-
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Για το ηλεκτρικό C3 από πού βγήκε το συμπέρασμα ότι είναι κακό αυτοκίνητο;
Επειδή το έγραψες κάποιος στο facebook?
Γιατί εγώ όσα review έχω δει, μια χαρά αυτοκίνητο το βγάζουν.Είναι το χειρότερο καινούριο EV.
Λογικά χειρότερο κι από το 45ρι dacia springΝαι καλά, αλλά ποιος το λέει αυτό και πως βγήκε αυτή η κατάταξη;
Ε όλος ο κόσμος το λέει.
Α, εντάξει.
Κατάλαβα.Πάρε λοιπόν (και για όποιον άλλο ενδιαφέρεται) μερικά από τα reviews που κυκλοφορούν, για να δούμε τελικά πόσο κακό είναι.
Πήγαινε στο τέλος να δεις το συμπέρασμα γιατί σίγουρα θα είναι βαρετό να καθίσεις να τα δεις ολόκληρα.
(Τα βάζω σε link και όχι σε μορφή βίντεο για να μην ξεχειλώσει το post)- Citroën ëC3 - C'est magnifique?
- NEW Citroen e-C3 Review: The affordable EV we've been waiting for!
- New Citroen ë-C3 DRIVEN - Finally! An affordable EV | Electrifying
- Is The Citroen e-C3 2025 The Cheapest Proper Electric Car You Can Buy?
- Citroen e-C3 Review (2025): The Best Budget Electric SUV!
- The battle for cheap electric cars has BEGUN | Citroen E-C3 Review
- Citroen e-C3 review | This could be one of Citroen's best cars!
- Citroën ë-C3 Review: French Comfort Masterclass in a Budget EV?
- Citroen eC3 - Can Electric Supermini Be Cheap and Good? (ENG) - Test Drive and Review
Και δύο συγκριτικά με BYD όπου και στα δύο, στο τέλος διαλέγουν ως καλύτερο αυτοκίνητο το e C3.
-
Α, εντάξει.
Κατάλαβα.Δεν θα πήρες το μέμο μάλλον.
Εδώ μισούμε στελάντις no matter what
Πολύ τίμιο το c3, στα χαρτιά χάνει απο το surf, οπότε αν αγοράζεις αυτοκίνητο κοιτώντας spec sheets είναι χειρότερο.
Εγώ θα έπαιρνα το ec3 μεταξύ των δύο (τα έχω δοκιμάσει γιατί όπως έχω ξαναπεί νομίζω, πρακτικά το χαρίζουν οι λίζιν το ec3) -
Πόσο διαρκούν οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/poso-diarkoyn-oi-mpataries-ton-ilektrikon-aytokiniton/?_gl=1joj7wg_upMQ.._gaMTc3MjExODcyNS4xNzYzODE2NTk1_ga_KLL52BLFZ7*czE3NjM4MTY1OTQkbzEkZzAkdDE3NjM4MTY1OTQkajYwJGwwJGgw
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dg79 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
https://www.liberal.gr/skoyras/o-mpil-gkeits-i-gkreta-kai-karpoyzi-poy-itan-mapa
Ψιλό off-topic, ο Bill Gates δε λέει κάτι αρνητικό για την ηλεκτροκίνηση
Κάτσε να στα συνδέσει όλα μαζί ο κρου τώρα. Καταλήγοντας ότι για τα πάντα φταίει το ΠΑΣΟΚ και η αριστερά
Τα σύνδεσα ήδη, την αριστερά την άφησα απ΄ έξω γιατί δεν είχαμε θέμα για το περιεχόμενο των Μουσείων της Ιστορίας.
Υπάρχει σε πολλά σάιτ η είδηση ότι η Ευρώπη σύντομα θα ανακοινώσει την δημιουργία της κατηγορίας Κ cars.
Αυτοκίνητα μήκους έως 4,20 προφανώς ηλεκτρικά, με μειωμένα συστήματα ασφαλείας, οπότε και επιδόσεων και ταχύτητας, που θα οδηγούνται αστικά και περιαστικά, δημιουργώντας μία ενδιάμεση κατηγορία μεταξύ τύπου ΑΜΙ μικρών και μικρομεσαίων αυτοκινήτων σε τιμές γύρω στα 15000 ευρώ.
Οπως έγραψα και χτες, επιδοτήσεις και ιδιωτικό λήζινγκ σε συνδυασμό με την απόσυρση των γιούρο 1 και 2, μπορεί να έδιναν δόση κάτω από 100 ευρώ τον μήνα.
Η αλήθεια χρειάζονται κ cars . Δλδ πιστεύω ο Έλλην με τύπου leapmotor t03 αλλά στα 11κ ιισως σκεφτόταν να πάρει αυτό και όχι ενα 9ετιας yaris hybrid. Πιο καλά όμως θα περπατήσει το κοινωνικό leasing με σίγουρα κάτω από 100€ γτ πάλι δε θα αφήσει ο Έλλην το καλό του(δεύτερο )χρεπι (όπως εγώ) γιατί θα του βγαίνει ακριβό, με φόρτιση έξω μιλάω για τη μάζα.. οπότε πολλά τα αν..
-
-
Τι μας λέει? Οτι τα Tesla είναι ακόμα μπροστά από τον ανταγωνισμό σε οικονομία, οδική συμπεριφορά και πρακτικότητα προτάσσοντας ένα κορυφαίο εντζινιρινγκ λεπτομέρειας σε πάρα πολύ λογική τιμή. Η μερσέντες ακολουθεί χάνοντας στα σημεία ενώ ο κινέζος, είναι ακόμα ένα κινέζικης σχεδίασης προϊόν !
-
αυτο που μου εκανε φοβερη εντυπωση ειναι οτι θεωρησαν καλυτερο το σαλονι του τεσλα απο αυτο της cla. Τα υπολοιπα ηταν ψιλοαναμενομενα
-
αυτο που μου εκανε φοβερη εντυπωση ειναι οτι θεωρησαν καλυτερο το σαλονι του τεσλα απο αυτο της cla. Τα υπολοιπα ηταν ψιλοαναμενομενα
μην το ψαχνεις , πραγματικη ποιοτητα σε mercedes βρισκεις σε σειρα C και πάνω . οτιδηπωτε A και B ειναι πραγματικα ομορφο μεν αλλα τιποτα το σπουδαιο σε ποιοτητα. Δεν ειναι κακα αυτοκινητα, τουναντιον αλλα δεν εχουν σχεση με τα μεγαλα αδερφια τους. Και αν το θες σε πολυτελες με δερματινα κτλ πρεπει να το χρυσοπληρωσεις
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
μην το ψαχνεις , πραγματικη ποιοτητα σε mercedes βρισκεις σε σειρα C και πάνω . οτιδηπωτε A και B ειναι πραγματικα ομορφο μεν αλλα τιποτα το σπουδαιο σε ποιοτητα. Δεν ειναι κακα αυτοκινητα, τουναντιον αλλα δεν εχουν σχεση με τα μεγαλα αδερφια τους. Και αν το θες σε πολυτελες με δερματινα κτλ πρεπει να το χρυσοπληρωσεις
δεν ειναι C η cla;
-
δεν ειναι C η cla;
H C class ειναι C. Η CLA ειναι μια μπούρδα - ουσιαστικά μια Α κλας σε έκδοση σεντάν, προσθιοκίνητη.
-
δεν ειναι C η cla;
οχι φυσικα! ενα επιμηκυμενο a class ειναι σε σχημα coupe
Mercedes-Benz CLA is based on the A-Class. Specifically, the CLA is a four-door coupe with a design and mechanical architecture that is shared with the A-Class and B-Class compact cars
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τι μας λέει? Οτι τα Tesla είναι ακόμα μπροστά από τον ανταγωνισμό σε οικονομία, οδική συμπεριφορά και πρακτικότητα προτάσσοντας ένα κορυφαίο εντζινιρινγκ λεπτομέρειας σε πάρα πολύ λογική τιμή. Η μερσέντες ακολουθεί χάνοντας στα σημεία ενώ ο κινέζος, είναι ακόμα ένα κινέζικης σχεδίασης προϊόν !
ναι, βέβαια στο θέμα του efficiency έχει μειωθεί πολύ η ψαλίδα, και θυμάμαι οτι στο βίντεο του κινέζου για το 4matic cla εβγαζε καλύτερα νούμερα. οπως και να έχει, δεν ειπε κανένας οτι τα Tesla δεν ειναι value 4 money, το κακό τους ειναι οτι βελτιώθηκαν ελαφρώς σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα (ενώ ο ανταγωνισμός καλπάζει), και για εμένα προσωπικά το θέμα με την τεχνολογία μπαταρίας (lfp) δεν ειναι αμελητέο. Οπως και να έχει, οι πωλήσεις στο αισιόδοξο σενάριο θα αγγίξουν στην καλύτερη τα περσυνά νούμερα, σε μια αγορά που μεγαλώνει, και αυτό κάτι δείχνει (και μην μου πείτε για τα πολιτικά μηνύματα...). Ο Κινέζος, προφανώς και έχει πολλά στάδυα ακόμα, αλλά εξελίσεται με πιο γρήγορο ρυθμό, και κάνει και προσφορές, είδα πχ από κοντά το sealion 7 που και ωραίο ήταν , και έχει και μπόνους πλέον 4.500 ευρώ (+3.000 ευρώ ΚΗ3) ,δεν το λες κακή τιμή για αυτό το αυτοκίνητο στην έκδοση excellence που μου αρέσει.
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ναι, βέβαια στο θέμα του efficiency έχει μειωθεί πολύ η ψαλίδα, και θυμάμαι οτι στο βίντεο του κινέζου για το 4matic cla εβγαζε καλύτερα νούμερα. οπως και να έχει, δεν ειπε κανένας οτι τα Tesla δεν ειναι value 4 money, το κακό τους ειναι οτι βελτιώθηκαν ελαφρώς σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα (ενώ ο ανταγωνισμός καλπάζει), και για εμένα προσωπικά το θέμα με την τεχνολογία μπαταρίας (lfp) δεν ειναι αμελητέο. Οπως και να έχει, οι πωλήσεις στο αισιόδοξο σενάριο θα αγγίξουν στην καλύτερη τα περσυνά νούμερα, σε μια αγορά που μεγαλώνει, και αυτό κάτι δείχνει (και μην μου πείτε για τα πολιτικά μηνύματα...). Ο Κινέζος, προφανώς και έχει πολλά στάδυα ακόμα, αλλά εξελίσεται με πιο γρήγορο ρυθμό, και κάνει και προσφορές, είδα πχ από κοντά το sealion 7 που και ωραίο ήταν , και έχει και μπόνους πλέον 4.500 ευρώ (+3.000 ευρώ ΚΗ3) ,δεν το λες κακή τιμή για αυτό το αυτοκίνητο στην έκδοση excellence που μου αρέσει.
Πράγματι το πολύ καλό και σε καλή τιμή έχει λίγα περιθώρια βελτίωσης. Βέβαια στην πορεία σε σχέση με το mercedes θα πρέπει να δούμε και κόστη σέρβις, κτλ που πάλι κερδίζει κατά κράτος. Εγώ θα ήθελα να αυξήσει τους superchargers στην Ελλάδα και να ανοίξει ακόμα περισσότερα tesla centers. Νομίζω ότι εκεί χάνει πλέον. Η Θεσσαλονίκη καλύφθηκε οπότε έχει σειρά και η δυτική Ελλάδα. Επίσης να αυξήσει την εγγύηση και τα χιλιόμετρα αυτής...
-
Η εξέλιξη δεν είναι γραμμική και αναλογική !
Στην τελική, τι μας μας νοιάζουν πάλι οι πωλήσεις βρε συ ?
Τόσα χρόνια, από την εποχή των s/x ένα ουσιαστικά καλό μοντέλο έχει βγάλει το 3/Υ. To φορτηγό και το πικ απ αντικειμενικά είναι μέτρια. -
δεν ειναι C η cla;
οχι φυσικα! ενα επιμηκυμενο a class ειναι σε σχημα coupe
Mercedes-Benz CLA is based on the A-Class. Specifically, the CLA is a four-door coupe with a design and mechanical architecture that is shared with the A-Class and B-Class compact cars
Το α-κλας είναι πολύ μέτριο σε ποιότητα (προτείνω να δοκιμάσετε να κουνήσετε την κονσόλα), και πάλι καλά να λέμε !
-
οι πωλήσεις δεν μας νοιάζουν, ούτε πωλητές είμαστε, ούτε μετοχές έχουμε (τουλάχιστον εγώ) ούτε προμήθεια πέρνουμε. Η πτώση ομως των πωλήσεων κάτι δειχνει ως προς το προιόν. Επίσης ο Musk που έλεγε οτι απο τα 2 μύρια θα πάει τις πωλήσεις στα 10, το ξεχάσαμε και αυτό. Τεσπα, για μην λέμε συνέχεια τα ιδια και τα ίδια, οι κινέζοι θα φτάσουν την tesla στο σύνολο, ειναι θέμα χρόνου, η tesla πρέπει να επενδύσει περισσότερο στα αυτοκίνητα εκτός αν θέλει να ρίξει το βάρος στο AI και στα ρομπότ. To 3/Y με την επιδότηση των 9 ήταν πολύ καλή επιλογή, αλλά τώρα με τα 3, δεν το λες και τζάμπα, αν και σε αυτα τα χρήματα ο ανταγωνισμός δεν έχει να δείξει κάτι καλύτερο. Νομιζω τα πράγματα ειναι απλά, δεν χρειάζεται να μεγαλοποιούμε την Tesla, εχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα οπως όλες οι εταιρίες, ειμαστε απλοί καταναλωτές που κοιτάζουμε το συμφέρον της τσέπης μας (αγορά και συντήρηση). Για τον φίλο που ζήτησε περισσότερα tesla centers, με την μείωση της επιδότησης στην Ελλάδα και την πτώση πωλήσεων γενικά στην ευρώπη, το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο, δεν ειμαστε και λαός της ηλεκτροκίνησης, πάμε όλοι με 200 κάθε καλοκαίρι στην ελληνική περιφέρεια οποτε δεν μπορεί να συμβιβαστεί ο "πλούσιος" έλληνας με συμβατικές ταχύτητες των 100 χιλιομέτρων.
-
οι πωλήσεις δεν μας νοιάζουν, ούτε πωλητές είμαστε, ούτε μετοχές έχουμε (τουλάχιστον εγώ) ούτε προμήθεια πέρνουμε. Η πτώση ομως των πωλήσεων κάτι δειχνει ως προς το προιόν. Επίσης ο Musk που έλεγε οτι απο τα 2 μύρια θα πάει τις πωλήσεις στα 10, το ξεχάσαμε και αυτό. Τεσπα, για μην λέμε συνέχεια τα ιδια και τα ίδια, οι κινέζοι θα φτάσουν την tesla στο σύνολο, ειναι θέμα χρόνου, η tesla πρέπει να επενδύσει περισσότερο στα αυτοκίνητα εκτός αν θέλει να ρίξει το βάρος στο AI και στα ρομπότ. To 3/Y με την επιδότηση των 9 ήταν πολύ καλή επιλογή, αλλά τώρα με τα 3, δεν το λες και τζάμπα, αν και σε αυτα τα χρήματα ο ανταγωνισμός δεν έχει να δείξει κάτι καλύτερο. Νομιζω τα πράγματα ειναι απλά, δεν χρειάζεται να μεγαλοποιούμε την Tesla, εχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα οπως όλες οι εταιρίες, ειμαστε απλοί καταναλωτές που κοιτάζουμε το συμφέρον της τσέπης μας (αγορά και συντήρηση). Για τον φίλο που ζήτησε περισσότερα tesla centers, με την μείωση της επιδότησης στην Ελλάδα και την πτώση πωλήσεων γενικά στην ευρώπη, το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο, δεν ειμαστε και λαός της ηλεκτροκίνησης, πάμε όλοι με 200 κάθε καλοκαίρι στην ελληνική περιφέρεια οποτε δεν μπορεί να συμβιβαστεί ο "πλούσιος" έλληνας με συμβατικές ταχύτητες των 100 χιλιομέτρων.
Μας λες ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι πωλήσεις και στην αμέσως επόμενη γραμμή μιλάς πάλι για πωλήσεις. Ούτε τη μεγαλοποίησε κανείς, ούτε την καταβάθρωσε. Ο μόνος που αναπαράγει διαρκώς ατεκμηρίωτες ή μη ειδήσεις που σχετίζονται με τις πωλήσεις και όχι με τα προϊόντα είσαι εσύ. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την επιμονή και το πάτερν.
Ποιός πάει με 200 στην Ελληνική περιφέρεια ? Τι προσπαθείς να αποδείξεις ρε συ ?
-
το "με τα 200" δεν ξερω αν υπηρξε ποτε στην πραγματικοτητα, τουλαχιστον στην εκταση που το λενε συνεχεια οι "ακατουρητοι". Που και που εβλεπες κανενας να περναει με 150-160.
Σιγουρα παντως δεν υπαρχει πλεον στις εθνικες οδους.
Ολη η καυλα εξαντλειται μεχρι τον αγιο στεφανο και αντε και λιγο στην αττικη οδο. -
Μας λες ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι πωλήσεις και στην αμέσως επόμενη γραμμή μιλάς πάλι για πωλήσεις. Ούτε τη μεγαλοποίησε κανείς, ούτε την καταβάθρωσε. Ο μόνος που αναπαράγει διαρκώς ατεκμηρίωτες ή μη ειδήσεις που σχετίζονται με τις πωλήσεις και όχι με τα προϊόντα είσαι εσύ. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την επιμονή και το πάτερν.
Ποιός πάει με 200 στην Ελληνική περιφέρεια ? Τι προσπαθείς να αποδείξεις ρε συ ?
ατεκμηρίωτες ειδήσεις, οταν εδώ και ένα χρόνο αναφέρω οτι η tesla θα έχει πρόβλημα πλέον με τις πωλήσεις τις καθώς σταδιακά το προιόν που πουλάει δεν ειναι το ίδιο ανταγωνιστικό με το παρελθόν? ο τρόπος που ερμηνεύεις αυτά που γράφω πραγματικα΄δεν με ενδιαφέρει, κράτησε τον για εσένα και εφόσον κιόλας απο όσο καταλαβαίνω είμαστε σε διαφορετικό μήκος κύματος, ας κρατήσει ο καθένας την κριτική του για τον άλλο μέσα του, διαφορετικά μάλλον κάτι άλλο ελλοχεύει... ως προς τα 200, τα αναφέρω για αυτούς που μόνιμα το πουλάνε ως μειονέκτημα της ηλεκτροκίνησης, οπως εχεις καταλάβει ήδη ως κάτοχος ηλεκτρικού εδώ και χρόνια, δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία και δεν προσπαθώ να αποδείξω τιποτα.
-
το "με τα 200" δεν ξερω αν υπηρξε ποτε στην πραγματικοτητα, τουλαχιστον στην εκταση που το λενε συνεχεια οι "ακατουρητοι". Που και που εβλεπες κανενας να περναει με 150-160.
Σιγουρα παντως δεν υπαρχει πλεον στις εθνικες οδους.
Ολη η καυλα εξαντλειται μεχρι τον αγιο στεφανο και αντε και λιγο στην αττικη οδο.υπηρχε το 200 ειδικα πριν το 2010 που η βενζινη ηταν φθηνη αλλα και αργοτερα μεχρι το 2018 εβλεπες αμαξια τυπου πορσε να πηγαινουν με τοσο.
το 2003 ειχαμε ανεβει στις Σερρες 200 πηγαινε ο ποιο αργος και 250 οι γρηγοροι. Τοτε 200αριζαν και στην Βουλιαγμενης.
σπανια τωρα συνηθως μεχρι 160 πανε ειχαν δει και ενα EV6 να πηγαινει με 160 στο Κορινθος Αθηνα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης