-
Να πούμε στους φίλους που δεν έχουν καινούργια αυτοκινητικά να προτιμήσουν ένα μτχ βενζίνης ή πετρέλαιο από τα τσοπελογιωργος οτογκας γιατι στο τέλος θα το πληρώσουν διπλό !
-
Οπως σε καθε επαγγελμα για τον καθε τσοπελοκατι υπαρχουν και 10 σωστοι, επιλογες ειναι αυτες.
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@otso said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εντυπωση μου κανει το παραπανω , τα χιλιομετρα ειναι 4 φουλαρισματα με το ντηζελ μου και αρκετα παρακατω κοστος .
Εννοω το βιντεακι .Μόνο που τα ντίζελ έχουν αρχίσει και τα "παρκάρουν" οι αυτοκινητοβιομηχανίες.
τα ντηζελ παραμενουν τα πιο οικονομικα σε ταξιδι.
Οχι απο το υγραεριο.
Ποιος βάζει υγραέριο το 2025 ;
Αν έχεις παλιό αυτοκίνητο και θες οικονομία και δεν έχεις χρήματα είναι μια καλή λύση το υγραέριο, αρκεί να βρεις καλό εγκατάσταση και να κάνει σωστή δουλειά.
Είχα βάλει σε ένα παλιό corsa που είχα για να είναι πιο οικονομικό και τα χρήματα του τα έβγαλε και δεν έβγαλε καμία ζημιά για τα επόμενα χρόνια που το κράτησα μέχρι να αποταμίευσω χρήματα να πάρω ένα καλύτερο αυτοκίνητο .
Το πούλησα μετά σε μια κυρία και μάλλον θα έβγαζε ακόμα πολλά χρόνια αν δεν το έβγαζε ολική καταστροφή από τρακάρισμα
ΥΓ ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα η κυρία, μόνο το αμαξακι
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εντυπωση μου κανει το παραπανω , τα χιλιομετρα ειναι 4 φουλαρισματα με το ντηζελ μου και αρκετα παρακατω κοστος .
Εννοω το βιντεακι .Μόνο που τα ντίζελ έχουν αρχίσει και τα "παρκάρουν" οι αυτοκινητοβιομηχανίες.
τα ντηζελ παραμενουν τα πιο οικονομικα σε ταξιδι.
Οχι απο το υγραεριο.
Ποιος βάζει υγραέριο το 2025 ;
Αν έχεις παλιό αυτοκίνητο και θες οικονομία και δεν έχεις χρήματα είναι μια καλή λύση το υγραέριο, αρκεί να βρεις καλό εγκατάσταση και να κάνει σωστή δουλειά.
Είχα βάλει σε ένα παλιό corsa που είχα για να είναι πιο οικονομικό και τα χρήματα του τα έβγαλε και δεν έβγαλε καμία ζημιά για τα επόμενα χρόνια που το κράτησα μέχρι να αποταμίευσω χρήματα να πάρω ένα καλύτερο αυτοκίνητο .
Το πούλησα μετά σε μια κυρία και μάλλον θα έβγαζε ακόμα πολλά χρόνια αν δεν το έβγαζε ολική καταστροφή από τρακάρισμα
ΥΓ ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα η κυρία, μόνο το αμαξακι
το αυτο δεκαδες-εκατονταδες φιλοι με τζιβια...
δεν παθαινουν τιποτε και κατεβαζει τις καταναλωσεις στο μισο
οπως και τα κομπρεσορατα μερκεντε
μην σου πω και τα τσι -
@super-t said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@fiverg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μια ίσως κουτή ερώτηση. Αφού τα ηλεκτρικά καταναλώνουν πολύ σε μεγάλες ταχύτητες, ένα κιβώτιο με - έστω - δύο σχέσεις, μία όπως έχουν τώρα και μία πιο μακριά για ταξίδι δεν θα βοηθούσε; Και αν ναι γιατί δεν το κάνουν, ειδικά στα ηλεκτρικά που δεν είναι για πόλη αλλά είναι μεγάλα αυτοκίνητα για ταξίδια;
Δεν θέλω να γίνω κουραστικός και δηλώνω και αδαής. Παρόλα αυτά βλεπω ότι η αυτονομία ενός Tesla Y LR σε αυτοκινητοδρομο με ταχυτητα 130 km/h (με τόσο πάω σε ταξιδι) πέφτει από τα 550 χλμ πανω απο 40%στα 320-330. Το ιδιο βλεπω και στα αλλα ηλεκτρικα. Δέχομαι ότι είναι θέμα κόστους και απλοτητας η μη υιοθέτηση κιβωτίου αλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο ότι μια μακρυτερη σχεση δεν θα βοηθούσε να δώσει παραπάνω χλμ αυτονομίας. Όπως βλέπω, η μοναδική "σχεση" του Tesla είναι μια "θεοκοντη" 9:1.
Με χαζουπολογισμους αυτά τα 330 km θα γίνονταν 360 km. Άρα μάλλον δεν αξίζει.
Τυ υπολογισμους εκανες?
τίποτα, απλά αν έχεις μια αύξηση +4 μονάδες στο efficiency του ηλεκτροκινητήρα θα έχεις 4 % αύξηση στην αυτονομία.
αν από το κίτρινο σημείο πήγαινες στο πορτοκαλί.
υπερβολικά απλοποιημένο.
Αυτο θα ισχυε αν η αεροδυναμικη αντισταση και οι απωλειες τριβης , ηταν σταθερες για ολες τις ταχυτητες... Αλλα δεν ειναι.
-
Κάποιοι δεν έχουν κάνει φτωχοί. Κάποιοι δεν έχουν πάρει δάνεια. Φυσικά και είναι λύση το υγραέριο σε αυτοκίνητα που εξυπηρετούν την οικογένεια.
Ενα μεταχειρισμένο κοστίζει τουλάχιστον 12-15Κ.
Στο δρόμο τα βρίσκετε;;;; Τι να πω ρε γ@@@το;
-
Μια ίσως κουτή ερώτηση. Αφού τα ηλεκτρικά καταναλώνουν πολύ σε μεγάλες ταχύτητες, ένα κιβώτιο με - έστω - δύο σχέσεις, μία όπως έχουν τώρα και μία πιο μακριά για ταξίδι δεν θα βοηθούσε; Και αν ναι γιατί δεν το κάνουν, ειδικά στα ηλεκτρικά που δεν είναι για πόλη αλλά είναι μεγάλα αυτοκίνητα για ταξίδια;
Δεν θέλω να γίνω κουραστικός και δηλώνω και αδαής. Παρόλα αυτά βλεπω ότι η αυτονομία ενός Tesla Y LR σε αυτοκινητοδρομο με ταχυτητα 130 km/h (με τόσο πάω σε ταξιδι) πέφτει από τα 550 χλμ πανω απο 40%στα 320-330. Το ιδιο βλεπω και στα αλλα ηλεκτρικα. Δέχομαι ότι είναι θέμα κόστους και απλοτητας η μη υιοθέτηση κιβωτίου αλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο ότι μια μακρυτερη σχεση δεν θα βοηθούσε να δώσει παραπάνω χλμ αυτονομίας. Όπως βλέπω, η μοναδική "σχεση" του Tesla είναι μια "θεοκοντη" 9:1.
Τυ υπολογισμους εκανες?
τίποτα, απλά αν έχεις μια αύξηση +4 μονάδες στο efficiency του ηλεκτροκινητήρα θα έχεις 4 % αύξηση στην αυτονομία.
υπερβολικά απλοποιημένο.
Αυτο θα ισχυε αν η αεροδυναμικη αντισταση και οι απωλειες τριβης , ηταν σταθερες για ολες τις ταχυτητες... Αλλα δεν ειναι.
Αφού κινείσαι με την ίδια ταχύτητα και πριν και μετά , ίδια είναι η αεροδυναμική αντίσταση. Και η τριβή με το έδαφος.
-
Τυ υπολογισμους εκανες?
υπερβολικά απλοποιημένο.
Αφού κινείσαι με την ίδια ταχύτητα και πριν και μετά ίδια είναι η αεροδυναμική αντίσταση. Και η τριβή με το έδαφος.
Αν κινεισαι με την ιδια ταχυτητα και αυξησεις το efficiency του κινητηρα,τοτε ναι θα εχεις μικροτερη καταναλωση.
Αλλα αν πεις οτι θα πας απο τα 100 στα 120 γιατι ο κινητηρας τοτε ειναι 5% πιο efficient και νομιζεις πως θα πεσει η καταναλωση, τοτε λαθος. -
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Κάποιοι δεν έχουν κάνει φτωχοί. Κάποιοι δεν έχουν πάρει δάνεια. Φυσικά και είναι λύση το υγραέριο σε αυτοκίνητα που εξυπηρετούν την οικογένεια.
Εγώ δάνειο δεν έχω πάρει ποτέ αλλά φτωχός ήμουν παντα και τώρα απλά είμαι μικρομεσαίος
Πάντως είναι πολύ καλή λύση το υγραέριο για παλιά αμάξια συμφωνώ.
Έχει παλιά μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση και με 4-5 χιλιάρικα που παίρνουν υγραεριο όχι 12-15 . Βέβαια θα είναι του 2006-7 (20 χρόνων) μοντέλα αλλά είναι μια καλή λύση αν δεν έχεις χρήματα
-
Το επιχείρημα ήταν να αγοράσει κάποιος πιο σύγχρονο αυτοκίνητο με καλύτερη κατανάλωση παρά να βάλει υγραέριο στο παλιό.
-
Το επιχείρημα ήταν να αγοράσει κάποιος πιο σύγχρονο αυτοκίνητο με καλύτερη κατανάλωση παρά να βάλει υγραέριο στο παλιό.
Οκ τότε έχεις δίκιο θες 12-15 τουλάχιστον για ένα μεταχειρισμένο λίγων χρόνων
-
Έχει παλιά μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση και με 4-5 χιλιάρικα που παίρνουν υγραεριο όχι 12-15 . Βέβαια θα είναι του 2006-7 (20 χρόνων) μοντέλα αλλά είναι μια καλή λύση αν δεν έχεις χρήματα
δειξε μου να παρω μια ιδεα αν εχεις χρονο .
δεν κανω πλακα ουτε το λεω ειρωνικα , υπαρχουν ατομα που ενδιαφερονται . -
δειξε μου να παρω μια ιδεα αν εχεις χρονο .
δεν κανω πλακα ουτε το λεω ειρωνικα , υπαρχουν ατομα που ενδιαφερονται .Κοίτα η γυναίκα μου αγόρασε opel corsa του 2007 σε πολύ κατάσταση πριν 1,5 χρόνο 3 χιλιάρικα και πούλησε το seat Ibiza 2007 3 χιλιάρικα το οποίο σε μηχανική κατάσταση ήταν άψογο αλλά είχε γρατσουνιές χτυπήματα παντού και ένα φούσκωμα στο ταμπλό.
Οπότε φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλα.
Βέβαια οι τιμές αν δεις στο car για αυτά τα 2 είναι γύρω στα 5 . Πρέπει να βρεις ευκαιρία να πάρεις πιο κάτω όπως και τρέξιμο αυτό που θα βρεις να είναι καλό μηχανικά. Θέλει δηλαδή να ξοδέψεις χρόνο αλλά γίνεται
Βέβαια έκανε αυτή την ανταλλαγή και έχουμε τώρα ένα corsa που είναι πολύ πιο καλό συνολικά γιατί ούτε χτυπήματα έχει ούτε μηχανικά θέματα αλλά είναι πολύ ψοφιος ο 90ρης κινητήρας του σε σχέση με το Ibiza που ειχε 100 και ήταν σβέλτο για την ηλικία του. Απλά ήταν χτυπημένο παντού και ήθελε γύρω στο χιλιάρικο να το μαζέψεις σε βαφέα
-
Τυ υπολογισμους εκανες?
υπερβολικά απλοποιημένο.
Αφού κινείσαι με την ίδια ταχύτητα και πριν και μετά ίδια είναι η αεροδυναμική αντίσταση. Και η τριβή με το έδαφος.
Αν κινεισαι με την ιδια ταχυτητα και αυξησεις το efficiency του κινητηρα,τοτε ναι θα εχεις μικροτερη καταναλωση.
Αλλα αν πεις οτι θα πας απο τα 100 στα 120 γιατι ο κινητηρας τοτε ειναι 5% πιο efficient και νομιζεις πως θα πεσει η καταναλωση, τοτε λαθος.Το ίδιο λέμε. Αυτό λέω και πιο πριν. Για ίδια ταχύτητα κίνησης να αλλάξεις το σημείο λειτουργίας του ηλ.κινητηρα με μια 2η σχέση.
Και αυτό πιστεύει η MB και έβαλε 2 ταχύτητες στην CLA, ότι το κέρδος από την χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος είναι μεγαλύτερο από τις έξτρα τριβές του συστήματος σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου 120+, προφανώς σκέφτεται τους Γερμανούς στην Autobahn.
-
Οπως σε καθε επαγγελμα για τον καθε τσοπελοκατι υπαρχουν και 10 σωστοι, επιλογες ειναι αυτες.
Οι μηχανεί είναι φτιαγμένες για βενζίνη, όλα τα άλλα είναι για να είχαμε να λέμε
-
Μας έχεις σπάσει τις μπάλες με την κλάψα. Το καταλάβαμε είσαι κατατρεγμένος και αδικημένος από την κενωνία, πόσες ακόμα φορές θα μας το γράψεις ?
-
Μέχρι να μας πεις εάν είσαι εργολάβος του δημοσίου ή εάν έχεις κάποια σχέση με αυτους
Ρε συ σοβαρεψου.
Ειναι το ίδιο κόστος τα 1500 ευρώ με τα 15Κ;;;
Ακόμα και βαλβίδες να βγάλει άλλο ένα χιλιάρικο ειναι.
Πάμε στα 2500 άντε 3000 ευρώ.
Έχουν ρευστότητα οι Έλληνες να αγοράζουν 15Κ όχημα ( μεταχειρισμένο) για να κάνουν......οικονομία στην μετακίνηση τους;
-
Μέχρι να μας πεις εάν είσαι εργολάβος του δημοσίου ή εάν έχεις κάποια σχέση με αυτους
Ρε συ σοβαρεψου.
Ειναι το ίδιο κόστος τα 1500 ευρώ με τα 15Κ;;;
Ακόμα και βαλβίδες να βγάλει άλλο ένα χιλιάρικο ειναι.
Πάμε στα 2500 άντε 3000 ευρώ.
Έχουν ρευστότητα οι Έλληνες να αγοράζουν 15Κ όχημα ( μεταχειρισμένο) για να κάνουν......οικονομία στην μετακίνηση τους;
Μου ζητάς επιτακτικά να σου πω τι ? Μια προσωπική πληροφορία ? Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να επιμένεις κακομαθημένε !
Καθημερινά κινούμε με ένα kia picanto βενζίνης του 2009 προς 2 k €, αγορά προ ενός έτους. Όποιος θέλει βρίσκει αν θέλει να κάνει τη δουλειά του με ασφάλεια και δεν θέλει χαιλουξ καταστάσεις.
-
Αφού εσύ ξεκινάς τις προσωπικές επικρίσεις και εγώ σε ρωτώ κάτι που δεν είναι τόσο προσωπικό εφόσον δεν αναφέρεσαι ούτε σε ονόματα ούτε σε ιδιότητες.
Τεσπά....
Πολύ φθηνά το πήρατε. 4,5Κ έχουν κατά μέσο όρο τα νορμάλ.
Από την άλλη ποιος ο λόγος να αγορασεις κατι μεταχειρισμένο και να πληρώνεις βενζίνη. Βάζεις με 1500 το σύστημα, πληρώνεις 40% μικρότερο κόστος μετακίνησης και αν χαλάσει κάτι του βάζεις νέες βαλβίδες και έδρες αν υπάρχουν.
Άσε που μπορεί να έχεις παλαιότερο όχημα του c seg με ότι αυτό συνεπάγεται σε αντίθεση με ένα μεταχειρισμένο μικρό του a segment.
Η σωστή αξιολόγηση κατά εμένα είναι γενικά εάν θα κάνεις απόσβεση το σύστημα ή απλά να μείνεις όπως είσαι.
-
Αφού εσύ ξεκινάς τις προσωπικές επικρίσεις και εγώ σε ρωτώ κάτι που δεν είναι τόσο προσωπικό εφόσον δεν αναφέρεσαι ούτε σε ονόματα ούτε σε ιδιότητες.
Τεσπά....
Πολύ φθηνά το πήρατε. 4,5Κ έχουν κατά μέσο όρο τα νορμάλ.
Από την άλλη ποιος ο λόγος να αγορασεις κατι μεταχειρισμένο και να πληρώνεις βενζίνη. Βάζεις με 1500 το σύστημα, πληρώνεις 40% μικρότερο κόστος μετακίνησης και αν χαλάσει κάτι του βάζεις νέες βαλβίδες και έδρες αν υπάρχουν.
Άσε που μπορεί να έχεις παλαιότερο όχημα του c seg με ότι αυτό συνεπάγεται σε αντίθεση με ένα μεταχειρισμένο μικρό του a segment.
Όποιος θεωρεί ασφαλέστερο ένα ελληνικά μαιμουδιασμένο c seg από ένα εργοστασιακό a seg μπορεί να το αγοράσει, προσωπικά δεν θα το έκανα με καμία κυβέρνηση (ούτε με της Ζωίτσας !)
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης