-
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Όπως και άλλοι δεν το πιστεύουν. Αριθμητική είναι, μετράς τους τόνους co2 που εξοικονομείς και δεν εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα και καταλαβαίνεις κατά ποσο συμβάλει ο τρόπος ζωής σου στην παγκόσμια θέρμανση του κλίματος.
Δεν ειναι θέμα πίστης, αλλά αριθμητικών δεδομένων.
Εγώ είπα και λέω ότι με το να πάρουν ηλεκτρικα δεν σώζεται ο πλανήτης
Για να εχει νοημα όλο αυτό πρέπει να αλλάξουν πολλα!!! Και η ενέργεια να προέρχεται από φυσικές πηγες (ηλιακη, αιολική) και οχι καιγοντας ορυκτα καύσιμα
και να μην χρειαζονται σπάνιες γαίες για την κατασκευή των μπαταριών και να βρουν ενα τροπο να ανακυκλωνονται οι μπαταρίες
σκετο να αποκτησεις ηλεκτρικο είναι απλά ενα μικρό βημα κανενας πλανητης δεν σωζεται μονο με αυτό. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε κάποια στιγμή!!!!
Και ολο αυτό ΔΕΝ γινεται για να σωθει ο πλανήτης, κανενας δυστηχώς δεν νοιαζεται, απλά μια νέα καινούργια μπίζνα είναι
Οι μπαταριες φυσικα και ανακυκλωνονται.
Συμφερει και οικονομικα και οικολογικα.
Εδω τοσα χρονια ανακλυκλωναμε τις ucar στους ειδικους καδους, δε θα ανακυκλωσουμε τις πανακριβες μπαταριες λιθιου?Enημερωθειτε λιγο. Οι μπαταριες ανακυκλωνοντε σε ενα ποσοστο οχι 100%, οτι δεν ανακυκλωνετε το θαβουν. Επισης γινεται οικολογικη καταστροφη για να βγαλουν τις πρωτες υλες για να τις φτιαξουν.
Με ενα γρηγορο googlαρισμα ειδα οτι ανακυκλωνοντΑΙ καπου στο 90-95 %, μια χαρα ειναι
Τα λαδια απο τα συμβατικα τι γινονται αραγε? -
Όπως και άλλοι δεν το πιστεύουν. Αριθμητική είναι, μετράς τους τόνους co2 που εξοικονομείς και δεν εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα και καταλαβαίνεις κατά ποσο συμβάλει ο τρόπος ζωής σου στην παγκόσμια θέρμανση του κλίματος.
Για να εχει νοημα όλο αυτό πρέπει να αλλάξουν πολλα!!! Και η ενέργεια να προέρχεται από φυσικές πηγες (ηλιακη, αιολική) και οχι καιγοντας ορυκτα καύσιμα
και να μην χρειαζονται σπάνιες γαίες για την κατασκευή των μπαταριών και να βρουν ενα τροπο να ανακυκλωνονται οι μπαταρίες
σκετο να αποκτησεις ηλεκτρικο είναι απλά ενα μικρό βημα κανενας πλανητης δεν σωζεται μονο με αυτό. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε κάποια στιγμή!!!!
Και ολο αυτό ΔΕΝ γινεται για να σωθει ο πλανήτης, κανενας δυστηχώς δεν νοιαζεται, απλά μια νέα καινούργια μπίζνα είναι
Εδω τοσα χρονια ανακλυκλωναμε τις ucar στους ειδικους καδους, δε θα ανακυκλωσουμε τις πανακριβες μπαταριες λιθιου?Enημερωθειτε λιγο. Οι μπαταριες ανακυκλωνοντε σε ενα ποσοστο οχι 100%, οτι δεν ανακυκλωνετε το θαβουν. Επισης γινεται οικολογικη καταστροφη για να βγαλουν τις πρωτες υλες για να τις φτιαξουν.
Με ενα γρηγορο googlαρισμα ειδα οτι ανακυκλωνοντΑΙ καπου στο 90-95 %, μια χαρα ειναι
Τα λαδια απο τα συμβατικα τι γινονται αραγε?τηγανολαδο στο μοναστηρακι
-
Για τα ραφιναρισμενα λαδια δεν εχετε ακουσει?
Παλαιοτερα μεγαλο καταστημα πωλησης λαδιων στον Πειραια ειχε φαει αρκετα μεγαλο προστιμο λογο του οτι πουλουσε ραφιναρισμενα λαδια σαν πρωτογενη. -
95 % είναι το ποσοστό των υλικών που ανακυκλώνεται από μια μπαταρία.
What percentage of a lithium battery is recyclable?
Approximately 95 percent of a lithium-ion battery can be recycled into new batteries. In fact, the metals used in lithium-ion applications, such as lithium, nickel, and cobalt, hold their value beyond the life of the battery, allowing recycling facilities to reclaim these materials.
.
Canadian Renewable Energy AssociationΠόσες μπαταρίες ανακυκλώνονται, είτε είναι πολύ λίγες,
Today, only 5% of the world’s lithium-ion batteries are thought to be recycled across the globe, with dramatic environmental and financial implications for the projected 8 million tons of waste.
https://www.cas.org/resources/cas-insights/sustainability/lithium-ion-battery-recyclingείτε γύρω στο 60 %
In Tracking Flows of End-of-Life Battery Materials and Manufacturing Scrap from 2023 ... estimate that 59% of the batteries that were available for recycling were recycled.
https://www.linkedin.com/pulse/5-rate-other-untruths-battery-recycling-hans-eric-melin-m5lde -
-
Τα λαδια απο τα συμβατικα τι γινονται αραγε?Δεν το έψαξες καλά
ΑΛΛΟ το τι μπορει να ανακυκλωθει
ΑΛΛΟ το τι ανακυκλωνεται
ψαξτο περισσότερο
-
Αν δείτε στις ειδήσεις, συχνά πιάνουν φωτιά εταιρίες ανακύκλωσης. Το υλικό μπορεί να είναι εύφλεκτο (χαρτί - πλαστικό) αλλά εμένα μου φαίνεται ύποπτο. Γιατι;
Οι εταιρίες λαμβάνουν την επιδότηση όταν μαζεύουν το ανακυκλώσιμο υλικό κι όχι όταν το ανακυκλώσουν.
Πράγμα που σημαίνει ότι αν καεί η εγκατάσταση έχουν ήδη πάρει την επιδότηση, παίρνουν και τα ασφάλιστρα, αλλά δεν έχουν ανάγκη να τα ανακυκλώσουν.
Και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει πως τα ανακυκλώσιμα υλικά καταλήγουν τελικά στην χωματερή. Ειδικά τα περισσότερη πλαστικά έχουν τόσο κόστος ανακύκλωσης που απλά είναι φθηνότερο να τα φτιάξεις εξ' αρχής από πετρέλαιο. -
Εγω εχω ακουσει οτι καταληγουν σε γκρεμους.
-
@tgd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν δείτε στις ειδήσεις, συχνά πιάνουν φωτιά εταιρίες ανακύκλωσης. Το υλικό μπορεί να είναι εύφλεκτο (χαρτί - πλαστικό) αλλά εμένα μου φαίνεται ύποπτο. Γιατι;
Οι εταιρίες λαμβάνουν την επιδότηση όταν μαζεύουν το ανακυκλώσιμο υλικό κι όχι όταν το ανακυκλώσουν.
Πράγμα που σημαίνει ότι αν καεί η εγκατάσταση έχουν ήδη πάρει την επιδότηση, παίρνουν και τα ασφάλιστρα, αλλά δεν έχουν ανάγκη να τα ανακυκλώσουν.
Και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει πως τα ανακυκλώσιμα υλικά καταλήγουν τελικά στην χωματερή. Ειδικά τα περισσότερη πλαστικά έχουν τόσο κόστος ανακύκλωσης που απλά είναι φθηνότερο να τα φτιάξεις εξ' αρχής από πετρέλαιο.Όχι ρε δεν γίνεται αυτό!!! Μην τους συκοφαντείς!!!
Έντιμοι άνθρωποι που κάνουν την δουλειά που θα έπρεπε να κάνει το κράτος!!! Παίρνουν εκεί μια επιδοτησούλα, παίρνουν φωτιές καθε λίγο και λιγάκι από τα εύφλεκτα υλικά και τους συκοφαντείς κιόλας;;; -
Επειδή κάποιοι μας λένε για τους ισχυρούς Κινέζους, άλλη μία εταιρεία κλείνει τα γραφεία της στην Ευρώπη...
Θα πουλάει λέει από την Κίνα...
Προφανώς πιστεύει ότι θα υπάρχουν κάποιοι μαλάκες στην Ευρώπη που θα τα αγοράσουν...
-
Οι κινέζοι μάλλον θα την πατήσουν από το δίκτυο συντήρησης περισσότερο αν δεν ασχοληθούν παραπάνω.
-
Αυτοί γιατί να την πατήσουν ?
Αυτοί που θα τα αγοράσουν, γιατί θα είναι 2000 φτηνότερα θα έχουν το πρόβλημα...
Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε, που το φτηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι, όπως και το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται...
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αυτοί που θα τα αγοράσουν, γιατί θα είναι 2000 φτηνότερα θα έχουν το πρόβλημα...
Ναι σωστά, αλλά μετά θα πέσει θάψιμο από τους άτυχους αγοραστές...
Που μετά θα προσπαθούν να πουλήσουν τα liangling-landwind ως Pajero στο car.gr
-
@tgd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει πως τα ανακυκλώσιμα υλικά καταλήγουν τελικά στην χωματερή. Ειδικά τα περισσότερη πλαστικά έχουν τόσο κόστος ανακύκλωσης που απλά είναι φθηνότερο να τα φτιάξεις εξ' αρχής από πετρέλαιο.ΧΑ!
Οι φωτιες δεν ειναι τυχαιες, τις βαζουν οι ιδιοι.
Αυτα απο ατομο που δουλευε μεσα... -
Δε νομίζω οι κινέζοι να την πατήσουν για θέματα δικτύου συντήρησης. Όχι όλοι δηλαδή. Προφανώς κάποιοι που θα κλείσουν, εξαφανιστούν, δεν προχωρήσουν στην αγορά και παραμείνουν μικροί, θα έχουν. Αλλά οι πιο σοβαροί και οι εδώ αντιπρόσωποί τους δε νομίζω να έχουν θέμα.
-
καθε κινεζικο ηλεκτρικο εχει το ρισκο να τα σπασει η Αμερικη με την Κινα και να τα απενεργοποιησουν στην ευρωπη. η να μην ερχοντε ανταλλακτικα.
-
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Best in class
Ελπίζω να επιβιώσει η lucid
Μολις ακουω τετοιους ορους με πιανουν γελια, ειδικα απο καποιον ασχετο σαν τον Μαρκους να πουλαει τωρα πανακριβες ηλεκτρικες μαουνες, μοντερνα Καπρις.
-
Best in class
Μολις ακουω τετοιους ορους με πιανουν γελια, ειδικα απο καποιον ασχετο σαν τον Μαρκους να πουλαει τωρα πανακριβες ηλεκτρικες μαουνες, μοντερνα Καπρις.
Παρε και ένα βίντεο από έναν ακόμα «άσχετο»
-
Best in class
Παρε και ένα βίντεο από έναν ακόμα «άσχετο»
και ο Μισα ασχετος ειναι, κοβει βολτες σε εναν δημοσιο δρομο. το αμαξι του το εδωσαν δημοσιογραφικο για να το προμοταρει. δηλ πως να καψεις τα χρηματα σου και να αισθανθεις καλα επηδη το λεει ο Μισα. το βασικο στην πιστα ειναι να εχεις ενα ελαφρυ αμαξι ωστε να ειναι ευκολο στα φρενα και στα λαστιχα οχι μια μαουνα 3 τοννων.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης