-
@george1977 said in BYD forum:
Πάντως ενώ αρχικά μου φαινόταν μεγάλο μειονέκτημα , η μέγιστη φόρτιση στις 88Kwh στο DC
, το γράφημα φόρτισης δείχνει οτι κρατάει την μέγιστη ταχύτητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αυτό κάνει την φόρτιση 10-->90 στο BYD να είναι γρηγορότερη σε σχέση με το 2008 που θεωρητικά έχει 100Kwh μέγιστηΔείτε το γράφημα του Atto3
https://evkx.net/models/byd/atto_3/atto_3/chargingcurve/και το γράφημα του Peugeot 208
https://evkx.net/models/peugot/208/e-208/chargingcurve/Aπό τα τρια χρόνια εμπειρία στο 2008, το charging curve μέχρι και αισιόδοξο καθώς μόνο σε συγκεκριμένους φορτιστές (πχ Ecofuture ) τερματίζει η ταχύτητα στα 100 και για λίγο και στις περισσότερες περιπτώσεις η ταχύτητα ήταν περίπου στα 70 και χαμηλότερα όσο πλησιάζαμε στο 50%.
https://evkx.net/models/byd/dolphin/dolphin_60.4kwh/chargingcurve/
αυτό το πάνω κάτω που κάνει το Dolphin σωστά υποψιάζομαι πως έχει να κάνει με έλεγχο της θερμοκρασίας;
ίσως η εξωτερική θερμοκρασία να ήταν μεγαλύτερη από τότε που έγινε η μέτρηση του Atto3 ή να είναι πιο στριμωγμένη η μπαταρία με λιγότερο φυσικό αερισμό ...
δες στο 5:30
κανει "rapidgate", δηλ ανεβαινει η θερμοκρασια της μπαταριας, επειδη η ψυξη της μπαταριας δεν μπορει να ανταποκριθει. Το bms του οχηματος για να αποφυγει φθορα της μπαταριας, ριχνει την ισχυ φορτισης και ετσι αποφευγει την υπερθερμανση της μπαταριας. Αυτα συμβαινουν μεχρι να ερθει σε πληρη ισχυ το συστημα ψυξης της μπαταριας και να μπορεσει να ξανα ανεβασει ισχυ φορτισης. -
Η άνεση των byd ίσως έχει να κάνει και με την blade battery, να λειτουργεί δηλαδή σαν φίλτρο στις ταλαντώσεις που περνούν στην καμπίνα. 1700 κιλά μόνωσης.
-
Οδηγησα το Dolphin, μου αρεσε η αισθηση στιβαρότητας, η ακρίβεια του τιμονιού και η γενική εικόνα ποιότητας που θυμίζει ακριβότερα αυτοκίνητα. 2 απορίες εχω πρίν το αγοράσω. Είναι πραγματική στην πραξη η αυτονομία των 430 χιλιομέτρων, και πόση ώρα χρειάζεται μια πληρης φόρτιση με wall box και τριφασικό ρεύμα στο σπίτι;
-
Οδηγησα το Dolphin, μου αρεσε η αισθηση στιβαρότητας, η ακρίβεια του τιμονιού και η γενική εικόνα ποιότητας που θυμίζει ακριβότερα αυτοκίνητα. 2 απορίες εχω πρίν το αγοράσω. Είναι πραγματική στην πραξη η αυτονομία των 430 χιλιομέτρων, και πόση ώρα χρειάζεται μια πληρης φόρτιση με wall box και τριφασικό ρεύμα στο σπίτι;
Μην περιμένεις να δεις 430 χιλιομετρα σε φυσιολογικές συνθήκες
περιμενε 350-380 το καλοκαίρι και 30 πιο κάτω το χειμώνα που το κρύο επηρεάζει τις μπαταρίες. Σε μεικτες συνθήκες
410+ χλμ θα δείς μονο σε βαρυ μποτιλιάρισμα
Σε εθνικη με ταχύτητες 120 που δεν εχει regenarate περιμενε 260-300
Τον φορτιστή θα τον βάζεις βράδυ με νυχτερινο ρεύμα και το πρωί θα είναι γεμάτο. Δεν ξερω ακριβώς ωρες αλλα το πολύ 5-6 ωρες με 11KW τριασικο φορτιστή.
Με τον φορητο παλι μια χαρα θα κάνεις την δουλεια σου μονο το βράδυ αλλα φορτιζε το οταν πέφτει στο 40-50% μην το αφήνεις να πάει πιο κάτω για να σε πάει στο 100% μέχρι το πρωι ή κοντα εκεί. Αυτά μεχρι να εγκατασταθει το Wallbox σπίτι
-
Μην περιμένεις να δεις 430 χιλιομετρα σε φυσιολογικές συνθήκες
περιμενε 350-380 το καλοκαίρι και 30 πιο κάτω το χειμώνα που το κρύο επηρεάζει τις μπαταρίες. Σε μεικτες συνθήκες
410+ χλμ θα δείς μονο σε βαρυ μποτιλιάρισμα
Σε εθνικη με ταχύτητες 120 που δεν εχει regenarate περιμενε 260-300
Τον φορτιστή θα τον βάζεις βράδυ με νυχτερινο ρεύμα και το πρωί θα είναι γεμάτο. Δεν ξερω ακριβώς ωρες αλλα το πολύ 5-6 ωρες με 11KW τριασικο φορτιστή.
Με τον φορητο παλι μια χαρα θα κάνεις την δουλεια σου μονο το βράδυ αλλα φορτιζε το οταν πέφτει στο 40-50% μην το αφήνεις να πάει πιο κάτω για να σε πάει στο 100% μέχρι το πρωι ή κοντα εκεί. Αυτά μεχρι να εγκατασταθει το Wallbox σπίτι
Είναι λάθος να μιλάμε για αυτονομία σε ηλεκτρικα πόλης κιολας.
Το 430 είναι μέχρι 0% μπαταρία. Ε ποτέ δεν θα το φτάσεις εκεί. Το αργότερο στο 20% θα φορτίσεις. Αλλά όπως και να έχει με οικιακή φόρτιση συμπληρώνεις κάθε βράδυ όσο θες και καλύπτεις τα τα καθημερινά χλμ -
60kwh/11kw =5.5 h για 0-100%
Πρακτικά όμως, όπως ειπαν τα παιδιά από πάνω δεν θα το κάνεις ποτέ αυτό. Για lfp μπαταρία προτείνονται «μεγάλες» φορτίσεις , πχ 20-80% και που και που θα το πας στο 100% για να καλιμπραρει το bms. -
https://bydauto.gr/seal-u-dm-i/
Καλώς το!
Τα phev συνδυάζουν τα καλά και τα καλά δύο κόσμων, και μέχρι τώρα οι κατασκευαστές είχαν την εξής προσέγγιση, σε ένα θερμικό στριμώχνουν μια μπαταρία και σου λένε ορίστε, χαμηλοί ρύποι εντός πόλης, και αρκετά έξτρα άλογα
Όμως η byd και οι Κινέζοι έχουν διαφορετική προσέγγιση καθώς δεν είχαν θερμικά τα phev τους είναι ουσιαστικά ev στα οποία έχουν στριμωξει έναν θερμικό. Οι ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες είναι από τα αντίστοιχα ev και χωράνε στα μεγάλα μεταξόνια με άνεση προσδίδοντας ποιότητα ηλεκτρικής κίνησης.
Τα μειονεκτήματα βέβαια της παραπάνω προσέγγισης είναι τα εξής, όταν αδειάζει η μπαταρία χάνεις μεγάλο μέρος της απόδοσης, και όταν πας ταξίδι και αναλάβει έργο ο θερμικός θα ζοριστει με το κουβαλημα των μπαταριών.Εκτός απο το "συμβατικό" sealu βάζουν στο tang και στο han το dmp, μεγάλη μπαταρία με πολλά ηλεκτρικά (500) άλογα Φοβερό sedan.
-
στο σαιτ μια λενε FWD και στην αμεσως επομενη σελιδα λενε RWD, καφενειο τελειως
-
Προφανώς ο κινητήρας θα είναι γεννήτρια και μόνο για τις μπαταρίες , αν καταλαβαίνω σωστά , γιατί από πληροφόρηση η σελίδα τους δεν βοηθά καθόλου.....
Άντε να δούμε καμία σοβαρή δοκιμή να καταλάβουμε , αν και από βιντεάκια στο σωλήνα υπάρχουν αρκετά.
Αν μπει με καλές τιμές στο λήζινγκ ( που λογικά θα κάνει) , θα πάει πολύ καλά , είναι και όμορφος εξωτερικά ο Κινέζος....
-
Προφανώς ο κινητήρας θα είναι γεννήτρια και μόνο για τις μπαταρίες , αν καταλαβαίνω σωστά , γιατί από πληροφόρηση η σελίδα τους δεν βοηθά καθόλου.....
Εγώ θα έλεγα "προφανώς" αυτό που λες δεν γίνεται, μια μπαταρία δεν μπορεί να δέχεται και να δίνει ρεύμα ταυτόχρονα, είναι αδύνατον, αλλά ακόμα και αν το επιχειρούσαμε μέσω κάποιας τεχνολογίας/τεχνικής πολύ σύντομα θα είχαμε υπερθέρμανση των στοιχείων.
Η μετάδοση είναι ακριβώς όπως της Honda, ο θερμικός γυρνάει μια γεννήτρια που τροφοδοτεί το traction motor, και σε cruising ταχύτητες συμπλέκει μία σχέση μετάδοσης για απευθείας μηχανική ροή. Εδώ όμως έχουμε 100 άλογα για 2+ τονους, σε ανηφόρες θα υποφέρει.
-
Εγώ θα έλεγα "προφανώς" αυτό που λες δεν γίνεται, μια μπαταρία δεν μπορεί να δέχεται και να δίνει ρεύμα ταυτόχρονα, είναι αδύνατον, αλλά ακόμα και αν το επιχειρούσαμε μέσω κάποιας τεχνολογίας/τεχνικής πολύ σύντομα θα είχαμε υπερθέρμανση των στοιχείων.
Η μετάδοση είναι ακριβώς όπως της Honda, ο θερμικός γυρνάει μια γεννήτρια που τροφοδοτεί το traction motor, και σε cruising ταχύτητες συμπλέκει μία σχέση μετάδοσης για απευθείας μηχανική ροή. Εδώ όμως έχουμε 100 άλογα για 2+ τονους, σε ανηφόρες θα υποφέρει.
το τουρμπο ποσα αλογα εχει ο θερμικος? αυτο που φοβαμαι το πολυπλοκο του συστηματος αν εχεις και τουρμπο
-
το τουρμπο ποσα αλογα εχει ο θερμικος? αυτο που φοβαμαι το πολυπλοκο του συστηματος αν εχεις και τουρμπο
Όσο πολύπλοκο είναι ένα turbo, δεν αλλάζει κάτι, 130 άλογα
https://www.4troxoi.gr/dokimes/paroysiaseis/byd-seal-u-dm-i/
-
εμενα το Αττο 3 με το οικονομικο προγραμμα μου βγαζει 440 χιλιομετρα και πηγαινω Αθηνα Ελευσινα συνεχεια και μεσα στη Αθηνα αλλα οχι τρομερα μποτιλιαρισματα. Ουτε οδηγω οικονομικα και τρεχω και μεχρι 125 χλμ/Η. Μια απλη σουκο μια χαρα ειναι το βαζεις στη φορτιση με τον φορητο και παιρνεις μεχρι 200 χιλιομετρα καθε απογευμα και βραδυ
-
Πρακτικά όμως, όπως ειπαν τα παιδιά από πάνω δεν θα το κάνεις ποτέ αυτό. Για lfp μπαταρία προτείνονται «μεγάλες» φορτίσεις , πχ 20-80% και που και που θα το πας στο 100% για να καλιμπραρει το bms.λεει στις οδηγιες οτι μια φορα την εβδομαδα να το πηγαινουμε 100%
και μια φορα το τριμηνο απο 15% στο 100% -
Πρακτικά όμως, όπως ειπαν τα παιδιά από πάνω δεν θα το κάνεις ποτέ αυτό. Για lfp μπαταρία προτείνονται «μεγάλες» φορτίσεις , πχ 20-80% και που και που θα το πας στο 100% για να καλιμπραρει το bms.λεει στις οδηγιες οτι μια φορα την εβδομαδα να το πηγαινουμε 100%
και μια φορα το τριμηνο απο 15% στο 100%Σωστα αν και στις Lfp μεγαλες διαφορές δεν κάνει ουτως ή αλλως θα κρατήσουν παρα πολλα χρόνια και με μικρό degradation ακομα και αν δεν κάνεις το καλύτερο
Γενικά αυτό που πρέπει να αποφεύγεις πολύ είναι να είναι στο 0% ή στο 100% και να μην το χρησιμοποιεις για καιρο
Το 100% στην βδομαδα είναι για να υπολογίζει ξανα σωστα τα εναπομείναντα χλμ και να μην το κάνεις η μπαταρία δεν παθαίνει κάτι
-
To βιντεο του ΕΕ πρεπει να δει καποιος. Το 100% θα φθινει την μπαταρια αλλα δεν εχεις επιλογη στις LFP να μην το κανεις.
-
Ό,τι θες εσύ κάνεις. Απλά αν δεν το πας στο 100%, μετά όταν η μπαταρία φτάνει χαμηλά κάτω από το 25% αρχίζουν να μην γίνονται προβλέψιμα τα χιλιόμετρα που δείχνει. Κατά τα άλλα καμία διαφορά.
Στο λέω γιατί είμαι κάτοχος LFP στο δικό μου. -
Καλησπέρα
Ελαφρυ offtopic ποια ειναι η καλυτερη εφαρμογη (για ελλαδα) για Planning ταξιδιου (δλδ θελω να παω απο εδω εκει ποτε και που να κάνω σταση για ποσο κλπ)...αυτη την στιγμη?
Για να παιξω λιγακι με την ιδεα του atto 3.
Αν εχεις κανεις και χειροπιαστες εμπειριες σε τετοια θεματα ευχαριστώ να τις ακουσω (εννοειτε καλές ή κακές) -
Ό,τι θες εσύ κάνεις. Απλά αν δεν το πας στο 100%, μετά όταν η μπαταρία φτάνει χαμηλά κάτω από το 25% αρχίζουν να μην γίνονται προβλέψιμα τα χιλιόμετρα που δείχνει. Κατά τα άλλα καμία διαφορά.
Στο λέω γιατί είμαι κάτοχος LFP στο δικό μου.Ακριβως. Οτι θελεις κάνεις
Το μονο που χρειάζεται είναι να προσέξεις να μην μένει το αμαξι ακινητο στο 0% (καλύτερα ποτε) ή στο 100% (να το χρησιμοποιησεις την επόμενη μερα μην το αφηνεις πολύ στο 100%)
Τωρα απο εκεί και πέρα αν δεν προσέχεις απλά στα 10 χρόνια θα χάσεις κάπου στο 24% που δεν είναι και τίποτα σπουδαίο λέω εγώ και πιθανότατα θα έχεις δώσει το αμαξι μέχρι τότε
τα λέει εδώ αναλυτικα ο ανθρωπος:
Youtube VideoΓενικα με LFP δεν χρειαζεται να προσέχεις και πολύ περαν των 2 βασικών που είπα πιο πάνω
Αν ειναι το αμάξι να μην το χρησιμοποιησεις για καμια βδομάδα ή παραπάνω καλύτερα να είναι φορτισμένο στο 30-60%
The study tested various charging ranges—from 0%-25% to 75%-100%—and under different temperature conditions. The results? Charging to 100% regularly, especially in warmer climates, can cause LFP batteries to degrade faster. For instance, in the worst-case scenario, some cells lost up to 24% of their capacity over the equivalent of 10 years of use.
While that sounds alarming, the study also notes that the actual impact on battery life might not be as significant as it seems. Even with more frequent full charges, most users will see relatively minor degradation, especially when considering the long warranties offered by manufacturers. Tesla’s LFP batteries, for example, are expected to last hundreds of thousands of miles, with a 15-year lifespan before dropping to 85% capacity.
-
Καλησπέρα
Ελαφρυ offtopic ποια ειναι η καλυτερη εφαρμογη (για ελλαδα) για Planning ταξιδιου (δλδ θελω να παω απο εδω εκει ποτε και που να κάνω σταση για ποσο κλπ)...αυτη την στιγμη?
Για να παιξω λιγακι με την ιδεα του atto 3.
Αν εχεις κανεις και χειροπιαστες εμπειριες σε τετοια θεματα ευχαριστώ να τις ακουσω (εννοειτε καλές ή κακές)ABRP και PlugShare είναι οι απαραίτητες εφαρμογές για κάθε οδηγό ηλεκτροκίνητου.
Παρεπιπτόντως βλέπω αρκετά συχνά atto πλέον.
BYD forum