-
@nickthetrib said in BYD forum:
Μια ώρα παραπάνω είναι 20%, καθόλου λίγος χρόνος. Για μένα που συνήθως κρατώ 150+ στις ευθείες, θα ήταν παραπάνω.
Σωστά!!!!
Ασε που με τα 150 δεν θα έφτανες Λάρισα και θα είχε και άλλο σχεδιασμό στο ταξίδι πχ Αταλάντη - Λαμία και κάποια άλλη κοντά στη Θεσσαλονίκη!Θα πρέπει να με πιάνει συχνοουρία δηλαδή. Παρότι πλησιάζω τα 50 δεν με ενοχλεί ακόμα ο προστάτης...
ΥΓ: Ο πατέρας μου, γεννημένος το 1949, πήγε πριν λίγο καιρό στον Βόλο ακατούρητος με 150+. Ούτε αυτόν τον πιάνουν τα ηλεκτρικά... Αλλά ντάξει είναι μεγάλο μαχίμι, έχει κάνει και 2-3 Ράλλυ Ακρόπολις. Όταν του είπα να πάρει ένα μικρό ηλεκτρικό, μου είπε ότι αυτά είναι για τηλεκατευθυνόμενα μόνο. Του είπα ότι μου άρεσε το Dolphin, αλλά δεν μου έδωσε σημασία.
-
Γνωστός που του έχουν δώσει εταιρικό lr model 3 μου λέει ότι με τον τρόπο που ταξιδεύει αυτός θέλει 2 φορτίσεις για Θεσσαλονίκη.
Οποτε το έχει δώσει στη γυναίκα για καθημερινό και αυτός χρησιμοποιεί κάτι δικά του τούμπανα. -
Μια ώρα παραπάνω είναι 20%, καθόλου λίγος χρόνος. Για μένα που συνήθως κρατώ 150+ στις ευθείες, θα ήταν παραπάνω.
Σωστά!!!!
Ασε που με τα 150 δεν θα έφτανες Λάρισα και θα είχε και άλλο σχεδιασμό στο ταξίδι πχ Αταλάντη - Λαμία και κάποια άλλη κοντά στη Θεσσαλονίκη!Θα πρέπει να με πιάνει συχνοουρία δηλαδή. Παρότι πλησιάζω τα 50 δεν με ενοχλεί ακόμα ο προστάτης...
ΥΓ: Ο πατέρας μου, γεννημένος το 1949, πήγε πριν λίγο καιρό στον Βόλο ακατούρητος με 150+. Ούτε αυτόν δεν τον πιάνουν τα ηλεκτρικά... Αλλά ντάξει είναι μεγάλο μαχίμι, έχει κάνει και 2-3 Ράλλυ Ακρόπολις.
Βγάλε από το πικαπ το best of και πες μας τίποτα καινούριο που έχει ενδιαφέρον. Εντυπώσεις από το δελφίνι. Τι σου άρεσε, τι σε χάλασε.
-
Ποιος σας είπε ότι είναι μικρή χώρα η Ελλάδα ?
Απλά είναι σχήματος Γ και η Κρήτη νησί.
Παράδειγμα Καλαμάτα - Αλεξανδρούπολη που πας όλη την διαδρομή με αυτοκινητόδρομο είναι πάνω από 1000 χλμ, όσο Βαρκελώνη - Σεβίλλη, ενώ Μόναχο - Κίελο είναι κάτω από 900. Ενώ Μπάρι - Τορίνο, Μασσαλία - Λιλ είναι κάτω από 1000 χλμ.
-
Σωστά!!!!
ΥΓ: Ο πατέρας μου, γεννημένος το 1949, πήγε πριν λίγο καιρό στον Βόλο ακατούρητος με 150+. Ούτε αυτόν δεν τον πιάνουν τα ηλεκτρικά... Αλλά ντάξει είναι μεγάλο μαχίμι, έχει κάνει και 2-3 Ράλλυ Ακρόπολις.
Βγάλε από το πικαπ το best of και πες μας τίποτα καινούριο που έχει ενδιαφέρον. Εντυπώσεις από το δελφίνι. Τι σου άρεσε, τι σε χάλασε.
Θα γράψω τώρα στο «Οδήγησα». Ανυπόμονε!
-
Ποιος σας είπε ότι είναι μικρή χώρα η Ελλάδα ?
Απλά είναι σχήματος Γ και η Κρήτη νησί.
Παράδειγμα Καλαμάτα - Αλεξανδρούπολη που πας όλη την διαδρομή με αυτοκινητόδρομο είναι πάνω από 1000 χλμ, όσο Βαρκελώνη - Σεβίλλη, ενώ Μόναχο - Κίελο είναι κάτω από 900. Ενώ Μπάρι - Τορίνο, Μασσαλία - Λιλ είναι κάτω από 1000 χλμ.
οπως παντα, λες μονο οτι σε βολευει. Εβγαλες την μεγαλυτερη διαδρομη που μπορει να κανει καποιος στην ελλαδα, τη συγκρινες με αλλες ευθειες διαδρομες σε αλλες χωρες και εβγαλες το συμπερασμα που σε βολευει. Η διαφορα ειναι ομως οτι στην ελλαδα η συντριπτικη πλειοψηφια της κινησης γινεται κατα μηκος 4 δρομων (παθε - καλαματα αθηνας - πατρας, ιονια, εγνατια. Αντε θα εχουμε σε λιγο και 5η, τον ε65). Αυτο σημαινει οτι καλυπτεται ευκολα απο σταθμους φορτισης (πολλα κομματια εχουν ηδη καλυφτει). Σε αλλες χωρες που το εθνικο οδικο δικτυο ειναι πολυ πιο πολυπλοκο, οι πιθανες διαδρομες ειναι πολυ περισσοτερες και απαιτουνται πολλοι περισσοτεροι σταθμοι φορτισης (κατι που εχουν κανει).
Αλλα η πραγματικοτητα δεν εχει σημασια. Εχεις δικιο, ταπ ταπ ταπ...
-
Εβαλα σε όλες τις χώρες τις μεγαλύτερες διαδρομές που μπορεί να κάνει κάποιος οδικά ανάμεσα σε μεγάλες πόλεις.
Προφανώς δεν θα κάνει κάποιος Γάλλος Λιλ - Μασσαλία για πλάκα.
Εδώ τα TGV στο Παρίσι - Λυών που είναι 400 χλμ ξεκίνησαν.
Δεν είπα αν καλύπτεται από τους σταθμούς φόρτισης, απάντησα στο μικρή χώρα που είπε ο Cirus.
Δηλαδή Αθήνα - Καστοριά, ή Αθήνα - Φλώρινα δεν πας ?
Ετσι λοιπόν επειδή μου την λες, πολύ συχνά με τον κολλητό κάναμε τις Κυριακές την διαδρομή Χαλάνδρι - ταβέρνα Σπηλιά στο Αργος, - καφέ στο Ναύπλιο και επιστροφή.
Είναι 320 χλμ.
Προφανώς Κυριακή είναι φεύγαμε κατά τις 12-1 και θέλαμε να είμαστε πίσω κατά τις 7 να δούμε και τα ποδόσφαιρα.
Με πόσα ηλεκτρικά την έκανα την διαδρομή χωρίς φόρτιση γιατί δεν βγαίνει μάνα μου που λένε και στην Καλαμάτα....
Αλλη ανάλογη εκδρομή στα Κρύα της Λειβαδιάς, ή στα Τρίκαλα Κορινθίας, δεν μιλάω για Δημητσάνα, ή Καλάβρυτα.
Είπαμε για μέσα στην πόλη μόνο και περιμένουμε τα ηλεκτρικά των 12-15000.
Αν μετά από αυτό που λένε για τα καμένα ηλεκτρικά της Καλιφόρνιας και το τοξικό τους κομμάτι, δεν έχουμε αλλαγές...
-
Εβαλα σε όλες τις χώρες τις μεγαλύτερες διαδρομές που μπορεί να κάνει κάποιος οδικά ανάμεσα σε μεγάλες πόλεις.
Προφανώς δεν θα κάνει κάποιος Γάλλος Λιλ - Μασσαλία για πλάκα.
Εδώ τα TGV στο Παρίσι - Λυών που είναι 400 χλμ ξεκίνησαν.
Δεν είπα αν καλύπτεται από τους σταθμούς φόρτισης, απάντησα στο μικρή χώρα που είπε ο Cirus.
Δηλαδή Αθήνα - Καστοριά, ή Αθήνα - Φλώρινα δεν πας ?
Ετσι λοιπόν επειδή μου την λες, πολύ συχνά με τον κολλητό κάναμε τις Κυριακές την διαδρομή Χαλάνδρι - ταβέρνα Σπηλιά στο Αργος, - καφέ στο Ναύπλιο και επιστροφή.
Είναι 320 χλμ.
Προφανώς Κυριακή είναι φεύγαμε κατά τις 12-1 και θέλαμε να είμαστε πίσω κατά τις 7 να δούμε και τα ποδόσφαιρα.
Με πόσα ηλεκτρικά την έκανα την διαδρομή χωρίς φόρτιση γιατί δεν βγαίνει μάνα μου που λένε και στην Καλαμάτα....
Αλλη ανάλογη εκδρομή στα Κρύα της Λειβαδιάς, ή στα Τρίκαλα Κορινθίας, δεν μιλάω για Δημητσάνα, ή Καλάβρυτα.
Είπαμε για μέσα στην πόλη μόνο και περιμένουμε τα ηλεκτρικά των 12-15000.
Αν μετά από αυτό που λένε για τα καμένα ηλεκτρικά της Καλιφόρνιας και το τοξικό τους κομμάτι, δεν έχουμε αλλαγές...
Σε όλα έχεις δίκιο.
-
Σωστά...
-
Αλήθεια, ποιον πιστεύεται ότι ενδιαφέρουν τα χιλιο επαναλαμβανόμενα τσιτάτα για αυτονομία και φόρτιση ;
-
Μάγκες η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και σχεδόν ποτέ δεν πάει κάποιος από Καλαμάτα Αλεξανδρούπολη .
Παγκοσμίως είναι μια μικρή χώρα . Προφανώς υπάρχουν μικρότερες αλλά γενικά μιλώντας
Με μπολικους πολύ γρηγορους φορτιστές δεν θα υπήρχε κανένα θέμα. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολύ λίγοι τέτοιοι με αποτέλεσμα να μην είναι ιδανικά τα ηλεκτρικά για ταξίδι όπως ένα συμβατικό αμάξι.
Τα παραπάνω είναι η γνώμη μου. Τώρα αν εσείς θέλετε να μου παρουσιάσετε την Ελλάδα τεράστια και να κάνετε το άσπρο μαύρο οκ, δική σας γνώμη είναι ότι θέλετε μπορείτε να πιστεύετε
-
@red_monster said in BYD forum:
Αλήθεια, ποιον πιστεύεται ότι ενδιαφέρουν τα χιλιο επαναλαμβανόμενα τσιτάτα για αυτονομία και φόρτιση ;
το πρήξιμο γίνεται και από τις 2 μεριές.
α) ωωω πως οδηγείτε τις αρχαιολογίες ΜΕΚ
β) ωωω πως οδηγείτε τα τηλεκατευθυνόμενα -
Εμένα η ένσταση μου είναι γιατί να δίνεις 300 άλογα και 500 χλμ αυτονομία (Tesla) και όχι 150 ιπποδύναμη και 750 χλμ απόσταση.
Σου απάντησαν πολλοί αλλά το ρεζουμέ είναι
Ξέχνα ότι ήξερες από τους θερμικούς κινητήρεςΕιδικότερα
Τα μεγάλα σε δύναμη ηλεκτρικά μοτερ ΔΕΝ εχουν μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας από τα μικρότερα
Στοιχίζουν σχεδόν το ίδιο σε κόστος κατασκευής
Έχουν παρόμοιες διαστάσειςΤο σημαντικότερο
ο κινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια στην επιβράδυνση ενας μικρός σε δύναμη δεν θα φορτίζει αποτελεσματικά - δηλ γρήγορα μπορεί και ποτέ -μια μεγάλη μπαταρίαΑρα πάντα τα ηλεκτρικά θα έχουν μεγάλη ιπποδύναμη για μεγάλες μπαταρίες δεν γίνεται αλλιώς.
-
το πρήξιμο γίνεται και από τις 2 μεριές.
α) ωωω πως οδηγείτε τις αρχαιολογίες ΜΕΚ
β) ωωω πως οδηγείτε τα τηλεκατευθυνόμεναΠοιος και που έγραψε, για την οδήγηση ΜΕΚ ; Η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών ηλεκτρικών έχουν και θερμικό. Γιατί πρέπει να τα συζητάμε σε οπαδικό κλίμα ;
-
Μάγκες η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και σχεδόν ποτέ δεν πάει κάποιος από Καλαμάτα Αλεξανδρούπολη .
Παγκοσμίως είναι μια μικρή χώρα . Προφανώς υπάρχουν μικρότερες αλλά γενικά μιλώντας
Με μπολικους πολύ γρηγορους φορτιστές δεν θα υπήρχε κανένα θέμα. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολύ λίγοι τέτοιοι με αποτέλεσμα να μην είναι ιδανικά τα ηλεκτρικά για ταξίδι όπως ένα συμβατικό αμάξι.
Τα παραπάνω είναι η γνώμη μου. Τώρα αν εσείς θέλετε να μου παρουσιάσετε την Ελλάδα τεράστια και να κάνετε το άσπρο μαύρο οκ, δική σας γνώμη είναι ότι θέλετε μπορείτε να πιστεύετε
Η Ελλάδα δεν έχει μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, έχει όμως έντονο ανάγλυφο
-
Αυτόν που ΔΕΝ θέλει να αγοράσει γιατί δεν έχει τα λεφτά μαζί με την επιδότηση και για τον φορτιστή και έτσι έχει μία δικαιολογία επιπλέον για τον εαυτό του...
-
Στην Ευρώπη πάντως και ειδικά στην ΕΕ είναι από τις μεγάλες χώρες...
-
Εμένα η ένσταση μου είναι γιατί να δίνεις 300 άλογα και 500 χλμ αυτονομία (Tesla) και όχι 150 ιπποδύναμη και 750 χλμ απόσταση.
Σου απάντησαν πολλοί αλλά το ρεζουμέ είναι
Ξέχνα ότι ήξερες από τους θερμικούς κινητήρεςΕιδικότερα
Τα μεγάλα σε δύναμη ηλεκτρικά μοτερ ΔΕΝ εχουν μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας από τα μικρότερα
Στοιχίζουν σχεδόν το ίδιο σε κόστος κατασκευής
Έχουν παρόμοιες διαστάσειςΤο σημαντικότερο
ο κινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια στην επιβράδυνση ενας μικρός σε δύναμη δεν θα φορτίζει αποτελεσματικά - δηλ γρήγορα μπορεί και ποτέ -μια μεγάλη μπαταρίαΑρα πάντα τα ηλεκτρικά θα έχουν μεγάλη ιπποδύναμη για μεγάλες μπαταρίες δεν γίνεται αλλιώς.
Ευχαριστώ monman. Ναι είναι πιο αποτελεσματικοί οι ΗΚ στη διαχείριση ενέργειας και το παλιό μεγάλη ιπποδύναμη μεγάλη κατανάλωση δεν ισχύει εδώ.
-
Παραδόξως δεν βλέπω να αναφέρεται συχνά ένα μεγάλο πλεονέκτημα της ηλεκτροκίνησης. Ότι μπορείς να φορτίσεις (υπό προϋποθέσεις ) σπίτι σου, ενώ δεν μπορείς να έχεις αντλία βενζίνης στο σπίτι σου, τουλάχιστον νόμιμα
Εξαιρείται ο @criuser που ακόμα δεν έχει μάθει το κόστος εγκατάστασης wall box 🤪 -
Παραδόξως δεν βλέπω να αναφέρεται συχνά ένα μεγάλο πλεονέκτημα της ηλεκτροκίνησης. Ότι μπορείς να φορτίσεις σπίτι σου, ενώ δεν μπορείς να έχεις αντλία βενζίνης στο σπίτι σου, τουλάχιστον νόμιμα
Εξαιρείται ο @criuser που ακόμα δεν έχει μάθει το κόστος εγκατάστασης wall box 🤪Δεν έχω γκαράζ στο σπίτι καρδιά μου!!!
Και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των πόλεων!!!
Αλλιώς δεν θα έκανε κάποιος απο 10-30' να παρκάρει σε Κυψέλη Παγκράτι Πατήσια κλπ κλπ.
Θα είχαν βάλει οι ηλεκτρικοί τα αυτοκίνητά τους στα γκαράζ και θα πάρκαραν οι υπόλοιποι στο 1'Οπότε αυτό δεν είναι πλεονέκτημα συνολικά της ηλεκτροκίνησης αλλά συγκεκριμένων που έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα!!
BYD forum