-
This post is deleted! -
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν κατασκευαζονται ολα εκει, ελεος. Και η Ινδια τωρα εχει πολλα εργοστασια και οι Αμερικανοι εχουν την επιλογη του Μεξικου αν θελουν μεταφερουν ολη την παραγωγη στο Μεξικο.
Η Απλ μεταφερει αρκετη παραγωγη στην Ινδια απο Κινα.
Επισης ευαισθητη τεχνολογια ειναι σε μεγαλο βαθμο στην Ταιβαν που ειναι στο στρατόπεδο της δυσης.
Δεν υπαρχει περιπτωση να καταστραφει η Ευρωπαικη και Αμερικανικη βιομηχανια (οι Ευρωπαιοι θα μεταφερουν εργοστασια στην Αμερικη πριν τα κλεισουν) οπως μερικοι αφελεις υποστηριζουν γιατι πριν γινει κατι τετοιο η Αμερικη θα επιτεθει στην Κινα στρατιωτικα. Εξαλλου οπως και με το Ιραν αφορμη περιμενει. Η αποφαση υπαρχει ηδη. Ηδη η Αμερικη κανει ενα προξυ πολεμο με την Ρωσσια γιατι η Ρωσσια με την επεμβαση στην Ουκρανια τους εδωσε την αφορμη, αν κανει καποιο λαθος στην Ταιβαν η Κινα τοτε θα δοθει και εκει η αφορμη.
Το αφελής στο ανταποδίδω και σταματάω να σου απαντάω. Έχεις γράψει άπειρες χαζομάρες και δεν σε έχω προσβάλει.
Απαντάω μόνο σε αυτούς που δεν προσβάλουν τον συνομιλητή τους.
Μπορείς να κανείς μπλοκ τους ηλίθιους, βοηθάει να συνομιλείς μόνο με αξιόλογους !
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν κατασκευαζονται ολα εκει, ελεος. Και η Ινδια τωρα εχει πολλα εργοστασια και οι Αμερικανοι εχουν την επιλογη του Μεξικου αν θελουν μεταφερουν ολη την παραγωγη στο Μεξικο.
Η Απλ μεταφερει αρκετη παραγωγη στην Ινδια απο Κινα.
Επισης ευαισθητη τεχνολογια ειναι σε μεγαλο βαθμο στην Ταιβαν που ειναι στο στρατόπεδο της δυσης.
Δεν υπαρχει περιπτωση να καταστραφει η Ευρωπαικη και Αμερικανικη βιομηχανια (οι Ευρωπαιοι θα μεταφερουν εργοστασια στην Αμερικη πριν τα κλεισουν) οπως μερικοι αφελεις υποστηριζουν γιατι πριν γινει κατι τετοιο η Αμερικη θα επιτεθει στην Κινα στρατιωτικα. Εξαλλου οπως και με το Ιραν αφορμη περιμενει. Η αποφαση υπαρχει ηδη. Ηδη η Αμερικη κανει ενα προξυ πολεμο με την Ρωσσια γιατι η Ρωσσια με την επεμβαση στην Ουκρανια τους εδωσε την αφορμη, αν κανει καποιο λαθος στην Ταιβαν η Κινα τοτε θα δοθει και εκει η αφορμη.
Το αφελής στο ανταποδίδω και σταματάω να σου απαντάω. Έχεις γράψει άπειρες χαζομάρες και δεν σε έχω προσβάλει.
Απαντάω μόνο σε αυτούς που δεν προσβάλουν τον συνομιλητή τους.
Μπορείς να κανείς μπλοκ τους ηλίθιους, βοηθάει να συνομιλείς μόνο με αξιόλογους !
Καλά με τους ηλίθιους! Για τους συκοφάντες τι προτείνεις;;;
Ένας συκοφάντης είναι αξιόλογος ανθρωπος;;;@red_monster θα μας πεις δημοσίως τις λεπτομερείς των συγκεκριμένων συκοφαντιών για τα μέλη της οικογένειας μου. Ποιοι είναι, πόσοι είναι, τι έκαναν;;;;
Φοβάμαι να σκεφτώ πως μπορεί να το κανεις στα πλαίσια της διαφωνίας για τα μέλη των οικογενειών όσων γνωρίζεις και συνομιλείς. -
@monman2 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν προσέξει κάποιος τις ημερομηνίες το 2022 ήταν σημαδιακό , η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η στροφή στην εσωστρέφεια που σηματοδότησε το 20ο Συνέδριο του ΚΚΚ, ο καινούργιος δρόμος του μεταξιού που αρχίζει να έχει προβλήματα ιδίως μετά την αποχώρηση της Ιταλίας ...
Αν σκεφτούμε πως η Φιλελευθεροποίηση στην ΕΣΣΔ κράτησε 10 χρόνια (επι Νικίτα Χρουστσόφ) η κινέζοι έσπασαν το ρεκόρ , τώρα ήρθαν τα χρόνια του Μπρέζνιεφ το τέλος του πειράματος είναι κοντά και επειδή ανέβηκαν ψηλότερα απο τους προηγούμενους αλχημιστές θα κάνουν πιο πολύ μπάμ στην πτώση...
Δεν είναι οφτόπικ η προοπτική της ηλεκτροκίνησης δεν εχει κινέζικο χρώμα , μην αγοράζετε κινέζικα αυτοκίνητα ,θέλω να ζήσω μια ακόμα πτώση ...
Ηθελα από χτες να το γράψω, αλλά λόγω του γάμου δεν πρόλαβα.
Η Κίνα λοιπόν είναι μία μεγάλη κομμουνιστική χώρα, πολυεθνική, από πολλά κράτη που τα ελέγχει με σιδηρά πυγμή.
Μπορει λοιπόν εύκολα να έχει την τύχη της προηγούμενης τέτοιας χώρας.
Εδώ μάλιστα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για την ηγεσία, γιατί ήδη υπάρχει μεσαία τάξη, ήδη εκατομμύρια Κινέζων έχουν και ξένες υπηκοότητες με τις γκόλντεν βίζες και η νέα Τιεν Αν Μεν, δεν είναι εύκολη, για την εξουσία.
Επειδή όμως ως ανατολίτες έχουν άλλη κουλτούρα από τους Ευρωπαίους, η διαδικασία θα είναι αργή και εσωτερική, αλλά θα υπάρξει.
-
Δεν ειναι πολυεθνικη η Κινα, εχει μερικες αλλες εθνοτητες αλλα ειναι νομιζω μικρος ο πληθυσμος. Η Ρωσσια ειναι πολυεθνικη.
Το Θιβετ ειναι ζωτικης σημασιας για την Κινα για γεωπολιτικους λογους, νομιζω η μονη φορα που κατελαβε ενα αλλο εθνος.
-
Στο βιβλίο που σας πρότεινα, η συγγραφέας, μετακομίζει στο Λονδίνο. Η βρετανική κοινωνία σε σχέση με την κινεζική της φαίνεται ΑΝΑΡΧΙΚΗ !
Ποια η βρετανική ! -
Δεν ειναι πολυεθνικη η Κινα, εχει μερικες αλλες εθνοτητες αλλα ειναι νομιζω μικρος ο πληθυσμος. Η Ρωσσια ειναι πολυεθνικη.
Το Θιβετ ειναι ζωτικης σημασιας για την Κινα για γεωπολιτικους λογους, νομιζω η μονη φορα που κατελαβε ενα αλλο εθνος.
Οσο διαφορετικοί, είναι οι Ουκρανοί, οι Λευκορώσοι, από τους Ρώσους που όλοι μαζί ήταν το 80 % της έκτασης. Βαλτικές χώρες, Καύκασος και Κασπία, ήταν ανάμεικτες περιοχές.
Η Κίνα έχει το Θιβέτ, αλλά έχει και Μογγόλους και άλλους Ασιάτες, απλά είναι μακριά και δεν τα ξέρουμε καλά.
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οσο διαφορετικοί, είναι οι Ουκρανοί, οι Λευκορώσοι, από τους Ρώσους που όλοι μαζί ήταν το 80 % της έκτασης. Βαλτικές χώρες, Καύκασος και Κασπία, ήταν ανάμεικτες περιοχές.
Η Κίνα έχει το Θιβέτ, αλλά έχει και Μογγόλους και άλλους Ασιάτες, απλά είναι μακριά και δεν τα ξέρουμε καλά.
Δεν ειναι πολλοι αυτοι νομιζω, δηλ εχει καποιους τουρκογενεις δεν ξερω ποσους μογγολους εχει γιατι ειναι ξεχωριστη χωρα η Μογγολια. Στο Χονγκ Κονγκ μιλανε αλλη κινεζικη γλωσσα αλλα δεν εχει κανενας αμφιβολια οτι ειναι Κινεζοι.
Η Ρωσσια εχει πολλους μουσουλμανους λογω της κατακτησης του Καυκασου. Οι Λευκορωσσοι και μεγαλο μερος των Ουκρανων δεν νομιζω οτι εχουν διαφορες με τους Ρωσσους. Αλλα οπως ξερεις η Ουκρανια εχει εδαφη απο την παλια Πολωνια, εκει κοντα ισως υπαρχει καποια διαφοροποιηση. Παντως ουτε Κινεζολογος ειμαι ουτε Ρωσσολογος οποτε δεν θα μπορω να ξερω για σιγουρα.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
εξαιρετικος o @piliourits, που το βρηκες αυτο το βιντεο;;;
καταπληκτικο βιντεο τοσο σε επιπεδο πληροφοριων, οσο και δομης. Παιρνει ενα-ενα τα επιχειρηματα (και νομιζω οτι εδω ειναι μαζεμενα ολα μαζι) κατα των ηλεκτρικων και εξηγει γιατι ειναι λαθος.Εχει επισης πολυ ενδιαφερον να δει κανεις τα εργαλεια (λογος, εκφρασεις, editing) που χρησιμοποιουν τα βιντεο που προωθουν οποιουδηποτε ειδους ακραιες ιδεες. Επομενως, το συγκεκριμενο βιντεο δεν εχει ενδιαφερον μονο για το θεμα των ηλεκτρικων οχηματων, αλλα και γενικα για την κατευθυνση των αντιληψεων της μαζας.
και παλι μπραβο που το βρηκες και μας το ποσταρες!
Εγώ βάζω όλες τις απόψεις, πληροφορίες μαζεύουμε, το τι ισχύει στην Ελλάδα για τα ηλεκτρικά ίσως είναι διαφορετικό απ ότι ισχύει στην Αμερική, τη Κίνα ή τη Γερμανία... μπας και βγάλουμε συμπέρασμα... "πολέμιος" δεν είμαι το έχω πει, είμαι όμως σκεπτικιστης, και για την επόμενη 5ετια με βλέπω ντιζελο/υβριδικό, ηλεκτροκίνηση αργότερα
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
εξαιρετικος o @piliourits, που το βρηκες αυτο το βιντεο;;;
καταπληκτικο βιντεο τοσο σε επιπεδο πληροφοριων, οσο και δομης. Παιρνει ενα-ενα τα επιχειρηματα (και νομιζω οτι εδω ειναι μαζεμενα ολα μαζι) κατα των ηλεκτρικων και εξηγει γιατι ειναι λαθος.Εχει επισης πολυ ενδιαφερον να δει κανεις τα εργαλεια (λογος, εκφρασεις, editing) που χρησιμοποιουν τα βιντεο που προωθουν οποιουδηποτε ειδους ακραιες ιδεες. Επομενως, το συγκεκριμενο βιντεο δεν εχει ενδιαφερον μονο για το θεμα των ηλεκτρικων οχηματων, αλλα και γενικα για την κατευθυνση των αντιληψεων της μαζας.
και παλι μπραβο που το βρηκες και μας το ποσταρες!
Εγώ βάζω όλες τις απόψεις, πληροφορίες μαζεύουμε, το τι ισχύει στην Ελλάδα για τα ηλεκτρικά ίσως είναι διαφορετικό απ ότι ισχύει στην Αμερική, τη Κίνα ή τη Γερμανία... μπας και βγάλουμε συμπέρασμα... "πολέμιος" δεν είμαι το έχω πει, είμαι όμως σκεπτικιστης, και για την επόμενη 5ετια με βλέπω ντιζελο/υβριδικό, ηλεκτροκίνηση αργότερα
Τι είναι αυτό που σε προβληματίζει; Σε αντίθεση με το βίντεο, εγώ επιμένω ότι πρέπει να μπορείς να φορτίσεις σπίτι ή έστω στη δουλειά. Αν αυτό είναι εξασφαλισμένο και μπορείς να βρεις λύση για το θέμα της τιμής απόκτησης (που με τα νέα ηλεκτρικά έχει πέσει), τότε θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να σε προβληματίζει κάτι άλλο
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν ειναι πολλοι αυτοι νομιζω, δηλ εχει καποιους τουρκογενεις δεν ξερω ποσους μογγολους εχει γιατι ειναι ξεχωριστη χωρα η Μογγολια. Στο Χονγκ Κονγκ μιλανε αλλη κινεζικη γλωσσα αλλα δεν εχει κανενας αμφιβολια οτι ειναι Κινεζοι.
Η Ρωσσια εχει πολλους μουσουλμανους λογω της κατακτησης του Καυκασου. Οι Λευκορωσσοι και μεγαλο μερος των Ουκρανων δεν νομιζω οτι εχουν διαφορες με τους Ρωσσους. Αλλα οπως ξερεις η Ουκρανια εχει εδαφη απο την παλια Πολωνια, εκει κοντα ισως υπαρχει καποια διαφοροποιηση. Παντως ουτε Κινεζολογος ειμαι ουτε Ρωσσολογος οποτε δεν θα μπορω να ξερω για σιγουρα.
https://el.wikipedia.org/wiki/Ένωση_Σοβιετικών_Σοσιαλιστικών_Δημοκρατιών
Οι Ρώσοι ήταν ο κυριότερος αριθμητικά λαός με πληθυσμό που υπερέβαινε τα 140 εκατ. Οι Ουκρανοί, με 40 εκατ., και οι Λευκορώσοι αποτελούσαν τους κυριότερους σλαβικούς λαούς της ΕΣΣΔ, μαζί με τους Ρώσους. Στην κεντρική Ασία ζούσαν οι Τουρκεστάνοι, λαοί των Ουζμπέκων, Καζάχων, Κιργίζιων, και των Τουρκμένων. Στην ίδια περιοχή, κατοικούσαν και οι Τατζίκοι που είναι περσικό φύλο και παρουσιάζουν γλωσσικές ομοιότητες με τους λαούς του Αφγανιστάν και του Ιράν καθώς και με τους Κούρδους. Στην Καυκασία υπήρχε ένα μωσαϊκό λαών και εθνοτήτων (μόνο στο Νταγκεστάν της Ρωσίας ζουν περισσότερες από 100 εθνότητες). Οι κυριότεροι από αυτούς τους λαούς ήταν οι Γεωργιανοί, οι Αρμένιοι και οι Αζέροι. Οι Λιθουανοί, οι Εσθονοί, οι Λετονοί και οι Καρελίοι (λαός κοντά στους Φινλανδούς, που κατοικεί στη Βορειοδυτική Ρωσία) αποτελούσαν τους βαλτικούς λαούς της Σοβιετικής Ένωσης. Η ΣΣΔ της Μολδαβίας αποσπάστηκε από τη Ρουμανία το 1940, με βάση το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολοτώφ και η εθνική σύσταση των κατοίκων της είναι αντικείμενο αντιπαραθέσεων ακόμα και σήμερα. Επίσης, σημαντικός ήταν ο αριθμός των Εβραίων, των Πολωνών, των Τατάρων και των Γερμανών. Οι Έλληνες στην ΕΣΣΔ κατοικούσαν σε τρεις περιοχές κυρίως: Στην Ουκρανία, στις περιοχές της Μαριούπολης και της Οδησσού, στην Καυκασία στην περιοχή της Γεωργίας και στην Τασκένδη την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν. Σύμφωνα με το βιβλίο «Ο Πληθυσμός της ΕΣΣΔ» (Население СССР; Национальный Состав Населения СССР. М 1991г.), το 1959, σ' αυτήν κατοικούσαν 309 χιλ. Έλληνες, ενώ το 1989 ο αριθμός αυτός ήταν 359 χιλ. Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονταν οι Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες που έφτασαν στην ΕΣΣΔ μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο.
Χοντρικά λοιπόν το 70 % ήταν Ρώσοι, θεωρώντας τους Ουκρανούς και τους Λευκορώσους ως Ρώσους. Αρμένιοι και Γεωργιανοί, ως ορθόδοξοι, όπως και οι Μολδαβοί πάλι σαν Ρώσους θα τους θεωρούσες.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@red_monster θα μας πεις δημοσίως τις λεπτομερείς των συγκεκριμένων συκοφαντιών για τα μέλη της οικογένειας μου. Ποιοι είναι, πόσοι είναι, τι έκαναν;;;;
Φοβάμαι να σκεφτώ πως μπορεί να το κανεις στα πλαίσια της διαφωνίας για τα μέλη των οικογενειών όσων γνωρίζεις και συνομιλείς.Τον έχω μπλοκάρει τον μονστερ και δεν βλέπω τι άλλες απειλές γράφει.
Πάντως εμένα με είχε απειλήσει ότι έχει κρατήσει screenshots από τις αναρτήσεις μου σε φορα τεσλα και θα τα έστελνε σε ιδιοκτήτη εταιρειας εγκατάστασης φορτιστών για να με κυνηγήσει. Θυμάσαι ίσως τη φάση με τη χρέωση αυτοψίας που κάναμε μια κουβέντα.
Τότε είχα κάνει 2 μήνες περίπου αποχής αλλά συνεχίσατε να τον κρατάτε εδώ μέσα ενώ είναι μπαναρισμενος από παντού.Υπάρχουν οι ύβρεις και οι χαρακτηρισμοί που ορθά συνεπάγονται ποινές αλλά χειρότερα όλων οι απειλές και οι σκοτεινές, ύπουλες κινήσεις και υπονοούμενα για τα οποία δεν βλέπω να έχει επιβληθεί καμία κύρωση.
Ίσως η αυστηρότητα και η τυπικότητα της διαχείρισης να εξαντλήθηκε στο γάτο που είναι και legend όχι μόνο εδώ μέσα, με αποτέλεσμα να φτωχύνει σημαντικά το φορουμ.
Τουλάχιστον όσους με ενοχλούν τους μπλοκάρω και δεν μου ανεβάζουν την πίεση. Κάνε και εσυ το ίδιο παρότι η ανάγνωση των νημάτων μπορεί ενίοτε να είναι με διακοπές.
Θα το αντέξουμε και αυτό μέχρι να αποχωρήσουμε εντελώς. -
Όχι σε εμένα δεν υπήρχε απειλή. Να είμαι αντικειμενικός. Θύμωσε που του εκανα μια ερώτηση για τον λόγο που υποστηρίζει σθεναρά έναν εργασιακό κλάδο (εάν έχει συγγένεια με κάποιον εξ αυτών), που εγώ θεωρώ πηγή της ασχήμιας του αστικού τοπίου και μορφολογίας στις πόλεις τη δεκαετία του 60-70, και ξεκίνησε να δυσφημεί την οικογένεια μου με συκοφαντίες για δήθεν δικαστήρια και δάνεια. Ήταν και σίγουρος κιολας και πως ξέρει τι λέει!!!
Αυτό με σόκαρε πιο πολύ. Η ευκολία της κατηγορίας. Τα υπόλοιπα πως είμαι υποδεέστερος, μια αποτυχία και κατώτερου επιπέδου των γονιών μου επειδή αυτοί είχαν μια ιδιότητα και εγώ μια αλλη τα αφήνω στην άκρη. Μεταξύ μας δεν με πειράζει να μαλώνουμε και να ξεφεύγουμε κάποιες φορές.
Τι να πω, εγώ δέχομαι τις άσχημες στιγμές όλων των ανθρώπων αρκεί να παραδεχτούν το λάθος τους και να πάμε παρακρατώ. Είμαι υπέρ των πολλών ευκαιριών.
-
δεν αλλαζει ο ανθρωπος
-
Όχι σε εμένα δεν υπήρχε απειλή. Να είμαι αντικειμενικός. Θύμωσε που του εκανα μια ερώτηση για τον λόγο που υποστηρίζει σθεναρά έναν εργασιακό κλάδο (εάν έχει συγγένεια με κάποιον εξ αυτών), που εγώ θεωρώ πηγή της ασχήμιας του αστικού τοπίου και μορφολογίας στις πόλεις τη δεκαετία του 60-70, και ξεκίνησε να δυσφημεί την οικογένεια μου με συκοφαντίες για δήθεν δικαστήρια και δάνεια. Ήταν και σίγουρος κιολας και πως ξέρει τι λέει!!!
Αυτό με σόκαρε πιο πολύ. Η ευκολία της κατηγορίας. Τα υπόλοιπα πως είμαι υποδεέστερος, μια αποτυχία και κατώτερου επιπέδου των γονιών μου επειδή αυτοί είχαν μια ιδιότητα και εγώ μια αλλη τα αφήνω στην άκρη. Μεταξύ μας δεν με πειράζει να μαλώνουμε και να ξεφεύγουμε κάποιες φορές.
Τι να πω, εγώ δέχομαι τις άσχημες στιγμές όλων των ανθρώπων αρκεί να παραδεχτούν το λάθος τους και να πάμε παρακρατώ. Είμαι υπέρ των πολλών ευκαιριών.
Έχει βεβαρημένο ιστορικό και για εμένα κακώς του επιτρέπουν να συνεχίζει στο φορουμ ενώ πχ δεν γράφει πια ο γάτος.
-
O γάτος δεν γράφει γιατί είναι γαύρος και δεν μπορεί να κατηγορεί άδικα το 3008, καθότι το αμάξι τον προειδοποίησε...
-
Οι κινέζοι εισάγουν ελαιόλαδο από την Ελλάδα. Πόσοι κινέζοι τρώνε ελαιόλαδο; Έχουν ήδη αρχίσει να καλλιεργούν ελιές. Εισάγουν κρασιά από τη Γαλλία. Έχουν αρχίσει ήδη να παράγουν κρασί.
Μια χρονιά καταστράφηκε η βιομηχανική παραγωγή αχλαδιών στην Ελλάδα και μέσα σε 3 χρόνια όλες οι κομπόστες άρχισαν να έρχονται από την Κίνα. Τώρα που τα αχλάδια έχουν ακριβύνει δεν βρίσκει καν κομπόστες αχλάδι.
Οι κινέζοι κλαίγονται ακόμα και θεωρούνται ότι ανήκουν στις "αναπτυσσόμενες χώρες" αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει το παραμύθι και να μπουν στον "πρώτο κόσμο" με την βούλα. Που σημαίνει και κάτι υποχρεώσεις για συνθήκες εργασίας, για περιβαλλοντική ασφάλεια, κ.ο.κ.. -
Προσωπικα, πιστευω οτι τα κινεζικα οχηματα θα ευδοκιμησουν μονο σε τριτοκοσμικες χωρες σαν τη δικη μας καθως περα απο vfm δεν προσφερουν τιποτε ανωτερο του ανταγωνισμου.
Ναι, σε καποια φτωχη χωρα ειναι λογικο καποιος να προτιμησει το dolphin μιας και εχει λογικοτατη τιμη για τα οσα προσφερει αλλα ο Γερμανος, ο Ελβετος κλπ αν θελουν ηλεκτρικο γιατι να μην πανε σε Τεσλα? Με βαση τους μεσους μισθους τους ενα τεσλα 3 ειναι χοντρικα 10 μισθοι κι ενα dolphin 5, σιγα μην σκεφτουν 5 μισθους προκειμενου να εχουν ενα καθολα ανωτερο αυτοκινητο χωρις τη ρετσινια του κινεζικου.
Σε τριτοκοσμικες χωρες οπως η δικη μας ομως, που για ενα dolphin πρεπει να δουλευεις 2 χρονια και για ενα τεσλα 3 4 (καλα πολυ παραπανω πρεπει αν συνυπολογισουμε το κοστος ζωης αλλα το νοημα παραμενει το ιδιο) ναι, λογικα θα προτιμησεις το dolphin γιατι η διαφορα τιμης ειναι πολυ δυσκολο να καλυφθει με τον μεσο μισθο και στην τελικη η διαφορα των δυο αυτοκινητων δεν αξιζει δυο χρονια δουλειας παραπανω (τη στιγμη που ως ηλεκτρικα σε καμια δεκαετια θα'ναι για πεταμα).Ολα λοιπον εχουν να κανουν με το κοινο στο οποιο απευθυνονται. Οσο η πλειοψηφια των χωρων της ΕΕ εχει ενα καλο βιοτικο επιπεδο με καλους μισθους, και οι premium ευρωπαικες εταιρειες θα υπαρχουν και δεν προκειται να γεμισουμε κινεζους, οπως δε γεμισαμε κινεζικα ρουχα, παπουτσια, προιοντα τεχνολογιας κλπ. Σιγουρα εχουμε πολλα αλλα δεν εξαφανιστηκαν οι παραδοσιακοι "παιχτες" γιατι κατα κανονα προσφερουν και καλυτερη ποιοτητα και το brandname που απο μονο του προσδιδει μια υπεραξια.
Σε χωρες σαν τη δικη μας τωρα, ουαι κι αλιμονο. Και τα κινεζικα αυτοκινητα πολυτελεια ειναι για τον μεσο Ελληνα πλεον. -
Όλα τα ρούχα φτιάχνονται σε ασιατικές χώρες! Ακόμα και τα επώνυμα!
-
Όλα τα ρούχα φτιάχνονται σε ασιατικές χώρες! Ακόμα και τα επώνυμα!
Δεν λεμε που φτιαχνονται, λεμε για ποιον φτιαχνονται, βλεπε brand. Επισης και με τι προδιαγραφες. Ενα ευρωπαικο brand ρουχων δεν εχει ιδιες προδιαγραφες με το shein κι ας φτιαχνονται και τα δυο στην Κινα.
Συνεπως αυτο που εγραψες ειναι ακυρο σε σχεση με το προηγουμενο ποστ μου. Ποσω μαλλον αν μιλαμε και για αυτοκινητα που δεν φτιαχνονται καν στην Κινα (οπως πχ ρουχα, κινητα κλπ).
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης