-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@monman2 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μην με πιστευετε δεν έχω προβλημα με αυτό, κοντη γιορτη είναι , συντομα θα τα δείτε και μόνοι σας, δεν θα χρειαζεται να γραφω για αυτά.Αρχες του 26 να μαστε πρώτα γεροι θελω να διαβάσουμε παρείτσα τις πωλήσεις κινέζικων αυτοκινήτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τι ποσοστό θα έχουν επί των συνολικών πωλήσεων
Για να δείτε αξιοπιστία θα πάρει μερικα χρόνια δεν γίνεται τόσο σύντομα. Αλλα spoiler alert, τα ηλεκτρικα δεν έχουν και τοσα να χαλάσουν όσο τα θερμικά αυτοκίνητα
Αυτό φαίνεται έτσι κ αλλίως, ήδη τα BYD εμφανίζονται μαζικά στους δρόμους, ακόμα και η Tesla δεν έχει μέλλον σε σύγκριση με τα κινέζικα, που για την τιμή τους ειναι φοβερά.
ναι αλλα εχουν εισαχθει ελάχιστα ακόμα και από την μεση της χρονιάς και μετά οποτε δεν βγαίνει συμπέρασμα ακριβες την στιγμή που στην αρχη της χρονιας δεν υπηρχαν καθόλου αρα δεν μπορουσε ο καταναλωτής να τα διαλέξει έναντι ευρωπαικών
Του χρόνου το 2025 που θα έχουν εισαχθει περισσότερα (οχι καν ολες οι εταιρείες) και από την αρχη μεχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι πιο αντικειμενικά τα νούμερα. Οποτε αρχες του 26 θα έχουμε νούμερα ενδιαφέροντα
Αν κάποια στιγμή γίνει το αυτονόητο,η επιδότηση να αφαιρείται από την τιμή κατευθείαν ,πιστεύω ότι τα ηλεκτρικά θα διπλασιάσουν χαλαρά τις πωλήσεις τους!
-
Του χρόνου το 2025 που θα έχουν εισαχθει περισσότερα (οχι καν ολες οι εταιρείες) και από την αρχη μεχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι πιο αντικειμενικά τα νούμερα. Οποτε αρχες του 26 θα έχουμε νούμερα ενδιαφέροντα
εγώ θια σου πω την αλήθεια, λήγει το leasing Που έχω το Σεπτέμβριο του 26 και από τώρα κάνω σχέδια για το μέλλον. ΕΙμαι μεταξύ Ioniq 5 - Kia EV6 με την 84 αρα μπαταρία (στην ουσία πε΄ρα από τους χώρους ειναι το ίδιο αυτοκίνητο) αλλά μου έχει και στο μυαλό το τετρακινητο το seal με 40 χιλιαρικάκια και επιδόσεις πύραυλου-μονο για την τετρακίνηση διάβασα κάτι περίεργο οτι δεν ειναι ας πουμε κανονική, σε συνθήκες χαμηλής ολίσθησης δεν λειτουργει σαν 4*4, αλλά αυτό ισως ειναι θέμα software.
-
εγώ θια σου πω την αλήθεια, λήγει το leasing Που έχω το Σεπτέμβριο του 26 και από τώρα κάνω σχέδια για το μέλλον. ΕΙμαι μεταξύ Ioniq 5 - Kia EV6 με την 84 αρα μπαταρία (στην ουσία πε΄ρα από τους χώρους ειναι το ίδιο αυτοκίνητο) αλλά μου έχει και στο μυαλό το τετρακινητο το seal με 40 χιλιαρικάκια και επιδόσεις πύραυλου-μονο για την τετρακίνηση διάβασα κάτι περίεργο οτι δεν ειναι ας πουμε κανονική, σε συνθήκες χαμηλής ολίσθησης δεν λειτουργει σαν 4*4, αλλά αυτό ισως ειναι θέμα software.
μην το σκεφτεσαι καν, διοτι μεχρι τοτε θα εχουν ερθει και αλλα αυτοκινητα, ενω τα μοντελα που αναφερεις θα εχουν ισως ανανεωθει. Η hyundai/kia βγαζουν νεα μοντελα με ρυθμους πολυβολου
-
EV6 είναι πάντως ό,τι πιο εντυπωσιακό στο δρόμο όταν το βλέπεις.
-
Όλα αυτά που λες μου αρέσουν. Ωραίο δίλημα έχεις σε ζηλεύω. Μάλλον στο kia θα πήγαινα επειδή είναι άκρως εντυπωσιακό σε εμφάνιση . Μου αρέσει περισσότερο από όλα τα ηλεκτρικά. Ειδικά σε κόκκινο οπότε το βλέπω παθαίνω ζημια
-
Πάντως αυτό που ειπώθηκε για τα κινητά με έκανε να σκεφτώ ότι θα γίνει πάνω κάτω οτι έγινε και εκεί όταν από τα κλασικά κινητά τηλεφωνα περάσαμε στα smartphone.
Αντί για apple, Tesla
Αντί για Xiaomi, Huawei , oppo βάζουμε Xiaomi, Huawei, byd, saic
Αντί για Microsoft, Motorola βάζω Ford, Chevy
Αντί για Nokia, Ericson βάλε VW, stelantis, Renault
Αντί για blueberry βάζω την Toyota που επιμένει σε κάτι διαφορετικό των ηλεκτρικών (υβριδικά, όπως η blackberry με το δικό της λειτουργικό επέμενε σε κάτι διαφορετικό από android, windows mobile, apple ios)
Γενικά παρόμοια πράγματα αν και για την Toyota μπορεί να είναι πολύ πιο ευνοϊκά τα πράγματα από την τύχη της blackberry που έκανε λάθος επιλογές προς το τέλος γι'αυτό χάθηκε
Τα παραπάνω είναι πιο πολύ για fun αφού κανένας δεν ξέρει το μέλλον με σιγουριά. Απλά εγώ βλέπω πολλές ομοιότητες
-
Το δύσκολο δεν είναι αυτό. Είναι να βγάλεις κάτι άρτιο και φοβερο και να βγάζεις και κέρδος από αυτό. Αυτό το κάνει η TESLA και οι κινέζοι προς το παρόν μονο!!!
Δεν ξέρω σήμερα τι γίνεται, αλλά μέχρι και πέρσι η Τέσλα, έχανε λεφτά σε κάθε αυτοκίνητο! Τα τεράστια κέρδη ήταν από τις πωλήσεις δικαιωμάτων CO2.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το δύσκολο δεν είναι αυτό. Είναι να βγάλεις κάτι άρτιο και φοβερο και να βγάζεις και κέρδος από αυτό. Αυτό το κάνει η TESLA και οι κινέζοι προς το παρόν μονο!!!
Δεν ξέρω σήμερα τι γίνεται, αλλά μέχρι και πέρσι η Τέσλα, έχανε λεφτά σε κάθε αυτοκίνητο! Τα τεράστια κέρδη ήταν από τις πωλήσεις δικαιωμάτων CO2.
Τώρα πια βγάζει χρήματα . Αυτό που λες γινόταν παλιά. Αλλά όπως και να έχει δεν έχει σημασία το πώς. Σημασία έχει να βγάζεις κέρδος. Η τεσλα έστω και με αυτό που λες έβγαζε κέρδος δεν έμπαινε μέσα
-
Σε δύο χρόνια από τώρα, θα έχεις τελείως διαφορετικές επιλογές από σήμερα. Μην το σκέφτεσαι από τώρα.
-
Σημασία έχει να βγάζεις κέρδος. Η τεσλα έστω και με αυτό που λες έβγαζε κέρδος δεν έμπαινε μέσα
Εεε και η BMW σαν εταιρία έβγαζε κέρδη και μάλιστα πολύ μεγάλα. Αλλά λέμε για το εαν βγάζει κέρδος από το συγκεκριμένο προϊον, όχι γενικά.
-
@driver-m said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ηνοτερα μοντελα ξεπουλουν.
Αν σε αντικειμενα των 1000 ευρω υπαρχει τοση διστακτικοτητα λοιπον, ποσω μαλλον σε αυτοκινητα αξιας 40-50.000.
Μπορει βεβαια να πεσω εξω αλλα η εκτιμηση μου ειναι πως για τα επομενα αρκετα χρονια οι Κινεζοι θα πουλουν μονο αν εχουν vfm ή αν προσφερουν τρελες καινοτομιες. Το πρωτο το εχουν, το δευτερο, οσον αφορα τα αυτοκινητα τουλαχιστον, δεν βλεπω να το'χουν οποτε δυσκολα θα δικαιολογησουν ακριβες τιμες.Φιλε μου εγώ πάω στην Κινα συχνά δεν τα έχω δει μονο σε βιντεακια, τα έχω δει live
καλύτερα και απο mercedes τα θεωρω σε ποιοτητα τα ακριβα που μπήκα μέσα
Οταν θα έρθουν εδώ θα τα δεις και μόνος σου, δεν χρειαζεται να σου πω παραπανω
Σε καταλαβαίνω ομως γιατι και γω μέχρι που το είδα με τα ματια μου είχα τις επιφυλάξεις μου όπως εσυ. Οχι πια ομως, τωρα μιλάω με βεβαιότητα
με oneplus τηλέφωνο είμαι που είναι παρα πολύ καλό κινέζικο ναυαρχίδα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από samsung μιας και το πήγες εκεί
Kι εγω με ναυαρχιδα της xiaomi ειμαι που ειναι σιγουρα ανωτερη απο iphones και μονο με κορυφαια androids συγκρινεται.
Αλλα ειμαστε η συντριπτικη μειοψηφια που δινουν τετοια χρηματα για κινεζικο. Με τοσα λεφτα παει το 70% σε apple και το 20% σε samsung.
Tο ιδιο θεωρω οτι θα συμβει και με τα αυτοκινητα. -
Πάντως αυτό που ειπώθηκε για τα κινητά με έκανε να σκεφτώ ότι θα γίνει πάνω κάτω οτι έγινε και εκεί όταν από τα κλασικά κινητά τηλεφωνα περάσαμε στα smartphone.
Αντί για apple, Tesla
Αντί για blueberry βάζω την Toyota που επιμένει σε κάτι διαφορετικό των ηλεκτρικών (υβριδικά, όπως η blackberry με το δικό της λειτουργικό επέμενε σε κάτι διαφορετικό από android, windows mobile, apple ios)
Γενικά παρόμοια πράγματα αν και για την Toyota μπορεί να είναι πολύ πιο ευνοϊκά τα πράγματα από την τύχη της blackberry που έκανε λάθος επιλογές προς το τέλος γι'αυτό χάθηκε
Τα παραπάνω είναι πιο πολύ για fun αφού κανένας δεν ξέρει το μέλλον με σιγουριά. Απλά εγώ βλέπω πολλές ομοιότητες
Η Toyota θα καταντησει οπως η Sony, που καποτε ηταν Νο1 στα παντα, ενω πλεον επιβιωνει πουλωντας μονο καμερες και ακουστικα.
-
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αντί για apple, Tesla
Η Toyota θα καταντησει οπως η Sony, που καποτε ηταν Νο1 στα παντα, ενω πλεον επιβιωνει πουλωντας μονο καμερες και ακουστικα.
Δεν το πιστεύω αυτό. Νομίζω έχει καλή στρατηγική. Τα υβριδικά θα έχουν πάντα κοινό δεν έχουν όλοι πρίζα σπίτι και δεν βλέπω να αλλάζει το τοπίο στα επόμενα 15 χρόνια που να μην έχουν κοινό. Μέχρι τότε θα έχει φτιάξει και ηλεκτρικά της προκοπής
-
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αντί για apple, Tesla
Δεν το πιστεύω αυτό. Νομίζω έχει καλή στρατηγική. Τα υβριδικά θα έχουν πάντα κοινό δεν έχουν όλοι πρίζα σπίτι και δεν βλέπω να αλλάζει το τοπίο στα επόμενα 15 χρόνια που να μην έχουν κοινό. Μέχρι τότε θα έχει φτιάξει και ηλεκτρικά της προκοπής
τα βασικα τα κανει καλα. Μαλιστα, αυτο που εχει πετυχει, δηλαδη να παντρεψει αρμονικα θερμικο και ηλεκτρικο κινητηρα, ειναι πιο δυσκολο απο το να δουλεψει ομαλα ο ηλεκτρικος. Ακομα και σε αυτο το υβριδικο συστημα καταφεραν να πετυχουν ομαλη και προοδευτικη αισθηση των φρενων και επιταχυνσης.
Το μονο που εχουν να κανουν ειναι να μεγαλωσουν τις μπαταριες, να τις παντρεψουν με καλο bms και ολα καλα.Θεμα θελησης ειναι περισσοτερο αφου η τεχνογνωσια και το κεφαλαιο υπαρχει.
-
Kι εγω με ναυαρχιδα της xiaomi ειμαι που ειναι σιγουρα ανωτερη απο iphones και μονο με κορυφαια androids συγκρινεται.
Αλλα ειμαστε η συντριπτικη μειοψηφια που δινουν τετοια χρηματα για κινεζικο. Με τοσα λεφτα παει το 70% σε apple και το 20% σε samsung.
Tο ιδιο θεωρω οτι θα συμβει και με τα αυτοκινητα.XIAOMI, OPPO, VIVO και αρκετοι άλλοι στο Others είναι κινέζοι
οποτε σε πωλήσεις μαζι είναι πολύ περισσότερες από Apple , Samsung
Κατι ανάλογο προβλέπω και για το μέλλον για τα αυτοκίνητα
αλλα αντί για Samsung θα είναι HYUNDAI/KIA, αντί για APPLE θα είναι tesla και οι αντιστοιχες κινέζικες φυσικά
και οι ευρωπαικές μέσα στο others μαζι με τις πιο μικρες κινέζικες μάρκες
-
XIAOMI, OPPO, VIVO και αρκετοι άλλοι στο Others είναι κινέζοι
αλλα αντί για Samsung θα είναι HYUNDAI/KIA, αντί για APPLE θα είναι tesla και οι αντιστοιχες κινέζικες φυσικά
και οι ευρωπαικές μέσα στο others
καταλαβαινω τι θελετε να πειτε, αλλα νομιζω ειναι λιγο αστοχη η συγκριση με κινητα τηλεφωνα, διοτι η τιμη κτισης ειναι χαοτικα μεγαλυτερη στα αυτοκινητα. Επειδη οι τιμες των οχηματων ειναι τοσο μεγαλες, θεωρω οτι δυσκολα θα ειναι καποιος yolo. Αυτο φαινεται και στις πωλησεις των EVs μεχρι στιγμης, που στην κατηγορια 40+ χιλιαρικα η τεσλα, που ειναι η ασφαλης επιλογη, ειναι με διαφορα πρωτη (μιλαω παντα για την χωρα μας).
500-1000 ευρω μπορει καποιος να τα "ρισκαρει" αγοραζοντας μια κινεζικη ναυαρχιδα, 40-50 χιλιαρικα πολυ πιο δυσκολα θα κανει το ιδιο.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ηνοτερα μοντελα ξεπουλουν.
Αν σε αντικειμενα των 1000 ευρω υπαρχει τοση διστακτικοτητα λοιπον, ποσω μαλλον σε αυτοκινητα αξιας 40-50.000.
Μπορει βεβαια να πεσω εξω αλλα η εκτιμηση μου ειναι πως για τα επομενα αρκετα χρονια οι Κινεζοι θα πουλουν μονο αν εχουν vfm ή αν προσφερουν τρελες καινοτομιες. Το πρωτο το εχουν, το δευτερο, οσον αφορα τα αυτοκινητα τουλαχιστον, δεν βλεπω να το'χουν οποτε δυσκολα θα δικαιολογησουν ακριβες τιμες.Φιλε μου εγώ πάω στην Κινα συχνά δεν τα έχω δει μονο σε βιντεακια, τα έχω δει live
καλύτερα και απο mercedes τα θεωρω σε ποιοτητα τα ακριβα που μπήκα μέσα
Οταν θα έρθουν εδώ θα τα δεις και μόνος σου, δεν χρειαζεται να σου πω παραπανω
Σε καταλαβαίνω ομως γιατι και γω μέχρι που το είδα με τα ματια μου είχα τις επιφυλάξεις μου όπως εσυ. Οχι πια ομως, τωρα μιλάω με βεβαιότητα
με oneplus τηλέφωνο είμαι που είναι παρα πολύ καλό κινέζικο ναυαρχίδα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από samsung μιας και το πήγες εκεί
Tο ιδιο θεωρω οτι θα συμβει και με τα αυτοκινητα.XIAOMI, OPPO, VIVO και αρκετοι άλλοι στο Others είναι κινέζοι
και οι ευρωπαικές μέσα στο others
καταλαβαινω τι θελετε να πειτε, αλλα νομιζω ειναι λιγο αστοχη η συγκριση με κινητα τηλεφωνα, διοτι η τιμη κτισης ειναι χαοτικα μεγαλυτερη στα αυτοκινητα. Επειδη οι τιμες των οχηματων ειναι τοσο μεγαλες, θεωρω οτι δυσκολα θα ειναι καποιος yolo. Αυτο φαινεται και στις πωλησεις των EVs μεχρι στιγμης, που στην κατηγορια 40+ χιλιαρικα η τεσλα, που ειναι η ασφαλης επιλογη, ειναι με διαφορα πρωτη (μιλαω παντα για την χωρα μας).
500-1000 ευρω μπορει καποιος να τα "ρισκαρει" αγοραζοντας μια κινεζικη ναυαρχιδα, 40-50 χιλιαρικα πολυ πιο δυσκολα θα κανει το ιδιο.
Κοιτα δεν λέω ότι θα είναι εντελώς ανάλογο αλλα βλέπω κάτι παρόμοιο
είναι διαφορετικοί κλάδοι με τις ιδιαιτερότητες του ο καθένας
Δεν γίνεται να εξισωθούν
απλά η αγορα Smartphones είναι ότι πιο κοντά σε παράδειγμα μπορώ να φέρω γιατι παρουσιαζει και τις περισσότερες ομοιότητες μαζι πάντα με κάποιες διαφορες που σιγουρα υπάρχουν, δεν αντιλέγω σε αυτό. Απλά δεν μπορω να βρω κάτι σε καλύτερο παράδειγμα από την αγορα smartphones για να εξηγησω πως το βλέπω να εξελίσεται
Εδώ να πω ότι και τα κινέζικα τηλέφωνα οταν πρωτοήρθαν τα αντιμετωπίζαμε πάρα πολύ υποτιμητικά αν δεν το θυμάστε
Τωρα πια είναι κανενας που λέει οτι μάρκες σαν τις XIAOMI, HUAWEI, OPPO, ONEPLUS ειναι μάπα κινεζιές??? Δεν νομίζω να το λέει κανένας που ξέρει βασικά πράγματα
Ε το ίδιο βλέπω να συμβαινει και δω στα brands των κινεζων που θα έρθουν και ηρθαν
Ακόμα είμαστε στο στάδιο που τα υποτιμούν οι περισσότεροι
επισης να πω ότι η κινεζικη ναυρχίδα στα τηλέφωνα είναι αποδεδειγμένα καλή οπότε ρίσκο δεν υπάρχει. Και αν με την κινέζικη ναυαρχίδα γλιτώνεις 400-700 ευρώ αναλογα μεγαλα θα είναι τα ποσά που θα γλιτώνεις με το καλό κινεζικο αμάξι. Αν γίνει στο μυαλό μας ασφαλής επιλογη χωρίς ρίσκο μια χαρά θα τα αγοράζουν και εδώ. Πάντα θα υπάρχουν και αυτοί που θα πάνε στην Tesla και στην HYUNDAI ή σε κάτι άλλο που ξέρουν και μεγάλωσαν με αυτό και το ξέρουν. και ο Cruiser που θα αγοράσει Citroen no matter what
είναι για μενα πάντα σαν κάποιους που τους ρωτάς τι ψηφισαν και απαντάνε ΠΑΣΟΚ, ρωτας γιατί και σου λένε αφού από μικρός αυτό ψηφιζω............. Μπορεις να απαντήσεις κάτι εκεί? εγω σηκώνω τα χέρια ψηλα και πάω παρακάτω
-
Τωρα πια είναι κανενας που λέει οτι μάρκες σαν τις XIAOMI, HUAWEI, OPPO, ONEPLUS ειναι μάπα κινεζιές???
ΟΛΑ μάπα είναι, όταν υπάρχει iPhone!!
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τωρα πια είναι κανενας που λέει οτι μάρκες σαν τις XIAOMI, HUAWEI, OPPO, ONEPLUS ειναι μάπα κινεζιές???
ΟΛΑ μάπα είναι, όταν υπάρχει iPhone!!
Γραφικός toyuoτακικός bmwδάκιας τι περιμένεις
-
και οι ευρωπαικές μέσα στο others μαζι με τις πιο μικρες κινέζικες μάρκες
Oι πωλησεις των Κινεζων ειναι κατα 95% σε low budget κινητα, αυτο σου γραφω.
Το ιδιο προβλεπω να γινεται και με τα αυτοκινητα. Αν καποιος ειναι να δωσει 150κ για ηλεκτρικο, ε 9 στις 10 θα παρει taycan κι οχι byd, τουλαχιστον τωρα και τα επομενα αρκετα χρονια.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης