-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Βάζουμε διάφορα λινκ, τα οποία δεν έχουν όλα την ίδια βαρύτητα και συνηθίζουμε αρκετά να τα προσπερνάμε.
Στο παραπάνω για τη Νορβηγία, μια χώρα που πωλούνται 80-90% ηλεκτρικά κάθε χρόνο και πάνω από 50% ηλεκτρικά κυκλοφορούν ήδη στο Όσλο, απ το 2017 μέχρι τώρα η κατανάλωση υγρών καυσίμων μειώθηκε μόνο κατά 10% και αναμένεται να σταθεροποιηθει εκεί...
Για να το ρίξουν, θέλουν να κάνουν ηλεκτρικά τα πλοία και τα φορτηγά (που ήδη έχουν τέτοια).
Για να ξέρουμε τι να περιμένουμε σε χώρες σαν την Ελλάδα...Θα κάνουμε τα ίδια, όταν βρούμε τόσο πετρέλαιο όσο η Νορβηγία..
η πλάκα είναι οτι το παίζουν οικολόγοι πουλώντας πετρέλαιο στους άλλους.
-
Στις άλλες ειδήσεις μετά τα νέα 3 και Πάντα, μας έρχεται και το 5 σε τιμές κάτω των 25000 πριν την επιδότηση.
-
@elteo said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Βάζουμε διάφορα λινκ, τα οποία δεν έχουν όλα την ίδια βαρύτητα και συνηθίζουμε αρκετά να τα προσπερνάμε.
Στο παραπάνω για τη Νορβηγία, μια χώρα που πωλούνται 80-90% ηλεκτρικά κάθε χρόνο και πάνω από 50% ηλεκτρικά κυκλοφορούν ήδη στο Όσλο, απ το 2017 μέχρι τώρα η κατανάλωση υγρών καυσίμων μειώθηκε μόνο κατά 10% και αναμένεται να σταθεροποιηθει εκεί...
Για να το ρίξουν, θέλουν να κάνουν ηλεκτρικά τα πλοία και τα φορτηγά (που ήδη έχουν τέτοια).
Για να ξέρουμε τι να περιμένουμε σε χώρες σαν την Ελλάδα...Θα κάνουμε τα ίδια, όταν βρούμε τόσο πετρέλαιο όσο η Νορβηγία..
η πλάκα είναι οτι το παίζουν οικολόγοι πουλώντας πετρέλαιο στους άλλους.
Καλη η προσπαθεια σου.
-
δεν πουλάει δηλ πετρέλαιο? λέω ψέμματα? ΝΟΤ
-
Πουλαει πετρελαιο.
Αλλα δεν το παιζουν οικολογοι. Ειναι.
Αλλα οπως φαινεται δεν εχεις δει Νορβηγια ουτε απο φωτογραφιες για να δεις πως ειναι εκει. -
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πουλαει πετρελαιο.
Αλλα οπως φαινεται δεν εχεις δει Νορβηγια ουτε απο φωτογραφιες για να δεις πως ειναι εκει.Επεσες στην περίπτωση. Η γυναίκα μου έχει ζήσει 13 χρόνια εκεί στο Μπέργκεν και ξέρω πολύ καλά πως είναι μιας και πάω συχνά. Αλλού είναι το point μου και χάνεσαι. Το να πουλάω πετρέλαιο με τον τόνο και να κάνω ανακύκλωση αλουμινίου δεν με κατατάσει στους οικολόγους αλλά στους υποκριτές οικολόγους.
-
Πουλαει πετρελαιο.
Αλλα οπως φαινεται δεν εχεις δει Νορβηγια ουτε απο φωτογραφιες για να δεις πως ειναι εκει.Επεσες στην περίπτωση. Η γυναίκα μου έχει ζήσει 13 χρόνια εκεί στο Μπέργκεν και ξέρω πολύ καλά πως είναι μιας και πάω συχνά. Αλλού είναι το point μου και χάνεσαι. Το να πουλάω πετρέλαιο με τον τόνο και να κάνω ανακύκλωση αλουμινίου δεν με κατατάσει στους οικολόγους αλλά στους υποκριτές οικολόγους.
παράγουν πετρέλαιο ως προιον , οχι αποκλειστικα ως " καυσιμο κίνησης "
Το πετρέλαιο έχει ποικίλες άλλες εφαρμογες στο σύγχρονο πολιτισμο ,
σε πολυ μεγαλο βαθμο αναντικαταστατες απο άλλα υλικα ( με βαση τις συγχρονες τεχνολογικες μεθοδους ) -
Πουλαει πετρελαιο.
Αυτό δεν ήταν ένα σίριαλ πολιτικής;;;; Το έδειχνε η ΕΡΤ.
Λίγο υποκριτικό είναι....όπως και να το κάνουμε....να είμαστε αντικειμενικοι
-
Αφού παράγει το πετρέλαιο η οικολογική Νορβηγία στέλνει προς ενταφιασμό σε χώρες του τρίτου κόσμου τα τοξικά και χημικά κατάλοιπα τα οποία δεν ανακυκλώνονται, όπως φυσικά και όλες οι λεγόμενες αναπτυγμένες χώρες οι οποίες ενεργούν εντελώς υποκριτικά, είτε πληρώνοντας διεφθαρμένες κυβερνήσεις των φτωχών χωρών για να δεχτούν τα κατάλοιπα, είτε μέσω παράνομων κυκλωμάτων (βλ. ιταλική μαφία και παράνομο εμπόριο τοξικών αποβλήτων) που τα ενταφιάζουν παράνομα.
-
Πουλαει πετρελαιο.
Αψογο το Bergen , εβρεχε 24/7 οταν ειχα παει.
Η οικολογια ειναι να κανεις ο,τι περναει απο το χερι σου.
Κατανοεις πως δεν ειναι εφικτο να παει 0-100 το sustainability σε εναν χρονο, αλλα οι Νορβηγοι ειναι σε πολυ καλο δρομο.
Εχουν λυσει ολα τους τα προβληματα και ασχολουνται με λεπτομερειες τωρα.
Πουλανε το πετρελαιο ωστε να εχουν εσοδα, και την χωρα τους να την κρατησουν οσο πιο καθαρη γινεται με απε, ανακυκλωση και ηλεκτροκινηση. Αν αυτο δεν ειναι οικολογια τι ειναι? Τι περιμενες να κανουν? Να ζουν σαν τις μαιμουδες τα βουνα και να ειναι ενα με τη φυση? -
Μην το παίζετε υπεράνω κι εσείς... πολλά από τα απόβλητα και τα δικά μας, καταλήγουν σε τρίτες χώρες για ανακλύκλωση υπό κακές συνθήκες.
-
Πλέον σταματάει αυτό σταδιακά....με την σταδιακη δημιουργία εργοστασίων επεξεργασίας αποβλήτων κάθε είδους στο πρόταγμα της κυκλικής οικονομίας.
Ότι συνέβαινε κατά κόρον στο παρελθόν, από ότι βλέπουμε ναι ισχύει.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πλέον σταματάει αυτό σταδιακά....με την σταδιακη δημιουργία εργοστασίων επεξεργασίας αποβλήτων κάθε είδους στο πρόταγμα της κυκλικής οικονομίας.
Ότι συνέβαινε κατά κόρον στο παρελθόν, από ότι βλέπουμε ναι ισχύει.
Σαν τα εργοστασια ανακυκλωσης που ειχε ο μπομπολας που δειχναν οτι δουλευαν απλα για να παιρνουν επιδοτησεις, και την ανακυκλωση την πεταγαν σε σκουπιδια?
-
Ε τώρα δεν ξέρω....αλλά γενικα επειδή ενημερώνομαι σχετικώς οντως υπάρχει μεγάλη άνθηση πολλών εργοστασίων σε όλη την Ευρώπη για αυτόν τον σκοπό. Εδώ στη Ελλάδα δεν ξέρω κατά ποσο λειτουργούν στο 100% αλλά γενικα η τάση είναι αυτή.
-
Και μια και μιλάμε για υποκριτές μπαλαμούς, οι πρώτοι σε δραστηριότητες ανακύκλωσης στην Ευρώπη είναι οι Έλληνες ρομά.
Και στο recycle ️ Και στο reuse!
Τι να μας πουν οι Νορβηγοί... -
Ας βάλει και η Ελλάδα έξτρα χρέωση στα αλουμινένια κουτάκια 0,1-0,3 € που τα παίρνεις πίσω όταν το επιστρέψεις για ανακύκλωση, όπως κάνουν και οι χώρες που έχουν ποσοστά 90 %+ και θα δεις πως ανεβαίνει το νούμερο και στην Ελλάδα.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@antonmone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Η είσαι μεσοτοιχία με τον dimsamba,η μετακομισες και μας γράφεις από το Μονακό!
Αχαχαχα!! Ούτε το ένα, ούτε το άλλο! Αλλά έχω γείτονες με ακριβά αμάξια. Ο ένας πήρε το νέο Disco και ο άλλος την F Pace και τον 500 EV για την γυναίκα του (leasing αμφότερα).
Βάλε ένα τέτοιο στο μπαλκόνι σου για σπασιμο
-
Η Νορβηγία είχε ξεκινήσει την παραγωγή ενέργειας μέσω ΑΠΕ στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Καθώς δεν είχαν ούτε την τεχνογνωσία ούτε την δυνατότητα ως μικρή χώρα να κατασκευάσουν έργα μεγάλου μεγέθους στράφηκαν σε ξένες εταιρείες στις οποίες έδωσαν την εκμετάλλευση του έργου για πεπερασμένο χρονικό διάστημα.
Όταν βρέθηκαν κάποια στιγμή κοιτάσματα ορυκτών καυσίμων δεν άλλαξαν πολιτική σε ότι αφορά τις ανανεώσιμες, ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο δίνοντας σε ξένες εταιρείες να εξορύξουν τα κοιτάσματα.
Δεν είναι δηλαδή μια χώρα που πλούτισε επειδή βρήκε πετρέλαιο, είχε από παλαιότερα χρόνια υψηλό βιοτικό επίπεδο για τους κατοίκους της και οικολογική συνείδηση.
-
Πάντως και ο Έλληνας αν έπαιρνε μερικές χιλιάδες παραπάνω μισθό, είχε καλό βιοτικό επίπεδο και χρόνο για περιβαλλοντικές ανησυχίες μια χαρά οικολόγος θα ήτανε. Δεν είναι θέμα λαού αλλά συνθηκών. Είναι σαν να λες στον κινέζο, ξέρεις… το εργοστάσιό σου μολύνει….χ3στ1κα θα σου πει.
-
@jamesd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πάντως και ο Έλληνας αν έπαιρνε μερικές χιλιάδες παραπάνω μισθό, είχε καλό βιοτικό επίπεδο και χρόνο για περιβαλλοντικές ανησυχίες μια χαρά οικολόγος θα ήτανε. Δεν είναι θέμα λαού αλλά συνθηκών. Είναι σαν να λες στον κινέζο, ξέρεις… το εργοστάσιό σου μολύνει….χ3στ1κα θα σου πει.
και την δεκαετια των '00 , προ κρισης, δεν ειδα να υπαρχει ιδιαιτερη οικολογικη συνειδηση στην ελλαδα. Ποτε δεν καλλιεργηθηκε ιδιαιτερα απο το εκπαιδευτικο συστημα και τις εκαστοτε κυβερνησεις.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης