-
Να σας ζήσει!
Δες και κάνε ότι θεωρείς σωστό!
Υ.γ Δεν έχω κάνει κάποια αναφορά. Σε εσένα το λέω κόκκινο τέρας! Μη φοβάσαι! -
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αυτο που ειναι η αγνωστη μεταβλητη ειναι η τιμη kwh στο μελλον, αλλα κατι μου λεει οτι δεν θα πεσει.
δεν πρόκειται να πέσει, ειναι καθαρά πολιτική απόφαση και διαμοιρασμο χρήματος πολιτών σε κρατικοδίατες επιχειρήσεις. Αυτή την Ελλάδα έχουμε, που σέβεται τους λίγους. Οι πολλοί ειναι μόνο για να πληρώνουν.
παιδια δεν ειναι μονο η τιμη του ρευματος (που ειναι αισχρη) ειναι και ολα οσα ακολουθουν τον λογαριασμο (εξ ου και θα ηθελα πληρη αυτονομια και αποκοπη απο το κρατος ) σκεφτειται μονο οτι στα τελη που ειναι φορος βαζουν φπα δηλαδη φορο .
Τα ΑΙ λενε οτι ειναι παραλογο και δεν συμβαινει αλλου . -
Ρε συ Οτσο, έχεις παρασυρθεί. Να κάνεις φωτοβολταϊκά με μπαταρίες. Μαζί σου. Χρόνια το λέω ότι είναι ίσως η καλύτερη επένδυση για έναν απλό πολίτη.
Εάν έχεις μηδενική κατανάλωση από το δίκτυο θα έχεις ελάχιστα πάγια.
Το να μείνεις στο δίκτυο είναι και ασφάλεια
Έχεις γίνει κάπως ακραίος
-
@otso said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αυτο που ειναι η αγνωστη μεταβλητη ειναι η τιμη kwh στο μελλον, αλλα κατι μου λεει οτι δεν θα πεσει.
δεν πρόκειται να πέσει, ειναι καθαρά πολιτική απόφαση και διαμοιρασμο χρήματος πολιτών σε κρατικοδίατες επιχειρήσεις. Αυτή την Ελλάδα έχουμε, που σέβεται τους λίγους. Οι πολλοί ειναι μόνο για να πληρώνουν.
παιδια δεν ειναι μονο η τιμη του ρευματος (που ειναι αισχρη) ειναι και ολα οσα ακολουθουν τον λογαριασμο (εξ ου και θα ηθελα πληρη αυτονομια και αποκοπη απο το κρατος ) σκεφτειται μονο οτι στα τελη που ειναι φορος βαζουν φπα δηλαδη φορο .
Τα ΑΙ λενε οτι ειναι παραλογο και δεν συμβαινει αλλου .Ακόμα και αν κόψεις το ρεύμα, τα δημοτικά τέλη πρέπει να τα πληρώνεις. Πας στο δήμο και τα πληρώνεις ξεχωριστά απο τη ΔΕΗ. Για την ΕΡΤ δεν έχω ιδέα.
-
Ωχ....Οτσο ....και να ξες....τα πληρώνεις μέσω εφαρμογής.....
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ρε συ Οτσο, έχεις παρασυρθεί. Να κάνεις φωτοβολταϊκά με μπαταρίες. Μαζί σου. Χρόνια το λέω ότι είναι ίσως η καλύτερη επένδυση για έναν απλό πολίτη.
Εάν έχεις μηδενική κατανάλωση θα έχεις ελάχιστα πάγια.
Το να μείνεις στο δίκτυο είναι και ασφάλεια
Έχεις γίνει κάπως ακραίος
Ειμαι ακραιος σε οτι εχει σχεση με το κρατος που στην ουσια ειναι κρατικοδιαιτα λαμογια ολων των κομματων .
Εχω μπλεξει με το εφκα και δεν βγαζω ακρη , ουτε ηλεκτρονικα ουτε με εμητινγκ και ολοι μου λενε να παω στο τοπικο και το τοπικο μου λεει να παω στον λογιστη η εργατολογο και ο εργατολογος ζηταει λεφτα για να μου μιλησει και τον πληρωνω και δεν δινει λυση
Υπαρχει περιπτωση να μην γινεις ακραιος ; φιλος μου εδωσε ακρη στην κρητη για ΑΚ-47 μεταχειρο με 750 ε -
Γράψε σε ένα τοπικό μήπως μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει. Ρώτα την ΑΙ έστω.
-
ΤΑ ΑΙ πονοκεφαλιαζουν εδω και 2 μηνες και δεν βρισκουν ακρη με το μπαχαλο .
Δεν νομιζω να εχουμε εργατολογους στο φορουμ -
@otso said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ΤΑ ΑΙ πονοκεφαλιαζουν εδω και 2 μηνες και δεν βρισκουν ακρη με το μπαχαλο .
Δεν νομιζω να εχουμε εργατολογους στο φορουμΚαι να είχαμε, σιγά μην έδινε δωρεάν πληροφορίες, εμένα μου πήρε 50€ (μαύρα)
-
Ιεεεεεπ.....
Εντωμεταξύ δεν έχουν τον Θεό τους. Πραγματικά θρασείς. Ζητούν μαύρα από τις αρχές. Ελλαδαρα
-
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δε θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά γλιτώνω 100-150 ευρώ το μήνα από το ρεύμα από τότε που τα έβαλα.
ΜΟΝΟ από την κατανάλωση του σπιτιού.
φαντάζομαι οτι ανήκεις σε κατηγορία ομως με μεγάλη κατανάλωση. Εχεις μπαταρία? ειδικά αν συνδυάστηκε με επιδότηση... εκει τα οφέλη ειναι διαστημικά!!! Θεωρώ τα φ/β πλέον απο τις καλύτερες λύσεις για μείωση κόστους ζωής. με το supermarket και το φαγητό δεν ξέρω τι θα κάνουμε....
Ναι, μπαταρια 10kwh
τα πανελ ειναι 9.12kwp
Με επιδοτηση τα εβαλα.
Αν δεν υπηρχε η επιδοτηση απλα δε θα ειχα βαλει μπαταρια. -
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@vagkirk said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@vagkirk said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα ΦΒ σε στέγες είναι για τα κορόιδα.
Τα πρώτα άξιζαν πριν 10-15 χρόνια που αποφέρουν κατά μέσο όρο 7-8 χιλιάρικα κέρδος το χρόνο σε όσους πρόλαβανδεν συμφωνώ καθόλου με αυτό, στην περίπτωση που εχεις καταναλώσεις μπορείς μέσω ταυτοχρονισμού να γλιτώσεις πολλά χρήματα στον λογαριασμό. Επίσης, αν συνδυαστεί με μπαταρία, που ναι μεν ειναι ακριβή, αλλά απο την άλλη γλιτώνεις και τα ψηλά πλέον τέλη χρήσης δικτύου, στο μέλλον θα μποροείς να πουλάς ρεύμα απευθείας στο δίκτυο σε υψηλές τιμές μεσω υπηρεσιών demand response. Το κόστος των πανελ ειναι αρκετά πιο χαμηλό από ότι πριν 15 χρόνια, οπότε η αρχική επένδυση αρκετά φθηνότερη. Σίγουρα οι εγγυημένες τιμές πριν αρκετά χρόνια ήταν πολύ καλύτερες, αλλα και τώρα υπάρχουν ευκαιρίες αν υπάρχουν μεγάλες καταναλώσεις.
Οκ , με την αισχοτητα Μητσοτάκη και αν φορτίζεις και ένα - δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο σπίτι που σημαίνει μηνιαίους λογαριασμούς όσο το ενοίκιο σε δυάρι στου Ζωγράφου, και επιτραπεί το arbitrage μπορείς να βγεις αρκετά κερδισμένος.
Δε θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά γλιτώνω 100-150 ευρώ το μήνα από το ρεύμα από τότε που τα έβαλα.
ΜΟΝΟ από την κατανάλωση του σπιτιού.
αποσβεση, βασει των συνολικων σου καταναλωσεων (οχι μονο του σπιτιου) σε ποσα χρονια θα κανεις; εγω το εχω υπολογισει στα 6
Γλιτωνω 150 απο το σπιτι, και αλλα ~250 απο βενζινες για τα 2 αυτοκινητα που φορτιζω.
περιπου 9000 μου κοστισε στη τσεπη, οποτε σε 2 χρονια εχω κανει αποσβεση με τις τωρινες τιμες. -
και γω γλιτωνω πολλα αλλα λιγότερα από τον @ntinaras κυριως γιατι εμενα είναι μικροτερο φβ με μικροτερη μπαταρία και εχω μικροτερες αναγκες γενικα.
Αλλα πανω κάτω γλιτωνω 50-70 ευρω το μηνα σε λογαριασμό ρευματος
και γυρω στα 150 ευρω βενζινες για το 1 ηλεκτρικο αυτοκινητο που εχω (το αλλο ειναι βενζινη οποτε απλα το χρησιμοποιω λιγότερο και δεν γραφει τα ιδια χλμ με πριν)
-
Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι να προβώ σε αγορά μεταχειρισμενου ηλεκτρικού και έπεσα πάνω σε αυτό :
οποιος σκοπεύει να αγοράσει tesla μεταχειρισμένο καλο ειναι να ζητήσει απο τον πωλητή να του προσκομίσει βεβαίωση εργοστασιακής αξίας (θα το ζητήσει ο πωλητής απο την Tesla) πριν απο την μεταβίβαση γιατι σύμφωνα με την tesla, μετά δεν εκδίδεται και θα έχει θέμα να αποδείξει οτι το αυτοκίνητο δεν έχει τεκμήριο λογω ΛΤΠΦ.
Η Βεβαίωση Λιανικής Τιμής Προ Φόρων εκδίδεται αποκλειστικά* στον πρώτο κάτοχο*, ο οποίος αγόρασε το όχημα από την Tesla, είτε επρόκειτο για καινούριο είτε μεταχειρισμένο.
Επιπροσθέτως η Βεβαίωση Λιανικής Τιμής Προ Φόρων δεν μπορεί να εκδοθεί εφόσον το όχημα έχει περιέλθει σε άλλον κάτοχο , ούτε ακόμη και στον πρώτο κάτοχο καθώς δεν υφίσταται πλέον ενεργό Τιμολόγιο/Απόδειξη από την Tesla.
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής; Το ίδιο ισχύει για όλες τις μάρκες; Αν έχει εισαχθεί από το εξωτερικό και εγώ είμαι ο 3ος ιδιοκτήτης;;
-
To επομενο ΚΗ προγραμμα εχει γινει επισημο η ειναι ακομα σε υποθετικο σταδιο;
-
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
To επομενο ΚΗ προγραμμα εχει γινει επισημο η ειναι ακομα σε υποθετικο σταδιο;
Τελείως μα τελείως υποθετικό. Το κη3 είχε ξεκινήσει απο 1/5/24 αν θυμάμαι καλά.
-
@nascar1 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι να προβώ σε αγορά μεταχειρισμενου ηλεκτρικού και έπεσα πάνω σε αυτό :
οποιος σκοπεύει να αγοράσει tesla μεταχειρισμένο καλο ειναι να ζητήσει απο τον πωλητή να του προσκομίσει βεβαίωση εργοστασιακής αξίας (θα το ζητήσει ο πωλητής απο την Tesla) πριν απο την μεταβίβαση γιατι σύμφωνα με την tesla, μετά δεν εκδίδεται και θα έχει θέμα να αποδείξει οτι το αυτοκίνητο δεν έχει τεκμήριο λογω ΛΤΠΦ.
Η Βεβαίωση Λιανικής Τιμής Προ Φόρων εκδίδεται αποκλειστικά* στον πρώτο κάτοχο*, ο οποίος αγόρασε το όχημα από την Tesla, είτε επρόκειτο για καινούριο είτε μεταχειρισμένο.
Επιπροσθέτως η Βεβαίωση Λιανικής Τιμής Προ Φόρων δεν μπορεί να εκδοθεί εφόσον το όχημα έχει περιέλθει σε άλλον κάτοχο , ούτε ακόμη και στον πρώτο κάτοχο καθώς δεν υφίσταται πλέον ενεργό Τιμολόγιο/Απόδειξη από την Tesla.
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής; Το ίδιο ισχύει για όλες τις μάρκες; Αν έχει εισαχθεί από το εξωτερικό και εγώ είμαι ο 3ος ιδιοκτήτης;;
Οποιοδήποτε πρώτος κάτοχος έχει στα χέρια του τέτοια βεβαίωση γιατί τη ζητάνε κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης για τα τεκμήρια.
Μην ανησυχείς. Δεν είναι κάτι σπουδαίο.Αν ενδιαφέρεσαι για μτχ ίσως πρέπει να επικοινωνήσουμε.
-
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@nascar1 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οποιοδήποτε πρώτος κάτοχος έχει στα χέρια του τέτοια βεβαίωση γιατί τη ζητάνε κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης για τα τεκμήρια.
Μην ανησυχείς. Δεν είναι κάτι σπουδαίο.Αν ενδιαφέρεσαι για μτχ ίσως πρέπει να επικοινωνήσουμε.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Σου έχω στείλει μήνυμα!
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης