το καλυτερο ονομα μαζι με την Μερκ στην αυτοκινηση αλλα οι αντοχη των μονο κορυφαια δεν ειναι. Τα οχηματα τους ειναι ή της παντρειας ή στα 3 χρονια για σπρωξιμο. -
Υπερβολές. Ειδικά για τη Mercedes που έχω προσωπική άποψη από πολλά παραδείγματα του περιβάλλοντός μου, τα αυτοκίνητά της με τη σωστή προσοχή στην 20ετία είναι σαν καινούργια.
Υπάρχει μια επιχειρηματική κουλτούρα στη Γερμανία, ότι ένα καταναλωτικό-τεχνολογικό προιόν στη 10ετία τα έχει βγάλει τα λεφτά του. Και πρέπει να πάρεις άλλο.
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα Γερμανικά αυτοκίνητα, ή οι οικιακές συσκευές καταρρέουν μετά τη 10ετία. Απλώς οι Γερμανοί παύουν να ασχολούνται μετά τη 10ετία και δεν ακούνε ότι κι αν τους λες, δίκαιο ή άδικο.
Αυτό το έχω αντιμετωπίσει και στη δουλειά μου μαζί τους, δεν ισχύει μόνο για τα αυτοκίνητα. -
Oι ατάκες 'οι ρώσσοι έχουν καλούς χάλυβες, οι ιταλοί όχι', είναι επιπέδου πηνιαγωγείου.
Όλοι έχουν διαθέσιμο ότι χάλυβα θέλουν. Τα ζητούμενα είναι τι θέλουν από το υλικό που αγοράζουν, πόσα είναι διαθέσιμοι να πληρώσουν, τι διαμορφώσεις του κάνουν με τη σειρά τους ξεκινώντας από την πρώτη ύλη που είναι σε φύλλα,βέργες,ράβδους, 'χελώνες', κ.α. και ένα σκασμό άλλοι παράγοντες στη φάση της μελέτης, διαμόρφωσης και κατασκευής.
Κάτι άλλο: Έχω ένα γερμανικό βιβλίο από τα φοιτητικά μου χρόνια, το είχα πάρει από τη βιβλιοθήκη της έδρας αντοχής υλικών, πίστευα ότι θα μου είναι χρήσιμο και το φωτοτύπησα, αλλά απλά μαζεύει σκόνη εδώ και δεκαετίες. Λέγεται 'σταλ σλούσελ' (=το κλειδί του χάλυβα). Έχει μέσα καταχωρημένους 2.550 χάλυβες, τόσοι υπήρχαν τότε στα μιντ έιτις στην αγορά.
Προχτές κοίταγα κάτι άλλο σε ένα σιτε και έλεγε ότι οι διαφορετικοί τύποι εμπορικών χάλυβων που είναι αυτή τη στιγμή σε παραγωγή σε όλο τον κόζμο ξεπερνούν σε αριθμό τις 3.500! Τα πράγματα αλλάζουν χρόνο με το χρόνο! -
Το Αλφασουντ, ενα αμαξι οροσημο. Φτιαχτηκαν 1 εκατ απο αυτα και ποσα εχουν μεινει στον δρομο; Κανενα. Ολα εφυγαν απο σαπια αμαξωματα.
Σωστά, αλλά οχι λογω λαμαρίνας αλλα λογω κακιστης κατεργασιας της, κακιστης γαλβανοποίησης και συναρμογης. Η 1η υλη μια χαρα ήταν.
-
@dstou said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Oι ατάκες 'οι ρώσσοι έχουν καλούς χάλυβες, οι ιταλοί όχι', είναι επιπέδου πηνιαγωγείου.
Α να γεια σου. Το ίδιο λέμε, στα αυτοκίνητα ειδικά.
Απλά κάποιες χώρες έχουν εξελίξει κάποια άλλα κράματα για στρατιωτικές χρήσεις που δεν είναι σε αυτά τα βιβλία (γιατί είναι classified) και επίσης γιατί μιλάμε για σύνθετους θώρακες. Αν θέλετε σας το αναλύω στο θέμα των εξοπλισμών. -
Στα νησιά πάντως τα ιταλικά,γαλλικά,ιαπωνικά και κορεάτικα( αυτά και αν είναι τα χειρότερα) ειναι διαλυμένα. Σαφώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση ειναι τα γερμανικά που εχουν πολυ καλύτερη λαμαρίνα και καλύτερη ποιότητα βαφής.
Στην Σαντορίνη για παράδειγμα πλέον όλα τα ταξι ειναι Mercedes γιατί τα toyota σαπιζαν. -
@dstou said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Όλοι έχουν διαθέσιμο ότι χάλυβα θέλουν. Τα ζητούμενα είναι τι θέλουν από το υλικό που αγοράζουν, πόσα είναι διαθέσιμοι να πληρώσουν, τι διαμορφώσεις του κάνουν με τη σειρά τους ξεκινώντας από την πρώτη ύλη που είναι σε φύλλα,βέργες,ράβδους, 'χελώνες', κ.α. και ένα σκασμό άλλοι παράγοντες στη φάση της μελέτης, διαμόρφωσης και κατασκευής.
Κάτι άλλο: Έχω ένα γερμανικό βιβλίο από τα φοιτητικά μου χρόνια, το είχα πάρει από τη βιβλιοθήκη της έδρας αντοχής υλικών, πίστευα ότι θα μου είναι χρήσιμο και το φωτοτύπησα, αλλά απλά μαζεύει σκόνη εδώ και δεκαετίες. Λέγεται 'σταλ σλούσελ' (=το κλειδί του χάλυβα). Έχει μέσα καταχωρημένους 2.550 χάλυβες, τόσοι υπήρχαν τότε στα μιντ έιτις στην αγορά.
Προχτές κοίταγα κάτι άλλο σε ένα σιτε και έλεγε ότι οι διαφορετικοί τύποι εμπορικών χάλυβων που είναι αυτή τη στιγμή σε παραγωγή σε όλο τον κόζμο ξεπερνούν σε αριθμό τις 3.500! Τα πράγματα αλλάζουν χρόνο με το χρόνο!Kαι η δικη μου βιβλιογραφια κατι τετοια λεει αναλογα και την συνθεση του καθε χαλυβα και την κατεργασια σου του , βεβαια εδω περα οποιος οδηγα αμαξι ειναι ειδικος και στους χαλυβες. Αλλος ο ναυπηγικος χαλυβας αλλος αυτος για αυτοκινητα και καθε εργοστασιο μπορει και να εχει και διαφορετικες ποιοτητες.
-
@fanis75 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Το Αλφασουντ, ενα αμαξι οροσημο. Φτιαχτηκαν 1 εκατ απο αυτα και ποσα εχουν μεινει στον δρομο; Κανενα. Ολα εφυγαν απο σαπια αμαξωματα.
Σωστά, αλλά οχι λογω λαμαρίνας αλλα λογω κακιστης κατεργασιας της, κακιστης γαλβανοποίησης και συναρμογης. Η 1η υλη μια χαρα ήταν.
Φανη συγνωμη την βιβλιογραφια εχω διαβασει, αλλοι οι χαλυβες που ειχαν πριν 100-70- 50 χρονια και αλλη πριν 20, υπαρχει διαφορα στην τεχνολογια. Οποτε αν νομιζεις οτι ολοι ειναι οι ιδιοι ε προφανως πρεπει να κατσεις να διαβασεις λιγο.
Η σκουρια εχει σχεση και με προστασια που τους εχουν αλλα και αλλα πραγματα οπως αν πιανει βρωμα σε σημειο αν ακουμπουν μεταξυ τους ασυμβατα μεταλλα κοκ.
Δεν εχω μελετησει ακριβως πως ξεκινησε η σκουρια σε καθε Αλφασουντ παντως αλλα αυτη ειναι η αποψη που επικρατει στους συλλεκτες.
-
@arma13 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Στα νησιά πάντως τα ιταλικά,γαλλικά,ιαπωνικά και κορεάτικα( αυτά και αν είναι τα χειρότερα) ειναι διαλυμένα. Σαφώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση ειναι τα γερμανικά που εχουν πολυ καλύτερη λαμαρίνα και καλύτερη ποιότητα βαφής.
Στην Σαντορίνη για παράδειγμα πλέον όλα τα ταξι ειναι Mercedes γιατί τα toyota σαπιζαν.το αλατι και ο αερας (φερνει αλατι, νερο, σκονες στο αμαξωμα) ειναι διαβρωτικο. βλεπω να τα παρκαρουν στο λιμανι και αναρωτιεμαι αν καταλαβαινουν τι κανουν.
-
Δεν εχω μελετησει ακριβως πως ξεκινησε η σκουρια σε καθε Αλφασουντ παντως αλλα αυτη ειναι η αποψη που επικρατει στους συλλεκτες.
Κυρίως απο:
- Ελλιπή γαλβανισμο
- Κάκιστη συναρμογη (ειδικα εμπρος και πισω τζαμι) οπου επετρεπε να εισχωρουν νερά σε εσωτερικα σημεία της λαμαρίνας. Σε 10 το πολυ χρονι (λιγοτερα στην Αγγλία) ειχαν σκουριάσει απο το εσωτερικό.
Νέα BMW 1 Series 2019